Jaki wózek- temat zbiorczy. - Strona 156 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem

Notka

Być rodzicem Forum dla osób, które starają się o dziecko, czekają na poród lub już posiadają potomstwo. Rozmawiamy o blaskach i cieniach macierzyństwa.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2015-08-24, 17:09   #4651
kaledonia
zielony stworek

Dot.: Jaki wózek- temat zbiorczy.

Cytat:
Napisane przez baby montana Pokaż wiadomość
moja siostra ma cameleona i jest zachwycona, jedynie w lecie trzeba dbać o odpowiednią wentylację, u mnie w gorącym klimacie się nie sprawdził

ja z kolei będę raczej budżetowo patrzeć, myślałam o Chicco Urban, teraz znalazłam do 500e w lokalnych sklepach jeszcze kilka innych marek ale w polsce żadna z nich nie istnieje
Możesz podać,a nóż któraś kojarzy
Cytat:
Napisane przez monic167 Pokaż wiadomość
To ja w ramach rewanżu wypoiem sie na temat Urbana
tez rzucil mi sie w oczy,ale jego najwieksza wada jest zle usytuowany pałąk któory bagatela w spacerówce potrafi sięgać dziecku na wysokości szyi podobno to bardzo nieprzemyślany element tego wózka.

podrzucam też recenzję :

http://mamygadzety.pl/chicco-urban-travel-system/

---------- Dopisano o 08:23 ---------- Poprzedni post napisano o 08:20 ----------

i jeszcze http://testujemy.mamadu.pl/117307,cr...k-na-poligonie

jak myślicie -warto sprowadzic Cameleona 3kę za 2200zł używanego przez jedno dziecko ? wiem wiem, w Polsce te ceny za 3ke zaczynaja sie od 3000jak nie 3500 wiec kosztowo moze ok, jedynie martwi mnie po 1- jazda nim po śniegu i nierównej nawierzchni (te małe kółka chyba nie wyrabiają ?), po 2 -trudność podbijania
Byłabym sceptyczna do tych testów blogerek w kooperacji z producentami/ dystrybutorami wózków. Do tego pewne wady wychodzą po czasie.
Norweżki na śnieg zakładają do Cameleona koła zimowe i problem z głowy.

Moda przemija, styl pozostaje

Jestem
tutaj
kaledonia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-08-24, 18:47   #4652
monic167
Rozeznanie

no ja tez podchodzę do tych ich wypowiedzi z pewną dozą niepewności ale mam szczęście mieć znajomą która go użytkuje, w zasadzie znam 2 osoby które bardzo go sobie chwalą (cameleona)
moim typem nr 2 jest Mama's & Papa's Sola 2 -najlepiej w wersji MTX ale chyba w PL nieosiągalna koleżanka ma właśnie Solę -ale w wersji pierwszej i tez b. zadowolona -zmieniła na Solę po Xlanderze ktory nie miał możliwości zmiany kierunku jazdy siedziska
czy jest tu ktoś kto może mi podpowiedzieć jeszcze jakieś typy ?? cameleona myślę sprowadzić z UK, natomiast z solą jest znacznie trudniej, bo to dość nowy wózek na rynku, ciężko dostać używkę ,a na allegro sprzedają tylko wersję nowych z piankowymi kołami
pisałam do "mamawozibardziej' i polecała mi jako alternatywę ABC Design -model mamba- ktoś coś?

---------- Dopisano o 19:47 ---------- Poprzedni post napisano o 19:44 ----------

Cytat:
Napisane przez kaledonia Pokaż wiadomość
Ile masz wzrostu Ty i tatuś dziecka ?
Jeśli jesteście wysocy to Joolz, bo Bugaboo ma nisko osadzoną gondolę.
Z wózkiem Bugaboo widuję raczej niskie mamy.
z ciekawości rzuciłam okiem na Joolz Day'a - pięknie wygląda granatowy z brązową rączką ale wydaje się być jakiś taki wielkogabarytowy, nie wiem czy to wina sporych kół?
no i jednak zasięgając info w necie- waży jakies 13-15 kg zależnie od wersji,więc moim zdaniem za te pieniądze można znaleźć inny wózek tak samo ciężki :P
Stary 2015-08-26, 07:39   #4653
Dotka90
Zakorzenienie

A czy któraś z Was ma Baby Design Husky?
Dotka90 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-08-26, 12:13   #4654
olibar
Raczkowanie

Cytat:
no ja tez podchodzę do tych ich wypowiedzi z pewną dozą niepewności ale mam szczęście mieć znajomą która go użytkuje, w zasadzie znam 2 osoby które bardzo go sobie chwalą (cameleona)
moim typem nr 2 jest Mama's & Papa's Sola 2 -najlepiej w wersji MTX ale chyba w PL nieosiągalna koleżanka ma właśnie Solę -ale w wersji pierwszej i tez b. zadowolona -zmieniła na Solę po Xlanderze ktory nie miał możliwości zmiany kierunku jazdy siedziska
czy jest tu ktoś kto może mi podpowiedzieć jeszcze jakieś typy ?? cameleona myślę sprowadzić z UK, natomiast z solą jest znacznie trudniej, bo to dość nowy wózek na rynku, ciężko dostać używkę ,a na allegro sprzedają tylko wersję nowych z piankowymi kołami
pisałam do "mamawozibardziej' i polecała mi jako alternatywę ABC Design -model mamba- ktoś coś?

---------- Dopisano o 19:47 ---------- Poprzedni post napisano o 19:44 ----------

z ciekawości rzuciłam okiem na Joolz Day'a - pięknie wygląda granatowy z brązową rączką ale wydaje się być jakiś taki wielkogabarytowy, nie wiem czy to wina sporych kół?
no i jednak zasięgając info w necie- waży jakies 13-15 kg zależnie od wersji,więc moim zdaniem za te pieniądze można znaleźć inny wózek tak samo ciężki :P
Joolz nie jest masywny tzn jak popatrzysz na tylnie kola to ma sie takie wrazenie duzo badziej kolbrynowy jest stokke Crusi i Uppababy Vista 2015. Za to Joolz jest NIESAMOWICIE zwrotny. Podbijanie (gondola z dzieckiem) jest super. Prowadzenie jedna reka to jak maselkiem po buleczce )t
Faktycznie ten kolor Parrot Blue jest swietny. Kolekcja tailor jest super ale to juz szmery bajery.

Edytowane przez olibar
Czas edycji: 2015-08-26 o 12:14
olibar jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-08-26, 18:44   #4655
monic167
Rozeznanie

Jak tak dalej pójdzie to za chwilę oszaleję
ahh z tym wybieraniem wozka to jak z suknia slubna- niby czlowiek czeka i sie cieszy a jak przychodzi co do czego to sie tylko denerwuje

moje typy :

1.Bugaboo 2/ 3 - używka
2. Mama's & Papa's Sola2
3. Joi'e Chrome DLx

jadę jutro do sklepu pomacać ,może komuś coś sprawdzić?
Stary 2015-08-27, 15:14   #4656
NecroKitty
Wtajemniczenie

Cytat:
Jak tak dalej pójdzie to za chwilę oszaleję
ahh z tym wybieraniem wozka to jak z suknia slubna- niby czlowiek czeka i sie cieszy a jak przychodzi co do czego to sie tylko denerwuje

moje typy :

1.Bugaboo 2/ 3 - używka
2. Mama's & Papa's Sola2
3. Joi'e Chrome DLx

jadę jutro do sklepu pomacać ,może komuś coś sprawdzić?
a najgorsze w tym wszystkim jest to, ze nasz wybor moze okazac sie kompletna porazka. Moj wybierany 3 m-ce i wymacany ze wszystkich stron wymarzony wozek ma wady o ktorych w zyciu bym wtedy nie pomyslala 3 tysie stoją w piwnicy i zbierają kurz :/

to się pożaliłam...
Stary 2015-08-27, 15:35   #4657
baby montana
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez NecroKitty Pokaż wiadomość
a najgorsze w tym wszystkim jest to, ze nasz wybor moze okazac sie kompletna porazka. Moj wybierany 3 m-ce i wymacany ze wszystkich stron wymarzony wozek ma wady o ktorych w zyciu bym wtedy nie pomyslala 3 tysie stoją w piwnicy i zbierają kurz :/

to się pożaliłam...
A dlaczego go nie sprzedasz? Może wada dla Ciebie nie bedzie przeszkadzac innej osobie? Co kupiłaś?

http://www.youtube.com/watch?v=h7NEQT3tQu8 soy orgullosa de vivir en ese lugar unico, en CANARIAS <3

mi vida en cholas czyli moje życie na Wyspach Kanaryjskich - 12 dni w Kostaryce
baby montana jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2015-08-27, 16:00   #4658
wiktoria881
BAN stały

same dylematy w ztymi wózkami.. ja zeby nie mieć tych problemów przy wyborze spacerówki kupiłam model 3w1. A w efekcie po wielu przeczytanych forach i wizycie w sklepie stacjonarnym postawiliśmy z mężem na quinny. Dosyc wysoka cena, ale jest dobry jakościowo więć ja osobiście oceniam, że warto było. Czy są mamy które także maja taki wózeczek i czy dokupowałyście do niego może jakieś fajne akcesoria?
wiktoria881 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-08-27, 19:23   #4659
NecroKitty
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez baby montana Pokaż wiadomość
A dlaczego go nie sprzedasz? Może wada dla Ciebie nie bedzie przeszkadzac innej osobie? Co kupiłaś?
Mam Mutsy iGO i taki problem, że spacerówka ma krótkie siedzisko i podnóżek pod kątem. Dzieć mi się w niej zsuwa i buja na boki :/ Już bym się go dawno pozbyła ale zostawie jeszcze na zimę bo my często w teren jeździmy i parasolka by tego nie wytrzymała.
Stary 2015-08-27, 21:15   #4660
201608051010
Konto usunięte

Cytat:
Mam Mutsy iGO i taki problem, że spacerówka ma krótkie siedzisko i podnóżek pod kątem. Dzieć mi się w niej zsuwa i buja na boki :/ Już bym się go dawno pozbyła ale zostawie jeszcze na zimę bo my często w teren jeździmy i parasolka by tego nie wytrzymała.
piona, też napaliłam się na ten wózek jak szczerbaty na suchary i do dziś nie mogę sobie wybaczyć, że wydaliśmy tyle kasy na taki bubel . Z tego samego też powodu jeździliśmy nim dłuuuugie 13 msc . Jak tylko stopniały śniegi przesiedliśmy się na 'parasolkę' a wózek puściliśmy w świat.

Edytowane przez 201608051010
Czas edycji: 2015-08-27 o 21:19
201608051010 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-08-28, 09:40   #4661
NecroKitty
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez niniona Pokaż wiadomość
piona, też napaliłam się na ten wózek jak szczerbaty na suchary i do dziś nie mogę sobie wybaczyć, że wydaliśmy tyle kasy na taki bubel . Z tego samego też powodu jeździliśmy nim dłuuuugie 13 msc . Jak tylko stopniały śniegi przesiedliśmy się na 'parasolkę' a wózek puściliśmy w świat.
Ja teraz nawet nie jestem w stanie powiedzieć co w nim widziałam ewidentne ciążowe zbudynienie mózgu Za ile udało Ci się go opchnąć?
Stary 2015-08-28, 11:48   #4662
201608051010
Konto usunięte

Cytat:
Ja teraz nawet nie jestem w stanie powiedzieć co w nim widziałam ewidentne ciążowe zbudynienie mózgu Za ile udało Ci się go opchnąć?
1800 (z fotelikiem maxi cosi i prawie wszystkimi możliwymi akcesoriami) wiec bez szału
201608051010 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-08-28, 13:01   #4663
monic167
Rozeznanie

no widzicie,a w sklepach sprzedawcy na potęgę usiłują je wcisnąć.
koleżanka nawet ma ale podobno sobie go chwali ?
ma bardzo ladny i styloty design,ale skoro jest tak jak piszecie, to chyba faktycznie nieadekwatna cena do jakosci i sposobu wykonania produktu.
fajnie ze to napisalyscie,moze ktos kto nad nim mysli zastanowi sie 2 razy

---------- Dopisano o 14:01 ---------- Poprzedni post napisano o 13:56 ----------

przy okazji powiem Wam ze z moich typów ostał się jeden wózek i napewno kupię go uzywany- Bugaboo. wiem ze cena odstrasza ale albo wykorzystam go na dwojke dzieci /wiec sie to rozklada/ albo sprzedam dalej zeby komuś służył. co do Joi'e spodziewalam sie chyba czegos wiecej, na zdjeciach wyglada fajnie ale na zywo-jak dla mnie porażka a to on był swego czasu typem nr1.
co do M&P- niestety ciezko dorwać Solę2 , podobno duzo ludzi o niego pyta,a w sklepie w ktorym bylam mieli tylko Armadillo.
Troche w nim odstraszają kółka, a wersja MTX z pompowanymi- w zestawie 3w1 jest cholernie ciezko dostepna
Stary 2015-08-31, 09:51   #4664
Martinixxx
Zadomowienie

Cytat:
ma bardzo ladny i styloty design,ale skoro jest tak jak piszecie, to chyba faktycznie nieadekwatna cena do jakosci i sposobu wykonania produktu.

---------- Dopisano o 14:01 ---------- Poprzedni post napisano o 13:56 ----------

przy okazji powiem Wam ze z moich typów ostał się jeden wózek i napewno kupię go uzywany- Bugaboo. wiem ze cena odstrasza ale albo wykorzystam go na dwojke dzieci /wiec sie to rozklada/ albo sprzedam dalej zeby komuś służył. co do Joi'e spodziewalam sie chyba czegos wiecej, na zdjeciach wyglada fajnie ale na zywo-jak dla mnie porażka a to on był swego czasu typem nr1.
co do M&P- niestety ciezko dorwać Solę2 , podobno duzo ludzi o niego pyta,a w sklepie w ktorym bylam mieli tylko Armadillo.
Troche w nim odstraszają kółka, a wersja MTX z pompowanymi- w zestawie 3w1 jest cholernie ciezko dostepna
Ja też choruję na Bugaboo buffalo Cena masakra, poczatuje na używany, ale jak nie znajdę to chyba się zepnę i kupię nowy. Jest idealny

Martinixxx jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-08-31, 11:11   #4665
Kasiaczek1987
Raczkowanie

Dziewczyny a czy któraś z Was może coś o powiedzieć o wózku Cybex Balios M? Wiem, że to jest tegoroczny model i bardzo mało opinii w internecie, wózek spodobał mi przede wszystkim ze względu na wagę - będę musiała go targać na drugie piętro (a przynajmniej gondole z dzidziusiem w tym wózku gondole nosi się za materiałowe rączki zamontowane po bokach a nie za ten pałąk w budzie, wydaje się, że rozwiązanie cybexa jest wygodniejsze a dzięki temu sama gondola jest też lżejsza. Może któraś z Was już go użytkowała albo słyszała coś o nim? Chyba, że możecie polecić coś innego - lekkiego - nadającego się do wnoszenia jak Wy dziewczyny mieszkające w budynkach bez wind sobie z tym radzicie?
Kasiaczek1987 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2015-09-01, 13:06   #4666
monic167
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Kasiaczek1987 Pokaż wiadomość
Dziewczyny a czy któraś z Was może coś o powiedzieć o wózku Cybex Balios M? Wiem, że to jest tegoroczny model i bardzo mało opinii w internecie, wózek spodobał mi przede wszystkim ze względu na wagę - będę musiała go targać na drugie piętro (a przynajmniej gondole z dzidziusiem w tym wózku gondole nosi się za materiałowe rączki zamontowane po bokach a nie za ten pałąk w budzie, wydaje się, że rozwiązanie cybexa jest wygodniejsze a dzięki temu sama gondola jest też lżejsza. Może któraś z Was już go użytkowała albo słyszała coś o nim? Chyba, że możecie polecić coś innego - lekkiego - nadającego się do wnoszenia jak Wy dziewczyny mieszkające w budynkach bez wind sobie z tym radzicie?
Kasiaczek ja sama tez nad nim myślałąm, jest jeszcze jedna wizażanka -wondeka która chyba nawet widziała go na żywo sprawdzałaś zagraniczne fora internetowe?
wagę faktycznie ma dość piórkową ,jedyne co nie wiem czy nie jest wąski ?cenowo tez całkiem wzgędnie się kształtuje
Stary 2015-09-01, 18:41   #4667
NecroKitty
Wtajemniczenie

Cytat:
Do samej konstrukcji tego wózka nie mogę się przyczepić, jest super zrobiony, solidny. Przez 15 m-cy ni się nie popsuło, nie poluzowało. Gondola też da radę, tylko budkę ma za płytką. Niestety spacerówka to jak wyżej pisałam porażka. Kuzynka ma urbana i całkiem inna bajka, wózek marzenie ale jak ja kupowałam to był jakiś zastój i nigdzie nowego nie mogłam dorwać.
Stary 2015-09-01, 21:06   #4668
limonka1983
Zakorzenienie

GG do limonka1983

Cytat:
Do samej konstrukcji tego wózka nie mogę się przyczepić, jest super zrobiony, solidny. Przez 15 m-cy ni się nie popsuło, nie poluzowało. Gondola też da radę, tylko budkę ma za płytką. Niestety spacerówka to jak wyżej pisałam porażka. Kuzynka ma urbana i całkiem inna bajka, wózek marzenie ale jak ja kupowałam to był jakiś zastój i nigdzie nowego nie mogłam dorwać.
Z tego powodu czekam z zakupem wózka do porodu. Na początku grudnia powinnam być już po. Mam już nauczkę z innymi artykułami, by nie kupować nowości, które nie mają jeszcze opinii. Mój wózek też jest jeszcze bez oceny zwykłych użytkowników. Wiadomo, że producent zawsze będzie piał z zachwytu nad swoim produktem, a różne kwiatki wychodzą dopiero przy codziennym użytkowaniu.

Wysłane z mojego GT-I9301I przy użyciu Tapatalka

Edytowane przez limonka1983
Czas edycji: 2015-09-01 o 21:29
limonka1983 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-09-02, 10:29   #4669
NecroKitty
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez limonka1983 Pokaż wiadomość
Z tego powodu czekam z zakupem wózka do porodu. Na początku grudnia powinnam być już po. Mam już nauczkę z innymi artykułami, by nie kupować nowości, które nie mają jeszcze opinii. Mój wózek też jest jeszcze bez oceny zwykłych użytkowników. Wiadomo, że producent zawsze będzie piał z zachwytu nad swoim produktem, a różne kwiatki wychodzą dopiero przy codziennym użytkowaniu.

Ja niby nasz oglądałam i wydawało mi się, że wszystko jest okej. Niestety przy pierwszym dziecku ciężko jest wyłapać co może być problemem, okazuje się w trakcie.

Przy drugim mam już postanowione, że kupuje osobno dużą gondolę z amortyzacją na pompowanych kołach. Pewnie nawet używaną na te pół roku. Później dopiero porządną spacerówkę. Będę mogła dziecko wsadzić i większość wad wyłapać.

Jak tak czytam teraz różne opinie to widzę, że standardem wózków 2w1 jest zazwyczaj w miarę dobra gondola i kiepska spacerówka. Nagminne są problemy z pasami, stabilnością, podnóżkami, budami.
Stary 2015-09-02, 13:08   #4670
Kasiaczek1987
Raczkowanie

Cytat:
Kasiaczek ja sama tez nad nim myślałąm, jest jeszcze jedna wizażanka -wondeka która chyba nawet widziała go na żywo sprawdzałaś zagraniczne fora internetowe?
wagę faktycznie ma dość piórkową ,jedyne co nie wiem czy nie jest wąski ?cenowo tez całkiem wzgędnie się kształtuje

Ja też widziałam go na żywo w jednej z hurtowni w Żorach, prezentuje się bardzo fajnie, nie wydawał się jakoś szczególnie wąski, gondolka robiła wrażenie przestronnej. Jedyne co mnie zastanawia to jak sprawdzą się te koła zimą. Czytałam kilka recenzji na jakichś zagranicznych blogach ale wszystkie dotyczyły samej spacerówki (wszystkie pozytywne), nie znalazłam nic o tym jak sprawuje się wózek w wersji z gondolką. a Ty coś wyczytałaś ciekawego? Na razie to mój numer jeden, przede wszystkim ze względu na wagę no i wrażenie robi takiego zgrabnego, ale czekam jeszcze na jakieś opinie
Kasiaczek1987 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-09-02, 19:22   #4671
wonderka
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Kasiaczek1987 Pokaż wiadomość
Ja też widziałam go na żywo w jednej z hurtowni w Żorach, prezentuje się bardzo fajnie, nie wydawał się jakoś szczególnie wąski, gondolka robiła wrażenie przestronnej. Jedyne co mnie zastanawia to jak sprawdzą się te koła zimą. Czytałam kilka recenzji na jakichś zagranicznych blogach ale wszystkie dotyczyły samej spacerówki (wszystkie pozytywne), nie znalazłam nic o tym jak sprawuje się wózek w wersji z gondolką. a Ty coś wyczytałaś ciekawego? Na razie to mój numer jeden, przede wszystkim ze względu na wagę no i wrażenie robi takiego zgrabnego, ale czekam jeszcze na jakieś opinie
Hejka. Ja oglądałam go w Gdańsku. Wygląda bardzo solidnie, super kosz na zakupy, leciutki, banalnie proste składanie, nie macalam gondoli jedynie ale póki co to mój faworyt.
wonderka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-09-03, 21:40   #4672
AguŚ87
Zakorzenienie

Dot.: Wyprawka dla niemowlaka, rzeczy ZBĘDNE. :)

gdzies moje pytanie przepadło bez odpowiedzi

a wózek? gondola, 2 w1 czy 3 w 1? ile dziecko jezdzi w gondoli?
jaki wózek zbedny a jaki konieczny?

Stary 2015-09-03, 21:45   #4673
Ingrid80
BAN stały

Dla mnie 3w1 to byla strzał w dziesiątkę. Mialam mutsy i uzywalam prawie do 3rz. Parasolka to koszmar... W gondoli córka jeździła do pół roku.
Ingrid80 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-09-03, 23:07   #4674
pani-jesień
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez AguŚ87 Pokaż wiadomość

Chyba większość rodziców kupuje wózek 2 lub 3 w 1, a po ok. roku dokupuje jeszcze parasolkę.
My w tej chwili korzystamy z lekkiej parasolki, ale jesienią/zimą przesiadamy się znów do zwykłej spacerówki, której żadne warunki niestraszne

Edytowane przez pani-jesień
Czas edycji: 2015-09-03 o 23:09
pani-jesień jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-09-04, 07:59   #4675
201711281320
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez AguŚ87 Pokaż wiadomość

W gondoli dziecko jeździ około 6-7 miesięcy. Później to zależy. Ja miałam dużą spacerówkę z wózka 3 w 1 z pompowanymi, dużymi kołami i małą parasolkę do auta. Duży wózek lżej jeździ, niestraszne mu nawet leśne ścieżki czy śnieg ale mi nie mieścił się do bagażnika bez wyjmowania kółek

Edytowane przez 201711281320
Czas edycji: 2015-09-04 o 08:00
201711281320 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-09-04, 08:00   #4676
kejtiCe
Zakorzenienie

Po prostu w spacerówce 3w1 minusem jest to, że trzeba ją rozkładać, żeby włożyć do bagażnika, ale komfort jazdy jest bardzo duży.
22.06.2015
kejtiCe jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-09-04, 08:23   #4677
Juliette88
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez kejtiCe Pokaż wiadomość
Po prostu w spacerówce 3w1 minusem jest to, że trzeba ją rozkładać, żeby włożyć do bagażnika, ale komfort jazdy jest bardzo duży.
A to akurat zależy od modelu. W naszym wózku (Jane Muum) spacerówka składa się "na pół" razem z siedziskiem.

Kwiatuszek
Juliette88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-09-04, 08:24   #4678
kejtiCe
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Juliette88 Pokaż wiadomość
A to akurat zależy od modelu. W naszym wózku (Jane Muum) spacerówka składa się "na pół" razem z siedziskiem.
No to super. W graco Evo też tak można.

Nie zwracałam na to uwagi wcześniej, a szkoda.
22.06.2015
kejtiCe jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-09-04, 12:08   #4679
limonka1983
Zakorzenienie

GG do limonka1983

Cytat:
Ja niby nasz oglądałam i wydawało mi się, że wszystko jest okej. Niestety przy pierwszym dziecku ciężko jest wyłapać co może być problemem, okazuje się w trakcie.

Przy drugim mam już postanowione, że kupuje osobno dużą gondolę z amortyzacją na pompowanych kołach. Pewnie nawet używaną na te pół roku. Później dopiero porządną spacerówkę. Będę mogła dziecko wsadzić i większość wad wyłapać.

Jak tak czytam teraz różne opinie to widzę, że standardem wózków 2w1 jest zazwyczaj w miarę dobra gondola i kiepska spacerówka. Nagminne są problemy z pasami, stabilnością, podnóżkami, budami.
Tak najczęściej jest. Super gondola, a spacerówka dno. W sklepie nie patrzysz na różne rzeczy. Wózek jest ładny, fajnie się składa, itp. A potem na forach laski piszą, że gdzieś szelki są za nisko, za wysoko, za daleko, itd. Pałąk podobnie nie w tym miejscu, co trzeba i dodatkowo nie mozna go wypiąć tylko z 1 strony. Podnóżek się nagrzewa, nakrycie na nóżki ma jakieś prześwity i inne cuda, które wychodzą dopiero, gdy wsadzisz do wózka dziecko. Ja się śmiałam z kobiet, które przychodzą do sklepów z miarką i mierzą różne rzeczy, np. siedzisko. W riko nano, który kiedyś rozważałam, dziewczyny skarżyły się na krótkie oparcie w spacerówce, przez co dziecko szybciej wyrasta. Normalnie nie zwróciłabym na takie niuanse uwagi. Tak więc teraz czytam, czytam i jeszcze raz czytam o danym modelu.

limonka1983 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-09-04, 12:45   #4680
kaledonia
zielony stworek

Cytat:
Napisane przez limonka1983 Pokaż wiadomość
Tak najczęściej jest. Super gondola, a spacerówka dno. W sklepie nie patrzysz na różne rzeczy. Wózek jest ładny, fajnie się składa, itp. A potem na forach laski piszą, że gdzieś szelki są za nisko, za wysoko, za daleko, itd. Pałąk podobnie nie w tym miejscu, co trzeba i dodatkowo nie mozna go wypiąć tylko z 1 strony. Podnóżek się nagrzewa, nakrycie na nóżki ma jakieś prześwity i inne cuda, które wychodzą dopiero, gdy wsadzisz do wózka dziecko. Ja się śmiałam z kobiet, które przychodzą do sklepów z miarką i mierzą różne rzeczy, np. siedzisko. W riko nano, który kiedyś rozważałam, dziewczyny skarżyły się na krótkie oparcie w spacerówce, przez co dziecko szybciej wyrasta. Normalnie nie zwróciłabym na takie niuanse uwagi. Tak więc teraz czytam, czytam i jeszcze raz czytam o danym modelu.

Wystrzegaj się ofoliowanego podnóżka w wózkach!
Jedna z wizażanek wrzuciła foto swojego wózka
https://wizaz.pl/forum/attachment.ph...8&d=1438769424
Czemu producent używa folii do zabezpieczenia podnóżka i często pałąka ? Tak jest po prostu taniej niż zastosować do produkcji wózka materiały lepszej jakości, odporne na zabrudzenia.
Czy materiał z wózka można zdjąć i uprać ? Jeśli nie to wyobraź sobie jak ten wózek będzie wyglądał podczas i po eksploatacji.

Moda przemija, styl pozostaje

Jestem
tutaj
kaledonia jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Być rodzicem

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości