|
|
#4891 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Jaki wózek- temat zbiorczy.
Cytat:
A jeśli spacerówka okaże się kiepska to bez żalu go sprzedam i wtedy będę szukać nowego Nie nastawiam się, że koniecznie musi być na lata, raczej podchodzę do tego tak, że w każdej chwili będę mogła go zmienić jeśli nie będzie się sprawdzał |
|
|
|
|
#4892 | |||
|
zielony stworek
|
Cytat:
edit parasolką z dwulatkiem jeździ się już niezbyt komfortowo, czuć wagę wózka chociażbyś nie wiem w jaki wózek zainwestowała (np Maclaren) to normalnej spacerówki to nie zastąpi. Cytat:
Cytat:
http://www.sklep-tosia.eu/x-lander-x-pulse_p2483 http://www.sklep-tosia.eu/britax-b-smart-4_p2106 http://dino.sklep.pl/nowy/speedi-pac...s-p-15606.html http://dino.sklep.pl/nowy/wozek-2w1-...s-p-20637.html http://dino.sklep.pl/nowy/wyprzedaZ-...s-p-20654.html Edytowane przez kaledonia Czas edycji: 2016-01-18 o 22:52 Powód: dopisek |
|||
|
|
|
#4893 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ale np. siedzisko nie rozkłada na płasko i jest regulowane na paskach (dla mnie to gorsza opcja niż regulacja dźwignią) i budka się mniej rozkłada. I chyba nie ma pałąka. Dla jednych to ważne, dla innych mniej dla mnie było
|
|
|
|
|
#4894 |
|
Zakorzenienie
|
Coletto ma wózki obrotowe i wtedy zawsze kola skrętne są z przodu, miałam model marco polo i przy następnym dziecku chyba tez go kupię 😊
|
|
|
|
#4895 |
|
Wtajemniczenie
|
mamuśki- kupiłam joie litetrax 4 i na razie uważam, że jest mega za☠☠☠isty!
fakt, nie należy do tych super hiper lekkich (ok 9kg) ale system składania jedną ręką w siedzisku i możliwość wniesienia go (lub wjechania nim jak z walizą) są super. budka głęboka, składanie siedziska do pozycji leżącej super płynne i ciche, hamulec lekko zaskakuj, podnożek rozkładany, pasy mają świetne i łatwe regulowanie, duży kosz na zakupy, duże koła, dziecko nie zjeżdża a ma jeszcze sporo miejsca, dodatkow jestem zachwycona dodatkiem z miejscem na kubek i zamykaną tam mini kieszonką (zmieści telefon, chusteczki, pomadke, gryzaka, klucze, mini przekąske dla mamusi) i kieszonka z tyłu w budce... nie mam się do czefo przyczepić. Lenie też się spodobało bo zasnęła po 15 minutach iw końcu ma pałąk, którego może się chwycić Aktualnie jedynym minusem jest konieczność podbijania nawet pod najmniejszy krawężnik (na pompowanych kołach nawet ich nie zauważałam) i terkoczące kółka... ![]() ---------- Dopisano o 21:19 ---------- Poprzedni post napisano o 21:17 ---------- no i przede wszystkim jest bardzo ładny!
|
#4896 |
|
Konto usunięte
|
Kaledonia to dla 2 latka normalna spacerowka lepsza ?
Będę kupować na wiosnę i myślałam o parasolce Wysyłane z mojego GT-I8160 za pomocą Tapatalk 2 |
|
|
|
#4897 | |
|
zielony stworek
|
Cytat:
No chyba, że to ma być wózek na powierzchnie typu markety, lotniska to ok. Jak chcesz wózek składany w parasol, ale z w miarę dużymi kołami to zobacz TFK Buggster s air. Nie są zbyt popularne w Polsce, a wózki TFK są praktycznie niezniszczalne i można spokojnie kupić używany. |
|
|
|
|
#4898 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() Wysyłane z mojego GT-I8160 za pomocą Tapatalk 2 |
|
|
|
|
#4899 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Zaledwie kilka dni temu pisałam, że biorę się za oglądanie a Emmę już mam ![]() Jeszcze raz bardzo Ci dziękuję z wskazanie mi tej marki, bo o niej nigdy nie słyszałam, a przekonała mnie na maxa. Miałam kupić nowy wózek, ale po poczytaniu wielu opinii, że są to wózki nie do zdarcia i że warto rozejrzeć się za używanym, kupiłam używany, ale w stanie bardzo dobrym. Po małej analizie, jeszcze przed zakupem Emmaljungi, postanowiliśmy jednak kupić 2 wózki -mały czołg na wieś, nad morze i w góry (i to już mamy ) i drugi leciutki, taki do trzymania w bagażniku na wyjazdy do miasta tylko. I teraz znów wracam z prośbą o polecenie jeszcze czegoś takiego...Polecicie mi proszę lekką spacerówkę (gondola wystarczy mi z tej), taką do łatwego manewrowania np w sklepie między półkami, do której też można wpinać fotelik samochodowy? Będę bardzo wdzięczna za wszelkie pomysły! |
|
|
|
|
#4900 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Sent from my Samsung Galaxy Note 4 using Tapatalk ---------- Dopisano o 13:52 ---------- Poprzedni post napisano o 13:49 ---------- Cytat:
Sent from my Samsung Galaxy Note 4 using Tapatalk |
||
|
|
|
#4901 |
|
Zakorzenienie
|
Olibar -bardzo dziękuję
emmaljungę już kupiłam, tak mnie przekonała ![]() Teraz tylko zastanawiam się nad dokupieniem jeszcze 1 spacerówki, takiej lekkiej i skrętnej, do wożenia w bagażniku i używania w mieście, w sklepie itd. Przychodzi Ci coś sensownego do głowy?
|
|
|
|
#4902 |
|
Przyczajenie
|
Witam, czy mógłby ktoś wypowiedzieć się na temat wózka firmy Adamex barletta 3w1 ?
![]() Lub polecić coś dobrego i sprawdzonego? (interesują mnie tylko wózki wielofunkcyjne 3w1) ![]() Wysłane z mojego MI 4W przy użyciu Tapatalka |
|
|
|
#4903 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
do jakiej kwoty ma byc spacerowka? Bo przychodza mi do glowy dwie ktore da malutkie leciutkie i najczesciej je widze w miescie ![]() Sent from my Samsung Galaxy Note 4 using Tapatalk |
|
|
|
|
#4904 | ||
|
zielony stworek
|
Cytat:
Cytat:
|
||
|
|
|
#4905 |
|
Raczkowanie
|
Niestety ne widze zalacznikow w aplikacji
( mogli by to naprawic.Sent from my Samsung Galaxy Note 4 using Tapatalk ---------- Dopisano o 12:56 ---------- Poprzedni post napisano o 12:46 ---------- Ja mam na mysli GB POCKIT STROLLER ktory chyba sklada sie do rozmiaru damskiej torebki ;-) Albo standard babyzen yoyo Sent from my Samsung Galaxy Note 4 using Tapatalk ---------- Dopisano o 12:58 ---------- Poprzedni post napisano o 12:56 ---------- ![]() Sent from my Samsung Galaxy Note 4 using Tapatalk |
|
|
|
#4906 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
To nie jest taka pilna sprawa, spokojnie aczkolwiek lubię mieć wszystko zaplanowane i kupione z wyprzedzeniem, dlatego już pytam ![]() Kwota - troszkę wtórna sprawa... Kupiłam używaną Emmaljungę, choć planowałam nowy wózek na codzienne wiejskie wyprawy, więc w budżecie wózkowym mam zapas ![]() Istotniejsza jest dla mnie kwestia wygody i praktyczności... |
|
|
|
|
#4907 | |
|
zielony stworek
|
Cytat:
Jeśli się nie lata często samolotem to taki drogi wózek jest chyba zbędny. Quinny Zapp czy Zapp Xtra 2 są tańsze i też się składają do małych wymiarów. Do fotelika idealne, a i mają dość obszerne siedzisko. |
|
|
|
|
#4908 |
|
Zakorzenienie
|
Olibar, aż musiałam obejrzeć filmik ze składania... Szok. Niemniej jednak ja aż tak skrajnie kompaktowego wózka nie potrzebuję - wolałabym coś odrobinę większego ale bardziej 'komfortowego', tj z większym daszkiem od słońca i troszkę głębszym siedziskiem. Niemniej jednak bardzo dziękuję za pomysł!
Kaledonia, obejrzałam już też Quinny Zapp Xtra 2 -zdecydowanie czegoś takiego szukam! Możliwość szybkiego wpinania fotelika samochodowego jest wielką zaletą. Dziękuje! |
|
|
|
#4909 |
|
Raczkowanie
|
Olutka, z wiekszych i wygodnych to polecam Mamas and Papas Armadrillo flip
ma wielki daszek i siedzisko rozkladane do pozycji lezacej.Sent from my Samsung Galaxy Note 4 using Tapatalk ---------- Dopisano o 13:42 ---------- Poprzedni post napisano o 13:35 ---------- Kurde az musialam zajrzec zapp kosztue 250 funtow a ten micro kosztuje 125.. wiec tanszy o polowe OLUTKA masz czas to musisz poszperac jesli zalezy Ci na wpinaniu fotelika latwego, wygodzie itp itp.Ja mialam osobiscie Espiro city. Nie polecam :/ Dziecko mialo miejsce ale sie zsuwalo w tym siedzisku dziwne. Teraz zdecydowalam na 2w1 i mam Joolza ale poki co korzystam z gondoli ![]() Sent from my Samsung Galaxy Note 4 using Tapatalk |
|
Okazje i pomysĹy na prezent
|
|
#4910 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Dziękuję Ten mamas and papas wygląda zachęcająco - możliwość rozłożenia siedzenia do pozycji leżącej może być dla maluszka istotna a tak wielki daszek powinien skutecznie bronić przed deszczem czy nadmiernym słońcem. Do tego poczytałam, że chwalony jest za bardzo prostą obsługę! Muszę podjechać do sklepu go zobaczyć -nie ma możliwości regulowania wysokości rączki, więc muszę zweryfikować, czy byłby i dla mnie i dla tatusia wygodny do prowadzenia ![]() Jeszcze raz dzięki
|
|
|
|
|
#4911 |
|
Wtajemniczenie
|
Ja bym do zappa małego niemowlaka nigdy nie włożyła. On nie ma w ogóle amortyzacji. Chyba, że po galerii.
Ja widuję czasem yoyo w Krakowie. Po Warszawie też co najmniej jeden jeździ. Mój wymarzony wózek. Ale córka za wózkami nie przepada to nie ma co wydawać tyle pieniędzy. Te mi się jeszcze podobają http://www.bobowozki.com.pl/wozek-do...erowy-2341.php http://www.bobowozki.com.pl/wozek-do...erowy-2198.php http://www.bobowozki.com.pl/wozek-do...lecie-3569.php http://www.bobowozki.com.pl/wozek-do...-25kg-1247.php http://www.recaro-polska.pl/wozki-dz.../easylife.html Jechałam kiedyś parasolką babydesigne i to była masakra. Nie chciał skręcać, ciężko się go pchało. Po roku wyglądał jakby miał z 10 lat. ---------- Dopisano o 21:12 ---------- Poprzedni post napisano o 21:01 ---------- Wózek jak wózek ale dołóż 200 zł i kup dziecku bezpieczniejszy fotelik. Albo wybierz tańszy wózek.
|
#4912 |
|
Zakorzenienie
|
Ninquelote, dziękuję
![]() Bardzo mi się te wózki podobają, szczególnie baby joggery, tylko w nie się chyba nie da włożyć fotelika samochodowego? Pewnie skorzystam z tej opcji raptem kilka razy (ze względu na kręgosłup Małego, bo z tego co czytałam, foteliki samochodowe używane przez zbyt długi czas, szkodzą), ale choćby jadąc na wizytę do lekarza, wolałabym chyba tę opcję mieć... Jak Dziewczyny patrzycie na to mając doświadczenie - warto mieć opcję wkładania fotelika, czy w praktyce niekoniecznie? |
|
|
|
#4913 |
|
Raczkowanie
|
Ja nie korzystalam z fotelika. Ale jesli zamierzasz wiele z dzieckiem jezdzic a wiadomo jak zasnie to nie bedziesz chciala go przekladac no to opcja z wpieciem jest idealna
![]() Sent from my Samsung Galaxy Note 4 using Tapatalk |
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#4914 |
|
Rozeznanie
|
GB POCKIT STROLLER jest na prawdę fajny ale czy znacie jego cenę?
---------- Dopisano o 13:53 ---------- Poprzedni post napisano o 13:46 ---------- Ja mam wózek quinny moodd na razie korzystam z wpisanego fotelik samochodowego i z gondoli jak idę na dłuższy spacer. Na razie jestem zadowolona wózek fajnie się prowadzi no i przykuwa oko Mam również spacerówka na później. Zobaczę jak będzie się sprawdzać. Nie wykluczam jednak ze mogę kupić na później coś co mało będzie zajmować miejsce w samochodzie. A moim że nie będzie potrzebny się zobaczy jak urośnie ---------- Dopisano o 13:56 ---------- Poprzedni post napisano o 13:53 ---------- Płytka powiem ci że warto mieć opcje wpisanego fotelik ja tak mam i się super sprawdzą mam tez w samochodzie bazę do takiego fotelik więc w ogóle jest super wypinam z samochodu i wpinam w stelarz wózka oczywiście zgadzam się ze to opcja na wypad na zakupy a nie na długie spacery
|
#4915 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#4916 |
|
Rozeznanie
|
900. Zł. To nie tak dużo jak młody mając 2 lata nie będzie chciał sam chodzić to może się skuszę na taki
|
#4917 |
|
Zadomowienie
|
Hej dziewczyny, mam pytanie dotyczące wózków Tako i Baby Design, czy są godne polecenia? Przejrzałam wątki podczepione do pierwszego postu, jednak chciałabym podpytać raz jeszcze, by poznać aktualną opinię Waszą na temat tych dwóch marek. Z góry Wam dziękuję!
|
#4918 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4919 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
A spacerówka nie rozkłada Ci się na płasko? Wożenie dziecka w foteliku zamiast wozka jest bardzo niezdrowe
|
|
|
#4920 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Być rodzicem
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 05:17.

fakt, nie należy do tych super hiper lekkich (ok 9kg) ale system składania jedną ręką w siedzisku i możliwość wniesienia go (lub wjechania nim jak z walizą) są super. budka głęboka, składanie siedziska do pozycji leżącej super płynne i ciche, hamulec lekko zaskakuj, podnożek rozkładany, pasy mają świetne i łatwe regulowanie, duży kosz na zakupy, duże koła, dziecko nie zjeżdża a ma jeszcze sporo miejsca, dodatkow jestem zachwycona dodatkiem z miejscem na kubek i zamykaną tam mini kieszonką (zmieści telefon, chusteczki, pomadke, gryzaka, klucze, mini przekąske dla mamusi) i kieszonka z tyłu w budce... nie mam się do czefo przyczepić. Lenie też się spodobało bo zasnęła po 15 minutach iw końcu ma pałąk, którego może się chwycić 

do jakiej kwoty ma byc spacerowka? Bo przychodza mi do glowy dwie ktore da malutkie leciutkie i najczesciej je widze w miescie