Jaki wózek- temat zbiorczy. - Strona 17 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem

Notka

Być rodzicem Forum dla osób, które starają się o dziecko, czekają na poród lub już posiadają potomstwo. Rozmawiamy o blaskach i cieniach macierzyństwa.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2009-02-23, 12:05   #481
xandra78
Zakorzenienie

Dot.: Jaki wózek- temat zbiorczy.

Jeszcze odnośnie amortyzacji na pasach.Czytałam na innych forach, że użytkowniczki takich wózków bardzo na to narzekały.Podobno niektóre pasy szybciej się rozciagają i wtedy wózek jest krzywy i czasem sie przechyla.Osobiscie ja tez nie wybrałabym takiego wózeczka
xandra78 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-02-23, 15:49   #482
tahito
Raczkowanie

GG do tahito

witam. chciałabym kupić spacerówke SLAPI http://www.allegro.pl/item564548089_...a_gratisy.html . Czy może któraś z was wie co nieco o tym wózeczku? Bardzo prosze o pomoc.
tahito jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-02-23, 17:50   #483
eleeri
Zakorzenienie

A dla jakiego dziecka szukasz?
Wózeczek wydaje się fajny rozkładany na płasko, więc dla takiego półrocznego dziecka, chyba by sie nadawał no i waga - marzenie , ale nic nie pisze, np o amortyzacji
Bo dla starszego dziecka są lżejsze spacerówki

---------- Dopisano o 18:50 ---------- Poprzedni post napisano o 18:46 ----------

Tu znalazłam trochę opinii

http://forum.gazeta.pl/forum/72,2.ht...028992&v=2&s=0

http://suwaczki.maluchy.pl/li-38235.png

http://suwaczki.maluchy.pl/li-72900.png

eleeri jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-02-24, 11:51   #484
tahito
Raczkowanie

GG do tahito

dziękuję za odpowiedz. Moja córcia ma 2 latka ale waży dopiero 10 kg. Napisałaś ze są jeszcze lżejsze spacerówki ,a dokładnie jakie masz na myśli?
Stary 2009-02-24, 13:01   #485
eleeri
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez tahito Pokaż wiadomość
dziękuję za odpowiedz. Moja córcia ma 2 latka ale waży dopiero 10 kg. Napisałaś ze są jeszcze lżejsze spacerówki ,a dokładnie jakie masz na myśli?

Spacerówka typu parasolka, np.

http://www.bobowozki.com.pl/product_...roducts_id=926

http://www.bobowozki.com.pl/product_...roducts_id=897

http://www.bobowozki.com.pl/product_...roducts_id=685

http://www.swiatwozkow.pl/product_in...oducts_id=1600

zależy czego szukasz w wózku, czy ma być lekki, tani, mały itp.

http://suwaczki.maluchy.pl/li-38235.png

http://suwaczki.maluchy.pl/li-72900.png

Edytowane przez eleeri
Czas edycji: 2009-02-24 o 13:03
eleeri jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-02-24, 16:27   #486
maniche
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez cinusiowa Pokaż wiadomość
No właśnie te Merce są bardzo fajne, tylko ja zwracałam uwagę żeby był na pasach a nie na amortyzatorach. Wziłam pod uwagę podpowiedź mojej mamy i teściowej aby szukać wózka na pasach, bo łagodnie się bujają, są "miekksze", można w nich dziecko kołysać na wszystkie strony a amory to utrudniają. I rzeczywiście polazłam do sklepu, potrzepałam wózkami i te na pasach wydają mi się lepsze. Może to kwestia przyzwyczajenia, ale ja wybrałam pasy
Ja też mam wózek na pasach Matpolu i jest świetny. Ma pompowane koła i śnieg czy błoto sa mi nie groźne, wszędzie nim wjade. Jest mięciutki a dzidzolek ma komfort bo nim nie trzęsie.

http://s2.pierwszezabki.pl/022/0220789a0.png?5438
maniche jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-02-25, 14:50   #487
tahito
Raczkowanie

GG do tahito

Dziękuję kochana bardzo mi pomogłaś pozdrawiam.

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2009-02-26, 08:42   #488
kasiagora23
Zadomowienie

Jeżeli chodzi o wózki na paskach to są super w przypadku jazdy po zróżnicowanym terenie(np:trawnik, kamienista droga,śnieg, błoto,itp)polecam wózek ed-re-ma maxim cena ok 620zł oczywiście jest głęboko spacerowy, ma uchylny koszyk żeby był łatwy dostęp przez pierwsze miesiące, ma super materiał(do czyszczenia bajka),koła na łożyskach kulkowych, no i wogóle jest super odszyty.
Jeżeli ktoś planuje jazdę tylko po chodnikach lżejszy będzie np axel z baby smile(polak)i też się sprawdza ale kosztuje juz ok 800zł bardzo zgrabną ma gondolę spacerówka też niczego sobie ale zaznaczam ze ma znacznie mniejszą amortyzację bo nie jest na paskach, ma skręttne przednie koła(nadają się właściwie tylko do jazdy po chodniku)
kasiagora23 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-02-26, 09:09   #489
abcdziecka
Przyczajenie

Cytat:
Napisane przez kasiagora23 Pokaż wiadomość
Jeżeli chodzi o wózki na paskach to są super w przypadku jazdy po zróżnicowanym terenie(np:trawnik, kamienista droga,śnieg, błoto,itp)polecam wózek ed-re-ma maxim cena ok 620zł oczywiście jest głęboko spacerowy, ma uchylny koszyk żeby był łatwy dostęp przez pierwsze miesiące, ma super materiał(do czyszczenia bajka),koła na łożyskach kulkowych, no i wogóle jest super odszyty.
Jeżeli ktoś planuje jazdę tylko po chodnikach lżejszy będzie np axel z baby smile(polak)i też się sprawdza ale kosztuje juz ok 800zł bardzo zgrabną ma gondolę spacerówka też niczego sobie ale zaznaczam ze ma znacznie mniejszą amortyzację bo nie jest na paskach, ma skręttne przednie koła(nadają się właściwie tylko do jazdy po chodniku)

Modeli wozkow na paskach jest mnostwo, rewelacyjnie sprawdzają sie na każdym terenie, a co najważniejsze nie psują się tak jak wózki tzw. sztywne.
Gdyby ktos szukal wozkow na paskach to polecam: kadex - model piko i maxim, rewelacyjnie uszyty wozek, material nigdzie sie nie marszczy a przez to pieknie sie prezentuje, oczywiscie przystepna cena, nastepny model godny polecenia to adbor - ring max - wozek o niesamowitym wyposazeniu, nie ma rzeczy ktorej by nie posiadal (folia, moskitiera, torba, raczka przekladana oraz regulowana do wysokosci, na kazde kolo osobno hamulec, dodatkowo w srodku jest materacyk ktory w kazdej chwili mozna wyciagnac i wyprac, podnożek wykładany folia, i co najwazniejsze dla dziecka jak juz przejdzie w spacerowke jest i tacka i barierka)
kolejny model to tako - easy rider, kawał wózka, super kolorystyka
tutek - piotrus - wozek na paskach gondolowy i co sie rzadko spotyka ma przekladana raczka, przewaznie wozki gondolowe nie posiadaja przekladanej raczki.
Fajnym wozkiem jest roan - marita - piekny, lekki, tylko tu juz cenowo wyzszy.
Roznych ciekawych modeli jest wiele, mozna by bylo wymieniac i wymieniac
abcdziecka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-02-26, 17:38   #490
kasiagora23
Zadomowienie

W kwestii firmy Tutek bam bardzo duże zastrzeżenia, trzeba ją sądem straszyć żeby rozpatrzyła reklamację na korzyść klienta, tak było u mnie w sklepie w 2006r w przypadku wózka (chyba) max o ile dobrze pamiętam, po tym przykrym incydencie dla klienta i dla mnie również zerwaliśmy współpracę.Adbor jest ok jeżeli chodzi o stosunek ceny do jakości tzn osobiście wolałabym dopłacić troszkę więcej do wózka żeby miał lepszy materiał(jak mi je klienci przynosili w komis po roku czy dwóch to wyglądały nieciekawie-ale być może jest to kwestia szanowania wózka), ale poza tym były ok.W tym momencie zamiast adbora sprzedaje już od ponad roku wózek ed-re-ma maxim ok600-630zł i jest o wiele większe zainteresowanie.
Stary 2009-02-27, 11:57   #491
...:::kizia:::...
Rozeznanie

ktoś z Was spotkał się z wózkiem coneco barracuda?? wczoraj zobaczyłam go w piśmie "będę mamą", ale w internecie nie ma żadnych info na jego temat.

Pisz, zrobię dla Ciebie dredloki!
...:::kizia:::... jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-02-27, 14:05   #492
precious_81
Wtajemniczenie

Kasiagora23 a polecasz wózek Implast? Myślałam nad Bebe confort High trek, ale Implast jest tańczy, a wizualnie sa podobne. Jeśli chodzi o wygląd to lubię takie właśnei delikatne, waga nie ma dla mnie znaczenia, natomiast zalezy mi na dużej gondoli bo dzidzia urodzi się pod koniec wrzesnia.
precious_81 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-02-27, 14:07   #493
tahito
Raczkowanie

GG do tahito

Cytat:
Napisane przez ...:::kizia:::... Pokaż wiadomość
ktoś z Was spotkał się z wózkiem coneco barracuda?? wczoraj zobaczyłam go w piśmie "będę mamą", ale w internecie nie ma żadnych info na jego temat.

Może w gazecie nazwe pomylili. Bo na serio nic o nim nie piszą.
Stary 2009-02-27, 16:25   #494
kasiagora23
Zadomowienie

Nie ma takiego wózka jak coneco barracuda chyba ze od miesiąca się coś zmieniło w ofercie, najbardziej prawdopodobne jest to że w gazecie pomylili nazwy wózków, szkoda zę nie widziałam twojej wiadomości wcześniej bo dziś się widziałam w przedstawicielem.Ale sprawdz sobie na oficjalnej stronie coneco może chodzi ci o model toledo, v3 lub v4.żadnego z nich nie polecam ponieważ te wózki to 100% made in china i modele v3 i v4 mają bardzo małe spacerówki(chyba dla chińczyków)lub dla lalek, po takim wózku na 100% bedziesz musiała kupić nastepny,wózek nie ma też ani grama amortyzacji i totalnie nie nadale się na nasze warunki(polskie chodniki)a już zwłaszcza w przypadku noworodka(kruchego i delikatnego)
Jeżeli chodzi o model toledo również chiński to jest juz lepszy od v3 i v4 , jest amortyzowany ma pompowane koła ale ma jeden feler spacerówki nie da się zamontować przodem do siebie(a czasem dziecko chce wiedzieć mamusie, lub gdy słoneczko razi.)Jak chcesz to napisz czego oczekujesz od wózka(po jakim terenie planujesz jazde, czy bedziesz go nosiła na np 4 piętro, czy ma się zmieścić do małego bagażnika itp)to spróbuję ci coś doradzić.

---------- Dopisano o 17:25 ---------- Poprzedni post napisano o 16:54 ----------

Jeżeli chodzi o Implasta to proszę cię o podanie konkretnego modelu bo znacznie się różnią i mam różne zdania na ich temat, żaden nie jest zły ale są lepsze i gorsze modele.
Stary 2009-02-28, 08:56   #495
Ev@
Raczkowanie

GG do Ev@

Dziewczyny, od wczoraj jestem posiadaczką wózka Mutsy Transporter. Długo zastanawiałam się co kupić i mam nadzieję, że będę zadowolona. Jak na razie jestem nim zachwycona.
Chętnie odpowiem na pytania

A w ogóle śpieszcie się z kupnem, wózki mają zdrożeć. Sprzedawca mówił, że od początku roku ceny wzrosły o ok. 20% a teraz mają jeszcze wzrosnąć w związku z rosnącym kursem Euro.
Ev@ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-02-28, 10:44   #496
jowisz
Zakorzenienie

witam.
proszę doświadczone mamy o pomoc w znalezieniu lekkiej spacerówki dla dziecka 9-miesięcy (jako jedyny wózek, i taki już do końca bo nie chciałabym się już bawić w zmienianie)

najbardziej zależy mi na:
- regulowana rączka (najlepiej tak jak w inglesinie espresso) - to bardzo ważne bo ja jestem bardzo niska, a mąż 30 cm wyższy
- regulowane oparcie i podnóżek (pozycja leżąca może być ale niekoniecznie bo dziecko uśnie i w półleżącej)
- dobra amortyzacja
- waga maks 8kg

jeśli to nie problem to wrzućcie mi sugerowane modele na pw (już bez opisu, sama pogrzebię, ale potrzebuję kilku typów). ale tu oczywiście też będę zaglądać.
jowisz jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-02-28, 13:14   #497
Patrilla
Zakorzenienie

Jowisz dla takiego malucha nie jestem w stanie ci nic podpowiedzieć osobiście ale szukałam dla mojej 1,5 roczniaka i znalazłam dzięki forum gazeta.pl
http://forum.gazeta.pl/forum/71,1.html?f=22462 zerknij
dla starszych maluchów mogę polecić co wybrałam - maclarena volo rewelacyjne opinie ma
Stary 2009-02-28, 14:18   #498
malin30
Zakorzenienie

GG do malin30

Cytat:
Napisane przez Ev@ Pokaż wiadomość
Dziewczyny, od wczoraj jestem posiadaczką wózka Mutsy Transporter. Długo zastanawiałam się co kupić i mam nadzieję, że będę zadowolona. Jak na razie jestem nim zachwycona.
Chętnie odpowiem na pytania

A w ogóle śpieszcie się z kupnem, wózki mają zdrożeć. Sprzedawca mówił, że od początku roku ceny wzrosły o ok. 20% a teraz mają jeszcze wzrosnąć w związku z rosnącym kursem Euro.
Jak mogą wzrosnąć ceny wózków ze względu na kurs euro, gdy wiele z nich jest produkowanych w Polsce? Czyżby były robione z części sprowadzanych z zagranicy?
malin30 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-02-28, 14:44   #499
Ev@
Raczkowanie

GG do Ev@

Pewnie tak, ale są takie które są importowane w całości np. ten, który ja kupiłam. Sprzedawca powiedział, że każda kolejna partia, która przyjdzie, będzie się różnić cenowo od tych wystawionych w sklepie i raczej będzie to cena wyższa.
Stary 2009-02-28, 16:38   #500
kasiagora23
Zadomowienie

Sprzedawca ma absolutną rację, ja jak każdą fakturę przyjmuję to mi gały na wierzch wychodzą, od początku roku są straszne podwyżki (w zasadzie wszystkiego co nie polskie)a to co jest krajowe też drożeje ale nie tak bardzo.Wózków spacerowych polskich jest mało firm i są to firmy głównie bazujące na wózkach głęboko-spacerowych, ponieważ są o wiele bardziej wytrzymałe od spacerówek na małych kołach w dodatku nie pompowanych, aluminium jest dużo mniej trwałe od stali wiec też rzadko z niego robią, ale też się zdarza.
Firmy takie jaka coneco, baby desing(dream),to 100% china-ale w miarę dobra(zależy od modelu)-wiec drożeją.
Stary 2009-02-28, 16:58   #501
precious_81
Wtajemniczenie

Cytat:
Jeżeli chodzi o Implasta to proszę cię o podanie konkretnego modelu bo znacznie się różnią i mam różne zdania na ich temat, żaden nie jest zły ale są lepsze i gorsze modele.
Chodzi mi głównie o Bolder i Volant 4-kołowy, a czy modele Bolder i Bolder line czymś się różnią, czy jest to jedynie podział ze względu na kolorystykę? Pulse i Vibo jak dla mnie zbyt kosmiczne

Cytat:
Nie wiem tylko czy kupowanie wózka na pół roku i więcej ma sens.
Stary 2009-02-28, 17:03   #503
abcdziecka
Przyczajenie

Jeżeli chodzi o wózek Coneco - Barracuda, jest to ich najnowsze dziecko
Także najpierw poszła reklama, a wózek pewnie dostępny będzie za kilka dni i niebawem pojawi sie w internecie cierpliwości mamusie

Jeżeli chodzi o podwyżki.. masakra... jestem przerażona.Wózek spacerowy z ceny połkowej 275zł skoczyl na 319zł.
Oby dolar i euro szybko spadł, bo nie wiem co to dalej będzie. Na szczęscie wszystko co polskie póki co stoi w miejscu, ale już slychać że szykują sie podwyżki bo dzianina poszła w górę... ech...

Wcześniej ktoś pisał o wózku spacerowym, warty obejrzenia jest coneco - traper i baby design - walker,
abcdziecka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-02-28, 17:33   #504
Ev@
Raczkowanie

GG do Ev@

Cytat:
Napisane przez precious_81 Pokaż wiadomość
Nie wiem tylko czy kupowanie wózka na pół roku i więcej ma sens.
Chodzi Ci o to, że pół roku przed porodem? To na pewno, w końcu te ceny chyba w końcu spadną, miejmy nadzieję. Ale to kwestia indywidualna. Ja ze wszystkimi zakupami wstrzymałam się do 3 trymestru.

Fajne te spacerówki co pokazujecie ale jakoś te podwójne koła mnie odstraszają. A jeszcze przypomniało mi się, że widziałam jakiś nowy model Casualplay Vintage 2. Ciekawy, w wersji głęboko spacerowej. Tylko gondola dosyć ciężka i jak ktoś chciałby zamontować fotelik to Maxi Cosi niestety odpada.
Stary 2009-02-28, 18:15   #505
precious_81
Wtajemniczenie

Cytat:
Chodzi Ci o to, że pół roku przed porodem? To na pewno, w końcu te ceny chyba w końcu spadną, miejmy nadzieję. Ale to kwestia indywidualna. Ja ze wszystkimi zakupami wstrzymałam się do 3 trymestru.
Tak tak, ja też mam zamiar dopiero w 3 trymestrze kupić wózek i inne akcesoria.
Stary 2009-02-28, 19:34   #506
kasiagora23
Zadomowienie

Wózek Implast Bolder jest bardzo fajny tylko pytanie czy chcesz wydać na wózek 2000zł(razem z fotelem)najnowszy tyle kosztuje.Co do volanta na czterech kołach-te koła z przodu ma troche małe(wszystko zależy po jakim terenie planujesz jazdę)volant 3-jeżeli chodzi o wózek jest ok ale są problemy z przednim kołem(podwójnym),trzeba w miare czesto je zdejmować i smarować(to też zależy od powierzchi po jakiej się jeździ)ma tendencje do delikatnego blokowania.(dodam tez ze sklep ma w 30tys.mieście i chodniki u nas nie są dobrej jakości)
Jeżeli rozważasz czy powinnaś tyle wydawać na wózek proponuje oglądnąć:
1)baby smile(polak)-model v-max cena ok 1200zł razem z fotelem,u mnie w sklepie to jeden z dwóch najlepiej sprzedających się wózków,najpopularniejsze kolory to tzw.kawa z czarnym i tzw.grafiti w kwadraty.

http://www.babysmile.pl/index.php?lang=pl

2)Baby Active model jet cena ok 1100-1200zł razem z fotelem.Wózek występuje w kolorystyce gładkiej lub tzw picasso.Jest dużo kolorów do wyboru.Najpopularniejsze kolory to col 2, col 4 lub z picasso p1, p3,p9 i p10.
Z jednej i drugiej firmy nie miałam reklamacji.

http://www.babyactive.com.pl/

Może napisze jeszcze jaki ja miałam wózek
ABC design turbo 4 obecnie tego wózka już nie produkują, tzn jest teraz wózek condor który ma ten sam stelaż co turbo 4 ale teraz ma osobno gondolę i spacerówkę.Gdybym teraz urodziła dziecko to kupiłabym condora z czterema kołami stałymi lub z obrotowymi.cena z fotelem ok 2000zł.
Stary 2009-02-28, 19:48   #507
malin30
Zakorzenienie

GG do malin30

Cytat:
Napisane przez precious_81 Pokaż wiadomość
Tak tak, ja też mam zamiar dopiero w 3 trymestrze kupić wózek i inne akcesoria.
Ja tak samo Jednak grunt to szperać po necie - można nieźle zaoszczędzić. Niektóre sklepy naliczają sobie straszną marżę
Stary 2009-02-28, 21:11   #508
kasiagora23
Zadomowienie

Zaoszczędzić można na necie ale trzeba uważać ja sie przejechałam na sprzęcie AGD(wszystko było ok kupiłam tanio,ale jak mi się zepsuł robot kuchenny to już nie było tak wesoło-do dziś sprawa jest nie załatwiona a nie będę szła do sądu po 320zł-ale nie bede sie o tym rozgadywac bo to nie ten wątek).Jak się kupuje na necie wózek czy inne rzeczy to warto zapytać czy w razie reklamacji płaci się za przesyłke, czy wymagają orginalnego opakowania, co podlega gwarancji a co nie i co się dzieję gdy producent nie uzna reklamacji ,,...uszkodzenie wynikło z powodu niewłaściwego użytkowania,,(bardzo szerokie pojęcie).
Jak się kupuje wózek w sklepie to w razie jakiejs usterki ma sie bezpośredni kontakt ze sprzedawca,jest dużo slepów które zajmują się od razu serwisowaniem wózków (tych na gwarancji i tych po gwarancji),lub chociaż takie które mają niektóre części zamienne, można też liczyć na wózek zastępczy,ponieważ przepisowo naprawa wózka powinna trwać do 14 dni,choć w co drugiej karcie gwarancyjnej producent informuje ze ma na to 21 dni.
Mam takie pytanie troche nie na temat czy da sie sprzedającemu wystawic drugi komentarz na allegro jeżeli pierwszy(pozytywny)wystaw iłam już dawno-zaraz po zakupie.

---------- Dopisano o 22:11 ---------- Poprzedni post napisano o 22:08 ----------

W sprawie marży w sklepach to poszukajcie sklepów nie w centrum miasta bo mają chore czynsze i muszą jakoś na nie zarobić.Czasem w mniejszych sklepach nie w centrum mogą miec te same wózki a dużo tańsze, albo chociaż w ofercie katalogowej można sobie wybrać wypatrzony juz wcześniej w innym sklepie
Stary 2009-02-28, 21:15   #509
malin30
Zakorzenienie

GG do malin30

Cytat:
Zaoszczędzić można na necie ale trzeba uważać ja sie przejechałam na sprzęcie AGD(wszystko było ok kupiłam tanio,ale jak mi się zepsuł robot kuchenny to już nie było tak wesoło-do dziś sprawa jest nie załatwiona a nie będę szła do sądu po 320zł-ale nie bede sie o tym rozgadywac bo to nie ten wątek).Jak się kupuje na necie wózek czy inne rzeczy to warto zapytać czy w razie reklamacji płaci się za przesyłke, czy wymagają orginalnego opakowania, co podlega gwarancji a co nie i co się dzieję gdy producent nie uzna reklamacji ,,...uszkodzenie wynikło z powodu niewłaściwego użytkowania,,(bardzo szerokie pojęcie).
Jak się kupuje wózek w sklepie to w razie jakiejs usterki ma sie bezpośredni kontakt ze sprzedawca,jest dużo slepów które zajmują się od razu serwisowaniem wózków (tych na gwarancji i tych po gwarancji),lub chociaż takie które mają niektóre części zamienne, można też liczyć na wózek zastępczy,ponieważ przepisowo naprawa wózka powinna trwać do 14 dni,choć w co drugiej karcie gwarancyjnej producent informuje ze ma na to 21 dni.
Mam takie pytanie troche nie na temat czy da sie sprzedającemu wystawic drugi komentarz na allegro jeżeli pierwszy(pozytywny)wystaw iłam już dawno-zaraz po zakupie.

---------- Dopisano o 22:11 ---------- Poprzedni post napisano o 22:08 ----------

W sprawie marży w sklepach to poszukajcie sklepów nie w centrum miasta bo mają chore czynsze i muszą jakoś na nie zarobić.Czasem w mniejszych sklepach nie w centrum mogą miec te same wózki a dużo tańsze, albo chociaż w ofercie katalogowej można sobie wybrać wypatrzony juz wcześniej w innym sklepie
To miałaś pecha. My też kupowaliśmy sprzęt AGD przez net, ale serwis gwarancyjny mamy na miejscu. Na szczęście wszystko jest OK. Co do wózków, to u mnie w mieście jeden ze sklepów reklamuje się, że ma wózki tańsze niż na Allegro. Zobaczymy
Stary 2009-03-01, 17:36   #510
precious_81
Wtajemniczenie

Cytat:
Wózek Implast Bolder jest bardzo fajny tylko pytanie czy chcesz wydać na wózek 2000zł(razem z fotelem)najnowszy tyle kosztuje.Co do volanta na czterech kołach-te koła z przodu ma troche małe(wszystko zależy po jakim terenie planujesz jazdę)volant 3-jeżeli chodzi o wózek jest ok ale są problemy z przednim kołem(podwójnym),trzeba w miare czesto je zdejmować i smarować(to też zależy od powierzchi po jakiej się jeździ)ma tendencje do delikatnego blokowania.(dodam tez ze sklep ma w 30tys.mieście i chodniki u nas nie są dobrej jakości)
Jeżeli rozważasz czy powinnaś tyle wydawać na wózek proponuje oglądnąć:
1)baby smile(polak)-model v-max cena ok 1200zł razem z fotelem,u mnie w sklepie to jeden z dwóch najlepiej sprzedających się wózków,najpopularniejsze kolory to tzw.kawa z czarnym i tzw.grafiti w kwadraty.

http://www.babysmile.pl/index.php?lang=pl

2)Baby Active model jet cena ok 1100-1200zł razem z fotelem.Wózek występuje w kolorystyce gładkiej lub tzw picasso.Jest dużo kolorów do wyboru.Najpopularniejsze kolory to col 2, col 4 lub z picasso p1, p3,p9 i p10.
Z jednej i drugiej firmy nie miałam reklamacji.

http://www.babyactive.com.pl/

Może napisze jeszcze jaki ja miałam wózek
ABC design turbo 4 obecnie tego wózka już nie produkują, tzn jest teraz wózek condor który ma ten sam stelaż co turbo 4 ale teraz ma osobno gondolę i spacerówkę.Gdybym teraz urodziła dziecko to kupiłabym condora z czterema kołami stałymi lub z obrotowymi.cena z fotelem ok 2000zł.
Akurat nie mam ograniczenia finansowego w tym zakresie, także póki co patrzę bardziej na funkcje i wygląd, ale jeśli mam dać mniej za równie dobry wózek to nie mam nic przeciwko Jeździć będę głównie po naszych wspaniałych chodnikach, dlatego zdecydowałam się na pompowane koła (i głównie dlatego odpadł Leviroo). Spodobał mi się ten który poleciłaś Baby Smile. Nawet mąż powiedział, że bardizej mu się podoba od Implasta. Tylko te kolory jak dla mnie takie smutne, muszę poszukać tego wózeczka u mnie w sklepach.
Bardzo Ci dziękuję

Cytat:
Napisane przez malin30 Pokaż wiadomość
Ja tak samo Jednak grunt to szperać po necie - można nieźle zaoszczędzić. Niektóre sklepy naliczają sobie straszną marżę
Racja, czasami na tym samym modelu jest nawet 500 zł różnicy.

Cytat:

Ja też kupowałam sporo sprzętu w sklepach internetowych i na początku myśleliśmy, że wózek też tak kupimy. Jednak z tych właśnie powodów, które wymieniłaś poważnie sie nad zastanawiamy.
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Być rodzicem

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości