Jaki wózek- temat zbiorczy. - Strona 23 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem

Notka

Być rodzicem Forum dla osób, które starają się o dziecko, czekają na poród lub już posiadają potomstwo. Rozmawiamy o blaskach i cieniach macierzyństwa.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2009-06-16, 09:25   #661
anja00
Raczkowanie

Dot.: Jaki wózek- temat zbiorczy.

Z tego co pamiętam 4tec nie da się prowadzić "do tyłu" - co jest wielką porażką...
anja00 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-06-16, 16:17   #662
kasiagora23
Zadomowienie

Jak "do tyłu"? tzn. ciągnąć za sobą?
kasiagora23 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-06-16, 16:29   #663
anja00
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez kasiagora23 Pokaż wiadomość
Jak "do tyłu"? tzn. ciągnąć za sobą?

Tzn w tył, tak- ciągnąć za sobą. Czasami to jest przydatne, gdy akurat np. chcemy zawrócić i przejechać tylko kilka metrów. O ile się nie mylę tym wózkiem się tak nie da, bo przednie koła jeżeli nie są zablokowane nie okręcają się o 360 st i stają "dęba" Chyba...
Stary 2009-06-16, 17:55   #664
kasiagora23
Zadomowienie

tec 4 abc design nie ma w ogóle obrotowych kół

http://www.mini-maxi.pl/abcdesign_wo...ar=8&id_mat=20
Stary 2009-06-17, 08:18   #665
anja00
Raczkowanie

No nic, chyba masz rację co do tych kół. Jednak oboje z mężem byliśmy przekonani, że podczas testowania jazdy po sklepie tym wózkiem koła się obracały... tylko właśnie nie o 360 a o 240st - co uniemożliwiło jazdę do tyłu...
Stary 2009-06-17, 10:51   #666
kasiagora23
Zadomowienie

musiałaś po prostu pomylić go z innym bo on nigdy kół obrotowych nie miał a nie jest to stary wózek. Takie mechanizmy że koło obraca się tylko troszkę przeważnie da się odblokować całkiem, a jeżeli nie to potwierdzam że jest to problematyczne
Stary 2009-06-17, 21:44   #667
anja00
Raczkowanie

Bardzo przepraszam, ale się pomyliłam. Moja opinia dotyczyła wózka 6 tec. Pewnie można zablokować te koła, ale gdy jedziemy na niezablokowanych i chcemy się cofnąć o 1,5m to nie ma sensu ich blokować...a przejechać się nie da...
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg wozek-abc-design.jpg (20,9 KB, 29 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 6 tec.jpg (16,7 KB, 20 załadowań)

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2009-06-18, 10:11   #668
madziarek1
Rozeznanie

Dot.: Wózek Astro Abc Design

Jesli chodzi o wózek GRACO quattro, moja ciotka z Anglii ma taki wózek, sama go prowadziłam nie raz. Ma ona synka, który szybko rośnie jak to chłopak jakoś nie było problemu z nosidełkiem i zapinaniem go, nawet jak miał 7 miesięcy. Wózek jest bardzo porządny. Ciężki może się wydawać, ale zależy od kobiety. My dawałyśmy do torby wszystko co się da, a do koszuka u dołu wrzucałyśmy najcięższe zakupy. Z całym bagażem i Lucasem i tak nie prowadziło się go strasznie jest dobrze obciążony. Jeśli chodzi o moje osobiste zdanie, to jako mama, bardzo ceniłabym jego kółka, nie są pompowane, co wcale ich nie skreśla, mnie osobiście nie chciało by się ich pombować. i z przodu i z tyłu kołka są tej samej wielkości, są bardzo amortyzujące poza tym ma fajne bajerki np miejsce na postawienie butelki, malutkie wgłebienia żeby np położyć smoczek przy rączce (oczywiście regulowanej) jest zegarek do tego rączka może być złączona lub podzielona na dwie zależy jak kto lubi materiał też jest ważny a ten jest porządny. Oprócz technicznych zalet, nie można zaprzeczyć ze wygląda też ładnie. Ogołem POLECAM
madziarek1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-06-19, 10:13   #669
tancerkaGd
Rozeznanie

Witam,
zastanawiam się nad kupnem wózka concord fusion 3w1:
http://www.bobowozki.com.pl/product_...oducts_id=1197
czy któraś z Was testowała już ten wózek i może się wypowiedzieć na jego temat?
a może ktoś poleci jakiś inny trójfunkcyjny wózek - gównie, żeby był lekki i praktyczny.
zastanawiałam się też nad quinni buzz - ale po zobaczeniu ciasnej kubełkowej spacerówki zrezygnowałam. (to samo z concord neo)
czekam na wieści,
pozdrawiam
tancerkaGd jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-06-19, 20:00   #670
aguska170684
Przyczajenie

Ja mam do sprzedania wózek firmy NURSE czerwony z gondolą, fotelikiem i spacerówką, na czterech kołach przednie są podwójne skrętne, ale można je zablokować. Chętnym prześłę zdjęcia na maila. Mój mail: aguska170684@wp.pl
aguska170684 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-06-20, 08:07   #671
Biała Dama
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez aguska170684 Pokaż wiadomość
Ja mam do sprzedania wózek firmy NURSE czerwony z gondolą, fotelikiem i spacerówką, na czterech kołach przednie są podwójne skrętne, ale można je zablokować. Chętnym prześłę zdjęcia na maila. Mój mail: aguska170684@wp.pl
tutaj się nie sprzedaje
Biała Dama jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2009-06-22, 09:56   #672
anja00
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez tancerkaGd Pokaż wiadomość
Witam,
zastanawiam się nad kupnem wózka concord fusion 3w1:
http://www.bobowozki.com.pl/product_...oducts_id=1197
czy któraś z Was testowała już ten wózek i może się wypowiedzieć na jego temat?
a może ktoś poleci jakiś inny trójfunkcyjny wózek - gównie, żeby był lekki i praktyczny.
zastanawiałam się też nad quinni buzz - ale po zobaczeniu ciasnej kubełkowej spacerówki zrezygnowałam. (to samo z concord neo)
czekam na wieści,
pozdrawiam

Hej, my jesteśmy w posiadaniu tego wózka. Jestem bardzo z niego zadowolona. Mój synek urodził się w styczniu i już przeszliśmy na spacerówkę.
Co do moich spostrzeżeń:
- gondola - większa niż w jakimkolwiek quinny, mutsy, wygodna, dobrze osłonięta, łatwa w przenoszeniu, da się wpiąć w tylne siedzenie samochodu - można maluszka przewozić bez budzenia
- nosidełko - ok, do 13 kg, da się wpiąć w stelaż, ładne daszek przeciwsłoneczny można przerobić na taką osłonkę mocowaną do szyby auta
- stelaż - lekki, bardzo zwrotny, duży koszyk na zakupy - nam jednak poluzowało się jedno kółko przednie i musieliśmy oddać na gwarancję - po tygodniu nam stelaż zwrócono - naprawiony (dostaliśmy w zamian wózek zastępczy Casualplay s4 - moim zdaniem wypada słabo przy Fusionie)
- spacerówka - krótko używamy, jest przestronna (bez porównania z np. Q Buzz), oparcie bardzo nisko się rozkłada, prawie na płasko, podnóżek regulowany bardzo sie przydaje.
Stary 2009-06-23, 09:58   #673
magdusia03
Przyczajenie

Witajcie!
Moje Bobo przyjdzie na świat w grudniu:) Zastanawiam się jaki wózek będzie najlepszy. Znalazłam w internecie IMPLAST Bolder 4 i wydaję mi się całkiem fajny. Niestety nie widziałam go na żywo. Czy ktoś może coś o nim powiedzieć. Chodzi mi głównie o rozmiar gondoli i wagę, ale też jak się prowadzi po naszych polskich chodnikach:) Cenowo jest porównywalny z X-LANDER XA. Dzięki za każdą radę. Pozdrawiam
magdusia03 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-06-24, 09:48   #674
danka11
BAN stały

Nigdy nie spotkałam sie z wózkami tych firm. A patrzyłas w sklepie babyfant.pl?? Maja szeroki wybór akcesoriów dla dzieci.
danka11 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-06-24, 10:05   #675
scorpionec
Zakorzenienie

Lokalizacja: "Na peryferiach miasta, gdzie asfalt trawą zarasta..."

Cytat:
Napisane przez magdusia03 Pokaż wiadomość
Witajcie!
Moje Bobo przyjdzie na świat w grudniu Zastanawiam się jaki wózek będzie najlepszy. Znalazłam w internecie IMPLAST Bolder 4 i wydaję mi się całkiem fajny. Niestety nie widziałam go na żywo. Czy ktoś może coś o nim powiedzieć. Chodzi mi głównie o rozmiar gondoli i wagę, ale też jak się prowadzi po naszych polskich chodnikach Cenowo jest porównywalny z X-LANDER XA. Dzięki za każdą radę. Pozdrawiam
boldery mają jedną z największych gondol na rynku wieksze to chyba tylko Roany sa... ale oba baaardzo ciężkie..Mimpo kolorowych materiałów przyciagających oko są moim zdaniem slabo wykonane i na zywo bardzo traca..

x-landery bardzo poularne wózki..lzejsze od implasta ale za to mala gondola i na spacerowki niektóre tez mamy narzekają...
scorpionec jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2009-06-24, 10:19   #676
passionfruit
Zakorzenienie

czy ktoś ma wózek stokke xplory? Bo sie zastanawiam nad kupnem, bo x-lander xa mnie wkurza :/
Stary 2009-06-24, 12:14   #677
NikaMiloszNatan
Przyczajenie

Cytat:
Napisane przez passionfruit Pokaż wiadomość
czy ktoś ma wózek stokke xplory? Bo sie zastanawiam nad kupnem, bo x-lander xa mnie wkurza :/

A ten Stokke Xplory to niby fajny jest? Nie dość, że drogi to jeszcze brzydki. Mi się on nie podoba
NikaMiloszNatan jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-06-24, 12:27   #678
passionfruit
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez NikaMiloszNatan Pokaż wiadomość
A ten Stokke Xplory to niby fajny jest? Nie dość, że drogi to jeszcze brzydki. Mi się on nie podoba
Widzisz....jakby Ci to wytłumaczyć....gust jest jak d*** - każdy ma swoją.
Stary 2009-06-24, 19:25   #679
kasiagora23
Zadomowienie

mi osobiście też nie przypadł do gustu stokke xplory

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2009-06-24, 19:39   #680
blondynkapoznan
Zakorzenienie

Lokalizacja: Mój sposób na kryzys: Jem spleśniały ser, piję stare wino i jeżdżę autem bez dachu.
GG do blondynkapoznan

Cytat:
Napisane przez passionfruit Pokaż wiadomość
w necie jest b.dużo opini na jego temat większość negatywnych mi się też bardzo ten wózek nie podoba nawet za 100zł bym go nie kupiła
ja kupiłam Mutsy 4 ridera i jestem bardzo zadowolona mój synek ma miesiąc a ja już 3 wózek testuje
blondynkapoznan jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-06-24, 19:51   #681
passionfruit
Zakorzenienie

blondynka, ja własnie widziałam same pozytywne opinie.
Stary 2009-06-24, 20:16   #682
blondynkapoznan
Zakorzenienie

Lokalizacja: Mój sposób na kryzys: Jem spleśniały ser, piję stare wino i jeżdżę autem bez dachu.
GG do blondynkapoznan

wejdz na forum gazety i tam poczytasz
blondynkapoznan jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-06-24, 20:18   #683
magdusia03
Przyczajenie

Cytat:
Napisane przez scorpionec Pokaż wiadomość
boldery mają jedną z największych gondol na rynku wieksze to chyba tylko Roany sa... ale oba baaardzo ciężkie..Mimpo kolorowych materiałów przyciagających oko są moim zdaniem slabo wykonane i na zywo bardzo traca..

x-landery bardzo poularne wózki..lzejsze od implasta ale za to mala gondola:ehem: i na spacerowki niektóre tez mamy narzekają...
Dzięki za podpowiedz:) Nie mam pojęcia jaki wózek kupić. Na każdy ktoś narzeka:/ Nie wiem czego szukać:( Dobrze ze mam jeszcze tyle czasu. Co Wy polecacie?
magdusia03 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-06-24, 21:34   #684
xandra78
Zakorzenienie

Słuchajcie Dziewczyny!Najważniejsze, to iść do sklepu i pomacac każdy wózek. Przy bliższym obejrzeniu nasze internetowe typy zmieniaja sie o 180 stopni.
xandra78 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-06-25, 07:45   #685
scorpionec
Zakorzenienie

Lokalizacja: "Na peryferiach miasta, gdzie asfalt trawą zarasta..."

Cytat:
Napisane przez xandra78 Pokaż wiadomość
Słuchajcie Dziewczyny!Najważniejsze, to iść do sklepu i pomacac każdy wózek. Przy bliższym obejrzeniu nasze internetowe typy zmieniaja sie o 180 stopni.
Popieram w całej rozciągłości Ja byłam chora na Boldera i nic innego nie wchodziło w rachubę... poszłam z mężem do sklepu jak go zobaczyłam to mnie osłabiło..

Zaczeliśmy ogladac inne wózki.. jeździć nimi po skepie i tak poznałam "ten jedyny" (prowadził sie i wygladał bosko..gorzej z ceną) ale pierwszy raz na oczy widziałam go w sklepie i nic o nim nie wiedzialam..nie ufając sprzedawcy (większość zachwali wszystko by tylko sprzedac) spisalam nazwe wózka i poszperałam w necie.. i kupiłam a moj wybranek jak pisałam to quinny speedi sx jeździmy nim prawie 8 miesięcy i jestem zadowolona z wyboru!(a kategorycznie nie chciałam trójkołowca!!)
scorpionec jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-06-25, 14:16   #686
Nenah
Rozeznanie

GG do Nenah

Ja podobnie jak scorpionec - w necie się naczytałam o różnych wózkach - myśałam o Roanie Marita, duża gondola, fajne resory, dużo pozytywnych opinii.
Kuzynka poleciła mi jednak Quinny Speedi SX - miałam mieszane uczucia, tak jak opinie o tym wózku, ale gdy obaliła wszelkie "ale" jakie miałam do tego wózka i gdy go porowadziłam, moje wątpliwoci się rozwiały i zdecydowałam się na ten wózek nie żałuję i jestem z niego zadowolona - na razie korzystam z gondoli (Kubuś jeszcze nie siedzi i nie zanosi się żeby o tym nawet myślał) i fotelika. Prowadzi się naprawdę super (oczywiście na ile można prowadzić na naszych chodnikach) i jest łatwy do złożenia.
Każdemu wiadomo podpasuje co innego, ale nie można kierować się tylko opiniami z netu, wiele rzeczy trzeba samemu sprawdzić i przetestować

Kubusiu Skarbie w końcu jesteś z nami - 17.02.2009 g. 18:35

Nenah jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-06-26, 11:38   #687
kellysss
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez madziarek1 Pokaż wiadomość
Jesli chodzi o wózek GRACO quattro, moja ciotka z Anglii ma taki wózek, sama go prowadziłam nie raz. Ma ona synka, który szybko rośnie jak to chłopak jakoś nie było problemu z nosidełkiem i zapinaniem go, nawet jak miał 7 miesięcy. Wózek jest bardzo porządny. Ciężki może się wydawać, ale zależy od kobiety. My dawałyśmy do torby wszystko co się da, a do koszuka u dołu wrzucałyśmy najcięższe zakupy. Z całym bagażem i Lucasem i tak nie prowadziło się go strasznie jest dobrze obciążony. Jeśli chodzi o moje osobiste zdanie, to jako mama, bardzo ceniłabym jego kółka, nie są pompowane, co wcale ich nie skreśla, mnie osobiście nie chciało by się ich pombować. i z przodu i z tyłu kołka są tej samej wielkości, są bardzo amortyzujące poza tym ma fajne bajerki np miejsce na postawienie butelki, malutkie wgłebienia żeby np położyć smoczek przy rączce (oczywiście regulowanej) jest zegarek do tego rączka może być złączona lub podzielona na dwie zależy jak kto lubi materiał też jest ważny a ten jest porządny. Oprócz technicznych zalet, nie można zaprzeczyć ze wygląda też ładnie. Ogołem POLECAM
No własnie ja mam ten wózeczek...
Prowadzi sie super i est bardzo wygodny dla dziecka ale jak ktos ma go znosic po schodach to nie polecam... Wazy 15.2 kg.... Stanowczo za dużo...

Czy ktoś może mi polecic jakąs lekka spacerówke
wygodna dla 4,5 miesiecznego dziecka....??
(tzn. taka zeby sie rozkładała na płasko
i zeby maluszka za bardzo w niej nie trzepało...)

Stary 2009-06-26, 15:56   #688
niunieczek
Rozeznanie

Witam,
przymierzam się do zakupu spacerówki dla Natalki moje typy jak na razie to x-lander xa i espiro magic 3. Czy może któraś z Was jest w posiadaniu któregoś z tych wózeczków i może podzielić się swoimi spostrzeżeniami?

Natalia, moje szczęście 10 luty 2009
---------------------------------------------------
Kocham Cię
www.suwaczek.pl/cache/73f8097926.png
niunieczek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-06-26, 18:32   #689
kasiagora23
Zadomowienie

Jeżeli chodzi o magic 3 espiro to ja bardzo żałuję, że go nie kupiłam. Stało się tak dletego, że prawie rok temu napaliłam się na wózek nurse futura i jestem jego posiadaczką- jestem z niego baaaardzo zadowolona a mój żal polega na tym, że miesiąc po jego kupnie pojawił się wózek espiro magic 3 będący konstrukcyjnie tym samym wózkiem co futura (wręcz kopią- jest jeszcze kilka firm co robią takie wózki) z tym, że posiada pałąk, i pokrowiec na nogi czego futura nie ma. Teraz mi to nie przeszkadza ale na poczatku miałam straszny żal że nie poczekalam tego miesiaca. No i futura był dużo drozszy. Oba wózki bardzo polecam ale z przewaga magica3 (ze wzgledu na pałąk, pokrowiec i cenę)
Stary 2009-06-26, 20:39   #690
niunieczek
Rozeznanie

Kasiu a czy wiesz może czy w magic 3 można ustawić oparcie pod kątem 90 stopni? Nie ma go nigdzie w sklepach w podliżu mojego miejsca zamieszkania bym mogła pomacać a pytając na allegro sprzedawców, nie potrafią odpowiedzieć konkretnie czy jest to 90 stopni czy nie

Natalia, moje szczęście 10 luty 2009
---------------------------------------------------
Kocham Cię
www.suwaczek.pl/cache/73f8097926.png
niunieczek jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Być rodzicem

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości