![]() |
#691 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Jaki wózek- temat zbiorczy.
A po co oparcie pod kątem 90 st.?? Przeciez dziecku będzie niewygodnie
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#692 |
Zadomowienie
|
ze dwie strony wcześniej pisałam, ze jest juz fotelik do baracudy, pytałam przedstawiciela i powiedział, ze jest świadomy,że takie rzeczy sie pojawiły zwłaszcza na allegro ale to nie jest adapter stworzony przez coneco i oni nie biorą za to żadnej odpowiedzialności- dodał też że on nie twierdzi że ten folekik się źle trzyma ale jak coś sie stanie to oni umywaja ręce bo to nie jest ich produkt (adapter)
#693 |
Zakorzenienie
|
A czy ktoś ma może
wózek LUNA (http://www.mamasandpapas.co.uk/produ...195502/type-i/) lub wózek CHICCO LITEWAY (http://www.mothercare.ie/ContentBuil...2&UniqueID=223) Chodzi mi wyłacznie o spacerówke ... Bardzo prosiłabym o wasze opinie... ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#694 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#695 | |
Przyczajenie
|
Cytat:
Bez przesady. Twojej koleżanki dzieciak to jakaś mała histeryczka ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#696 |
Przyczajenie
|
Wózki Tako jako spacerówki mają właśnie oparcie pod kątem prostym - jak dla mnie beznadziejne, ławi w parku są wygodniejsze. Miałam Tako jako pierwszy wózek i do roczku byłam z niego mega zadowolona. Potem kupiłam Baby design Sprint i równiez jestem zadowolona.
|
![]() ![]() |
![]() |
#697 |
Zakorzenienie
|
W moim wózku,kąt nachylenia to może jakieś 120 st.i córeczka siedzi bardzo pionowo, wszystko widzi itp. Poduszka w takim ustawieniu, to juz odpada, bo dziecko leci do przodu. Żeby sie oprzeć, musi być jakiś minimalny chociaż kąt nachylenia
![]() ![]() No ale z drugiej strony-każdy ma swoje wymagania ![]() |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#698 |
Zakorzenienie
Lokalizacja: "Na peryferiach miasta, gdzie asfalt trawą zarasta..."
|
tylko z reguły dziecko ma inne niż rodzice ...
![]() ja tez nie mam oparcia 90 st moze ok 100-110 i mala nie narzeka lepiej sie skupić by bylo sztywne (nie sam material) i by spacerówka miala regulowany podnóżek.. dzieci z dyndającymi nózkami sa częstym widokiem na spacerach ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#699 |
Rozeznanie
|
Dziękuję za wszelkie sugestie dotyczące tego nieszczęsnego oparcia, może rzeczywiście córa koleżanki to wyjątek i moja z częcią będzie jeździła trochę odchylona do tyłu. Z tą poduchą też można by spróbować w razie czego.
ALANML czy twój Sprint ma regulowany podnóżek i rozkłada się całkiem na płasko, a jak się prowadzi wózek mający z przodu dwa podwójne kółka, nie jeździe się od krawężnika do krawężnika, można go prowadzić jedną ręką? I jeszcze co do tej wkładki wypłycającej, czy po jej demontarzu wózeczek nadal jest tak wygodny dla dzidziusia? Sprawia takie właśnie wrażenie kiedy jest dodatkowo wyścielony. SCORPIONEC trafne spostrzeżenie co do wymagań, to rzeczywiście bobas ma niewiele do powiedzenia
#700 |
Zadomowienie
|
z tymi oparciami z samego materiału (nie regulowane) to jest porażka, jak w nim syna posadziłam to z boku wygladał jak dzwonnik z Notre Dame
![]() http://allegro.pl/item675882836_nowy...to_okazja.html
#701 |
Zadomowienie
|
![]()
Osobiście jestem posiadaczką wózka Tako Jumper, który bardzo sobie chwalę.
1. Ładnie odszyty, większość elementów obszycia zdejmowalna i nadająca się do prania. 2. Gondola - budka składa się cicho, posiada uchwyt do przenoszenia. 3. Stelaż - składa się bardzo prosto, posiada uchwyty do wnoszenia. 4. Spacerówka - regulowany podnóżek, odpinana budka, oparcie z regulacją na płasko, częściowo zdejmowana barierka, okrycie na nóżki. 5. Komfort prowadzenia - prowadzi się świetnie, mam wersję z pompowanymi kołami. Jedną ręką pcham wózek, praktycznie nie czuć jego ciężaru. Przednie skrętne koła bardzo ułatwiają manewrowanie. W razie konieczności (np. jazdy po wertepach) można je łatwo zablokować. Wysokość rączki też jest regulowana w prosty sposób. 6. Wada podstawowa, ale wybaczalna: dość ciężki; na pierwsze piętro go wtaszczę, ale ani metra dalej ![]()
#702 |
Przyczajenie
|
Ja mam spacerówkę Chicco ct04. Oparcie jest usztywniane. Całe siedzisko jest przykręcone na śrubki do stelaża dlatego nie ma problemu z praniem. Już sprawdzałam
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#703 | |
Przyczajenie
|
Cytat:
Ma regulowany podnóżek i rozkłada się calkiem na płasko. Prowadzi się super, ma duże kółka co pomaga jednak przednie sobie zablokowałam bo latały na nierównych chodnikach, na płaskim odblokowywuje. Jedną ręka jaknajbardziej ale na w miare równym podłożu. Co do wkładki to nie ma potrzeby jej demontować nawet dla dużego dziecka, mój ma 15 miesięcy i mam wkładkę. Jednak bez niej chyba też jest OK. raz nie miałam bo wyprałam i było ok. Zalet ma wiele ten wózek, polecam . |
|
![]() ![]() |
![]() |
#704 |
Rozeznanie
|
alanml
![]() ![]()
#705 |
Przyczajenie
|
Ja jestem posiadaczką wcale nie najnowszego modelu wózka bo jest to Coneco V3 ale jestem z niego bardzo zadowolona. Co prawda mógłby mieć łamaną rączkę ale jakoś to przeboleję
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#706 |
Wtajemniczenie
|
Słyszałyście może coś o wózkach Tutek?
Dzisiaj pół dnia zwiedzaliśmy sklepy z wózkami, o większości znanych firm można znaleźć opinie na internecie, ale o tych wózkach nic nie znalazłam. Sama pierwszy raz go widziałam, firma jest z Częstochowy i pani w sklepie twierdzi, że nie ma z nim problemów. Właściwie wyglądem i funkcjami przypomina Roana (jedynie gondola nie jest z kołyską - ale to dodatek) i jest tańszy. Prowadzi się bardzo fajnie - leniutko i płynnie, gondola wielka. |
![]() ![]() |
![]() |
#707 |
Raczkowanie
|
Witam.Widze ,ze poraz kolejny z niektorymi spotykam sie na obgadaniu wozkow
![]() ![]() http://www.allegro.pl/item672228192_...niebieski.html
#708 |
Zadomowienie
|
Co do firmy tutek to opisze jakie miałam przejścia z tą firmą.
Zaznaczam, że było to kilka lat temu i mam nadzieję, że pan Edward Tutakowski (właściciel Tutka) już zdał sobie sprawę z tego że nie on jedyny wózki produkuje. Klientka kupiła u mnie wózek Max do dziś pamiętam ze miał ciemny śliwkowy kolor, wózek po ok 10 miesiącach wygladał koszmarnie, cały był w jakieś dziwne mazie, plamy które powstały od słońca-był totalnie wypłowiały wyglądał jak wózek 10-letni. Jak mi klientka przyniosła wózek w trzech częściach to była ogromna różnica między fotelikiem (mało używanym i nie narażonym na słońce) a gondolą i spacerówką, po prostu był to dla mnie szok. Firma w kartach gwarancyjnych ma wyraźną informację, że producent nie ponosi odpowiedzialności za poszycie wózka jeśli zblaknie od słońca (nie wiem jak to tam było dokładnie napisane ale sens był właśnie taki). Dużo firm ma takie informacje więc jakoś mnie to nie dziwiło i nie stresowało bo wcześniej nic sie nie działo ale jak mi babka ten wózek przyniosła to był dla mnie szok. Wózek posiadał jeszcze jakąś inną wadę stelaża (nie pamiętam jaką) ale główna przyczyną reklamacji było poszycie. Wysłałam go do serwisu tutka, reklamacji nie uwzgledniono (naprawiono jedynie tą inna małą wadę) z powodu tego, że klient wiedział co kupuje (info o poszyciu w karcie gwar.), przekazałam to klientowi i jednocześnie poinformowałam go, że próbuje jakoś wpłynąć na nich i ja tez tego tak nie zostawię. Klient (do czego miał pełne prawo i ja tez bym tak zrobiła) poszedł do rzecznika praw konsumenta i do adwokata. Kilka dni później otrzymałam od klienta "coś" przedsądowne- jakieś wezwanie do zapłaty (zwrot pieniadzy za wózek- nie pamietam dokładnie), przesłałam to do tutka, zacząły sie problemy z kontaktem telefonicznym z Tutkiem i po prawie miesiącu firma łaskawie zdecydowała się na zwrot pieniędzy za wózek i po otrzymaniu przelewu od nich zwróciłam klientowi pieniądze. Ogólnie sytyacja była bardzo stresujaca, dla klienta i dla mnie bo przecież 1000zł na chodniku nie leży a przecież gdyby oni nie zwrócili kosztów to my bysmy to musieli zrobić. Po krótkim czasie oczywiście zarwaliśmy współpracę z Tutkiem i do tego czasu duży niesmak mi pozostał
#709 |
Wtajemniczenie
|
Kasiagora dziękuję za odpowiedź, w takim razie nie będziemy sobie nim zawracać głowy, jedna taka sytuacja potrafi zniechęcić zwłaszcza, że w internecie nie ma o nim informacji.
Póki co pozostajemy przy Roanie. |
![]() ![]() |
![]() |
#710 |
Zadomowienie
|
Ja się tylko dzielę swoimi doświadczeniami z tą firmą, myślę że dużo firm ma na koncie takie traktowanie klientów (zwłaszcza, że nie oni maja bezpośredni kontakt z klientem tylko obsługa sklepów) równie dobrze może być tak, że inny sklep nie będzie zadowolony z coneco, avent'a czy baby smile (ja akurat jestem zadowolona).
Uwierz mi, że bardzo ciężko jest oznajmić klientowi, że reklamacja nie została uznana i dla mnie to jest ostateczność (raz tak tylko miałam z tym wózkiem tutka-ale na szczęście skończyło się po myśli klienta). Co do roana to ci nic konkretnego nie napisze bo akurat tych wózków nie miałam u siebie (poza jednym używanym przyjetym w komis).
#711 |
Rozeznanie
|
ja jeszcze nawiążę do tego sprinta bd obejrzałam go dzisiaj dokładnie w sklepie i okazało się że po demontarzu tej miękkiej wkładki ukazuje się wstrętne bure moim zdaniem niezbyt wygodne dla dziecka siedzisko z dwoma rzepami jednym na wysokości główki i jednym na siedzeniu. Jeździłam nim chwilę po sklepie i kilka razy zdzrzyło się że kółka się zablokowały na kafelkach
![]() ![]() Hmm ktoś mógłby się zająć robieniem wózków na indywidualne zamówienie.
#712 |
Przyczajenie
|
Nie mam wielkiej sumy przeznaczonej na wózek, dlatego też muszę kupić z tych tanich. Nie mogę się zdecydować który.
1. http://www.allegro.pl/item685895082_...cenie_399.html 2. http://www.allegro.pl/item686668342_...ga_gratis.html lub inne koła http://www.allegro.pl/item685743400_...mp_gratis.html 3. http://www.wszystko.dla.dziecka.pl/?...boko-spacerowy Proszę o pomoc, bo powoli już głupieję. A co myślicie o tym 4. http://www.allegro.pl/item687040958_...er_okazja.html Edytowane przez dariotka Czas edycji: 2009-07-14 o 10:18 |
![]() ![]() |
![]() |
#713 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Napisałam do jakiegoś sklepu (chyba Dino), który sprzedaje te wózki i mi odpisali, ze 80x32x15cm. Długość na 80 jest ok,ale szerokość wydaje mi się za mała. Co możesz powiedzieć na ten temat? i czy wysokość 15 cm też jest uniwersalna, jak to wygląda w innych wózkach? Powiem, że byłam zdecydowana ten wózek, ale szerokość mnie troche zaniepokoiła...... |
|
![]() ![]() |
![]() |
#714 |
Zadomowienie
|
napisze ci jutro około 18.00, zmierzę ją dokladnie i porównam z innymi
#715 |
Zadomowienie
|
Dzięki wielkie. A mogłabyś mi napisać na prive czy jest możliwość kupienia u Ciebie wózka i w jakiej cenie? I czy wysyłasz wózki oczywiście (jestem z Poznania)
|
![]() ![]() |
![]() |
#716 |
szyciowa specjalistka :)
|
cześć dziewczyny
długo czytałam wszystkie fora itp, wybór wózka trudna sprawa. Mam 3letnią córcię i 2,5miesięcznego synka! jeżeli komuś się to przyda służę opinią na temat wózka bertinix4, oraz dostawki baggipod, takim zestawem się poruszam. Edytowane przez aljaka Czas edycji: 2009-07-15 o 19:38 |
![]() ![]() |
![]() |
#717 |
Zadomowienie
|
Wózeczki sprzedaje tylko u siebie w sklepie
![]() Jutro koło 18-stej napiszę ci wymiary tej gondoli i innych dla porównania a juz dziś napisze że nie wydaje mi sie mniejsza od innych. Sama jestem posiadaczką w sumie 4 wózków a aktualnie dwóch (bo na szczęście mam możliwość przetestowania) więc swoje doświadczenie nie opieram tylko na teorii.
#718 |
Przyczajenie
|
Ja mam Sprinta i faktycznie po wyjęciu wkładki oparcie wygląda nieciekawie. jednak ja wieczorem wkładkę piorę, schnie bardzo szybko i na drugi dzień mam czystą. W ten sposób mały ma wkładkę zawsze. Co do kółek to fakt, trochę się blokowały na początku, potem się "wyrobiły".
Co do firmy Tutek - kolezanka miała taki wózek i bardzo szybko zaczęły odpadac koła a budka z czasem się wyrobiła i sama opadała. Nie polecam. |
![]() ![]() |
![]() |
#719 |
Zadomowienie
|
zmierzyłam tą gondolę:
głębokość 20/22cm zależy czy z materacem czy bez długość 84 (w środku jakieś 82cm) szerokość 40cm ma w miejscu z którego wychodzą uchwyty od budki (w środku ok 38cm) Porownujac z innymi to gondola jest tak samo szeroka jak w: (+/- 3mm) baby active/jet, nurse, colletto/austin 3 i 4, coneco v3, junior /verso,.... zmierzyłam ok w 10 wózkach i tylko w jednym okazała sie mniejsza- w coneco galaxy (niech mnie ktoś wybawi od tego wózka). Także gondola v-maxa jest jak najbardziej standardowa ---------- Dopisano o 17:06 ---------- Poprzedni post napisano o 16:47 ---------- jeszcze małe sprostowanie: najnowsze v-maxy już nie maja odpinanej kieszonki na wózku, tzn kieszonka jest ale się nie odpina.
#720 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:27.