Jaki wózek- temat zbiorczy. - Strona 28 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem

Notka

Być rodzicem Forum dla osób, które starają się o dziecko, czekają na poród lub już posiadają potomstwo. Rozmawiamy o blaskach i cieniach macierzyństwa.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2009-08-28, 11:33   #811
pliko
Przyczajenie

Dot.: Jaki wózek- temat zbiorczy.

Może trochę Ci pomogę, bo właśnie wróciłam z "obmacania" wózków. Powiem tak, jeżeli chodzi o stelaż - teutonia po moich oględzinach jest BEZKONKURENCYJNA! Głównie oglądałam Teutonię fun system(ta najbardziej mi się podoba poza Lambdą, ale tej z kolei nie było). Jeżeli chodzi o design, to zdecydowanie Concord wzbudzi zachwyt w każdym, kto go zobaczy. Przepięknie dobrane materiały i materiał bardzo miły w dotyku.
Co do Jane - cenowo mniej więcej w tej samej klasie, ale jak ustawiłam je obok siebie, to wyglądał dużo gorzej - przede wszystkim kółka i stelaż, bo spacerówka również jest ładna.

W Teutonii podobało mi się jeszcze, że wózek stojąc obok Jane Nomada był dużo węższy i zgrabniejszy, ale dziecko w tej spacerówce miało tyle samo miejsca, co w szerokim nomadzie.

Piszesz o wadze...one wszystkie są zbliżone wagowo - może Jane podaje informacje, że Nomad to lekki wózek, ale wierz mi jest ciężki - pewnie że są cięższe, ale wnosząc wózek na 3 lub 4 piętro nie poczujesz różnicy: i concord i nomad i teutonia będzie Ci ciążyć
pliko jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-08-28, 19:42   #812
ania p
Zakorzenienie

jane - 9.3kg
concord- 11.5kg
teutonia - 12.3kg
To wagi tych spacerówek , jednak miedzy nomadem a teutonia to 3 kg a to juz sporo .
Stary 2009-08-28, 20:14   #813
pysiamn
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ania p Pokaż wiadomość
jane - 9.3kg
concord- 11.5kg
teutonia - 12.3kg
To wagi tych spacerówek , jednak miedzy nomadem a teutonia to 3 kg a to juz sporo .
Nie trzymałabym się tego co podaje producent...
Koleżanka ma JANE i podobno go zważyła...przed lotem i bez dodatków ważył więcej niż podają

Ponadto sama dziś oglądałam JANE Solo i Gondolę Capazo wspólną do wielu modeli opis gondoli to 81cm na 40cm.
TO BZDURA! Miałam swój centymetr na dole tam gdzie dziecko leży jest standardowo ok 75cm na 36cm!

Najlepiej ocenić samemu...albo iść z mężusiem niech podniesie w sklepie i sam oceni organoleptycznie

Edit: Chociaż Teutonia się zgadzała z opisów z netu jak sama mierzyłam stelaż i gondolę

ps. W roli wyjasnienia na łowy wózkowe chodzę z własnym centymetrem wg którego wymierzyłam swoją windę tylko wtedy mam pewność że wejdzie bo niestety jej szerokość to 59cm ;/

*** -12,5kg***

Edytowane przez pysiamn
Czas edycji: 2009-08-28 o 20:16
pysiamn jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-08-28, 20:56   #814
AgaGuernsey
Wtajemniczenie

GG do AgaGuernsey

Nie znam dwoch pozostalych wozkow, ale od ponad dwoch lat uzywamy Jane Nomada. Mamy caly zestaw: gondole Capazo, fotelik Rebel Pro (teraz jest juz Strata), no i spacerowke.
Wozkiem jezdzi juz druga moja corka. Z czystym sumieniem moge wozek polecic. Jest naprawde lekki (Wnosilam go bez problemu z roczna corka na I pietro.) Dobrze sie go prowadzi.
Nie wiem jakie wymiary ma gondola, ale dziewczyny wozilam w niej do 7 m-ca i nadal mialy w niej miejsce.
Spacerowka jest naprawde duza i wygodna dla dziecka. Wprawdzie Wiki (2,5 lat i 98 cm wzrostu) juz nie jezdzi wozkiem, ale czasami wskoczy do spacerowki i ciagle sie w nim miesci i wygodnie moglaby w nim spac, podczas, gdy w innych wozkach glowa juz by jej wystawala.
AgaGuernsey jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-08-28, 21:08   #815
ania p
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez pysiamn Pokaż wiadomość
TO BZDURA! Miałam swój centymetr na dole tam gdzie dziecko leży jest standardowo ok 75cm na 36cm!

;/
Co nie zmienia faktu że i tak jest to jedna z większych gondol
No i co tu dużo mówić Nomad i concord wygladaja super , natomiast teutonia jak to niemiecki wózek wyglada dośc ponuro, nie jest zbyt ładnym wózkiem .. ale to oczywiście tylko moje zdanie.
Stary 2009-08-29, 13:25   #816
Carya
Wtajemniczenie

Wyślij wiadomość przez ICQ do Carya GG do Carya

ania p, no fakt, szczyt zgrabności to to nie jest (zwłaszcza ten mój mistral) ale wysoki

napisałam maila do sprzedającego na allegro nomady na jakiej wys od ziemi jest dno gondoli... odpisał że na 55cm... tam to ja mam kolana nie wyobrażam sobie schylania się do gondoli do kolan... to możliwe że ona jest tak nisko?

czekam na takie info o concordzi fusion ale na razie cisza. pytałam też jakie duże ma koła bo za cholerkę nie mogę znaleźć. może ten concord będzie wyższy

jak tak patrzę na x-landera xa to on miał gondolę godzieś na wys 70cm

Druga
Carya jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-08-29, 15:58   #817
Monia2800
Raczkowanie

Jesli chodzi o polozenie gondoli od podlogi, to 55 nie jest wcale nisko...moj Hauck tak ma, tylko zauwaz ze sprzedawca na pewno podal tobie wymiary od podlogi do dna gondoli, a te 70, czytak jak u mnie 79 to razem z wysokoscia gondoli. Moj wozek ma spore kola, duzy koszyk, spacerowka jest pelnowymiarowa, gleboga, siedzenie montowane na stelazu, nie wiszace. Tak obserwuje mamusie ktorym gondola ciaga sie niemal po ziemi i wyglada na nieproporcjonalnie duza do stelaza, to dopiero meczarnia. Jesli chodzi o teutonie, to nie mialam okazji 'pomacac' jednak wyglada mi na pelnowymiarowy wozek a nie jakas zabawke dla lalek.
Monia2800 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2009-08-29, 20:21   #818
ania p
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Carya Pokaż wiadomość
ania p, no fakt, szczyt zgrabności to to nie jest (zwłaszcza ten mój mistral) ale wysoki

napisałam maila do sprzedającego na allegro nomady na jakiej wys od ziemi jest dno gondoli... odpisał że na 55cm... tam to ja mam kolana nie wyobrażam sobie schylania się do gondoli do kolan... to możliwe że ona jest tak nisko?
No własnie nie jest szczytem zgrabnosci , wózek powinien coś w sobie mieć , szkoda że w niemieckich wózkach nie ida w parze ładny wyglad i jakość Samochody ładne potrafią robić , to czemu nie wózki

Wydaje mi się że gośc przesadził napewno jest wyżej
Stary 2009-08-30, 00:19   #819
hugo26
Przyczajenie

Cytat:
Napisane przez Seona Pokaż wiadomość
73 cm x 35 cm. A tak wygląda

Już cenę poprawiłam, aż 14.000 nie kosztował na szczęście
Witam
Gondolka Vulcano ma dlugość jak podaje producent, czyli 79cm. Gondolka jest z materiału, który jest luźny. Jedni zapewne mierzą długość bez dotykania materialu i wyjdzie im 73cm inni dotkną materiał i wyjdzie 79cm. Oglądalem ten wózek w sklepie 2 razy po 30min. Gondolkę ma naprawdę dużą, znacznie większą niż np. w Jane Solo (wymiar w Jane podaja gondoli z zewnatrz, w wewnątrz jest malutka). Spacerówka również jest fajna. Warto zwracać uwage na to czy gondola ma regulacje wysokosci podparcia główki dziecka. W sklepie jedna gondolka vulcano miala a w innym kolorze, niby taka sama, a nie miała tej regulacji. Kółka fajnie wyglądają, wszystkie pompowane i mają sportowy niski bieznik, przez co wózek wygląda nowoczesnie i solidnie. Skladanie wózka jest banalne. Wózek jest lekki, w tej cenie i klasie wózka to wręcz nie spotykane. Szukałem wózka dla dziecka ktore się urodzi w listopadzie, więc potrzebowałem wózka z duża gondolką. Vulcano to dobry wybór zwłaszcza ze nie jest drogi. Zdecydowany jestem na 100% na jego zakup. Wkrótce zamawiam ten wózeczek. W sklepach internetowych mozna już kupic z kolami pompowanymi i fotelikiem za 1150-1200zl.
Pozdrawiam
hugo26 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-08-30, 10:45   #820
ania p
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez hugo26 Pokaż wiadomość
Witam
Gondolka Vulcano ma dlugość jak podaje producent, czyli 79cm. Gondolka jest z materiału, który jest luźny. Jedni zapewne mierzą długość bez dotykania materialu i wyjdzie im 73cm inni dotkną materiał i wyjdzie 79cm. Oglądalem ten wózek w sklepie 2 razy po 30min. Gondolkę ma naprawdę dużą, znacznie większą niż np. w Jane Solo (wymiar w Jane podaja gondoli z zewnatrz, w wewnątrz jest malutka). Spacerówka również jest fajna. Warto zwracać uwage na to czy gondola ma regulacje wysokosci podparcia główki dziecka. W sklepie jedna gondolka vulcano miala a w innym kolorze, niby taka sama, a nie miała tej regulacji. Kółka fajnie wyglądają, wszystkie pompowane i mają sportowy niski bieznik, przez co wózek wygląda nowoczesnie i solidnie. Skladanie wózka jest banalne. Wózek jest lekki, w tej cenie i klasie wózka to wręcz nie spotykane. Szukałem wózka dla dziecka ktore się urodzi w listopadzie, więc potrzebowałem wózka z duża gondolką. Vulcano to dobry wybór zwłaszcza ze nie jest drogi. Zdecydowany jestem na 100% na jego zakup. Wkrótce zamawiam ten wózeczek. W sklepach internetowych mozna już kupic z kolami pompowanymi i fotelikiem za 1150-1200zl.
Pozdrawiam

Co to za wózek , znaczy jakiej firmy ? Kurde jakos strasznie po taniości , bo dobry fotelik kosztuje 5stów a tu 3w1 za tysiaka.
Ale czytając w necie nie ma za dobrych opini
Stary 2009-08-30, 13:37   #821
Carya
Wtajemniczenie

W teutonii gondolka jest dość wysoko, może parę cm niżej niż w x-landerze, tylko że nie zmierzyłam centymetrem ile. patrzę po zdjęciach jest wyżej niż dwa ray średnica tylnego koła czyli na bank ponad 60cm

a te 55cm to pisałam dla jane nomad... dla osoby o 175cm/195cm wzrostu (ja/mąż) 55dm to naprawdę nisko, chybabym kucała przy wózku zeby pleców nie męczyć

EDIT: też jakoś ciężko mi uwierzyć że zestaw 3w1 za 1200zł jest super... no wózek może tak, ale fotelik na bank nie jest zbyt bezpieczny

Druga

Edytowane przez Carya
Czas edycji: 2009-08-30 o 13:40

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2009-08-30, 15:43   #822
hugo26
Przyczajenie

Cytat:
Co to za wózek , znaczy jakiej firmy ? Kurde jakos strasznie po taniości , bo dobry fotelik kosztuje 5stów a tu 3w1 za tysiaka.
Ale czytając w necie nie ma za dobrych opini
ma dobre i gorsze opinie
są osoby które mają i zachwalają, wg mnie bardzo dobry wózek, widziałem, dotykalem, składałem, rozkładałem, jeździlem, niektórzy się wypowiadają negatywnie a nawet nie widzieli tego wózka
Wózek jest polskiego producenta ARO (Bebetto)
fotelik jest tani, sam wózek głęboko-spacerowy z kołami pompowanymi kosztuje ok 1020zł, fotelik mozna dokupić lepszy
pozdro

Edytowane przez hugo26
Czas edycji: 2009-08-30 o 15:47
Stary 2009-08-30, 15:44   #823
Monia2800
Raczkowanie

Jakos trudno mi sobie wyobrazic wozek w ktorym gondolka zaczyna sie na 70 cm, poza tym nikt nie produkuje wozkow tego samego modelu w roznej wysokosci. Do regulacji jest raczka, moj partner ma 190 cm, raczka do 110 i jakos nie musi sie garbic zeby prowadzic wozek.
Cena niekoniecznie odpowiada jakosci, czesto placisz za firme, ale jesli ktos chce placic 5 tys za wozek to jego sprawa, co nie oznacza ze sprawdzi sie lepiej w praktyce. Niektorzy maja zakodowane w mozgu, ze co drozsze to lepsze. Wydawac ponad 100zl na siedzenie samochodowe, a ilez ty z tym maluchem najezdzisz sie w ciagu roku. Poza tym wiadomo, ze w dalsze trasy to tylko samolotem z malenstwem albo pociagiem, gdzie dziecko nie musi byc non stop w siedzeniu.
Stary 2009-08-30, 15:46   #824
elsi
Zakorzenienie

Carya, mój Mąż i ja jesteśmy osobami wysokimi > 170 cm. Mamy Nomada i absolutnie żadnych problemów z jego prowadzeniem. Gondola, owszem jest dość nisko zawieszona, ale generalnie Nomad jest "drobniejszy". Naprawdę nisko zawieszona gondolę ma modny od jakiegoś czasu Bugaboo. On w wersji głębokiej wygląda przez to trochę jak wózek dla lalek.
Jeśli chodzi o rozmiar gondoli w Nomadzie, gondola Capazo Pro, czyli ta najnowsza, jest jedną z największych na rynku. Dość napisać, że moja córka jeździła w niej do 9 mż. Kiedyś Nomady były sprzedawane z innym modelem gondoli, o wiele mniejszą. Być może to tą gondole zmierzyła Pysiamn. Zresztą nawet gondola długości 75 cm to i tak jest wystarczająco by dziecko długo jej używało.
Edit: 1200 za wózek wielofunkcyjny to bardzo niska cena? Moim zdaniem raczej standard.
Mój Nomad kosztował ponad 2x tyle a nie powiedziałabym, by jakoś się wybijał in plus jakością. Fotelik też nie ma jakichś rewelacyjnych wyników w testach bezpieczeństwa. My go kupiliśmy tylko dlatego, że jesteśmy niezmotoryzowani i w sumie użyliśmy go tylko na powrót z porodówki.

Edytowane przez elsi
Czas edycji: 2009-08-30 o 16:01
elsi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-08-30, 21:04   #825
ania p
Zakorzenienie

Cytat:
ma dobre i gorsze opinie
są osoby które mają i zachwalają, wg mnie bardzo dobry wózek, widziałem, dotykalem, składałem, rozkładałem, jeździlem, niektórzy się wypowiadają negatywnie a nawet nie widzieli tego wózka
Wózek jest polskiego producenta ARO (Bebetto)
fotelik jest tani, sam wózek głęboko-spacerowy z kołami pompowanymi kosztuje ok 1020zł, fotelik mozna dokupić lepszy
pozdro
Szczerze , ja bym kupiła lepszy fotelik , no chyba że nie jeździsz samochodem i sprawdziła jak wózek mieści się w bagażniku . Wuglada na spory.
Z perspektywy czasu ja już bym nie kupowała wózka 3w1 . Pojeździłam nim pół roku i kupiłam lekka parasolkę . Pompowane koła zaczęły mi działać na nerwy i to że wózek jest ciężki. Zreszta jakos mało jest wózków 3w1 z fajna spacerówka . najczęsciej gondola jest cacy a spacerówka okazuję się totalna porazką

Cytat:
Napisane przez Monia2800 Pokaż wiadomość
Cena niekoniecznie odpowiada jakosci, czesto placisz za firme, ale jesli ktos chce placic 5 tys za wozek to jego sprawa, co nie oznacza ze sprawdzi sie lepiej w praktyce. Niektorzy maja zakodowane w mozgu, ze co drozsze to lepsze. Wydawac ponad 100zl na siedzenie samochodowe, a ilez ty z tym maluchem najezdzisz sie w ciagu roku. Poza tym wiadomo, ze w dalsze trasy to tylko samolotem z malenstwem albo pociagiem, gdzie dziecko nie musi byc non stop w siedzeniu.
Mało jest wózków za 5 tyś . A co do fotelika , to cóż nawet jak jeździsz mało to wypadek mozna miec zawsze . Dobry fotelik potrafi uratowac dziecku zycie. Ja akurat jeżdże sporo autem , po Polsce. A u nas jak wiadomo nawet przejechanie 100km potrafi czasem zająć sporo czasu. D tego duzo idiotów na naszych drogach , więc wybór fotelika , to moim zdaniem poważna sprawa.
Stary 2009-08-30, 21:37   #826
Monia2800
Raczkowanie

Moj wozek 3 w 1 jest bardzo lekki, nie ma pompowanych kol, a raczej z takiego tworzywa jak w teutonii. Poza tym spacerowka nie ustepuje gondoli, jest bardzo dobrze wykonana, a co do tych parasolek to wlasnie bym sie przyczepila...tragiczne sa te podwojne kola, a raczej koleczka i jeszcze raczki po bokach, wozek majta sie na wszystkie strony.
Stary 2009-08-30, 21:52   #827
hugo26
Przyczajenie

Cytat:
Szczerze , ja bym kupiła lepszy fotelik , no chyba że nie jeździsz samochodem i sprawdziła jak wózek mieści się w bagażniku . Wuglada na spory.
Z perspektywy czasu ja już bym nie kupowała wózka 3w1 . Pojeździłam nim pół roku i kupiłam lekka parasolkę . Pompowane koła zaczęły mi działać na nerwy i to że wózek jest ciężki. Zreszta jakos mało jest wózków 3w1 z fajna spacerówka . najczęsciej gondola jest cacy a spacerówka okazuję się totalna porazką

Mało jest wózków za 5 tyś . A co do fotelika , to cóż nawet jak jeździsz mało to wypadek mozna miec zawsze . Dobry fotelik potrafi uratowac dziecku zycie. Ja akurat jeżdże sporo autem , po Polsce. A u nas jak wiadomo nawet przejechanie 100km potrafi czasem zająć sporo czasu. D tego duzo idiotów na naszych drogach , więc wybór fotelika , to moim zdaniem poważna sprawa.
wiesz z tymi fotelikami to nie piszesz prawdy
nawet foteliki za 100zł mają atesty i spewnoscią ochronią dziecko przed gwaltownym hamowaniem, wypadkiem itp.
Dlaczego fotelik drogi mialby lepiej ochronić dziecko? Jest moze bardziej komfortowy, lepiej wykonany ale każdy spelnia podobną rolę, nie pozwala aby dziecko się przemieszczało w czasie wystapienia przeciązeń
testy fotelików pod względem bezpieczeństwa nie zawsze są obiektywne...
nie zgadzam się aby po pół roku odstawic wozej 3 w 1 i kupić lekką parasolkę, argumentów nie będe przedstawiac bo to oczywista sprawa
pozdro

---------- Dopisano o 22:52 ---------- Poprzedni post napisano o 22:51 ----------

Cytat:
Napisane przez Monia2800 Pokaż wiadomość
Moj wozek 3 w 1 jest bardzo lekki, nie ma pompowanych kol, a raczej z takiego tworzywa jak w teutonii. Poza tym spacerowka nie ustepuje gondoli, jest bardzo dobrze wykonana, a co do tych parasolek to wlasnie bym sie przyczepila...tragiczne sa te podwojne kola, a raczej koleczka i jeszcze raczki po bokach, wozek majta sie na wszystkie strony.
zgadzam się w 100%

pozdro

Edytowane przez hugo26
Czas edycji: 2009-08-30 o 21:54
Stary 2009-08-30, 21:57   #828
ania p
Zakorzenienie

Cytat:
wiesz z tymi fotelikami to nie piszesz prawdy
nawet foteliki za 100zł mają atesty i spewnoscią ochronią dziecko przed gwaltownym hamowaniem, wypadkiem itp.
Dlaczego fotelik drogi mialby lepiej ochronić dziecko? Jest moze bardziej komfortowy, lepiej wykonany ale każdy spelnia podobną rolę, nie pozwala aby dziecko się przemieszczało w czasie wystapienia przeciązeń
nie zgadzam się aby po pół roku odstawic wozej 3 w 1 i kupić lekką parasolkę, argumentów nie będe przedstawiac bo to oczywista sprawa
pozdro
Foteliki przechodza testy i jak z nich wynika nie kazdy fotelik w róznym stopniu chroni dziecko podczas wypadku . Zobacz testy Adac.
Sa teńsze i droższe foteliki i nie zawsze te z czołówki ADACA sa najdroższe. Najlepszym fotelikiem sa oczywiście te z bazami ISOFIX.
I nikt mi nie powie ze taki z baza i taki za 100zł to to samo.
Co do parasolki , ja tak zrobiłam , jakbys posmigał sobie po miescie autobusami z wózkiem ważącym np. jak wybrany przez Ciebie 12 kg to by Ci się odechciało. Dlatego kupiłam maclarena , rozkładanego na płasko w którym spokojnie pół roczne dziecko mozna wozić i to był strzał w 10. Zreszta znam kilka mam które tez tak zrobiły .
Stary 2009-08-30, 22:04   #829
Monia2800
Raczkowanie

A co do tego Vulkano to z wygladu i opisu wyglada na porzadny wozeczek. Ma spore pojedyncze kola, bedzie dobrze sie prowadzil. Na twoim miejscu wybralabym piankowe (jesli nie ma z takiego tworzywa jak Teutonia) beda duzo lzejsze. Sama rama jest spora, aluminiowa, dobrze wyprofilowana, waga wozka tez nie porazajaca. Ja juz mam swoj Hauck Apollo, ale gdybym jeszcze raz miala wybierac to na pewno rozwazylabym ten wozek.

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2009-08-31, 06:04   #830
kotikaa
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez elsi Pokaż wiadomość

Zresztą nawet gondola długości 75 cm to i tak jest wystarczająco by dziecko długo jej używało.
Wszystko zależy od tego, jak szybko dzidziuś będzie rósł . Mój syn ma 3 i pół miesiąa i już 70 cm .
kotikaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-08-31, 07:55   #831
pliko
Przyczajenie

Cytat:
No własnie nie jest szczytem zgrabnosci , wózek powinien coś w sobie mieć , szkoda że w niemieckich wózkach nie ida w parze ładny wyglad i jakość Samochody ładne potrafią robić , to czemu nie wózki

ania p, a wiesz, że concord fusion to też niemiecki wózek? Wg mnie to najładniejszy wózek, jaki widziałam. Soczyste kolory i świetne materiały!

Co do zgrabności, to widziałyście teutonie lambdę lub fun system na żywo? Naprawdę zgrabne wózki

---------- Dopisano o 08:55 ---------- Poprzedni post napisano o 08:48 ----------

Cytat:
Co do parasolki , ja tak zrobiłam , jakbys posmigał sobie po miescie autobusami z wózkiem ważącym np. jak wybrany przez Ciebie 12 kg to by Ci się odechciało. Dlatego kupiłam maclarena , rozkładanego na płasko w którym spokojnie pół roczne dziecko mozna wozić i to był strzał w 10.
Przy pierwszym dziecku zrobiłam tak samoJak mała skończyła 7 miesięcy z wielką rodością wywaliłam wielki, ciężki i nieporęczny wózek i przesadziłam małą do parasolki

Edytowane przez pliko
Czas edycji: 2009-08-31 o 07:56
Stary 2009-08-31, 08:39   #832
ania p
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez pliko Pokaż wiadomość
ania p, a wiesz, że concord fusion to też niemiecki wózek? Wg mnie to najładniejszy wózek, jaki widziałam. Soczyste kolory i świetne materiały!

Co do zgrabności, to widziałyście teutonie lambdę lub fun system na żywo? Naprawdę zgrabne wózki

Przy pierwszym dziecku zrobiłam tak samoJak mała skończyła 7 miesięcy z wielką rodością wywaliłam wielki, ciężki i nieporęczny wózek i przesadziłam małą do parasolki
Concord im się wyjątkowo udał , ja się zastanawiałam kiedyś nad wózkiem hauck z serii icco ( nie wiem czy dobrze napisałam ) mężowi strasznie sie podobał . Wogóle był fajny i bardzo funkcjonalny , ale co sie okazało do wyboru były dwa kolory : granatowy i czarny .. No porażka . Wózek oczywiście niemiecki

No własnie bardzo dużo ludzi przesiada się na parasolki , więc czasami trzeba pomyślec nad tym wózkiem 3w1 zanim się wyda kupe kaski ja teraz madrzejsza o doświadczenie kupiłabym używana tania gondole a nie 3 w 1
Stary 2009-08-31, 09:41   #833
pliko
Przyczajenie

No właśnie też się nad tym zastanawiam, czy może gondola używana, a potem porządna parasolka? Z drugiej strony, przy pierwszym dziecku nie mogłam sobie jako studentka na wiele pozwolić, więc kuszą mnie te piękne wózki... Dodatkowo przeciwko mojej miłości- teutonii fun system - przemawia fakt, że w następne wakacje przeprowadzam się i będę mieszkać na 3 piętrze...ech... dobrze, że mam jeszcze czas
Ciekawe, co wygra rozsądek czy zachcianka?
Stary 2009-08-31, 11:37   #834
ania p
Zakorzenienie

Jest jeszcze jedno wyjście , jak kupisz dobry wózek , to zawsze jak Ci sie odwidzi można go sprzedać w dobrej cenie . Zobacz sama na allegro za ile sprzedają się niektóre wózeczki . I kupic sobie jakąś mega wypaśną parasolkę A czy w teutoni mozna kupic samą gondolkę i potem dokupic samo siedzisko spacerowe ? Bo ja mam mutsiaka i tam mozna wszystrko kupic osobno , nawet sam stelaż możesz nabyć
Stary 2009-08-31, 11:57   #835
pliko
Przyczajenie

Niestety nie można kupić osobno stelaża, a w tej sytuacji faktycznie to najlepsze wyjście Można kupić spacerówkę i dokupić jedną z 5 typów gondoli

Rodzę na przełomie grudnia/stycznia, więc trochę czasu mam. Do wakacji mieszkam na parterze, więc może jakaś używana gondola na te 6/7 miesięcy wystarczy.
Stary 2009-08-31, 17:32   #836
sorceress79
Raczkowanie

Dziewczyny, bardzo proszę o informacje nt spacerówki X-Lander XV.

Wygląda przyzwoicie, ale niepokoi mnie kubełkowe siedzisko - czy dziecko może w nim przebywać dłuższy czas, spać, czy nie powoduje jakiś problemów z kręgosłupem i czy jest rzeczywiście wygodne.

Jeżeli pisałyście wcześniej na ten temat to proszę odeślijcie mnie w to miejsce, nie mam czasu niestety, aby studiować wszystkie strony. Po przeczytaniu niektórych nie zauważyłam Waszych opinii na jego temat.
sorceress79 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-08-31, 19:57   #837
ania p
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez pliko Pokaż wiadomość
Rodzę na przełomie grudnia/stycznia, więc trochę czasu mam. Do wakacji mieszkam na parterze, więc może jakaś używana gondola na te 6/7 miesięcy wystarczy.
Pliko no sprawa jest do przemyslenia bo jednak 3 pieterko to sporo , zeby chodzić tak z wózeczkiem , Tym bardziej że nawet jesli teutonia dość lekka , jak na 3w1 ale do tego dzidzia która niech wazy sobie nawet te 7 kg to już sporo do noszenia Parasolka w sumie ma jeszcze ta zaletę że zawsze mozna złozyć , złapac za tą rączke i dziecko pod pache i tak się wtarabanić do góry A nie masz tam jakiejś wózkowni czy innego cuda

sorceress - nie pomoge co do tego wózka , ale jak mam znajome co maja buzzy quinny i te tez maja kubełki , to one sie pochylaja do tyłu i dziecko ma tam bardzo wygodnie , plecki są dobrze usztywnione.
Nie wiem niestety jak wyglada wózeczek o który pytasz

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2009-08-31, 22:06   #838
tulumka
Raczkowanie

Heh mam x-landera xa i jest super jesli chodzi o terenowe sprawy (masymalnie terenowe - góry, doły plus wyboje). Mamy duży samochód, więc nie przejmowałm się gabarytami czy ciężarem (spacerówka) - do czasu. Tż obsługiwał wózek, a i tak zawsze leżał w samochodzie. Kiedy zaczęłam sama chodzić na spacery (3 pietro) plus zakupy i waga syna, zaczęłam myśleć o sprytnej spacerówce na miastowe warunki. Ale mam tyle dylematów do rozstrzygnięcia
tulumka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-09-01, 12:14   #839
Carya
Wtajemniczenie

sorceress, ja go oglądałam w sklepie. jest mniejszy od "tradycyjnego x-landera i gondolę też ma chyba mniejszą. spacerówka fakt, kubełkowa... nie wiem jak się dziecom w nich jeździ bo nie miałam. Na pewno dziecko nie pośpi w niej na boku (niektóre dzieci lubią się przekręcić na bok w czasie spania i wtedy może być kłopot) na co niektóre mamy zwracają uwagę. Poza tym wózek który sama też brałam pod uwagę - naprawdę bardzo zgrabnie wygląda ja żywo

Dostałam maila od sprzedającego z allegro (pytałam go o parę rzeczy a propos concorda fusion) i oto jakiej doczekałam się odpowiedzi:
"wozki mamy na magazynie w kartonach nie rozpakowujemy ich.
pzd."
no comment... chyba odpiszę "thx"

Druga

Edytowane przez Carya
Czas edycji: 2009-09-01 o 12:26
Stary 2009-09-01, 13:08   #840
pliko
Przyczajenie

Cytat:
Pliko no sprawa jest do przemyslenia
Otóż to. W teorii to ja wszystko wiem Wiem, że nie ma sensu kupowania wózka 3 w 1. Wiem, że w gondoli maluch jeździ max 6 miesięcy - naprawdę krótko. Wiem również, że nawet wydający się lekki Jane Nomad + 8kg dziecka to naprawdę bardzo dużo do wnoszenia na 3 piętro(nie będzie tam wózkowni, ani nie ma piwnic ). Wszystkie te błędy popełniłam przy pierwszym dziecku. Teraz niby mam doświadczenie, ale jak wchodzę do sklepu i widzę te piękne wózki, to tracę głowę

Chyba jednak za radą koleżanek zdecyduję się na najbardziej rozsądne rozwiązanie, czyli - używana gondola - duża i wygodna dla malucha(akurat te 6 miesięcy będę mieszkała jeszcze na parterze), a w wakacje maclaren. Tu rodzi się moje następne pytanie, który? Jest ich bardzo dużo modeli, który będzie najlepszy dla 7 miesięcznego dziecka?
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Być rodzicem

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości