![]() |
#841 |
Raczkowanie
|
Dot.: Jaki wózek- temat zbiorczy.
Carya, wielkie dzięki
![]() Zastanawiam się nad jego kupnem; ma kilka zalet (futurystyczny wygląd, marka, wykonanie), ale martwi mnie trochę niewielkie siedzisko i jego specyficzny kształt. Wiesz może czy on ma wkładkę zmniejszającą w środku, czy jest taki niewielki? Myślisz, że 3-latek np. mógłby w nim jeszcze jeździć? |
![]() ![]() |
![]() |
#842 |
Przyczajenie
|
sorceress79, ja mam trzylatkę w domu i jak oglądam te większe spacerówki, to mam wrażenie, że ciasno by jej było. Tylko z drugiej strony trzylatek już rzadko jeździ wózkiem(mój w ogóle).
Dodam, że nie kupiłabym kubełkowej spacerówki, ale to kwestia indywidualna. Nie masz możliwości obejrzenia go na żywo? Wiele mam potwierdzi, że czasami po obejrzeniu wózka odechciewa się zakupu danego modelu lub przeciwnie ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#843 |
Raczkowanie
|
Pliko, przekonałaś mnie
![]() Poszukam zatem czegoś innego. Pozdrawiam ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#844 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Obecnie jestem na wakacjach i mieszkam na piewszym piętrze w wysokiej starej kamienicy. Nie wnoszę calego wózka z dzidziusiem na góre tylko 'po kawałku' ![]() ![]() Ale podkreslam, ze dla mnie to tylko czasowe rozwiązanie. Musisz sama sie zastanowic czy starczy ci cierpliwosci robic to non stop. Teutonia fun system to dla mnie zakup udany. Jest jednym z najlzejszych wozków na rynku, ale fakt faktem ze zadna spacerówka nie wygra wagowo z parasolką. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#845 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Z maclarena zalezy jaką masz na niego gotówkę , najwyższy model to XLR ma osłone na nogi , jest najszerszy , ma taki jakby materacyk i osłone na nóżki w komplecie . http://www.allegro.pl/item704602689_...najtaniej.html drugi po nim jest XT , lekko węższe siedzisko ( chyba 3cm) bez osłonki i wkładki w srodku . http://www.allegro.pl/item707491903_...k_24h_waw.html ja mam własnie tego i od 6-7 miecha woże w nim synka bez problemu . Śpiworki i osłonki można dokupić Potem jest http://www.allegro.pl/item724724808_...wyprzedaz.html wyglada jak XT ale ma te dodatki typu kocyk wymienne materacyki , okrycie itp. rzeczy fajne ale nie niezbedne do zycia potem quest http://www.allegro.pl/item725794103_...er_gratis.html i volo http://www.allegro.pl/item729605878_...aren_volo.html moim zdanie najbardziej odpowiednie to XT i XLR he he no to koniec wykładu .. może się komu przyda ![]()
![]() |
#846 | |
Przyczajenie
|
ania p, dzięki!! wydrukuję sobie Twój wykład na przyszłość
![]() ![]() ---------- Dopisano o 21:39 ---------- Poprzedni post napisano o 21:37 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 21:43 ---------- Poprzedni post napisano o 21:39 ---------- Nie myślałaś o jakimś lekkim wózku? Jest taki szeroki wybór wózków, które naprawdę ułatwiają życie, a nie utrudniają(duże waga, nieporęczne składanie i duże rozmiary po złożeniu) ![]() Powodzenia w szukaniu, a jak znajdziesz czas, to polecam przestudiowanie całego wątku - jest opisanych wiele wózków ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#847 |
Zakorzenienie
|
Aniu p, protestuje. Techno Four Seasons nie jest modelem po techno xlr i xt.
![]() 4 Seasons nalezy do innej kategorii - objects of design. Z reszta wystarczy porownac cene. ![]() ![]() Maclaren Gold typ Au jest niezly, ze zlota rama... ![]() Tu jest fajny Maclaren dla wielbicieli skory: http://www.mothercare.com/Maclaren-L...64041&mcb=core Cena powala na kolana. ![]() Edytowane przez aaliyah Czas edycji: 2009-09-01 o 20:54 |
![]() ![]() |
![]() |
#848 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() więc się na mnie nie gniewaj ![]()
*Powyższy post wyraża jedynie opinię autora w dniu dzisiejszym.Nie może on służyć przeciwko niemu w dniu jutrzejszym. Ponadto autor zastrzega sobie prawo zmiany poglądów, bez podawania przyczyny Edytowane przez ania p Czas edycji: 2009-09-01 o 20:59 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#849 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ja tez nie kierowalam sie cena, kupilam ten ktory najbardziej mi sie podobal. ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#851 |
Raczkowanie
|
|
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#852 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
* Quinny Buzz * Bugaboo Cameleon * Bugaboo Bee * Silver Cross Linear Freeway Edytowane przez aaliyah Czas edycji: 2009-09-01 o 23:13 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#853 |
Przyczajenie
|
Odradzam zdecydowanie wózek spacerówka babyactive smarti! fatalny zakup, reklamuję wózek kolejny raz ponieważ w trakcie użytkowania wypadają nity z różnych miejsc!Prócz wyglądu wózek nie ma niczego, mało funkcjonalny,rączki zbyt blisko wózka przez co kopie się nogami w wózek, trzeba go podbijać pod krawężniki, w trakcie użytkowania coraz mniej stabilny robi wraqżenie jakby miał się rozsypać! odradzam!!!!
|
![]() ![]() |
![]() |
#854 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
No i będę musiała wózek wnosić na I piętro, pakerem nie jestem- dam radę? ![]()
![]() |
#855 |
Wtajemniczenie
|
mrowak, w XA spacerówka jest tylko tyłem do mamy
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#856 |
Zakorzenienie
|
Aha- kumam. Tak sobie myślę, że ludka ze spacerówki łatwiej wytarabanić i zanieść na górę osobno niż takiego berbecia z gondoli wyciągać, więc może nie jest tak źle.
Chociaż mi się marzy jakiś lżejszy wózek... i teraz dylemat: wziąć od znajomych xa, który w sumie mi się podoba, ale ciężkawy, czy wydać na całkiem nowy (tudzież z allegro, ale na pewno droższy) a lżejszy.... Jeszcze mam trochę czasu to podumam. Mutsy mi się podoba 4RIDER- ma któraś z Was może??
#857 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
A ja Ci powiem tak .. bierz jak daja , kup gondole mozna poszukac uzywanej taniej na allegro pewnie znajdziesz , a jak Ci sie potem znudzi to sobie kupisz jakąs wypasioną lekką spacerówkę . Bo wózki 3w1 do lekkich nie nalezą i potem prawie kazda mama zmienia taki wózek na inny. Do Xlandera chyba można tez maxi cosi foteliki wczepić a nie tylko ich foteliki
![]() |
#858 |
Raczkowanie
|
Tak do x-landera można wpinać fotelik maxi cosi.
Możecie polecić jakąś lekką spacerówkę, ale z większymi kołami na tyle, żeby polskie chodniki nie dawały dziecku w kość. |
![]() ![]() |
![]() |
#859 |
Zakorzenienie
|
Ania, muszę przyznać, że to, co piszesz ma sens z tym wzięciem od nich, oczywiście kupnem gondoli, a potem wymianą na inną spacerówkę.
Ja się tylko obawiam tego wnoszenia na I piętro. Być może przesadzam, ale jeszcze w takiej sytuacji nie byłam, bo to pierwszy maluch będzie. Dzięki za rady i na pewno poważnie rozważę wzięcie tego wózka od znajomych, tym bardziej, że jest jednym z tych, które mi się podobają i zawsze je "zauważam" na ulicy.
#860 |
Zadomowienie
|
Treść usunięta
Edytowane przez madabell Czas edycji: 2009-09-02 o 23:20 |
![]() ![]() |
![]() |
#861 |
Zakorzenienie
|
To twarda z ciebie babka ja po noszeniu w ręku fotelika i 8 kg synka miałam problemy z plecami , dysk mi wyskoczył
![]()
#862 |
Wtajemniczenie
|
Heh, a jak się jeszcze cesarka trafi to długo nie można nosić ciężkich rzeczy... a nigdy nie wiadomo czy się cc nie zdarzy... jak mi
![]() Jutro jadę ze znajomymi do 3miasta na macanie wózków ![]() Jak macie jakieś zamówienie to piszcie, pomacam i dla was ![]() jaki model i co w nim obmacać konkretnie ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#863 |
Zakorzenienie
|
Mnie dzisiaj w oko wpadł Quinny. Widziałam jak pani obracała nim dosłowne jednym palcem. A przy tym design ma ciekawy.Tylko ceny ma nie tego
![]()
#864 |
Raczkowanie
|
mrowak byłam zadowolona z tego x-landera do teraz, z powodu wagi spacerówki z dzieckiem, które coraz cięższe (teraz ponad 8kg). Do tego zakupy i wio np. pod górke po płaskim terenie.... i zmacham się zawsze jak dzika, a spacer powinnien być raczej przyjemnością. Wózka nigdy nie nosiłam, bo leżał w bagażniku w samochodzie. Poza tym mąż zawsze nosił jak było trzeba na 3 p. i był zły.
Z wad gondoli - moim zdaniem jest mało przytulna, no ale zawsze można czymś dziecku wyścielić. Zaletemi są łatwość montowania raz fotelika, raz gondoli. Wystaczy zmienić adaptery. I takie ogólne jeszcze wady - wózek ma dość szeroki rozstaw tylnich kół i w ciasnych sklepach ciężko manewrować. Poza tym jest dość duży po złożeniu. W naszym samochodzie mieścił się bez problemu, ale już w corsie teściowej to niezbyt. Dziecko może jeździć w spacerówce tylko tyłem do mamy. Niezaprzczalną zaletą jest jednak jego wytzrymałość w naprawdę trudnym terenie. Z tego wzgędu będzie nam się jeszcze długo przydawał na wsi. Teraz szukam lekkiej spacerówki w rozsądnej cenie. Co myślicie o firmie coneco. Widziałam spacerówki chicco z większymi kołami, bo na takie zupełnie małe to się chyba nie zdecyduje. |
![]() ![]() |
![]() |
#865 |
Zakorzenienie
|
Nie mają te wózeczki jakiejś super opini. A gdzie bedziesz jexdziła tym wózkiem ?
#866 |
Raczkowanie
|
Masz na myśli chicco czy coneco (u nas bardzo popularne na osiedlu tak jak x-landery). Zamierzam używać go tylko w mieście czyli raczej zwykłe chodniki, sklepy.
X-landera zamierzam zostawić na wsi i ewentualnie używać w mieście jak spadnie dużo śniegu, a potem zrobi się bryja ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#867 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#868 |
Zakorzenienie
|
coneco nie maja jakis super opini u mnie tez ich dużo i niektóre nie ladnie wygladają
A co powiesz na coś takiego : http://www.allegro.pl/item729329062_...by_design.html o ile wogóle podobają ci się takie wózki , ja go widziałam na zywo wyglada super , taki jak quinny zapp. Wogóle zobacz sobie wózeczki baby design , fajne mają modele
#869 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() mam tez quinny buzz oba polecam z czystym sumieniem |
|
![]() ![]() |
![]() |
#870 |
Raczkowanie
|
ania p no nawet niezły. Cena też ok. Chodzi mi też o to żeby trochę pojeździł, żeby nie skrzypiał. Jeśli miałby szybko niedomagać, wolę kupić droższy.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 04:42.