Jaki wózek- temat zbiorczy. - Strona 29 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem

Notka

Być rodzicem Forum dla osób, które starają się o dziecko, czekają na poród lub już posiadają potomstwo. Rozmawiamy o blaskach i cieniach macierzyństwa.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2009-09-01, 13:21   #841
sorceress79
Raczkowanie

Dot.: Jaki wózek- temat zbiorczy.

Carya, wielkie dzięki
Zastanawiam się nad jego kupnem; ma kilka zalet (futurystyczny wygląd, marka, wykonanie), ale martwi mnie trochę niewielkie siedzisko i jego specyficzny kształt.
Wiesz może czy on ma wkładkę zmniejszającą w środku, czy jest taki niewielki? Myślisz, że 3-latek np. mógłby w nim jeszcze jeździć?
sorceress79 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-09-01, 14:56   #842
pliko
Przyczajenie

sorceress79, ja mam trzylatkę w domu i jak oglądam te większe spacerówki, to mam wrażenie, że ciasno by jej było. Tylko z drugiej strony trzylatek już rzadko jeździ wózkiem(mój w ogóle).

Dodam, że nie kupiłabym kubełkowej spacerówki, ale to kwestia indywidualna. Nie masz możliwości obejrzenia go na żywo? Wiele mam potwierdzi, że czasami po obejrzeniu wózka odechciewa się zakupu danego modelu lub przeciwnie
pliko jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-09-01, 15:28   #843
sorceress79
Raczkowanie

Pliko, przekonałaś mnie
Poszukam zatem czegoś innego.
Pozdrawiam
sorceress79 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-09-01, 19:48   #844
kotikaa
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez pliko Pokaż wiadomość
No właśnie też się nad tym zastanawiam, czy może gondola używana, a potem porządna parasolka? Z drugiej strony, przy pierwszym dziecku nie mogłam sobie jako studentka na wiele pozwolić, więc kuszą mnie te piękne wózki... Dodatkowo przeciwko mojej miłości- teutonii fun system - przemawia fakt, że w następne wakacje przeprowadzam się i będę mieszkać na 3 piętrze...ech... dobrze, że mam jeszcze czas
Ciekawe, co wygra rozsądek czy zachcianka?
Odnosnie wnoszenia teutonii na piętro to ja się mogę trochę wypowiedziec .
Obecnie jestem na wakacjach i mieszkam na piewszym piętrze w wysokiej starej kamienicy. Nie wnoszę calego wózka z dzidziusiem na góre tylko 'po kawałku' , najpierw dzieciaka, potem siedzisko a na koncu stelaż. Da się przezyc, zwłaszcza ze sobie tlumacze, ze te kursy po schodach to prawie jak seria na steperku . W kamienicy jest domofon, więc nie boje się, ze np. podczas wnoszenia dziecka do domu ktos podprowadzi mi wozeczek.
Ale podkreslam, ze dla mnie to tylko czasowe rozwiązanie. Musisz sama sie zastanowic czy starczy ci cierpliwosci robic to non stop.

Teutonia fun system to dla mnie zakup udany. Jest jednym z najlzejszych wozków na rynku, ale fakt faktem ze zadna spacerówka nie wygra wagowo z parasolką.
kotikaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-09-01, 20:26   #845
ania p
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Carya Pokaż wiadomość
Dostałam maila od sprzedającego z allegro (pytałam go o parę rzeczy a propos concorda fusion) i oto jakiej doczekałam się odpowiedzi:
"wozki mamy na magazynie w kartonach nie rozpakowujemy ich.
pzd."
no comment... chyba odpiszę "thx"
Kretyn - nie wie sam co sprzedaje bo jest zapakowane , nalezy przez to rozumiec ze nie wiem co wysyła do klienta znaczy się nie sprawdza czy ok z wózkiem wszystko przed wysyłka .. brak słów

Cytat:
Napisane przez pliko Pokaż wiadomość
Chyba jednak za radą koleżanek zdecyduję się na najbardziej rozsądne rozwiązanie, czyli - używana gondola - duża i wygodna dla malucha(akurat te 6 miesięcy będę mieszkała jeszcze na parterze), a w wakacje maclaren. Tu rodzi się moje następne pytanie, który? Jest ich bardzo dużo modeli, który będzie najlepszy dla 7 miesięcznego dziecka?
Jak masz troszkę wiecej gotówy to i możesz się pokusić o np. mutsy z sama gondola ale to raczej bez sensu wiem że wózki kuszace , takie śliczne i nowe he he ..

Z maclarena zalezy jaką masz na niego gotówkę , najwyższy model to XLR ma osłone na nogi , jest najszerszy , ma taki jakby materacyk i osłone na nóżki w komplecie .
http://www.allegro.pl/item704602689_...najtaniej.html

drugi po nim jest XT , lekko węższe siedzisko ( chyba 3cm) bez osłonki i wkładki w srodku .
http://www.allegro.pl/item707491903_...k_24h_waw.html
ja mam własnie tego i od 6-7 miecha woże w nim synka bez problemu . Śpiworki i osłonki można dokupić

Potem jest
http://www.allegro.pl/item724724808_...wyprzedaz.html
wyglada jak XT ale ma te dodatki typu kocyk wymienne materacyki , okrycie itp. rzeczy fajne ale nie niezbedne do zycia

potem quest
http://www.allegro.pl/item725794103_...er_gratis.html

i volo
http://www.allegro.pl/item729605878_...aren_volo.html

moim zdanie najbardziej odpowiednie to XT i XLR

he he no to koniec wykładu .. może się komu przyda
Stary 2009-09-01, 20:43   #846
pliko
Przyczajenie

ania p, dzięki!! wydrukuję sobie Twój wykład na przyszłość ! Jak kupię używaną gondolę, to będę sobie mogła pozwolić na najlepszego maclarena

---------- Dopisano o 21:39 ---------- Poprzedni post napisano o 21:37 ----------

Cytat:
Napisane przez kotikaa Pokaż wiadomość
Ale podkreslam, ze dla mnie to tylko czasowe rozwiązanie. Musisz sama sie zastanowic czy starczy ci cierpliwosci robic to non stop.
Wiem, że nie starczy

---------- Dopisano o 21:43 ---------- Poprzedni post napisano o 21:39 ----------

Cytat:
Napisane przez sorceress79 Pokaż wiadomość
Pliko, przekonałaś mnie
Poszukam zatem czegoś innego.
Pozdrawiam
Nie myślałaś o jakimś lekkim wózku? Jest taki szeroki wybór wózków, które naprawdę ułatwiają życie, a nie utrudniają(duże waga, nieporęczne składanie i duże rozmiary po złożeniu)
Powodzenia w szukaniu, a jak znajdziesz czas, to polecam przestudiowanie całego wątku - jest opisanych wiele wózków
pliko jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-09-01, 20:49   #847
aaliyah
Zakorzenienie

Aniu p, protestuje. Techno Four Seasons nie jest modelem po techno xlr i xt.

4 Seasons nalezy do innej kategorii - objects of design. Z reszta wystarczy porownac cene. W ogole Objects of design sa sliczne, tu mozna sobie zobaczyc cala linie: http://www.maclarenbaby.com/gb/conte...88923/lang,en/
Maclaren Gold typ Au jest niezly, ze zlota rama... Jest tylko 20 sztuk.

Tu jest fajny Maclaren dla wielbicieli skory: http://www.mothercare.com/Maclaren-L...64041&mcb=core
Cena powala na kolana.

Edytowane przez aaliyah
Czas edycji: 2009-09-01 o 20:54
aaliyah jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-09-01, 20:58   #848
ania p
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez aaliyah Pokaż wiadomość
Aniu p, protestuje. Techno Four Seasons nie jest modelem po techno xlr i xt.

4 Seasons nalezy do innej kategorii - objects of design. Z reszta wystarczy porownac cene. W ogole Objects of design sa sliczne, tu mozna sobie zobaczyc cala linie: http://www.maclarenbaby.com/gb/conte...88923/lang,en/
Maclaren Gold typ Au jest niezly, ze zlota rama... Jest tylko 20 sztuk.

Tu jest fajny Maclaren dla wielbicieli skory: http://www.mothercare.com/Maclaren-L...64041&mcb=core
Cena powala na kolana.
Wiem o tym , ale ułozyłam wózeczki wielkościa a nie cenami czy tapicerka , kolekcją o to mi chodziło . wiem że jest dużo koleklcji widziałam np. maclarena burberry ( nie wiem jak się pisze ) w tą kratke który byl jak quest a kosztował wiecej niz Twój . ten ze skóry to już przeginka. Do tego wybrałam linki tych które u nas można normalnie nabyc np. na allegro
więc się na mnie nie gniewaj

Edytowane przez ania p
Czas edycji: 2009-09-01 o 20:59
ania p jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-09-01, 21:07   #849
aaliyah
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ania p Pokaż wiadomość
Wiem o tym , ale ułozyłam wózeczki wielkościa a nie cenami czy tapicerka , kolekcją o to mi chodziło . wiem że jest dużo koleklcji widziałam np. maclarena burberry ( nie wiem jak się pisze ) w tą kratke który byl jak quest a kosztował wiecej niz Twój . ten ze skóry to już przeginka. Do tego wybrałam linki tych które u nas można normalnie nabyc np. na allegro
więc się na mnie nie gniewaj
Aniu, no co Ty ja zartowalam.

Ja tez nie kierowalam sie cena, kupilam ten ktory najbardziej mi sie podobal.
Stary 2009-09-01, 21:54   #850
raspberry69
Zakorzenienie

Dziewczyny znacie moze jakas spacerowke w ktorej dziecko siedzi przodem do mamy???????
Stary 2009-09-01, 22:54   #851
kotikaa
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez raspberry69 Pokaż wiadomość
Dziewczyny znacie moze jakas spacerowke w ktorej dziecko siedzi przodem do mamy???????
Wszystkie Teutonie . Siedzisko można zamontowac przodem i tyłem do kerunku jazdy, a mistral dodatkowo ma przekładaną rączkę .
kotikaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-09-01, 23:11   #852
aaliyah
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez raspberry69 Pokaż wiadomość
* Chicco for me
* Quinny Buzz
* Bugaboo Cameleon
* Bugaboo Bee
* Silver Cross Linear Freeway

Edytowane przez aaliyah
Czas edycji: 2009-09-01 o 23:13
Stary 2009-09-02, 10:02   #853
Megus3
Przyczajenie

Odradzam zdecydowanie wózek spacerówka babyactive smarti! fatalny zakup, reklamuję wózek kolejny raz ponieważ w trakcie użytkowania wypadają nity z różnych miejsc!Prócz wyglądu wózek nie ma niczego, mało funkcjonalny,rączki zbyt blisko wózka przez co kopie się nogami w wózek, trzeba go podbijać pod krawężniki, w trakcie użytkowania coraz mniej stabilny robi wraqżenie jakby miał się rozsypać! odradzam!!!!
Megus3 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-09-02, 12:06   #854
mrowak
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez tulumka Pokaż wiadomość
Heh mam x-landera xa i jest super jesli chodzi o terenowe sprawy (masymalnie terenowe - góry, doły plus wyboje). Mamy duży samochód, więc nie przejmowałm się gabarytami czy ciężarem (spacerówka) - do czasu. Tż obsługiwał wózek, a i tak zawsze leżał w samochodzie. Kiedy zaczęłam sama chodzić na spacery (3 pietro) plus zakupy i waga syna, zaczęłam myśleć o sprytnej spacerówce na miastowe warunki. Ale mam tyle dylematów do rozstrzygnięcia
Tulumka, ja właśnie mam szansę dostać używanego x-landera xa od znajomych, musiałbym tylko dokupić do niego gondolę. Mówisz, że fajny? A czy jest możliwość ustawiania malucha przodem i tyłem do kierunku jazdy? (coś mi się kojarzy, że nie...) Oni mają wózek zdaje się z zeszłego roku.

No i będę musiała wózek wnosić na I piętro, pakerem nie jestem- dam radę?
mrowak jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-09-02, 14:37   #855
Carya
Wtajemniczenie

Wyślij wiadomość przez ICQ do Carya GG do Carya

mrowak, w XA spacerówka jest tylko tyłem do mamy przypinana na napy do stelaża, dlatego. spacerówki z dzieckiem raczej bym sama nie dała rady wnieść... co do wersji z gondolą ja odpinałam (łatwo) gondolę, wnosiłam na górę a potem wracałam po stelaż... i na 2piętro. Dało radę ale ze spacerówką nawet nie próbowałam

Druga
Carya jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-09-02, 21:05   #856
mrowak
Zakorzenienie

Aha- kumam. Tak sobie myślę, że ludka ze spacerówki łatwiej wytarabanić i zanieść na górę osobno niż takiego berbecia z gondoli wyciągać, więc może nie jest tak źle.
Chociaż mi się marzy jakiś lżejszy wózek... i teraz dylemat: wziąć od znajomych xa, który w sumie mi się podoba, ale ciężkawy, czy wydać na całkiem nowy (tudzież z allegro, ale na pewno droższy) a lżejszy....
Jeszcze mam trochę czasu to podumam.
Mutsy mi się podoba 4RIDER- ma któraś z Was może??
Stary 2009-09-02, 21:16   #857
ania p
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez mrowak Pokaż wiadomość
Aha- kumam. Tak sobie myślę, że ludka ze spacerówki łatwiej wytarabanić i zanieść na górę osobno niż takiego berbecia z gondoli wyciągać, więc może nie jest tak źle.
Chociaż mi się marzy jakiś lżejszy wózek... i teraz dylemat: wziąć od znajomych xa, który w sumie mi się podoba, ale ciężkawy, czy wydać na całkiem nowy (tudzież z allegro, ale na pewno droższy) a lżejszy....
Ja mam mutsy , super jako gondola ale spacerówka to porażka i tez ciężki kloc ..
A ja Ci powiem tak .. bierz jak daja , kup gondole mozna poszukac uzywanej taniej na allegro pewnie znajdziesz , a jak Ci sie potem znudzi to sobie kupisz jakąs wypasioną lekką spacerówkę . Bo wózki 3w1 do lekkich nie nalezą i potem prawie kazda mama zmienia taki wózek na inny. Do Xlandera chyba można tez maxi cosi foteliki wczepić a nie tylko ich foteliki
Stary 2009-09-02, 22:37   #858
tulumka
Raczkowanie

Tak do x-landera można wpinać fotelik maxi cosi.
Możecie polecić jakąś lekką spacerówkę, ale z większymi kołami na tyle, żeby polskie chodniki nie dawały dziecku w kość.
tulumka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-09-02, 23:12   #859
mrowak
Zakorzenienie

Ania, muszę przyznać, że to, co piszesz ma sens z tym wzięciem od nich, oczywiście kupnem gondoli, a potem wymianą na inną spacerówkę.
Ja się tylko obawiam tego wnoszenia na I piętro. Być może przesadzam, ale jeszcze w takiej sytuacji nie byłam, bo to pierwszy maluch będzie.
Dzięki za rady i na pewno poważnie rozważę wzięcie tego wózka od znajomych, tym bardziej, że jest jednym z tych, które mi się podobają i zawsze je "zauważam" na ulicy.

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2009-09-02, 23:15   #860
madabell
Zadomowienie

Treść usunięta

Edytowane przez madabell
Czas edycji: 2009-09-02 o 23:20
madabell jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-09-03, 19:37   #861
ania p
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez madabell Pokaż wiadomość
Treść usunięta
To twarda z ciebie babka ja po noszeniu w ręku fotelika i 8 kg synka miałam problemy z plecami , dysk mi wyskoczył
Stary 2009-09-04, 18:59   #862
Carya
Wtajemniczenie

Wyślij wiadomość przez ICQ do Carya GG do Carya

Heh, a jak się jeszcze cesarka trafi to długo nie można nosić ciężkich rzeczy... a nigdy nie wiadomo czy się cc nie zdarzy... jak mi

Jutro jadę ze znajomymi do 3miasta na macanie wózków

Jak macie jakieś zamówienie to piszcie, pomacam i dla was
jaki model i co w nim obmacać konkretnie

Druga
Carya jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-09-04, 20:13   #863
mrowak
Zakorzenienie

Mnie dzisiaj w oko wpadł Quinny. Widziałam jak pani obracała nim dosłowne jednym palcem. A przy tym design ma ciekawy.Tylko ceny ma nie tego
Stary 2009-09-04, 20:33   #864
tulumka
Raczkowanie

mrowak byłam zadowolona z tego x-landera do teraz, z powodu wagi spacerówki z dzieckiem, które coraz cięższe (teraz ponad 8kg). Do tego zakupy i wio np. pod górke po płaskim terenie.... i zmacham się zawsze jak dzika, a spacer powinnien być raczej przyjemnością. Wózka nigdy nie nosiłam, bo leżał w bagażniku w samochodzie. Poza tym mąż zawsze nosił jak było trzeba na 3 p. i był zły.

Z wad gondoli - moim zdaniem jest mało przytulna, no ale zawsze można czymś dziecku wyścielić.

Zaletemi są łatwość montowania raz fotelika, raz gondoli. Wystaczy zmienić adaptery.

I takie ogólne jeszcze wady - wózek ma dość szeroki rozstaw tylnich kół i w ciasnych sklepach ciężko manewrować. Poza tym jest dość duży po złożeniu. W naszym samochodzie mieścił się bez problemu, ale już w corsie teściowej to niezbyt. Dziecko może jeździć w spacerówce tylko tyłem do mamy.

Niezaprzczalną zaletą jest jednak jego wytzrymałość w naprawdę trudnym terenie. Z tego wzgędu będzie nam się jeszcze długo przydawał na wsi.

Teraz szukam lekkiej spacerówki w rozsądnej cenie. Co myślicie o firmie coneco. Widziałam spacerówki chicco z większymi kołami, bo na takie zupełnie małe to się chyba nie zdecyduje.
Stary 2009-09-04, 20:40   #865
ania p
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez tulumka Pokaż wiadomość

Teraz szukam lekkiej spacerówki w rozsądnej cenie. Co myślicie o firmie coneco. Widziałam spacerówki chicco z większymi kołami, bo na takie zupełnie małe to się chyba nie zdecyduje.
Nie mają te wózeczki jakiejś super opini. A gdzie bedziesz jexdziła tym wózkiem ?
Stary 2009-09-04, 20:53   #866
tulumka
Raczkowanie

Masz na myśli chicco czy coneco (u nas bardzo popularne na osiedlu tak jak x-landery). Zamierzam używać go tylko w mieście czyli raczej zwykłe chodniki, sklepy.

X-landera zamierzam zostawić na wsi i ewentualnie używać w mieście jak spadnie dużo śniegu, a potem zrobi się bryja Nieraz widziałam jak po naszych równych alejkach babki grzęzły masakrycznie spacerówkami o małych kołach.
Stary 2009-09-04, 20:59   #867
blondynkapoznan
Zakorzenienie

Lokalizacja: Mój sposób na kryzys: Jem spleśniały ser, piję stare wino i jeżdżę autem bez dachu.
GG do blondynkapoznan

Cytat:
Napisane przez aaliyah Pokaż wiadomość
* Chicco for me
* Quinny Buzz
* Bugaboo Cameleon
* Bugaboo Bee
* Silver Cross Linear Freeway
Mutsy
blondynkapoznan jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-09-04, 21:00   #868
ania p
Zakorzenienie

coneco nie maja jakis super opini u mnie tez ich dużo i niektóre nie ladnie wygladają
A co powiesz na coś takiego :
http://www.allegro.pl/item729329062_...by_design.html
o ile wogóle podobają ci się takie wózki , ja go widziałam na zywo wyglada super , taki jak quinny zapp.
Wogóle zobacz sobie wózeczki baby design , fajne mają modele
Stary 2009-09-04, 21:02   #869
blondynkapoznan
Zakorzenienie

Lokalizacja: Mój sposób na kryzys: Jem spleśniały ser, piję stare wino i jeżdżę autem bez dachu.
GG do blondynkapoznan

Cytat:
Napisane przez mrowak Pokaż wiadomość
ja mam i jestem bardzo zadowolona ja mam na kolach piankowych.Mialam wczesniej uran raider to dla mnie porazka.
mam tez quinny buzz oba polecam z czystym sumieniem
blondynkapoznan jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-09-04, 21:27   #870
tulumka
Raczkowanie

ania p no nawet niezły. Cena też ok. Chodzi mi też o to żeby trochę pojeździł, żeby nie skrzypiał. Jeśli miałby szybko niedomagać, wolę kupić droższy.
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Być rodzicem

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości