Jaki wózek- temat zbiorczy. - Strona 31 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem

Notka

Być rodzicem Forum dla osób, które starają się o dziecko, czekają na poród lub już posiadają potomstwo. Rozmawiamy o blaskach i cieniach macierzyństwa.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2009-09-16, 08:25   #901
ania p
Zakorzenienie

Dot.: Jaki wózek- temat zbiorczy.

Cytat:
Napisane przez Carya Pokaż wiadomość
Dziewczyny, kupiłam concorda fusion w ciemno mam nadzieję że się nie rozczaruję... lekko używany żeby i kieszeni lżej było.
Jak dostanę przesyłkę napiszę jakie wrażenia... oby dobre
Musi być śliczny widziałam ostatnio babkę z tym wózeczkiem i jest naprawde śliczny i super wykonany
Stary 2009-09-16, 19:15   #902
agnietka26
Przyczajenie

Witam.Jeśli moge doradzic to polecam wozki z nieobracanymi kolami.Zwykle, duze kolka rewelacyjnie spisuja sie w zimie.W zeszlym roku urodzilam syneczka i kupilam zwykly tani prosty wozek nie bylo problemu z jazda, nawet zaspy byly mi niegrozne.Natomiast widzialam jak panie sie meczyly pchajac wozeczki z obracanymi kolamy.Nie zazdroszcze.Wiec robcie co chcecie ale ja jestem zadowolona z zakupu. Pozdrawiam Aga
agnietka26 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-09-16, 19:32   #903
aaliyah
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez agnietka26 Pokaż wiadomość
Witam.Jeśli moge doradzic to polecam wozki z nieobracanymi kolami.Zwykle, duze kolka rewelacyjnie spisuja sie w zimie.W zeszlym roku urodzilam syneczka i kupilam zwykly tani prosty wozek nie bylo problemu z jazda, nawet zaspy byly mi niegrozne.Natomiast widzialam jak panie sie meczyly pchajac wozeczki z obracanymi kolamy.Nie zazdroszcze.Wiec robcie co chcecie ale ja jestem zadowolona z zakupu. Pozdrawiam Aga
Mozna tez kupic wozek, ktory ma obie opcje - kolka obrotowe z mozliwoscia blokady w jednej pozycji. Mamy dwa wozki - Maclarena i Quinny Speedi i oba maja te opcje.
aaliyah jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-09-16, 20:37   #904
Monia2800
Raczkowanie

Na pewno, szczegolnie przy sniegu lepiej sprawdzaja sie pojedyncze duze kola, niz te male podwojne. Co do obrotowych, to faktycznie teraz mozna je zablokowac praktycznie w kazdym wozku, niezaleznie czy kola sa podwojne czy pojedyncze.
Monia2800 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-09-16, 20:38   #905
tulumka
Raczkowanie

Większość wózków ma opcje blokady kół.
tulumka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-09-16, 20:40   #906
ania p
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez aaliyah Pokaż wiadomość
Mozna tez kupic wozek, ktory ma obie opcje - kolka obrotowe z mozliwoscia blokady w jednej pozycji. Mamy dwa wozki - Maclarena i Quinny Speedi i oba maja te opcje.
Jak się sprawuje speedi ? jakies wady tego wózia ?
Stary 2009-09-16, 20:49   #907
aaliyah
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ania p Pokaż wiadomość
Jak się sprawuje speedi ? jakies wady tego wózia ?

Bardzo lubie ten wozek. A moj maz to zdecydowanie woli go od Maclarena.

Ale do rzeczy. Super sie prowadzi, sunie jak po masle po wszystkich nawierzchniach. A bardzo lubimy chodzic po parkach, lasach, wertepach i tu sie bardzo Speedi sprawdza.
Podoba mi sie, ze ma szerokie siedzisko, dobra amortyzacje. W zestawie byla gondolka, ktora nam spokojnie starczyla do pol roczku, potem wyjezdzalam do Polski na dluzej i zabralam juz spacerowke. No i super fotelik samochodowy maxi cosi cabrio fix, ktory dlugo nam sluzyl.
Wlasciwie jedyne wada, ktore przychodzi mi do glowy to to, ze nie rozklada sie calkiem na plasko (w przeciwienstwie do naszego Maclarena) i to w zasadzie przez moim zdaniem brak myslenia projektanta. Wystarczylo zamontowac dluzszy pasek do regulacji oparcia... Moze nawet sie pokusze o ta przerobke.
No i wozek jest duzy. Nie nadaje sie na podroz samolotem... I tu wkracza Maclaren.

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2009-09-16, 21:02   #908
ania p
Zakorzenienie

Cytat:
Bardzo lubie ten wozek. A moj maz to zdecydowanie woli go od Maclarena.

Ale do rzeczy. Super sie prowadzi, sunie jak po masle po wszystkich nawierzchniach. A bardzo lubimy chodzic po parkach, lasach, wertepach i tu sie bardzo Speedi sprawdza.
Podoba mi sie, ze ma szerokie siedzisko, dobra amortyzacje. W zestawie byla gondolka, ktora nam spokojnie starczyla do pol roczku, potem wyjezdzalam do Polski na dluzej i zabralam juz spacerowke. No i super fotelik samochodowy maxi cosi cabrio fix, ktory dlugo nam sluzyl.
Wlasciwie jedyne wada, ktore przychodzi mi do glowy to to, ze nie rozklada sie calkiem na plasko (w przeciwienstwie do naszego Maclarena) i to w zasadzie przez moim zdaniem brak myslenia projektanta. Wystarczylo zamontowac dluzszy pasek do regulacji oparcia... Moze nawet sie pokusze o ta przerobke.
No i wozek jest duzy. Nie nadaje sie na podroz samolotem... I tu wkracza Maclaren.
No własnie wiem że ludzie przerabiają ten wózek , to siedzisko konkretnie . Pytam bo druga dzidzia w drodze a zawsze mi się ten wózek bardzo podobał . Zresztą widze ze my ogólnie podobny gust wózkowy mamy
Stary 2009-09-16, 21:14   #909
tulumka
Raczkowanie

Poza tym Quinny Speedi dużo lepiej wygląda w realu niż na zdjeciach.
Stary 2009-09-16, 21:37   #910
scorpionec
Zakorzenienie

Lokalizacja: "Na peryferiach miasta, gdzie asfalt trawą zarasta..."

Cytat:
No własnie wiem że ludzie przerabiają ten wózek , to siedzisko konkretnie . Pytam bo druga dzidzia w drodze a zawsze mi się ten wózek bardzo podobał . Zresztą widze ze my ogólnie podobny gust wózkowy mamy
tzn jak przerabiają?? hihi zaciekawiłaś mnie..podpowiedz może i ja cos ulepszę

ja bym nic we nim nie zmienila nawet te nie do konca plaskie polozenie spacerówki..bo mi sie zdaje ze malej wygodniej jak ma troche wyzej baniak

a no moze moze jedna rzecz bym ulepszyla ...mi jedna srubka zaczela wylatac..bo my tez raczej off road uprawiamy..

no i mogłby byc lzejszy bo mieszkam na III piętrze

czyli jednak by sie cos znalazlo
scorpionec jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-09-16, 21:47   #911
aaliyah
Zakorzenienie

Cytat:
Gratuluje drugiej dzidzi.

Co do gustu to nie da sie ukryc.

Cytat:
Napisane przez tulumka Pokaż wiadomość
Poza tym Quinny Speedi dużo lepiej wygląda w realu niż na zdjeciach.
Fajny to wozeczek, ladna tapicerka, dobrze wykonczony.

Cytat:
Napisane przez scorpionec Pokaż wiadomość

ja bym nic we nim nie zmienila nawet te nie do konca plaskie polozenie spacerówki..bo mi sie zdaje ze malej wygodniej jak ma troche wyzej baniak

a no moze moze jedna rzecz bym ulepszyla ...mi jedna srubka zaczela wylatac..bo my tez raczej off road uprawiamy..

no i mogłby byc lzejszy bo mieszkam na III piętrze

czyli jednak by sie cos znalazlo
Scorpionec ja mysle, ze chodzi o przedluzenie tego paska z tylu od regulacji opuszczania oparcia. Dal mnie to oparcie jest za wysoko nawet przy calkowitym rozlozeniu wozka...

A wsrod travel systems to speeie jest jednym z najlzejszych.

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2009-09-16, 21:59   #912
scorpionec
Zakorzenienie

aaliyah a udalo wam ju sie w trasie zlapac gumę?? bo nam tak i bosko sie zawija jadac na jednym tylnym+przednie koło.. malo ducha nie wyzionełam..jazda wyczynowa a zeby bylo smieszniej bylo to na wyjeździe i nie mielismy zestawu naprawczego do detek
Stary 2009-09-16, 22:03   #913
aaliyah
Zakorzenienie

Cytat:
aaliyah a udalo wam ju sie w trasie zlapac gumę?? bo nam tak i bosko sie zawija jadac na jednym tylnym+przednie koło.. malo ducha nie wyzionełam..jazda wyczynowa a zeby bylo smieszniej bylo to na wyjeździe i nie mielismy zestawu naprawczego do detek
Nie, gumy nie zlapalismy nigdy. Ale wszystko przed nami.
Stary 2009-09-16, 22:25   #914
tulumka
Raczkowanie

scorpionec złośliwość rzeczy martwych

Raz na dętka poszła w x-landerze. Wulkanizator odmówił naprawy. Kupilismy w sklepie nową i ok. Mimo tego, że koła pompowane maja te wadę to i tak sa super na tych naszych nierównych chodnikach i w innych nierównych terenach.
Stary 2009-09-17, 10:31   #915
pliko
Przyczajenie

Cytat:
Ja już na 90% mam zdecydowane... concord fusion
co prawda żal mi kieszeń ściska jak widzę cenę zestawu ale może trafi się coś używanego niezniszczonego w niedługim czasie...
Carya, przegladałam dzisiaj allegro i wiesz co? Jest tam bardzo ładny concord fusion, w tym pięknym granacie z niebieskim Używany zaledwie 3, 5 miesiąca za 1200 myślę, że warto, a gomdolkę sobie dokupisz, jaką będziesz chciała. Chociaż gondolę proton też widziałam za ok. 600 - czyli wózek za 1800, a nie 2800

edit: właśnie doczytałam resztę wątku i widzę, że masz już wózeczek. Napisz, czy jesteś zadowolona. Ja "wymacałam" ten wózek ostatnio w sklepie i muszę przyznać, że nie dotykałam lepszego materiału Bardzo miły w dotyku, a wózek super dokładnie wykończony.

Edytowane przez pliko
Czas edycji: 2009-09-17 o 10:43
pliko jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-09-17, 13:59   #916
Carya
Wtajemniczenie

Wyślij wiadomość przez ICQ do Carya GG do Carya

Pliko, no już kupione, tylko kobitka się nie odzywa na maila a ja jestem aspołeczna i nie chcę do niej dzwonić, a chciałam wydębić przesyłkę gratis cały komplet za 2tyś bez złotówki (+ ten transport).
Super że potwierdzasz że wózek jest pierwszej jakości, mam nadzieję że i ja się nie rozczaruję, tfu tfu!
Pokazuję zdjęcia z aukcji
Spacerówka ma być nie używana jeszcze.

Druga

Edytowane przez Carya
Czas edycji: 2009-09-17 o 14:00
Carya jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-09-18, 08:34   #917
gosiunia22
Zadomowienie

Witajcie Prosiłabym o w miarę szybką odpowiedź, bo jutro wybieram się do sklepu - który wózek polecacie - Maclaren techno xt czy xrl? Patrzyłam na parametry i szerokość siedziska to różnica zaledwie centymetra... skąd więc ta różnica w cenie? Córeczka nie należy do dużych dzieci, jest raczej średniej budowy ciała. I jeszcze jedno: czy Maclaren Four Seasons to wersja xt czy xrl, a może jeszcze jakiegoś innego modelu Maclarena? Co o niej sądzicie? Z niecierpliwością czekam na odpowiedź

Andre Lhote

Nina, Nina, Nina...
gosiunia22 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-09-18, 08:49   #918
aaliyah
Zakorzenienie

XLR jest cizszy i ma spiworek w zestawie. Poza tym XLR jest niby kompatybilny z fotelikiem samochodowym.

Tu jest porownanie wszystkich wozkow, po angielsku: http://www.maclarenbaby.com/gb/langu...ison_chart.pdf

Co do Four Seasons to mi sie wydawalo, ze to jest xt, ale nie jestem pewna. Chyba jednak sie troche rozni od XT.W kazdym badz razie mama ten model i nic mu nie brakuje w porownaniu do xt wrecz przeciwnie.

Jesli coreczka jest drobna to nie bralabym XLR, ten model jest jednak wiekszy i ciezszy niz XT czy 4 Seasons.

Edytowane przez aaliyah
Czas edycji: 2009-09-18 o 08:54
Stary 2009-09-18, 09:23   #919
kotikaa
Raczkowanie

Cytat:
Kolor Liquid , najładniejszy z wszystkich . W sumie to troche załuje, ze nie przyjrzałam sie tym concordom blizej zanim kupiłam moja teutonie. Bardzo mi się podoba ten wozeczek
kotikaa jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2009-09-18, 10:04   #920
ania p
Zakorzenienie

Cytat:

No własnie znam kogoś lto wykombinował i spacerówkę na płasko rozkładana

Cytat:
Pliko, no już kupione, tylko kobitka się nie odzywa na maila a ja jestem aspołeczna i nie chcę do niej dzwonić, a chciałam wydębić przesyłkę gratis cały komplet za 2tyś bez złotówki (+ ten transport).
Super że potwierdzasz że wózek jest pierwszej jakości, mam nadzieję że i ja się nie rozczaruję, tfu tfu!
A to nie jakiś komis ? Bo w tle dwa inne wózki widać , no chyba że ktos ma fioła na punkcie wózków

Cytat:
Napisane przez gosiunia22 Pokaż wiadomość
Witajcie Prosiłabym o w miarę szybką odpowiedź, bo jutro wybieram się do sklepu - który wózek polecacie - Maclaren techno xt czy xrl? Patrzyłam na parametry i szerokość siedziska to różnica zaledwie centymetra... skąd więc ta różnica w cenie? Córeczka nie należy do dużych dzieci, jest raczej średniej budowy ciała. I jeszcze jedno: czy Maclaren Four Seasons to wersja xt czy xrl, a może jeszcze jakiegoś innego modelu Maclarena? Co o niej sądzicie? Z niecierpliwością czekam na odpowiedź
XLR ,ma w komplecie materacyk i osłonkę na nogi , jest lekko cięzszy a tak róznic żadnych , idzie zima więc może warto z osłonka kupić , bo same spiworki czy osłonki i tak kosztują ok 300zł
Stary 2009-09-18, 13:17   #921
gosiunia22
Zadomowienie

Cytat:
XLR jest cizszy i ma spiworek w zestawie. Poza tym XLR jest niby kompatybilny z fotelikiem samochodowym.

Tu jest porownanie wszystkich wozkow, po angielsku: http://www.maclarenbaby.com/gb/langu...ison_chart.pdf

Co do Four Seasons to mi sie wydawalo, ze to jest xt, ale nie jestem pewna. Chyba jednak sie troche rozni od XT.W kazdym badz razie mama ten model i nic mu nie brakuje w porownaniu do xt wrecz przeciwnie.

Jesli coreczka jest drobna to nie bralabym XLR, ten model jest jednak wiekszy i ciezszy niz XT czy 4 Seasons.
Cytat:
znam kogoś lto wykombinował i spacerówkę na płasko rozkładana

XLR ,ma w komplecie materacyk i osłonkę na nogi , jest lekko cięzszy a tak róznic żadnych , idzie zima więc może warto z osłonka kupić , bo same spiworki czy osłonki i tak kosztują ok 300zł
Dzięki za odpowiedzi Córeczka jest raczej drobna, więc może lepszym wyborem byłby xt...? Czy korzystacie z pokrowców? Myślałam o tym wózku raczej jako dodatkowym na wakacyne wypady, do sklepu, z dzieckiem na basen... da się nim w ogóle jeździć zimą po śniegu? Na co dzień używam x-landera i raczej nim będę jeździć zimą. Kusi mnie cały czas 4 seasons...

Andre Lhote

Nina, Nina, Nina...
Stary 2009-09-18, 15:19   #922
ania p
Zakorzenienie

Cytat:
Dzięki za odpowiedzi Córeczka jest raczej drobna, więc może lepszym wyborem byłby xt...? Czy korzystacie z pokrowców? Myślałam o tym wózku raczej jako dodatkowym na wakacyne wypady, do sklepu, z dzieckiem na basen... da się nim w ogóle jeździć zimą po śniegu? Na co dzień używam x-landera i raczej nim będę jeździć zimą. Kusi mnie cały czas 4 seasons...
Jak nie bedzie mega sniegu to się da , ja używam tego wózka sporo dlatego mam już śpiworek na zimę ale kupiłam osobno . Bo ja mam własnie XT
Stary 2009-09-18, 18:31   #923
Carya
Wtajemniczenie

Wyślij wiadomość przez ICQ do Carya GG do Carya

Kotikaa, ja też chciałam teutonię ale jakoś waga i opinie (że to niby taki super hiper mega wózek) mnie skusiły. No mam nadzieję że nie będę myśleć jak ty tylko o teutonii

Ania, babka pisała że jest właścicielką sklepu z wózkami, nie dociekałam dlaczego chce go sprzedać... może powinnam, ale teraz już za późno. No grunt że gwarancję dostanę

Druga
Carya jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2009-09-18, 20:25   #924
aaliyah
Zakorzenienie

Cytat:
Z 4 Seasons dostajesz 3 materacyki, super spiworek na zime ze sztucznym futerkiem w srodku no i kocyk na jesien. No i torbr podrozna i folie, ale ta przychodzi z kazdym Maclarenem.

W Polsce ten wozek jest jednak idiotycznie drogi, nie dalabym za niego 1,800 . Mnie kosztowal 1,000zl w przeliczeniu.
Stary 2009-09-18, 21:17   #925
tulumka
Raczkowanie

Może maclareny są drogie u nas, bo popularne. Mnie tam nie kręcą ze względu na wygląd, ale dużo ich jest na ulicach. Lookam ciągle na peg perego si, żeby mamę jakąś zaczepić, ale jak do tej pory nie natknęłam się, a dzieci u nas spoooorroooo
Stary 2009-09-18, 21:49   #926
ania p
Zakorzenienie

Cytat:
Ania, babka pisała że jest właścicielką sklepu z wózkami, nie dociekałam dlaczego chce go sprzedać... może powinnam, ale teraz już za późno. No grunt że gwarancję dostanę
Może i lepiej jak babka ma sklep z wózkami , bo może sobie ten wzieła pojexdziła nim troszkę i już jej sie znudził he he czyli dostaniesz wózio idealny a nie jakiś przesmigany
Stary 2009-09-18, 21:58   #927
scorpionec
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez tulumka Pokaż wiadomość
Może maclareny są drogie u nas, bo popularne. Mnie tam nie kręcą ze względu na wygląd, ale dużo ich jest na ulicach. Lookam ciągle na peg perego si, żeby mamę jakąś zaczepić, ale jak do tej pory nie natknęłam się, a dzieci u nas spoooorroooo
u nas ich sporo jeździ.. tych klasycznych zwlaszcza ..podobnych jak dla mnie do roana

Cytat:
Może i lepiej jak babka ma sklep z wózkami , bo może sobie ten wzieła pojexdziła nim troszkę i już jej sie znudził he he czyli dostaniesz wózio idealny a nie jakiś przesmigany
albo rownolegle ze sklepemprowadzi komis i przesmigane wozki ktorych nie moze opchnac w sklepie sprzedaje przez internet (czego nikomu nie zycze..) ale opcja taka istnieje i tzrzeba uwazac bo oszstow co maja wszystko piekne na zdjeciach nie brakuje...

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2009-09-21, 11:36   #928
pliko
Przyczajenie

Dziewczyny, jeszcze raz zwracam się z prośbą do znawczyń maclaren'ów Model xlr ma w opisie, że ma amortyzowane koła, czy "niższe" modele jak xt i quest też mają amortyzację? Jak wygląda ta amortyzacja w xlr - prawdziwa, czy tylko z nazwy

Oczywiście u nas największy wybór jest wśród modelu quest oraz xlr, najmniej chyba widziałam xt. Oczywiście ja maclarena zamierzam kupić dopiero jak maluch skończy 6-7 miesięcy(zresztą jeszcze się nie urodził), tylko zastanawiam się, czy pójść na całość i kupić xlr, czy quest, który jest o połowę tańszy? Czytałam te porównania, ale jakiejś wielkiej różnicy - oczywiście poza tym, że ma śpiwór nie widziałam. Nurtuje mnie tylko ta kwestia amortyzacji.
pliko jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-09-21, 20:48   #929
ania p
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez pliko Pokaż wiadomość
Dziewczyny, jeszcze raz zwracam się z prośbą do znawczyń maclaren'ów Model xlr ma w opisie, że ma amortyzowane koła, czy "niższe" modele jak xt i quest też mają amortyzację? Jak wygląda ta amortyzacja w xlr - prawdziwa, czy tylko z nazwy

Oczywiście u nas największy wybór jest wśród modelu quest oraz xlr, najmniej chyba widziałam xt. Oczywiście ja maclarena zamierzam kupić dopiero jak maluch skończy 6-7 miesięcy(zresztą jeszcze się nie urodził), tylko zastanawiam się, czy pójść na całość i kupić xlr, czy quest, który jest o połowę tańszy? Czytałam te porównania, ale jakiejś wielkiej różnicy - oczywiście poza tym, że ma śpiwór nie widziałam. Nurtuje mnie tylko ta kwestia amortyzacji.

questa bym nie brała pod uwagę, chyba już lepiej XLR albo XT . jest amortyzacja i w jednym w i drugim może nie jakos bardzo amortyzowane sa te koła bo to wkońcu parasolka ale są .
Stary 2009-09-21, 21:23   #930
gosiunia22
Zadomowienie

Witajcie W końcu kupiłam Peg Perego Pliko P3. Rewelacja, jak na razie. Rozkłada się niemal zupełnie płasko, a więc wypinam budkę do pałąka i córeczka na spacerze leży sobie na brzuszku i ogląda świat. Wózek dość ciężko się podbija, ale podobno nie ma wózka bez wad... Wózek ma miękkie "boczki", śpiworek i folię przeciwdeszczowa w cenie, zaczepkę na butelkę, ogromny kosz oraz duży, 3-stopniowo regulowany podnóżek.
Rozczarował mnie Maclarem xt - taka zwykła parasolka, na którą naciągnięty jest materiał - nie da się dostać do koszyka, jak wózek jest rozłożony, nie ma miękkich "boczków", pałąka ani śpiworka. Sprzedawczyni powiedziała, że nie rozumie zachwytów nad Maclarenem - ot, dobrej jakośc prosta parasolka. Peg Perego wygląda dużo porządniej i jest bogato wyposażony. Co mnie zdziwiło, po złożeniu są takiej samej długości, więc bez zastanowienie wybrałam Peg Perego. Córeczka, która nie lubi brzuchować, leżała dziś w płasko rozłożonym wózku na brzuszku przez 20 minut (!) i podziwiała świat. Na razie same pozytywy (oprócz tego podbijania).

Andre Lhote

Nina, Nina, Nina...
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Być rodzicem

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości