![]() |
#931 |
Raczkowanie
|
Dot.: Jaki wózek- temat zbiorczy.
Cześć, ja co pradwa termin porodu mam na początek stycznia to już śledzę różne fora i allegro żeby znależć dla swojej dzidzi idelany wózek. Noi powiem wam, że zakup wózka to nie takie hop-siup.
Napalona jestem na wózek JANE Slalom Pro http://www.allegro.pl/item744330185_...6bohemian.html wózek jest na pompowanych kołach, bardzo lekki bo całość łacznie waży zaledwie 9,2kg! co uważam za ogrmny plus! siedzisko jest ogromne - dzidzia w spacerówce bedzie miała wygodnie! Moja koleżanka ma 3 kołowego casuala - dziecko ma 2 lata i ledwo się mieści w wózku oczywiście w lato, a jak założy kurkę to nie wejdzie wcale do wózka! wózek fajnie się składa, ma 2 rodzaje gondoli do wyboru - jedną dużą, drugą zaś taką, która może pełnić fukcję fotelika (trochę mniejszą) ja chyba wezmę tą dużą - bo jak włożę dzidzę w kurtce zimowej to wcale się nie zmieści. Ta mniejsza to raczej pasuje do dzieci, które rodzą się w okesie letnim. uważam, że wózek można sprawdzić najlepiej na allegro, a mianowicie jak ludzie sprzedają używany jest wiele tych wózków wystawionych i nawet po 2-3 latach wózki te są w dobrym stanie. Wcześniej podobal mi się WÓZEK CHICCO TOUR 4 http://www.allegro.pl/item748943781_...s_zabawki.html tutaj akurat mają na sprzedaż 1,5 roczny wózek i wygląda tragicznie! a Jane sprzedają używane i są w świetnym stanie! jednynym minusem jest dość wysoka cena ok. 2700-3000zł w ostateczności chcę kupić głęboki ROAN za 800zł lubużywany gdzieś za 400-500zł a spacerówkę Jane Slalom Pro za 15oozł. |
![]() ![]() |
![]() |
#932 |
Raczkowanie
|
Agnieszka a propos Jane. W aukcji jest podane, ze sam stelaż bez kół waży 9,3 kg (z kołami 10,8 kg). Gondola waży 4,3 kg to już masz 15,1 kg i dodaj jeszcze dziecko, które też waży swoje z czasem. Mój syn w wieku 6mc ważył ok 8 kg. Dodaj jeszcze parę kilo zakupów. No nie ma bola - wózki wielofukcyjne są ciężkie. Z perspektywy czasu, sto razy zastanowiłabym się nad wózkiem wielofukcyjnym, chociaż mój x-lander xa ma wiele zalet.
Na początek polecałabym jakiś fajnie amortyzujący wózek głęboki. Jak patrzę na gondole w wózkach wielofukcujnych to mam wrażenie, że one nie są takie całkiem fajne dla małego dziecka, bo jednak zawieszenie jest takie bardziej sztywne i mały blebluch wszystko odczuwa. Starsznie lubię patrzeć jak takie totalne maluszki bujają się na takich świetnych sprężynach czy czymś podobnym. Napewno jest im bardzo przyjemnie, jak w brzuszku u mamy ![]() Potem jak już dziecko urośnie to sobie wykminisz spacerówkę, która spłeni twoje wymagania mniej lub bardziej. Ważna jest też kwestia w jakim terenie zamierzasz wózka używać ![]() A ja zbieram na peg perego si ![]() Scorpionec tak sobie myślę, że z wózkami sprawa rozgrywa się też i o dystrybucję, marketing. |
![]() ![]() |
![]() |
#933 | ||
Zakorzenienie
Lokalizacja: "Na peryferiach miasta, gdzie asfalt trawą zarasta..."
|
Cytat:
no i lekki nie jest... aliah pisala ze quinny speedi jest najlzejszy z 3kolowcow 3 funkcyjnych.. nie sprawdzalam..ale za ta sama cene mozesz go spokojnie kupic z najlepszym fotelikiemmc cabrio fix ![]() Cytat:
![]() ![]() roan ma duze gondole i super amortyzacje ale jest bardzo ciezki...jesli ci to nie przeszkadza bierz... ![]() tulumka marketing to podsdtawa! i nie tylko w wózkach..zapytaj kogos kto nie ma dzieci jaka firma mu sie kojarzy z artykulami dla nich... pierwsze co powie to chicco i ew fisher price ![]() Edytowane przez scorpionec Czas edycji: 2009-09-22 o 07:45 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#934 |
Wtajemniczenie
|
http://www.allegro.pl/item749292631_...perego_si.html
Tulumka, a tu jest używany tylko przez 2 miesiące ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#935 |
Raczkowanie
|
Oj wiadomo, ze wozek wielofunkcyjny nie moze wazyc tyle co parasolka. Jednak z tymi radami na temat kupna od razu parasolki to bym sie grubo wstrzymala. Taki skladak owszem, ale dla wiekszego dziecka. Widzialam kilka mam, prowadzacych swoje nowonarodzone pociechy w Maclarenach....powsadzaly do nich miekkie gondole budka do przodu jazdy, wygladalo to jakby mialo zaraz wypasc. Wozki telepaly sie na wszystkie strony, twarde zawieszenie mimo tych 'amortyzatorow'. Nie lodzmy sie, takie wozki nie sa przyjazne dla noworodkow.
|
![]() ![]() |
![]() |
#936 |
Raczkowanie
|
Carya widziałam tą aukcję. No ale jak chłopaka wozić w takim różu.
|
![]() ![]() |
![]() |
#937 | |
Przyczajenie
|
Cytat:
![]() ![]() Oczywiście nie wyobrażam sobie, aby tam włożyć noworodka!! Kupuję obszerną używaną gondolę(termin na Sylwestra ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#938 |
Wtajemniczenie
|
Dostałam swojego concorda
![]() Jeżdżąc po pokoju stwierdzam że mi pasuje, jak będzie na chodnikach... zobaczymy za miesiąc. Podoba mi się że wszystko jest załatwiane jednym przyciskiem, bardzo fajny system dla osoby która nie bardzo może liczyć na to że ktoś pomoże albo że jakimś cudem wyrośnie nagle trzecia ręka ![]() Mam tylko zastrzeżenia co do gondoli... szerokość materacyka to 30cm. Skąd oni wzięli szerokość 38cm to ja nie wiem ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#939 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Monia - nikt nie pisał o kupnie od razu parasolki i wożeniu w niej noworodka . Pisaliśmy o kupnie jak dziecko wyrośnie z gondoli ( innej gondoli )
![]() |
#940 |
Konto usunięte
|
Dziewczyny, a spotkała się któraś z wózkiem BEXA? Znalazłam na all taki, podoba mi się szalenie...
http://www.allegro.pl/item741701810_...kola_pomp.html Drugi mój typ to Musty - o którym z pierwszych rąk, że tak powiem ![]() http://dino.sklep.pl/nowy/wozek-tran...go-p-2453.html Który byście wybrały? Zależy mi na dmuchanych, zwrotnych kołach na nasze cudne polskie drogi (i na terenowe spacery)... |
![]() ![]() |
![]() |
#941 |
Zakorzenienie
|
[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;14468876]Dziewczyny, a spotkała się któraś z wózkiem BEXA? Znalazłam na all taki, podoba mi się szalenie...
http://www.allegro.pl/item741701810_...kola_pomp.html Drugi mój typ to Musty - o którym z pierwszych rąk, że tak powiem ![]() http://dino.sklep.pl/nowy/wozek-tran...go-p-2453.html Który byście wybrały? Zależy mi na dmuchanych, zwrotnych kołach na nasze cudne polskie drogi (i na terenowe spacery)...[/QUOTE] Ja bym wybrała mutsy , sama mam mutsiaka i to dobre wózki ![]()
#942 |
Zakorzenienie
|
Dziewczyny, a czy któraś z was ma quinny buzz? A dokładnie ten model, który ma dwa siedziska? Powiedzcie jak się sprawdzają oba
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#943 |
Zakorzenienie
|
To ja nieco przewrotnie zapytam jaki fotelik poleciłybyście do X-landera xa (poza oczywiście fotelikiem x lander)? Mam mętlik w głowie.
#944 |
Zakorzenienie
|
Maxi cosi cabrio fix. Prowadzi w testach ADAC , myśle że większa reklama nie jest mu już potrzebna . Miałam , używałam i teraz tez kupie . Ma tez budke ciemną żeby dziecku nie dawało po oczach , a nie kazdy fotelik ma .
#945 |
Zakorzenienie
|
A dziękuję za poradę mamusi marcowo-kwietniowej
![]()
#946 |
Zakorzenienie
|
Nie ma za co ,a ten fotelik na bank pasuje do twojego wózka
![]()
#947 |
Wtajemniczenie
|
Też w XA miałam fotelik maxi-cosi cabrio - super się spisał
![]() potwierdzam że pasuje i nawet nie potrzebuje specjalnych adapterów - są te same co do gondoli więc nie trzeba kupować ![]() Cabrio ma super regulację głębokości dla małych/większych dzieci. |
![]() ![]() |
![]() |
#948 |
Raczkowanie
|
Czy któraś korzystała z wózka Tako Jumper X lub Coneco Toledo? Który jest lepszy? Będę rodziła na początku grudnia i chciałabym abyście doradziły jaki wózek wybrać.
Z góry dziękuję ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#949 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#950 |
Wtajemniczenie
|
Tak, nie mieliśmy innych... mąż raz założył adaptery na wózek i potem już ich nie wyjmowaliśmy.
Tu jest aukcja i sprzedający pisze że pasują do obu fotelików http://www.allegro.pl/item751169889_...maxi_cosi.html właśnie takie mieliśmy ![]() Edytowane przez Carya Czas edycji: 2009-10-03 o 08:28 |
![]() ![]() |
![]() |
#951 |
Raczkowanie
|
Do gondoli są takie adaptery http://www.allegro.pl/item753664191_..._adaptery.html
Nawet jeśli pasują te od fotelika (na 99% sądzę, że nie) to i tak nie powinno się zakładać na nie gondoli. |
![]() ![]() |
![]() |
#952 |
Wtajemniczenie
|
Wiesz, X-landera kupowałam 3 lata temu i dokładnie było tak że kupiłam używaną gondolę (z adapterami właśnie takimi jak pokazałam), używany fotelik (od kogoś innego) i nową spacerówkę.
Wtedy jedyne adaptery jakie widziałam to były właśnie takie jak dostałam z gondolą... a teraz faktycznie po aukcjach widzę że są i inne... nie wiem czy to jakiś nowy patent x-landera czy nowe spacerówki/gondole mają trochę inny sposób mocowania ![]() O, takich aukcji jest więcej (ze "starymi" adapterami): http://www.allegro.pl/item762513727_...er_quinny.html |
![]() ![]() |
![]() |
#953 |
Przyczajenie
|
Ja jestem posiadaczką wózka Mikado Boston ze skrętnymi przednimi kołami. Muszę powiedzieć że jestem zadowolona. Ładna stylistyka, duży wybór kolorów, dobrze się prowadzi, duża gondola i mnóstwo gratisów w dobrej cenie.
|
![]() ![]() |
![]() |
#954 |
Raczkowanie
|
Carya to może stąd ta róznica. Kupowaliśmy wózek w tym roku - gondole i spacerówkę. Tylko adaptery do fotelika tzreba było kupić, bo te do gondoli były w zestawie. Zmiana adapterów to sekuda, więc to i tak na jedno wychodzi.
|
![]() ![]() |
![]() |
#955 |
Przyczajenie
|
Ja w tym roku kupiłam używanego X-Landera (gondola+spacerówka+fotel ik). Babeczka od której go brałam zakupiła go w 2008. W zestawie dała mi adaptery i do gondoli i do fotelika tyle, że fotelik nie Maxi Cosi Cabrio lecz X-Lander...
|
![]() ![]() |
![]() |
#956 |
Raczkowanie
|
Ja polecam jako spacerówke wózek JEEP!
Wyprodukowała go firma co produkuje samochody i jest rewelacyjny. Prezentuje sie swietnie, ma super koła i moj synek wygląda w nim BOMBOWO! http://img238.imageshack.us/i/274088runnerjeep.jpg/ |
![]() ![]() |
![]() |
#957 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Chyba masz błędne info , te wózki robi firma hauck produkująca wózki tylko i wyłacznie a nie firma jeep . używaja tylko loga firmowego
![]() |
#958 |
Raczkowanie
|
Calkiem zgrabny ten wozek jak na 3 kolowca. Z tego co sie orientuje jest to wozek produkowany na licencji Jeep, wchodzi w sklad koncernu Hauck Group. Ten koncernn ma tez marke Hauck, I'coo oraz Disney.
---------- Dopisano o 21:04 ---------- Poprzedni post napisano o 21:03 ---------- http://www.hauckuk.com/en/produktlin...LID=1&LIZID=10 |
![]() ![]() |
![]() |
#959 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#960 |
Raczkowanie
|
No ok moze tak jest, ale wózek jest naprawde świetny! Nie mam zadnego problemu, malo jest takich na ulicach praktycznie wogole nie spotykam w przeciwienstwie do X-LANDERÓW , CHICCO. Właśnie wczesniej miałam wózek Chicco dałam za niego 2,500zł i spacerówka się rozpadała. Mój syn jak tylko zaczal sie inetresowac to wszystko rozwalam porostu taki szajz ze szok a ten jest idealny
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 08:07.