Jaki wózek- temat zbiorczy. - Strona 32 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem

Notka

Być rodzicem Forum dla osób, które starają się o dziecko, czekają na poród lub już posiadają potomstwo. Rozmawiamy o blaskach i cieniach macierzyństwa.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2009-09-21, 21:25   #931
Agnieszka^1982
Raczkowanie

Dot.: Jaki wózek- temat zbiorczy.

Cześć, ja co pradwa termin porodu mam na początek stycznia to już śledzę różne fora i allegro żeby znależć dla swojej dzidzi idelany wózek. Noi powiem wam, że zakup wózka to nie takie hop-siup.
Napalona jestem na wózek JANE Slalom Pro
http://www.allegro.pl/item744330185_...6bohemian.html
wózek jest na pompowanych kołach, bardzo lekki bo całość łacznie waży zaledwie 9,2kg! co uważam za ogrmny plus! siedzisko jest ogromne - dzidzia w spacerówce bedzie miała wygodnie! Moja koleżanka ma 3 kołowego casuala - dziecko ma 2 lata i ledwo się mieści w wózku oczywiście w lato, a jak założy kurkę to nie wejdzie wcale do wózka!
wózek fajnie się składa, ma 2 rodzaje gondoli do wyboru - jedną dużą, drugą zaś taką, która może pełnić fukcję fotelika (trochę mniejszą) ja chyba wezmę tą dużą - bo jak włożę dzidzę w kurtce zimowej to wcale się nie zmieści. Ta mniejsza to raczej pasuje do dzieci, które rodzą się w okesie letnim.
uważam, że wózek można sprawdzić najlepiej na allegro, a mianowicie jak ludzie sprzedają używany jest wiele tych wózków wystawionych i nawet po 2-3 latach wózki te są w dobrym stanie. Wcześniej podobal mi się WÓZEK CHICCO TOUR 4
http://www.allegro.pl/item748943781_...s_zabawki.html
tutaj akurat mają na sprzedaż 1,5 roczny wózek i wygląda tragicznie!
a Jane sprzedają używane i są w świetnym stanie!
jednynym minusem jest dość wysoka cena ok. 2700-3000zł
w ostateczności chcę kupić głęboki ROAN za 800zł lubużywany gdzieś za 400-500zł a spacerówkę Jane Slalom Pro za 15oozł.
Agnieszka^1982 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-09-21, 22:43   #932
tulumka
Raczkowanie

Agnieszka a propos Jane. W aukcji jest podane, ze sam stelaż bez kół waży 9,3 kg (z kołami 10,8 kg). Gondola waży 4,3 kg to już masz 15,1 kg i dodaj jeszcze dziecko, które też waży swoje z czasem. Mój syn w wieku 6mc ważył ok 8 kg. Dodaj jeszcze parę kilo zakupów. No nie ma bola - wózki wielofukcyjne są ciężkie. Z perspektywy czasu, sto razy zastanowiłabym się nad wózkiem wielofukcyjnym, chociaż mój x-lander xa ma wiele zalet.

Na początek polecałabym jakiś fajnie amortyzujący wózek głęboki. Jak patrzę na gondole w wózkach wielofukcujnych to mam wrażenie, że one nie są takie całkiem fajne dla małego dziecka, bo jednak zawieszenie jest takie bardziej sztywne i mały blebluch wszystko odczuwa. Starsznie lubię patrzeć jak takie totalne maluszki bujają się na takich świetnych sprężynach czy czymś podobnym. Napewno jest im bardzo przyjemnie, jak w brzuszku u mamy

Potem jak już dziecko urośnie to sobie wykminisz spacerówkę, która spłeni twoje wymagania mniej lub bardziej. Ważna jest też kwestia w jakim terenie zamierzasz wózka używać

A ja zbieram na peg perego si

Scorpionec tak sobie myślę, że z wózkami sprawa rozgrywa się też i o dystrybucję, marketing.
tulumka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-09-22, 07:42   #933
scorpionec
Zakorzenienie

Lokalizacja: "Na peryferiach miasta, gdzie asfalt trawą zarasta..."

Cytat:
Napisane przez Agnieszka^1982 Pokaż wiadomość
Napalona jestem na wózek JANE Slalom Pro
http://www.allegro.pl/item744330185_...6bohemian.html
wózek jest na pompowanych kołach, bardzo lekki bo całość łacznie waży zaledwie 9,2kg!
uważam, że wózek można sprawdzić najlepiej na allegro, a mianowicie jak ludzie sprzedają używany jest wiele tych wózków wystawionych i nawet po 2-3 latach wózki te są w dobrym stanie. .
ten wózek ma fajnie wygladającą gondolę i siedzisko spacerówki..ale stelaz moim zdaniem przekombinowany(po co tyle rurek zalamań??)...a im cos bardziej skomplikowane tym bardziej awaryjne..

no i lekki nie jest... aliah pisala ze quinny speedi jest najlzejszy z 3kolowcow 3 funkcyjnych.. nie sprawdzalam..ale za ta sama cene mozesz go spokojnie kupic z najlepszym fotelikiemmc cabrio fix

Cytat:
Napisane przez Agnieszka^1982 Pokaż wiadomość
Wcześniej podobal mi się WÓZEK CHICCO TOUR 4
http://www.allegro.pl/item748943781_...s_zabawki.html
tutaj akurat mają na sprzedaż 1,5 roczny wózek i wygląda tragicznie!
a Jane sprzedają używane i są w świetnym stanie!
jednynym minusem jest dość wysoka cena ok. 2700-3000zł
w ostateczności chcę kupić głęboki ROAN za 800zł lubużywany gdzieś za 400-500zł a spacerówkę Jane Slalom Pro za 15oozł.
mi z chicco podoba sie jeden wozek..ale jeszcze nie slyszalm aby posiadaczka wozka chicco na niego nie narzekala on chyba nie jest na nasze chodniki ja osobiscie balabym sie piankowych kółek...

roan ma duze gondole i super amortyzacje ale jest bardzo ciezki...jesli ci to nie przeszkadza bierz...

tulumka marketing to podsdtawa! i nie tylko w wózkach..zapytaj kogos kto nie ma dzieci jaka firma mu sie kojarzy z artykulami dla nich... pierwsze co powie to chicco i ew fisher price

Edytowane przez scorpionec
Czas edycji: 2009-09-22 o 07:45
scorpionec jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-09-22, 07:48   #934
Carya
Wtajemniczenie

Wyślij wiadomość przez ICQ do Carya GG do Carya

http://www.allegro.pl/item749292631_...perego_si.html
Tulumka, a tu jest używany tylko przez 2 miesiące nie wiem ile kosztuje nowy ale pewnie sporo więcej.

Druga
Carya jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-09-22, 08:41   #935
Monia2800
Raczkowanie

Oj wiadomo, ze wozek wielofunkcyjny nie moze wazyc tyle co parasolka. Jednak z tymi radami na temat kupna od razu parasolki to bym sie grubo wstrzymala. Taki skladak owszem, ale dla wiekszego dziecka. Widzialam kilka mam, prowadzacych swoje nowonarodzone pociechy w Maclarenach....powsadzaly do nich miekkie gondole budka do przodu jazdy, wygladalo to jakby mialo zaraz wypasc. Wozki telepaly sie na wszystkie strony, twarde zawieszenie mimo tych 'amortyzatorow'. Nie lodzmy sie, takie wozki nie sa przyjazne dla noworodkow.
Monia2800 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-09-22, 11:37   #936
tulumka
Raczkowanie

Carya widziałam tą aukcję. No ale jak chłopaka wozić w takim różu.
Stary 2009-09-22, 12:30   #937
pliko
Przyczajenie

Cytat:
Napisane przez gosiunia22 Pokaż wiadomość
Rozczarował mnie Maclarem xt - taka zwykła parasolka, na którą naciągnięty jest materiał - nie da się dostać do koszyka, jak wózek jest rozłożony, nie ma miękkich "boczków", pałąka ani śpiworka. Sprzedawczyni powiedziała, że nie rozumie zachwytów nad Maclarenem - ot, dobrej jakośc prosta parasolka.
no właśnie prosta parasolka osobiście uwielbiam prostotę, dlatego maclaren tak przypadł mi do gustu, poza tym jest dosyć obszerną parasolką(pamiętam, jak mojej małej było ciasno zimą w graco) - fakt, że kosztuje trochę dużo

Oczywiście nie wyobrażam sobie, aby tam włożyć noworodka!! Kupuję obszerną używaną gondolę(termin na Sylwestra) ciężką jak diabli, ale wygodną dla malucha(będę akurat jeszcze przez te pierwsze 6 miesięcy życia dziecka mieszkać na parterze), a w wakacje, jak maluch skończy 7 miesięcy przesiadka do maclarena i przeprowadzka na 4 piętro, bez windy. Na to 4 piętro nie wciągnę żadnego wózka wielofunkcyjnego
pliko jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-09-25, 18:15   #938
Carya
Wtajemniczenie

Dostałam swojego concorda
Jeżdżąc po pokoju stwierdzam że mi pasuje, jak będzie na chodnikach... zobaczymy za miesiąc.
Podoba mi się że wszystko jest załatwiane jednym przyciskiem, bardzo fajny system dla osoby która nie bardzo może liczyć na to że ktoś pomoże albo że jakimś cudem wyrośnie nagle trzecia ręka

Mam tylko zastrzeżenia co do gondoli... szerokość materacyka to 30cm. Skąd oni wzięli szerokość 38cm to ja nie wiem chyba górą... nie wiem kogo góra obchodzi jak dziecko na dnie leży... mam nadzieję że jakoś się pomieścimy w kombinezonach. Zostaje rozłożyć na dnie złożony na lika razy kocyk, będzie wyżej.

Druga
Stary 2009-09-25, 21:20   #939
ania p
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez scorpionec Pokaż wiadomość
ten wózek ma fajnie wygladającą gondolę i siedzisko spacerówki..ale stelaz moim zdaniem przekombinowany(po co tyle rurek zalamań??)...a im cos bardziej skomplikowane tym bardziej awaryjne..

Przekombinowanie tego wózka to kwestia gustu ale sa to wózeczki bardzo dobre i naprawdę mało awaryjne , do tego dopracowane w kazdym szczególe . Moja dobra kolezanka ma Nomada i widuję ten wózeczek dość czesto .

Monia - nikt nie pisał o kupnie od razu parasolki i wożeniu w niej noworodka . Pisaliśmy o kupnie jak dziecko wyrośnie z gondoli ( innej gondoli )
Stary 2009-09-27, 18:55   #940
0096a1e2f6245c4e98bc18de9b0ed84c369ef137_632f8bf2adc0b
Konto usunięte

Dziewczyny, a spotkała się któraś z wózkiem BEXA? Znalazłam na all taki, podoba mi się szalenie...

http://www.allegro.pl/item741701810_...kola_pomp.html

Drugi mój typ to Musty - o którym z pierwszych rąk, że tak powiem mam świetne opinie:

http://dino.sklep.pl/nowy/wozek-tran...go-p-2453.html

Który byście wybrały? Zależy mi na dmuchanych, zwrotnych kołach na nasze cudne polskie drogi (i na terenowe spacery)...
0096a1e2f6245c4e98bc18de9b0ed84c369ef137_632f8bf2adc0b jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-09-27, 21:24   #941
ania p
Zakorzenienie

[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;14468876]Dziewczyny, a spotkała się któraś z wózkiem BEXA? Znalazłam na all taki, podoba mi się szalenie...

http://www.allegro.pl/item741701810_...kola_pomp.html

Drugi mój typ to Musty - o którym z pierwszych rąk, że tak powiem mam świetne opinie:

http://dino.sklep.pl/nowy/wozek-tran...go-p-2453.html

Który byście wybrały? Zależy mi na dmuchanych, zwrotnych kołach na nasze cudne polskie drogi (i na terenowe spacery)...[/QUOTE]

Ja bym wybrała mutsy , sama mam mutsiaka i to dobre wózki

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2009-09-28, 09:30   #942
ilonkaczapela
Zakorzenienie

Dziewczyny, a czy któraś z was ma quinny buzz? A dokładnie ten model, który ma dwa siedziska? Powiedzcie jak się sprawdzają oba i ile dałyście za pełniutki komplet (z fotelikiem fix cabrio, i dodatkowymi pierdółkami, jak śpiworek, osłonka itd)?
ilonkaczapela jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-09-30, 11:01   #943
mrowak
Zakorzenienie

To ja nieco przewrotnie zapytam jaki fotelik poleciłybyście do X-landera xa (poza oczywiście fotelikiem x lander)? Mam mętlik w głowie.
mrowak jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-09-30, 11:15   #944
ania p
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez mrowak Pokaż wiadomość
To ja nieco przewrotnie zapytam jaki fotelik poleciłybyście do X-landera xa (poza oczywiście fotelikiem x lander)? Mam mętlik w głowie.
Maxi cosi cabrio fix. Prowadzi w testach ADAC , myśle że większa reklama nie jest mu już potrzebna . Miałam , używałam i teraz tez kupie . Ma tez budke ciemną żeby dziecku nie dawało po oczach , a nie kazdy fotelik ma .
Stary 2009-09-30, 11:24   #945
mrowak
Zakorzenienie

A dziękuję za poradę mamusi marcowo-kwietniowej
mrowak jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-09-30, 16:46   #946
ania p
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez mrowak Pokaż wiadomość
A dziękuję za poradę mamusi marcowo-kwietniowej
Nie ma za co ,a ten fotelik na bank pasuje do twojego wózka
Stary 2009-09-30, 19:24   #947
Carya
Wtajemniczenie

Też w XA miałam fotelik maxi-cosi cabrio - super się spisał
potwierdzam że pasuje i nawet nie potrzebuje specjalnych adapterów - są te same co do gondoli więc nie trzeba kupować

Cabrio ma super regulację głębokości dla małych/większych dzieci.

Druga
Stary 2009-10-02, 19:49   #948
kudlata83
Raczkowanie

GG do kudlata83

Czy któraś korzystała z wózka Tako Jumper X lub Coneco Toledo? Który jest lepszy? Będę rodziła na początku grudnia i chciałabym abyście doradziły jaki wózek wybrać.
Z góry dziękuję
kudlata83 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-10-02, 22:05   #949
tulumka
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Carya Pokaż wiadomość
Też w XA miałam fotelik maxi-cosi cabrio - super się spisał
potwierdzam że pasuje i nawet nie potrzebuje specjalnych adapterów - są te same co do gondoli więc nie trzeba kupować

Cabrio ma super regulację głębokości dla małych/większych dzieci.
Jestes pewna, bo my mamy inne adaptery do cabrio, a inne do gondoli Nie przyszło mi do głowy próbowac zakładać fotelik na te adaptery od gondoli, ale one są inne. Nie sądzę, żeby się dało
Stary 2009-10-03, 08:27   #950
Carya
Wtajemniczenie

Tak, nie mieliśmy innych... mąż raz założył adaptery na wózek i potem już ich nie wyjmowaliśmy.
Tu jest aukcja i sprzedający pisze że pasują do obu fotelików
http://www.allegro.pl/item751169889_...maxi_cosi.html
właśnie takie mieliśmy

Druga

Edytowane przez Carya
Czas edycji: 2009-10-03 o 08:28
Stary 2009-10-03, 10:29   #951
tulumka
Raczkowanie

Do gondoli są takie adaptery http://www.allegro.pl/item753664191_..._adaptery.html

Nawet jeśli pasują te od fotelika (na 99% sądzę, że nie) to i tak nie powinno się zakładać na nie gondoli.
Stary 2009-10-05, 08:03   #952
Carya
Wtajemniczenie

Wiesz, X-landera kupowałam 3 lata temu i dokładnie było tak że kupiłam używaną gondolę (z adapterami właśnie takimi jak pokazałam), używany fotelik (od kogoś innego) i nową spacerówkę.
Wtedy jedyne adaptery jakie widziałam to były właśnie takie jak dostałam z gondolą... a teraz faktycznie po aukcjach widzę że są i inne... nie wiem czy to jakiś nowy patent x-landera czy nowe spacerówki/gondole mają trochę inny sposób mocowania Trzeba by napisać do producenta. Po prostu wcześniej takich grubaśnych adapterów nie było.
O, takich aukcji jest więcej (ze "starymi" adapterami):
http://www.allegro.pl/item762513727_...er_quinny.html

Druga
Stary 2009-10-05, 12:52   #953
lusialusia
Przyczajenie

Ja jestem posiadaczką wózka Mikado Boston ze skrętnymi przednimi kołami. Muszę powiedzieć że jestem zadowolona. Ładna stylistyka, duży wybór kolorów, dobrze się prowadzi, duża gondola i mnóstwo gratisów w dobrej cenie.
lusialusia jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2009-10-05, 20:00   #954
tulumka
Raczkowanie

Carya to może stąd ta róznica. Kupowaliśmy wózek w tym roku - gondole i spacerówkę. Tylko adaptery do fotelika tzreba było kupić, bo te do gondoli były w zestawie. Zmiana adapterów to sekuda, więc to i tak na jedno wychodzi.
Stary 2009-10-06, 10:02   #955
NikaMiloszNatan
Przyczajenie

Ja w tym roku kupiłam używanego X-Landera (gondola+spacerówka+fotel ik). Babeczka od której go brałam zakupiła go w 2008. W zestawie dała mi adaptery i do gondoli i do fotelika tyle, że fotelik nie Maxi Cosi Cabrio lecz X-Lander...
NikaMiloszNatan jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-10-08, 20:28   #956
Carmen12
Raczkowanie

Ja polecam jako spacerówke wózek JEEP!
Wyprodukowała go firma co produkuje samochody i jest rewelacyjny.
Prezentuje sie swietnie, ma super koła i moj synek wygląda w nim BOMBOWO!
http://img238.imageshack.us/i/274088runnerjeep.jpg/
Carmen12 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-10-08, 20:55   #957
ania p
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Carmen12 Pokaż wiadomość
Ja polecam jako spacerówke wózek JEEP!
Wyprodukowała go firma co produkuje samochody i jest rewelacyjny.
Prezentuje sie swietnie, ma super koła i moj synek wygląda w nim BOMBOWO!
http://img238.imageshack.us/i/274088runnerjeep.jpg/
lko

Chyba masz błędne info , te wózki robi firma hauck produkująca wózki tylko i wyłacznie a nie firma jeep . używaja tylko loga firmowego

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2009-10-08, 21:04   #958
Monia2800
Raczkowanie

Calkiem zgrabny ten wozek jak na 3 kolowca. Z tego co sie orientuje jest to wozek produkowany na licencji Jeep, wchodzi w sklad koncernu Hauck Group. Ten koncernn ma tez marke Hauck, I'coo oraz Disney.

---------- Dopisano o 21:04 ---------- Poprzedni post napisano o 21:03 ----------

http://www.hauckuk.com/en/produktlin...LID=1&LIZID=10
Monia2800 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2009-10-08, 21:31   #959
ania p
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Monia2800 Pokaż wiadomość
Calkiem zgrabny ten wozek jak na 3 kolowca. Z tego co sie orientuje jest to wozek produkowany na licencji Jeep, wchodzi w sklad koncernu Hauck Group. Ten koncernn ma tez marke Hauck, I'coo oraz Disney.

---------- Dopisano o 21:04 ---------- Poprzedni post napisano o 21:03 ----------

http://www.hauckuk.com/en/produktlin...LID=1&LIZID=10
Jesli jest taki jak moja spacerówka która nabyłam własnie z jeep to ja podziekuje . Pozbyłam się jej po pierwszym spacerku
Stary 2009-10-09, 10:49   #960
Carmen12
Raczkowanie

No ok moze tak jest, ale wózek jest naprawde świetny! Nie mam zadnego problemu, malo jest takich na ulicach praktycznie wogole nie spotykam w przeciwienstwie do X-LANDERÓW , CHICCO. Właśnie wczesniej miałam wózek Chicco dałam za niego 2,500zł i spacerówka się rozpadała. Mój syn jak tylko zaczal sie inetresowac to wszystko rozwalam porostu taki szajz ze szok a ten jest idealny
Carmen12 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Być rodzicem

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości