![]() |
#1141 |
Raczkowanie
|
Dot.: Jaki wózek- temat zbiorczy.
Przyglądam się Waszej dyskusji apropos wiklinowego wózka..
Ja zakupiłam podobny, nie z wikliny akurat, ale podobny wyglądem.. zdjęcia w załączniku... Żałuję bardzo że nie kupiłam tego wózka zanim córcia się urodziła.. no ale wtedy byłam przekonana że wózek musi być lekki, nie za duży.. i musi mieć fajny wygląd.. Sugerując się opiniami z różnych for, zakupiłam x-landera.. Po 2 miesiącach uzytkowania okazał się totalnym niewypałem, a wszystkie te cechy które ponoc posiadał nijak miały się do wygody mojego dziecka.. Mała miała 4 miesiące (był lipiec) i już nie mieściła się w gondoli nad czym bardzo ubolewałam, bo nie chciałam by takie maleństwo jeździło w spacerówce.. Nasz obecny wózek to najlepszy wózek jaki mogłam sprawić mojej córci.. ma 11 miesięcy i nadal jeździ sobie w gondoli.. która ma 97 cm długości... I jeszcze długo w niej pojeździ... Często w niej też śpi.. Jeśli akurat nie śpi to ma możliwość siedzenia bo jest w nim podnoszone oparcie.. Do tego jest dobrze osłonięta przed wiatrem, deszczem itp.. Nie posiadam zdjęcia z pokrowcem przeciwdeszczowym (na szczęście nie jest on z folii).. taki pokrowiec jest ortalionowy.. składany do małej torebeczki, którą można wrzucić do kosza na zakupy i zawsze jest z nami, więc żaden deszcz nas nie zaskoczy... ![]() A po ostatnich atakach zimy nie mamy żadnego problemu z jeżdżeniem po nieodśniezonych chodnikach... Oczywiście wózek jest nie do kupienia w Polsce i tam go nie używam.. Pomyślałam że powinien ktoś takie wózki wprowadzić do Polski.. ale z drugiej strony kto by je kupował.. skoro wszyscy chcą wózki małe, lekkie, kolorowe i modne... a szkoda... bo wiele dzieci nie musiałoby już w wieku około 6 miesięcy jeżdzić spacerówkami i narażać swoje małe ciałko na niewygody...
#1142 |
Zadomowienie
|
Treść usunięta
Edytowane przez madabell Czas edycji: 2010-02-05 o 23:14 |
![]() ![]() |
![]() |
#1143 |
Raczkowanie
|
madabell dokładnie.. Emmaljunga.. jest do kupienia w Polsce, ale z tą mniejszą gondolą na 80 cm.. taką też mieliśmy.. Polecam również!!
Jednak tej (naszej obecnej) nie pobije nic.. ![]()
#1144 |
Raczkowanie
|
Moze i ten wozek fajnie wyglada, widzialam takei cuda w mamas&papas, ale to juz calkiem krolewskie wykonczenie
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1145 |
Raczkowanie
|
kiszenie to na pewno nie jest... kiedy pada, wieje tak że łeb urywa, to ja nie wyobrażam sobie iść z małą na spacer w spacerówce... Myślę że warunki pogodowe też tu mają znaczenie...
![]() ![]()
#1146 | |
Zakorzenienie
Lokalizacja: "Na peryferiach miasta, gdzie asfalt trawą zarasta..."
|
![]() Cytat:
![]() ![]() A jak w tej gondoli wygląda zabezpieczenie dziecka?? są jakieś pasy? szelki?? Musisz miec baaaardzo spokojne dziecko, ze ci jeszcze nie wylecialo z tej gondoli... Moja corka zaczela wstawac jak miala 9 miesięcy..łózeczko miala opuszczone duuuzo wczesniej bo siadala i chetnie by je opuścila na wlasną rękę ![]() ![]() wiec "narazanie cialka na niewygody" to pikuś przy narażaniu na upadek z wysokości... i wozenie dziecka tak dlugo w gondoli to moim zdaniem nieporozumienie i niepotrzebne narażanie.. ![]() Edytowane przez scorpionec Czas edycji: 2010-02-06 o 08:34 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1147 |
Raczkowanie
|
scorpioniec spokojnie... mam szelki.. wpina sie je pod materacyk i dziecko nie ma prawa wypaść..
Gdyby ich nie było na pewno nie woziłabym jej w gondoli, bo moja mała jest również bardzo ruchliwa.. ![]()
#1148 |
Zakorzenienie
|
milka dlatego zapytałam bo na zdjęciach tego nie bylo widać a ty nic nie pisalas wczesniej
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1149 |
Przyczajenie
|
Phii dziecko w wieku 11 miesięcy powinno poznawać otaczający je świat, a nie ściśnięte w gondoli... Może i jest duża ale gondole są do 6m-ca życia i moim zdaniem TEŻ jest to związane z rozwojem dziecka! Mam dwóch synów obaj w spacerówkach od ok.3mż przyczyna? Z gondoli nie było nic widać i spacery kończyły się płaczem albo na rączkach mamusi. Przy pierwszym miałam Mikrusa, przy drugim X-Landera, do tej pory korzystam ze spacerówki. (młodszy ma 11miesięcy) Aha wózek ma być wygodny przede wszystkim dla dzieciątka
![]() ![]() ---------- Dopisano o 11:01 ---------- Poprzedni post napisano o 11:00 ---------- Sorry w spacerówkach od około 4-5mż ![]() ---------- Dopisano o 11:05 ---------- Poprzedni post napisano o 11:01 ---------- Aha chyba wszędzie praktykuje się spanie dzieci na powietrzu ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1150 | ||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Ja mam taki stary wiklinowy na strychu ale ten wózkek ma 40 lat , to taki gadżet na pamiątkę wiklina na nim ma się dobrze , choć mi się osobiście te wózkie nie podobają . ale ile ludzi tyle gustów wiadomo Cytat:
![]() Cytat:
http://www.allegro.pl/item906202512_...urier_0zl.html ale innych firm też widziałam takie wózeczki [1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;16984126]No ale umówmy się - 99% Wizażanek mieszka w Polsce ![]() Sklepy mothercare sa i u nas wózki też ![]()
![]() |
#1151 |
Konto usunięte
|
Ale sklepów takich jest malutko
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1152 |
Zakorzenienie
|
[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;17018123]Ale sklepów takich jest malutko
![]() http://najlepszegalerie.pl/marka/358...ci,i,niemowlat NO W WAwie już tego mnogo ale pewnie i u was niedługo się pojawią ![]() ![]() ![]()
#1153 |
Zakorzenienie
|
Ja mialam wózek wielofunkcyjny abc design,zostal przywieziony z Niemiec,na allegro takiego nie ma,wiec nie wiem gdzie znalezc foto,ma 3 duze koła,małe nosidło-gondolke,gdzie moj synek gdy mial 3 miesiace juz sie nie miescil
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1154 |
Zakorzenienie
|
No znalazlam fote tego wozka,nie polecam! Tylko,ze ja mam na 3 kólkach
|
![]() ![]() |
![]() |
#1155 | ||
Raczkowanie
|
Cytat:
Jest podnoszone oparcie i może siedzieć.. z tą nadopiekuńczością to się troszke pomyliłaś.. Uważam że wózek jest idealny jak na nasze warunki pogodowe.. Gondola jest długa i szeroka i na pewno jest wygodniejsza niż np x-lander (spacerówka) w której mała wogóle nie chce jeździć, bo jak jest ubrana w kombinezon ma za ciasno i płacze... Cytat:
Trochę na mnie naskoczyłyście.. Ale.. jakbyście trochę pomieszkały w Skandynawii to tez byście się przekonały do takich wózków.. Ja będąc w ciązy kupiłam wozek w Polsce, x-lander.. myślałam, że będę oryginalna i nie będę jeździła taką "cegłą".. ale potem szybko się okazało że to był błąd i x-lander sie tu nie nadaje.. ![]()
![]() |
#1156 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]()
![]() |
#1157 |
Przyczajenie
|
Gondola jest długa i szeroka i na pewno jest wygodniejsza niż np x-lander (spacerówka) w której mała wogóle nie chce jeździć, bo jak jest ubrana w kombinezon ma za ciasno i płacze...
A wiesz dlaczego mała nie chce jeździć w spacerówce... ? Bo nauczona jest do ścisku w gondoli (jak w brzuszku mamy, milutko i ciaśniutko) Widzę na zdjęciu jak jej wygodnie, nic nie widzi "oprócz błękitnego nieba" ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1158 | |||
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() Skoro dziewczynie podoba się ten wiklinowy- to pewnie kierowała sie takimi cechami jak: duże pompowane koła, duża gondola, super amortyzacja, i stylowy wygląd- żaden z wózków, których linki podałaś nie spełnia żadnej z tych cech. ![]() Cytat:
![]() Ale każdy ma inne potrzeby- i ja tego nie neguję, ![]() Cytat:
![]() ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#1159 |
Przyczajenie
|
Dzięki lea35 za poparcie. Fajnie podsumowałaś wszytskie plusy wózka wiklinowego
![]() ![]() ![]() Edytowane przez monikaaaaaaaa Czas edycji: 2010-02-08 o 20:56 |
![]() ![]() |
![]() |
#1160 |
Zakorzenienie
|
[1=38c1d5d45cddcf54e3786f1 c4160e951215d24cd_5ff1091 60b8e8;17041169]
Skoro dziewczynie podoba się ten wiklinowy- to pewnie kierowała sie takimi cechami jak: duże pompowane koła, duża gondola, super amortyzacja, i stylowy wygląd- żaden z wózków, których linki podałaś nie spełnia żadnej z tych cech. ![]() [/QUOTE] tylko ze jak sie blizej przyjżeć to oprócz pompowanych kól i stylowego wyglądu( - ja bym nazwala oryginalny moze retro.. bo stylowy to dla kazego co innego ![]() ten wozek tych cech nie spełnia.. ![]() super amortyzacja?? - plastikowa??...w terenie i polskich chodnikach?? gondola 75 centymetrow to raczej srednia niz duza.. u nas taka starczyla na 5 miesięcy ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1161 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() ![]() Teraz mam Bebecar Style AT, amortyzacja podobnie (o ile nie tak samo) rozwiązana- plastikowa- i jest dobrze. A gondola może nie jest największa z dostępnych na rynku, ale nie jest też mała. ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1162 |
Przyczajenie
|
[1=38c1d5d45cddcf54e3786f1 c4160e951215d24cd_5ff1091 60b8e8;17041169]spoko, sporo jest tych wózków,
![]() Skoro dziewczynie podoba się ten wiklinowy- to pewnie kierowała sie takimi cechami jak: duże pompowane koła, duża gondola, super amortyzacja, i stylowy wygląd- żaden z wózków, których linki podałaś nie spełnia żadnej z tych cech. ![]() dla mnie funkcjonalność to właśnie- super amortyzacja, wygodna duża gondola, i pompowane koła, które przejadą po każdej nawierzchni. ![]() Ale każdy ma inne potrzeby- i ja tego nie neguję, ![]() super bryka. ![]() ![]() Każdy ma inną opinię na temat kubełkowych siedzisk, są i zwolennicy... A foteliki 0-13 kg to jaką mają pozycję??? I są chwalone wszem i wobec, a spacerówki tego samego typu są bee - bez sensu ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1163 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1164 |
Zakorzenienie
|
Foteliki kubełkowe są chwalone ze względu na bezpieczeństwo (tyłem do kierunku jazdy, dobrze rozłożony ciężar, ochrona), a nie ze względu na wygodę. W tej kwestii jest pewne, że dziecko w foteliku samochodowym nie powinno spędzać dłużej niż 2 godziny. To jak wyjść na długi spacer z dzieckiem w kubełkowym wózku???
![]() |
#1165 |
Zakorzenienie
|
Niw porównujmy fotelika do wózka , fotelik ma zapewnić bezpieczeństwo w razie wypadku co daje własnie kubełkowa konstrukcja a spacerówka ma być wygodna tak aby dziecko mogło w niej np. wygodnie spac na spacerach
#1166 |
Zakorzenienie
|
ja jechałam z niemowlakiem 3 miesięcznym nad morze ok 300km jak wyciągałam małego to był cały czas tak zgięty jak we foteliku.Było mu bardzo nie wygodnie
![]() Miałam wózek kubełkowy ale sprzedałam miałam wrażenie nie małemu b.nie wygodnie pomimo że wózek w użytkowaniu był super.Małe dziecko dużo śpi mój na spacerze prawie cały czas śpi. |
![]() ![]() |
![]() |
#1167 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#1168 |
Raczkowanie
|
Do mam ktore poszukuja lekkiej rozkladanej na plasko parasolki. Polecam Chicco Liteway. Wazy niecale 7 kg, rozklada sie na plasko mechanizmem ktory mozna obslugiwac jedna reka, jest miekko wykladany. Ma skretne przednie pojedyncze kola, ktore mozna tez zdjac do podrozy, tylne sa podwoje i z amortyzacja. Kosz na zakupy jest zdejmowany i moze sluzyc jako plecak, lub worek na ramie. Daszek rozpina sie, dajac przewiew latem, a w wietrzne dni moznago zaciagnac do przodu. Ponadto wozek jest w zestawie z ocieplaczem na zime z kapturkiem. Rozkladany podnozek. Standardowo folia przeciwdeszczowa. Wozekjest obecnie w ofercie zaniecale £70w Tesco Direct przez internet, to szczegolnie do mam z ukjesliktorasjest zainteresowana. Jest tez promocja w Argosie i Kiddicare na ChiccoWinterLondonStrolle r 57-58£,tez calkiem fajny wozeczek.
|
![]() ![]() |
![]() |
#1169 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#1170 |
Zakorzenienie
|
Dziewczyny chciałabym za jakiś czas przerzucić moją córkę na jakąś lekką spacerówkę typu 'parasolka'. Na oku mam obecnie MacLarena... Czy któraś z Was ma może wózek z tej firmy? Jesteście zadowolone? Słyszałam, że mają dożywotnią gwarancję...
![]()
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 15:39.