Jaki wózek- temat zbiorczy. - Strona 39 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem

Notka

Być rodzicem Forum dla osób, które starają się o dziecko, czekają na poród lub już posiadają potomstwo. Rozmawiamy o blaskach i cieniach macierzyństwa.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2010-02-05, 22:55   #1141
milka_kamilka
Raczkowanie

Dot.: Jaki wózek- temat zbiorczy.

Przyglądam się Waszej dyskusji apropos wiklinowego wózka..
Ja zakupiłam podobny, nie z wikliny akurat, ale podobny wyglądem.. zdjęcia w załączniku...
Żałuję bardzo że nie kupiłam tego wózka zanim córcia się urodziła.. no ale wtedy byłam przekonana że wózek musi być lekki, nie za duży.. i musi mieć fajny wygląd.. Sugerując się opiniami z różnych for, zakupiłam x-landera.. Po 2 miesiącach uzytkowania okazał się totalnym niewypałem, a wszystkie te cechy które ponoc posiadał nijak miały się do wygody mojego dziecka..
Mała miała 4 miesiące (był lipiec) i już nie mieściła się w gondoli nad czym bardzo ubolewałam, bo nie chciałam by takie maleństwo jeździło w spacerówce..

Nasz obecny wózek to najlepszy wózek jaki mogłam sprawić mojej córci.. ma 11 miesięcy i nadal jeździ sobie w gondoli.. która ma 97 cm długości... I jeszcze długo w niej pojeździ... Często w niej też śpi.. Jeśli akurat nie śpi to ma możliwość siedzenia bo jest w nim podnoszone oparcie.. Do tego jest dobrze osłonięta przed wiatrem, deszczem itp.. Nie posiadam zdjęcia z pokrowcem przeciwdeszczowym (na szczęście nie jest on z folii).. taki pokrowiec jest ortalionowy.. składany do małej torebeczki, którą można wrzucić do kosza na zakupy i zawsze jest z nami, więc żaden deszcz nas nie zaskoczy...
A po ostatnich atakach zimy nie mamy żadnego problemu z jeżdżeniem po nieodśniezonych chodnikach...
Oczywiście wózek jest nie do kupienia w Polsce i tam go nie używam..
Pomyślałam że powinien ktoś takie wózki wprowadzić do Polski.. ale z drugiej strony kto by je kupował.. skoro wszyscy chcą wózki małe, lekkie, kolorowe i modne...
a szkoda... bo wiele dzieci nie musiałoby już w wieku około 6 miesięcy jeżdzić spacerówkami i narażać swoje małe ciałko na niewygody...
milka_kamilka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-05, 23:11   #1142
madabell
Zadomowienie

Treść usunięta

Edytowane przez madabell
Czas edycji: 2010-02-05 o 23:14
madabell jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-05, 23:40   #1143
milka_kamilka
Raczkowanie

madabell dokładnie.. Emmaljunga.. jest do kupienia w Polsce, ale z tą mniejszą gondolą na 80 cm.. taką też mieliśmy.. Polecam również!!
Jednak tej (naszej obecnej) nie pobije nic..
Stary 2010-02-06, 00:43   #1144
Monia2800
Raczkowanie

Moze i ten wozek fajnie wyglada, widzialam takei cuda w mamas&papas, ale to juz calkiem krolewskie wykonczenie). Z tym ze wiesz, ja nie wyobrazam sobie kisic 11 miesiecznego dziecka w gondoli...no ale co kto woli.
Monia2800 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-06, 00:59   #1145
milka_kamilka
Raczkowanie

kiszenie to na pewno nie jest... kiedy pada, wieje tak że łeb urywa, to ja nie wyobrażam sobie iść z małą na spacer w spacerówce... Myślę że warunki pogodowe też tu mają znaczenie... Poza tym u nas praktykuje się by dzieci spały w wózkach na świezym powietrzu.. a spacerówka nie jest najwygodniejszym miesjcem do spania...
Stary 2010-02-06, 08:32   #1146
scorpionec
Zakorzenienie

Lokalizacja: "Na peryferiach miasta, gdzie asfalt trawą zarasta..."

Cytat:
Napisane przez milka_kamilka Pokaż wiadomość

Nasz obecny wózek to najlepszy wózek jaki mogłam sprawić mojej córci.. ma 11 miesięcy i nadal jeździ sobie w gondoli.. która ma 97 cm długości... I jeszcze długo w niej pojeździ... Często w niej też śpi.. Jeśli akurat nie śpi to ma możliwość siedzenia bo jest w nim podnoszone oparcie.. Do tego jest dobrze osłonięta przed wiatrem, deszczem itp.. Nie posiadam zdjęcia z pokrowcem przeciwdeszczowym (na szczęście nie jest on z folii).. taki pokrowiec jest ortalionowy.. składany do małej torebeczki, którą można wrzucić do kosza na zakupy i zawsze jest z nami, więc żaden deszcz nas nie zaskoczy...
a szkoda... bo wiele dzieci nie musiałoby już w wieku około 6 miesięcy jeżdzić spacerówkami i narażać swoje małe ciałko na niewygody...

A jak w tej gondoli wygląda zabezpieczenie dziecka?? są jakieś pasy? szelki??

Musisz miec baaaardzo spokojne dziecko, ze ci jeszcze nie wylecialo z tej gondoli...

Moja corka zaczela wstawac jak miala 9 miesięcy..łózeczko miala opuszczone duuuzo wczesniej bo siadala i chetnie by je opuścila na wlasną rękę o wózku nie wspomnę

wiec "narazanie cialka na niewygody" to pikuś przy narażaniu na upadek z wysokości... i wozenie dziecka tak dlugo w gondoli to moim zdaniem nieporozumienie i niepotrzebne narażanie.. no chyba ze jak pisalam wczesniej ma jakies zabezpieczenia o ktorych nie napisalaś...

Edytowane przez scorpionec
Czas edycji: 2010-02-06 o 08:34
scorpionec jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-06, 10:33   #1147
milka_kamilka
Raczkowanie

scorpioniec spokojnie... mam szelki.. wpina sie je pod materacyk i dziecko nie ma prawa wypaść..
Gdyby ich nie było na pewno nie woziłabym jej w gondoli, bo moja mała jest również bardzo ruchliwa..

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2010-02-06, 10:42   #1148
scorpionec
Zakorzenienie

milka dlatego zapytałam bo na zdjęciach tego nie bylo widać a ty nic nie pisalas wczesniej
Stary 2010-02-07, 10:05   #1149
NikaMiloszNatan
Przyczajenie

Phii dziecko w wieku 11 miesięcy powinno poznawać otaczający je świat, a nie ściśnięte w gondoli... Może i jest duża ale gondole są do 6m-ca życia i moim zdaniem TEŻ jest to związane z rozwojem dziecka! Mam dwóch synów obaj w spacerówkach od ok.3mż przyczyna? Z gondoli nie było nic widać i spacery kończyły się płaczem albo na rączkach mamusi. Przy pierwszym miałam Mikrusa, przy drugim X-Landera, do tej pory korzystam ze spacerówki. (młodszy ma 11miesięcy) Aha wózek ma być wygodny przede wszystkim dla dzieciątka Moim zdaniem

---------- Dopisano o 11:01 ---------- Poprzedni post napisano o 11:00 ----------

Sorry w spacerówkach od około 4-5mż

---------- Dopisano o 11:05 ---------- Poprzedni post napisano o 11:01 ----------

Aha chyba wszędzie praktykuje się spanie dzieci na powietrzu A jak wieje, że łeb urywa to zakładam folie. Tak się składa, że dla mnie pogoda to nie przeszkoda na spacer... Chłopaki siedzą w domu z gorączką, ale jeszcze nigdy się to nie zdarzyło Mój 3letni syn ma 102 cm wzrostu to znaczy, że jeszcze z pół roku temu mogłabym wozić go w takiej gondoli hehe Z moje punktu widzenia trochę jesteś nadopiekuńcza wożąc dzieciaka w gondoli.
NikaMiloszNatan jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-07, 11:02   #1150
ania p
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez scorpionec Pokaż wiadomość
ale zawsze jest cos za cos ciezsze wozki maja pompowane kola..inne sa lekkie ale male kółka nie daj rady w terenie..
wiec wybor zalezy od tego w jakiej okolicy mieszkamy i na ktore pietro trzeba wniesc wozek
Część firm ma już wybór koła piankowe i pompowane , np. w mutsy są stelaze z pianką czy teutonia . Wózek zaraz traci troszkę na wadze a jeździ sie nim dobrze . Kolezanka ma takie Mutsy właśnie i pianka dobrze się sprawuje a koła sa duże

Cytat:
Napisane przez monikaaaaaaaa Pokaż wiadomość
Dziękuję wszytskim za podpowiedzi

Ja jednak decyduję się na ten wózek. Długo szukałam czegoś stylowego i funkcjonalnego. Niektórch wózków retro wogóle nie można złożyć, a ten ma stary styl a nowoczesne rozwiązania.

Co do wikliny to musi być zaimpregnowana, zresztą widziałam na allegro takie używane wózki i nic z nią się nie dzieje.
Kiedys takie wózki przechodziły z pokolenia na pokolenie.
Wiklina to naturalne tworzywo, nie chiałabym kisić dziecka w plastiku...
W sprzedaży są też wiklinowe meble ogrodowe, czyli musi się spisywać w róznych warunkach
Słyszałam od kilku osób, że w wielu wózkach np. Tako plastikowe kólka trzeba wymieniać na nowe.

Jak już kupie i wypróbuje wózek, podziele się wrażeniami

Ja mam taki stary wiklinowy na strychu ale ten wózkek ma 40 lat , to taki gadżet na pamiątkę wiklina na nim ma się dobrze , choć mi się osobiście te wózkie nie podobają . ale ile ludzi tyle gustów wiadomo
Cytat:
Ja zakupiłam podobny, nie z wikliny akurat, ale podobny wyglądem.. zdjęcia w załączniku...
Żałuję bardzo że nie kupiłam tego wózka zanim córcia się urodziła.. no ale wtedy byłam przekonana że wózek musi być lekki, nie za duży.. i musi mieć fajny wygląd.. Sugerując się opiniami z różnych for, zakupiłam x-landera.. Po 2 miesiącach uzytkowania okazał się totalnym niewypałem, a wszystkie te cechy które ponoc posiadał nijak miały się do wygody mojego dziecka..
Mała miała 4 miesiące (był lipiec) i już nie mieściła się w gondoli nad czym bardzo ubolewałam, bo nie chciałam by takie maleństwo jeździło w spacerówce..

A po ostatnich atakach zimy nie mamy żadnego problemu z jeżdżeniem po nieodśniezonych chodnikach...
Oczywiście wózek jest nie do kupienia w Polsce i tam go nie używam..
Pomyślałam że powinien ktoś takie wózki wprowadzić do Polski.. ale z drugiej strony kto by je kupował.. skoro wszyscy chcą wózki małe, lekkie, kolorowe i modne...
Mój synek jak miał 11 miesięcy zaczynał chodzić i spacer to było trzymacie się barierki spacerówka w pozycji siedzacej i łypał na boki nie wyobrazam sobie wożenia takiego dziecka w gondoli . Dwa na taki wózek trzeba mieć mega bagażnik , sam stelaż i gondola już swoje zajmuje A wyjazdu z taką cegłą autem na wakacje to już sobie nie wyobrażam bo już bym nic nie wpakowała prawie do auta mimo posiadania terenówki.

Cytat:
Napisane przez aaliyah Pokaż wiadomość
Odradzam Zapp, w ogole sie nie rozklada. Czasem widze te biedne dzieciaczki spiace w zappach na bacznosc...

Polecam Maclarena xt. Dzis widzialam na miescie Peg Prego Aria, bardzo ladny, nie wiem jak z oparciem, ale wykonczomy super.
zapp jest fajny dla aktywnych rodziców ( mozna go wozić na rowerze ) do samolotu na krótki wypad na zakupy . Zajmuje bardzo mało miejsca wozi się go w torbie miałam ten wózeczek , nie jest do używania na codzień jako jedyny wózek . Jak komuś się podoba wyglad zappa to jest kilka wózków podobnych a z rozkładanym siedziskiem . Np Polskie wózki espiro
http://www.allegro.pl/item906202512_...urier_0zl.html
ale innych firm też widziałam takie wózeczki

[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;16984126]No ale umówmy się - 99% Wizażanek mieszka w Polsce [/QUOTE]

Sklepy mothercare sa i u nas wózki też
Stary 2010-02-07, 11:23   #1151
0096a1e2f6245c4e98bc18de9b0ed84c369ef137_632f8bf2adc0b
Konto usunięte

Ale sklepów takich jest malutko Na Śląsku nie znam żadnego, na przykład.
0096a1e2f6245c4e98bc18de9b0ed84c369ef137_632f8bf2adc0b jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2010-02-07, 11:32   #1152
ania p
Zakorzenienie

[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;17018123]Ale sklepów takich jest malutko Na Śląsku nie znam żadnego, na przykład.[/QUOTE]

http://najlepszegalerie.pl/marka/358...ci,i,niemowlat
NO W WAwie już tego mnogo ale pewnie i u was niedługo się pojawią choc ciuszki tam jak nie ma przecen dośc drogawe są
Stary 2010-02-07, 12:03   #1153
zielona1911
Zakorzenienie

Ja mialam wózek wielofunkcyjny abc design,zostal przywieziony z Niemiec,na allegro takiego nie ma,wiec nie wiem gdzie znalezc foto,ma 3 duze koła,małe nosidło-gondolke,gdzie moj synek gdy mial 3 miesiace juz sie nie miescil jest jeszcze strasnzie ciezki,ledwo do samochodu sie zmiescil bo strasznie duzy!czołg a nie wózek! Potem kupilam spacerowke i jestem bardzo zadowolona,jest lekki,szybko sie sklada i rozklada.Polecam,nie jest drogi ok 350zl na allegro.A za ten Abc desing tez dalam 350 ale euro Jak bede miec 2 dziecko to napewno kupie wozek taki z fotelikiem,jest to bardzo wogodne,zwlaszcza w lecie i zawsze bede patrzec zeby gonodola bym duza
zielona1911 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-07, 12:07   #1154
zielona1911
Zakorzenienie

No znalazlam fote tego wozka,nie polecam! Tylko,ze ja mam na 3 kólkach
zielona1911 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-07, 16:22   #1155
milka_kamilka
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez NikaMiloszNatan Pokaż wiadomość
Phii dziecko w wieku 11 miesięcy powinno poznawać otaczający je świat, a nie ściśnięte w gondoli... Może i jest duża ale gondole są do 6m-ca życia i moim zdaniem TEŻ jest to związane z rozwojem dziecka! Mam dwóch synów obaj w spacerówkach od ok.3mż przyczyna? Z gondoli nie było nic widać i spacery kończyły się płaczem albo na rączkach mamusi. Przy pierwszym miałam Mikrusa, przy drugim X-Landera, do tej pory korzystam ze spacerówki. (młodszy ma 11miesięcy) Aha wózek ma być wygodny przede wszystkim dla dzieciątka Moim zdaniem

---------- Dopisano o 11:01 ---------- Poprzedni post napisano o 11:00 ----------

Sorry w spacerówkach od około 4-5mż

---------- Dopisano o 11:05 ---------- Poprzedni post napisano o 11:01 ----------

Aha chyba wszędzie praktykuje się spanie dzieci na powietrzu A jak wieje, że łeb urywa to zakładam folie. Tak się składa, że dla mnie pogoda to nie przeszkoda na spacer... Chłopaki siedzą w domu z gorączką, ale jeszcze nigdy się to nie zdarzyło Mój 3letni syn ma 102 cm wzrostu to znaczy, że jeszcze z pół roku temu mogłabym wozić go w takiej gondoli hehe Z moje punktu widzenia trochę jesteś nadopiekuńcza wożąc dzieciaka w gondoli.
A kto powiedział że ona lezy cały czas w tym wózku?
Jest podnoszone oparcie i może siedzieć..
z tą nadopiekuńczością to się troszke pomyliłaś..
Uważam że wózek jest idealny jak na nasze warunki pogodowe.. Gondola jest długa i szeroka i na pewno jest wygodniejsza niż np x-lander (spacerówka) w której mała wogóle nie chce jeździć, bo jak jest ubrana w kombinezon ma za ciasno i płacze...

Cytat:
Napisane przez ania p Pokaż wiadomość
Mój synek jak miał 11 miesięcy zaczynał chodzić i spacer to było trzymacie się barierki spacerówka w pozycji siedzacej i łypał na boki nie wyobrazam sobie wożenia takiego dziecka w gondoli . Dwa na taki wózek trzeba mieć mega bagażnik , sam stelaż i gondola już swoje zajmuje A wyjazdu z taką cegłą autem na wakacje to już sobie nie wyobrażam bo już bym nic nie wpakowała prawie do auta mimo posiadania terenówki.
Myślę że nawet jakby moja córka zaczynała teraz chodzić to spacer na jej własnych nóżkach by odpadał.. jest za dużo śniegu i chodniki oblodzone.. Na zakupy, wyjazdy i podróze samolotem mamy wózek spacerowy... sama sobie nie wyobrażam podrózy samolotem z takim wózkiem...

Trochę na mnie naskoczyłyście..
Ale.. jakbyście trochę pomieszkały w Skandynawii to tez byście się przekonały do takich wózków..
Ja będąc w ciązy kupiłam wozek w Polsce, x-lander.. myślałam, że będę oryginalna i nie będę jeździła taką "cegłą".. ale potem szybko się okazało że to był błąd i x-lander sie tu nie nadaje..
Stary 2010-02-07, 16:38   #1156
ania p
Zakorzenienie

Cytat:
Trochę na mnie naskoczyłyście..
Ale.. jakbyście trochę pomieszkały w Skandynawii to tez byście się przekonały do takich wózków..
Ja będąc w ciązy kupiłam wozek w Polsce, x-lander.. myślałam, że będę oryginalna i nie będę jeździła taką "cegłą".. ale potem szybko się okazało że to był błąd i x-lander sie tu nie nadaje..
To nie naskakiwanie tylko inne realia . Ja sobie nie wyobrażam np,. z takim wózkiem wsiąść do Polskiego środka lokomocji pod nazwą autobus itp he he z ulgą wsadziłam 7 miesięcznego synka do maclarena ważącego 7 kg
Stary 2010-02-08, 08:47   #1157
NikaMiloszNatan
Przyczajenie

Gondola jest długa i szeroka i na pewno jest wygodniejsza niż np x-lander (spacerówka) w której mała wogóle nie chce jeździć, bo jak jest ubrana w kombinezon ma za ciasno i płacze...

A wiesz dlaczego mała nie chce jeździć w spacerówce... ? Bo nauczona jest do ścisku w gondoli (jak w brzuszku mamy, milutko i ciaśniutko) Widzę na zdjęciu jak jej wygodnie, nic nie widzi "oprócz błękitnego nieba" bo nawet jak ją posadzisz to ma tyle ciuszków, że się obsuwa. Nie masz co się obruszać za niektóre komentarze, po prostu każdy wyraża swoją opinię i jest przy tym szczery. Ja uważam, że nie ma wózka idealnego, gdybym miała możliwość to pewnie zrobiłabym na zamówienie taki jaki dla mnie byłby NAJ "Wszystko ma swoje wady i zalety"
Stary 2010-02-08, 10:22   #1158
38c1d5d45cddcf54e3786f1c4160e951215d24cd_5ff109160b8e8
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez kellysss Pokaż wiadomość
niezgodze sie bo jakbys poszukała to znalazłabys bardzo duzo lekkich wózków i cenowo
mniej wiecej wychodza tak jak ten wiklinowy.....
Nie mówie tu o idealnej wadze 10 kg ..no ale 11-12 kg to juz spokojnie znajdziesz..
a tu pare przykladów:
spoko, sporo jest tych wózków, ale nie są to wózki takie jak ten wiklinowy.
Skoro dziewczynie podoba się ten wiklinowy- to pewnie kierowała sie takimi cechami jak: duże pompowane koła, duża gondola, super amortyzacja, i stylowy wygląd- żaden z wózków, których linki podałaś nie spełnia żadnej z tych cech.

Cytat:
Napisane przez kellysss Pokaż wiadomość
Ja tylko radze ze lepiej patrzec na funkcjonalnosc niz na wyglad
a waga i wielkosc naprawde ma dużo do rzeczy....wierzcie mi na słowo
dla mnie funkcjonalność to właśnie- super amortyzacja, wygodna duża gondola, i pompowane koła, które przejadą po każdej nawierzchni.
Ale każdy ma inne potrzeby- i ja tego nie neguję,

Cytat:
super bryka. nie sądzę, żeby Twoja córka była poszkodowana z tego powodu, że nie jeździ w spacerówce. Bardziej byłaby poszkodowana gdyby jeździła w spacerówce z kubełkowym siedziskiem.
38c1d5d45cddcf54e3786f1c4160e951215d24cd_5ff109160b8e8 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-08, 20:53   #1159
monikaaaaaaaa
Przyczajenie

Dzięki lea35 za poparcie. Fajnie podsumowałaś wszytskie plusy wózka wiklinowego Lepiej bym tego nie ujełaMam nadzieję że się sprawdzi

Edytowane przez monikaaaaaaaa
Czas edycji: 2010-02-08 o 20:56
monikaaaaaaaa jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2010-02-09, 05:58   #1160
scorpionec
Zakorzenienie

[1=38c1d5d45cddcf54e3786f1 c4160e951215d24cd_5ff1091 60b8e8;17041169]
Skoro dziewczynie podoba się ten wiklinowy- to pewnie kierowała sie takimi cechami jak: duże pompowane koła, duża gondola, super amortyzacja, i stylowy wygląd- żaden z wózków, których linki podałaś nie spełnia żadnej z tych cech.
[/QUOTE]

tylko ze jak sie blizej przyjżeć to oprócz pompowanych kól i
stylowego wyglądu( - ja bym nazwala oryginalny moze retro.. bo stylowy to dla kazego co innego i kazdemu co innego się podoba..)
ten wozek tych cech nie spełnia..

super amortyzacja?? - plastikowa??...w terenie i polskich chodnikach??

gondola 75 centymetrow to raczej srednia niz duza.. u nas taka starczyla na 5 miesięcy
Stary 2010-02-09, 09:03   #1161
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez scorpionec Pokaż wiadomość
tylko ze jak sie blizej przyjżeć to oprócz pompowanych kól i
stylowego wyglądu( - ja bym nazwala oryginalny moze retro.. bo stylowy to dla kazego co innego i kazdemu co innego się podoba..)
ten wozek tych cech nie spełnia..

super amortyzacja?? - plastikowa??...w terenie i polskich chodnikach??

gondola 75 centymetrow to raczej srednia niz duza.. u nas taka starczyla na 5 miesięcy
Podobną amortyzację miałam w Roan Marita, który miałam dla pierwszego dziecka. i wszystko było oki.
Teraz mam Bebecar Style AT, amortyzacja podobnie (o ile nie tak samo) rozwiązana- plastikowa- i jest dobrze.
A gondola może nie jest największa z dostępnych na rynku, ale nie jest też mała.
38c1d5d45cddcf54e3786f1c4160e951215d24cd_5ff109160b8e8 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-09, 10:44   #1162
NikaMiloszNatan
Przyczajenie

[1=38c1d5d45cddcf54e3786f1 c4160e951215d24cd_5ff1091 60b8e8;17041169]spoko, sporo jest tych wózków, ale nie są to wózki takie jak ten wiklinowy.

dla mnie funkcjonalność to właśnie- super amortyzacja, wygodna duża gondola, i pompowane koła, które przejadą po każdej nawierzchni.
Ale każdy ma inne potrzeby- i ja tego nie neguję,

super bryka. nie sądzę, żeby Twoja córka była poszkodowana z tego powodu, że nie jeździ w spacerówce. Bardziej byłaby poszkodowana gdyby jeździła w spacerówce z kubełkowym siedziskiem. [/QUOTE]

Każdy ma inną opinię na temat kubełkowych siedzisk, są i zwolennicy... A foteliki 0-13 kg to jaką mają pozycję??? I są chwalone wszem i wobec, a spacerówki tego samego typu są bee - bez sensu
Stary 2010-02-09, 11:04   #1163
Konto usunięte

Cytat:
Każdy ma inną opinię na temat kubełkowych siedzisk, są i zwolennicy... A foteliki 0-13 kg to jaką mają pozycję??? I są chwalone wszem i wobec, a spacerówki tego samego typu są bee - bez sensu
tak, foteliki też są kubełkowe- ale raczej dziecko nie spędza w nich tak dużo czasu jak w spacerówce- nie licząc jakiś dłuższych wyjazdów. I o ile w foteliku bezpieczeństwo jest najważniejsze, to w spacerówce liczy się tez wygoda.
Stary 2010-02-09, 11:38   #1164
passionfruit
Zakorzenienie

Foteliki kubełkowe są chwalone ze względu na bezpieczeństwo (tyłem do kierunku jazdy, dobrze rozłożony ciężar, ochrona), a nie ze względu na wygodę. W tej kwestii jest pewne, że dziecko w foteliku samochodowym nie powinno spędzać dłużej niż 2 godziny. To jak wyjść na długi spacer z dzieckiem w kubełkowym wózku???
Stary 2010-02-09, 11:58   #1165
ania p
Zakorzenienie

Cytat:
Niw porównujmy fotelika do wózka , fotelik ma zapewnić bezpieczeństwo w razie wypadku co daje własnie kubełkowa konstrukcja a spacerówka ma być wygodna tak aby dziecko mogło w niej np. wygodnie spac na spacerach
Stary 2010-02-09, 12:16   #1166
blondynkapoznan
Zakorzenienie

Lokalizacja: Mój sposób na kryzys: Jem spleśniały ser, piję stare wino i jeżdżę autem bez dachu.
GG do blondynkapoznan

ja jechałam z niemowlakiem 3 miesięcznym nad morze ok 300km jak wyciągałam małego to był cały czas tak zgięty jak we foteliku.Było mu bardzo nie wygodnie
Miałam wózek kubełkowy ale sprzedałam miałam wrażenie nie małemu b.nie wygodnie pomimo że wózek w użytkowaniu był super.Małe dziecko dużo śpi mój na spacerze prawie cały czas śpi.
blondynkapoznan jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-09, 12:52   #1167
malin30
Zakorzenienie

GG do malin30

Cytat:
Napisane przez blondynkapoznan Pokaż wiadomość
ja jechałam z niemowlakiem 3 miesięcznym nad morze ok 300km jak wyciągałam małego to był cały czas tak zgięty jak we foteliku.Było mu bardzo nie wygodnie
Miałam wózek kubełkowy ale sprzedałam miałam wrażenie nie małemu b.nie wygodnie pomimo że wózek w użytkowaniu był super.Małe dziecko dużo śpi mój na spacerze prawie cały czas śpi.
Przepraszam, ale czy dziecko siedziało w tym foteliku bez przerwy? Bo jeśli tak, to nie dziwię się, że było "zgięte".
malin30 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-09, 14:25   #1168
Monia2800
Raczkowanie

Do mam ktore poszukuja lekkiej rozkladanej na plasko parasolki. Polecam Chicco Liteway. Wazy niecale 7 kg, rozklada sie na plasko mechanizmem ktory mozna obslugiwac jedna reka, jest miekko wykladany. Ma skretne przednie pojedyncze kola, ktore mozna tez zdjac do podrozy, tylne sa podwoje i z amortyzacja. Kosz na zakupy jest zdejmowany i moze sluzyc jako plecak, lub worek na ramie. Daszek rozpina sie, dajac przewiew latem, a w wietrzne dni moznago zaciagnac do przodu. Ponadto wozek jest w zestawie z ocieplaczem na zime z kapturkiem. Rozkladany podnozek. Standardowo folia przeciwdeszczowa. Wozekjest obecnie w ofercie zaniecale £70w Tesco Direct przez internet, to szczegolnie do mam z ukjesliktorasjest zainteresowana. Jest tez promocja w Argosie i Kiddicare na ChiccoWinterLondonStrolle r 57-58£,tez calkiem fajny wozeczek.
Monia2800 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-09, 14:41   #1169
blondynkapoznan
Zakorzenienie

Lokalizacja: Mój sposób na kryzys: Jem spleśniały ser, piję stare wino i jeżdżę autem bez dachu.
GG do blondynkapoznan

Cytat:
Napisane przez malin30 Pokaż wiadomość
Przepraszam, ale czy dziecko siedziało w tym foteliku bez przerwy? Bo jeśli tak, to nie dziwię się, że było "zgięte".
robiliśmy przerwy jechaliśmy ok 3,5h

teraz mały ma 8 miesięcy i się przesiadamy na fotelik 9-18kg tylko ceny tych fotelików porażające
blondynkapoznan jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-09, 17:09   #1170
boszenka69
Zakorzenienie

Dziewczyny chciałabym za jakiś czas przerzucić moją córkę na jakąś lekką spacerówkę typu 'parasolka'. Na oku mam obecnie MacLarena... Czy któraś z Was ma może wózek z tej firmy? Jesteście zadowolone? Słyszałam, że mają dożywotnią gwarancję...
boszenka69 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Być rodzicem

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości