Jaki wózek- temat zbiorczy. - Strona 44 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem

Notka

Być rodzicem Forum dla osób, które starają się o dziecko, czekają na poród lub już posiadają potomstwo. Rozmawiamy o blaskach i cieniach macierzyństwa.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2010-02-24, 08:46   #1291
olivvka1
Raczkowanie

Dot.: Jaki wózek- temat zbiorczy.

trochę poszperałam wczoraj po internecie i znalazłam parę wózków które mi się spodobały .Napiszcie co o nich sądzicie,który polecacie.
1.
http://www.allegro.pl/item918924785_...ia_kurier.html
2.
http://www.allegro.pl/item932371870_...wosc_2010.html
3.
http://www.allegro.pl/item929213051_...y.html#gallery
4.
http://www.allegro.pl/item929166032_...y.html#gallery

To na tyle.czekam na opinie
olivvka1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-24, 09:04   #1292
aaliyah
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez blondynkapoznan Pokaż wiadomość
kółko pojedyńcze jest niestabilne
A kto tak mowi? Bo my uzywamy Speediego od poltora roku prawie i smiem twierdzic, ze jest stabilne.
aaliyah jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-24, 10:12   #1293
scorpionec
Zakorzenienie

Lokalizacja: "Na peryferiach miasta, gdzie asfalt trawą zarasta..."

Cytat:
Napisane przez aaliyah Pokaż wiadomość
A kto tak mowi? Bo my uzywamy Speediego od poltora roku prawie i smiem twierdzic, ze jest stabilne.
ja tez bezczelnie stwierdze ze jest stabilne i to w kazdym terenie

ja nie uwazam ze mutsy jest zly..bo go nie znam..( a wiekszosc osob krytykuje trojkolowce nawet ich nie testując)...

a cena to żadne kryterium przy wyborze..kupic wozek tylko dla tego ze jest droższy i wszyscy kupują?? bez sens...

wożenie dziecka przodem do mamy jest moim zdaniem bez sensu..widze wiele takich przypadkow na spacerach i wiekszośc dzieci wycholone wisi bo interesuje je swiat a nie mama...

jesli dziecko samo siedzi co kwalifikuje je do spacerowki to spokojnie moze jeździc przodem do kierunku jazdy...

speedi rozkłada sie na prawie płasko..moje dziecko bardzo duzo spało na spacerach wiec mamy to sprawdzone..
scorpionec jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-24, 10:51   #1294
blondynkapoznan
Zakorzenienie

Lokalizacja: Mój sposób na kryzys: Jem spleśniały ser, piję stare wino i jeżdżę autem bez dachu.
GG do blondynkapoznan

scorp widzę że bardzo się znasz na dzieciach jak myślisz że jazda przodem do mamy nie ma zanczenia
blondynkapoznan jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-24, 10:55   #1295
ania p
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez olivvka1 Pokaż wiadomość
trochę poszperałam wczoraj po internecie i znalazłam parę wózków które mi się spodobały .Napiszcie co o nich sądzicie,który polecacie.
1.
2.
3.
4.

Szczerze z tych wózków to bym nie kupiła żadnego jedyna znana mi firma to wózek nr . 4 reszta tro nawet nie wiem co to jest i w zyciu bym takiego wózka nie znanego nie kupiła . ale jeśli bym miała już kupić to własnie taki jak Ci pokazałam w linku troszkę droższy ale bardzo popularny model czesto widywany na spacerach bynajmniej u mnie . Ma dobre opinie , a pakowanie się w wózek firmy " krzak "jest bez sensu oczywiście to tylko moja opinia .

Cytat:
Napisane przez scorpionec Pokaż wiadomość
cena to nie to samo co jakość ja u kupujac wozek tez spotkalam sie z negatywną opinią o mutsy od sprzedawcy.. mowil ze jest wiecej reklamacji itp..

a przeciez mial podobna cene co speedi wiec mogl mi wciskac bo zarobil by na sprzedaniu tyle co na speedim

no i teraz jest ten nowy model transporter chyba na nie ktorych forach nazywany "mutsy dla ubogich"- odrazu zanaczam ze to nie moja opinia tylko sie z taka zetknelam paro krotnie....ja osobiscie wozka nie znam wiec nie oceniam... moze ten model robi zla opinie??
Bardziej chodziło mi o to że nie da się porównac obu wózków To zupełnie inne wózeczki dla innych używkowników wózek quinny to raczej wózek dla aktywnych mam ( u mnie panie śmigają na rolakch przed soba mając speediego ) a mutsiak to poprostu ładny stylistycznie normalny wózeczek. Ja mam właśnie mutsy , jestem zadowolona . Ale do quinny ni jak się nie da porównać . Mutsiak napewno to taki wózek z którym kilkoro dzieci przejeździ i będzie wygladał świetnie .
Transporter to mi się wydaje ich wejście w sektor lżejszych wózków i tyle . Bo wszystkie musty to raczej cięzkie większe wózki a ten jest mniejszy i w miare lekki też zupełnie inny niż reszta . jakbym szukała lekkiego a chciała mutsy to właśnie to jest ich odpowiedz . A że tańszy to ktoś głupote strzelił he he . ceny też nie ma co porównywać w cenie mutsy masz quinny na wypasie za to samo może musty kupisz ale gołe i wesołe .. Nie da się porównac i tyle

---------- Dopisano o 11:55 ---------- Poprzedni post napisano o 11:53 ----------

Cytat:
scorp widzę że bardzo się znasz na dzieciach jak myślisz że jazda przodem do mamy nie ma zanczenia
Dla mnie też nie ma i rozumiem opinie scorpioniec Moje dziecko od 6 miesiąca jeździło w maclarenie tyłem do mnie i ma się dobrze . Nie mam mamisynka który musi patrzeć na mamusie bo inaczej jest ryk . I całe szczeście na specerku niech sobie oglada ptaszki i inne cuda a nie mnie
Stary 2010-02-24, 11:01   #1296
scorpionec
Zakorzenienie

Cytat:
próbujesz mnie obrazić?? czy po prostu argumenty ci się skończyły??

edit : proponuje nie zaśmiecać wątku takimi jak twoja wypowiedziami bo do tematyki wątku to nic nie wnosi...

Edytowane przez scorpionec
Czas edycji: 2010-02-24 o 11:17
Stary 2010-02-24, 11:02   #1297
blondynkapoznan
Zakorzenienie

Lokalizacja: Mój sposób na kryzys: Jem spleśniały ser, piję stare wino i jeżdżę autem bez dachu.
GG do blondynkapoznan

Cytat:
próbujesz mnie obrazić?? czy po prostu argumenty ci się skończyły??
czym obrazić???
Stary 2010-02-24, 11:59   #1298
Salomea1
Zadomowienie

uuu widzę,ze zaczyna się robić gorąco.

Też uważam,że jazda przodem do mamusi w spacerówce jest zupełnie zbędna i nie jest to kryterium decydujące o wyborze wózka. Mojej córci na myśl nie przyszło,że chce popatrzeć na mamę podczas spaceru, gdzie wszystko dookoła jest o wiele ciekawsze niż mama.
Salomea1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-24, 14:04   #1299
julka910
Zakorzenienie

Cytat:
ta Mutsy niższa półka ale bzdury piszecie.Mi właśnie w każdym sklepie polecali i kupiłam.To są wózki holenderskie zob na allegro które wózki więcej osób licytuje i które osiągają wyższe ceny końcowe.Quinny nie ma porównaniaA pisanie że przez gondole to niższa półka jest bezsensu

---------- Dopisano o 09:22 ---------- Poprzedni post napisano o 09:17 ----------

a Speedi przez to pojedyncze kółko i fakt że dziecko nie może siedzieć przodem do mamy, min kosz na zakupy nie był wogóle u mnie brany pod uwagęNie wiem też jak mocno on się rozkłada do spania
To nie moja opinia, wyraził ją Sprzedawca. Ja o Mutsy nie wiem nic poza tym, że mnie nie interesują. Po prostu, ani przez chwilę nie brałam ich pod uwagę.

To, że pojedyncze kółko jest stabilne twierdzą i mamy, które go używają i wiele innych osób. Na parterze mam sąsiadke - pediatrę, która ma Chicco S3 - myślisz, że gdyby nie byłby dobry to woziłaby w nim swoje dziecko? Trzeba tylko pamiętać, żeby nie podnosić tylnych kół wózka przy odblokowanym przednim kole. I tu cała filozofia. Kosz na zakupy? Od zakupów mam męża i samochód, nie potrzebuję dużego kosza na wielkie zakupy.

Dostosowałam wózek do swoich potrzeb.

Co do płaskiego siedzenia..moja mama pracuje w Szwecji w szpitalu, ma też dużo koleżanek matek - tam się nikt nie przejmuje, że dziecko nie może być oparte w wózku - ma ćwiczyć mięśnie. Od spania jest łóżeczko a w wózku można się zdrzemnąć.

Synek mojej kuzynki na spacerach chciał jeździć tylko tyłem do mamy jak mu zasłaniała świat to płakał
julka910 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-24, 14:57   #1300
NikaMiloszNatan
Przyczajenie

Cytat:

Jeśli przechodzi się z gondoli na spacerówkę to dobrze jest widzieć malca - takie moje zdanie. Moje chłopaki przeszły do spacerówki zanim siedziały, starszy miał niedojrzały układ pokarmowy i strasznie ulewał więc ja sobie nie wyobrażam żebym go nie widziała. Owszem gdy dziecko starsze to proszę bardzo można go obrócić, ale już nie róbcie z dzieci maminsynków bo wolą patrzeć na mamusie!!! Na litość boską to forum służy wymianie doświadczenia, poradzie a nie przechwalaniu się który droższy to lepszy. Wchodzić mi się już tu nie chcę jak czytam: "ja bym go nie kupiła bo marka nie znana" forum jest dla każdego, a póki co widzę tu tylko te zamożne mamuśki. A Quinny też kiedyś nikt nie znał i co... Wracając do tematu. Uważam, że funkcja zmiany jazdy przód-tył jest ważnym elementem przy wyborze wózka.
NikaMiloszNatan jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-24, 15:04   #1301
ania p
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez NikaMiloszNatan Pokaż wiadomość
Jeśli przechodzi się z gondoli na spacerówkę to dobrze jest widzieć malca - takie moje zdanie. Moje chłopaki przeszły do spacerówki zanim siedziały, starszy miał niedojrzały układ pokarmowy i strasznie ulewał więc ja sobie nie wyobrażam żebym go nie widziała. Owszem gdy dziecko starsze to proszę bardzo można go obrócić, ale już nie róbcie z dzieci maminsynków bo wolą patrzeć na mamusie!!! Na litość boską to forum służy wymianie doświadczenia, poradzie a nie przechwalaniu się który droższy to lepszy. Wchodzić mi się już tu nie chcę jak czytam: "ja bym go nie kupiła bo marka nie znana" forum jest dla każdego, a póki co widzę tu tylko te zamożne mamuśki. A Quinny też kiedyś nikt nie znał i co... Wracając do tematu. Uważam, że funkcja zmiany jazdy przód-tył jest ważnym elementem przy wyborze wózka.
Dziewczyna dała 4ry wózki - linki kazdy w tej samej cenie , trzy firma nie znana i jeden znanej i odnośnie tego napisałam że bym kupiła ten tej znanej niż te trzy nieznanej . Czytaj więc ze zrozumieniem bo nie o zasobność portfela mi tu chodziło tylko o to że mając do wyboru cztery rzeczy różnych firm w tej samej cenie lepiej wybrać markę która jest na rynku znana i tyle .
Wózki w większośc mają okienko w daszku nawet wożąc malca tyłem się go widzi . a prawda jest taka że wózki te z przekładana raczką się psują . No chyba że się kupi taki z przekładaną całą spacerówka
Stary 2010-02-24, 15:09   #1302
malin30
Zakorzenienie

GG do malin30

Cytat:
1.
2.
3.
4.

Ja na parasolkę zdecyduję się dopiero za rok, ale na pewno przy wyborze takiego wózka będę się kierowała posiadaniem przez niego amortyzatorów, a takie mają 3 pierwsze wózki wklejone przez Ciebie. Nasze polskie chodniki nie należą niestety do równiutkich dróg, a poza tym nie spaceruję tylko i wyłącznie po chodnikach, ale i po trawie, terenie piaszczystym.
malin30 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-24, 15:23   #1303
scorpionec
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez NikaMiloszNatan Pokaż wiadomość
Moje chłopaki przeszły do spacerówki zanim siedziały, starszy miał niedojrzały układ pokarmowy i strasznie ulewał więc ja sobie nie wyobrażam żebym go nie widziała. .

No i tu jest sedno sprawy..pisalam wyraźnie ze dziecko gotowe do przejścia do spacerówki uwazam takie które siedzi samo...

a dziecko ktore jeszcze nie siedzi a tym bardziej ulewa..do spacerowki jest za male..ot co.. i zadna nie bedzie dla takiego malucha odpowiednia..

rozumiem jednak sytuacje zyciowe gdy dziecko szybko wyrośnie z gondoli za nim zacznie siedziec..u mnie tak bylo..(moja córka urodziła się 60 cm dluga i tego nie moglam przewidziec kupując wózek) i chwile wczesniej zalozylysmy spacerowke..

co do widzenia dziecka to kolejny absurd..jaką ty masz spacerowkę ze nie widzisz dziecka jak siedzi do ciebie tyłem?? bo ja swoje widze i to świetnie.. widze co ma w raczkach..i co robi..moze nie widze jej minki..

i jeszcze..ja wozka nie wybralam ze wzgledu na marke...pisalam pare razy ze wybralam go w sklepie widzac pierwszy raz na oczy i w zyciu nie slyszac o takiej marce i czy by bylo napisane quinny czy czary mary i tak bym wziela bo sie zakochalam od pierwszego przejechania..

julka ja nigdy nie blokuje przedniego kola nie umiem jeździć bez skretnego i nic sie nie dzieje np przy zjeździe z krawężnika gdy wozek jest chwile na przednim

Edytowane przez scorpionec
Czas edycji: 2010-02-24 o 15:50
Stary 2010-02-24, 16:46   #1304
blondynkapoznan
Zakorzenienie

GG do blondynkapoznan

znam dzieci 9 miesięczne które jeszcze same nie siedzą.
A dziecko np4-5 miesięcznie które jeździ w spacerówce nie interesuje się światem.Radzę poczytać książki naukowe
Ty mowisz ze nie ma konieczności wożenie dziecka przodem do matki twoje zdanie są też matki które odrazu jężdzą spacerówka.Każdy jest dorosły i wie co robi.

kończę ten temat bo to forum o wózkach a nie o matkach które piszą fanaberie nie mając o niczym pojęcia

Edytowane przez blondynkapoznan
Czas edycji: 2010-02-24 o 16:48
Stary 2010-02-24, 16:57   #1305
Carya
Wtajemniczenie

Wyślij wiadomość przez ICQ do Carya GG do Carya

ale masakra! okazuje się że już nawet o cudzy wózek mozna się pokłócić

blondynka, nikt tu farmazonów nie wypisuje, dziewczyny wyrażają swoje zdanie. jak jest komuś pomocne to bierze to jako radę... a jaki wózek koniec końców kupi to już jego... fanaberia

no i nieładnie pisać że ktoś nie ma o niczym pojęcia chyba że to o sobie pisałaś to przepraszam

olivka, moim zdaniem nie powinnaś kupować wózka "no name" bez możliwości jego obmacania sama kiedyś chciałam taki kupić a potem na forum gazet czytałam same nieprzychylne opinie. jak chcesz na allegro kupić to lepiej coś sprawdzonego

Druga

Edytowane przez Carya
Czas edycji: 2010-02-24 o 17:04
Carya jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2010-02-24, 17:23   #1306
julka910
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Carya Pokaż wiadomość

blondynka, nikt tu farmazonów nie wypisuje, dziewczyny wyrażają swoje zdanie. jak jest komuś pomocne to bierze to jako radę... a jaki wózek koniec końców kupi to już jego... fanaberia

no i nieładnie pisać że ktoś nie ma o niczym pojęcia chyba że to o sobie pisałaś to przepraszam
Zgadzam się. Chyba każda z Nas ma prawo do wyrażenia swojej opini. Nie trzeba od razu naskakiwać na kogoś bo masz inne zdanie. Oprócz tych wszystkich "naukowych książek", które dały Ci taką wiedzę powinnaś poczytać też coś o kontaktach z ludzmi.

Cytat:
olivka, moim zdaniem nie powinnaś kupować wózka "no name" bez możliwości jego obmacania sama kiedyś chciałam taki kupić a potem na forum gazet czytałam same nieprzychylne opinie. jak chcesz na allegro kupić to lepiej coś sprawdzonego
Też bym nie kupiła w ciemno, nawet jeśli miałby to być najbardziej znany i najdroższy wózek na świecie. Pojedź do sklepu, popytaj, obejrzyj, poszarp, pojeździj, wsadź dziecko, poszukaj czegoś nawet nieco powyżej 300 zł - w internecie może znajdziesz ten sam wózek taniej.
Stary 2010-02-24, 17:23   #1307
olivvka1
Raczkowanie

hmm może coś w tym jest. to w takim razie czekam dalej na jakieś propozycje znanych marek w cenie do 300 zł ,no i reszcie rzeczy o której wcześniej pisałam.
olivvka1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-24, 17:39   #1308
aaliyah
Zakorzenienie

Cytat:
A dziecko np4-5 miesięcznie które jeździ w spacerówce nie interesuje się światem.Radzę poczytać książki naukowe
Ty mowisz ze nie ma konieczności wożenie dziecka przodem do matki twoje zdanie są też matki które odrazu jężdzą spacerówka.Każdy jest dorosły i wie co robi.

kończę ten temat bo to forum o wózkach a nie o matkach które piszą fanaberie nie mając o niczym pojęcia
Oczywiscie, ze dziecko 4-5 miesieczne interesuje sie swiatem. Radilabym poobserwowac dziecko zamiast skupiac sie tak na lekturze ksiazek naukowych.

Zarzucasz Scorpioncowi, ze pisze fanaberie, ale ona jest bardziej doswiadczona mama od Ciebie. I tak na marginesie kazdy ma prawo do wlasnej opinii i nie musza to byc zaraz fanaberie.

Cytat:
Stary 2010-02-24, 17:51   #1309
ania p
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez aaliyah Pokaż wiadomość
Oczywiscie, ze dziecko 4-5 miesieczne interesuje sie swiatem. Radilabym poobserwowac dziecko zamiast skupiac sie tak na lekturze ksiazek naukowych.

Zarzucasz Scorpioncowi, ze pisze fanaberie, ale ona jest bardziej doswiadczona mama od Ciebie. I tak na marginesie kazdy ma prawo do wlasnej opinii i nie musza to byc zaraz fanaberie.

to co w takim razie robi 4-5 miesięczne dziecko ? Bo mój w tym czasie zaczynał już pełzać mi z maty . HHmmm chyba więc musiało go zainteresować coś w otaczającym go świecie skoro robił sobie takie wycieczki

---------- Dopisano o 18:51 ---------- Poprzedni post napisano o 18:45 ----------

Cytat:
hmm może coś w tym jest. to w takim razie czekam dalej na jakieś propozycje znanych marek w cenie do 300 zł ,no i reszcie rzeczy o której wcześniej pisałam.

http://www.allegro.pl/item919447957_...a_i_folia.html

http://www.allegro.pl/item934791509_..._wys_w_24.html

http://www.allegro.pl/item924508586_...a_okrycie.html

http://www.allegro.pl/item934859452_...wyprzedaz.html

ten godny uwagi ale lekko powyżej
http://www.allegro.pl/item923658013_...te_canyon.html
Stary 2010-02-24, 17:57   #1310
julka910
Zakorzenienie

Nr 4 wydaje się sympatyczny http://www.allegro.pl/item934859452_...wyprzedaz.html

Wózki Graco mają nawet niezłe opinie. Trochę o nich czytałam na etapie szukania wózka głęboko - spacerowego.
Stary 2010-02-24, 18:05   #1311
blondynkapoznan
Zakorzenienie

GG do blondynkapoznan

a pomyślałaś o tym że no jak wieje wiatr lub świeci słońce przekładasz siedzisko.A koszyk jest dla mnie ważny bo np jadać z dzieckiem zabieram dużo rzeczy:pampersy, chusteczki, jedzenie, picie zabawki jak dziecko większe to zabawki do piaskownicy itd ja z dzieckiem dużo spaceruje a nie jeżdżę tylko samochodem
Stary 2010-02-24, 18:12   #1312
julka910
Zakorzenienie

Widzę, że nie zrozumiałaś - Twoje prawo
Stary 2010-02-24, 18:21   #1313
Nanucha
Raczkowanie

Cytat:
1.
2.
3.
4.

ZDECYDOWANIE MI SIE PODOBA 2 ) http://www.allegro.pl/item932371870_...wosc_2010.html

na kwasie
foliowym oczywiście
[vichy]462184[/vichy]
Nanucha jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-24, 18:39   #1314
passionfruit
Zakorzenienie

Ja tylko napiszę o jezdzie przodem do matki. Mój synek jak nie widzi co się wkoło niego dzieje to trafia go szlag. Takiego maluch interesuje świat, pieski, samochody, a nie mama. To opinia moja i wielu moich koleżanek.
Stary 2010-02-24, 18:56   #1315
kellysss
Zakorzenienie

No to tez wyraze swoja opinie
Bardzo mi sie podobaly i w sumie nadal podobaja wozki co
mozna obrocic dziecko przodem do mamy....
Mysle ze sa fajne dla mamy...(ktora uwielbia patrzec na swoje dziecie)
dziecko jednak potrzebuje zobaczyc troche swiata bo
wtedy sie rozwija...i lepiej jak jedzie przodem do kierunku jazdy

Edytowane przez kellysss
Czas edycji: 2010-02-24 o 18:59
kellysss jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-24, 19:06   #1316
Impersona
Zakorzenienie

GG do Impersona

Cytat:
Napisane przez ania p Pokaż wiadomość
to co w takim razie robi 4-5 miesięczne dziecko ? Bo mój w tym czasie zaczynał już pełzać mi z maty . HHmmm chyba więc musiało go zainteresować coś w otaczającym go świecie skoro robił sobie takie wycieczki

---------- Dopisano o 18:51 ---------- Poprzedni post napisano o 18:45 ----------

http://www.allegro.pl/item919447957_...a_i_folia.html

http://www.allegro.pl/item934791509_..._wys_w_24.html

http://www.allegro.pl/item924508586_...a_okrycie.html

http://www.allegro.pl/item934859452_...wyprzedaz.html

ten godny uwagi ale lekko powyżej
http://www.allegro.pl/item923658013_...te_canyon.html
Na pewno odradzam zakup wózków Coneco. Graco owszem, jest już od Coneco wyższą półką i producenta obchodzi wykonanie tych wózków. Coneco to jest masówka, a w której liczy się design, a nie materiały, z których są wykonane. Już pisałam, że mi np. wózek Coneco w czasie jazdy się połamał. I nie było to na żadnych dzikich terenach, po prostu podczas jazdy na chodniku, bez żadnego nieszanowania wózka, przy zwykłym użytkowaniu. Koledze w Coneco ostatnio też odłamało się całe tylne koło. Mam też inny, tani (Polski) wózek, który dał radę pełnego użytkowania przez 5 lat, najpierw jeździł mój syn, potem synek kolegi, teraz będzie jeździł mój drugi syn- więc tanie wózki też potrafią być super.

Za jakieś 5 miesięcy będę rozglądać się za jakąś super spacerówką (nie parasolką). Przymierzałam się już do X-landerów- dla mnie za sztywne. Quinnego nie lubiłam bardzo, gdy woziłam synka znajomych. Ważne jest dla mnie, by taki wózek był dobry już dla półroczniaka, ale i gdy mały będzie miał już 2 lata, żeby był zabudowany na tyle, żeby zimą mały był dobrze ukryty przed wiatrem, śniegiem itd., był miękki w prowadzeniu, najlepiej żeby miał pompowane kółka no i duży kosz jest dla mnie ważny. Łaziłam po sklepach, oglądałam, ale u nas jakoś właśnie widać głównie te modne marki (X-landery, Quinny rządzą, z tańszych wszędzie pełno Roanów i Tako) i wszędzie jest to samo
Impersona jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-02-24, 19:16   #1317
scorpionec
Zakorzenienie

ania p chyba źle zinterpretowałaś wypowiedź aliah... ona uznala za oczywisty fakt iz dzieci 4-5 miesięczne interesują się światem

wracając do tematu..o jakiegoś czasu rozglądam sie za lekką spacerowką na wyjazdy i do miasta.. wpadła mi w oko inglesina trip..ale tu nikt o niej ic nie pisze...

a dzis znalazłam wózki Cosatto - brytyjska marka.. Moze mamy z uk coś więcej powiedzą(aliah??) ??
maja ciekawy desing i nawet srednie cenowo
wygladają tak...=> http://www.cosatto.com.pl/produkt/opis/42

http://www.cosatto.com.pl/produkt/opis/19
Stary 2010-02-24, 19:32   #1318
ania p
Zakorzenienie

Cytat:
a pomyślałaś o tym że no jak wieje wiatr lub świeci słońce przekładasz siedzisko.A koszyk jest dla mnie ważny bo np jadać z dzieckiem zabieram dużo rzeczy:pampersy, chusteczki, jedzenie, picie zabawki jak dziecko większe to zabawki do piaskownicy itd ja z dzieckiem dużo spaceruje a nie jeżdżę tylko samochodem
Jak jest słońce mam parasolkę jak wieje buda mojego wózka jest opuszczana do wysokosci pałąka .

Cytat:
ania p chyba źle zinterpretowałaś wypowiedź aliah... ona uznala za oczywisty fakt iz dzieci 4-5 miesięczne interesują się światem
he he to było raczej do pani która twierdziła inaczej a przyznanie racji aliah no ale wybaczcie kobiecie w ciązy że czasem coś nie tak napisze .. znaczy bez zrozumienia i składu ..
Hmmm ja to zawsze zwalam na demencję ciążową

Impersona - sama nie posiADAM i nie posiadałam coneco u mnie za to jakies zatrzesienie tych wózków . albo V3 albo solary ( te podróbki loli z bebe confortu ).
Stary 2010-02-24, 20:26   #1319
aaliyah
Zakorzenienie

Cytat:
wracając do tematu..o jakiegoś czasu rozglądam sie za lekką spacerowką na wyjazdy i do miasta.. wpadła mi w oko inglesina trip..ale tu nikt o niej ic nie pisze...

a dzis znalazłam wózki Cosatto - brytyjska marka.. Moze mamy z uk coś więcej powiedzą(aliah??) ??
maja ciekawy desing i nawet srednie cenowo
wygladają tak...=> http://www.cosatto.com.pl/produkt/opis/42

http://www.cosatto.com.pl/produkt/opis/19
Scorpionec, podobaja mi sie te wozeczki. Sporo ich widac u nas na ulicach. Co do prowadzenia czy uzytkowania to niestety nie pomoge bo nigdy nie mialam okazji popchac. U nas daja nie nie 4 lata gwarancji, a nie jak w polsce - 2 lata.

Ta parasolka ma bardzo dobre opinie: http://www.kiddicare.com/webapp/wcs/...__74235_10001_
http://www.kiddicare.com/webapp/wcs/...__74237_10001_

Edit: ten tez fajny: http://www.kiddicare.com/webapp/wcs/...__97494_10001_

I spin smile jest boski: http://www.kiddicare.com/webapp/wcs/...__89543_10001_
Szerokie sierdzisko, parasolka, 6 pozycji oparcia, ekstra kosz na zakupy z dostepem z kazdej strony. Ma glosniczki w budce, mozna dziecku puszczac muzyke z mp3.
Tu mozna zobaczyc filmik: http://www.kiddicare.com/webapp/wcs/...__85813_10001_

Z pewnoscia fajniejsze niz inglesina tzn wg mnie (zeby znowu nie bylo wojny ).

Edytowane przez aaliyah
Czas edycji: 2010-02-24 o 20:36
Stary 2010-02-24, 21:47   #1320
malin30
Zakorzenienie

GG do malin30

Cytat:

Hm... To w takim razie mam fanaberię, bo moje dziecko ma 4,5 miesiąca, od ponad miesiąca rwie się do siadania, a po sklepach mogę z synkiem jeździć tylko w foteliku przypiętym do stelaża wózka, bo "oglądanie" świata na leżąco jest głupie i nudne.

Cytat:
Też tak uważam. Wszystkie wózki fajnie wyglądają na zdjęciach, a na żywo okazuje się coś zupełnie innego. Wychodzą różne braki, niedociągnięcia, wady konstrukcyjne, no i słychać, czy wózek nie skrzypi i wiadomo, jak się go prowadzi i jak składa.
malin30 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Być rodzicem

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości