![]() |
#1321 |
Raczkowanie
|
Dot.: Jaki wózek- temat zbiorczy.
dzięki Dziewczyny
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1322 |
Zakorzenienie
|
olivvka koniecznie wybierz się do sklepów, wybierz jakiś z dużym wyborem to może skończy się na jednej wizycie
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1323 | |
Zakorzenienie
|
![]() Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1324 |
Zadomowienie
|
Mój syn jeżdził przodem do mnie jak przesiedliśmy sie z gondoli, nie siedział jeszcze samodzielnie, ale unosił sie i w gondoli zrobiło sie niebezpiecznie.....samodz ielne siedzenie nie zawsze jest kryterium przesiadki na spacerówkę.
Nie jest mamisynkiem (chyba jeszcze za wcześnie żeby to stwierdzić) a lubił jeżdzić tyłem do kierunku jazdy, nie przeszkadzałam mu w obserwacji świata, bez przesady nie byłam do niego przyklejona ![]() Ja miałam taką opcję i z niej skorzystałam, dzieci które jeżdzą przodem do kierunku jazdy na pewno są równie szczęśliwe to indywidualna sprawa.... może to chodziło trochę o mój komfort,..ale mały nie protestował, w przeciwnym razie bym go odwróciła ![]() Cosatto ogladałam, ma szerokie siedzisko, amortyztory niestety mało wyczuwalne, dla mnie jak wózek dla lalek, może nie jestem przyzwyczajona do typowych parasolek cena ponad 700, dla mnie wygórowana
#1325 |
Raczkowanie
|
A JA BYM chciala dodac, to ze prosze zamknac oczy i wyobrazic sobie polskie matki 25, 30 35 lat temu i dalej.. raczej nie mialy zbyt duzego wyboru, jeden wozek przewiozl czasami kolejną 5 dzieci, nie bylo wazne czy że za tani to niebezpieczny lub "....e używany.. to nie dla mnie". Wazne jest jedno ze jaki wozek matka bedzie chciala kupic to taki kupi i bez znaczenia bedzie cena i opinia kolezanek. my mozemy co najwyzej napisac swoje zdanie a nie narzucać je i fochy przy tym stroić. Jedno jest pewne wózek musi byc lekki i bezpieczny dla dziecka, a to czy ma takie kolka, a takie lub czy tez ma rączkę tak a tak przekładaną i to czy ma wielka torbę podróżną
![]() ![]() ![]() Ja i tak będę miała wózek inny niż reszta miasta, bo inaczej bym w głowę dostała ( z wózkiem u mnie to jak z sukienka - broń Boże tą co ma taka samą ![]()
na kwasie ![]() ![]() ![]() ![]() [vichy]462184[/vichy] Edytowane przez Nanucha Czas edycji: 2010-02-25 o 14:52 |
![]() ![]() |
![]() |
#1326 |
Zakorzenienie
|
Nanucha- święta racja
![]() ![]() ![]() A czy któraś z Was używała Mutsy Transporter? |
![]() ![]() |
![]() |
#1327 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() "A myślisz że ja sie znam? Kiedyś szło się do sklepu i brało się co było o ile było cokolwiek. Całą trójkę w jednym wózku wychowałam i na prawdę nie pamiętam czy był dobry czy nie." Nawet sobie dziś rano o tym myślałam ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1328 | |
Zakorzenienie
Lokalizacja: "Na peryferiach miasta, gdzie asfalt trawą zarasta..."
|
Cytat:
![]() w kazdej dyskusji na "mamie z klasą" prędzej czy poźniej pojawia się "ale 30 lat temu.." ,"..a nasze mamy/babcie to.." czy chodzi o mleko czy o badania w ciązy czy teraz o wózki.. po co rozklejać sie nad starymi czasami..żyjmy tym co tu i teraz.. a teraz mamy az za duzy wybór wózków ![]() kazda ma swojego faworyta i moze o tym opowiedziec czy to sie komus podoba czy nie.. ![]() a jeśli ktoś ma ochotę to zawsze moze przegrzebac strychy i piwnice i znajdzie wózek ery "mam i babc" i niech wozi w nim dziecko.. moze tu wtedy wpasc i pochwalic sie jak to sie sprawdza lub nie w naszych czasach.. bo jedno jest pewne taka mama "na osiedlu" bedzie oryginalna i jedyna w swoim rodzaju ![]() tylko ja takich jakos nie widuje..ciekawe dla czego?? czyżby porzestawały na fantazjowaniu o statych czasach?? ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1329 |
Zakorzenienie
|
scorpionec- no ja nie wiem
![]() ![]() ![]() ![]() Chodzi tylko o to, żeby nie wciskać ludziom swoich upodobań. Ja np. w życiu nie kupiłabym wózka trójkołowego i nie lubię, gdy na siłę mi ktoś próbuje wmówić, że to idealne wózki, bo dla mnie nie są (mam doświadczenie). Każda ma inne preferencje. Nie zaproponuję koleżance, która mieszka na 4 piętrze bez windy mojego wózka, chociaż jest dla mnie idealny, bo po prostu jest megaciężki. Koleżanka poleca mi dla niej idealny wózek, który dla mnie jest za sztywny. Nie chcę jeździć ze skrętnymi kółkami, bo mi tak niewygodnie i wkurza mnie, gdy mi ktoś wmawia, że to niemożliwe, bo skrętne kółka są idealne. Oczywiście, że każda z nas ma prawo wyrazić swoją opinię, ale usłyszawszy "nie, dzięki, nie spełnia to moich oczekiwań" nie można naciskać, że ktoś się nie zna, bo to naprawdę jest super, czy lepsze itp. Jedni wolą jeździć przodem, inni tyłem, jednym duży kosz potrzebny, innym nie- jak można kłócić się i dyskutować nad takimi pierdołami? Jak komuś potrzebny duży kosz, to nie piszmy "no bez przesady, po co ci duży kosz, kup wózek z małym koszem". To jest wątek doradczy, a nie ideologiczny ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1330 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
popieram w calej rozciąglości ![]() ale ma dwa ale.. po 1 wózek stylizowany to nie to samo co wózek z przed 20 czy 30 lat.. po 2 nikt tu niczego nikomu na sile nie wciska.. ja osobiscie nawet wole by moich wozkow za duzo nie jeździło ![]() dyskusja jak piszesz "ostra" wywiązała się nie dla tego ze ktoś komuś na siłe wciska coś..tylko dla tego ze kolezanka która trojkolowców nie uzywala wciskala nam ze sa nie stabilne itp..jak sie potem okazalo nie miala podst info o tych wozkach i jak zabraklo jej argumentów probowala nas (mnie) obrazić.. ot co... zeby nie bylo jak byś przejzala watek, kilku dziewczynom juz odradzalam speediego np ze względu na wage..jestem swiadoma jego wad ![]() ![]() Edytowane przez scorpionec Czas edycji: 2010-02-25 o 20:37 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1331 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Więc cóż nasze czasy zmusiły nas do kombinowania i tych wyborób spośród setek modeli bo miajsca gdzie mieszkamy nie ułatwiją mamom zycia ![]() ![]() Ja mam mutsy , uwielbiam ten wózk , jest ładny super się prowadzi , funkcjonalny , wygodny dla dziecka . Czar prysł jak chciałam pojechac gdzieś autobusem i musiałam czekac aż się łaskawie coś niskopodłogowego pojawi ![]() ![]()
![]() |
#1332 |
Zakorzenienie
|
Wybór jest tym trudniejszy, o ile więcej opcji powstaje do wyboru w wózkach. Ja 2 lata temu też przeglądałam net wzdłuż i wszerz miesiącami i prawie od tego nie zwariowałam-moim zdaniem nie ma idealnego wózka, który by spełniał wszystkie oczekiwania.Po paromiesięcznym bądź dłuższym użytkowaniu zawsze wyjdą jakieś wady.
Pierwszym krokiem powinno być uświadomić sobie NASZE wymagania, żeby wózek był przystosowany do NASZYCH potrzeb. Oczywiście życie później to wszystko zweryfikuje... Ja na przykład uparłam się,żeby siedzisko i gondola były przekładane. Któraś z Was wcześniej napisała,że ta funkcja jest przydatna w chwili, kiedy np. świeci słonko w twarz malca-wtedy się przekłada. Ja będąc tyle razy na spacerach ani razu tego nie zrobiłam, bo przeniesienie siedziska(już nie wspomne o gondoli, która jest o wiele cięższa) było dla mnie zbyt problematyczne, no i nie oszukujmy się-lekkie to nie jest wraz z maleństwem ![]() Radzę popróbować sobie w sklepie przełożenie siedziska z obciążeniem (np. 7 kg-czyli mniej więcej tyle, ile waży bobasek w wieku 6-ciu m-cy)-i pomyślcie, że na spacerze robicie to kilka razy ![]() Z samego przekładania korzystałam tylko przy spacerówce-ale to od razu montowałam je tak,jak akurat potrzebowałam (na poczatku dzieciątko sadzałam przodem do mnie). |
![]() ![]() |
![]() |
#1333 |
Przyczajenie
|
"Czar prysł jak chciałam pojechac gdzieś autobusem i musiałam czekac aż się łaskawie coś niskopodłogowego pojawi
![]() ![]() Nie wiem gdzie mieszkasz, ja mieszkam w małym miasteczku gdzie autobusy MPK nie kursują ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1334 |
Raczkowanie
|
A co dopiero nasze pociagi, z wozkiem innym niz parasolka nie wiem jakbym sie zaladowala. Ja wybieram sie na miesiac do kraju i wowczas bede podrozowala Bialystok - Wroclaw (dobrze ze jeszcze nie ucieli jedynego bezposredniego pociagu, bo z przesiadka to juz w ogole masakra, zwlaszcza ze jade sama). O tyle dobrze ze sa przedzialy dla matek z dziecmi i jakos ten caly majdan mi sie zmiesci na waskich poleczkach.
|
![]() ![]() |
![]() |
#1335 |
Zakorzenienie
|
Mam nową obsesje... obserwuje wszystkie wózki na ulicy
![]() A Quinny ani jednego ![]() |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#1336 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Nie wiem gdzie mieszkasz, ja mieszkam w małym miasteczku gdzie autobusy MPK nie kursują ![]() ![]() Mieszkam w warszawie a wrocek jest tragiczny jak się po nim chodzi .. krawężniki sa tak wysokie że szok ![]() ![]() U mnie na wsi pod wawą mania na coneco solar , v3 każda laska ma ten sam wózek zwymiotować można . Ja mam maclarena i oprócz mojego widziałam jeszcze dwa tak jakoś nie widać tych wózków wogóle , a w wawie tego pełno tak samo jak quinny czy mutsiaków .
![]() |
#1337 |
Raczkowanie
|
No i wózek kupiony. W sumie miałam mało czasu żeby zwiedzać sklepy,więc byłam tylko w czterech i spośród wielu wybrałam Baby Design Sprint. Nie wiem czy coś wcześniej o nim pisałyście, ale w sumie jako jedyny spełniał większość z moich wymagań -oczywiście oprócz ceny,bo budżet na wózek przekroczyłam. Wzięłam już swoją pociechę na spacer i wózek prowadzi się naprawdę dobrze
![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1338 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#1339 |
Wtajemniczenie
|
dradzam wozek z podwojnymi kolami. na nierownej powierzchni i w zimie polegnie...ja mam spacerowke chico multiway i to byl najgorszy nasz zakup
|
![]() ![]() |
![]() |
#1340 |
Zadomowienie
|
Treść usunięta
|
![]() ![]() |
![]() |
#1341 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() Co prawda od wakacji jeździmy tylko okazyjnie, dwa-trzy razy na miesiąc, ale wcześniej przez ponad rok spisywał się bez zastrzeżeń. ![]() Trudny dostęp do koszyka pod wózkiem to przypadłość większości wózków tego typu. Ale tak jak piszesz, wózek jest lekki, bardzo zwrotny, prowadzi się łatwo i łatwo się składa. ![]() Dla mnie tylko jeden minus: pałąk dość trudno się demontuje, nie ma możliwości odpięcia go z jednej strony i odsunięcia tak, żeby dzieciaczek wszedł do/ wyszedł z wózka sam.... więc jakiś czas temu zdemontowałam pałąk i jeździmy bez. ![]() Poza tym wszystko oki. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1342 |
Raczkowanie
|
Kilka spacerów już za nami i narazie bez żadnych zastrzeżeń
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1343 |
Zakorzenienie
|
Dziewczyny... z nudów szperam w Internecie i znalazłam jeszcze jeden wózek, który przykuł moją uwagę:
http://www.allegro.pl/item926559753_...l_comfort.html Czy któraś z Was ma jakieś doświadczenia z tym wózkiem? Czy mi sie wydaje czy ma większą spacerówkę od Speediego? Tak sie zastanawiam... może warto go obejrzeć na żywo i porównać z moim wybranym Speedim? |
![]() ![]() |
![]() |
#1344 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
speedi ma bardzo obszerna spacerowke.. nie wiem czy jeszcze wieksza jest potrzebna ![]() ![]() Edytowane przez scorpionec Czas edycji: 2010-03-02 o 10:09 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1345 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#1346 |
Zakorzenienie
|
hmm... bo ze mną tak już jest.... im wiecej się nad czymś zastanawiam tym gorzej... najlepsze decyzje podejmuje spontanicznie
![]() Wózek kupimy dopiero na przełomie kwietnia i maja... wczesniej nie ma sensu bo nie mamy gdzie go trzymać... podobnie z łożeczkiem. A ja już bym chciała, żeby się Malutka moja urodziła ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1347 |
Przyczajenie
|
witam dziewczyny mam termin porodu 21 kwiecień i juz od kilku dni wertuje wszystkie fora na temat wózków. co sądzicie o wózkach firmy GRACO model Quattro Tour Deluxe.
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#1348 |
Przyczajenie
|
witam dziewczyny mam termin porodu 21 kwiecień i juz od kilku dni wertuje wszystkie fora na temat wózków. co sądzicie o wózkach firmy GRACO model Quattro Tour Deluxe.
|
![]() ![]() |
![]() |
#1349 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Każdy wóżek ma swoje wady i atuty. Ten bardzo dobrze się prowadzi, praktycznie jedną ręką można go złożyć i rozłożyć, ma głębokie i szerokie siedzisko w spacerówce, długi regulowany podnóżek, 4 stopniową regulację oparcia, co rzeczywiście się przydaje, odpinaną tackę/pałąk, zagłówek dla młodszego bobasa , duży kosz, który można otwierać nie podnosząc oparcia siedziska do góry, budką można manewrować i ustawiać w dowolny sposób. Mankamentem tego wózka jest mała torba dla tych najmłodszych dzieci. Mój synek urodził się w połowie maja, a już po dwóch m-cah nie mieścił się do niej / ale tez mały się nie urodził ![]() generalnie jestem z niego zadowolona ![]() Teraz szukam tzw. lekkiej przejściówki . Zastanawiam się nad BRITAX VERVE . Co o tym wózku sądzicie, ma go ktoś ?? |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1350 |
Zakorzenienie
|
marani: Co do Graco
Plusy: - płasko rozkładane siedzenie - dobrze się prowadzi - w miarę lekki - przekładana budka - kosz na zakupy jest pojemny Minus: - trochę ciężko się pcha po dużych nie równościach - dość spory po złożeniu Verve: miałam tylko 2 dni (pożyczony). Plusy miał tylko 2: lekki i tapicerka łatwo się czyści. Minusy: ciężki do prowadzenia na nierównościach, mało stabilny moim zdaniem, siedzisko jest dość małe/płytkie, siedzenie mało rozkładane, nie podoba mi się jego design.
... I chłodną żmiją świt dżunglowy Wpełza do jamy, A w dżunglach wilgoć mszy grobowej, Dym kadzidlany. ... czarne kredki Edytowane przez Eenax Czas edycji: 2010-03-18 o 16:03 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:24.