![]() |
#1651 | |
Rozeznanie
|
Dot.: Jaki wózek- temat zbiorczy.
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#1652 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#1653 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#1654 |
Zakorzenienie
|
Ja tez zostawiłam , ale Ola urodziła się w kwietniu a zaraz był upał nie miałam sumienia wozić jej w gondoli w ten żar tak więc przesadziłam ją do maclarena MX3 którego kupiłam w tym roku . Mutsy poszedł na strych , a ostatnio kolezance się przypomniało że go mam i się sam sprzedał
![]()
#1655 |
Przyczajenie
|
Dziewczyny, czy któraś z was zna Nunę? Szukam opinii na temat tej spacerówki, ale ciężko coś znaleźć. Jeśli miałyście z nią styczność to będę wdzięczna za każde zdanie. Teściowa chce nam kupić spacerówkę w ramach prezentu gwiazdkowego dla synka. Zaproponowała Nunę, bo córka jej koleżanki jest bardzo zadowolona.
|
![]() ![]() |
![]() |
#1656 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#1657 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#1658 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Mocno plastikowy i te kółka ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1659 |
Raczkowanie
|
Hej dziewczyny. potrzebuję rady ,muszę kupić wózek konkretnie spacerówkę parasolkę jak najlżejszą bo ma być to wózek głównie "do samolotu" często wyjeżdżamy a teraz z dzieckiem więc pojawił się mały problem wózka, jaki byście poleciły ? jakie macie doświadczenia ? zastanawiałam się nad takim najprostszym maclarenem albo silver crossem ale ten jest chyba cięższy od maca, ktos mi też mówił o spacerówkach firmy cybex że sa fajne ale sama nie wiem.
|
![]() ![]() |
![]() |
#1660 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1661 | |
szeryfcio
|
Cytat:
Ja to już miałam brać onyxa, ale akurat w sklepie stał obok jane sonic evo i okazał się, jeszcze lżejszy od onyxa, więc tego wzięłam.
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#1662 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1663 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#1664 |
Rozeznanie
|
Czy znacie może taki wózek Navington Cadet?? http://www.bobowozki.com.pl/product_...094&osCsid=af5
Poszukuję wózka który: - mało waży (mieszkam na 4 piętrze bez windy, mam do użytku również wózkownię w piwnicy) biorę pod uwagę ok. 13 kg stelaż z gondolą lub mniej - można przyczepić do stelaża fotelik maxi cosi - ma skrętne koła (nie biorę pod uwagę 3kołówek, za dużo na moim osiedlu podjazdów na schodach) - w gondoli można podnieść oparcie - ma duży kosz na zakupy - spacerówka można prowadzić tyłem lub przodem do kierunku jazdy Myślałam również o firmie TUTEK model Grander Alu http://www.tutek.pl/produkt,147,GRAN...ESKI_+_SREBRNY Widziałam na żywo Tutka, fajny wózeczek, choć spacerówka nie jest jakaś super ładna. Bardziej podoba mi się Navington ale tego nie widzialam na żywo, wiem że jest w jednym sklepie w Warszawie i mam zamiar go wtedy obejrzeć. Ale może są jakieś inne wózeczki które są sprawdzone i polecacie. Termin porodu mam na kwiecień wię jest jeszcze troszke czasu ![]()
#1665 |
Raczkowanie
|
Nie mam zamiaru oddawać wózka "na taśmę"jak bagaż , lecieliśmy kilka razy ze znajomymi którzy mają małe dziecko i zawszę oddawali wózek przy wejściu do samolotu obsłudze a po zakończeniu lotu i wysiadaniu odbierali go ,a podobno jak się ma naprawdę mały wózek to pozwalają wsadzić go do schowka i nie ma problemu.
|
![]() ![]() |
![]() |
#1666 |
Zakorzenienie
|
dokładnie wózek się oddaje przed wejściem do samolotu.Po wylądowaniu może on być oddany przy samolocie lub wyjechać na taśmie zależy jakie lotnisko
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1667 |
Zakorzenienie
|
super temacik, musze dokładnie poczytac
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1668 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1669 |
Przyczajenie
|
Dziewczyny! A czy któraś z Was używała może wózka ABC Design 3-TEC, bo nigdzie nie mogę znaleźć takiego postu.
|
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#1670 |
Zakorzenienie
|
Mi zawsze oddają przy wyjściu z samolotu...
![]() |
#1671 |
Zakorzenienie
|
nam też oddali przy wyjściu
![]() ![]()
![]() |
#1672 |
Zakorzenienie
|
Byłam dziś w sklepie ogladac wózki, potwierdził sie nasz wczesniejszy faworyt X LANDER na dmuchanych 4 kołach.
|
![]() ![]() |
![]() |
#1673 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#1674 |
Zadomowienie
|
abc design 3/4 tec- nie polecam: Ma wadę konstrukcyjną spacerówki. Na poziomie najbardziej siedzącym dziecko się zsuwa (wyjeżdża z wózka). Na to sklada sie wiele rzeczy: zbyt plytka powierzchnia siedziska, nachylanie w złą stronę, śliski materiał, wypłycająca wkładka, luźne mocowanie (pod obciążeniem jeszcze bardziej nachyla się w złą stronę). Dopiero drugi poziom spacerówki ma siedzisko równolegle do podłoża, trzeci jest pochylony na półleżąco. Moim zdaniem drugi poziom powinien być pierwszym, trzeci drugim no i niestety brak kolejnego takiego rzeczywiście do spania. Ponadto po wpięciu barierki pozostaje bardzo mało miejsca dla dziecka. Ogólnie spacerówka jest z przeznaczeniem max do 1-1.5 roku. Mój 15kg syn jak siedzi/wisi w tej spacerówce to ma koniec podnóżka na wysokości kolan, o zapięciu barierki nie ma mowy. Ogólnie tym wózkiem nie miałam okazji jeździć ale włożyłam tam syna żeby pokazać przedstawicielowi abc design jak się dziecko zsuwa, wisiał w nim tylko króciutką chwilkę bo się bałam że biedakowi jajka zgniecie pasek między nogami.Nie wiem czy rzecz się tyczy tylko tych produkowanych w 2010 roku czy zawsze takie były bo wcześniej nie zwracałam na to uwagi. Zainteresowanym tym wózkiem polecam obejrzeć na żywo Stelaż przekombinowany, nietypowa rączka utrudniająca dostęp do dziecka, stosunkowo ciężko go podbić na krawężnik. Gdyby jeszcze przy tym wszystkim był bezawaryjny...a nie jest. Przyjęłam dwie sztuki na reklamacje z powodu mechanizmu składania- nie blokował się z jednej strony lub przy wjeżdżaniu na krawężnik puszczała blokada. Makra abc design sama w sobie nie jest zła, serwis działa sprawnie, nie zrzucają winy na klienta ale akurat ten model jak dla mnie to porażka. Może dlatego teraz jest w promocji (fotelik za 1 zł)
#1675 | |||
Raczkowanie
|
Ja mam specjalnie drugi wózek kupiony do latania. Sporo lotów. Wózek czasami oddają w stanie jak się zostawiło. Ale często ma nowy rysy. Zdarzyło się zgubienie elementu z plastiku i odłamanie innego.
Trzeba wziąć pod uwagę, że dużo zależy od linii lotniczych, ale i mnóstwo od obsługi. Jeden człowiek widząc wózek włoży go na samą górę i jeszcze zabezpieczy (choć jak będą turbulencje to i tak gwarancji nie ma), inny rzuci jak każdą walizkę i jeszcze na to kilka innych walizek po 10, 15 czy 20 kg. To wszystko przy lądowaniu, starcie, turbulencjach przewraca się. Potem są miejsca gdzie nie ma jak odebrać wózka. I "jedzie" po taśmie. Są lepsze i gorsze taśmy. Są takie, że praktycznie całą drogę jedzie. A są takie, że bagaże są w czasie segregacji turlane lub zrzucane. Może o coś zaczepić. Wcześniej jeszcze jedzie wózkami do taśmy. Zobacznie na obsługę. Jedni układają. Inni rzucają - potem nie mogą wyjąć wózków bo to nie walizka - wystają różne elementy. Więc je szarpią. Bywa, że pracują za grosze i mają gdzieś czy ich ktoś za to wywali. Zresztą nie wywali, bo gdzie znajdzie w zamian? Bywa, że wleką materiałem po brudnej płycie lotniska (aczkolwiek rzucanie i wleczenie raczej da jakiś skutki dla następnych pasażerów gdy się złoży skargę). Więc... kupno drugiego, taniego, lecz solidnego wózka do latania to doskonały pomysł. Jeżeli latanie powiązane jest z zabieraniem sporej ilości rzeczy to lepiej zamiast lekkiego i dobrze składanego kupić duży, pojemny i z dużą ilością półeczek, schowków. Większość linii dopuszcza naprawdę sporą masę maksymalną wózka (chyba z żeliwa musiałby być). A do solidnego wózka możemy włożyć na dół swoje bagaże potem by nie ciągnąć walizki i wózka razem. Co innego jak latamy, ale mamy dwa domy i nic nie bierzemy. Albo ktoś po nas jedzie etc. Albo jak nie mamy gdzie trzymać takiego dużego ekstra wyprawowego ![]() Masz ogromnego farta. Albo latasz naprawdę dobrymi liniami. Ja zazwyczaj takimi co nie pakują bagaży w kontenery więc... Wszystko zależy od obsługi, pogody i farta. Wózek przygnieciony kilkudziesięcioma kg o szpiczastych rogach podrzucany i wstrząsany może jak najbardziej ucierpieć. Cytat:
Są linie które pozwalają. Są też ludzie którzy pozwalają w liniach które nie pozwalają. ![]() A odbieranie przy samolocie - zazwyczaj jest możliwe. Ale bywa że nie. Nawet jeżeli masz to zagwarantowane na bilecie (sprawdzone empirycznie). Zależy od lotniska. Cytat:
Cytat:
Zazwyczaj tak jest. I tak jest najwygodniej. Dla Ciebie i dziecka. |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#1676 |
Zakorzenienie
|
A swoją drogą to ja zawsze w koszu wózka przewożę np. pampersy czy grube rzeczy. Owijam koszyk folią stretch i nikt się nie przyczepia.
![]() |
#1677 |
Raczkowanie
|
martynka1986 tutaj na tej stronie znajdziesz opinie użytkowników tego wózka, a poza tym polecam stronę www.bangla.babyonline.pl tam jest dużo opinii na temat wiele produktów http://www.bangla.babyonline.pl/wozk...isus-p1568.htm
---------- Dopisano o 14:52 ---------- Poprzedni post napisano o 14:48 ---------- mam takę pytanie jak myślicie czy warto kupić używany 4 miesiące wózek Mutsy Urban Rider na dużych kołach za kwotę 400zł, w skład wchodzi gondola oraz fotelik i oczywiście stelaż. |
![]() ![]() |
![]() |
#1678 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1679 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Byłabym ci ogromnie wdzięczna o opinię o tych dwoch wozkacch : Delti Leo http://allegro.pl/delti-leo-3w1-gond...405801341.html (spacerówka wydaje mi się trochę dziwna :/ ) i Roan Marita http://allegro.pl/roan-marita-mega-z...406872464.html (wiem,że o roanie juz pisałas,ale nie moge znaleźć) interesuje mnie jeszcze opinia o materacu do łożeczka : lateks? czy jakies gryki i kokosy? Bardziej przemawia do mnie lateks,ale mamuski z mojej rodziny zakrzyczały mnie,że tylko gryka+kokos ... |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1680 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Zaczne od końca,jesli chodzi o materacyk,to kokos-gryka jak najbardziej.Lateks może uczulać. Wózek delti leo jest bardzo fajny jednak ma dość niską masę obciążenia tylko do 13 kg,a roan do 15kg jednak ten drugi jest dość ciężki. Według mnie to spacerówki w tych wózkach długo dzieciaczkowi nie posłużą.Większe dziecko już nie bedzie się swobodnie mieścić,konieczny bedzie zakup typowej spacerówki prędzej czy później. http://allegro.pl/wozek-gondola-spac...396121355.html mnie podoba się ten ,ale te spacerówki do mnie słabo przemawiają.
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 09:52.