![]() |
#2041 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Jaki wózek- temat zbiorczy.
Cytat:
A szukałam wózka idealnego ponad pół roku - już prawie byłam zdecydowana na bugaboo (ale cena i to, że wózek bardzo nisko - trzeba się dużo schylac) później na stokke - no ale znów znalazłam minus... oj dużo tego przerabiałam. Był czas, że na wózkach znałam się lepiej niż nie jeden sprzedawca w sklepie ![]()
![]() |
#2042 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Mnie sie troche kojarzy z wozkiem sklepowym i jeszcze ta cena ![]() Mam juz metlik doslownie, chcialabym spacerowke kupic w miescie, bo trzeba sie poprzymierzac, ale u nas sa tylko 3 sklepy i po 4 spacerowki i to w dodatku jakies takie beznadziejne, a na pompowanych kolach to moge pomarzyc :/
![]() |
#2043 |
Konto usunięte
|
Meeg, a może zamiast przekładanego siedziska - przekładana rączka?
Z ciekawości - znacie kogoś, kto ma wózek Nuna Pepp? ![]() http://www.nuna.com.pl/produkt/opis/..._kol_wineberry |
![]() ![]() |
![]() |
#2044 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() przymierzałam do queesta i ok, a xlr jest dużo cieższy a ja chce lekka zwinną super składaną parasolkę. Najwyżej sobie jumpera zostawię nie będę sprzedawać ![]() czarno czerowny bo i dla dziewczynki będzie bo marzy mi się jeszcze córeczka ![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
![]() |
#2045 |
Zakorzenienie
|
[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;25672290]Meeg, a może zamiast przekładanego siedziska - przekładana rączka?
Z ciekawości - znacie kogoś, kto ma wózek Nuna Pepp? ![]() http://www.nuna.com.pl/produkt/opis/..._kol_wineberry[/QUOTE] Oooo to jest właśnie ten wózek-taczka, o którym pisałam kilka stron wcześniej ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2046 |
Wtajemniczenie
|
Tak sobie grzebię i grzebię w stronkach z wózkami i kurcze dwa lata temu nie było takich cudów
![]() teraz rzuciły mi się w oczy wózki I'coo... chyba Primo, Pii i Pacific... są naprawdę fajne a nie kosztują fortuny. Może dla trzeciego dziecka kupię ![]() ![]() http://www.youtube.com/watch?v=guLmV...eature=related Pii http://www.youtube.com/watch?v=u4z_B...eature=related Pacific http://www.youtube.com/watch?v=gj8dt...eature=related Targo http://www.youtube.com/watch?v=Zhp88...eature=related Primo Może się komuś przydadzą wyniki mojego nudzenia się w sobotę przed komputerem ![]() Edytowane przez Carya Czas edycji: 2011-03-12 o 11:37 |
![]() ![]() |
![]() |
#2047 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() jeszcze przy zakupie bardziej sugerowałabym się jednak spacerówką bo godnola po ok 6mc jak dziecko siedzi tak naprawdę idzie w odstawkę |
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#2048 |
Konto usunięte
|
Imperko no pewnie, wózek nie na nasze drogi, ale podoba mi się
![]() ![]() Oglądałam na żywca wózki dzisiaj i załamka. Moje typy odpadają, dno dna... Xlander xs - miałam wrażenie, że mi się w rękach rozleci, to samo delti LIV - koszmar, wózki typu przewozówka -wsadzić dziecko, podjechać 300m i koniec. Xlander GO za duży (zresztą po xs się zraziłam do xlanderów). Dnem dna dla mnie jest Bebe Confort Viva - materiał tak tandetny, że uwierzyć nie mogłam, na plecach powiewa jakaś szmata... Koszmar. Delti DOT - za ciężki, 10kg z kołami, kto taką parasolkę robi? Piękny jest Graco Mozaic - ale nie parasolka ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2049 | |
szeryfcio
|
Cytat:
Ale fakt, bardzo fajnie się składa. No ale jak ci potrzebny na zakupy, do galerii, od czasu do czasu, to może tak tego dyskomfortu nie odczujesz, a i dziecko niedługo do niego dorośnie. Jeszcze xt jest pomiędzy nimi (między xlr a questem i jest amortyzowany) ![]()
![]() |
#2050 |
Zakorzenienie
|
szajuś- a nie bierzesz pod uwagę Peg Perego Pliko P3? Bardzo fajny wózek i na długo wystarczy.
Ogólnie Peg Perego jest moim faworytem, jeśli chodzi o wózki ![]() Jeśli chodzi o Espiro, to mi się Metro podobało i nie wyglądał na taki, który ma się zaraz rozwalić, ale trudno mi powiedzieć. Rewelacyjny jest też Zooper Twist ![]() Edytowane przez Impersona Czas edycji: 2011-03-12 o 16:44 |
![]() ![]() |
![]() |
#2051 |
Konto usunięte
|
Imperko, za drogi peg perego
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2052 |
Zakorzenienie
|
[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;25680947]Imperko, za drogi peg perego
![]() ![]() A używane? Używane Pliko P3 można kupić w dobrym stanie, a masz pewność, że kupujesz dobry wózek, który pojeździ do końca ![]() Ja mam Zoopera Waltza, bo mi zależało na jednej rączce. Gdyby nie ten wymóg, to kupiłabym Pliko P3. Twist ma bardzo dobre opinie. On jest fajniejszy od tego mojego Waltza o tyle, że ma wyższe oparcie, więc służy dziecku do końca (Waltzem do końca pojeździć może chyba tylko drobne dziecko). Teraz warto też kupić model ze starszej kolekcji, bo kilka dni temu weszła nowa kolekcja Zooperów, więc starsze wyprzedają taniej ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2053 |
Wtajemniczenie
|
[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;25677949]Dnem dna dla mnie jest Bebe Confort Viva - materiał tak tandetny, że uwierzyć nie mogłam, na plecach powiewa jakaś szmata... Koszmar.[/QUOTE]
Stoi to u mnie w garażu ![]() ![]() Ta szmata z tyłu jest koszmarna... odstaje od wózka po złożeniu, w rozłożonym powiewa. Kupiliśmy ten wózek i wrzuciliśmy do bagażnika. Długo tam jeździł i po jakimś czasie okazało się że w tej szmacie wytarły się dwie dziurki od zamka bagażnika ![]() Edytowane przez Carya Czas edycji: 2011-03-12 o 18:50 |
![]() ![]() |
![]() |
#2054 |
Konto usunięte
|
No widzisz, a tak ładnie w sieci się prezentuje. Ja w sklepie się rzuciłam jak głupia na niego, aż sprzedawca się śmiał, i tak samo prędko kazałam go zabierać sprzed moich oczu
![]() Imperko tyle, że ja nie pozbywam się swojego czołgu ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2055 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Prosze bardzo wszystko spełnia.. http://allegro.pl/concord-neo-2011-q...504082519.html Nie mam czasu na tłumaczenie raz jeszcze.. Źle mnie Sheryl w niektórych kwestiach zrozumiałaś.Przed zakupem wózka przeczytałam wszystko i wszędzie, potrafiłam nawet zaczepić przechodniów i pytać o zdanie. Co do maniaczek -to tak jak z butami noś jedne buty przez sezon choćby były markowe będą zajechane albo się rozsypią. Opinie wystawiam tylko Atlantikowi bo używałam go 24h (dosłownie) przez 2 lata,w reszcie po kilku tygodniach już coś mi przeszkadzało.
![]() |
#2056 |
Konto usunięte
|
Imperko, kusisz
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2057 |
Zakorzenienie
|
szajuś- a może Aria Peg Perego? Są stosunkowo niedrogie, lekkie, wygodne
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2058 |
Konto usunięte
|
Parasolka koniecznie, bo musi do matiza wejść (prócz wózka jeszcze np. bagaże).
|
![]() ![]() |
![]() |
#2059 |
Zakorzenienie
|
[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;25684445]Parasolka koniecznie, bo musi do matiza wejść (prócz wózka jeszcze np. bagaże).[/QUOTE]
Wózek, który składa się do jednych z najmniejszych rozmiarów jest nuna (mieści się po złożeniu w bagażniku mini: jak przekonuje producent) To taki wózek bardziej przewozowy niż na dalekie wyprawy.
#2060 |
Konto usunięte
|
Luna pisałam o nim powyżej
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2061 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() no chyba ze peg perego ![]() ![]()
![]() |
#2062 | |||
szeryfcio
|
Meeg_, i co wybrałaś?
Ja nie odniosę się do wszystkich Twoich kryteriów, bo pewnie jednego spełniającego wszystkie nie znajdziesz i trzeba będzie pójść na kompromis z czymś... ale jakbym miała wybierać spośród tych co tych co wybrałaś, to pewnie zdecydowałabym się na Nomada -jeśli waga jest priorytetem. A i spacerówka jest duża i szeroka, no i wózek bardzo mi się podoba wizualnie (no ale to mnie). A jak możesz sobie pozwolić na cięższy wózek, albo zostawianie stelaża w aucie to faktycznie te Concordy co dziewczyny z nimi wyskoczyły też fajne rozwiązanie ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Piszesz, że na markowych się przejechałaś....no ale przepraszam, z tego co czytam to takich nie miałaś... Krytykujesz takie wózki jak Mutsy i Maclaren na przykład (nie użytkując ich), dziwisz się na co ludzie wydają pieniądze... Chwalisz Espiro. A jest różnica i nie tylko w designie. I tu nie o to chodzi, że "wózek jeździ, nie psuje się, wiec o co jeszcze chodzi?" Jasne, i Atlantic i Jedo i Roan potrafią często bezawaryjnie jeździć, ale chyba nie ma co ich porównywać do Emmaljungi i Teutonii.. że o ich spacerówkach nie wspomnę... ![]() Ja nie pytałam każdego napotkanego użytkownika, bo "każda sroczka swój ogonek chwali" - to raz, a i jeśli to pierwszy wózek i krótko użytkowany to opinia nie jest dla mnie wiarygodna. Jakoś tak kierując się kilkudziesięcioma opiniami doświadczonych (i nie tylko oczywiście) użytkowników i mając jako takie rozeznanie w marce, wiedzac jak wygląda dobrze wykonany produkt udało mi się dokonać dobrego wyboru. Miałam Mutsy, z którego byłam megazadowolona (2,5 roku; mieścił się syn w spacerówce, mieścił ![]() Cytat:
![]() ![]() Po jednym sezonie to mi się rozpadały tylko buty takich "marek" jak Promod i Zara. Przepraszam dziewczyny za off top. Nie dyskutujmy już o markach, bo widzę, że pod pojeciem marka widzimy zupełnie różne rzeczy i w tym temacie do porozumienia czy nawet zrozumienia nie dojdziemy. ![]() ---------- Dopisano o 23:44 ---------- Poprzedni post napisano o 23:15 ---------- Cytat:
PP Si jest też fajny, tylko nisko ma rączki, ale ma przynajmniej regulowane więc może być ok. No i pojedyncze kółeczka, zastanów się co wolisz... I głębsze siedzisko niż mac, ale ciut gorzej się podbija (ale masz jeszcze lekkie dziecko wiec to bez większego znaczenia). Mam koleżankę, która miała pp si, potem zmieniła (ale kurcze nie pamietam dlaczego,chyba jej się coś popsuło) na maclarena xt (nie podobał jej się, bo płytkie siedzisko i mały, dziecko siedziało w nim jak kura na grzędzie ![]() Oglądałaś pegi na żywca?
Cosmesfera Edytowane przez sheryl Czas edycji: 2011-03-12 o 22:51 |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#2063 |
Konto usunięte
|
Meeg, a oglądałaś kiedyś bexę? Jeśli masz możliwość zostawienia na dole lub aucie kół - rewelacja.
4 pompowane koła, w tym przednie skrętne z blokadą. Regulowana amortyzacja (nierówne chodniki, kostka, piach, trawa, wertepy, masakryczne śniegi - wszystko przerobiłam przez 10 miesięcy i wózek jak nowy). Rączka regulowana (nie teleskopowa, łamana). 2 lata gwarancji. Gondola 78x34cm, naprawdę długa (po 4 miesiącu córkę wsadziłam w spacerówkę, bo się nudziła w gondoli, ale spokojnie się mieściła). Spacerówka całkowicie rozkładana na płasko, jak też oparcie można ustawić pod kątem 90st. Podnóżek regulowany, pałąk odpinany i można go w 2 strony montować. W zestawie (bo taki kupowałam, można wszystko osobno) jest adapter do fotelika i fotelik, rzecz jasna. Spacerówka i gondola montowane w obie strony jazdy. Na każdą część jest okrycie na nogi, jest też folia p. deszczowa. Porządna, nie rozwaliła się jeszcze ![]() A mnie całą noc wózki się śniły... |
![]() ![]() |
![]() |
#2064 |
Zakorzenienie
|
szajuś- mi kilka nocy pod rząd przed kupnem też się śniły
![]() miczka- mnie się wydaje , że lepszy jest P3 ze względu na kółka przednie. Jeszcze zależy po jakim terenie jeździsz, ale pojedyncze, małe kółko nie jest dobrym pomysłem do jazdy po chodniku. |
![]() ![]() |
![]() |
#2065 |
Konto usunięte
|
No właśnie, mnie wczoraj w sklepie sprzedawca uświadomił, że przy małych kółkach przednie muszą być podwójne.
|
![]() ![]() |
![]() |
#2066 |
Raczkowanie
|
[QUOTE=sheryl;25686292]
No przyznam, że już nie za bardzo rozumiem o co ci chodzi ![]() ![]() ![]() Piszesz, że na markowych się przejechałaś....no ale przepraszam, z tego co czytam to takich nie miałaś... Krytykujesz takie wózki jak Mutsy i Maclaren na przykład (nie użytkując ich), dziwisz się na co ludzie wydają pieniądze... Chwalisz Espiro. A jest różnica i nie tylko w designie. I tu nie o to chodzi, że "wózek jeździ, nie psuje się, wiec o co jeszcze chodzi?" Jasne, i Atlantic i Jedo i Roan potrafią często bezawaryjnie jeździć, ale chyba nie ma co ich porównywać do Emmaljungi i Teutonii.. że o ich spacerówkach nie wspomnę... ![]() Ja nie pytałam każdego napotkanego użytkownika, bo "każda sroczka swój ogonek chwali" - to raz, a i jeśli to pierwszy wózek i krótko użytkowany to opinia nie jest dla mnie wiarygodna. Jakoś tak kierując się kilkudziesięcioma opiniami doświadczonych (i nie tylko oczywiście) użytkowników i mając jako takie rozeznanie w marce, wiedzac jak wygląda dobrze wykonany produkt udało mi się dokonać dobrego wyboru. Miałam Mutsy, z którego byłam megazadowolona (2,5 roku; mieścił się syn w spacerówce, mieścił ![]() Ja nie mówię,że WSZYSTKIE drogie nie są warte swojej ceny czy są złe. Pomimo że z mclarenem miałam do czynienia to się na jego temat nie wypowiadam bo nie jest zły ale nie widze w nim nic nadzwyczajnego za 1200zł,oceniłam Quinny i Jane jako przykład na drogie markowe wózki które świadczą o tym,że co drogie nie zawsze jest dobre ![]() ![]() ![]() Po jednym sezonie to mi się rozpadały tylko buty takich "marek" jak Promod i Zara. No właśnie o tym mówię..na rower inne do biegania inne.. gdyby w tych samych pracował np. fizycznie ,chodził,biegał to po pół roku na pewno by nie wyglądały nadal jak nowe.. ![]() Nie dyskutujmy już o markach, bo widzę, że pod pojeciem marka widzimy zupełnie różne rzeczy i w tym temacie do porozumienia czy nawet zrozumienia nie dojdziemy. ![]()
#2067 | ||
szeryfcio
|
Tylko czy pp pliko nie jest ciężki? Moja koleżanka ma (kilkuletni, więc pewnie stara wersja) i jest ciężki strasznie, mało zwrotny (w porównaniu do lekkich parasolek z którymi miałam do czynienia) i cieżko się podbija - ale to już taki stelaż.
No ale miczka chce dla małego dziecka, więc w sumie pewnie tego tak nie odczuje. A i dla młodszego dziecka on bardziej odpowiedni. Dla 2-2,5 latka już bym go nie chciała. ---------- Dopisano o 13:21 ---------- Poprzedni post napisano o 13:04 ---------- Cytat:
No dobra, ja jestem lepszym przykładem, mam jedne używane 5 lat oprócz zimy i wszystko w porządku, nie są tylko czysto białe. ... ale jeśli chodzi ci o to, że jakby np. używał adidasów do pracy w kopalni, to tak, przypuszczam, że czekałby je krótszy żywot niż gdyby używał ich w odpowiednim celu, np. do uprawiania sportu. Ale ja nie o tym. ---------- Dopisano o 13:37 ---------- Poprzedni post napisano o 13:21 ---------- Cytat:
Jak przymierzałam się do kupna mutsy, przeczytałam jeden post, ze był problem z jednym kółkiem, klient woził się z serwisem i zrozpaczony pisał: nie kupujcie! Jedna taka opinia z kółkiem w ciągu kilku lat. Pfff. I mam nie kupować? Nie patrzę na jedną, patrzę na większość. I wiem, że każdemu może się trafiś wadliwy model nawet w najlepszej marce. W dobrej firmie da się załatwić. Zdaje sobie sprawę też, że jednemu nie pasuje długość tego wysokość tamtego, podbijanie, budka, kosz, no ale to nie świadczy o marce. Mnie nie podoba się np. peg perego, ale wiem, że to dobra firma. Mutsy chwalę, nie dlatego, że go miałam ![]()
Cosmesfera Edytowane przez sheryl Czas edycji: 2011-03-13 o 12:59 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2068 |
Zakorzenienie
|
[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;25684954]Luna pisałam o nim powyżej
![]() Szaju ja mam ten wózek i po złożeniu dosłownie jest płaski.Oparcie nie rozkłada się na płasko ale się rozkłada , na szybkie wypady wystarczy.Co do polskich chodników będe testować w kwietniu to dam znać. ![]() Z drugiej strony jak będziesz patrzyła na kółka to lekkiego wozka nie znajdziesz. ************************* ***** Dziś wyprobowałam Nunę na angielskich chodnikach.Fakt,że nie są dziurawe ale krawężniki potrafią być wyższe i tak: jestem zachwycona, ![]() wózek bardzo zwrotny-prowadzi się lekko i dosłownie jednym palcem, krawęzniki pokonywałam bez problemu, Oli się bardzo podobało ![]() problemem może byc mały koszyk ale w Espiro tez sa małe. Edytowane przez Darianna25 Czas edycji: 2011-03-14 o 17:12 |
![]() ![]() |
![]() |
#2069 |
Konto usunięte
|
Darianko, sęk w tym, że ta spacerówka będzie też na długie spacery, bo moja mama niespecjalnie ma siłę bexę oporządzać
![]() Na koszyk nie patrzę, mam blisko wszędzie. |
![]() ![]() |
![]() |
#2070 |
Zakorzenienie
|
darianna ile twoja corka ma lat? bo widac ze duze szerokie siedzisko ma, fajnie.
tylko moje pytanie jest takie - co z podparciem karku jak dziecko bedzie wyzsze? glowa bedzie sie bujac jak w najtanszych spacerowkach? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:35.