![]() |
#181 |
Zadomowienie
|
Dot.: Jaki wózek- temat zbiorczy.
moim zdaniem piankowe koła są ok... ja takie mam jeżdziłam nimi po piasku lesie... (bebe confort) i jakbym miala kupować to poleciałabym piankowe.... ale na pewno aby przednie koła były skrętne z mozliwosćia blokowania!!!!!
mumi24 prowadziąłm chicco 3 kołowego i poważnie zastanowiłąbym sie czy nie kupic właśnie trójkołowca mimo ze byłąm ich przeciwnikiem... z zdrugiej strony one chyba są najfajniejsze na nierówny teren typu las piach.... są bardziej spotrowe nie miejscie... o chicco słyszałąm dobre opinie... To dobrze że z piankowymi kołami poradzę sobie po piachu ![]() ![]() dylemat dalej zostaje czy: stabilniejszy 4 kołowy na miasto (dwa duże z tyłu dwa mniejsze z przodu) czy 3 kołowy lepszy na trudny teren działki. Dobrze że zostało mi jeszcze troszkę czasu Dziękuję za opinie ![]()
#182 |
Raczkowanie
|
huraaa znalazłam wózeczek dla mojego skarba spełnia wszystkie moje wymagania a nawet więcej oto jego cechy:
wózek spacerowy na aluminiowym nowoczesnym stelażu przednie koła skrętne z unikatowym systemem pokonywania przeszkód (jedno koło może jechać niżej drugie wyżej) łatwo zdejmowane łożyskowane , pompowane duże koła idealne na każdy teren pięciopunktowe pasy bezpieczeństwa z ochraniaczami regulowany podnóżek zdejmowana regulowana budka regulacja wysokości rączki , bardzo elastyczna rozpiętość : dla pań od 150 cm do panów do 220 cm trzypozycyjna regulacja oparcia , super rozpiętość (101-162°) regulowany pałąk z możliwością demontażu nowoczesny, zintegrowany hamulec SoftFix na tylnich kołach pojemny kosz na zakupy tapicerka łatwa do ściągnięcia (można prać) Wymiary: po złożeniu: 82/62/87cm długość siedziska: 23cm szerokość siedziska: 29cm rozstaw kół: 62cm wysokość rączki: 78-100cm średnica kół: 30cm hihi ma wszystko a najbardziej chodziło mi o skrętne koła, duże koła, regulację wysokości rączki i możliwości zamontowania budki tak aby dziecko widziało świat a innym razem mamę, ale jetem szczęśliwa już się martwiłam że żaden nie soełni moich oczekiwań a zobaczcie sobie na zdjęciach jak ten wózek pokonuje przeszkody no coś fantastycznego jest to wózek i'coo Targo Country napiszcie mi tylko proszę czy te wymiary są odpowiednie dla maleństwa ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#183 |
Raczkowanie
|
o przepraszam teraz to napewno już ten inna odmiana icoo lepsza I'COO - POCCO COUNTRY + COSYCOCOON
|
![]() ![]() |
![]() |
#184 |
Zakorzenienie
|
księżniczka_22, fajne te wózeczki, choc wydaje mi się,że ten TARGO ma kubełkowe siedzisko..???Ten drugi fajniejsze,ale już droższy...
Poszperałam jeszcze we wózeczkach i znalazłam też fajny do 1000 zł ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#185 |
Raczkowanie
|
o kurcze rzeczywiście też fajny i ma wszystko czego potrzebuję jedyne co to te przednie koła mniejsze już widzę minę męża jak je zobaczy i napewno powie że on swojego dziecka w takim woził nie będzie bo te koła wyglądają jak dla dziecka niepełnosprawnego ( nie ubliżając chorym dzieciom ) chodzi głownie o wózek inwalidzki że to niby tak wygląda. Ale mi się podoba jest ładny to fakt
![]() dziękuję Ci xandra78 że razem ze mną poszukujesz ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#186 |
Zakorzenienie
|
księżniczka_22 nie ma za co, ja też na tym korzystam
![]() A podobno im kółko mniejsze-tym bardziej zwrotne, mnie to nie przeszkadza akurat.Ale przecież i tak musiałabym to sprawdzic "na żywca" w sklepie, bo w ciemno wózka nie kupię ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#187 |
Raczkowanie
|
haha ja też jak się dorwę do sklepu to rzucę się na te wszystkie wózki aż pomyślą że jakaś wariatka przyszła, teraz jestem aktualnie za granicą więc tylko internet mi pozostaje ale już za tydzień ukochana polska i lecę odrazu do sklepu
![]() |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
![]() |
#188 |
Raczkowanie
|
Xandra78 ja jeszcze tylko o Chicco,pisałaś o rączce,że wolałabyś jak by miał w całości
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#189 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#190 |
Zadomowienie
|
To może rozważysz taki jak mnie się podoba.....ma cała rączkę, większe niż w poprzednim linku kołka, które z opinii innych dają radę po nierównościach (i wcale nie są takie małe jak sie wydaje ze zdjęcia)
#191 |
Zakorzenienie
|
Ja juz sama nie wiem, chyba mam za dużo wymagań,a za mało zdecydowania
![]() Tyle czasu spędzam na poszukiwania-co prawda na razie w necie,ale gdzie indziej poznam opinie innych uzytkowniczek danych modeli?Najpierw wybiorę kilka z neta,a później sprawdzę w sklepie,jak się prowadzi ![]() ![]() |
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#192 |
Raczkowanie
|
xandra78 widzę, że podobają Nam się te same wózki. Czy któraś z Was może coś więcej o nich napisać? A czy do Toledo montuje się fotelik? Jakoś cyba nie doczytałam
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#193 |
Zakorzenienie
|
Tak właśnie przyszło mi do głowy wyeliminowanie kolejnego mojego wymagania
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#194 |
Raczkowanie
|
Xandra78 jeszcze polecam ten wózek http://dino.sklep.pl/nowy/s4-formula...ow-p-1873.html
jedna koleżanka ma spacerówkę i jest bardzo zadowolona,a druga kumpela własnie go zamówiła i czeka jak przyjdzie ![]() ![]() A co do fotelika montowanego na wózku stelaża,mój Chicco tak ma,ale powiem ci że kiedyś pojechaliśmy na zakupy i właśnie wzięliśmy tylko fotelik i zamontowalismy na stelażu,moja Wiki cały czas się w nim kręciła i było jej nie wygodnie i cały czas marudziła,więc nie każdemu dziecku podoba się takie siedzenie w foteliku. |
![]() ![]() |
![]() |
#195 |
Zakorzenienie
|
gosiata1, super ten wózeczek, niestety trochę dla mnie za drogi...
Ja teraz to już w ogóle zgłupiałam,bo mój wspaniały plan runął!!!Miałam kupic w komisie głeboki wózek(co by go uzywac tylko przez pierwsze 6 m-cy),a na potem juz jakąś fajną,lekką spacerówkę-miało wyjśc taniej,no i w ogóle miało byc pięknie. Ale teraz patrzę na spacerówki na allegro(tak do500-600zł) i prawie wszystkie są na malutkich, podwójnych kółeczkach, które z mojego doświadczenia są beznadziejne!!!! ![]() ![]() Jeszcze jakiś nowy znalazłąm,całkiem, całkiemhttp://allegro.pl/item424281077_v_cr...z_fabryki.html |
![]() ![]() |
![]() |
#196 | |
Zakorzenienie
Lokalizacja: "Na peryferiach miasta, gdzie asfalt trawą zarasta..."
|
Cytat:
oglądalam ten wózek i moim zdaniem gondolka jest tragiczna... ma jakoś dziwnie nakladana budkę (szparki między nią a wózkiem), poza tym jest dośc krótka.. no i moim zdaniem wózek jest dośc masywny i tu juz kwestia gustu... moim zdaniem po prostu brzydki ![]() za tą kase można znaleźć dużo fajniejszych.. ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#197 |
Raczkowanie
|
scorpionec właśnie nie widziałam gondolki na żywo tylko miałam doczynienia ze spacerówką bo ma moja koleżanka i jest zadowolona,powiedziała,że na nic innego by go nie zamieniła. Zresztą wiesz to kwestia gustu każdemu podoba się co innego
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#198 |
BAN stały
|
Nie prześledziłam calego wątku, najprawdopodobniej już ktoś polecal ten wózek - Maclaren Quest. Leciutki, zwrotny, estetyczny. Przesiedliśmy się po 2 miesiącach używania Chicco Multiway. Wkleiłabym wam jego fotki, ale nie potrafię - jeśli ktoś może udzielić mi krótkiej instrukcji w tym temacie, to bardzo chętnie je wrzucę
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#199 |
Zakorzenienie
|
Mam pytanie do użytkowniczek X-landera xt. Czy duży problemem jest brak mozliwości przekładania rączki w spacerówce? Bo zastanawiam się nad tym wózkiem i od teściowej słyszałam własnie takie arguemnty, że nie widzę co dziecko robi, że się pobrudzi, zgubi buty etc etc a ja tego nie będe widziała.
![]() |
#200 |
Raczkowanie
|
A co myślicie o wózkach Implast? www.implast.com.pl Szczególnie mi chodzi o Pulse 3 lub 4 i tą spacerówkę Vibe. Może jest jakaś posiadaczka? Ten Vibe mi się podoba i tak myślę, że może dałoby się dokupić gondolę do niej. Już głupieję od tych wózków, w każdym potrafię znaleźć wadę
![]() Jeśli chodzi o McLarena to dla mnie są one oklepane, mi się jakoś nie podobają, chociaż słyszałam o nich dobre opinie i wiem, że są bardzo popularne. Chociaż też czytałam na forum, że Inglesina jest tańsza, a dorównuje jakością. Pozdrawiam. |
![]() ![]() |
![]() |
#201 |
Zakorzenienie
|
passionfruit, sama się musisz zastanowic, jakie funkcje są dla Ciebie ważne. Brak przekładanej rączki nie jest oczywiście żadnym problemem-kiedyś nie było wózków z taką funkcją i jakoś to było.Jest to jakieś udogodnienie, bo MOŻE SIE TAK AKURAT ZDARZYC, że Twoja dzidzia będzie płakac, jak Cię nie będzie widziała.Jednak większośc dzieci jest bardziej ciekawa świata i wolą oglądac przemykające krajobrazy
![]() Mnie osobiście ta funkcja jest średnio niezbędna, ale skoro wózki z tą cechą są w takiej samej cenie, to czemu nie? Aha-i zwykle przekłada się całe siedzisko (gondolę) w odwrotnym kierunku jazdy. Moim zdaniem przekładana rączka jest rozwiązaniem troszkę chybionym, zwłaszcza przy skrętnych przednich kołach, bo po przełożeniu rączki są one z tyłu. emigrantkaa, wózki sa rewelacyjne ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#202 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() ![]() |
![]() |
#203 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
moja teściowa też tak mówiła... moim zdaniem to nie ma wielkiego znaczenia i to ze dziecko jedzie tyłem do ciebie nie oznacza ze go nie widzisz.. osobiście kupiłam wózek bez tej opcji.... na zakup wózka ma wpływ duzo indywidualnych wskaźników.. bo nie dla kazdej z nas np ciężar bedzie mial znaczenie (jeśli ktoś mieszka w domku nie ma żadnego) to samo dotyczy kół i zawieszenia - zależy gdzie bedziemy spacerowac... no i od pory roku w której urodzi sie dziecko sporo zależy ... co do wózków IMPLASTU polecam przed zakupem (jak i wszystkie inne) dokładnie obejrzeć na żywo przed zakupem... moim zdaniem te akurat sporo traca na żywo wlaśnie.. (zwłaszcza wykonanie i materiał) ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#204 |
Zakorzenienie
|
Znalazłam całkiem przyzwoity wózek za 930 zł i to z fotelikiem samochodowym. Juz bym nawet odpuściła te piankowe kólka
![]() W ogóle na powyższej stronie wózki są bardzo dokładnie opisane. Dodam jeszcze kilka moich typów z ostatnich dni ![]() Edytowane przez xandra78 Czas edycji: 2008-09-02 o 20:07 |
![]() ![]() |
![]() |
#205 |
Raczkowanie
|
Ja na pewno wózek przed kupieniem chciałabym obejrzeć. Słyszałam, że ta spacerówka fajnie, lekko się prowadzi. Wogóle wygląda na lekką, chociaż mój mąż krzywi się troszkę. Szkoda, że nie ma całej rączki i z tego co widzę to tej rączki nie da się regulować - wysokość. Znowu pod tym Pulse nie ma kosza na zakupy. No i nie wiem czy do Vibe można dodać gondolę i jakby to wyglądało. Jak ktoś ma Implasta proszę niech coś napisze.
Xandra78 ciekawy jest ten wózeczek, tylko waga spacerówki 11 kg ![]() ![]() ![]() A może jeszcze taka loola up? http://www.bobolandia.com/wozek-bebe...ed-p-3073.html Można założyć na nią gondolę, widziałam gdzieś tak. Tylko spacerówka też 10,5 kg, a wyglądają na takie leciutkie te wózki ![]() Pozdrawiam dziewczyny. Mam nadzieję, że w końcu coś znajdziemy ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#206 |
Zakorzenienie
|
emigrantkaa, 11 kg to wcale niedużo na spacerówkę z wózka wielofunkcyjnego. Zwykłe spacerówki moga ważyc np. 7 kg,ale wiadomo,że kółka będą miały gorsze(bo one najwięcej ważą) i np. miękkiej tapicerki czy usztywnień na siedzisku
mniej ![]() Ja musze się w końcu wybrac do jakiegoś sklepu i pooglądac na żywo wózeczki-pewnie 80% moich typów odpadnie. Tylko pewnie będzie problem, żeby te wszystkie wózeczki spotkac... Ech... Teraz nawet myślę o piankowych kołach, bo czytałam na różnych forach,że w tych samodzielnie pompowanych zdarza się złapac gumę i czasem jest problem z kupieniem odpowiedniej dętki.Już sama nie wiem, niech mnie ktoś wyręczy w wyborze wózka!!!!!! ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#207 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Ja niestety po wizycie w kilku sklepach zgłupiałam doszczętnie. Moich kilku faworytów wysypało się jak zobaczyłam je na żywo. Wszystkie te wózki na pompowanych kołach są wielkie i cięzkie, a ja niestety będe musiała z I piętra znosić. Oststnio moim faworytem jest Chicco trio enjoy evolution. Jest lekki, składa sie w parasolkę, łatwo się nim jeździ. Niestety ma małe podwójne kółka, ale podobno nie jest to problem jak sie nie jeździ po śniegu. A ja mam zawsze odśnieżone chodniczki. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#208 |
Zakorzenienie
|
Zaraz dostane fioła
![]() Doszły mi jeszcze dwa wózki.... ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#209 |
Zakorzenienie
|
mi Pan w sklepie mówił ze bez względu na cenę i markę wózka jak są podwójne małe kółka to przeważnie są z nimi klopoty..
często miedzy nie coś się dostaje co powoduje blokowanie, a blokowanie z kolei powoduje usterki.. |
![]() ![]() |
![]() |
#210 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Czyli odnośnie przednich, obrotowych kół zostaje opcja podwójnych, ale sporych i pompowanych lub pojedynczch...Z tych pojedynczych, to ciekawa jestem, jak się sprawują takie malutkie, piankowe? Na początku spodobały mi sie kółka w CONECO TOLEDO i ESPIRO ATLANTIC-pojedyncze, skrętne i pompowane, ale one chyba znacznie zawyżają wage wózka... |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:27.