![]() |
#2281 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Jaki wózek- temat zbiorczy.
a ja wsadzilam 5 msc corke do spacerowki, przeciez ona nie ma desek tylko jest mieciutka, fakt brak amorow, ale jak jezdzila w starym wozku to bardziej sie tam balam bo jednak ok amory byly ale na wertepach i tak trzęsło a tam dechy byly bez pianek, dlatego koc kladlam kilka razy zlozony
![]() Mam kolezanke ktora rodzila tydzien wczesniej ode mnie i w ogole gondoli nie uzywala od razu do spacerowki, tyle ze na 4 miesiace miala wkladke dla niemowlaka a teraz smiga normalnie ![]()
#2282 | |
Zakorzenienie
Lokalizacja: "Na peryferiach miasta, gdzie asfalt trawą zarasta..."
|
Cytat:
no różne są przypadki i różni rodzice.. znam też takie co usadzają 3 miesięczne dziecko obłożone z każdej strony czym się da i pokazują znajomym "popatrzcie ma 3 miesiące i juz siedzi!!" ale czy to powód by powielać takie pomysły?? btw w angli oprócz warunków pogodowych i chodniki są inne ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2283 | |
szeryfcio
|
Cytat:
![]() Też bym w życiu nie wsadziła 6 miesięczniaka do parasolki, trochę wiedzy (fizjoterapeytycznej) i wyobraźni trzeba mieć ... ![]() Co do wózka dla 2latka; dwulatek chodzić sam umie, owszem, ale wózek wciąż w wielu sytuacjach jest przydatny. - jak się pójdzie na dłuższy spacer, nóżki w końcu zaczynają boleć - jak dziecko śpi na spacerach - jak trzeba szybko załatwić gdzieś sprawy na mieście (z malcem) lub zawieźć rano do żłobka - jak się jedzie gdzieś (na przykład na zakupy) dziecko zaśnie w samochodzie... nie trzeba go później przez dwie godziny na ręce nosić (z koszykiem/ wózkiem w drugiej). Dla mnie jest oczywiste, że wózek dla dwulatka jest bardzo przydatny. Ale są ludzie, którzy nie korzystają z powyższych opcji albo mają domek z podwórkiem i dalej się nie ruszają, wtedy im wózek niepotrzebny.
![]() |
#2284 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() nie śpi na spacerach ani nie zasypia w samochodzie bo ma stała pore drzemki i spi w tym czasie we własnym łóżku.. nie przyszło by mi do głowy wyciągać jej na zakupy w trakcie drzemki.. dwa spora część dwu latków nie śpi w dzień.. dwa nie wyobrażam sobie jej śpiącej wózku a juz na pewno nie w parasolce.. sama bym nie chciała spać w takim "układzie" ![]() opcja noszenia na rękach odpada bo jestem w ciązy i to nie wchodzi w grę o czym mała wie ![]() mieszkam w bloku na skraju miasta.. wszędzie musimy dojść na własnych nogach bo samochód mamy jeden który przeważnie zabiera do pracy tż ![]() Edytowane przez scorpionec Czas edycji: 2011-05-17 o 07:44 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2285 |
Zakorzenienie
|
ja nie mam samochodu, mieszkam w centrum (dlatego tez nie mamy samochodu) ale n spacery chodzimy dlugie, wozek zawsze mam ze soba chocby po to zeby torbe powiesic a nie nosic z gratami do jedzenia, picia i innymi gadzetami
macie racje chodniki inne ![]() ![]() widzialyscie nowy quinny? a moze on juz nie nowy, tylko ja z obiegu wypadlam? http://www.boots.com/en/Quinny-Senzz...ickey_1155107/ |
![]() ![]() |
![]() |
#2286 | ||
szeryfcio
|
Cytat:
W parasolce śpi bez problemu, wręcz lubi się w niej układać. Zresztą zauważyłam, że wiele dzieciaków lubi spać w wózkach.... mnie też się zawsze wydawało, że to musi być takie niewygodne... ![]() Dla mnie wózek jest bardzo wygodnym wynalazkiem i jak trzeba, a mam, to ułatwiam sobie życie i używam ![]() Jasne, ze jak ktoś nie ma wózka, to obejdzie się w tym wieku i bez. ![]() Cytat:
![]()
![]() |
#2287 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ale za niedługo speedi wyjedzie w miasto z nowym użytkownikiem ![]() dwa dla mnie wózek nie był ułatwieniem wręcz przeciwnie.. musiałam znosić go i w nosić na 3 piętro (teraz mam windę więc ta wada odpada) dwa jest sporym utrudnieniem w poruszaniu się po mieście..do części sklepów /urzędów itp trudno się nim dostać albo wymaga to więcej wysiłku niż z chodzącym dzieciem ![]() to samo zimą śnieg i wózek to koszmar.. to samo w aucie dziecko samo ładuje się do auta ja zapinam pasy nie musze juz składać wózka i wkładać i wyciągać z bagażnika.. więc dla mnie osobiście rezygnacja z wózka to wielka ulga ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2288 |
Raczkowanie
|
Hej dziewczyny!
Jestem w 5 miesiącu ciąży i termin mam na wrzesień ![]() Opłaca mi się teraz kupować wózek czy poczekać na jakieś wyprzedaże? Kiedy są wyprzedaże na wóżki? Jakie sklepy w Poznaniu polecacie? Albo jakieś internetowe najlepiej...
#2289 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
A co do tego sadzania to tez mnie to razi ![]() No a spacerowke musielismy jakas kupic wiec padlo na tą ale akurat ja kraze tylko w okol domu a tu mam asfaltowe chodniki, gorzej na miescie, ale nie mam po co tam chodzic poki co.
![]() |
#2290 | |
szeryfcio
|
Cytat:
1. to nie było do ciebie personalnie, tylko ogólnie, że jak ktoś... ![]() 2. mam windę, więc u mnie to nie problem. W sklepach, metrze też....wszędzie szeroko, podjazdy i windy. Jak zdarzy mi się coś ze schodami, to mam megalekki wózek. Wózek w jedną rękę, mały za drugą rękę i bez problemu. 3. zimą - mieszkam w mieście, alejki na osiedlu czy poza zawsze poodśnieżane. Ale jak mocno napada, to wiadomo wózka nie bierzemy tylko sanki albo na piechotę. Sprecyzuję: wózek jest tylko jak coś trzeba szybko załatwić albo jechać samochodem. Normalnie jest rower albo nogi. Jak używałam wózka non stop, to miałam taki co na śniegu pojedzie (pompowaniec). 4. No dla mnie to raz-dwa ![]() Jak widać, wszystko zależy od indywidualnych potrzeb i podejścia, jak komu wygodniej. ![]()
Cosmesfera Edytowane przez sheryl Czas edycji: 2011-05-17 o 21:37 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2291 |
Zakorzenienie
|
taki off top
wlasnie mam w domu 3ci wozek, bo mi dziecko zasnelo w wozku kolezanki... ![]() i jak juz dawno nie spala w wozku, tak teraz spi w nim i to w domu ![]() |
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#2292 |
szeryfcio
|
A co to za wózeczek?
#2293 |
Zakorzenienie
|
zeby nie sklamac to hauck jeep. fajnie sie kieruje, ale jak wklad jest lzejszy. bo moja wazy swoje 16 kilo i czuje ze tak po paru miesiacach to rozne elementy zaczely by sie ruszac mocno, bo juz sie ruszaja
|
![]() ![]() |
![]() |
#2294 | |
szeryfcio
|
Cytat:
![]()
![]() |
#2295 |
Zakorzenienie
|
Widzę za po niecalym roku użytkowania (olo ma 9 miesięcy) raczka lata tam gdzie sie Ja reguluje i. Przednie kółka sie koleboca.i to miejsce spojenia stelaza z raczka ale to może byc efekt tego ze mama wciąga wózek po schodach.
|
![]() ![]() |
![]() |
#2296 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ale widuję u siebie panie z poduszką taką wielką w wózku ![]()
![]() |
#2297 |
Raczkowanie
|
Ja po długich wahaniach kupiłam x-landera xa w kolorze ocean, tzn. mój mąż kupił. Leżę w szpitalu i nie miałam jak jeździć po sklepach, a tym bardziej oglądać wózków używanych, a mały może się wykluć lada dzień i nie chciałam dłużej czekać. No cóż.. sama swojego wózka jeszcze nie widziałam
![]()
#2298 |
Zakorzenienie
|
My tez mamy x-landera i jestesmy zadowoleni.
|
![]() ![]() |
![]() |
#2299 |
Zakorzenienie
|
w Poznaniu Pati i Maks ma duży wybor wozkow na ul.Polenej my tam cała wyprawkę kupiliśmy.A w necie sklep tosia.pl
|
![]() ![]() |
![]() |
#2300 |
Zakorzenienie
|
Nowy wózek kupować najlepiej jak najbliżej terminu porodu, bo od momentu kupienia "leci" Ci gwarancja. Szkoda jej na miesiące, gdy wózek stoi jeszcze bezużyteczny.
#2301 |
Raczkowanie
|
TUTEK Camaro 2w1 czy ktoś miał z nim do czynienia?
Jak się sprawdza w użytkowaniu? Dziś byłam pooglądac wózki i ten właśnie wpadł mi w oko, ale jak zachowuje się w czasie użytkowania? Może mi ktoś coś powiedziec? O ten model mi chodzi: http://www.tutek.pl/produkt ,74,CAMARO_ALU_C2_BRAZ_+_ BLEKIT Interesuje mnie też TAKO WARRIOR, użytkował ktoś te wózeczki?
konsultantka Mariza ![]() ![]() Edytowane przez kosmetyczkaa Czas edycji: 2011-06-01 o 10:19 |
![]() ![]() |
![]() |
#2302 |
Rozeznanie
|
dziewczyny !
czy któraś z was jest albo była posiadaczką peg perego skate?? http://allegro.pl/wozek-mamas-papas-...643872594.html o takiego właśnie?? już w zasadzie się zdecydowałam ale mam kilka pytań a wiadomo - sprzedawca tylko zachwala ... |
![]() ![]() |
![]() |
#2303 |
Raczkowanie
|
Ja nie miałam, ale jeśli Cię zainteresuje moja opinia, proszę bardzo:
Wózeczek śliczny, ale: -maleńka gondola, wąskie niepraktyczne i małe kubełkowe siedzisko - mały wózek, a strasznie ciężki - 15 kg? masakra.... - nie wierzę w ten kosz na zakupy z gumeczką. W życiu bym nie kupiła, wygląda jak zabaweczka a waży więcej niż moja teutonia... Edytowane przez volvoc70 Czas edycji: 2011-06-08 o 08:32 |
![]() ![]() |
![]() |
#2304 |
Rozeznanie
|
no właśnie to są te moje wątpliwości...
z drugiej strony tam gdzie mi się udało uzyskalam opinię, że wózek wcale nie jest taki mały i dziecko spokojnie się w nim mieści, że siatka na dole jest super wytrzymała, pojemna, z wagą no niestety sporo waży... cóż, dzisiaj go zamówiłam, przekonała mnie jednak większość pozytywnych opinii jakie wyszukałam na jego temat ale volvoc70 dziękuję za uwagi ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2305 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#2306 |
Rozeznanie
|
też prawda...
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2307 |
Rozeznanie
|
słyszałyście coś o nowych wózkach tako (captiva, cruze, camaro)? Zaciekawiły mnie
![]() ![]() |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#2308 |
Zakorzenienie
|
jest tutaj ktos kto moze wypowiedziec sie na temat wozkow Bebetto Solaris?
Zastanawiam sie nad Jedo FYN ale ten Bebetto Solaris takze wpadl mi w oko ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2309 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
#2310 |
Raczkowanie
|
Dziewczyny moja dzidzia urodzi sie w połowie października , jaki wózek polecacie nie za ciężki z pompowanymi kołami do 2000 tys zwrotny z duża gondolą, Please
![]()
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 06:38.