![]() |
#2341 |
Zadomowienie
|
Dot.: Jaki wózek- temat zbiorczy.
no właśnie tą inglesianą nie dano mi pojeździć po sklepie
![]() a strasznie na nią choruję odkąd kiedyś zobaczyłam... tylko wtedy nie byłam świadoma zawrotnej ceny tego wózka... czyli co? myślicie, że to kwestia wyglądu i wcale nie jest wart ani poszukiwań go w wersji używanej ani też zakupu? kropka75 no właśnie pokazywała mi xlander - ładny... ale... gondolka była tak cieńka że szok w porównaniu nawet z tańszymi wózkami no-name; i wogóle jakaś taka chwiejna.. może faktycznie jakiś trefny egzemplarz... muszę poszukać jakiegoś wózka no bo chwilowo inglesiana - z wyglądu, a ten ecoline - tak ogółem ![]() a ty kropka masz mutsy? czy w tym modelu który masz jest taka możliwość żeby wpiąć fotelik samochodowy? |
![]() ![]() |
![]() |
#2342 |
Zakorzenienie
|
Mi sprzedawca w sklepie powiedzial "inglesina ma wygladac! a nie byc praktyczna!
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2343 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() to tłumaczy czemu mi nie pozwolili wózkiem pojeździć skoro najpierw chciałam do 2 tysięcy a na widok inglesiany chciałam "już teraz natychmiast" zapłacić te 3 tysiące ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2344 |
Zakorzenienie
|
ja bym brała Mutsy lepiej wygląda ma więcej funkcji.Duży wybór kolorów
![]() do Mutsy można wpinać foteliki Mutsy, Maxi Cosi , i Cybex Aton |
![]() ![]() |
![]() |
#2345 |
Zakorzenienie
|
Dziewczyny a ja mam pytanie odnośnie gondoli w wózkach. Mój synek będzie zimowy, zastanawiam się czy powinnam szukać gondoli w wymierach ok 80cm długości (ciężko takie dostać ale są) czy taka 75 spokojnie wystarczy żeby wozić malucha do kwietnia w gondolce?
|
![]() ![]() |
![]() |
#2346 | ||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Tego nie wiem, bo ja na stelaż X-landera kupiłam godnolkę Quinny. ![]() Cytat:
Na niektórych portalach tak go pojechali, że szok. ![]() Ale nadal o nim myślę. ![]() ---------- Dopisano o 10:51 ---------- Poprzedni post napisano o 10:50 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 10:53 ---------- Poprzedni post napisano o 10:51 ---------- Cytat:
To zależy od kształtu gondoli i też jej szerokości. Mój syn urodził się króciutki, miał 51cm, a gdy miał 3 miesiące było mu ciasno. Wystarczyło, że bryknął dwa razy nogami i już miał je na końcu wózka. Od 4go miesiąca już nie widział gondoli... I to mimo, że był wiosenny. |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#2347 |
Zakorzenienie
|
ja rodzę można powiedzieć na dniach
![]() ![]() |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
![]() |
#2348 |
Zakorzenienie
|
termin mam na 13listopada.
Na poczatku 21tyg ciazy maluch wazyl 390g, doktor powiedzial ze duzy jest. Nie wiem czy to jest regula, ze duzy sie urodzi? ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2349 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() mój w 23tc miał ponad 700g ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2350 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() W moim wątku XI/XII tak zrobiłyśmy i jest to pomocne ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2351 |
Raczkowanie
|
ja wszystkimi które wymieniłam jeździłam po sklepie bo każdego pomacałam.
mi zależy przede wszystkim na tym żeby wózek był w miarę lekki pomimo ze będę mieszkać na parterze w nowym mieszkanku no i by mieścił się bez problemu złożony do nie dużych rozmiarów bagażnika w naszym autku Quinny speedi- dla mnie a tarmosiłam nim na wszystkie strony jest chyba jednym z bardziej stabilnych 3kołowców które oglądałam i nawet mąż się przekonał, jego zaletą jest zdecydowanie waga bo z tych 4 jest najlżejszy, łatwość składania no i płynnie się prowadzi, nie widziałam na żywo gondolki niestety Bolder Ecoline- jest cięższy w prowadzeniu troszkę gorzej ale dobrze, wszystkie zalety już wcześniej wymienione jak najbardziej trafne, jest po prostu ładny, choć jakość materiałów powiedzmy najlepsza nie jest - nosidełka Maxi Cosi da sie wpiać ![]() Jedo fyn- w sumie bardzo podobny do Boldera jeśli chodzi o zalety ale jest troszkę większy ale bardzo ładnie podbija się nim i jeździ no i x-lander xa- ładnie wygląda, łatwo się prowadzi, ale gondola moze nie mała ale płytka no i ponoć nowe modele mają przekładaną spacerówkę i w zasadzie wszystkie te wózki mają swoje zalety..choć po wielu rozmowach z mężem chyba postawimy jednak na tego Quinny bo dam go rade złożyć trzymając maleństwo a niestety który wózek bardziej mi się w sklepach spodobał to miałam duże problemy by podbić koła albo był mega ciężki ![]() oj rozpisałam się strasznie ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2352 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2353 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Jedo Fyn jest ciężki. I duży nawet po złożeniu, bo on tylko się obniża, nic więcej. Bez auta typu kombi trzeba go pożegnać. A gdy trzeba go wnieść na któreś tam piętro, to już w ogóle należy go zapomnieć czym prędzej. /Notabene mam go z wymiany od koleżanki. Ona ma mojego X-landera. Pożyczała na wyjazd. Po pierwszych testach powiedziała tylko, że będzie jej smutno się odmieniać, bo super się jeździ. Wyjechała... Właśnie się dowiedziałam, że wróciła... ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2354 | |
szeryfcio
|
Cytat:
![]()
![]() |
#2355 |
Zakorzenienie
|
A ja byłam na oględzinach wózków, w poszukiwaniu czegoś dla rocznego synka i ... załamka.
![]() Pierwszego wózka szukałam 9 miesięcy. ![]() Teraz też nic ciekawego nie widzę. ![]() Ewentualnie... podoba mi się Mutsy - ale wcale nie jeździ się nim tak bosko, ja myślałam. I drugi X-lander XQ - jeździ się bombowo, tyle że buda mniejsza niż w XT i XA, nie wiedzieć po co. ![]() A z typowych lekkich wózków NIC. Wszystko rzęzi, klekocze, stuka, porażka. ![]() |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#2356 | |
Zakorzenienie
Lokalizacja: "Na peryferiach miasta, gdzie asfalt trawą zarasta..."
|
Cytat:
![]() ![]() na drugim miejscu ew x-lander boldery są cięzkie i jak dla mnie na zywo jak się im przyjrzeć tandetnie wykonane... |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2357 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Podobne do Maclarena. Duża buda - na plus. I jak się jeździ? ---------- Dopisano o 11:55 ---------- Poprzedni post napisano o 11:44 ---------- Cytat:
Cytat:
Wczoraj macałam parasolki X-landera, Inglesiny i Maclarena. Wszystkie hulały jak chciały. A Maclaren przy tej swojej lekkości to już w ogóle. Szoku doznałam. ![]() ![]() Owszem, koła nie stukają i nie trzeszczą, ale za to dźwięczy cały wózek. ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#2358 | |
szeryfcio
|
Cytat:
![]() ![]() Ale najgorszy shit jaki widziałam i użytkowałam w (każdym) sklepie to x-lander xs, rozklekotany na maxa i tandetnie wykonany, reszta parasolek mniej więcej podobna, ale wiadomo, że i tu są różnice. Generalnie parasolki inaczej jeżdżą niż te stabilne duże wielofunkcyjne, inna konstrukcja stelaża; ja sie do tego już przyzwyczaiłam i jestem w stanie przebierać w parasolkach i wybrać coś co mi się podoba ![]() Wiem już, że gdybym miała miała jeszcze raz kupować parasolkę, byłby to Maclaren jednak. Ja kupiłam Jane Sonic Evo, który byłby super, bo i lekkość prowadzenia i lekkie podbijanie i lekki sam w sobie i wysokie oparcie - wszystko co najważniejsze przy większym i cięższym dziecku... ale tapicerka nie wytrzymuje cięższego dziecka. Przy 13, 5 kg dziecku zaczęła mi się przedzierać z boku, a druga (bo miałam już dwie tapicerki) przecierać się tam gdzie się napina pod ciężarem dziecka. W ciągu 3 miesięcy miałam sito na kołkach stelaża. A wózek jest do 15 kg, więc producent się nie wywiązał. Następnym razem postawiłabym jednak na jakość, z której jakby nie było Maclaren słynie. Kusi mnie jeszcze Cybex Onyx, bo i design i lekkość prowadzenia na plus, ale bałabym się o właśnie o tę jakość i niezawodność.
![]() |
#2359 |
Zakorzenienie
|
Model był jeden Mac XT, więc nie miałam opcji wyboru, ale jak wzięłam do ręki to klekotał przy każdym ruchu w bok. Sprawdzałam nity, wszystko trzymało niby i było złożone do kupy, więc nie wiem.
XS faktycznie nieciekawy. Bardzo podobny do XT był Inglesina parasolek, chyba to był Trip. A synowi podobał się parasol taki szeroki jakiś z Mamas&Papas, ale nie wiem jaki. ![]() ![]() Nie pamiętam nazwy, po wyglądzie na fotach to chyba Cruise - bo takie pikowane wyściełanie miał. Edytowane przez kropka75 Czas edycji: 2011-07-14 o 12:13 |
![]() ![]() |
![]() |
#2360 |
Zakorzenienie
|
Może ma ktoś takiego Mamas&Papas i coś mi o nim powie więcej?
|
![]() ![]() |
![]() |
#2361 | |
szeryfcio
|
Cytat:
![]() Ja miałam Questa i nic mi w nim nie przeszkadzało, tylko kółeczka (bo małe) terkotały na niektórych nawierzchniach. W Sonicu kółka są większe i takiego terkotania nie ma. Ale też to w sumie mi nie przeszkadzało. Do Trip właśnie Sonic jest bardzo podobny (tylko ciut większy i koła większe) a tak to bardzo podobne stelaże. Ja Mamas & Papas nie miałam ani nikt ze znajomych, ale na forach raczej pozytywnie się o nich wypowiadają.
![]() |
#2362 |
Raczkowanie
|
dzięki dziewczyny za opinie
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2363 |
Zakorzenienie
|
Kropko, szczerze to pomyslalam tak jak Sheryl, ze z Maclarenem z ekspozycji cos nie tak bylo. Bo sa to wozki ciche. Uzywamy Maclarena 4 seasons od 2 lat juz i dopiero ostatnio zaczelo terkotac jedno kolko, ale to z mojej winy bo corka 15kg wazy, a ja wozka nie oszczedzam i nieraz z 10kg zakupow przewoze.
![]() Ashe, dobry wybor, Speedi to bardzo praktyczny i wygodny dla rodzica i dziecka wozek. ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2364 |
Raczkowanie
|
Dziewczyny chcę kupic wózek Tako Warrior używany na allegro ale mam mieszane uczucia co do stelaża bo gdzieś czytałam że były jakieś problemy ale to chyba w tym drugim modelu jamper X czy jakoś tak. Zastanawiają mnie też koła czy dadzą sobie radę na nierównej powierzchni bo mieszkam na wsi.
Widziałam te wózki w sklepie i wyglądają na bardzo porządne jednak te w sklepie mają już nieco inne felgi i chyba grubsze opony jak te używane na allegro. Poradźcie mi czy nie wtopię jeśli zdecyduje się na taki wózek.
#2365 |
Raczkowanie
|
Dziewczyny, ja się podzielę opinią. Zanim kupilismy wózek (który jeszcze czeka na właścicielkę
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2366 |
Zakorzenienie
|
Ja mam Tako Jumper X. Do stelaża, opon, gondolki nie mam zastrzeżeń. Problemy były przy spacerówce. W sklepie oglądaliśmy tylko wersję z gondolką. Przy spacerówce bardzo utrudniony jest dostęp do kosza, a budka nie stopuje się tak, jak w gondolce, więc przy większych wybojach/wietrze budka się nam składała sama. Gdybym to wiedziała wcześniej, nie zdecydowałabym się na ten wózek.
Jasiek ![]() ![]() Misiek ![]() ![]() Edytowane przez malin30 Czas edycji: 2011-07-25 o 09:05 |
![]() ![]() |
![]() |
#2367 |
Raczkowanie
|
My kupiliśmy w końcu xlandera xa - jestem bardzo zadowolona. Jest zwrotny, lekko się prowadzi i podbija, nie mam zastrzeżeń co do wykonania. Wczoraj złapał nas duży deszcz, a mały miał w środku suchutko. Polecam
#2368 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() A zobaczysz jakie to fajne zimą. ![]() ---------- Dopisano o 10:31 ---------- Poprzedni post napisano o 10:31 ---------- Szukam folii do x-landera XT ale nie firmowej, bo za dużo tam srebra, za mało widać. Ktoś mi doradzi jakiś uniwers, który pasuje?? |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2369 |
Zakorzenienie
|
Dziewczyny spotkalyscie sie z wozkami EMJOT polskiego producenta?
Pojawił się u nich nowy model MIYO i strasznie mi się podoba ale nigdzie nic nie ma o tych wózkach. Starsza wersja to HiTreec. Chcialabym wiedziec co nieco o tej firmie (o miyo pewnie nikt jeszcze nie wie bo to nowość ![]() http://allegro.pl/nowosc-miyo-alumin...718843218.html |
![]() ![]() |
![]() |
#2370 |
Zadomowienie
|
Witam.
Mam pytanie odnośnie wózka Jane Powertwin. Czy będzie do niego pasowałam gondolka/fotelik Jane Matrix? Pozdrawiam, Ula.
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:30.