|
|
#2521 |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Jaki wózek- temat zbiorczy.
jaki kosmiczny
ale przy dwójce dzieci na pewno się sprawdza
Edytowane przez natajan Czas edycji: 2012-04-17 o 20:55 |
|
|
|
#2522 |
|
Raczkowanie
|
Dziewczyny a co sądzicie o tym wózku RECARO AKUNA ?
http://allegro.pl/wozek-recaro-akuna...043234797.html Szukam czegoś wygodnego i bezpiecznego, z czterema kółkami - potwornie NIE podobają mi się wózki z trzema. Myślałam o Maxi Cosi Mura 4 ale ekspedient w sklepie zdecydowanie go odradzał ze względu na spacerówkę: mówił, że nie osłania Dziecka gdy jest w pozycji leżącej oraz, że siedzenie jest profilowane i przez to nie dopasowane do różnych ramionek... jestem rozczarowana bo ten akurat najbardziej mi się podobał. |
|
|
|
#2523 |
|
Zakorzenienie
|
Ale ogólnie maxi cosi mura jest bardzo chwalony, więc może nie warto sugerować się jednym sprzedawcą?
Ja też bym go chciała
|
|
|
|
#2524 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#2525 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Znalazłam jeszcze coś takiego, firmy Mamas&Papas...http://www.mamasandpapas-polska.pl/p...dola_kol_black ...ładnie wygląda, jest aluminiowy i lekki, spacerówka wygląda na wygodną i zakrytą... |
|
|
|
|
#2526 | |
|
szeryfcio
|
Cytat:
Maxi Cosi Mura jest fajny i dużo mam z niego jest zadowolonych. Nie wiem o co facetowi chodzi z tym siedziskiem, wręcz przeciwnie, jest większe, szersze niż standardowe i to jest na plus.Jedyny minus, to to, że jest stosunkowo ciężki... Mnie ciężej się nim jeździło, manewrowało niż mutsiakiem... A to ta sama kategoria.... Ale generalnie jak nie musisz go nigdzie wnosić to tragedii nie będzie... Ogólnie wózek bardzo polecany. ![]() Ja bym wolała Murę niż te dwa, które podałaś w linkach...
Cosmesfera Edytowane przez sheryl Czas edycji: 2012-01-24 o 10:50 |
|
|
|
|
#2527 |
|
Zakorzenienie
|
stronę wczęsniej zajrzyj opisałam moje doświadczenia z Murą
siedzisko to właśnie zaleta ciepłe otulające bardzo wygodne Mnie się prowadzi rewelacyjnie Miał być to mój ostatni wymarzony wózek ale ta budka mnie męczy jednka znalazłam na to sposób folia jest świetna to nakładam a ma zamek i można dziecko ładnie otworzyć na świat jednocześnie zabezpieczając przez niesprzyjającymi warunkami
|
|
#2528 |
|
Matka na full etat
|
czytam i czytam i nie wiem sama już co wybrać... czy jest jakaś różnica czy to dla chłopca czy dziewczynki wybieram? czy to tylko w kwestii koloru ma znaczenie?
|
|
|
|
#2529 | |
|
szeryfcio
|
Cytat:
Nie. I chłopiec i dziewczynka mogą w tym samym wózku jeździć.Kolor też wzięłam taki jaki mnie się podobał i mój synek jeździł w wózku czerwonym. A teraz moim ulubionym kolorem wózków jest czarny. Bez względu na płeć.
|
|
#2530 |
|
Zakorzenienie
|
dla mnie mura byla przokropnie ciezka, wiec jesli zalezy ci na lekkim wozku, bo takie w tych dwoch linkach pokazalas, to nie polecam. no i mnie tez odrzucila spacerowka, jak dla mnie wlasnie malo oslonieta, no i mi wydawala sie stosunkowo nisko osadzona na stalezau. mi sie podoba ten mamas&papas, jako firme polecam, bo mam ich parasolke cruise i jestem z niej bardzooo zadowolona.
|
|
|
|
#2531 |
|
Zakorzenienie
|
Sheryl ma rację uwielbiam wózki czarne i brązowe
|
|
#2532 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
rozmiarach starczy wozek wielofunkcyjny taki np xlander 2w1? Chodzi mi czy ta spacerówka co jest wymieniana za gondolę starczy tak do 2giego roku? Czy trzeba się nastawiać na kupno osobnej spacerówki wcześniej?Właśnie zastanawiam się nad kupnem xlandera ale jak mam lekko po roku kupować spacerówkę to będę musiała to przemysleć jeszcze. Proszę o pomoc
|
|
|
|
|
#2533 |
|
Zakorzenienie
Lokalizacja: "Na peryferiach miasta, gdzie asfalt trawą zarasta..."
|
[1=c042958294e99042f58d4b6 e63f583de5e67f661_63eacf5 328b46;31818022]Podbijam to pytanie- jak dlugo dziecku o typowych
rozmiarach starczy wozek wielofunkcyjny taki np xlander 2w1? Chodzi mi czy ta spacerówka co jest wymieniana za gondolę starczy tak do 2giego roku? Czy trzeba się nastawiać na kupno osobnej spacerówki wcześniej?Właśnie zastanawiam się nad kupnem xlandera ale jak mam lekko po roku kupować spacerówkę to będę musiała to przemysleć jeszcze. Proszę o pomoc [/QUOTE]wózki jak x-lander, quennie speedi, maxi cosi mura czyli chodzi mi o wózki na pompowanych kołach etc mają zwykle większe i wygodniejsze siedzisko w spacerówkach niż wózki typowo spacerowe - parasolki.. i są wygodniejsze w prowadzeniu.. i zimą też lepiej się sprawdzają.. jeżeli ktos ma windę (ew mieszka w domku) i duży bagażnik to w ogóle moze się obejść bez parasolki a kupowanie 2 wózka w wieku 2 lat to już w ogóle bez sensu... bo wg mnie takie dzieci już spokojnie mogą na nogac na spaceki chodzic a wózek ew na dalsze wypady.. |
|
|
|
#2534 |
|
szeryfcio
|
[1=c042958294e99042f58d4b6 e63f583de5e67f661_63eacf5 328b46;31818022]Podbijam to pytanie- jak dlugo dziecku o typowych
rozmiarach starczy wozek wielofunkcyjny taki np xlander 2w1? Chodzi mi czy ta spacerówka co jest wymieniana za gondolę starczy tak do 2giego roku? Czy trzeba się nastawiać na kupno osobnej spacerówki wcześniej?Właśnie zastanawiam się nad kupnem xlandera ale jak mam lekko po roku kupować spacerówkę to będę musiała to przemysleć jeszcze. Proszę o pomoc [/QUOTE]Do dwóch lat starczy. Ale ja i tak potem kupiłam lekką parasolkę, na spacery, na zakupy... przy cięższym dziecku było z nią wygodniej... A i na nóżkach 2 - 2,5 latek długo nie wytrzyma na spacerze, nie jest to regułą, wiec wcale to nie było bez sensu. W większości przypadków zauważyłam, że spacerówka w tym wieku jeszcze jest bardzo przydatna i się sprawdza.
|
#2535 |
|
Zakorzenienie
|
X lander, mura, bo te mam starczy nawet dłużej niż do 2 lat
Ja też mam lekką spacerówkę a teraz "podstawkę" dla starszej, bo czasem po przedszkolu jest zmęczona i część drogi jedzie
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#2536 |
|
Konto usunięte
|
Bardzo Wam dziekuje za odpowiedzi
|
|
|
|
#2537 |
|
Zakorzenienie
|
Stokrotko, dziękuję
Ten mamas i papas mnie się też spodobał, ale nie wiem jak te kółka. Wszyscy mówią mi, że powinny być pompowane. Za to wózki z pompowanymi są z reguły cięższe niż z piankowymi. Ja mam drugie piętro bez windy i chyba niestety mura mi się będzie pasowała. Graco symbio jak na razie spełnia wszystkie moje oczekiwania, ale muszę go na żywo podotykać
|
|
|
|
#2538 |
|
Przyczajenie
|
my mamy Orbit Baby G2 - sprawdza się w najtrudniejszych warunkach, że tak powiem. =) jesteśmy z niego z Mężem zadowoleni, bo spełnia nasze oczekiwania - przede wszystkim jest wielofunkcyjny (robimy z niego spacerówkę oraz kołyskę, często mała w niej leży wieczorkiem). ważne też przy zakupie były materiały - te są bardzo dobre jakościowo, dziecko w nich "oddycha". no i siedzisko, które chwalą wszyscy =). my też wpadliśmy w orbitomaniactwo - obrotowe siedzisko nas zafascynowało po prostu!!!!!!! =) co do kolorów - dostępne są chyba zcarny, mocha i czerwony - my mamy czerrrrwień! =)
|
|
|
|
#2539 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
#2540 |
|
Zakorzenienie
|
A mnie dziwi, że orbita polecają tylko osoby z małą ilością postów
|
|
|
|
#2541 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
On ma nie pompowane kola ale zwróć uwagę na wbudowaną amortyzacje - wydaje mi się że to fajna sprawa. Za tydzień postaram się pojechać do Warszawy i go tak jak mówisz "podotykać" i zdam racje.
Edytowane przez MissMonika Czas edycji: 2012-01-25 o 15:55 Powód: literówka |
|
|
|
|
#2542 |
|
Zakorzenienie
|
No to super - czekam na relację
|
|
|
|
#2543 |
|
Raczkowanie
|
http://minimimi.istore.pl/pl/orsolin...-3w1-2011.html nasz wózek
Jestem w 31 tc. Wózek kupiliśmy używany na allegro za połowę ceny już przed 20tc. Jest czerwony więc kolor uniwersalny. Nadal nie wiem czy będziemy mieli chłopca czy dziewczynkę ![]() Chciałam wózek na trzech dużych pompowanych kołach i zależało mi na tym żeby fotelik można było wpiąc bezpośrednio do kół a nie najpierw spacerówka a na to jeszcze fotelik. Dużo zgrabniej to wygląda i jest bardziej praktyczne np podczas zakupów. AAAA i jeszcze jedno. Polecam wózek używany! Tzn może nie w każdej sytuacji to się sprawdza ale ten co my kupiliśmy wygląda zupełnie jak nowy! A 500zł piechotą nie chodzi
Tak pustą drogą gnać przed siebie aż po świt, z głową w chmurach łapać życie gubiąc rytm. Lecz jeśli ktoś spyta mnie czy to ja ? odpowiem mu, że nie. Edytowane przez Etnula Czas edycji: 2012-01-27 o 13:54 |
|
|
|
#2544 |
|
Przyczajenie
|
Witam Panie! Mam takie pytanie związane z wózkiem Jane Rider Reverse tylko spacerowym( siedzisko kubełkowe). Czy ten wózek nadaje się dla niemowlaczka? Myśle tak dla 2-3 miesięcznego?
Pozdrawiam |
|
|
|
#2545 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
#2546 |
|
Przyczajenie
|
Bardzo fajna ... tylko że tz. laski bym nie chciała ... wolała bym coś na większym stelażu ... czekam na propozycje
|
|
|
|
#2547 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
poczytaj sobie cały wątak to na pewno coś znajdziesz....
Edytowane przez MissMonika Czas edycji: 2012-01-28 o 12:22 Powód: lit... |
|
|
|
|
#2548 | |
|
Przyczajenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2549 |
|
Przyczajenie
|
Dzięki
Pozdrawiam i zabieram się za czytanie ---------- Dopisano o 12:22 ---------- Poprzedni post napisano o 12:21 ---------- Dzięki Zabieram sie za czytanie ---------- Dopisano o 12:41 ---------- Poprzedni post napisano o 12:22 ---------- Witam, Czytam wasze opinie na temat wózków, ale jestem juz praktycznie zdecydowana na ten wozek. (Jane Rider Reverse) Chciałabym jeszcze zebrać jakieś opinie mam które z niego korzystają, jak wózek sie użytkuje. Od jakiego wieku można zrezygnować z gondoli i przełożyć malucha w spacerówkę? ---------- Dopisano o 12:44 ---------- Poprzedni post napisano o 12:41 ---------- http://www.bobowozki.com.pl/product_...3&%3CosCsid%3E |
|
|
|
#2550 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Edytowane przez bajka1807 Czas edycji: 2012-01-28 o 13:33 |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Być rodzicem
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 09:17.

ale przy dwójce dzieci na pewno się sprawdza

Maxi Cosi Mura jest fajny i dużo mam z niego jest zadowolonych. Nie wiem o co facetowi chodzi z tym siedziskiem, wręcz przeciwnie, jest większe, szersze niż standardowe i to jest na plus.

Nie. I chłopiec i dziewczynka mogą w tym samym wózku jeździć.