![]() |
#241 |
Raczkowanie
|
Dot.: Jaki wózek- temat zbiorczy.
Dodam,ze rodze pod koniec grudnia wiec dzidzia na spacer wyjdzie dopiero w styczniu i gondolka nie musi byc wielka oby do wakacji starczyla na jesien i tak bedzie mi juz siedziec to bedzie spacerowka uzywana.
|
![]() ![]() |
![]() |
#242 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#243 |
Raczkowanie
|
Dziewczyny znalazłam "IDEAŁ",ale że ideały nie istnieją.. To nie ma go w sklepach
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() http://allegro.pl/item431080266_firk...a_allegro.html |
![]() ![]() |
![]() |
#244 |
Raczkowanie
|
hej
a jakie minusy ma coneco toledo? jezeli nie znajdę jakiego uzywanego wozka, będę kupowac nowy coneco toledo, ale tylko na pol roku potem chcę sprzedac coneco i kupic spacerowke moje priorytety: 4 kola, sztywna gondola, i zeby do windy miescila się |
![]() ![]() |
![]() |
#245 |
Zakorzenienie
|
Kryszynka9008, cieszę się,że już wybrałaś
![]() ![]() Bajm,skoro za pół roku kupujesz i tak spacerówkę, to polecam Ci kupic używaną gondolę za grosze w komisie-za 200-300zł są naprawdę dobre ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#246 |
Raczkowanie
|
Coneco Toledo odradzam. Moja kolezanka byla uziemiona przez niego,bo jest tak ciezki,tylni rozstaw kol ma szerszy niz przedni wiec sa problemy przy podjazdach,schodzeniu po schodach czy wchodzeniu do windy. Do tego zawieszenie po 5 miesiacach rozwalilo sie,a hamulec zapadl sie i wozek nie nadaje sie do reklamacji :/
|
![]() ![]() |
![]() |
#247 |
Zakorzenienie
|
Ja tez sie napaliłam na Coneco Toledo,ale po przeczytaniu opinii o nim zrezygnowałam-wysiada jakośc
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#248 |
Raczkowanie
|
Xandra dostalam zdjecia tego Firkona. Sa duze i polowa z nich jest wyrazna. Jesli jestes nadal nim zainteresowana to podaj maila i Ci je wysle,bo na Wizazu nie beda takie duze.
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#249 |
Zakorzenienie
|
No teraz, to juz całkiem zgłupiałam.Ten FIRKON wiele zyskuje przy takich dokładnych zdjęciach-wygląda naprawde na solidny wózek
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#250 |
Zakorzenienie
|
Dziewczyny, oświećcie mnie. Mam dwa pytanka.
1. Jak się nazywają takie spacerowe wózki dla maluchów, w których nie ma normalnego fotelika tylko taka gondolka? Czy to jest może normalna gondolka z rączką, tylko mocowana jakoś na tym wózkowym spodzie? Czy taki wózek a gondolka do łapki to dwie różne sprawy?? 2. Czy rodząc dzidzię wiosną lub latem w ogóle kupujecie wózki głębokie? Ja ostatnio coraz więcej widzę tych gondolkowych wózeczków, w których mamy wożą całkiem malutkie dzieciaczki. Czyżby wózki głębokie przegrały z tymi małymi, zgrabnymi wózeczkami? |
![]() ![]() |
![]() |
#251 |
Zakorzenienie
Lokalizacja: "Na peryferiach miasta, gdzie asfalt trawą zarasta..."
|
gondolka to wlasnie ta częśc ktora sprawia ze wózek nazywamy głębokim..
kropka może c chodzi o fotelik samochodowy zamiast gondoli? |
![]() ![]() |
![]() |
#252 |
Zakorzenienie
|
kropka75,wydaje mi się,że chodzi Ci po prostu o wózki wielofunkcyjne.One maja OSOBNO gondolę(w wiekszości sztywną, z uchwytami do przenoszenia) i osobno siwedzisko spacerowe.Są tez wózki głęboko-spacerowe,gdzie NA SIEDZISKO spacerowe zakłada się tylko taką (w sumie niezbyt sztywną) wkładkę głęboką, ale to nie jest moim zdaniem dobre dla noworodka,Bo plecki nie sa zbyt usztywnione( no i trzeba sprawdzic,czy takie oparcie rozkłada się do pozycji całkowicie leżącej).Wadą tych wózków jest jeszcze to, że ta "gondola" jest bardzo nisko i trzeba sie schylac.
Moim zdaniem o każdej porze roku(jeśli chodzi o czas porodu) powinno sie wozic dzidzię do 6-tego m-ca w sztywnej gondoli.Przecież nie po to są wózki głębokie,żeby chroniły przed zimowym mrozem,tylko żeby noworodki miały solidne oparcie w pozycji leżącej. No,ale się wymądrzyłam ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#253 |
Raczkowanie
|
nom widze,ze sie zdjecia przydadza :P
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#254 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() A tak wogole to co myślicie o takim wynalazku: http://www.stokkeusa.com/xploryhome.htm |
|
![]() ![]() |
![]() |
#255 |
Raczkowanie
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#256 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Co do "wynalazku".Na pierwszy rzut oka pomyślałam,że wózek jest paskudny-jakiś taki pokraczny.Jednak potem zaczął mi sie podobac(choc nie chciałabym go kupic, bo wszyscy by się pewnie na nas gapili).Świetne w nim jest to,że spacerówka ma siedzisko tak wysoko-nie ma tyle schylania ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#257 |
Raczkowanie
|
Byłam dziś oglądać tego Firkona i powiem tyle - na 99% będziemy go kupować z tym że jeszcze rozważamy kolor - albo ten czerwony w kwiaty albo niebieski z zielonymi kwiatami.
Mężowi bardzo spodobał sie ten czerwony a mi niebieski ![]() Na żywo jest jeszcze fajniejszy - leciutki a zarazem bardzo stabilny, z przodu i z tyły hamulce, koła porządne, gondolka wyścielana cieplutkim pluszem z możliwością zdjęcia tego wkładu do prania (dodatkowo można za 30 zł dokupić taki wkład z bawełny na cieplejsze dni lub poprostu na zmianę). Można też tan sam wózek mieć na stelażu trójkołowym, no ale jak dla mnie te trojkołowce są bardzo wywrotne lub też na 4 dużych kołach, ale ten z mniejszymi z przodu babka ze sklepu sama mówiła że najlepiej sie sprzedaja. Przy mnie montowała gondolke i spacerówke i nie wkładała w to specjalnie dużo siły. Materiał podobno oddychający wiec dziecko nie powinno sie odparzać, no ale to trzeba juz w praktyce sprawdzić. Jak jeszcze jakes pytania to dawać - mam bliziutko wiec moge kobiete jeszcze ponachodzić ![]() Acha i jeszcze - 12 miesiecy gwarancji od producenta na materiał 24 miesiace na wszystkie elementy metalowe plastykowe i gwarancja liczona od daty porodu a nie od daty kupna! - to mnie pozytywnie zaskoczyło ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#258 |
Zakorzenienie
|
Mbu83,dziękujemy za informacje
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#259 |
Zadomowienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#260 |
Raczkowanie
|
[quote=Mbu83;9022250]Byłam dziś oglądać tego Firkona...
O super,że ktoś się wypowiedział na jego temat ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#261 |
Zakorzenienie
|
Kryszynka9008,tutaj masz stronę ze sprzedażą wysyłkową, gdzie nie płacisz za przesyłkę
http://www.juniorek.com.pl/product_i...roducts_id/276 |
![]() ![]() |
![]() |
#262 |
Raczkowanie
|
A co powiecie o nowości Tako - jest bardzo podobny do tego wyżej...
http://www.allegro.pl/item437246467_...kg_nowosc.html |
![]() ![]() |
![]() |
#263 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() jeszcze zobacze Mi pani w tym sklepie powiedziała ze 1200 z fotelikiem. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#264 |
Raczkowanie
|
a co sądzicie o bebecar ip-op?
|
![]() ![]() |
![]() |
#265 |
Raczkowanie
|
hej mamusie
wybieram między uzywanym bebecar ip-op i nowym coeco toledo największy atut toledo - duze kola rodzę w listopadzie, mieszkam w miescie proszę o waszą opinię ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#266 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() gondolkę-73 X 33,a dzidzia będzie wczesno-zimowa,więc ja bym się rozglądała za czymś przestronniejszym. Czemu wybierasz TYLKO między tymi dwoma?? Przejrzyj wątek,tyle jest dobrych wózków w dobrej cenie ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#267 |
Raczkowanie
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#268 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#269 |
Raczkowanie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#270 |
Zakorzenienie
|
Ja też planuje wycieczki po komisach-niektóre wózeczki sa w naprawdę idealnym stanie
![]() Z BebeComfort wybrałabym ten trójkołowy ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:19.