Jaki wózek- temat zbiorczy. - Strona 9 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem

Notka

Być rodzicem Forum dla osób, które starają się o dziecko, czekają na poród lub już posiadają potomstwo. Rozmawiamy o blaskach i cieniach macierzyństwa.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2008-09-10, 15:01   #241
Kryszynka9008
Raczkowanie

GG do Kryszynka9008
Dot.: Jaki wózek- temat zbiorczy.

Dodam,ze rodze pod koniec grudnia wiec dzidzia na spacer wyjdzie dopiero w styczniu i gondolka nie musi byc wielka oby do wakacji starczyla na jesien i tak bedzie mi juz siedziec to bedzie spacerowka uzywana.
Kryszynka9008 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-09-10, 15:50   #242
xandra78
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ;8950688
Dodam,ze rodze pod koniec grudnia wiec dzidzia na spacer wyjdzie dopiero w styczniu i gondolka nie musi byc wielka oby do wakacji starczyla na jesien i tak bedzie mi juz siedziec to bedzie spacerowka uzywana.
Gondolka tak czy siak powinna byc używana do 6-tego m-ca i powinna byc sztywna.Nawet jak w spacerówce siedzenie rozkłada sie na płasko, to i tak uważam, że jest dla dzidzi poniżej 6-tego m-ca nieodpowiednie, bo przeciez nie jest sztywne. No i szczególnie dzieci zimowe, wkładane do gondolki z całym opatuleniem, potrzebują swobody i dużo miejsca, więc ja nie bede ryzykowac i kupię wózek z ta wiekszą gondolą.Wiele mamuś na innych forach narzekało,że w x-landerach juz ich 4-miesieczne dzieci sie nie mieściły...
xandra78 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-09-10, 19:56   #243
Kryszynka9008
Raczkowanie

GG do Kryszynka9008

Dziewczyny znalazłam "IDEAŁ",ale że ideały nie istnieją.. To nie ma go w sklepach Ale chodzi o sam wózek Jest śliczny i ma wszystko to co trzeba Ale jestem szczęśliwa tylko jeszcze muszę go dorwać w sklepie ;P A No Xandra widziałam go u Ciebie i nsie zwrociłam uwagi Patrzyłam Tylko na ten 3-kolowy ale gapa ;P ale wózeczek siuperrr jak na fotki.

http://allegro.pl/item431080266_firk...a_allegro.html
Stary 2008-09-11, 17:53   #244
Bajm
Raczkowanie

hej
a jakie minusy ma coneco toledo?
jezeli nie znajdę jakiego uzywanego wozka, będę kupowac nowy coneco toledo, ale tylko na pol roku
potem chcę sprzedac coneco i kupic spacerowke
moje priorytety:
4 kola, sztywna gondola, i zeby do windy miescila się
Bajm jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-09-11, 18:14   #245
xandra78
Zakorzenienie

Kryszynka9008, cieszę się,że już wybrałaś.Ja jeszcze grymaszę, wolałąbym coś lżejszego niż ten FIRKON-ale wózeczek faktycznie ma wszystko,co potrzeba.

Bajm,skoro za pół roku kupujesz i tak spacerówkę, to polecam Ci kupic używaną gondolę za grosze w komisie-za 200-300zł są naprawdę dobre.Ja też tak miałam zrobic(może jeszcze wrócę do tej opcji),ale mało spacerówek mnie zachwyca, więcej tych przerobionych z wózków wielofunkcyjnych(tylko,że one są o połowę cięższe).Jednak rzeczywiście-najrozsądniej jest kupic używaną gondolę,a potem wypasioną,lekką spacerówkę.
Stary 2008-09-11, 21:57   #246
Kryszynka9008
Raczkowanie

GG do Kryszynka9008

Coneco Toledo odradzam. Moja kolezanka byla uziemiona przez niego,bo jest tak ciezki,tylni rozstaw kol ma szerszy niz przedni wiec sa problemy przy podjazdach,schodzeniu po schodach czy wchodzeniu do windy. Do tego zawieszenie po 5 miesiacach rozwalilo sie,a hamulec zapadl sie i wozek nie nadaje sie do reklamacji :/
Stary 2008-09-11, 22:53   #247
xandra78
Zakorzenienie

Ja tez sie napaliłam na Coneco Toledo,ale po przeczytaniu opinii o nim zrezygnowałam-wysiada jakośc.

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2008-09-12, 11:29   #248
Kryszynka9008
Raczkowanie

GG do Kryszynka9008

Xandra dostalam zdjecia tego Firkona. Sa duze i polowa z nich jest wyrazna. Jesli jestes nadal nim zainteresowana to podaj maila i Ci je wysle,bo na Wizazu nie beda takie duze. Pozdrawiam ..
Stary 2008-09-13, 13:15   #249
xandra78
Zakorzenienie

No teraz, to juz całkiem zgłupiałam.Ten FIRKON wiele zyskuje przy takich dokładnych zdjęciach-wygląda naprawde na solidny wózek. Dobre koła-niezaduże,amortyzatory tez są...Żeby go tylko gdzies na żywca dorwac. Chyba jednak nie zdecydowałabym sie na kupno wózka, jesli nie widziałabym go w realu. Niestety w tych dużych sklepach sa ciągle te same modele-z zagranicznych niemal wszystkie,a problem jest właśnie z nawszsą rodzimą produkcją...Ech..
Stary 2008-09-13, 17:29   #250
kropka75
Zakorzenienie

Dziewczyny, oświećcie mnie. Mam dwa pytanka.

1. Jak się nazywają takie spacerowe wózki dla maluchów, w których nie ma normalnego fotelika tylko taka gondolka? Czy to jest może normalna gondolka z rączką, tylko mocowana jakoś na tym wózkowym spodzie? Czy taki wózek a gondolka do łapki to dwie różne sprawy??

2. Czy rodząc dzidzię wiosną lub latem w ogóle kupujecie wózki głębokie? Ja ostatnio coraz więcej widzę tych gondolkowych wózeczków, w których mamy wożą całkiem malutkie dzieciaczki. Czyżby wózki głębokie przegrały z tymi małymi, zgrabnymi wózeczkami?

"Masz świra to go hoduj."

kropka75 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-09-13, 17:59   #251
scorpionec
Zakorzenienie

Lokalizacja: "Na peryferiach miasta, gdzie asfalt trawą zarasta..."

gondolka to wlasnie ta częśc ktora sprawia ze wózek nazywamy głębokim..

kropka może c chodzi o fotelik samochodowy zamiast gondoli?
scorpionec jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2008-09-13, 23:46   #252
xandra78
Zakorzenienie

kropka75,wydaje mi się,że chodzi Ci po prostu o wózki wielofunkcyjne.One maja OSOBNO gondolę(w wiekszości sztywną, z uchwytami do przenoszenia) i osobno siwedzisko spacerowe.Są tez wózki głęboko-spacerowe,gdzie NA SIEDZISKO spacerowe zakłada się tylko taką (w sumie niezbyt sztywną) wkładkę głęboką, ale to nie jest moim zdaniem dobre dla noworodka,Bo plecki nie sa zbyt usztywnione( no i trzeba sprawdzic,czy takie oparcie rozkłada się do pozycji całkowicie leżącej).Wadą tych wózków jest jeszcze to, że ta "gondola" jest bardzo nisko i trzeba sie schylac.
Moim zdaniem o każdej porze roku(jeśli chodzi o czas porodu) powinno sie wozic dzidzię do 6-tego m-ca w sztywnej gondoli.Przecież nie po to są wózki głębokie,żeby chroniły przed zimowym mrozem,tylko żeby noworodki miały solidne oparcie w pozycji leżącej.

No,ale się wymądrzyłam.
Stary 2008-09-14, 09:47   #253
Kryszynka9008
Raczkowanie

GG do Kryszynka9008

nom widze,ze sie zdjecia przydadza :P ale co do wozenia dzidzi to zgadzam sie z Xandra. Nawet dlugie spacery w wozku-foteliku nie sa zdrowe dla maluszka.http://smykland.pl/foto/v3+fot1.jpg tak wyglada wozek 3w1 jako fotelik na stelazu.http://smykland.pl/FOTO/V3-CZERWONY.jpg jako wozek gleboki z gondolahttp://smykland.pl/FOTO/V3-CZER-SP.jpg i jako spacerowka. Takie zestawy sa naprawde swietne. Chodzby na zakupy,a z takim 5 miesiecznym mozna jechac gdzies na wakacje i wziasc tylko stelaz i fotelik,ale ja i tak proponowalabym huste
Stary 2008-09-15, 12:47   #254
Mbu83
Raczkowanie

Send a message via Skype™ to Mbu83

Cytat:
Napisane przez xandra78 Pokaż wiadomość
No teraz, to juz całkiem zgłupiałam.Ten FIRKON wiele zyskuje przy takich dokładnych zdjęciach-wygląda naprawde na solidny wózek. Dobre koła-niezaduże,amortyzatory tez są...Żeby go tylko gdzies na żywca dorwac. Chyba jednak nie zdecydowałabym sie na kupno wózka, jesli nie widziałabym go w realu. Niestety w tych dużych sklepach sa ciągle te same modele-z zagranicznych niemal wszystkie,a problem jest właśnie z nawszsą rodzimą produkcją...Ech..
Akurat ten sklep jest na moim osiedlu wiec przejde sie sprawdzic jak on wyglada na żywo bo tez mi sie spodobał

A tak wogole to co myślicie o takim wynalazku:
http://www.stokkeusa.com/xploryhome.htm
Stary 2008-09-15, 14:54   #255
emigrantkaa
Raczkowanie

no nie wiem czy bym się odważyła na taki wynalazek.
emigrantkaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-09-15, 14:55   #256
xandra78
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Mbu83 Pokaż wiadomość
Akurat ten sklep jest na moim osiedlu wiec przejde sie sprawdzic jak on wyglada na żywo bo tez mi sie spodobał

A tak wogole to co myślicie o takim wynalazku:
http://www.stokkeusa.com/xploryhome.htm
To czekamy na relację-będziesz naszym "przedstawicielem macającym" hihi

Co do "wynalazku".Na pierwszy rzut oka pomyślałam,że wózek jest paskudny-jakiś taki pokraczny.Jednak potem zaczął mi sie podobac(choc nie chciałabym go kupic, bo wszyscy by się pewnie na nas gapili).Świetne w nim jest to,że spacerówka ma siedzisko tak wysoko-nie ma tyle schylania.Ogólnie całkiem milusi
Stary 2008-09-16, 12:53   #257
Mbu83
Raczkowanie

Byłam dziś oglądać tego Firkona i powiem tyle - na 99% będziemy go kupować z tym że jeszcze rozważamy kolor - albo ten czerwony w kwiaty albo niebieski z zielonymi kwiatami.
Mężowi bardzo spodobał sie ten czerwony a mi niebieski
Na żywo jest jeszcze fajniejszy - leciutki a zarazem bardzo stabilny, z przodu i z tyły hamulce, koła porządne, gondolka wyścielana cieplutkim pluszem z możliwością zdjęcia tego wkładu do prania (dodatkowo można za 30 zł dokupić taki wkład z bawełny na cieplejsze dni lub poprostu na zmianę).
Można też tan sam wózek mieć na stelażu trójkołowym, no ale jak dla mnie te trojkołowce są bardzo wywrotne lub też na 4 dużych kołach, ale ten z mniejszymi z przodu babka ze sklepu sama mówiła że najlepiej sie sprzedaja. Przy mnie montowała gondolke i spacerówke i nie wkładała w to specjalnie dużo siły. Materiał podobno oddychający wiec dziecko nie powinno sie odparzać, no ale to trzeba juz w praktyce sprawdzić. Jak jeszcze jakes pytania to dawać - mam bliziutko wiec moge kobiete jeszcze ponachodzić
Acha i jeszcze - 12 miesiecy gwarancji od producenta na materiał 24 miesiace na wszystkie elementy metalowe plastykowe i gwarancja liczona od daty porodu a nie od daty kupna! - to mnie pozytywnie zaskoczyło
Stary 2008-09-16, 13:16   #258
xandra78
Zakorzenienie

Mbu83,dziękujemy za informacje!!!Pomyśl ę dziś nad pytaniami na temat tego wózeczka.W sumie jedyne,co mi w nim nie pasuje, to podnóżek-wolałabym,żeby była jeszcze taka "półeczka" z plastiku,czy czegoś
Stary 2008-09-16, 14:24   #259
Salomea1
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Mbu83 Pokaż wiadomość
Byłam dziś oglądać tego Firkona ........
A jaka jest cena tego wózeczka??
Salomea1 jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2008-09-16, 16:44   #260
Kryszynka9008
Raczkowanie

GG do Kryszynka9008

[quote=Mbu83;9022250]Byłam dziś oglądać tego Firkona...

O super,że ktoś się wypowiedział na jego temat Super! Tez jestem ciekawa ceny i czy na pewno chodzi o ten wózek?? Byłabym wdzięczna za kontakt do tego sklepu i czy jest mozliwosc kupienia go gdzieś na pomorzu a najlepiej w słupsku? a jak nie to czy mozna kupic go przez internet? z góry dzięki
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 431080266.jpg (38,3 KB, 64 załadowań)
Stary 2008-09-16, 18:08   #261
xandra78
Zakorzenienie

Kryszynka9008,tutaj masz stronę ze sprzedażą wysyłkową, gdzie nie płacisz za przesyłkę
http://www.juniorek.com.pl/product_i...roducts_id/276
Stary 2008-09-18, 18:44   #262
ala361
Raczkowanie

A co powiecie o nowości Tako - jest bardzo podobny do tego wyżej...
http://www.allegro.pl/item437246467_...kg_nowosc.html
ala361 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2008-09-22, 09:57   #263
Mbu83
Raczkowanie

Cytat:
Mbu83,dziękujemy za informacje!!!Pomyśl ę dziś nad pytaniami na temat tego wózeczka.W sumie jedyne,co mi w nim nie pasuje, to podnóżek-wolałabym,żeby była jeszcze taka "półeczka" z plastiku,czy czegoś
hmmm nie przyjrzałam sie ale wydaje mi sie ze było coś pod nogi
jeszcze zobacze
Cytat:
Napisane przez Salomea1 Pokaż wiadomość
A jaka jest cena tego wózeczka??
Mi pani w tym sklepie powiedziała ze 1200 z fotelikiem.
Stary 2008-09-25, 06:50   #264
Bajm
Raczkowanie

a co sądzicie o bebecar ip-op?
Stary 2008-09-25, 19:35   #265
Bajm
Raczkowanie

hej mamusie
wybieram między uzywanym bebecar ip-op i nowym coeco toledo
największy atut toledo - duze kola

rodzę w listopadzie, mieszkam w miescie
proszę o waszą opinię
Stary 2008-09-25, 19:53   #266
xandra78
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Bajm Pokaż wiadomość
hej mamusie
wybieram między uzywanym bebecar ip-op i nowym coeco toledo
największy atut toledo - duze kola

rodzę w listopadzie, mieszkam w miescie
proszę o waszą opinię
Myślę,że nie ma co porównywac-Bebecar jest o wiele lepszy-i tylnie koła też są pompowane.Coneco nie ma zbyt pochlebnych opinii,ja na Twoim miejscu ZUPEŁNIE bym go wykluczyła.Chociaż ten Bebecar ma dośc małą
gondolkę-73 X 33,a dzidzia będzie wczesno-zimowa,więc ja bym się rozglądała za czymś przestronniejszym.
Czemu wybierasz TYLKO między tymi dwoma?? Przejrzyj wątek,tyle jest dobrych wózków w dobrej cenie(i dlatego ja wciąż się jeszcze nie zdecydowałam).
Stary 2008-09-25, 20:18   #267
Bajm
Raczkowanie

jeszcze mysle o bebe confort
Stary 2008-09-26, 06:57   #268
xandra78
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Bajm Pokaż wiadomość
jeszcze mysle o bebe confort
Ta firma też jest z górnej półki.Jeszcze zależy,ile możesz przeznaczyc na wózek kasy.Jeśli nie masz większych ograniczeń,to zapomnij o Coneco Toledo
Stary 2008-09-26, 08:08   #269
Bajm
Raczkowanie

Cytat:
Ta firma też jest z górnej półki.Jeszcze zależy,ile możesz przeznaczyc na wózek kasy.Jeśli nie masz większych ograniczeń,to zapomnij o Coneco Toledo

ja za uzywanym bebe confort oglądam się
Stary 2008-09-26, 14:14   #270
xandra78
Zakorzenienie

Ja też planuje wycieczki po komisach-niektóre wózeczki sa w naprawdę idealnym stanie.
Z BebeComfort wybrałabym ten trójkołowy.
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Być rodzicem

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości