Jaki wózek- temat zbiorczy. - Strona 99 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem

Notka

Być rodzicem Forum dla osób, które starają się o dziecko, czekają na poród lub już posiadają potomstwo. Rozmawiamy o blaskach i cieniach macierzyństwa.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2012-05-11, 12:13   #2941
ilonkaczapela
Zakorzenienie

Dot.: Jaki wózek- temat zbiorczy.

W mutsiakach z tego co wiem, koła się wybiera. Można mieć i pompowane i piankowe, ale te drugie są dużo rzadsze i niektóre sklepy nawet ich nie oferują
ilonkaczapela jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-11, 12:23   #2942
sheryl
szeryfcio

Cytat:
Napisane przez ilonkaczapela Pokaż wiadomość
W mutsiakach z tego co wiem, koła się wybiera. Można mieć i pompowane i piankowe, ale te drugie są dużo rzadsze i niektóre sklepy nawet ich nie oferują
Tak, jest do wyboru Wiesz co, nie wiem jak jest teraz, ale swego czasu w każdym sklepie widziałam wersję 4Ridera na piankowych i na pompowanych... nie było problemu z dostępnością...A może to zależy od sklepu?
Stary 2012-05-13, 04:54   #2943
meeg_
Raczkowanie

Moja koleżanka ma tez 4Ridera w wersji z pompowanymi kołami i skorzaną rączką. Wózek jest bardzo fajny.
Stary 2012-05-13, 10:16   #2944
natajan
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez sheryl Pokaż wiadomość
Mutsy 4Rider ma pompowane koła.
Stelaż się nie złamie, bez obawy, woził mojego malca prawie 3 lata, teraz wozi inne dziecko. Jakość i wytrzymałość materiałów jednak wyższa niż u x-landera.
A ja jak szukałam info o Mutsy to nigdzie nie było napisane, że koła można wybrać a może jakoś źle szukałam? Nie wiem.. A z tym stelażem to domyślam się, że to raczej porządna robota (cena raczej z kosmosu się nie bierze.. coś musi za tym iść..) i się nie złamie ale ja to sobie wkręciłam i już Choć mój synek wcale jakiś gruby nie jest
X-lander może nie jest z najwyższej jakości materiałów (ale w x-move ta jakość moim zdaniem jest naprawdę dość wysoka), ale tak naprawdę to chodziło mi też o to, aby wózek nie kosztował jakiegoś majątku. Dobrze, żeby stosunek jakości do ceny był przyzwoity i to mam w X-move
natajan jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-13, 10:20   #2945
olivka1984
Przyczajenie

Witam, rozważamy zakup któregoś z wózeczków. Wózki są w podobnej klasie cenowej chodź od najtańszego z nich do najdroższego różnica będzie już znaczna. Przede wszystkim zależało nam na tym żeby spacerówka była odwracana tył przód co każdy z tych wózków spełnia. Kolejnym kryterium to jakość wózka no i oczywiście wygląd.

- X lander x move (gondola + spacerówka + fotelik Besafe) – w zasadzie nie ma się do czego przyczepić. Chodź niekoniecznie przekonuje nas sam wygląd, zwłaszcza gondoli (wielka chamska buda) no i sam stelaż jest jednym z brzydszych spośród czterech rozważanych (czarny).

- Jane Rider Reverse (gondola + spacerówka + fotelik Strata) – Bardzo fajny wygląd, jakościowo wydaje się znacznie lepiej wykonane od poprzednika i ładniejszy. Ale oczywiście i tutaj minusy to słaba kolorystyka a raczej jej brak. Spodziewamy się chłopca a kolory są mocno stonowane, przeważają szarości, ciemne kolory. Minusem wydają się też być piankowe koła. Chociaż sprzedawcy zapewniają , że centralny tylni amortyzator nadrabia koła pompowane to jednak jakoś mnie to nie do końca przekonuje.

- Mutsy 4Rider (gondola + spacerówka + fotelik Maxi Cosi) – Tutaj największym minusem jest cena. Kolorystyka, wygląd OK. Oczywiście minus to mały kosz na zakupy oraz to, że wszystko tez oczywiście za dopłata, od większego kosza, poprzez folie przeciwdeszczowe itd.

- Graco Symbio (gondola + spacerówka + fotelik Graco Logic) – Bardzo ładny i w kolorze Artic Blue idealny dla nas. Niemniej sporo w sieci powtarza się zarzutów co do jego skrzypienia i trzęsienia. Wiele mam z kolei twierdzi, że to nie prawda więc albo jakaś felerna partia, wybrakowane sztuki albo czarny PR ktoś im robi. Niektóre z Was narzekają też na to, że mała spacerówka, inne, że im czterolatek się tam mieści. Jak to z nim jest ?

Mamy zamiar dokupić również bazę Isofix chodź to nie wymóg konieczny np. dla Straty gdyż sporą część czasu dziecko będzie jeździło w gondoli ( bo taka opcja przewożenia dziecka jest) i sam fotelik nie na długo będzie nam służył.

Może ktoś z Was miała styczność z nimi? Proszę o opinie na ich temat, który wózek wielofunkcyjny polecacie?

Edytowane przez olivka1984
Czas edycji: 2012-05-13 o 12:47
olivka1984 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-14, 09:15   #2946
madazia
Przyczajenie

Dziękuję dziewczyny! Chyba się bardziej przekonałam do Mutsiaka. No, ale dzisiaj pewnie zrobię ostatni test i zaciągnę Męża do sklepu, żeby tez ze mną obejrzał te dwa wózeczki ;-)
madazia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-14, 13:45   #2947
Harrods
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez madazia Pokaż wiadomość
Dziękuję dziewczyny! Chyba się bardziej przekonałam do Mutsiaka. No, ale dzisiaj pewnie zrobię ostatni test i zaciągnę Męża do sklepu, żeby tez ze mną obejrzał te dwa wózeczki ;-)
Ja polecam Mutsy. Mam Urban Rider i Transporter. Super wózki. Wytrzymałe i bardzo ładne. Moja przyjaciółka ma 4Rider, więc ten wózek również dobrze znam. Polecam z czystym sumieniem. Teraz zastanawiam się nad Easyrider.
Harrods jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-15, 21:51   #2948
brumek
Zakorzenienie

Ja tez mogę Mutsy polecić
Mam Transportera, śmigamy w nim już prawie 9 miesięcy i nie mam się do czego przyczepić. Lekki, zwinny i - co dla mnie szalenie ważne - składa się do bardzo małych rozmiarów. My wzięliśmy koła piankowe. A z tym, że do wyboru, to nie jest tak do końca, jak ktoś pisał. W standardzie są jedne z tych kół (w Transporterze są piankowe) i z takimi trzeba kupić. Ale można sobie dodatkowo komplet pompowanych dokupić.
Stary 2012-05-15, 22:20   #2949
sheryl
szeryfcio

Cytat:
Napisane przez brumek Pokaż wiadomość
A z tym, że do wyboru, to nie jest tak do końca, jak ktoś pisał. W standardzie są jedne z tych kół (w Transporterze są piankowe) i z takimi trzeba kupić. Ale można sobie dodatkowo komplet pompowanych dokupić.
Mowa była o 4Riderze.
4 Rider może być z piankowymi lub z pompowanymi. Stelaż z piankowymi kołami nazywa się Lightweight. Stelaż z pompowanymi kołami Single Spoke.
I jeszcze jest do wyboru rączka - piankowa lub skórzana. Tak wiec przy wyborze 4Ridera można kombinować z wyborem kół i rączki.
Stary 2012-05-15, 22:39   #2950
brumek
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez sheryl Pokaż wiadomość
Mowa była o 4Riderze.
4 Rider może być z piankowymi lub z pompowanymi. Stelaż z piankowymi kołami nazywa się Lightweight. Stelaż z pompowanymi kołami Single Spoke.
I jeszcze jest do wyboru rączka - piankowa lub skórzana. Tak wiec przy wyborze 4Ridera można kombinować z wyborem kół i rączki.
A to sorki, zrozumiałam, że Ilona pisze ogólnie o Mutsy.
Stary 2012-05-16, 06:54   #2951
gajqa
Wtajemniczenie

GG do gajqa

Witam ze względu na to że już czas u mnie rozglądać się za wózkiem, i w sumie mam już jeden upatrzony od dluższego czasu dlatego chciałabym poznać opinie kogoś kto taki wózeczek posiada... chodzi o Coletto Austin 4 czytałam trochę opinii na necie ale niewiele ich znalazłam..
gajqa jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2012-05-16, 09:21   #2952
ilonkaczapela
Zakorzenienie

Brumek, bo tak pisałam Zostałam w ten sposób poinformowana w sklepie, ale głowy za to nie dam
ilonkaczapela jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-16, 09:26   #2953
malpeczkaka
Raczkowanie

Dziewczyny pomóżcie, który kolor wam się bardziej podoba ?
JANE SLALOM PRO REVERSE +GONDOLA+FOTELIK+TORBA (2346285880) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej.
http://www.bobowozki.com.pl/images/p...r_District.jpg
malpeczkaka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-16, 09:55   #2954
MissMonika
Raczkowanie

Send a message via Skype™ to MissMonika

Coś źle wpisałaś bo żaden link się niestety nie wyświetla...
Stary 2012-05-16, 10:21   #2955
malpeczkaka
Raczkowanie

już chyba powinno działać
http://allegro.pl/jane-slalom-pro-re...346285880.html
http://www.bobowozki.com.pl/images/p...r_District.jpg

Edytowane przez malpeczkaka
Czas edycji: 2012-05-16 o 10:22
malpeczkaka jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2012-05-16, 12:23   #2956
bajka1807
Zakorzenienie

jesli dla chlopca, to mi sie podoba ten pierwszy
Mel B 14/14 ✓
bajka1807 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-16, 21:18   #2957
madazia
Przyczajenie

Obejrzałam Mutsy 4 Ridera i X-Landera x-move i mam problem z podbijaniem... No i generalnie x-lander na żywo nie wygląda ciekawie, a Mutsy nie prowadził się tak dobrze, jak oczekiwałam (oba na kołach pompowanych)

Obejrzeliśmy więc w sklepie inne wózki i wygląda na to, że chyba kupimy Teutonię Cosmo. Wózek ten ma piankowe koła i co najważniejsze taką łamaną rączkę, która zdecydowanie ułatwia podbijanie. Poza tym jest niesamowicie skrętny. No i tapicerka wózka dużo przyjemniejsza niż w Mutsym, czy X-landerze.

Opinii mało w necie, ale z tego co wyczytałam, to pozytywnie mamuśki o tym wózku piszą.
madazia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-17, 18:34   #2958
blondynkapoznan
Zakorzenienie

Lokalizacja: Mój sposób na kryzys: Jem spleśniały ser, piję stare wino i jeżdżę autem bez dachu.
GG do blondynkapoznan

oba fajne ale ten drugi będzie bardziej uniwersalny jeśli chodzi o rzeczy
blondynkapoznan jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-17, 21:09   #2959
Patrilla
Zakorzenienie

2 kolor mi sie podoba
co do mutsy właśnie ich materiały mnie nie przekonały dlatego wzięłam murę
Stary 2012-05-18, 12:14   #2960
blondynkapoznan
Zakorzenienie

Lokalizacja: Mój sposób na kryzys: Jem spleśniały ser, piję stare wino i jeżdżę autem bez dachu.
GG do blondynkapoznan

mi właśnie tapicerka w Mutsy b.odpowiada natomiast w murze wogóle.Mura ma jeszcze niskie oparcie więc to kolejna wada
Stary 2012-05-19, 12:56   #2961
funpic
Raczkowanie

Ja juz znlazłam dwa typy z jakich będe wybierać

Pierwszy jest faworytem z wielu wzgledów niedawno miał swoja premierę i jest wozkiem jakiego szukałam
Drugi w sumie bardziej mi sie podoba estetycznie chociaz prostota pierwszego ujmuje

Testowałam Muum i poprostu ideał!!! Teraz bedziemy z mezem jechac testowac Eleę do Katowic

1 http://www.bobowozki.com.pl/product_...oducts_id=4510

2 http://www.bobowozki.com.pl/product_...oducts_id=3272

Oba w podobnym przedziale cenowym i będe własnie wybierac z tych dwóch
funpic jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-19, 13:10   #2962
blondynkapoznan
Zakorzenienie

GG do blondynkapoznan

Cytat:
Napisane przez funpic Pokaż wiadomość

Pierwszy jest faworytem z wielu wzgledów niedawno miał swoja premierę i jest wozkiem jakiego szukałam
Drugi w sumie bardziej mi sie podoba estetycznie chociaz prostota pierwszego ujmuje

Testowałam Muum i poprostu ideał!!! Teraz bedziemy z mezem jechac testowac Eleę do Katowic

ja bym wzieła piwerwszy
Stary 2012-05-19, 13:50   #2963
iizabelaa
Zakorzenienie

funpic
oba mi się podobają wizualnie na zdjęciach
na żywo żadnego nie wiedziałam

Elea - duży plus że można spacerówkę złożyć w jednym kawałku, super rozwiązanie jak w lekkich spacerówkach,
a jak się potrzebuje więcej miejsca to wtedy zdemontować dopiero siedzisko
Stary 2012-05-19, 14:40   #2964
gajqa
Wtajemniczenie

GG do gajqa

Witam, ponawiam pytanie o http://www.bobowozki.com.pl/product_...7&%3CosCsid%3E ten wózek ... czy ktoś go posiada? albo coś wie więcej o nim i mogłby się podzielić opinią??
gajqa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-19, 21:06   #2965
katakumba
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez funpic Pokaż wiadomość

patrze na podnozki w spacerowkach, mumm nie ma wcale?
a drugi wozek ma krotki ten pdnozek

Haters gonna hate.
Potatoes gonna potate.

katakumba jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-20, 08:29   #2966
meeg_
Raczkowanie

Też z ciekawości zajrzałam pod te dwa linki.

Mnie zaskoczyła waga Muum - na stronie pisze że 6,6 kg - toż to szok! Nie wiem czy producent nie zrobił starego myku i nie podał samej wagi stelaża bez kół, aczkolwiek ogólnie konstrukcja wygląda na lekką.

Mi się Muum ogólnie podoba - tylko piankowe koła ciekawe jak z amortyzacją - po płaskim na pewno będzie się super prowadził, ale np. po kostce czy płytach chodnikowych o trudniejszym terenie nie wspomnę?
Podnóżka też nie widzę, ale tak sobie myślę, że to nie jest duża rozmiarowo spacerówka - raczej taka, którą wymienia się na parasolkę gdy dziecko kończy rok czy półtora - a do tego czasu dolny podnóżek nie jest potrzebny, bo nóżki opierają się na podnóżku siedziska. Natomiast jeśli ma służyć dłużej to brak podnóżka jest dużą wadą - dyskwalifikującą wręcz.

Natomiast jeśli mam się wypowiadać o Elei to mi się po prostu nie podoba, ale o gustach się nie dyskutuje , więc to raczej nie jest argument.
Stary 2012-05-20, 12:19   #2967
funpic
Raczkowanie

Hej Dziewuszki !! Wiem jedno ideau nie ma ale muszę własnie wybrac taki wozeczek który sie konkretnie skłąda w Muum jest dosłownie na plasko i wmontowana jest taka rączka do przenoszenia a osobno mozna znosic gondole
W zasadzie w obu sa podnóżki tylko w Muum jest podnoszony a w Elei niestety nie ale jest za to oparcie na nozki dla starszego dziecka. Napisze tak. Nie widze w tym przeszkody ponieważ opiekuje sie teraz chrzesniakiem który ma niecały roczek i jezdzi w spacerowce w ktorej podnużek podobny jest do elei i i tak i nozki ledwo wystaja za wozek i na pewno długo beda zwisac bo do tego plastikowego oparcia jeszcze hoho a w Muum jest w sumie taki plus że podnóżek podnosi sie do góry więc dziecko takie juz bardziej odchowane moze jezdzic poprostu w siadzie prostym aby zapobiec dyndaniu nozek. Sa poprostu inne wazniejsze plusy które ida akurat za tymi modelami ale to kazda mamuśka wie najlepiej czym sie sugerować u mnie decydujace jest te 3 pietro i chęc samodzielnego chodzenia na spacerki Jeszcze normalne siedzisko, właśnie zastanawiam sie nad kółkami...inne tak tak wygodnie składane poprostu takich kół nie maja ale myslę,że jak dziecko bedzie miałło niecałe dwa latka zmienimy wozek wiec patrze tak na najblize 2 lata

---------- Dopisano o 13:19 ---------- Poprzedni post napisano o 11:40 ----------

Cytat:
Napisane przez gajqa Pokaż wiadomość
Witam, ponawiam pytanie o http://www.bobowozki.com.pl/product_...7&%3CosCsid%3E ten wózek ... czy ktoś go posiada? albo coś wie więcej o nim i mogłby się podzielić opinią??

Hej. Nie znalazlam opinie jedynie moge pomóc udostepniajac opinie o poprzedniku

http://www.bangla.babyonline.pl/opin...wozek-austin-3

Ciezko bedzie bow idac ze to nowy model

Edytowane przez funpic
Czas edycji: 2012-05-20 o 10:44
Stary 2012-05-20, 13:15   #2968
Madison9
Raczkowanie

Dziewczyny, prosze o opinie o wozku Emmaljunga Nitro City:

http://www.emmaljunga.com/pl/Wozki_d...oCity-845.html

Czy ktos ma ten wozek i moglby podzielic sie opinia?
Madison9 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2012-05-20, 14:29   #2969
blondynkapoznan
Zakorzenienie

GG do blondynkapoznan

dla mnie Elea z wyglądu jest tragiczna.Jakaś niska dziwna.Ale może wygodna
Stary 2012-05-21, 17:04   #2970
funpic
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Madison9 Pokaż wiadomość
Dziewczyny, prosze o opinie o wozku Emmaljunga Nitro City:

http://www.emmaljunga.com/pl/Wozki_d...oCity-845.html

Czy ktos ma ten wozek i moglby podzielic sie opinia?

http://www.bangla.babyonline.pl/opin...tro-city-wozek

To znalazlam na mojej ulubionej stronie Pozytywy
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Być rodzicem

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości