![]() |
#2941 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Jaki wózek- temat zbiorczy.
W mutsiakach z tego co wiem, koła się wybiera. Można mieć i pompowane i piankowe, ale te drugie są dużo rzadsze i niektóre sklepy nawet ich nie oferują
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2942 | |
szeryfcio
|
Cytat:
![]()
![]() |
#2943 |
Raczkowanie
|
Moja koleżanka ma tez 4Ridera w wersji z pompowanymi kołami i skorzaną rączką. Wózek jest bardzo fajny.
#2944 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() X-lander może nie jest z najwyższej jakości materiałów (ale w x-move ta jakość moim zdaniem jest naprawdę dość wysoka), ale tak naprawdę to chodziło mi też o to, aby wózek nie kosztował jakiegoś majątku. Dobrze, żeby stosunek jakości do ceny był przyzwoity i to mam w X-move ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2945 |
Przyczajenie
|
Witam, rozważamy zakup któregoś z wózeczków. Wózki są w podobnej klasie cenowej chodź od najtańszego z nich do najdroższego różnica będzie już znaczna. Przede wszystkim zależało nam na tym żeby spacerówka była odwracana tył przód co każdy z tych wózków spełnia. Kolejnym kryterium to jakość wózka no i oczywiście wygląd.
- X lander x move (gondola + spacerówka + fotelik Besafe) – w zasadzie nie ma się do czego przyczepić. Chodź niekoniecznie przekonuje nas sam wygląd, zwłaszcza gondoli (wielka chamska buda) no i sam stelaż jest jednym z brzydszych spośród czterech rozważanych (czarny). - Jane Rider Reverse (gondola + spacerówka + fotelik Strata) – Bardzo fajny wygląd, jakościowo wydaje się znacznie lepiej wykonane od poprzednika i ładniejszy. Ale oczywiście i tutaj minusy to słaba kolorystyka a raczej jej brak. Spodziewamy się chłopca a kolory są mocno stonowane, przeważają szarości, ciemne kolory. Minusem wydają się też być piankowe koła. Chociaż sprzedawcy zapewniają , że centralny tylni amortyzator nadrabia koła pompowane to jednak jakoś mnie to nie do końca przekonuje. - Mutsy 4Rider (gondola + spacerówka + fotelik Maxi Cosi) – Tutaj największym minusem jest cena. Kolorystyka, wygląd OK. Oczywiście minus to mały kosz na zakupy oraz to, że wszystko tez oczywiście za dopłata, od większego kosza, poprzez folie przeciwdeszczowe itd. - Graco Symbio (gondola + spacerówka + fotelik Graco Logic) – Bardzo ładny i w kolorze Artic Blue idealny dla nas. Niemniej sporo w sieci powtarza się zarzutów co do jego skrzypienia i trzęsienia. Wiele mam z kolei twierdzi, że to nie prawda więc albo jakaś felerna partia, wybrakowane sztuki albo czarny PR ktoś im robi. Niektóre z Was narzekają też na to, że mała spacerówka, inne, że im czterolatek się tam mieści. Jak to z nim jest ? ![]() Mamy zamiar dokupić również bazę Isofix chodź to nie wymóg konieczny np. dla Straty gdyż sporą część czasu dziecko będzie jeździło w gondoli ( bo taka opcja przewożenia dziecka jest) i sam fotelik nie na długo będzie nam służył. Może ktoś z Was miała styczność z nimi? Proszę o opinie na ich temat, który wózek wielofunkcyjny polecacie? Edytowane przez olivka1984 Czas edycji: 2012-05-13 o 12:47 |
![]() ![]() |
![]() |
#2946 |
Przyczajenie
|
Dziękuję dziewczyny! Chyba się bardziej przekonałam do Mutsiaka. No, ale dzisiaj pewnie zrobię ostatni test i zaciągnę Męża do sklepu, żeby tez ze mną obejrzał te dwa wózeczki ;-)
|
![]() ![]() |
![]() |
#2947 |
Zadomowienie
|
Ja polecam Mutsy. Mam Urban Rider i Transporter. Super wózki. Wytrzymałe i bardzo ładne. Moja przyjaciółka ma 4Rider, więc ten wózek również dobrze znam. Polecam z czystym sumieniem. Teraz zastanawiam się nad Easyrider.
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#2948 |
Zakorzenienie
|
Ja tez mogę Mutsy polecić
![]() Mam Transportera, śmigamy w nim już prawie 9 miesięcy i nie mam się do czego przyczepić. Lekki, zwinny i - co dla mnie szalenie ważne - składa się do bardzo małych rozmiarów. My wzięliśmy koła piankowe. A z tym, że do wyboru, to nie jest tak do końca, jak ktoś pisał. W standardzie są jedne z tych kół (w Transporterze są piankowe) i z takimi trzeba kupić. Ale można sobie dodatkowo komplet pompowanych dokupić.
#2949 | |
szeryfcio
|
Cytat:
4 Rider może być z piankowymi lub z pompowanymi. Stelaż z piankowymi kołami nazywa się Lightweight. Stelaż z pompowanymi kołami Single Spoke. I jeszcze jest do wyboru rączka - piankowa lub skórzana. Tak wiec przy wyborze 4Ridera można kombinować z wyborem kół i rączki.
![]() |
#2950 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
#2951 |
Wtajemniczenie
|
Witam
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2952 |
Zakorzenienie
|
Brumek, bo tak pisałam
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2953 |
Raczkowanie
|
Dziewczyny pomóżcie, który kolor wam się bardziej podoba ?
JANE SLALOM PRO REVERSE +GONDOLA+FOTELIK+TORBA (2346285880) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej. http://www.bobowozki.com.pl/images/p...r_District.jpg |
![]() ![]() |
![]() |
#2954 |
Raczkowanie
|
Coś źle wpisałaś bo żaden link się niestety nie wyświetla...
![]()
#2955 |
Raczkowanie
|
już chyba powinno działać
http://allegro.pl/jane-slalom-pro-re...346285880.html http://www.bobowozki.com.pl/images/p...r_District.jpg Edytowane przez malpeczkaka Czas edycji: 2012-05-16 o 10:22 |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#2956 |
Zakorzenienie
|
jesli dla chlopca, to mi sie podoba ten pierwszy
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2957 |
Przyczajenie
|
Obejrzałam Mutsy 4 Ridera i X-Landera x-move i mam problem z podbijaniem... No i generalnie x-lander na żywo nie wygląda ciekawie, a Mutsy nie prowadził się tak dobrze, jak oczekiwałam (oba na kołach pompowanych)
Obejrzeliśmy więc w sklepie inne wózki i wygląda na to, że chyba kupimy Teutonię Cosmo. Wózek ten ma piankowe koła i co najważniejsze taką łamaną rączkę, która zdecydowanie ułatwia podbijanie. Poza tym jest niesamowicie skrętny. No i tapicerka wózka dużo przyjemniejsza niż w Mutsym, czy X-landerze. Opinii mało w necie, ale z tego co wyczytałam, to pozytywnie mamuśki o tym wózku piszą. |
![]() ![]() |
![]() |
#2958 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2959 |
Zakorzenienie
|
2 kolor mi sie podoba
![]() co do mutsy właśnie ich materiały mnie nie przekonały dlatego wzięłam murę ![]()
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#2960 |
Zakorzenienie
|
mi właśnie tapicerka w Mutsy b.odpowiada natomiast w murze wogóle.Mura ma jeszcze niskie oparcie więc to kolejna wada
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2961 |
Raczkowanie
|
Ja juz znlazłam dwa typy z jakich będe wybierać
![]() Pierwszy jest faworytem z wielu wzgledów niedawno miał swoja premierę i jest wozkiem jakiego szukałam ![]() Drugi w sumie bardziej mi sie podoba estetycznie chociaz prostota pierwszego ujmuje ![]() Testowałam Muum i poprostu ideał!!! Teraz bedziemy z mezem jechac testowac Eleę do Katowic 1 http://www.bobowozki.com.pl/product_...oducts_id=4510 2 http://www.bobowozki.com.pl/product_...oducts_id=3272 Oba w podobnym przedziale cenowym i będe własnie wybierac z tych dwóch ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2962 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2963 |
Zakorzenienie
|
funpic
oba mi się podobają wizualnie na zdjęciach ![]() na żywo żadnego nie wiedziałam Elea - duży plus że można spacerówkę złożyć w jednym kawałku, super rozwiązanie jak w lekkich spacerówkach, a jak się potrzebuje więcej miejsca to wtedy zdemontować dopiero siedzisko
#2964 |
Wtajemniczenie
|
Witam, ponawiam pytanie o http://www.bobowozki.com.pl/product_...7&%3CosCsid%3E ten wózek ... czy ktoś go posiada? albo coś wie więcej o nim i mogłby się podzielić opinią??
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2965 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
a drugi wozek ma krotki ten pdnozek |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2966 |
Raczkowanie
|
Też z ciekawości zajrzałam pod te dwa linki.
Mnie zaskoczyła waga Muum - na stronie pisze że 6,6 kg - toż to szok! ![]() Mi się Muum ogólnie podoba - tylko piankowe koła ciekawe jak z amortyzacją - po płaskim na pewno będzie się super prowadził, ale np. po kostce czy płytach chodnikowych o trudniejszym terenie nie wspomnę? Podnóżka też nie widzę, ale tak sobie myślę, że to nie jest duża rozmiarowo spacerówka - raczej taka, którą wymienia się na parasolkę gdy dziecko kończy rok czy półtora - a do tego czasu dolny podnóżek nie jest potrzebny, bo nóżki opierają się na podnóżku siedziska. Natomiast jeśli ma służyć dłużej to brak podnóżka jest dużą wadą - dyskwalifikującą wręcz. Natomiast jeśli mam się wypowiadać o Elei to mi się po prostu nie podoba, ale o gustach się nie dyskutuje ![]() ![]()
#2967 | |
Raczkowanie
|
Hej Dziewuszki !! Wiem jedno ideau nie ma ale muszę własnie wybrac taki wozeczek który sie konkretnie skłąda w Muum jest dosłownie na plasko i wmontowana jest taka rączka do przenoszenia a osobno mozna znosic gondole
![]() W zasadzie w obu sa podnóżki tylko w Muum jest podnoszony a w Elei niestety nie ale jest za to oparcie na nozki dla starszego dziecka. Napisze tak. Nie widze w tym przeszkody ponieważ opiekuje sie teraz chrzesniakiem który ma niecały roczek i jezdzi w spacerowce w ktorej podnużek podobny jest do elei i i tak i nozki ledwo wystaja za wozek i na pewno długo beda zwisac bo do tego plastikowego oparcia jeszcze hoho a w Muum jest w sumie taki plus że podnóżek podnosi sie do góry więc dziecko takie juz bardziej odchowane moze jezdzic poprostu w siadzie prostym aby zapobiec dyndaniu nozek. Sa poprostu inne wazniejsze plusy które ida akurat za tymi modelami ale to kazda mamuśka wie najlepiej czym sie sugerować u mnie decydujace jest te 3 pietro i chęc samodzielnego chodzenia na spacerki ![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 13:19 ---------- Poprzedni post napisano o 11:40 ---------- Cytat:
Hej. Nie znalazlam opinie jedynie moge pomóc udostepniajac opinie o poprzedniku http://www.bangla.babyonline.pl/opin...wozek-austin-3 Ciezko bedzie bow idac ze to nowy model Edytowane przez funpic Czas edycji: 2012-05-20 o 10:44 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2968 |
Raczkowanie
|
Dziewczyny, prosze o opinie o wozku Emmaljunga Nitro City:
http://www.emmaljunga.com/pl/Wozki_d...oCity-845.html Czy ktos ma ten wozek i moglby podzielic sie opinia? |
![]() ![]() |
![]() |
#2969 |
Zakorzenienie
|
dla mnie Elea z wyglądu jest tragiczna.Jakaś niska dziwna.Ale może wygodna
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2970 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
http://www.bangla.babyonline.pl/opin...tro-city-wozek To znalazlam na mojej ulubionej stronie ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 08:07.