Kosmetyki KALLOS - Strona 12 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Uroda > Pielęgnacja włosów i fryzury > Pielęgnacja włosów

Notka

Pielęgnacja włosów W tym miejscu rozmawiamy o pielęgnacji włosów. Jeśli twoje włosy są suche, pozbawione blasku lub zniszczone i szukasz sposobu na poprawę sytuacji. Dołącz do nas.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2007-04-27, 16:55   #331
Nixie
Rozeznanie

Dot.: Kosmetyki KALLOS

Zamówiłam własnie latte, mam nadzieję, że sie sprawdzi Zawsze używałam Waxa, ale juz mi sie znudził:P
Nixie jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-04-30, 19:29   #332
pakosta
Wtajemniczenie

A czy Kallosa można w Łodzi dostac w jakims sklepie np ??
pakosta jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-05-07, 16:57   #333
AniaBrunetka
Rozeznanie

oo to nie wiedzialam ze w eurokosie mozna dostac kallosa. musze sie przejechac. dzieki za info
Stary 2007-05-08, 08:37   #334
bluegirl
Zakorzenienie

GG do bluegirl Send a message via Skype™ to bluegirl

Cytat:
Napisane przez Sunny20 Pokaż wiadomość
A mogłabyś napisać gdzie jest ta hurtownia? Obiło mi się o uszy, że na Sandomierskiej coś jest. Mają tam też L'oreala?
Przepraszam że dopiero teraz odpisuję, ale zapomniałam o tym wątku. Hurtownia znajduje się na Staszica 14 E. Nie pamiętam, L'oreala chyba nie mieli, ale jest sporo innych mniej znanych firm, ale ceny przystępne.

http://bluegirl-ewa.blogspot.com/
bluegirl jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-05-12, 14:32   #335
dula32
Raczkowanie

GG do dula32

Mam pytanie co do szamponów kallos. Zamierzam kupic jakiś z nich ale nei wiem ktory: peach czy krem szampon. Ktory bedzie lepszy do przetłuszczajacych sie wlosów?
A miał moze ktoś Bioaktywny balsam rewitalizujący ? ywa sie go jak maseczke czy jak odzywke po kazdym myciu? I jak zachowuja sie włosy po jego użyciu?
I co myslicie o balsamie do prostowania włosów?
dula32 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-05-12, 15:50   #336
Sandrunia Niepoń
Zadomowienie

GG do Sandrunia Niepoń Send a message via Skype™ to Sandrunia Niepoń

Cytat:
Napisane przez sylssa Pokaż wiadomość
Kiedyś używałam Kallosa i chętnie bym do niego wróciła .

Wiem że można było go kupić na Sławkowskiej w Krakowie, ale teraz jest tam jakiś sklepik z dziecięcymi ciuszkami....

Czy ktoś może wie, gdzie teraz można zaopatrzyć się w te kosmetyki w Krakowie??????

http://www.allegro.pl/item192162925_...a_wlosow_.html

Facet jest z Krakowa i odzywka do prostowania kosztuje u Nigo niecale 8zl

Przyszedł na świat 2009.01.06

Sandrunia Niepoń jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-05-12, 16:06   #337
nafiyqa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez dula32 Pokaż wiadomość
Mam pytanie co do szamponów kallos. Zamierzam kupic jakiś z nich ale nei wiem ktory: peach czy krem szampon. Ktory bedzie lepszy do przetłuszczajacych sie wlosów?
A miał moze ktoś Bioaktywny balsam rewitalizujący ? ywa sie go jak maseczke czy jak odzywke po kazdym myciu? I jak zachowuja sie włosy po jego użyciu?
Zdecydowanie polecam balsam do prostowania. Na moich wlosach widac efekty, prostownica jakby latwiej sunie po wlosach, przez to wymaga to mniej czasu niz dotychczac. No i mam wrazenie, ze wlosy nie sa takie suche jak dawniej.

Co do masek, mam mieszane uczucia..Kiedys bylam jak najbardziej za, ale teraz zauwazylam, ze wlosy czesciej sie przetluszczaja. nie wiem czym jest to spowodowane..

Oprocz tego posiadam migdalowy szampon do wlosow i chyba jednak z nim nie trafilam..Jak dla mnie-malo sie pieni no i baaardzo placze wlosy...

nafiyqa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2007-05-12, 18:03   #338
lutiana
Zadomowienie

To i ja sie wypowiem na temat masek Kallos (mam dwie placente i latte). Wszystko by bylo fajnie, wlosy mam po nich zawsze bardzo ladne, blyszczace i miekkie tylko mam jedno "ale", chodzi o ich zbyt intenswny zapach. Przezylabym go gdyby utrzymywal sie tylko podczas czasu gdy maska jest na wlosach, ale on niestety trzyma sie dlugo po myciu. Zeby to jeszcze byly jakies fajne zapachy ale kazdy przyzna, ze kosmetyki z tej firmy dziwnie pachna. Niby latte ma smakowity, slodki zapach, ale faktycznie na dluzsza mete jest on meczacy to samo z placenta. Nie wiem czy jestem w stanie na dluzsza mete wytrzymac z ta firma przez te zapachy wlasnie, a szkoda, bo maski same w sobie sa niezle

Nie używam już tego profilu. Nie lubię być śledzona
lutiana jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-05-12, 20:14   #339
dula32
Raczkowanie

GG do dula32

Cytat:
Napisane przez nafiyqa Pokaż wiadomość
Zdecydowanie polecam balsam do prostowania. Na moich wlosach widac efekty, prostownica jakby latwiej sunie po wlosach, przez to wymaga to mniej czasu niz dotychczac. No i mam wrazenie, ze wlosy nie sa takie suche jak dawniej.

Co do masek, mam mieszane uczucia..Kiedys bylam jak najbardziej za, ale teraz zauwazylam, ze wlosy czesciej sie przetluszczaja. nie wiem czym jest to spowodowane..

Oprocz tego posiadam migdalowy szampon do wlosow i chyba jednak z nim nie trafilam..Jak dla mnie-malo sie pieni no i baaardzo placze wlosy...

dzieki za odpowiedz napewno zdecydowałam się na zakup balsamu do prostowania, a co do reszty to jeszcze przemysle
Stary 2007-05-13, 23:34   #340
AniaBrunetka
Rozeznanie

Cytat:
ten rewitalizujacy strasznie platal mi wlosy... uzywa sie go po kazdym myciu na 5 min - nie polecam
Stary 2007-05-14, 01:10   #341
kasiahan
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Cathas Pokaż wiadomość
27 grudnia 3 - Eurokos :P Wchodzi się w bramę, ale jest ona dokładnie "oznaczona":P
Dokladnie Wczoraj kupilam na wyprobowanie Placenta i Latte male opakowanie za cale 6zl.
Dzisiaj wyprobowalam Placente i jestem pozytywnie zaskoczona, efekt duzo lepszy, niz po nie jednej salonowej masce - wlosy po raz pierwszy od dawna rozczesaly mi sie bez szarpania, sa miekkie i nie obciazone. Chyba "zainwestuje" w caly kilogram

kasiahan jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-05-14, 07:31   #342
AniaBrunetka
Rozeznanie

oj tak placenta jest super uwielbiam ta maske musze tam jechac na male zakupy wiecie jak tam z cena olekjow? i czy maja loreala?
Stary 2007-05-14, 07:38   #343
Sandrunia Niepoń
Zadomowienie

GG do Sandrunia Niepoń Send a message via Skype™ to Sandrunia Niepoń

Dziewczynki uzywam tej maseczki LATTE-crema(krem mleczny)Pachnie tak slicznie,ze mam ochote ja zjesc i wloski pachna sliczmie tez chce sie je zjesc

Przyszedł na świat 2009.01.06

Sandrunia Niepoń jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-05-14, 07:52   #344
Laura2112
Raróg

Send a message via Skype™ to Laura2112

Cytat:
Nie miałam kremu, ale po Peach mam złe wspomnienia - nie pachnie zbyt fajnie, w myciu włosów średni, kondycji raczej też przy okazji nie poprawi. No i jak pisałam - mój się zepsuł :/
Z jajecznego jestem zadowolona (właśnie znowu go kupiłam), czasem włosy mi się przetłuszczają, a po nim nawet wtedy mają się dobrze cały dzień (zawiera wit. B i w ogóle mam wrażenie, że poprawia kondycję włosów).
pe pe pe pe pe pe bla bla bla i *uj wie o co jej chodzi.

🌹14 lat z Wizaż.pl

Nie mogę chodzic, ale nie wolno mi prosic o pomoc...

Laura2112 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-05-14, 08:11   #345
bluegirl
Zakorzenienie

GG do bluegirl Send a message via Skype™ to bluegirl

Cytat:
Napisane przez lutiana Pokaż wiadomość
To i ja sie wypowiem na temat masek Kallos (mam dwie placente i latte). Wszystko by bylo fajnie, wlosy mam po nich zawsze bardzo ladne, blyszczace i miekkie tylko mam jedno "ale", chodzi o ich zbyt intenswny zapach. Przezylabym go gdyby utrzymywal sie tylko podczas czasu gdy maska jest na wlosach, ale on niestety trzyma sie dlugo po myciu. Zeby to jeszcze byly jakies fajne zapachy ale kazdy przyzna, ze kosmetyki z tej firmy dziwnie pachna. Niby latte ma smakowity, slodki zapach, ale faktycznie na dluzsza mete jest on meczacy to samo z placenta. Nie wiem czy jestem w stanie na dluzsza mete wytrzymac z ta firma przez te zapachy wlasnie, a szkoda, bo maski same w sobie sa niezle
Też męczą mnie zapachy tych masek, faktycznie utrzymują się długo ja czuję ten zapach przez kilka kolejnych myć. Jak włosy są suche wszystko jest ok, ale przy mokrych włosach zapach jest bardzo wyczuwalny.,

http://bluegirl-ewa.blogspot.com/
bluegirl jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-05-14, 08:42   #346
nafiyqa
Zakorzenienie

Mnie od placenty odpycha jej sklad..(lozyska?) dlatego zdecydowalam sie na carrote i jestem zadowolona Wlosy nie sa tak puszyste jak po latte i staja sie bardziej gladkie

Stary 2007-05-14, 11:29   #347
kasiahan
Rozeznanie

Cytat:
Mnie od placenty odpycha jej sklad..(lozyska?) dlatego zdecydowalam sie na carrote i jestem zadowolona
Lozyska roslinne? Bo tam nie ma zwierzecych, mimo tego, co mozna gdzie niegdzie wyczytac. Na opakowaniu tez jest napisane, ze roslinne i w skladzie
INCI tez nie ma zadnych zwierzat

A carrote do jakich wlosow jest?

Cytat:
Napisane przez AniaBrunetka Pokaż wiadomość
oj tak placenta jest super uwielbiam ta maske musze tam jechac na male zakupy wiecie jak tam z cena olekjow? i czy maja loreala?
Na olejki nie zwrocilam uwagi niestety L'oreala kiedys mieli, ale teraz jakos mniej. Wiecej stylizacji,niz pielegnacji. Chyba, ze czekali na dostawe, bo jak weszlam to Kallos dopiero co dojechal do sklepu.

Stary 2007-05-14, 11:50   #348
nafiyqa
Zakorzenienie

No wlasnie, ja wyczytalam, ze tam sa zwierzece, dlatego jakos nie moge sie do niej przekonac A ze mam i carrote, i latte, to narazie za niczym innym sie nie rozgladam

Carrota zwiera siemie lniane i wyciag z marchewki, przeznaczona jest do wlosow przetluszczajacych sie i czesto mytych, wiec akurat jak dla mnie

Stary 2007-05-14, 12:59   #349
pakosta
Wtajemniczenie

Przy czym Carotta bardziej wygładza włosy niż latte, ale też nieco bardziej obiąża, więc opis producenta jakoby była do przetłuszczających się włosów jest z lekka nie na miejscu
pakosta jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2007-05-14, 14:17   #350
novinexa
Raczkowanie

GG do novinexa

Mam szamopn-krem kallosa i relax- balsam do prostowania włosów. Jednak na razie nic nie mogę o tych produktach powiedzieć, gdyż jakąś godzinkę temu użyłam szmponu pierwszy raz- na razie zauważyłam, że wlosy są bardzo miękkie, miłe w dotyku, a żeby mówić o skuteczności balsamu do trzeba go dłuzej używać. Wkrótcę opiszę, czy jest skuteczny.
Kupiłam w sklepie "U Radka" - przesyłka bardzo szybko, bardzo solidnie miałam zapakowane. Myślę, że warto dopłacić i wziąć towar w paczce niż w kopercie- bo ten sam koleś wystawia na allegro i na trochę negatywów ze względu na uszkodzenia przesyłek- wylewają się, bo standardowo posyła w kopartach bąbelkowych.
Stary 2007-05-14, 15:54   #351
lutiana
Zadomowienie

Dokladnie, wysyla w babelkowych, ja tez taka dostalam, na szczescie nic sie nie wylalo. W sumie to po czesci wina producenta bo opakowania tych masek sa byle jakie, tak samo zapakowane dostawalam wczesniej maski z L'oreal i nic sie nie wylewalo

Nie używam już tego profilu. Nie lubię być śledzona
lutiana jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-05-14, 15:59   #352
nafiyqa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez pakosta Pokaż wiadomość
Przy czym Carotta bardziej wygładza włosy niż latte, ale też nieco bardziej obiąża, więc opis producenta jakoby była do przetłuszczających się włosów jest z lekka nie na miejscu
Ja w zasadzie nie zauwazylam roznicy jesli chodzi o przetluszczanie wlosow po latte i carrotcie - obie obciazaja.
No, ale dzieki tej drugiej nie stoi mi wszystko na glowie, a wlosy sa bardzo posluszne

Stary 2007-05-14, 19:30   #353
Guns'n'Roses
Przyczajenie

GG do Guns'n'Roses
Thumbs down Dot.: Kosmetyki KALLOS

ja mam balsam RELAX kallosa do prostowania wlosow i szczerez mowiac jest do d*py

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2007-05-15, 15:44   #354
dula32
Raczkowanie

GG do dula32

Cytat:

a jeszcze pytanko co do balsamu uzywa sie go na mokre czy suche włosy??
Stary 2007-05-15, 19:08   #355
Cathas
Wtajemniczenie

GG do Cathas

Cytat:
Napisane przez kasiahan Pokaż wiadomość
Na olejki nie zwrocilam uwagi niestety L'oreala kiedys mieli, ale teraz jakos mniej. Wiecej stylizacji,niz pielegnacji. Chyba, ze czekali na dostawe, bo jak weszlam to Kallos dopiero co dojechal do sklepu.
Wiesz, jak ja tam byłąm, to to wyglądało tak samo, może oni zawsze mają dostawę?
Cathas jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-05-15, 19:10   #356
nafiyqa
Zakorzenienie

Cytat:
a jeszcze pytanko co do balsamu uzywa sie go na mokre czy suche włosy??
Jak najbardziej wciera sie go na mokre Trzeba dobrze roprowadzic, zeby po wysuszeniu nie bylo efektu tlustych wlosow

Stary 2007-05-15, 19:25   #357
kasiahan
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Cathas Pokaż wiadomość
Wiesz, jak ja tam byłąm, to to wyglądało tak samo, może oni zawsze mają dostawę?
Moze A moze z L'Oreala nie maja nigdy i dlatego to tak

Dzisiaj probowalam Latte i prawie padlam od tego przepieknego zapachuAle po zmyciu tego z wlosow, zapach jest delikatny i juz tak nie drazni. Ogolnie po Latte wlosy sa miekciejsze, niz po Placencie. Chociaz moze wynika to z tego, ze latte dluzej na kudlach trzymalam Ale po jednym razie, to tjudno powiedziec.

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2007-05-15, 19:44   #358
dula32
Raczkowanie

GG do dula32

Cytat:
Jak najbardziej wciera sie go na mokre Trzeba dobrze roprowadzic, zeby po wysuszeniu nie bylo efektu tlustych wlosow
asz kurcze szkoda, wolałabym na suche, no ale wiekszosc takich preparatów wciera się na mokro... zazwyczaj jak mam mokre wlosy to nie wiem jeszcze ze mam je zamiar prostowac i tu jest problem, o tym ze chce je wygladzić dowiaduje sie pozniej a moze jest coś równie dobrego i o niewygurowanej cenie, ale na suche włosy? moze w sprayu?
Stary 2007-05-15, 21:11   #359
AniaBrunetka
Rozeznanie

a uzywalyscie moze takiego balsamu bez splukiwania relax w fioletowym opakowaniu? podobnym do tego co balsam do prostowania?

ta carotte moge stosowac na moje suche siano? moze sprobuje male opakowanie skoro mowicie ze sprawi ze moje wlosy beda bardziej posluszne
Stary 2007-05-15, 22:40   #360
nafiyqa
Zakorzenienie

Cytat:
asz kurcze szkoda, wolałabym na suche, no ale wiekszosc takich preparatów wciera się na mokro... zazwyczaj jak mam mokre wlosy to nie wiem jeszcze ze mam je zamiar prostowac i tu jest problem, o tym ze chce je wygladzić dowiaduje sie pozniej a moze jest coś równie dobrego i o niewygurowanej cenie, ale na suche włosy? moze w sprayu?
Ja osobiscie nie znam, nigdy nic takiego nie kupowalam...Ale przeciez jak nalozyc balsam na mokre wlosy, a potem nie wyprostujesz to nic sie nie potem nie stania. Jest bardzo wydajny, wystarczy niewiele, zeby byl dobry efekt.

Cytat:
Napisane przez AniaBrunetka Pokaż wiadomość
a uzywalyscie moze takiego balsamu bez splukiwania relax w fioletowym opakowaniu? podobnym do tego co balsam do prostowania?

ta carotte moge stosowac na moje suche siano? moze sprobuje male opakowanie skoro mowicie ze sprawi ze moje wlosy beda bardziej posluszne
Ciezko mi powiedziec, czy mozesz, bo nie mam o tym zielonego pojecia. Ja na moje "siano" stosuje i jest w porzadku Przynajmniej nie stercza jak po latte.

Odpowiedz

Nowe wątki na forum Pielęgnacja włosów

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości