![]() |
#1201 |
Raczkowanie
|
Dot.: Kosmetyki KALLOS
po zuzyciu kallosa creme 800 ml, kupilam 1l i rzeczywiscie zapach jest INNY
![]() oby dzialał tak samo bo kupilam 3 x 1 l ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1202 |
Rozeznanie
|
Używam Kallosa Latte po olejowaniu od ponad miesiąca i muszę przyznać, że rewelacja. Bardzo fajne są po tej odżywce włoski. Nakładam zawsze na około 10-20 minut. Włosy są zdyscyplinowane, głównie cieszę się z efektu prostowania włosów jaki obserwuję po użyciu tej odżywki
![]() ![]() Jest tylko jedna, jedyna rzecz, która doprowadza mnie do szału, jest to opakowanie a konkretnie zakrętka. Nie wiem czy tylko mi się trafił felerny egzemplarz, ale zakrętka zdaje się nie pasować do reszty. Nie można łapać za zakrętkę, raz tak nieszcześliwie chwyciłam i mi wypadła cała butla z rąk i wylało sie trochę zawartości na posadzkę w łazience. Ale byłam zła ![]() Edytowane przez hooliganka184 Czas edycji: 2010-11-19 o 23:34 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1203 |
Raczkowanie
|
to trafil Ci sie trefny egzemplarz bo u mnie wszystkie zakrętki pasują idealnie
i wytlumacz mi prosze co tzn "po olejowaniu"?? ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1204 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
Dziewczyny są bardziej doświadczone w kwestii używania tych olejków, ja stosuję je tylko od trochę ponad miesiąca, ale już widzę pozytywne efekty. Mam nadzieję, że nie zrobiłam za dużego offtopa ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1205 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
bo ja byłam pewna ze to odzywki bez silikonów, a w mojej w mniejsyzm opakowaniu sa :/
![]() |
![]() |
#1206 |
Rozeznanie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1207 |
Zakorzenienie
|
u mnie jest methyl...coś tam....cone (and).... cone
czlyli brzmi jak silikon chyba?
![]() |
#1208 |
Rozeznanie
|
U mnie nie ma nic takiego. Nie wiem czy to co wpisałaś to silikon, ale ja się nie znam na tym w 100%
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1209 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() https://wizaz.pl/forum/showpost.php?...&postcount=249 https://wizaz.pl/forum/showpost.php?...postcount=1440 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1210 |
Rozeznanie
|
Ja mam tą z pierwszego linku. Widzę jednak ,że ani w jednym ani w drugim nie ma silikonów.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1211 |
Raczkowanie
|
hooliganka184 dzieki za linki do olejków, poczytam
![]() wczoraj użyłam odżywki z Kallosa PLACENTA i po niej moje włosy są ciężkie i zdrowo wyglądają - nie powiem że taki efekt mi sie nie podoba, bo moje włosy mają tendencje do puszenia się, wiec fajnie Placenta je okiełznała ![]() dzisiaj uzylam CREMA AL LATTE z 1 l opakowania (wczesniej mialam 800 ml) i co wam powiem to ta z 1 l wydaje mi sie byc gesciejsza i bardziej wydajna... nabralam na palce nie duzo i smarowalam po wlosach, smarowalam i smarowalam i konca nie widac... efekt podobny jak po tej z 800 ml opakowania wiec roznice zauwazylam w zapachu i konsystencji |
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysły na prezent
![]() |
#1212 |
Zadomowienie
|
Ja raz przez przypadek kupiłam PLACENTA w galerii krakowskiej,na tej ścianie co jest NewYorker,małą pojemność, skusiły mnie te łożyska.Pamietam,ze wiedziałam tam też jakąs maske mleczną i to pewnie była CREMA AL LATTE, niestety w niedziele tam byłam i był WAX wiec kupiłam sobie wosk ale nie widze takiego efektu jak po Placentcie.Pamietam,że bylam zdumiona jak mi włosy ładnie sie rozczesuja i to lepiej niz z drozszych marek.Oczywiście uzylam moze z 2 razy,bo mi siostra podkradła i ostatnią porcje wymieszalam z inną maską+olejek rycynowy i już mnie tak nei powaliło,wiec dłuzej jakos nad nią nie myslałam
![]() ![]() Byłam dzisiaj na stronie producenta i zastanawiam sie czy ktos uzywal produktów Maxima,szukalam w googlach ale calkiem co innego mi wyskakiwalo za kazdym razem... i jakie są ceny tych kosmetyków? Zastanawia mnie czy któraś stosowała Maseczke do włosów Henna Hair Project albo Color Fix - glicerynowy szampon do włosów(bo zastanawiam sie czy nie będzie lepszy od jajecznego) lub Balsam do włosów z wyciągiem z bambusa i łożysk Serical ? Jeśli tak to jakie wrażenia? Przeczytałam 3/4 wątku i tylko raz widziałam,ze dziewczyna chwaliła tą maske, a o reszcie nic nie widziałam... |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1213 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja muszę zweryfikować swoją opinię o kallosie. Na początku wydawało mi się, że latte jest fajniejsze, ale teraz chyba wolę placentę. Po prostu po latte jednak mam za bardzo puszyste włosy, nie ujarzmia ich i trochę się puszą, natomiast po placecie są wygładzone i ujarzmione, mniej się puszą (i wcale nie ma takiego tragicznego zapachu). Myślę, że to przez te silikony w placenie, ale akurat ja ich aż tak bardzo nie unikam. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1214 |
Zadomowienie
|
Słyszałam,że jeszcze na gertrudy też jest sklep i mają kallosa (edit: - byłam i jak się okazało,mają tylko odzywki,szamponów w ogóle nie sprzedają...),ale na długą mam bliżej,wiec sie tam przejde
![]() A tak w ogóle,znalazłam taki komentarz i nie wiem co o nim myslec: " Witam. Na temat placenty co to jest !! W związku z zmianą przepisów o składzie kosmetyków które zabraniają używania niektórych składników do kosmetyków producenci obeszli temat placenty tak jak kiedyś kallos miał maskę z wyciągiem z łożysk zwierzęcych (placenta) tak teraz w związku z przepisami nazwał to placentą z roślin coś takiego nie istnieje (tak samo jak by nazwać wodę suchym proszkiem). W razie pytań na temat kosmetyków do włosów jestem do dyspozycji pod e-mailem: sklep@uradka.pl Pozdrawiam." znalazlam go na kafeterii,data [14.03.2009] 21:43 : http://f.kafeteria.pl/temat.php?id_p=2679598&st art=90 Edytowane przez ewa102 Czas edycji: 2010-12-07 o 10:35 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1215 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1216 |
Zadomowienie
|
No właśnie też tak uważałam,że z łożysk roślinnych,widziałam skład.Poprostu zszokowało mnie to,że ta osoba jest ze sklepu uradka i tak pisze...
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1217 |
Konto usunięte
|
A czy ktoś wie gdzie można kupić Latte w Rzeszowie
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1218 |
Zakorzenienie
|
[1=4ac7eae5f92dfa622d89f02 4e559f952d8de277a_657b977 4600aa;23838190]A czy ktoś wie gdzie można kupić Latte w Rzeszowie
![]() ![]() oczywiście ze nie drogo, porównaj z innymi jakimikolwiek maskami, np 250 ml bo zazwyczaj tyle jest w jedym mniejszym opakowniu czyli jest to 1/4 całej tej litrowej, a teraz podziel cene przez 4 czli około 6 zł, to chyba nie drogo, bo drogeryjne maski kosztuja w granicach 10 lub drożej za taka pojemnośc ![]()
![]() |
#1219 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#1220 |
Zakorzenienie
|
a to przepraszam
![]() ja w każdym razie widziałam jeszcze 1000 ml za 30 zł więc \25 tez sie nieźle prezentuj,e ale ja to widziałam w aptece z drogeria razem, a moze w osiedlowych sklepikach będzie, taniej, tylko nie wiem gdzie szukac takich sklepików ;(
![]() |
#1221 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() ja właśnie widziałam tą po 25zł w Naturze (albo w Wispolu, nie pamiętam). Może w jakichś sklepach fryzjerskich... |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1222 |
Zakorzenienie
|
ja widziałam we fryzjerskim forme kallos ale tylko rozjaśniacz, o maske akurat nie pytałam
![]() a nie chcesz kupic 250? bo to sie długo zuzywa, a np co jak ci się znudzi? ![]() mi się szybko nudza kosmetyki dlatego wole mniejsze opakowania, zeby szybciej skończyć, no i żeby kupic świeższe ![]()
Twoje kłamstwo trwa tak długo, ze sam zaczynasz w nie wierzyć? Doceniamy dopiero kiedy stracimy. Zapuszczanie włosów z wizażem : 65cm completed ![]() Moja pielęgnacja włosów Edytowane przez karmazynka99 Czas edycji: 2010-12-17 o 20:27 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1223 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() dzięki ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1224 |
Zakorzenienie
|
Ja mam około na 3 miesiace tego małego
![]()
![]() |
![]() |
#1225 |
Konto usunięte
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1226 |
Rozeznanie
|
Ja mam tą 1litrową i mi się wcale nie nudzi i nie przestała na mnie działać a używam jej od około 2 miesięcy. Polubiłam ją na tyle, że zupełnie przestałam używać innych( chociaż będę musiała je zużyć, bo żal wyrzucić). Lubię ją za wszystko, przede wszystkim za działanie oczywiście ( za zmiękczanie i prostowanie włosów--> przynajmniej u mnie ma takie działanie, no i za zapach, który długo się utrzymuje, a mnie się bardzo podoba). Ja odrazu kupiłam dużą i nie żałuje. Ale każdy musi sam wypróbować, więc może rzeczywiście kup mniejszą.
A co do ceny, to ja kupiłam za 22zł w hurtowni fryzjerskiej, za 13 zł to w życiu nie widziałam, widziałam za to droższe, tak po 35 zł w innych hurtowniach. Wg mnie jednak cena 22 zł a nawet te 35zł jest i tak skandalicznie niska, przy tej objetości i działaniu. Ale ciii, bo jeszcze podniosą cenę ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1227 |
Zadomowienie
|
I ja skusiłam się na Kallosa Latte
![]() ![]() Wczoraj użyłam ją po raz pierwszy bardziej jako odżywki bo trzymałam na włosach tylko kilka minut i muszę przyznać że efekt bardzo fajny ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#1228 |
Zakorzenienie
|
mnie trochę przeciązał i chce go juz skończyć, ale pewnie się jeszzce skusze
![]()
![]() |
#1229 |
Zadomowienie
|
A więc końcem końców kupiłam sobie i latte i placente plus szampon do włosów do codziennego mycia i powiem,że na początku włosy reagowały na niego tak średnio,bez odżywki się nie obyło a byłam dopiero co po podcięciu włosów.Teraz już się przyzwyczaiły,może to był szok związany z odstawieniem innych szamponow z silikonami. Tak czy siak nie wyobrazam sobie choć na chwile nie zalozyc latte,na początku jak zakladałam to moi współlokatorzy myśleli,ze ktoś budyn gotuje i im ślinka ciekła
![]() O a tak na marginesie,mój współlokator jest przedstawicielem handlowym jakiś tam rosyjskich kosmetyków i też ma w ofercie placente i też mówi,że to nie jest z łożysk roślinnych tylko zwierzęcych.Ale nawet jeśli tak jest,to myśle,że są one otrzymywane laboratoryjnie,raczej nikt nie lata za jakis zwierzęciem z dzidą :P Teraz kończy mi się i placenta i latte i razem ze współlokatorką zamowiłyśmy sporo rzeczy m.in.szampon waniliowy - nowość i inne maski - marchwiową i owocową poza placenta i latte i zobaczymy jak sie one sprawują.Jak pierwszy raz załozyła latte to stwierdziła,że musi go mieć a jak placente to już mi cały dzien chodziła i się zachwycała włosami ![]() ![]() A co do szamponu to też litrowy i mimo,że kupiony z maskami to jego mam jeszcze z co najmniej połowe,mimo,że codziennie myje włosy ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1230 |
BAN stały
|
Ja mam tylko jedno zastrzeżenie ;P
Maska PLACENTA (zielone opakowanie 1 L) ma placentę tylko w nazwie i jest to oszustwo. Placenta to wyciąg z łożyska zwierzęcego, ma za zadanie regenerować, nawilżać, odbudowywać strukturę włosa. Niestety maska Placenta nie ma w składzie placenty, niektórzy mówią, że placenta pochodzi od łozyska roślin ale rośliny przeciez nie mają łożysk... Co nie znaczy, ze jestem na nie, bardzo lubię i tą ziołową i mleczną i świetnie nawilżają włosy, chociaż skład bardziej chemiczny niż naturalny... |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 01:29.