Kosmetyki KALLOS - Strona 6 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Uroda > Pielęgnacja włosów i fryzury > Pielęgnacja włosów

Notka

Pielęgnacja włosów W tym miejscu rozmawiamy o pielęgnacji włosów. Jeśli twoje włosy są suche, pozbawione blasku lub zniszczone i szukasz sposobu na poprawę sytuacji. Dołącz do nas.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2006-12-25, 19:31   #151
AniaBrunetka
Rozeznanie

Dot.: Kosmetyki KALLOS

Cytat:
Napisane przez cookie_monster Pokaż wiadomość
bo z reguly nie susze wlosow. czekam az same wyschna. a chcialabym kupic ten balsam, bo mam juz zniszczone wlosy do prostowanie. keidys trzeba zaczac uzywac jakiegos specyfiku :p

i to jak najszybciej! szkoda wlosow
Stary 2006-12-27, 10:38   #152
Kadunia
Zakorzenienie

Właśnie przyszło mi zamówienie z uradka z Kallosa zamowilam balsam do prostowania i Placente i jestem po pierwszym wypróbowaniu balsamu narazie nie moge wiele powiedziec bo zaaplikowałam go na mokre włosy i własnie schne narazie tyle powiem ze jest baardzo wydajny dosłownie kapka wystarczyła na moje geste dosc dlugie włosy zapach taki o moglby byc lepszy. Natomiast zapach Placenty - fuj ale trudno przeboleje:P

Kadunia jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-12-29, 15:19   #153
blueone
Rozeznanie

właśnie zamówiłam na allegro maskę Placenta zachęcona zachwytami nad nią. jak przesyłka dojdzie i wypróbuję to podzielę się doznaniami
blueone jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2006-12-31, 14:01   #154
tripka
Wtajemniczenie

Dziewczyny czy ten balsam rewitalizujący został wycofany???nigdzie,w żadnym sklepie internetowym go nie ma....
Ciekawe jakie są te szampony -migdałowy,brzoskwiniowy i jajeczny-są bardzo tanie...stosował ktoś???
Stary 2007-01-01, 07:11   #155
Laura2112
Raróg

Send a message via Skype™ to Laura2112

Kupiłam tuż przed świętami szampon jajeczny i maskę Carota.
Trochę za wcześnie, by mówić o efektach. Maski na razie użyłam raz, bardzo szybko przetłuściły mi się po niej włosy i to wszystko, co na razie mogę o niej powiedzieć - niewiele
Szampon jest taki sobie, włosy są nieco bardziej miękkie, wyglądają ciut lepiej, ale na razie bez rewelacji. Za to zapach zaczyna mnie wkurzać, same jajka, na szczęście nie utrzymuje się szczególnie intensywnie czy długo na włosach. Butelka okropna, ani tego chwycić, ani wylać ile potrzeba, ale całkiem oryginalnie sobie wygląda w łazience Dla wygody najlepiej przelać w inną. I mieć szampon o bardziej orzeźwiającym zapachu po ręką, myć na kacu włosy szamponem jajecznym to katorga
pe pe pe pe pe pe bla bla bla i *uj wie o co jej chodzi.

🌹14 lat z Wizaż.pl

Nie mogę chodzic, ale nie wolno mi prosic o pomoc...

Edytowane przez Laura2112
Czas edycji: 2007-01-18 o 17:31 Powód: lit.
Laura2112 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-01-01, 10:24   #156
nafiyqa
Zakorzenienie

Ja uzywam od czasu do czasu mlecznej maski. Jeden dzien i wlosy tluste...Nie wiem, czy ja to zle splukuje, czy tak po prostu MA BYC?

nafiyqa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-01-01, 18:09   #157
Kadunia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez nafiyqa Pokaż wiadomość
Ja uzywam od czasu do czasu mlecznej maski. Jeden dzien i wlosy tluste...Nie wiem, czy ja to zle splukuje, czy tak po prostu MA BYC?
a nakładasz ja od nasady włosów? jesli tak to błąd, maseczke taka powinno sie nakładac mniej wiecej od nasady włosow bo jak dajesz przy samej skorze to wiadomo ze ci przetlusci.

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2007-01-01, 18:18   #158
tripka
Wtajemniczenie

Dla moich zniszczonych włosków niestety ta mleczna maska jest za słaba
Stary 2007-01-01, 18:22   #159
nafiyqa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Kadunia Pokaż wiadomość
a nakładasz ja od nasady włosów? jesli tak to błąd, maseczke taka powinno sie nakładac mniej wiecej od nasady włosow bo jak dajesz przy samej skorze to wiadomo ze ci przetlusci.
Hmm chyba blad jest w tym co napisalas...

W sumie to tak, dawalam ja od nasady, ale dzieki za rade
Poza tym to troszke dziwne, bo na opakowaniu jest napisane, ze moge jej uzywac jako zwykla odzywke..Czyli na cale wlosy.

Wiec jak to w koncu jest..?

tripka, moje tez nie zostaly ani ciut zregenerowane. Ale przynajmniej podczas czesania nie trace polowy wlosow. W sumie to tylko dlatego jej uzywam.

Stary 2007-01-01, 20:46   #160
Kadunia
Zakorzenienie

Cytat:
Hmm chyba blad jest w tym co napisalas...

W sumie to tak, dawalam ja od nasady, ale dzieki za rade
Poza tym to troszke dziwne, bo na opakowaniu jest napisane, ze moge jej uzywac jako zwykla odzywke..Czyli na cale wlosy.

Wiec jak to w koncu jest..?

tripka, moje tez nie zostaly ani ciut zregenerowane. Ale przynajmniej podczas czesania nie trace polowy wlosow. W sumie to tylko dlatego jej uzywam.
hm no ja błędu nie widze ale ok Ja zadnej odzywki nie daje na całe włosy a zwłaszcza rzy głowie bo i po co przeciez tak wlosy tego nie potrzebują a mysle ze praktycznie kazda by mi zwiekszyla wtedy przetłuszczanie.
Przed chwila pierwszy raz użyłam Placenty i powiem tak ze przy spłukiwaniu włosy byly olśniewająco gładkie i miękkie (tak samo jak przy Latte) zapach niestety pozostaje na włosach troche zniwelowałam go Gliss Kurem w sprayu ale i tak czuc to paskudztwo trudno moze do jutra wywietrzeje:P o reszcie sie nie wypowiem bo chyba za wczesnie ale włosy mam juz do połowy suche i stwierdzam ze koncowki sa bardziej suche i ostające a po Latte tego ne było no ale nie wiem narazie nie oceniam

Stary 2007-01-02, 11:29   #161
olkie
Zakorzenienie

GG do olkie

a ja z racju zee sa witaminki w tych maskach klade rowniez na skoore tylko pozniej dluuugo pluczezalezy to tez od wody jaka mamy w kranach.w krakowie 2 razy dluzej plucze bo jak tego nie zrobie to mam takie matowe i poklejone wlosy.za to u mnie w domu ta maska bez problemu splukuje sie

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2007-01-12, 10:08   #162
cookie_monster
Raczkowanie

dziewczyny, pomozcie!
moje wlosy sa bardzo przesuszone, bez blasku, wypadajace i ogolnie mowiac zniszczone.
chcialabym sie was poradzic. ktory z kosmetykow z tej strony waszym zdaniem najlepiej by mi pomogl?
http://www.anko.bazarek.pl/kat.php/kid,11383/ap,8432/

bardzo prosze o pomoc. z gory dziekuje
cookie_monster jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-01-12, 10:47   #163
Laura2112
Raróg

Send a message via Skype™ to Laura2112

Cytat:
Ja zadnej odzywki nie daje na całe włosy a zwłaszcza rzy głowie bo i po co przeciez tak wlosy tego nie potrzebują a mysle ze praktycznie kazda by mi zwiekszyla wtedy przetłuszczanie
Podpisuję się pod Twoją wypowiedzią, zresztą stara zasada mówi "Do skóry głowy szampon, do włosów maseczka" Moje w mig by oklapły, a tego nie lubię
Wracając do mojego szamponu jajecznego i Caroty, jest coraz lepiej Do szamponu dodaję odrobinę ogórkowego Timotei i już nie czuję tak mocno tego zapachu. Maska sprawuje się całkiem nieźle, pióra odżyły, po zastosowaniu mogłabym później cały dzień potrząsać głową, hehe, takie są miłe i fajnie się układają
pe pe pe pe pe pe bla bla bla i *uj wie o co jej chodzi.

🌹14 lat z Wizaż.pl

Nie mogę chodzic, ale nie wolno mi prosic o pomoc...

Edytowane przez Laura2112
Czas edycji: 2007-01-18 o 17:30 Powód: lit.
Laura2112 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-01-12, 16:04   #164
Kadunia
Zakorzenienie

ciesze sie Laura ze sie ze mna zgadzasz bo zdania co do mojej wypowiedzi byly podzielone jednak ja sie jej jak najbardziej trzymam. Zawsze nakladam odzywke od polowy dlugosci i troszke na grzywke. Włosy przy nasadzie ne potrzebuja przeciez odzywek...

Stary 2007-01-12, 19:47   #165
nafiyqa
Zakorzenienie

Cytat:
hm no ja błędu nie widze ale ok Ja zadnej odzywki nie daje na całe włosy a zwłaszcza rzy głowie bo i po co przeciez tak wlosy tego nie potrzebują a mysle ze praktycznie kazda by mi zwiekszyla wtedy przetłuszczanie.
Przed chwila pierwszy raz użyłam Placenty i powiem tak ze przy spłukiwaniu włosy byly olśniewająco gładkie i miękkie (tak samo jak przy Latte) zapach niestety pozostaje na włosach troche zniwelowałam go Gliss Kurem w sprayu ale i tak czuc to paskudztwo trudno moze do jutra wywietrzeje:P o reszcie sie nie wypowiem bo chyba za wczesnie ale włosy mam juz do połowy suche i stwierdzam ze koncowki sa bardziej suche i ostające a po Latte tego ne było no ale nie wiem narazie nie oceniam
Przeczytaj jeszcze raz swojego poprzedniego posta. Zapytalas mnie, czy nakladam od nasady, potem stwierdzilas, ze jesli tak robie to zle, bo powinno sie nakladac odzywke od NASADY. Wiec juz sama nie wiem czy to ja mam racje czy Ty No, ale pominmy to

Ja nie twierdze, ze nie masz racji z takim nakladaniem odzywki. Jestem troszke zdziwiona, bo zawsze tak robilam, tym bardziej, ze fryzjerzy do ktorych chodzilam tez tak postepowali. W sumie to ja i tak zawsze mylam glowe co 3 dni, a teraz przy tej masce kallosa musze byc co 2 dlatego jestem tym zdziwiona. Ale sprobuje Twojego sposobu

Stary 2007-01-13, 12:05   #166
Kadunia
Zakorzenienie

Cytat:
Przeczytaj jeszcze raz swojego poprzedniego posta. Zapytalas mnie, czy nakladam od nasady, potem stwierdzilas, ze jesli tak robie to zle, bo powinno sie nakladac odzywke od NASADY. Wiec juz sama nie wiem czy to ja mam racje czy Ty No, ale pominmy to

Ja nie twierdze, ze nie masz racji z takim nakladaniem odzywki. Jestem troszke zdziwiona, bo zawsze tak robilam, tym bardziej, ze fryzjerzy do ktorych chodzilam tez tak postepowali. W sumie to ja i tak zawsze mylam glowe co 3 dni, a teraz przy tej masce kallosa musze byc co 2 dlatego jestem tym zdziwiona. Ale sprobuje Twojego sposobu
hehehe faktycznie tam zamiast od nasady mialo byc od połowy cos mi sie powaliło:P rob jak uwazasz z ta odzywka ja zawsze daje mniej wiecej od polowy o w innym razie wlosy byłyby przyklapniete i szybciej by sie przetłusciły. Jesli po tych maskach przetluszczaja ci sie wlosy to sprobuj je nakladac tak jakos 10cm od przedziałka i zobaczysz ze sie to zmieni

Stary 2007-01-18, 17:18   #167
AniaBrunetka
Rozeznanie

zamowilam sobie z kallosa placente i latte. mam wlasnie na glowie latte mam zamiar trzymac 30 min... ladnie pachnie, zapach mi sie podoba aczkolwiek jest dosc intensywny, natomiast zapach placenty jakos mi nie przypadl... ale przezyje
co do balsamu rewitalizujacego moge powiedziec ze jest b. malo wydajny bo uzywam go miesiac na zmiane z tym z wit B5 i juz polowy nie ma. w tym B5 nie wiem ile jest bo ma nieprzezroczyste opakowanie ale raczej tez nie jest wydajny, oba maja rzadka konsystencje. natomiast ich dzialanie sprzyja moim wlosom, moze nie jakos spektakularnie ale odzywily troche moje wloski, juz nie sa takie szorstkie. ale wplyw mialo na to podciecie koncowek zniszczonych tez
Stary 2007-01-18, 18:08   #168
AniaBrunetka
Rozeznanie

wlasnie zmylam latte i wloski fajne mieciutkie
Stary 2007-01-18, 21:21   #169
faustissima
Raczkowanie

Cytat:
Mam dokładnie ten sam problem . Niestety, pomimo wspaniałego zapachu , to po jednym dniu włosy są znacznie bardziej przetłuszczone niż zwykle. Ale, tak jak pisała Kaduna, zaczęłam nakładać trochę dalej od nasady i juz widzę rezultaty. Tylko strzyka mnie w stawach, jak muszę to spłukać, bo niestety wymaga baaardzo dokładnego spłukania, inaczej mam smalec na włosach . Myślę, że warto, mimo wszystko. Farbowałam włosy, a są nadal miękkie, błyszczące i nie łamią się. I zapomniałam o elektyzezowaniu , nawet jeśli noszę codziennie czapki :P

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2007-01-18, 22:04   #170
pakosta
Wtajemniczenie

Ja używam Latte i Carota, przy czym maska marchewkowa ma byc niby do włosów tłustych a jest dużo bardziej obiążająca niż mleczna No nie oszukujmy się, obie nakładane nawet na końcówki obciążają nieco, ale miękkośc, połysk, łatwość w układaniu i brak elektryzowania się sa tego warte

Raz na 2 tygodnie nakładam maskę (Latte) na całe suche (!!!) włosy i skórę głowy, zostawiam na 20 - 30 minut, w miedzy czasie jakieś peelingi itp, potem zmywam szamponem bez SLS (aktualnie Hipp) i nakładam maskę (lub odżywkę Regenium L'Oreala) na same końcówki i od razu (!!!) spłukuję <---- inaczej wyrwałabym połowę włosów, po samym Hippe bardzo się plączą.

I efekt jest super - mięciutkie, błyszczące włosy.

Ostatnio troszke mi szcżęka opadła, jak siedziałam sobie u fryzjera podczas mycia włosów i naglę czuje tego obłędnego chemicznego mlecznego kokosa, czyli Latte nakładane mi własnie na włosy przez profesjonalistę
pakosta jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-01-18, 22:19   #171
AniaBrunetka
Rozeznanie

na suche wlosy? czy to lepiej nie dziala na mokre? ja nie mam zadnego smalcu po latte a szczerze mowiac niezbyt dokladnie zmywam ale pewnie dlatego ze moje wloski sa tak suche :/ moze ta latte im pomoze... wloski sa mieciutkie w dotyku i gladkie
Stary 2007-01-18, 23:10   #172
pakosta
Wtajemniczenie

AniaBrunetka - smalcu ja też nie mam, inaczej bym nie używała

A co do nakładania na suche włosy, tak mi polecił kiedyś fryzjer... ale już nie pamiętam czym to tłumaczył? Chodziło o to, że mokre włosy mają inną mozliwośc wchłaniania substancji odzywczych ale konkretów Ci nie podam
pakosta jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-01-23, 00:08   #173
variete
Raczkowanie

niedawno skonczylam 800ml op maski latte... zuzycie zajelo mi miesiac moze troche dluzej, uzywalam jej do niemal kazdego mycia i trzymalam zawsze min. 30 min w cieple. nie jest to jakas rewelacyjna odzywka, na poczatku wlosy byly calkiem fajne po jej uzyciu z biegiem czasu uczucie 'sliskosci' bylo coraz mniej odczuwane a wlosy po wysuszeniu starsznie napuszone. bez olejku albo jedwabiu murowane afro na glowie... co do odzywienia hmm.. czy ja wiem.. moze troche rzeczywiscie poprawil sie ich stan ale szczerze mowiac myslalam ze bedzie lepiej po tak intesywnym stosowaniu. przedtem uzywalam so blonde i rigenolu i okazaly sie lepsze od latte. teraz przerzucam sie na slawna placente, licze ze bedzie lepiej
variete jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-01-23, 07:13   #174
Agaimka
Rozeznanie

Chyba sie skuszę na którąś z tych maseczek, ale nie wiem gdzie je zakupic, czy któras z Was skupiła ją może w sieci sklepów fryzjerskich Polwell???? lub pozostaje mi allegro
Agaimka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-01-23, 07:35   #175
Moniczka_ns
Raczkowanie

Ja mialam mleczna maseczke i taki dwu kolorowy-niebiesko zolty ,,olejek" w sprayu,w zasadzie nie wiem po czym mialam w miare fajne wloski bo najpiewr myam szmponem gliss kura (19), pozniej odzywka tej samej firmy do splukiwania,pozniej maseczka mleczna trzymam ja tak 20-30 min,wloski spryskuje tym olejkiem i na koniec niby ochronne mleczko przed prostowaniem loreala takie w rozowej butelce i tak naprawde moje wlosy i tak sa zniszczone i tak w tej chwili nadaja sie tylko do sciecia bo polowa kosmetykow mi sie pokonczyla i stwierdzilam ze nie bede inwestowala w nie az tyle bo w rzeczywistosci nie daja takiego efektu jakiego oczekiwalam.Prodykty kallosa zakupilam w salonie fryzjerskim niby po cenach prosto od producenta-bo od znajomej ale jak wlazlam na allegro to cisnienie mi sie podnioslo bo sa o wiele tansze!Najwieksza zaleta maseczki mlecznej to taka ze pachnie niesamowicie i mam ochote ja zjesc!
Stary 2007-01-23, 08:25   #176
Kadunia
Zakorzenienie

ja używam obu maseczek i bardziej zadowolona jestem z Latte ale w sumie Placente uzyłam dopiero z 2,3 razy wiec na opinie musze jeszcze popracowac. ktoras z was pisze tu ze byla zadowolona z Latte lecz po miesiącu codziennego uzywania nie dawała efektow no to nie dziwne bo włosy sie zwyczajnie przyzywczaiły do niej. to jest maska wiec nalezałoby ja nakladac 1-2 razy w tyg. w dodatku jestem w szoku że zuzylas 800 ml w miesiac ja mam Latte opakowanie 275 ml od października i dopiero teraz mi sie konczy a mam włosy do lopatek i wale jej dużo... radze stosowac te specyfiki raz w tyg to efekty będą Jak skonczy mi sie Latte to na pewno kupie nastepne opakowanie

Stary 2007-01-23, 10:25   #177
Agaimka
Rozeznanie

Znalazłam fają hurtownie z kosmetykami Kallos i jest nawet taniej niz na allegro, podam stronę może komus się przyda
http://www.uradka.pl/index.php/cPath...74fc8aab4aa2d5
Agaimka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-01-23, 16:49   #178
olkie
Zakorzenienie

GG do olkie

to ze pozniej to yczucie sliskosci znika w miare stosowania maski jest chyba zludzeniem poprostu chyba przyzwyczajamy sie do tego wystarczy zrobic sobie dluzsza przerwe i znow zastosujemy maske i znow bedziemy widzieli efekt
Stary 2007-01-23, 19:04   #179
Moniczka_ns
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Agaimka Pokaż wiadomość
Znalazłam fają hurtownie z kosmetykami Kallos i jest nawet taniej niz na allegro, podam stronę może komus się przyda
http://www.uradka.pl/index.php/cPath...74fc8aab4aa2d5
Oczy wyszly mi z orbit,cenu boskie dziewczyny a moze macie cos godnego polecenia z listy produktow tej hurtowni?
Stary 2007-01-23, 19:57   #180
blueone
Rozeznanie

a ja jakoś wcale nie jestem zachwycona Placentą,nie widzę spektakularnego efektu,a używam jej już od ponad miesiąca ok. 2 razy w tygodniu

i jeszcze ten koszmarny zapach:/ ale zużyję ją (nie wiem kiedy - op. 1000 ml!),może się coś zmieni...
blueone jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Pielęgnacja włosów

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości