![]() |
#151 | |
Rozeznanie
|
Dot.: Kosmetyki KALLOS
Cytat:
i to jak najszybciej! szkoda wlosow ![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#152 |
Zakorzenienie
|
Właśnie przyszło mi zamówienie z uradka z Kallosa zamowilam balsam do prostowania i Placente i jestem po pierwszym wypróbowaniu balsamu narazie nie moge wiele powiedziec bo zaaplikowałam go na mokre włosy i własnie schne
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#153 |
Rozeznanie
|
właśnie zamówiłam na allegro maskę Placenta zachęcona zachwytami nad nią. jak przesyłka dojdzie i wypróbuję to podzielę się doznaniami
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#154 |
Wtajemniczenie
|
Dziewczyny czy ten balsam rewitalizujący został wycofany???nigdzie,w żadnym sklepie internetowym go nie ma....
Ciekawe jakie są te szampony -migdałowy,brzoskwiniowy i jajeczny-są bardzo tanie...stosował ktoś???
![]() |
#155 | |
Raróg
|
Kupiłam tuż przed świętami szampon jajeczny i maskę Carota.
Trochę za wcześnie, by mówić o efektach. Maski na razie użyłam raz, bardzo szybko przetłuściły mi się po niej włosy i to wszystko, co na razie mogę o niej powiedzieć - niewiele ![]() Szampon jest taki sobie, włosy są nieco bardziej miękkie, wyglądają ciut lepiej, ale na razie bez rewelacji. Za to zapach zaczyna mnie wkurzać, same jajka, na szczęście nie utrzymuje się szczególnie intensywnie czy długo na włosach. Butelka okropna, ani tego chwycić, ani wylać ile potrzeba, ale całkiem oryginalnie sobie wygląda w łazience ![]() ![]() ![]()
🌹14 lat z Wizaż.pl ![]() Nie mogę chodzic, ale nie wolno mi prosic o pomoc... ![]() Edytowane przez Laura2112 Czas edycji: 2007-01-18 o 17:31 Powód: lit. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#157 |
Zakorzenienie
|
a nakładasz ja od nasady włosów? jesli tak to błąd, maseczke taka powinno sie nakładac mniej wiecej od nasady włosow bo jak dajesz przy samej skorze to wiadomo ze ci przetlusci.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#158 |
Wtajemniczenie
|
Dla moich zniszczonych włosków niestety ta mleczna maska jest za słaba
![]()
![]() |
#159 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
W sumie to tak, dawalam ja od nasady, ale dzieki za rade ![]() Poza tym to troszke dziwne, bo na opakowaniu jest napisane, ze moge jej uzywac jako zwykla odzywke..Czyli na cale wlosy. Wiec jak to w koncu jest..? tripka, moje tez nie zostaly ani ciut zregenerowane. Ale przynajmniej podczas czesania nie trace polowy wlosow. W sumie to tylko dlatego jej uzywam. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#160 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Przed chwila pierwszy raz użyłam Placenty i powiem tak ze przy spłukiwaniu włosy byly olśniewająco gładkie i miękkie (tak samo jak przy Latte) zapach niestety pozostaje na włosach troche zniwelowałam go Gliss Kurem w sprayu ale i tak czuc to paskudztwo ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#161 |
Zakorzenienie
|
a ja z racju zee sa witaminki w tych maskach klade rowniez na skoore tylko pozniej dluuugo plucze
![]()
![]() |
#162 |
Raczkowanie
|
dziewczyny, pomozcie!
moje wlosy sa bardzo przesuszone, bez blasku, wypadajace i ogolnie mowiac zniszczone. chcialabym sie was poradzic. ktory z kosmetykow z tej strony waszym zdaniem najlepiej by mi pomogl? http://www.anko.bazarek.pl/kat.php/kid,11383/ap,8432/ bardzo prosze o pomoc. z gory dziekuje ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#163 | ||
Raróg
|
Cytat:
![]() ![]() Wracając do mojego szamponu jajecznego i Caroty, jest coraz lepiej ![]() ![]()
🌹14 lat z Wizaż.pl ![]() Nie mogę chodzic, ale nie wolno mi prosic o pomoc... ![]() Edytowane przez Laura2112 Czas edycji: 2007-01-18 o 17:30 Powód: lit. |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#164 |
Zakorzenienie
|
ciesze sie Laura ze sie ze mna zgadzasz bo zdania co do mojej wypowiedzi byly podzielone jednak ja sie jej jak najbardziej trzymam. Zawsze nakladam odzywke od polowy dlugosci i troszke na grzywke. Włosy przy nasadzie ne potrzebuja przeciez odzywek...
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#165 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Ja nie twierdze, ze nie masz racji z takim nakladaniem odzywki. Jestem troszke zdziwiona, bo zawsze tak robilam, tym bardziej, ze fryzjerzy do ktorych chodzilam tez tak postepowali. W sumie to ja i tak zawsze mylam glowe co 3 dni, a teraz przy tej masce kallosa musze byc co 2 dlatego jestem tym zdziwiona. Ale sprobuje Twojego sposobu ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#166 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#167 |
Rozeznanie
|
zamowilam sobie z kallosa placente i latte. mam wlasnie na glowie latte mam zamiar trzymac 30 min... ladnie pachnie, zapach mi sie podoba aczkolwiek jest dosc intensywny, natomiast zapach placenty jakos mi nie przypadl... ale przezyje
![]() co do balsamu rewitalizujacego moge powiedziec ze jest b. malo wydajny bo uzywam go miesiac na zmiane z tym z wit B5 i juz polowy nie ma. w tym B5 nie wiem ile jest bo ma nieprzezroczyste opakowanie ![]() ![]()
![]() |
![]() |
#168 |
Rozeznanie
|
wlasnie zmylam latte i wloski fajne mieciutkie
![]()
![]() |
![]() |
#169 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]()
![]() |
![]() |
#170 |
Wtajemniczenie
|
Ja używam Latte i Carota, przy czym maska marchewkowa ma byc niby do włosów tłustych a jest dużo bardziej obiążająca niż mleczna
![]() ![]() Raz na 2 tygodnie nakładam maskę (Latte) na całe suche (!!!) włosy i skórę głowy, zostawiam na 20 - 30 minut, w miedzy czasie jakieś peelingi itp, potem zmywam szamponem bez SLS (aktualnie Hipp) i nakładam maskę (lub odżywkę Regenium L'Oreala) na same końcówki i od razu (!!!) spłukuję <---- inaczej wyrwałabym połowę włosów, po samym Hippe bardzo się plączą. I efekt jest super - mięciutkie, błyszczące włosy. Ostatnio troszke mi szcżęka opadła, jak siedziałam sobie u fryzjera podczas mycia włosów i naglę czuje tego obłędnego chemicznego mlecznego kokosa, czyli Latte nakładane mi własnie na włosy przez profesjonalistę ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#171 |
Rozeznanie
|
na suche wlosy? czy to lepiej nie dziala na mokre? ja nie mam zadnego smalcu po latte a szczerze mowiac niezbyt dokladnie zmywam
![]()
![]() |
![]() |
#172 |
Wtajemniczenie
|
AniaBrunetka - smalcu ja też nie mam, inaczej bym nie używała
![]() A co do nakładania na suche włosy, tak mi polecił kiedyś fryzjer... ale już nie pamiętam czym to tłumaczył? Chodziło o to, że mokre włosy mają inną mozliwośc wchłaniania substancji odzywczych ale konkretów Ci nie podam ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#173 |
Raczkowanie
|
niedawno skonczylam 800ml op maski latte... zuzycie zajelo mi miesiac moze troche dluzej, uzywalam jej do niemal kazdego mycia i trzymalam zawsze min. 30 min w cieple. nie jest to jakas rewelacyjna odzywka, na poczatku wlosy byly calkiem fajne po jej uzyciu z biegiem czasu uczucie 'sliskosci' bylo coraz mniej odczuwane a wlosy po wysuszeniu starsznie napuszone. bez olejku albo jedwabiu murowane afro na glowie... co do odzywienia hmm.. czy ja wiem.. moze troche rzeczywiscie poprawil sie ich stan ale szczerze mowiac myslalam ze bedzie lepiej po tak intesywnym stosowaniu. przedtem uzywalam so blonde i rigenolu i okazaly sie lepsze od latte. teraz przerzucam sie na slawna placente, licze ze bedzie lepiej
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#174 |
Rozeznanie
|
Chyba sie skuszę na którąś z tych maseczek, ale nie wiem gdzie je zakupic, czy któras z Was skupiła ją może w sieci sklepów fryzjerskich Polwell???? lub pozostaje mi allegro
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#175 |
Raczkowanie
|
Ja mialam mleczna maseczke i taki dwu kolorowy-niebiesko zolty ,,olejek" w sprayu,w zasadzie nie wiem po czym mialam w miare fajne wloski bo najpiewr myam szmponem gliss kura (19), pozniej odzywka tej samej firmy do splukiwania,pozniej maseczka mleczna trzymam ja tak 20-30 min,wloski spryskuje tym olejkiem i na koniec niby ochronne mleczko przed prostowaniem loreala takie w rozowej butelce i tak naprawde moje wlosy i tak sa zniszczone i tak w tej chwili nadaja sie tylko do sciecia bo polowa kosmetykow mi sie pokonczyla i stwierdzilam ze nie bede inwestowala w nie az tyle bo w rzeczywistosci nie daja takiego efektu jakiego oczekiwalam.Prodykty kallosa zakupilam w salonie fryzjerskim niby po cenach prosto od producenta-bo od znajomej ale jak wlazlam na allegro to cisnienie mi sie podnioslo bo sa o wiele tansze!Najwieksza zaleta maseczki mlecznej to taka ze pachnie niesamowicie i mam ochote ja zjesc!
![]() |
#176 |
Zakorzenienie
|
ja używam obu maseczek i bardziej zadowolona jestem z Latte ale w sumie Placente uzyłam dopiero z 2,3 razy wiec na opinie musze jeszcze popracowac. ktoras z was pisze tu ze byla zadowolona z Latte lecz po miesiącu codziennego uzywania nie dawała efektow no to nie dziwne bo włosy sie zwyczajnie przyzywczaiły do niej. to jest maska wiec nalezałoby ja nakladac 1-2 razy w tyg. w dodatku jestem w szoku że zuzylas 800 ml w miesiac
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#177 |
Rozeznanie
|
Znalazłam fają hurtownie z kosmetykami Kallos i jest nawet taniej niz na allegro, podam stronę może komus się przyda
![]() http://www.uradka.pl/index.php/cPath...74fc8aab4aa2d5 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#178 |
Zakorzenienie
|
to ze pozniej to yczucie sliskosci znika w miare stosowania maski jest chyba zludzeniem
![]() ![]() ![]() ![]()
![]() |
#179 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#180 |
Rozeznanie
|
a ja jakoś wcale nie jestem zachwycona Placentą,nie widzę spektakularnego efektu,a używam jej już od ponad miesiąca ok. 2 razy w tygodniu
i jeszcze ten koszmarny zapach:/ ale zużyję ją (nie wiem kiedy - op. 1000 ml!),może się coś zmieni... |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 13:37.