Kosmetyki KALLOS - Strona 9 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Uroda > Pielęgnacja włosów i fryzury > Pielęgnacja włosów

Notka

Pielęgnacja włosów W tym miejscu rozmawiamy o pielęgnacji włosów. Jeśli twoje włosy są suche, pozbawione blasku lub zniszczone i szukasz sposobu na poprawę sytuacji. Dołącz do nas.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2007-02-21, 08:36   #241
AniaBrunetka
Rozeznanie

Dot.: Kosmetyki KALLOS

Cytat:
Napisane przez Angi74 Pokaż wiadomość
Ja polecam olejek.Jak dla mnie jest extra i zaplacilam tylko 16zł.
tez uzywam olejku ale jakos mnie nie zachwycil :P moze moje wlosy sa zbyt zniszczone. uzywam go tylk na mokre wlosy, na suche to juz w ogole tragicznie by wygladaly

a placenta i latte super miekkie gladkie wloski
Stary 2007-02-27, 13:09   #242
frida110
Zakorzenienie

Używałam Placente i Latte.
Początkowo Placenta była straszna. Żałowałam, że ją sobie kupiłam. Robiłam maski, na głowie turban przez co najmniej godzinę, a włosy po tym wcale nie lepsze.
Z Latte byłam bardziej zadowolona, trzymałam ją krótko, efekt fajny, ale krótkotrwały. Włosy przetłuszczała i to bardzo.

Obecnie wróciłam do Placenty. Stosuje ją zaraz po umyciu jak każdą inną odżywkę. I jestem najbardziej zadowolona. Włosy nie są przetłuszczone jak wcześniej. Końcówki są w miarę ok, chociaż i tak muszę potem je poprawić jedwabiem lub serum z avonu.
frida110 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-02-27, 19:37   #243
Kadunia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez frida110 Pokaż wiadomość
Używałam Placente i Latte.
Początkowo Placenta była straszna. Żałowałam, że ją sobie kupiłam. Robiłam maski, na głowie turban przez co najmniej godzinę, a włosy po tym wcale nie lepsze.
Z Latte byłam bardziej zadowolona, trzymałam ją krótko, efekt fajny, ale krótkotrwały. Włosy przetłuszczała i to bardzo.

Obecnie wróciłam do Placenty. Stosuje ją zaraz po umyciu jak każdą inną odżywkę. I jestem najbardziej zadowolona. Włosy nie są przetłuszczone jak wcześniej. Końcówki są w miarę ok, chociaż i tak muszę potem je poprawić jedwabiem lub serum z avonu.
spróbuj uzywac ich z "podgrzewaniem" efekt nieporównywalny

Kadunia jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-03-01, 12:03   #244
noseknosek
lipiec na maksa!!! :)

o jezuuu dziewczyny wreszcie znalazłam sklep z kosmetykami kallosa w Warszawie pewnie zaraz tam polece i sama nie wiem co najpierw kupic
noseknosek jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-03-02, 15:43   #245
kas!a
Zakorzenienie

Wątek dosyć długi, więc od razu sie przyznaje, że nie czytałam dokładnie wszystkich postów, dlatego mogłam coś pominąć.
A więc właśnie zabieram sie do zakupów u Radka. Tylko mam kilka pytań, otóż ile trzymacie na głowie maski Placente i latte? Na stronce Radka pisze, że trzeba spłukać po kilku minutach. A Wy piszecie, że samo podgrzewanie trwa 15 minut I która z odżywek jest lepsza?
A drugie pytanie dotyczy jedwabii Farouk'a, wiem że to nie wątek na ten temat ale może sie orientujecie który z 3 jedwabi pokazanych na stronie Radka to ten sławny na wizażu jedwab? Bo ja zielona w tych tematach siedze pół godziny przed komputerem i zastanawiam sie który wybrać

wymiana książek:

https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=774155
kas!a jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-03-02, 18:04   #246
agusia_85
Zadomowienie

GG do agusia_85

Co do jedwabiu to ten (nie wiem czy lepszy od pozostałych ale chyba najpopularniejszy ): http://uradka.pl/product_info.php/cP...oducts_id/2371

Co do Latte ja jestem bardzo zadowolona, Placenta jeszcze stoi i czeka na swoją kolej

agusia_85 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-03-03, 17:42   #247
kas!a
Zakorzenienie

Dzięki, w takim razie na ten sie zdecyduje. Może wezme też jakiś inny na wypróbowanie

wymiana książek:

https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=774155
kas!a jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2007-03-03, 19:25   #248
truskawkowawiosna
Zakorzenienie

dzis dostalam przesylke od pana Radka on ma plukanke flor illum za 3zl to ta sama plukanka, tylko ma inne opakowanie, na allegro zdzieraja okrutnie, przy okazji zamowilam 2 maseczki: mleczna i miodowa, wyprobowalam dzis plukanke i mleczna maseczke... dzieki za pomysl z podgrzewaniem suszarką, efekt swietny, wlosy sa miekkie i gladziutkie, ale ten zapach... niby ladny, ale mdli mnie od jego slodyczy, naladowalam na wlosy biosilk ten srebrny, zeby zabic ten zapach, ale on sie nadal przebija
truskawkowawiosna jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-03-03, 20:13   #249
olkie
Zakorzenienie

GG do olkie

oj to ja ci powiem ze ja jak jej uzywalam to nawet po przerwaniu jej stoeosania i mycia wlosow seboradinem i nakladaniem innej odzywki to ja czulam jeszcze przez takich 2 - 3 myc
Stary 2007-03-03, 22:40   #250
truskawkowawiosna
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez olkie Pokaż wiadomość
oj to ja ci powiem ze ja jak jej uzywalam to nawet po przerwaniu jej stoeosania i mycia wlosow seboradinem i nakladaniem innej odzywki to ja czulam jeszcze przez takich 2 - 3 myc
nie załamuj mnie dobrze, że nie kupiłam litrowej... ta miodowa wali jeszcze gorzej, okropieństwo, ale może coś da
truskawkowawiosna jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-03-04, 16:25   #251
Laura2112
Raróg

Send a message via Skype™ to Laura2112

Szukałam i coś nie znalazłam - czy któraś z Was używała dwufazowego olejku Silky? Zamówiłam sobie i jestem ciekawa opinii

Ad. zepsutego szamponu brzoskwiniowego - pisałam do osoby, która mi go sprzedała, twierdzi, że wszystko jest ok z tą partią i sama ich używa, poza tym przecież to sama chemia i nie wie, dlaczego się zepsuł... :/ W każdym razie nie będę już ryzykować ponownych zamówień u niej, pozostanę "wierna" sklepowi U Radka
pe pe pe pe pe pe bla bla bla i *uj wie o co jej chodzi.

🌹14 lat z Wizaż.pl

Nie mogę chodzic, ale nie wolno mi prosic o pomoc...

Laura2112 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2007-03-04, 20:43   #252
olkie
Zakorzenienie

GG do olkie

ja mialam ten olejek.jakos mnie nie zachwycil.zapach ziolowy taki troche kwasnawy .u mnie przy wstrzasaniu nie wiem skad mi wykapywal.i jest pryskany a ja wole olejkowane z papka
nie wiem moze przypadnie do gustu
Stary 2007-03-04, 21:01   #253
Laura2112
Raróg

Dzięki, Olkie
Opakowania faktycznie mają przeciekające, mi w paczce odrobinka szmponu wyciekła, chociaż zaklejają taśmą. Ale to już raczej wina producenta.
Olejek kupiłam w promocji, więc jeśli nie podoła obietnicom, jakoś łatwiej przeżyję

🌹14 lat z Wizaż.pl

Stary 2007-03-13, 13:09   #254
bluegirl
Zakorzenienie

GG do bluegirl Send a message via Skype™ to bluegirl

Dziewczyny wybieram się w piątek do hurtowni w Kielcach gdzie są produkty Kallos, zastanawiam się czy jest jakiś szampon naprawdę godny polecenia, skoro już kupuję tam kilka rzeczy to może i szampon jakiś?
Które z odżywek są do spłukiwania po 5 minutach tak przy każdym myciu, bo maski raz w tygodniu zazwyczaj, a po każdym myciu jakieś z Kallosa ciekawe są?
Miała któraś z Was szampon glicerynowy?
Do tego kończy mi się brylantyna która świetnie radziła sobie z moimi napuszonymi przy czole włosami, taka aureolka mi się tworzy po myciu, a brylantyna świetnie je ujarzmiała, przylizywała możecie polecić któryś z żeli lub może guma byłaby dobra do tych pojedynczych, rosnących mały włosów które odstają wiecznie

http://bluegirl-ewa.blogspot.com/
bluegirl jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-03-13, 19:59   #255
AniaBrunetka
Rozeznanie

co to za olejek silky? ja mam glossy ale tak srednio jestem zadowolona. lekko nawilza, ale to jeszcze nie jest "to" chociaz nie powiem, efekt jest. wkrotce bede robic ponowne zakupy bo juz mi sie skonczyl jedwab i w ogole. szkoda ze u radka nie mozna kupic kosmetykow loreala, tak to na pewno bylabym stala klientka co do kallosa to po zadnych innych maskach moje wlosy nie byly tak lsniace i miekkie. mysle ze bardzo mi pomogly, po paru miesiacach stosowania mam wyraznie lepsze wlosy, ale jeszcze nie sa zupelnie zdrowe, wiec kontynuuje kuracje.

aha co do odzywek 5-minutowych to kallosa nie polecam, ta rewitalizujaca strasnzie platala mi wlosy, mialam tez ta z wit b5 ale wlasciwie efekt znikomy, wlasciwie zaden, i konsystencja obu z nich bardzo rzadka i wodnita, takze niewydajne
Stary 2007-03-13, 21:34   #256
Kadunia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez AniaBrunetka Pokaż wiadomość
co to za olejek silky? ja mam glossy ale tak srednio jestem zadowolona. lekko nawilza, ale to jeszcze nie jest "to" chociaz nie powiem, efekt jest. wkrotce bede robic ponowne zakupy bo juz mi sie skonczyl jedwab i w ogole. szkoda ze u radka nie mozna kupic kosmetykow loreala, tak to na pewno bylabym stala klientka co do kallosa to po zadnych innych maskach moje wlosy nie byly tak lsniace i miekkie. mysle ze bardzo mi pomogly, po paru miesiacach stosowania mam wyraznie lepsze wlosy, ale jeszcze nie sa zupelnie zdrowe, wiec kontynuuje kuracje.

aha co do odzywek 5-minutowych to kallosa nie polecam, ta rewitalizujaca strasnzie platala mi wlosy, mialam tez ta z wit b5 ale wlasciwie efekt znikomy, wlasciwie zaden, i konsystencja obu z nich bardzo rzadka i wodnita, takze niewydajne
zgadzam sie z Anią co do szybko splukiwanych Kallosa to nie wiem bo nie uzywałam.

Stary 2007-03-14, 10:23   #257
Laura2112
Raróg

Cytat:
co to za olejek silky? ja mam glossy ale tak srednio jestem zadowolona. lekko nawilza, ale to jeszcze nie jest "to"
Cyt: "Dwufazowa odżywka polecana do włosów suchych i zniszczonych. Ułatwia rozczesywanie, a rozdwojonym końcom zapewnia gładkość, jedwabistość i blask."

Na razie trochę za krótko używam Silky, żeby wystawić w miarę sensowną opinię. Zapach trochę przypomina mi jabłka (), nie obciąża włosów, sprawił, że są już trochę bardziej błyszczące. Końcówkom potrzeba jeszcze troszkę czasu (zresztą najwyższa pora na podcięcie ). U mnie nie powoduje szybszego przetłuszczania czy oklapnięcia włosów. Dość wydajny i na szczęście z mojego opakowania nic nie wycieka
Dodaję foto
(BTW ta dwufazowość, a dokładniej wygląd olejku bardzo zaintrygował mojego TŻ )
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg silky.jpg (48,9 KB, 27 załadowań)

🌹14 lat z Wizaż.pl

Stary 2007-03-14, 15:11   #258
Kadunia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Laura2112 Pokaż wiadomość
Cyt: "Dwufazowa odżywka polecana do włosów suchych i zniszczonych. Ułatwia rozczesywanie, a rozdwojonym końcom zapewnia gładkość, jedwabistość i blask."

Na razie trochę za krótko używam Silky, żeby wystawić w miarę sensowną opinię. Zapach trochę przypomina mi jabłka (), nie obciąża włosów, sprawił, że są już trochę bardziej błyszczące. Końcówkom potrzeba jeszcze troszkę czasu (zresztą najwyższa pora na podcięcie ). U mnie nie powoduje szybszego przetłuszczania czy oklapnięcia włosów. Dość wydajny i na szczęście z mojego opakowania nic nie wycieka
Dodaję foto
(BTW ta dwufazowość, a dokładniej wygląd olejku bardzo zaintrygował mojego TŻ )
hee moze ja tez sie skusze na ta odzywke

Stary 2007-03-15, 07:50   #259
bluegirl
Zakorzenienie

GG do bluegirl Send a message via Skype™ to bluegirl

Cytat:
Dziękuję
W takim razie zainwestuje w maski, a odżywki do spłukiwania po każdym myciu jednak pozostaną Pantene ze Złotej Linii.
Kupię maski i jakiś żel do włosów

http://bluegirl-ewa.blogspot.com/
bluegirl jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2007-03-15, 11:25   #260
imago84
Wtajemniczenie

mialam ten olejek ale nic szczegolnego lepiej juz ktores z olejkow glossy wybrac
Stary 2007-03-29, 19:53   #261
lutiana
Zadomowienie

Wczoraj zamowilam dwie maski w sklepie "U Radka", wybralam placente i latte, mam mieszane uczucia, bo widze, ze opinie sa bardzo rozne, ale co tam, cena nie byla wysoka, wiec jak cos to nie bedzie mi zal straconych pieniedzy Chcialam zamowic tez miodowa maske, ale na KWC dziewczyny pisza, ze ma okropny zapach...

Nie używam już tego profilu. Nie lubię być śledzona
lutiana jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-03-29, 20:36   #262
Kadunia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez lutiana Pokaż wiadomość
Wczoraj zamowilam dwie maski w sklepie "U Radka", wybralam placente i latte, mam mieszane uczucia, bo widze, ze opinie sa bardzo rozne, ale co tam, cena nie byla wysoka, wiec jak cos to nie bedzie mi zal straconych pieniedzy Chcialam zamowic tez miodowa maske, ale na KWC dziewczyny pisza, ze ma okropny zapach...
ja jestem zachwycona obiema

Stary 2007-03-29, 21:16   #263
Sunny20
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez bluegirl Pokaż wiadomość
Dziewczyny wybieram się w piątek do hurtowni w Kielcach gdzie są produkty Kallos, zastanawiam się czy jest jakiś szampon naprawdę godny polecenia, skoro już kupuję tam kilka rzeczy to może i szampon jakiś?
Które z odżywek są do spłukiwania po 5 minutach tak przy każdym myciu, bo maski raz w tygodniu zazwyczaj, a po każdym myciu jakieś z Kallosa ciekawe są?
Do tego kończy mi się brylantyna która świetnie radziła sobie z moimi napuszonymi przy czole włosami, taka aureolka mi się tworzy po myciu, a brylantyna świetnie je ujarzmiała, przylizywała możecie polecić któryś z żeli lub może guma byłaby dobra do tych pojedynczych, rosnących mały włosów które odstają wiecznie
A mogłabyś napisać gdzie jest ta hurtownia? Obiło mi się o uszy, że na Sandomierskiej coś jest. Mają tam też L'oreala?
Stary 2007-03-30, 06:38   #264
noseknosek
lipiec na maksa!!! :)

Uch a ja dostałam wczoraj z Targowiska odlewki latte i placenty i dzisiaj chyba wypróbuję, nałożę kompres i będę trzymać pół godziny! Już nie mogę się doczekać efektów, chociaż oczywiście nie mogę się zdecydować której użyć
Latte cuuuudnie pachnie

biegam
noseknosek jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-03-30, 09:14   #265
Benek23
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez bluegirl Pokaż wiadomość
Chodzi Ci o szmpon COLOUR FIX? Ja go mam i jestem z niego bardzo zadowolona. Włoski po nim są śliskie i jakby pokryte taką powłoczką.
Benek23 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-03-30, 15:23   #266
nafiyqa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez BunnyMoon Pokaż wiadomość
Pachnie jak ajerkoniak, mi się baardzo podoba tylko ma niewygodna butelke z wielkim otworem
Hmm juz zamowilam zielony, zdaje sie to migdalowy? Szczerze mowiac to mam mieszane uczucia...Jak dla mnie troszke za malo sie pieni no i placze wlosy...

A co do opakowania, to przelalam sobie do dozownika po mydle w plynie i jest super

Czytalam gdzies ostatnio, zeby nie uzywac produktow sluzacych jako maski w ramach odzywek po kazdym myciu. I od tego czasu kallos tylko raz w tygodniu

nafiyqa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-03-30, 16:33   #267
lutiana
Zadomowienie

Moje maski jeszcze nie doszly, myslalam, ze dzis wyprobuje....

Nie używam już tego profilu. Nie lubię być śledzona
lutiana jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2007-04-05, 22:26   #268
Kulfon
Raczkowanie

No i wpadłam. Przeczytałam cały wątek i doszłam do wniosku, że za takie grosze to trzeba kupić. I już złożyłam zamówienie. Będę więc mieć maskę latte, coś z ph 4 (bo już oczyma wyobraźni widzę ten połysk) i ... balsam do prostowania 300ml!!!, którego nie potrzebuję bo nie mam prostownicy. Ale w najbliższym czasie planuję kupić, więc założyłam, że grzech nie zamówić. Skończy się tak, że nie będę miała na prostownicę, ale kupiłam mleczko chroniące przed ciepłem prostownicy

Dzięki bogu powstrzymałam się przed zakupem maseczki z siemieniem lnianym nadającej "blask i połysk" Następnym razem, jeśli Kallos się sprawdzi.

(W tym momencie przed oczami mignęły mi wszystkie maski/odżywki/balsamy do włosów, przez które szafka w łazience się nie zamyka; zdecydowanie potrzebowałam jeszcze trzech; i miałam w końcu wypróbować absolut/intense repair )
No nic, może odkryję kolejne KWC.
Kulfon jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-04-06, 07:12   #269
BunnyMoon
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez nafiyqa Pokaż wiadomość
Hmm juz zamowilam zielony, zdaje sie to migdalowy? Szczerze mowiac to mam mieszane uczucia...Jak dla mnie troszke za malo sie pieni no i placze wlosy...

A co do opakowania, to przelalam sobie do dozownika po mydle w plynie i jest super

Czytalam gdzies ostatnio, zeby nie uzywac produktow sluzacych jako maski w ramach odzywek po kazdym myciu. I od tego czasu kallos tylko raz w tygodniu
Przelałam ten szampon jajeczny do butelki po innym i jest baaaardzo rzadki...Że też wcześniej tego nie zauważyłam ale zapach nadal śliczny
BunnyMoon jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2007-04-06, 11:10   #270
Laura2112
Raróg

Cytat:
Napisane przez Kulfon Pokaż wiadomość
/.../coś z ph 4 (bo już oczyma wyobraźni widzę ten połysk) /.../
Daj znać, jak to "coś" się sprawuje

🌹14 lat z Wizaż.pl

Odpowiedz

Nowe wątki na forum Pielęgnacja włosów

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości