|
|
#151 |
|
Raczkowanie
|
Dot.: coś na kanapki, coś do chlebka
mój przepis na pyszniutkie kanapki:
-cebulę kroję i podsmażam na oliwie -dodaje pokrojoną w kostkę paprykę i kabaczka -dodaje pomidory obrane ze skóry i pokrojone i dusze ok 15 min . -doprawiam pieprzem, solą lub ziołami -farsz przekładam na kromki pieczywa tostowego trzy ziarna -kładę na nie po listku bazyli i zapiekam w piekarniku -na sam konieć sypię parmezanem lub innym serem Edytowane przez Command Conquer Czas edycji: 2011-09-06 o 13:58 |
|
|
|
|
#152 |
|
Zadomowienie
|
właśnie wcinam chlebek ze śmietana i cukrem :P
|
|
|
|
|
#153 |
|
Zadomowienie
|
a teraz chlebek nutella i banan
![]() ![]()
|
|
|
|
|
#154 |
|
Zakorzenienie
|
A ja uwielbiam chlebek (świeżutki) z masłem, cebulką pieprzem i solą
![]() I wszelkiego rodzaju pasty (z łososia moja ulubiona, jajeczna , z tuńczyka )Oj, chyba zaraz zmykam do kuchni
|
|
#155 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Teraz mi się przypomniały kanapki z dzieciństwa Ja nie dodawałam czosnku tylko cebula, sól i pieprz.Chyba sobie jutro zrobię bo dzis to już za późno.
|
|
|
#156 |
|
Zakorzenienie
|
ja raz zrobiłam na śniadanko rodzicom kanapki z chleba razowego, na to twaróg wymieszany z miodem i plasterek pomarańczy posypany imbirem...było pyszne
znalazłam ten przepis gdzieś w necie ale teraz nie mogę się doszukać
|
|
#157 |
|
Wtajemniczenie
|
ja lubię z chlebkiem razowym wcinac paluszki krabowe surowe i tony sałaty do tego
|
|
|
|
|
#158 |
|
Raczkowanie
|
A tu są pomysły na fajne i zdrowe pasty
http://www.naturalnamedycyna.pl/inde...d=65&Itemid=78 Próbowałam i obie są pyszne
|
|
|
|
|
#159 |
|
Zakorzenienie
|
A propo paluszków krabowych - wczoraj zrobiłam coś takiego:
jeden paluszek (ale z tych schłodzonych nie mrożonych) posiekałam, wymieszałam z 50g białego sera i ketchupem. do tego trochę soli i słodkiej papryki (można też ostrej). Ja już chyba wszystko z tym serem mieszałam nawet jajko...
|
|
|
|
|
#160 |
|
Raczkowanie
|
ja ostatnio znalzłam pyszną przyprawę TZATZIKI z fitmy Prymat i tam z tyłu jest przepis na coś w stylu dip, tylko jeśli sie zrobi to jak jest w tym przepisie to będzie strasznie ostre
więc ja dodaje więcej naturalnego serka i smaruję tym chlebek. jak dla mnie pycha!!!! i na pewno posmakuje osobom lubiacym czosnek
|
|
|
|
|
#161 |
|
Zakorzenienie
|
kanapeczki z białym serkiem a na to dżem-miooodzio
|
|
|
#162 |
|
Zakorzenienie
|
ja wczoraj zrobiłam pycha pastę:
100g kawałek piersi indyka polanej sokiem z cytryny, obsypanej przyprawą do drobiu, ugotowałam 20min na parze. po przestygnięciu zmiksowałam z ćwiatrtką malutkiego kwaskowego jabłka, łyżeczką ostrej musztardy, łyżką ketchupu i odrobina soli. normalnie cud
|
|
|
|
|
#163 |
|
Zakorzenienie
|
A próbowalyscie past do kanapek Lisnera (Pastella)?
Według mnie bardzo smaczne
|
|
#164 |
|
Zadomowienie
|
Smaczne
Zwlaszcza jajeczna i salami
|
|
#165 |
|
Zadomowienie
|
dobre są też pasty z Biedronki.Najlepsza jest tuńczykowa.pyszoooota.
|
|
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#166 |
|
Zakorzenienie
|
jakiś czas temu z braku białego sera wzięłam wiejski granulowany i jeszcze bardziej mi to smakowało
tylko dosyć gruba kromka chleba albo bułka musi być, bo trochę 'przesiąka'
|
|
#167 |
|
Raczkowanie
|
Jak czytam wasze posty to aż mi się jeść zachciało
Ja uwielbiam wszelkie pasty jajeczne, moja rodzicielka robi przepyszne Pozdrawiam!
|
|
|
|
|
#168 |
|
BAN stały
|
|
|
|
|
|
#169 |
|
Zakorzenienie
|
5 jajek2 parowki 2 lyzki ketchupu sol pieprz szczypiorek serek topiony 1 maly trojkacik np z szynka lub ziolowy lyzka majonezu jajka rozgniesc, parowki zmielic lub rowniez rozgniesc, dodac ketchup, osiekany szczypiorek, serek, majonez, posolic, dodac pieprzu, wymieszac, i gotowe. Smacznego
|
|
|
|
|
#170 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Szczególnie łosoś,łosoś z fetą,żółty ser z bazylią,surimi,paprykowa, pomidorowa i krewetkowa
|
|
|
#171 |
|
Rozeznanie
|
Tak, ja też uwielbiam te pasty Lisnera
|
|
|
|
|
#172 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
#173 |
|
Wtajemniczenie
|
Ja polecam wam pastę Z feta i oliwkami. Do przepisu doszłam sama a cała historia jest taka, że kupiłam taklą pastę w niemczech, niestety za dosc małe opakowanie (jak dla mnie na 2-3 kanapki) musiałam zapłacić 2 euro !! Nie poddałam sie i sama sobie opracowałam przepis
a jest on taki:- feta - oliwki najlepiej z tą pasta paprykową w środku - śmietana i jogurt - papryka czerwona, słodka i ostra - sól i pieprz - ew. czerwona papryka (sparzona żeby nie była taka twarda) wszystko ze sobą mieszamy i powstaje z tego taka dość lejąca sie pasta, jelsi chcemy zmniejszyć ten efekt dodajemy mniej jogurtu i smietany, możemy dodać tez trochę tej wody z oliwek, ale wtedy jest to naprawde słone. Oliwki nie rozdrabniamy tylko kroimu na plastry a tą pastę paprykową wyjmujemy i też kroimy aby dodać koloru. Ja taką pastę mogłabym jeść codziennie, ma ona swój unikalny słony smak. Jeżeli ktoś nie jest wielbicielem soli polecam użyć mniejszej ilości fety ![]() Smacznego !
|
|
#174 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
ja do tego dodaje jeszcze drobniutko pokrojonego ananasa z puszki, musi byc dobrze odsaczony bo bedzie za rzadka Edytowane przez Monika_100 Czas edycji: 2007-10-04 o 16:48 |
|
|
|
|
|
#175 |
|
Zakorzenienie
|
ale przepyszny wątek
a ja tyle razy się zastanawiałam z czym zrobic sobie kanapeczki a tu taka skarbnica pomysłów... az zgłodniałam
|
|
|
#176 |
|
Raczkowanie
|
Polecam pysznniutką pastę na kanapeczki
:200g serka topionego naturalnego (bez dodatków) duza puszka sardynek (albo jakichs innych rybek np makreli, ważne żeby były w oleju) drobno pokrojona cebulka wymieszać wszystko do uzyskania jednolitej konsystencji i gotowe ![]() jeśli ktoś chce zrobić mniejszą ilość to wtedy zmniejszamy proporcje - 100g serka i mała puszka rybek |
|
|
|
|
#177 |
|
Zadomowienie
|
Właśnie spróbowałam, czytając wasze wypowiedzi, kanapki z Warzywkiem o_O"
Często robię sobie takie kanapki: masło kakao ciemne naturalne cukier puder i wychodzi naprawdę dobra masa do smarowania. Uwielbiam świeży chleb posmarowany powidłami, a na to plasterki twarożku. Nieraz, gdy mam w domu kotleta mielonego już zrobionego i zimnego, trochę go na 3 plastry i po jednym do buły, a do buły wszystko co pod ręką. Uwielbiam upieczone na patelni salami z jajecznicą z pomidorem=kanapka. |
|
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#178 |
|
Zakorzenienie
|
Zrobiłam wczoraj pyszną pastę, nie wiem czy ktoś już podawał ten przepis, jeśli tak to przepraszam
-100 g ugotowanej fasoli Jaś (waga suchych nasion) -pół dużej cebuli -dwie duże pieczarki -łyżka oliwy z oliwek Namoczyć na noc fasolę, ugotować i zmiksować na gładką masę (np. blenderem). Cebulę i pieczarki drobniutko pokroić, poddusić, po całkowitym odparowaniu wody połaczyć z fasolą, dodać oliwę, sól, pieprz, ew. inne przyprawy do smaku i ponownie dokładnie zmiksować. Wychłodzić w lodówce, używać do pieczywa .
|
|
#179 |
|
Przyczajenie
|
Ja lubię gomashio...pyszna posypka na serek nawet na sam chlebek z masłem znam rozne wersje: z sezamem i siemieniem lnianym..prazymy siemie lub sezam solimy i mielimy w młynku.
|
|
|
#180 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
![]() |
Nowe wątki na forum Kuchnia - moje gotowanie
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:02.

moja ulubiona, jajeczna

znalazłam ten przepis gdzieś w necie ale teraz nie mogę się doszukać

. pamietam jak mi kiedys moj tz mowil, ze jak nie mial nic w lodowce to zrobil sobie pyszna kanapeczke - chleb z koncentratem pomidorowym