![]() |
#1 |
Zakorzenienie
|
![]() Karaoke na weselu
Co sądzicie o takim pomyśle? Może jakaś "miłosna" piosenka zaśpiewana wspólnie przez parę młodą na zachętę, a później - kto ma ochotę
![]()
![]() |
#2 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Karaoke na weselu
mi pomysł bardzo się podoba
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Przyczajenie
|
Wszystko fajnie moge nawet na prv podac darmowy program do ściągnięcia ... tylko uważajcie żeby nie przesadzić ... czytalam na innym forum że ludzie po niedlugim czasie juz byli zniesmaczeni pijanskimi spiewami i wyglupami ... osobiscie nie mam nic przeciwko takiej zabawie (lepsze to niż macanie się po tyłkach podczas oczepin :/)
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
Raczkowanie
|
Mysle ze to fajny pomysl i moze nawet wypalic, ale moim zdaniem pod warunkiem ze ma sie "smiala" rodzinke, ktora chcetnie bedzie w tym uczestniczyla. Szczegolnie mlodzi ludzie i przyjaciele szybko rozkreca taka zabawe. Mysle tez, tak jak w poprzednich wypowiedziach, ze po dluzszym czasie moze to wywolac odwrotny skutek i zamiast milej zabawy beda same wyglupy pijanych gosci.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 |
Zakorzenienie
|
Też uważam, że za długo trwać to nie może, bo co za dużo to nie zdrowo
![]() ![]() ![]()
![]() |
#6 |
Raczkowanie
|
Nam na poprawinach będzie przygrywał dj, który między innymi organizuje też karaoke. Mam nadzieję, że pomysł wypali. Zdam relację jak już będzie po wszystkim
![]() Popieram, że wszystko jest dobre ale z umiarem - zaśpiewać z 5 piosenek i wystarczy ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Zakorzenienie
|
Zgadzam się
![]() A może macie propozycję jakiejś piosenki, którą możnaby zaśpiewać wspólnie z mężem? ![]()
![]() |
#8 |
Raczkowanie
|
Najlepiej jakas "milosna", zeby pasowala do okazji.Taki wyraz waszych uczuc. Nie mam jakos w glowie odpowiedniego typu. Najlepiej zeby bylo po polsku, zeby inni tez zrozumieli. Nie wiem moze Kancelaria "Zabiore cie", nie sugeruj sie bo tak poprostu palnelam z glowy. Podoba mi sie ta piosenka, ale nie pamietam juz dokladnie slow i nie wiem czy by sie nadawaly do podzialu dla 2 osob. Napewno dziewczyny podpowiedza jakies tytuly. Pozdrawiam.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#9 |
Zakorzenienie
|
"Adamie pożegnaj się z kolegami
Spal korespondencje z dziewczynami Skończylo się życie kawalera Teraz ci została tylko Gosia Jak nie bedziesz Adamie miał pieniędzy Gosia zacznie szaleć z racji nędzy..." niestety całej piosenki nie pamiętam. słyszałam ją w wykonaniu Kukiza i razem z mamą, ciocią i znajomą zaśpiewałyśmy ją u mojej chrzestnej na weselu. było wesoło ![]() Acha, piosenka jest do melodii Marszu żałobnego ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Zakorzenienie
|
niiee no fajna myśl
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#11 |
Rozeznanie
|
Na jednym weselu DJ poprowadził karaoke i była to świetna zabawa po oczepinach wnet do rana tak sie ludziska rozkręcili. Oczywiście było to w formie konkursu. Musze dodać że mikrofon był tak sprytnie ustawiony że osoby które śpiewały były słyszalne ale nie na tyle by było słychac jakiś fałsz. Piosenki to znane polskie przeboje, słowa dobrze widoczne na ustawionym ekranie, tak że w sumie śpiewali je wszyscy (oj głosy na drugi dzień były zdarte)
![]()
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#12 |
Zakorzenienie
|
Uuu, no to trza będzie szukać DJa już sprawdzonego pod tym względem
![]() ![]()
![]() |
#13 |
Raczkowanie
|
Ja na swoim weselu miałam karaoke. Całą imprezke prowadził DJ, a z tym karaoke zupełnie nas zaskoczył. W pewnym momencie zawołał mnie z mężem żebyśmy podeszli, patrzymy a tu wielkie napisy na ścianie, mikrofon w ręce i mieliśmy zaśpiewać dla rodziców "kochanych rodziców mam". Piosenka trudna, troche oklepana, ale ile było śmiechu, fałszowania. Gościom tak się spodobało,że po chwili sami zaczęli chodzić i śpiewać. Teraz kiedy oglądam płytke, to przyznam jest co wspominać, bo zabawa była doskonała.
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#14 |
Rozeznanie
|
Byłam w zeszłe lato na poprawinach, na których goście sami zaczęli wychodzić i śpiewać. I były śmieszne przyśpiewki weselne itp. Było całkiem sympatycznie. Zatem karaoke to może dobry pomysł? Wolałabym jednak nie na weselu, a raczej właśnie w trakcie poprawin.
A tak a propos, czy słyszeliście, że Panna Młoda nie powinna śpiewać na swoim weselu, bo to przynosi pecha ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#15 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#16 |
Raczkowanie
|
To był dla mnie tak szczęśliwy dzień, że nic nie było w stanie go zepsuć.
Ja też nie lubie śpiewać publicznie, dlatego głównie śpiewał mój mąż. Goście chodzili śpiewać grupami, mało było odważnych którzy zaśpiewali solo. Jedną z osób był mój teść, który zaśpiewał Lady Punk-"Tam gdzie Ty". Goście śpiewali polskie hity lat 80,90 czy 20. Nie było biesiadnych przyśpiewek. Wydaje mi się też, że pomysł karaoke bardzo się spodobał, bo nikt nie chodziłby z taką ochotą śpiewać. Poza tym karaoke zaczęło się po 22, więc goście byli już rozbawieni. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#17 |
Zakorzenienie
|
Dziewczyny, jako że od ostatniego postu minęły już dwa lata ponawiam pytanie- co sądzicie o karaoke na weselu? Czy któraś z Was miała je na swoim przyjęciu albo uczestniczyła w takim weselnym karaoke? Nasz dj zaproponował nam karaoke. Jak sądzicie jaka godzina jest najbardziej odpowiednia do rozpoczęcia takiej zabawy i ile ma ona trwać Waszym zdaniem, żeby nie zmęczyć? I czy takie karaoke nakręca gości do zabawy czy raczej robi z wesela niepotrzebne pijackie śpiewanie? Jakie jest Wasze zdanie?
![]() |
#18 |
Raczkowanie
|
Hej
Ja tez chce miec karaoke na weselu, choc slub dopiero za rok. Mysle, ze to swietny pomysl, ale zdecydowanie trzeba ograniczyc ilosc utworow. Wczesniej zrobie mala sonde wsrod moich znajomych, czy ktos w ogole wyjdzie na scene, bo byloby strasznie, jakby nikt nie chcial...zmuszanie kogos i wywolywanie z imienia jest nie fair, tak mysle. Ja dalabym kilka piosenek z dziecinstwa, np Puszek - Okruszek czy cos z fasolek, wszyscy to znaja i slowa sa latwe, a zabawa przednia. Zrobilabym tez chorki z tylu, ktore by spiewaly refren badz tylko takie wstawki 'oooo', bo to dodaje efekt komiczny
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#19 |
Przyczajenie
|
Hej, ja planuję mieć karaoke na weselu (już za dwa tygodnie) chętnie zdam reację jak wyszło.
Nasz dj poradził nam aby trwało to nie więcej niż godzinę bo jak ludzie "dorwą się" do mikrofonu to potem trudno ich odciągnąć ![]() Para młoda może śpiewać na końcu jako finał i zakończenie konkursu (my tak zrobimy). Dobrze jest poprosić znajomych, którzy dobrze śpiewają żeby się zgłosili na początku - to ośmieli innych. Acha, zapytajcie swoich djów w jakim formacie będzie karaoke - najpopularniejsze są pliki .kar i .midi, ale zdecydowanie lepiej brzmią pliki .avi - widzieliśmy prezentację takich piosenek i różnica jest spora. Pozdrawiam wszystkie przyszłe panny młode! |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#20 |
Raczkowanie
|
Nasz zespół często organizuje Karaoke, ale u nas nie będzie. Jako Pannie Młodej nie wypadałoby mi nie zaśpiewać, a ja niestety za żadne skarby się nie odważę. Juz nie chodzi o to że nie potrafie śpiewać -wiadomo to tylko taka zabawa, ale akurat na tym punkcie to mam chyba jakiś kompleks -nawet nie nucę przy ludziach
![]()
![]() |
#21 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#22 |
Zakorzenienie
|
U nas również będzie karaoke , slub mamy w październiku także również zdam relacje. Na początku pewnie sami bedziemy musieli cos zaspiewac by osmielic gosci (chodziasz przewidziane jest na pozne godziny wiec miejmy nadzieje ze beda juz sami osmieleni)
![]()
![]() |
#23 |
Wtajemniczenie
|
ja tez planuje karaoke
![]() ![]() a szkoda, bo na weselu bylaby lepsza zabawa moim zdaniem ![]() ![]()
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#24 |
Przyczajenie
|
Zgodnie z obietnicą zdaje relację z karaoke.
Wyszło super. Frekwencja przeszła nasze oczekiwania, liczyliśmy na 10 śpiewających, a uczestniczyło 15 (było kilka duetów). Polecam bardzo jako zabawę w ramach lub zamiast oczepin (w nas było zamiast). Moja rodzina słysząc o karaoke też się opierała o potem nie można ich było odciągnąć od mikrofonu ![]() Nie było problemu ze znalezieniem chętnych, śpiewali zarówno starsi jaki i młodsi goście, te najbardziej znane piosenki śpiewali wszyscy razem. My wystąpiliśmy na końcu jako zamknięcie konkursu, śpiewaliśmy piosenkę z filmu "Music and Lyrics" - wyszło pięknie, choć na poczatku nie było mnie słychać ![]() W kwestii repertuaru, warto zadbać żeby było różnorodny. Najlepiej sprawdzają się polskie piosenki, my mieliśmy kilka angielskich (łatwych: Abba, the Beatles), ale nikt ich nie wybrał, za to hitem były Fasolki i Natalia Kukulska ![]() Jako urozmaicenie polecam zrobienie tapety ze zdjęciem/ zdjęciami pary młodej i użycie jej jako podkładu do tekstu (taka opcja jest w darmowym programie do karaoke Van Basco). Konkurs powinien trwać około 45 minut, maksymalnie godzinę, bo po 7-8 piosenkach ludzie zaczynają się nudzić. Warto zadbać o dwa mikrofony, najlepiej bezprzewodowe, bo wiele osób woli śpiewać w duecie. Życzę udanej zabawy! |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#25 |
Zadomowienie
|
Hej dziewczyny
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#26 |
Przyczajenie
|
Witam
ja też chce zorganizować karaoke ale tak z godzinkę , jak możecie napiszcie czy lepiej w pierwszy dzień czy na poprawiny?? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#27 |
Zakorzenienie
|
Ja idę jutro na wesele przyjaciółki, mają DJa, ona ciągle mnie pyta czy już piosenkę wybrałam :P
![]() aż się boję... :P |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#28 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Słowa są takie: "Janie - pozegnaj sie z kolegami Spal korespondencje z dziewczynami Skonczylo sie zycie kawalera Teraz ci zostala tylko Hela Nie ma zmiluj sie, o biedny Janie Skonczylo sie zycie rozesmiane Codzien bedziesz wstawal do roboty Znosic bedziesz musial Heli fochy Jak nie bedziesz, Janie, mial pieniedzy Hela zacznie szalec z racji nedzy Powiem teraz szczerze, mily Janie Bedziesz mial do konca... Przepraszam, Amen" A tutaj można posłuchać http://w926.wrzuta.pl/audio/1FJf14V2...nosc_slubowane Moim zdaniem karaoke jest super na imprezę ze znajomymi. My często sobie śpiewamy podczas takich "normalnych" spotkań czy nawet od tak sobie we dwoje (mamy mikrofony i odpowiedni program). Na wesele natomiast idealna jest tzw. BIESIADA PRZY STOŁACH. Zespół podchodzi do gości i śpiewa razem z nimi lub tylko przygrywa, jeśli jest dj to puszcza podkład muzyczny. Gościom podaje się mikrofon, gdy ktoś sobie tego życzy. Niektóre zespoły rozdają nawet śpiewniki. Świetna zabawa. Edytowane przez betterw Czas edycji: 2011-03-17 o 00:21 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#29 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Co do samego karaoke myślę, że dobrze jest mieć tę opcję jakby w odwodzie - na wszelki wypadek żeby była taka możliwość, więc my pewnie powiemy DJowi, żeby wziął. Może też by się przydało na samych oczepinach do konkursów oczepinowych... co prawda jeszcze nie wiem, jak, ale... hmm, właśnie zaczęły mi się obracać w głowie trybiki, więc idę o tym pomyśleć ![]() A ogólnie karaoke to fajna rzecz ![]() ![]()
![]() |
![]() |
#30 |
Przyczajenie
|
świetny pomysł! na pewno będzie wesoło
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 17:33.