Karma - (po) co to jest i jak się liczy :) - Strona 10 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Wirtualna Redakcja > Techniczne forum

Notka

Techniczne forum Forum techniczne - obszar całe forum. Tutaj można zgłaszać uwagi techniczne, problemy dotyczące całego forum, problemy z hasłem i dostępem i inne…

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2006-02-26, 09:17   #271
AgaZ
Przyjaciółka Wizaz.pl

Dot.: Karma - (po) co to jest i jak się liczy :)

Ojeju od razu "skopaną psychikę" Po prostu jesteś dociekliwa i bardzo skrupulatna z tego co widzę
Ale ja nie poradzę na Twoje sugestie Z tym to raczej do Zło.
AgaZ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2006-02-26, 09:21   #272
Ines1985
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez mech
Pomarudzę, aby przyznawanie karmy nie wiązało się koniecznie z konkretnym postem. Przecież wiele osób pomagało i otrzymywało wsparcie od Wizażanek nie tylko na otwartym forum, ale i na PW, telefonicznie, w świecie realnym. To chyba też się liczy a nijak nie można znależć posta dowodzącego, że zdarzenie miało miejsce
Przyznam szczerze, ze ja zeby dotknac kogos za caloksztalt, podczepialam sie pod pierwszego posta tej osoby ktory rzucil mi sie w oczy...
Niewazne dla mnie bylo co jest w nim napisane .
W sumie gdyby sie dalo to fajnie by bylo gdyby ikonka karmienia byla dostepna w profilu uzytkownika, wtedy nikt by nie musial wyszukwiac postów które pochwala . Wchodzilby w profil i ju.

Ines1985 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2006-02-26, 09:21   #273
mech
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez AgaZ
Ojeju od razu "skopaną psychikę" Po prostu jesteś dociekliwa i bardzo skrupulatna z tego co widzę
Ale ja nie poradzę na Twoje sugestie Z tym to raczej do Zło.
ale "skopana psychika" brzmi bardziej tajemniczo niż "dociekliwa"
Zastanowię się jeszcze raz nad sensownością swych żądań i ewentualnie rzeczywiście zapytam Zło
mech jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2006-02-26, 09:29   #274
Ines1985
Zakorzenienie

Chcialam wlasnie obmacac Mech i pojawilo sie ze wyczerpalam dobowy limit
Myslalam ze to dziala na zasadzie od polnocy do polnocy a tu sie okazuje ze jednak nie
Bo dzis dotknelam tylko dwie osoby. A na wiecej macanka musze poczekac az minie doba od pierwszego mojego karmienia , taaak ?

Stary 2006-02-26, 09:35   #275
AneciaG
Wtajemniczenie

GG do AneciaG
Cool Dot.: Karma - (po) co to jest i jak się liczy :)

Jak każda nowa "reforma" tak i ta wzbudza dużo emocji. Ma zarówno swoich zwolenników jak i przeciwników. Sądząc z dyskusji nie każdemu odpowiada do końca i na pewno ma swoje wady, gdyż nie istnieje nic doskonałego. A może będzie tak że wizażanki będą starały się jeszcze bardziej pomagać innym aby zasłużyć na dodatkowa karmę?? Mam nadzieję że nie zwariujemy dążąc do uzyskania jak największej ilości punktów. Ale nawet i bez tego wiem że każdy tu stara się pomóc innym jak może i nie ignoruje innych tylko dlatego że jest np. raczkujący itd.
Zresztą z czasem przyzwyczaimy się do tej nowej "reformy w formie" karmy i będzie to dla nas całkowicie naturalne. A każdy z nas na pewno będzie sprawiedliwie rozdawał dodatkowe punkty.
Zresztą to tylko zabawa.
Ale pomysł naprawdę ciekawy i intrygujący.

Do mech: naprawdę dobry podpis. "Polska jest najbardziej zinformatyzowanym krajem świata! Dlaczego? Bo jako jedyni mamy zapasową kopię prezydenta i Rząd sterowany Radiem "
AneciaG jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2006-02-26, 09:40   #276
palomino
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Ines1985
Chcialam wlasnie obmacac Mech i pojawilo sie ze wyczerpalam dobowy limit
Myslalam ze to dziala na zasadzie od polnocy do polnocy a tu sie okazuje ze jednak nie
Bo dzis dotknelam tylko dwie osoby. A na wiecej macanka musze poczekac az minie doba od pierwszego mojego karmienia , taaak ?
może serwerowi nie wytrzymał z wrażenia procesor jak sie rzuciło na niego z niecnymi zamiarami tyle lasek
Stary 2006-02-26, 09:44   #277
mech
Zadomowienie

AneciaG - dziekuję w imieniu podpisu

Ines - nie martw się, obmacasz mnie jutro Specjalnie objem sie czekolady, aby było mięciutcej

palomino - "procesor" wg reguł j. polskiego jest rodzaju męskiego zatem nic dziwnego, że się przegrzał zawał procesora
Stary 2006-02-26, 09:45   #278
Ines1985
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez palomino
może serwerowi nie wytrzymał z wrażenia procesor jak sie rzuciło na niego z niecnymi zamiarami tyle lasek
Tyle macania... W sumie to nawet najwiekszy ogier mialby juz dość po kilku godzinach

Stary 2006-02-26, 09:46   #279
AgaZ
Przyjaciółka Wizaz.pl

Cytat:
Napisane przez palomino
Nie, nie Serwerek ino mruczy. Ale musi faktycznie minąć doba, zanim stopniowo będą uwalniane dotknięcia. Ja też wyczerpałam swój wczorajszy limit I muszę czekać
AgaZ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2006-02-26, 09:46   #280
gonka23
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Ines1985
Przyznam szczerze, ze ja zeby dotknac kogos za caloksztalt, podczepialam sie pod pierwszego posta tej osoby ktory rzucil mi sie w oczy...
W sumie gdyby sie dalo to fajnie by bylo gdyby ikonka karmienia byla dostepna w profilu uzytkownika, wtedy nikt by nie musial wyszukwiac postów które pochwala . Wchodzilby w profil i ju.
ja dokładnie tak samo robiłam . no raz czy dwa kiedy były to wizażanki, z którymi jakoś często "nie rozmawiam" to szukałam czegoś co mi się rzeczywiście podobało . ale tak czy siak popieram Ines, że gdyby ikonka karmienia była podczepiona bezpośrednio pod profil użytkownia to ułatwiło by nam to macanie . aczkolwiek teraz (nastąpiła mała burza w mózgu mym ) tak sobie pomyślałam, że za łatwo też być nie może . no to się wypowiedziałam, nie ma co .

aa Ines a TY Mecha nie dotykałaś czasem już ? bo jak tak to trzeba 10 dotknięć pomiędzy żebyś TY znowu mogła ją pomacać.
Stary 2006-02-26, 09:48   #281
Noor
Żandarm na emeryturze

Cytat:
Napisane przez natii4
Ja też mam mieszane uczucia.Podoba się pewnie tym osobom,które zbiorowo dostały masę dodatnich punktów.Ja od kogoś dostałam negatywną karmę. I szczerze jestem częściowo w szoku,bo nie mam zielonego pojęcia dlaczego,a właściwie za co dostałam ten komentarz. Gdyby dała mi to osoba do której coś personalnie napisałam to jeszcze bym wiedziała czemu mam u niej przechlapane,ale ja niczego takiego sobie nie przypominam Dostałam negatywa i nie wiem za co,bo osoba się nie pokusiła o podanie powodu.
Olej to Natii.
Cała ta karma, to taki "kminek dla małych dziewczynek". Nowe badziewko, które wartościuje Wizażanki, a takim rzeczom (czyli wszystkiemu, co w jakilkolwiek sposób nas wartościuje, łącznie ze statusami), jestem zawsze i konsekwentnie przeciwna. Prędzej, czy później i toto wywoła tu burzę.

Wsparcie polskich medyków pola walki na ukraińskim froncie: Grupa Damiana Dudy - W międzyczasie i Grupa Rudej - Awangarda

Edytowane przez Noor
Czas edycji: 2006-02-26 o 11:09 Powód: literówka
Noor jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2006-02-26, 09:50   #282
Aeterna
Zakorzenienie

Dziękuję za odpowiedż na moje pytanie.
W sumie to może byc fajna zabawa, zobaczymy jak się rozwinie - bo na razie pachnie mi to ewidentnym konkursem popularności - ano - jak w życiu.

Nie wiem tylko, czy przez te pozytywy i negatywy - nie zrobi się swoista autocenzura/cenzura. Ja wiem, to fajnie, że użytkownicy bedą sie starali być bardziej mili i mniej kłótliwi - ale - czy nie ograniczy to wypowiedzi krytycznych... "Że lepiej się nie wypowiedzieć, by nie dostać minusa"..?
Z czasem wszyscy się do tego przyzwyczają - i może być tak, że wystarczy napisać coś, co się komuś nie spodoba merytorycznie - a ten ktoś zrobi szybkie klik na nie. W sensie, że z nagradzania za pomoc itd, zrobi się z tego karanie (tak naprawdę) za myślenie.
Aeterna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2006-02-26, 09:56   #283
Ines1985
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez gonka23
aa Ines a TY Mecha nie dotykałaś czasem już ? bo jak tak to trzeba 10 dotknięć pomiędzy żebyś TY znowu mogła ją pomacać.
Chyba jej nie macałam...
Nie pamietam juz kogo macałam a kogo nie

Stary 2006-02-26, 10:00   #284
jaszmurka
Zakorzenienie

U mnie jest to samo - chciałam pomacać ale się nie dało ktoś mnie po rączkach strzelił

Chyba trzeba czekać

A jeżeli chodzi o dawanie karmy koleżankom to myślę ,że to jest normalny ludzki odruch. Najpierw przyznaję tym osobom z którymi najwięcej przebywam a le przecież ich wiecznie nie będę dokarmiać ( ) i przyjdzie czas na inne osoby. Mam dobre przeczucia co to dej karmy że to będzie całkiem ciekawe. Jednak zgadzam się z tym że to troszkę nie fair że jedni mają większą moc a drudzy mniejszą ktoś się może poczuć mniej ważny.

Ja chcę już kogoś móc pomacać bo mam kilka duszyczek na oku

Strzeżcie się przebrzydłej jaszmuryyyy :czarodzie

wyloguj
jaszmurka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2006-02-26, 10:02   #285
jaszmurka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Ines1985
Chyba jej nie macałam...
Nie pamietam juz kogo macałam a kogo nie
Ja narazie jeszcze pamiętam -ale minęła dopiero pierwsza "tura" tego macanka , ale obawiam się że później już nie będę pamiętała
Czy nie dałoby się jakoś gdzieś tego zapisywać? Tzn. żeby się wyświetlało kogo już pacnęłam?

wyloguj
Stary 2006-02-26, 10:06   #286
gonka23
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez jaszmurka
Ja narazie jeszcze pamiętam -ale minęła dopiero pierwsza "tura" tego macanka , ale obawiam się że później już nie będę pamiętała
Czy nie dałoby się jakoś gdzieś tego zapisywać? Tzn. żeby się wyświetlało kogo już pacnęłam?
no ja też jestem za i jeszcze jakby się pokazywało co napisałam tej osobie .
Stary 2006-02-26, 10:06   #287
jaszmurka
Zakorzenienie

Aaa już wiem co chciałam powiedzieć

Zastanawiałam się nad tym jak będziemy reagowały właśnie na te negatywy. Wspominałyśmy już o tym że nie trzeba "czuć się zobowiązaną" do tego aby oddać miły komentarz. A ciekawe jak będzie z tymi negatywami? Czy nie będziemy ich sobie oddawać na zasadzie "ona mi dała to ja jej też"

Mam nadzieję że tak nie będzie

wyloguj
Stary 2006-02-26, 10:08   #288
gonka23
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez jaszmurka
Aaa już wiem co chciałam powiedzieć

Zastanawiałam się nad tym jak będziemy reagowały właśnie na te negatywy. Wspominałyśmy już o tym że nie trzeba "czuć się zobowiązaną" do tego aby oddać miły komentarz. A ciekawe jak będzie z tymi negatywami? Czy nie będziemy ich sobie oddawać na zasadzie "ona mi dała to ja jej też"

Mam nadzieję że tak nie będzie
Jasz, ale TY chyba nie dostałaś, co ?
Stary 2006-02-26, 10:09   #289
AneciaG
Wtajemniczenie

GG do AneciaG
Cool Dot.: Karma - (po) co to jest i jak się liczy :)

Cytat:
Napisane przez Aeterna

Nie wiem tylko, czy przez te pozytywy i negatywy - nie zrobi się swoista autocenzura/cenzura. Ja wiem, to fajnie, że użytkownicy bedą sie starali być bardziej mili i mniej kłótliwi - ale - czy nie ograniczy to wypowiedzi krytycznych... "Że lepiej się nie wypowiedzieć, by nie dostać minusa"..?
Z czasem wszyscy się do tego przyzwyczają - i może być tak, że wystarczy napisać coś, co się komuś nie spodoba merytorycznie - a ten ktoś zrobi szybkie klik na nie. W sensie, że z nagradzania za pomoc itd, zrobi się z tego karanie (tak naprawdę) za myślenie.
Wydaje mi się, że jeśli krytyka będzie słuszna, to chyba ta skrytykowana osoba nie będzie się zachowywała jak dziecko i "karała" zmniejszeniem karmy. Chociaż pewnie i takie osoby działają na forum (nie chcę nikogo urazić ).
Ale jeśli tak się będzie działo (tzn. zmniejszanie karmy bez podstaw) to Szefowa na pewno zrobi z takimi osobami porządeczek.
AneciaG jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2006-02-26, 10:12   #290
mech
Zadomowienie

śniło mi się dziś że nadostawałam mnóstwo negatywów...za błędy ortograficzne I nie wiedziałam, czy od razu biec z płaczem do Zło, czy wyjaśniać sprawę z "dawcą" Ale nad ranem ani negatywów, ani pozytywów nie było chociaż będę teraz każdy post sprawdzała kilka razy pod kątem ortografii
Tak mi się skojarzyło w związku z postem jaszmurki
Stary 2006-02-26, 10:15   #291
Ami
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Ines1985
Robiłam tak samo. I to chyba najlepsze wyjście z sytuacji- tzn. wymagające najmniej roboty od Złosia. Biedny, ilekroć da nam jakąś fajną zabawkę, zaraz musi wszystko w niej zmieniać, poprawiać, itp.
Ami jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2006-02-26, 10:24   #292
jaszmurka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez gonka23
Jasz, ale TY chyba nie dostałaś, co ?
Że niby jaaaaaaaa? No co Ty ja dobra duszyczka jestem

wyloguj
Stary 2006-02-26, 10:33   #293
Ami
Zakorzenienie

A ten dobowy limit liczy się od ostatniego karmienia czy pierwszego?
Stary 2006-02-26, 10:34   #294
agabil1
nabija na KOPIĘ kopistów.
okrutnica jakaś...

GG do agabil1

no i po ptokach, wymacałam dobowy limit

agabil1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2006-02-26, 10:39   #295
fuksjaa
Użytkownik ma kliknąć w link aktywujący (mail)

Cytat:
Napisane przez Ami
Ooo, ciekawe... Myślałam, że to odpowiednik indeksu przekupki.
Ja też ...
fuksjaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2006-02-26, 10:46   #296
i_n_e_s
Zadomowienie

Zgadzam się z Aeterną na razie dla mnie to też trochę konkurs popularności.
Myślałam, że karma będzie dawana za konkretne posty. A jak czytam ten wątek to mam inne wrażenie.
Po za tym mam podobne przeczucie do Noor już niedług pewnie i z tym będą jakieś problemy, o to że ktoś niesłusznie przyznał. Już tyle było afer o nabijanie postów, o KWA to jeszcze to teraz doszło.

Ines1985 napisała:
Cytat:
I mysle ze osoby "slabo nakarmione" naprawde nie maja czym sie przejmowac. Jak widac zabawa sie przyjela . Jeszcze troche i prawie kazdy uzytkownik forum bedzie "nakarmiony". To tylko kwestia czasu .
Radze wszystkim potraktowac to jako dobra zabawe
Przecież nie dlatego mi sie ta zabawa nie podoba, bo mam mało karmy, tylko poprostu dla mnie taka zabawa jest dziwna, że wszyscy muszą wiedzieć jakimi to pomocnym wizażankami się jest, jeżeli komuś pomogłam to nie oczekuje niczego w zamian. Podziękowanie mozna przesłać sobie na PW
i_n_e_s jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2006-02-26, 10:51   #297
YenneferD
Zakorzenienie

GG do YenneferD

Gonuś, Jasz, też bym chciała, zeby się gdzieś wyswietlało, kogo i za co pomacałam

Fajnie by było, jakby karmienie działało na zasadzie PW, tzn. byłyby pacnięcia dane i odebrane , i jakby sie właśnie tak wyswietlały Nie da się tego tak zrobić??

Aha, a problem ile kto ma karmy rozwiazałby sie moze, jakby było też wyświetlone ile kto ma pacnięć, bo np. Ktos moze mieć 500 punktów karmy z 10 pacnięć, a Ktoś inny 200 punktów z 20 pacnięć Mam nadzieję, że nie namieszałam zbytnio...
Czarodziejka zawsze działa. Źle czy dobrze, okaże się później. Ale trzeba działać, śmiało chwytać życie za grzywę. Żałuje się wyłącznie bezczynności, niezdecydowania, wahania. Czynów i decyzji, choć niekiedy przynoszą smutek i żal, nie żałuje się.

TELEPORT czyli niedzielne zapiski <- Bloguję
YenneferD jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2006-02-26, 10:52   #298
Ami
Zakorzenienie

A propos sprawiedliwości, właśnie zauważyłam, że nasi Admini mają mniejszą moc niż niektóre wizażanki. Moim zdaniem to najlepiej świadczy o tym, że zasady są w miarę sprawiedliwe.
Stary 2006-02-26, 10:53   #299
rob4cz3q
Zadomowienie

GG do rob4cz3q

mi sie podoba
ale mam pewne zastrzeżenia jak zwykle. Otóż możliwe jest, ze niektóre dziewczyny będę odejmowały karme za konstruktywną krytykę . I co wtedy
MOżliwe, że te pytanie juz padlo jeżeli tak to w woolnym czasi sobie przewertuje wątek
Ale jest jescze jeden sposób żeby komus podziękować a to się chwali
rob4cz3q jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2006-02-26, 11:09   #300
gonka23
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez jaszmurka
Że niby jaaaaaaaa? No co Ty ja dobra duszyczka jestem

a może chcesz zobaczyć jak to jest .

jak się zaczęła ta cała zabawa wczoraj to myślałam, że dostałam negatywa, bo mi się coś liczby nie zgadzały. miałam 10 na początek, nagle zrobiło się 26, a pannica, która mnie dotknęła miała moc 17. no i pierwsze co sobie pomyślałam to no ładnie - komuś coś się nie spodobało .
ale że nic nie zostało odnotowane w karmie to chyba chodzi o to, że wizażance, która mnie dotknęła zwiększyła się moc i dlatego ja dostałam 16, a teraz mogłabym dostać 17 od niej. czy tak ??

Nowe wątki na forum Techniczne forum

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości