Karma - (po) co to jest i jak się liczy :) - Strona 11 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Wirtualna Redakcja > Techniczne forum

Notka

Techniczne forum Forum techniczne - obszar całe forum. Tutaj można zgłaszać uwagi techniczne, problemy dotyczące całego forum, problemy z hasłem i dostępem i inne…

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2006-02-26, 11:09   #301
dureksis
Zadomowienie

Dot.: Karma - (po) co to jest i jak się liczy :)

Nie mam zastrzeżeń, w końcu można pokazać z kim się dogadujemy a z kim nie..
Kto się boi??? ;>
Ja tam się nie boję...
Stary 2006-02-26, 11:11   #302
dureksis
Zadomowienie

no podotykajcie mnie no ...
hahah
Stary 2006-02-26, 11:12   #303
ANKA20
Wtajemniczenie

GG do ANKA20

Mi się nie podoba ten pomysł, to takie wartościowanie użytkownikow, podzial na lepszych i gorszych. Mam nadzieję, że z czasem osobie o dużej karmie nie uderzy woda sodowa do glowy

arte infantil

R jak Remont
ANKA20 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2006-02-26, 11:12   #304
gonka23
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez YenneferD
Aha, a problem ile kto ma karmy rozwiazałby sie moze, jakby było też wyświetlone ile kto ma pacnięć, bo np. Ktos moze mieć 500 punktów karmy z 10 pacnięć, a Ktoś inny 200 punktów z 20 pacnięć Mam nadzieję, że nie namieszałam zbytnio...
no to prawda droga Yenn. bo moc niektórych jest powalająca . i jednym dotknięciem mogą CIĘ nieźle dokarmić .
Stary 2006-02-26, 11:18   #305
zlosliwiec
Przyjaciel Wizaz.pl

Cytat:
Napisane przez Noor
Olej to Natii.
Cała ta karma, to taki "kminek dla małych dziewczynek". Nowe badziewko, które wartościuje Wizażanki, a takim rzeczom (czyli wszystkiemu, co w jakilkolwiek sposób nas wartościuje, łącznie ze statusami), jestem zawsze i konsekwentnie przeciwna. Prędzej, czy później i toto wywoła tu burzę.
Przykro mi, że "nowe badziewko" nie znajduje uznania w Twoich oczach.

Autor badziewia
zlosliwiec jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2006-02-26, 11:20   #306
anakonda
Zadomowienie

Yyyyyyy, wiecie co
ja tak naprawdę to niezbyt wiem kogo i za co mam karmić...

Robie to dla uszczęśliwienia innych chyba...

anakonda jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2006-02-26, 11:26   #307
gonka23
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez anakonda
Yyyyyyy, wiecie co

hmm, ale przecież nie ma wymogu karmienia nikogo.
Stary 2006-02-26, 11:31   #308
Meariel
调解人

Cytat:
Napisane przez anakonda
Yyyyyyy, wiecie co

Anakondo, nic na siłę. Jeśli kiedyś trafisz na forum wątek, który Ci w czymś pomógł, uzyskałaś przydatne informacje itp. to wtedy "pyk" dotykasz autorkę posta, który był Ci pomocny. Ja przynajmniej tak to rozumiem.
System kar i nagród
Stary 2006-02-26, 11:36   #309
Noor
Żandarm na emeryturze

Cytat:
Napisane przez zlosliwiec
Przykro mi, że "nowe badziewko" nie znajduje uznania w Twoich oczach.

Autor badziewia
A spodziewałeś się, że spodoba się wszystkim?! Nie podoba mi się nic, co w jakikolwiek sposób nas TUTAJ wartościuje (statusy, licznik postów itp.) - mówiłam już o tym nie jeden raz i nie zmieniam zdania na ten temat. Szkoda, że Ci, którzy nie chcą uczestniczyć w tej "zabawie" nie mogą po prostu sobie wyłączyć karmy (wyłączyć przyjmowania i rozdawania "obmacywań" ), to by było optymalne rozwiązanie.

Zresztą nie tylko ja nie jestem zachwycona, widzę że np. Pomadka również (chociaż wcale nie mam zamiaru zasłaniać się jej autorytetem).
A jak się zapewne już sam domyśliłeś "badziewko", to nie to samo, co "badziew" = "beznadzieja", tylko "badziewko" = "coś - trudne do określenia"

Wsparcie polskich medyków pola walki na ukraińskim froncie: Grupa Damiana Dudy - W międzyczasie i Grupa Rudej - Awangarda
Noor jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2006-02-26, 11:38   #310
anakonda
Zadomowienie

aaaa zakapowałam
czyli juz nie będzie darmowego karmienia

anakonda jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2006-02-26, 11:39   #311
Ines1985
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez anakonda
aaaa zakapowałam
czyli juz nie będzie darmowego karmienia

Anakondo, twoj komentarz przy dotknieciu mnie jest boski

Ines1985 jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2006-02-26, 11:46   #312
cattt
Mrs Mrau

mi już się znudziło

(ciekawa jestem bardzo jak to sie rozwinie,czy będzie tak jak dziewczyny pisały-lukier everywhere,czy utworzą się karmiące elity ...pożyjemy zobaczymy)
cattt jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2006-02-26, 11:48   #313
cattt
Mrs Mrau

Cytat:
Napisane przez Noor
Szkoda, że Ci, którzy nie chcą uczestniczyć w tej "zabawie" nie mogą po prostu sobie wyłączyć karmy (wyłączyć przyjmowania i rozdawania "obmacywań" ), to by było optymalne rozwiązanie.
o to by było super
cattt jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2006-02-26, 11:51   #314
Jelonek
Zakorzenienie

Cytat:
Zgłoś mi w PW userid tej osoby - zajmę się tym. Co jak co, ale negatyw komentarz mieć musi...

Złosiek, może dałoby się zablokować wysyłanie "dotknięć" bez komentarzy co?
Jelonek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2006-02-26, 12:07   #315
Fresa
Zakorzenienie

Cytat:
To krótkotrwały proces... Patrz post 2-gi wątku gdzie jest opisane, że program blokuje takie macanie bez sensu = potrzeba 10 dotknięć pomiędzy, żeby ponownie dotknąć tę samą osobę

p.s. Co złego w tym, że jest się życzliwym wobec znajomych?
Nie ma nic w tym złego,ale należy wziąc pod uwagę,że nie wszystkie wizażanki mają tu znajomych.Więc takie dotykanie jest niesprawiedliwe wobec osób ,które są tu samotnymi duszyczkami i nie mogą liczyć na wsparcie koleżanek.

Fresa jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2006-02-26, 12:19   #316
zlosliwiec
Przyjaciel Wizaz.pl

Cytat:
Napisane przez Noor
A spodziewałeś się, że spodoba się wszystkim?! Nie podoba mi się nic, co w jakikolwiek sposób nas TUTAJ wartościuje (statusy, licznik postów itp.) - mówiłam już o tym nie jeden raz i nie zmieniam zdania na ten temat. Szkoda, że Ci, którzy nie chcą uczestniczyć w tej "zabawie" nie mogą po prostu sobie wyłączyć karmy (wyłączyć przyjmowania i rozdawania "obmacywań" ), to by było optymalne rozwiązanie.

Zresztą nie tylko ja nie jestem zachwycona, widzę że np. Pomadka również (chociaż wcale nie mam zamiaru zasłaniać się jej autorytetem).
A jak się zapewne już sam domyśliłeś "badziewko", to nie to samo, co "badziew" = "beznadzieja", tylko "badziewko" = "coś - trudne do określenia"
Jeszcze się taki badziewko-admin nie urodził, żeby wszystkim dogodził.
Stary 2006-02-26, 12:19   #317
zlosliwiec
Przyjaciel Wizaz.pl

Cytat:
Napisane przez Jelonek
Złosiek, może dałoby się zablokować wysyłanie "dotknięć" bez komentarzy co?
Chwilowo nie - ale jest to w planach
Stary 2006-02-26, 12:53   #318
zlosliwiec
Przyjaciel Wizaz.pl

Cytat:
Napisane przez Meariel
Anakondo, nic na siłę. Jeśli kiedyś trafisz na forum wątek, który Ci w czymś pomógł, uzyskałaś przydatne informacje itp. to wtedy "pyk" dotykasz autorkę posta, który był Ci pomocny. Ja przynajmniej tak to rozumiem.
System kar i nagród
Dokładnie z takim zamysłem uruchomiliśmy karmę
Stary 2006-02-26, 13:00   #319
malkol13
Zadomowienie

Send a message via Skype™ to malkol13

Cytat:
Napisane przez eklerka
Zaciekawiło mnie ta karma Wiecej teraz będzie pomocnych osób

Bardziej mi się jednak podoba, jeśli ktoś pomaga bezinteresownie.
Boje się też, że teraz mniej będzie konstruktywnej krytyki na forach, gdzie ktoś daje coś pod ocenę, a przecież w ten sposob się uczymy. Co, jeśli zaleje nas jedna wielka wazelina?
dokladnie... bedzie strasznie milutko i wazelinowato- obysmy sie nie zmienily!!! mam nadzieje, ze sie nie damy nowemu trendowi bycia mila dziewczynka:P

3mam za Was kciuki buziaczki
malkol13 jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2006-02-26, 13:29   #320
AgaZ
Przyjaciółka Wizaz.pl

Ponieważ, tak jak już wcześniej pisałam, sama nie mam do końca wyrobionej opinii o karmie na naszym forum. Proponuję takie rozwiązanie. Od dzisiaj za trzy miesiące zrobimy sondę na głównej stronie wizażu - właśnie na temat karmy. Zdecydujecie wtedy demokratycznie, czy ma pozostać, czy też ją usuniemy.

Już sobie zaznaczyłam w kalendarzu A na razie po prostu sprawdźcie same jak to funkcjonuje i czy ma sens
AgaZ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2006-02-26, 13:30   #321
jaszmurka
Zakorzenienie

A ja Wam powiem że przynajmniej narazie nie odczuwam tu jakiejś wazeliny
Po prostu karmię te osoby którym "wiele" zawdzięczam i tyle. I nie będę rozdawać "pacnięć" ot tak sobie (przynajmniej taki mam zamiar).
A jeżeli chodzi oto czy ktoś tu ma znajomych czy też nie- jeżeli zrobisz coś dobrego to na pewno ktoś Cię doceni tak mi się wydaje.
Ja pacam z dobrego serca- jak chcę coś komuś przekazać bądź za coś podziękować- a takich osób na forum mi nie brakuje.

A jakoś najwięcej sprzeciwów wnoszą tu osoby które nie mają dużo karmy :| bo może nikt nie odczuwa takiej potrzeby żeby je po prostu pacnąć (bez obrazy )

wyloguj
jaszmurka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2006-02-26, 13:51   #322
Noor
Żandarm na emeryturze

Cytat:
Napisane przez jaszmurka
A jakoś najwięcej sprzeciwów wnoszą tu osoby które nie mają dużo karmy :| bo może nikt nie odczuwa takiej potrzeby żeby je po prostu pacnąć (bez obrazy )
Ale czy to znaczy, że są wredne, złośliwe i nikomu nie służą pomocą? Czy może niezbyt aktywnie udzielają się na forum plotkowym? I właśnie zaczyna się, to co zostało wspomniane w którymśtam poście, niby nikt tu nie patrzy na karmę pod kątem oceniania lepsze-gorsze, a jednak..."mózg ma swój rozum"

Oczywiście, że bez obrazy, bo jak dotąd np. Smoczyca ma 26 pkt karmy (w tym 13 ode mnie), a chyba nikt nie ośmieli się zaprzeczyć, że pomogła wieeeeeelu Wizażankom, Nan 10, a zawsze chętna do pomocy i kompetentna Justy 13 (dalej nie chce mi się szukać). "Kminek dla dziewczynek", trochę jednak oderwany od rzeczywistości i przypominający raczej ranking popularności w szkołach.

Wsparcie polskich medyków pola walki na ukraińskim froncie: Grupa Damiana Dudy - W międzyczasie i Grupa Rudej - Awangarda

Edytowane przez Noor
Czas edycji: 2006-02-26 o 14:26 Powód: O kurczę! Jak mogłam takiego ]: strzelić?
Noor jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2006-02-26, 13:53   #323
agabil1
nabija na KOPIĘ kopistów.
okrutnica jakaś...

GG do agabil1

Cytat:
Napisane przez jaszmurka
A ja Wam powiem że przynajmniej narazie nie odczuwam tu jakiejś wazeliny
Po prostu karmię te osoby którym "wiele" zawdzięczam i tyle. I nie będę rozdawać "pacnięć" ot tak sobie (przynajmniej taki mam zamiar).
A jeżeli chodzi oto czy ktoś tu ma znajomych czy też nie- jeżeli zrobisz coś dobrego to na pewno ktoś Cię doceni tak mi się wydaje.
Ja pacam z dobrego serca- jak chcę coś komuś przekazać bądź za coś podziękować- a takich osób na forum mi nie brakuje.

dokładnie 'dotykam' osoby którym coś zawdzięczam, chcę za coś podziękować i doceniam to co robią tu na wizazu wcale nie mam obaw że nagle wybuchnie tu okropne wazeliniarstwo

agabil1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2006-02-26, 14:04   #324
ANKA20
Wtajemniczenie

GG do ANKA20

Cytat:
Napisane przez Noor
Ale czy to znaczy, że są wredne, złośliwe i nikomu nie służą pomocą? Czy może niezbyt aktywnie udzielają się na forum plotkowym? I właśnie zaczyna się, to co zostało wspomniane w którymśtam poście, niby nikt tu nie patrzy na karmę pod kontem oceniania lepsze-gorsze, a jednak..."mózg ma swój rozum"

Oczywiście, że bez obrazy, bo jak dotąd np. Smoczyca ma 26 pkt karmy (w tym 13 ode mnie), a chyba nikt nie ośmieli się zaprzeczyć, że pomogła wieeeeeelu Wizażankom, Nan 10, a zawsze chętna do pomocy i kompetentna Justy 13 (dalej nie chce mi się szukać). "Kminek dla dziewczynek", trochę jednak oderwany od rzeczywistości i przypominający raczej ranking popularności w szkołach.
Ja chciałam tutaj podać przyklad z forum wizażystka, gdzie często pomaga się dziewczynom nowym, które proszą o dobranie fryzury, typu kolorystycznego itp. i nie udzielają się dalej na forum czy po prostu znikają po otrzymaniu rady, więc osoba pomagająca nie otrzyma punktów, bo ta osoba już na forum nie wchodzi oraz nie ma możliwości przyznania karmy.
Oby nie spowodowało to pomagania osobom, które mają dużą "moc" oraz wywołania syndromu "wdzięczności" ona mnie dotknęła, więc wypada dotknać ją.

arte infantil

R jak Remont
ANKA20 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2006-02-26, 14:11   #325
margitta
Zakorzenienie

A ja już widzę, że to świetny sposób na zemszczenie się za podważenie słuszności czyichś rad. I to bez komentarza. Przykre

Dla mnie to okropny i niesprawiedliwy system. Ale może się kiedyś przekonam do niego.
Stary 2006-02-26, 14:11   #326
malkol13
Zadomowienie

taki syndrom powstanie... taki syndrom moze juz jest tylko nikt tego glosno nie powie... ja Cie znam, Ty mnie znasz to ja Ci dam i Ty tez mi podwyzszysz... ak tez moze byc moze juz jest
Stary 2006-02-26, 14:14   #327
malkol13
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez AgaZ
Ponieważ, tak jak już wcześniej pisałam, sama nie mam do końca wyrobionej opinii o karmie na naszym forum. Proponuję takie rozwiązanie. Od dzisiaj za trzy miesiące zrobimy sondę na głównej stronie wizażu - właśnie na temat karmy. Zdecydujecie wtedy demokratycznie, czy ma pozostać, czy też ją usuniemy.

Już sobie zaznaczyłam w kalendarzu A na razie po prostu sprawdźcie same jak to funkcjonuje i czy ma sens

swietny pomysl... wtedy wiekszos sie wypowie i zobaczmy pewnie i tak zostanie... w sumie to nic nie powinno zmienic karma i tak pewnie pozostanie bo nie przeszkadza, ale wiele osob mozna w ten sposob "skrzywdzic" stare niewyjasnione klotnie moga teraz znalesc swoje odzwierciedlenie...

a moze tylko admini rozdawaliby karme??
Stary 2006-02-26, 14:15   #328
Ines1985
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Noor
Smoczyca i Nan chyba sie juz nie udzielaja na wizażu
Gdyby sie udzielaly i Wizazanki trafiałyby na ich posty to na pewno mialyby duzo wiecej punktów karmy.

Masz duzo racji w tym, ze punkty karmy swiadcza o popularnosci.
Ale na ta popularnosc tez sie jakos "pracuje". Moje punkty w wiekszosci pochodza od osob ktore dzieki wizazowi poznalam osoboscie, z ktorymi swietnie sie dogadywalam i bawilam podczas naszych spotkan... Gdybym nie chodzila na spotkania nie bylabym tak popularna wsrod Warszawianek i moja karma bylaby duzo mniejsza.

Karma istnieje na forum dopiero drugi dzien wiec narazie punkty przyznawane sa za caloksztalt, ze zwyklej sympatii.

Pozniej dopiero bedzie tak jak zaplanowało szefostwo - punktowana bedzie pomoc w konkretnych sytuacjach...
Tak przynajmniej mi sie wydaje.

Zastanowilam sie teraz czy nadal bedzie mozna mowic na wizazu o bezinteresownej pomocy... i mysle ze jak najbardziej tak.
Jezeli ktos nie jest skory do pomocy to na pewno nie bedzie sie na nią silił tylko po to aby uzyskac jakies tam "nic-nie-znaczące" punkciki

Stary 2006-02-26, 14:16   #329
dureksis
Zadomowienie

oj, żeby nie było tylko, że kto ma więcej karmy, ten ma i autorytet, bo daleko nie zajedziemy
Stary 2006-02-26, 14:19   #330
Ines1985
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez margitta
A ja już widzę, że to świetny sposób na zemszczenie się za podważenie słuszności czyichś rad. I to bez komentarza. Przykre

Dla mnie to okropny i niesprawiedliwy system. Ale może się kiedyś przekonam do niego.
Ujemna karme bez komentarzy chyba mozna zglaszac Szefostwu...
Pisano juz w tym watku, ze takie sytuacje nie powinny miec miejsca.

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Techniczne forum

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości