Karma - (po) co to jest i jak się liczy :) - Strona 14 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Wirtualna Redakcja > Techniczne forum

Notka

Techniczne forum Forum techniczne - obszar całe forum. Tutaj można zgłaszać uwagi techniczne, problemy dotyczące całego forum, problemy z hasłem i dostępem i inne…

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2006-02-26, 17:54   #391
jowisia
Wtajemniczenie

Send a message via Skype™ to jowisia
Dot.: Karma - (po) co to jest i jak się liczy :)

Cytat:
Napisane przez ROZ-ter-KA
Ło matko, a ja dopiero dzisiaj zauwazyłam ,że jakaś karma jest .
A przecież tylko nogę mam zagipsowaną a nie oczy
haha, pomysł fajny, ale nie wiem czy więcej będzie zabawy czy zamieszania
Roz-ter-ko, awatarek zmienilas!! Ale to jest prawdziwe foto?! Twoja wlasna stopa (ta zlamana? §) ? Jak tak, to gratuluje kochana, piekna masz stope.

jowisia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2006-02-26, 18:22   #392
Pomadka
Zakorzenienie

Ja już pisałam wcześniej, że niezbyt podoba mi się pomysł z karmą i całymi punktami, macaniem się i siłą dotknięć. Jednak widzę, że niektórzy podeszli do tego z dużym entuzjazmem, no cóż ja go tyle nie mam dla tego pomysłu.
Może dlatego, że nie chciałabym, aby jedni drugich faworyzowali, aby ktoś patrzył na wizankę przez pryzmat zielonego światełka, kolejnego licznika i jakoś nie specjalnie karma wydaję mi się miarodajnym żródłem wyraźania sympatii. Jak ktoś chcę komuś podziękować ewentualnie wcisnąć negatywa, to zrobi to w PW. Po prostu. Cały czas ta cała karma kojarzy mi się z wyścigiem.

Dobrym wyjściem z sytuacji byłoby ukrycie (licznika) karmy-bez wyjątków, niechby [dla entuzjastów] był gdzieś tam w panelu użytkownika, tak aby zainteresowany miał ją do wglądu i mógłby sobie sprawdzać co 5 min. czy przybyło mu karmy.
Stary 2006-02-26, 18:26   #393
Beekeeper
Zakorzenienie

Wyślij wiadomość przez MSN do Beekeeper

eeek, to może takie neutralne pytanko teraz: gdzie mogę sprawdzić kto mnie nakarmił (i ewentualne komentarze)?
Stary 2006-02-26, 18:30   #394
Beauty1984
Zakorzenienie

GG do Beauty1984

Cytat:
Napisane przez Beekeeper
eeek, to może takie neutralne pytanko teraz: gdzie mogę sprawdzić kto mnie nakarmił (i ewentualne komentarze)?
W panelu użytkownika .
Stary 2006-02-26, 18:34   #395
Beekeeper
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Beauty1984
W panelu użytkownika .
nio tylko, ze ja tam juz zagladalam kilka razy i nic takiego nie zauważyłam, tak więc moze poproszę o jakąś bardziej konkretną podpowiedź, np w ktorym miejscu?!
Stary 2006-02-26, 18:36   #396
mala77
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Beekeeper
nio tylko, ze ja tam juz zagladalam kilka razy i nic takiego nie zauważyłam, tak więc moze poproszę o jakąś bardziej konkretną podpowiedź, np w ktorym miejscu?!
jak klikniesz w panel to zjedź na sam dół. tam jest tabelka
mala77 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2006-02-26, 18:36   #397
agabil1
nabija na KOPIĘ kopistów.
okrutnica jakaś...

GG do agabil1

w panelu użytkownika na samym dole

agabil1 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2006-02-26, 18:39   #398
Beekeeper
Zakorzenienie

fenks, dziewczynki! co ja bym bez was... (bo na dol oczywiscie na zagladałam... )
Stary 2006-02-26, 18:47   #399
baobab
Zadomowienie

GG do baobab Wyślij wiadomość przez Yahoo do baobab

Zgadzam sięz Tobą dureksis...może i będziemy brać pod uwagę, ale wydaje mi się, iż z dużo większym dystansem a i stosunek nasz będzie inny do nich

Ja przesiaduję często na wizażu, lubię sobie po prostu poryć czasami w babskich tematach
Dużo zawdzięczam temu portalowi, Adze, iż go założyła, Złosiowi za wzorowy nadzór, moderatorom i wizażankom, dlatego chcę tu pozostać
Ale jako, iż nie uważam się za żaden autorytet w żadnej dziedzinie i nie mam żadnego doświadczenia ani praktyki w makijażu (sama stosuję raczej ascetyzm i minimalizm) to nie wypowiadam się w sprawach, o których nie mam pojęcia rownym naszym kochanym moderatorom, czy starym dobrym wizażankom.
Dla mnie to system nagradzania za coś (i to jest OK, niech będzie-ale może między sobą), tylko co z innymi wizażankami będącymi w cieniu?
Trochę mi to trąci faworyzowaniem...

A teraz troszkę czuję się odepchnięta
baobab jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2006-02-26, 18:53   #400
agabil1
nabija na KOPIĘ kopistów.
okrutnica jakaś...

GG do agabil1

Cytat:
Napisane przez baobab
Zgadzam sięz Tobą dureksis...może i będziemy brać pod uwagę, ale wydaje mi się, iż z dużo większym dystansem a i stosunek nasz będzie inny do nich

Ja przesiaduję często na wizażu, lubię sobie po prostu poryć czasami w babskich tematach
Dużo zawdzięczam temu portalowi, Adze, iż go założyła, Złosiowi za wzorowy nadzór, moderatorom i wizażankom, dlatego chcę tu pozostać
Ale jako, iż nie uważam się za żaden autorytet w żadnej dziedzinie i nie mam żadnego doświadczenia ani praktyki w makijażu (sama stosuję raczej ascetyzm i minimalizm) to nie wypowiadam się w sprawach, o których nie mam pojęcia rownym naszym kochanym moderatorom, czy starym dobrym wizażankom.
Dla mnie to system nagradzania za coś (i to jest OK, niech będzie-ale może między sobą), tylko co z innymi wizażankami będącymi w cieniu?
Trochę mi to trąci faworyzowaniem...

A teraz troszkę czuję się odepchnięta
baobabku, nie traktuj tego systemu tak poważnie, to nie jest żaden ostateczny wyznacznik, przynajmniej dla mnie. Nigdy nie patrzę na ilość postów a teraz na karmę i myślę że wiele z nas tez tak postępuje.

agabil1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2006-02-26, 19:08   #401
baobab
Zadomowienie

Dzięki Aguś ty mi zawsze przywracasz wiarę w ludzi
Tylko, żę ja sama zaczynam się lapać na ukradkowym spoglądaniu na ten wskaźnik..zwalczam to, ale tak sobie właśnie myślę, iż nie jestem w tym sama

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2006-02-26, 19:08   #402
mala77
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez agabil1
baobabku, nie traktuj tego systemu tak poważnie, to nie jest żaden ostateczny wyznacznik, przynajmniej dla mnie. Nigdy nie patrzę na ilość postów a teraz na karmę i myślę że wiele z nas tez tak postępuje.
Aga ma całkowitą rację. co z tego że ja mam 700 ktoś inny 3000 a jeszcze inny 2 wiadomości na koncie. jesli ma dobry pomysł i pomaga innym to się tą osobę tak samo 'wykorzystuje' jak stare wizażanki
z karmą będzie podobnie

p.s. każda z nas kiedyś zaczynała
mala77 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2006-02-26, 19:45   #403
LEW
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Noor
Olej to Natii.
Cała ta karma, to taki "kminek dla małych dziewczynek". Nowe badziewko, które wartościuje Wizażanki, a takim rzeczom (czyli wszystkiemu, co w jakilkolwiek sposób nas wartościuje, łącznie ze statusami), jestem zawsze i konsekwentnie przeciwna. Prędzej, czy później i toto wywoła tu burzę.
Dokładnie tak
LEW jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2006-02-26, 20:07   #404
Szarada
Zakorzenienie

Ta karma to jakaś nowa Komnata Chwały, tak ? Tak to rozumiem.
Szarada jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2006-02-26, 20:38   #405
kasienka.b
Wcale nie be, tylko cacy kasieńka

GG do kasienka.b
Question Dot.: Karma - (po) co to jest i jak się liczy :)

Cytat:
Napisane przez Alchemiczka :D
A wiesz Aga, że to ciekawie brzmi Pod warunkiem, ze karma jest dodatnia. Faktycznie miło dostać taką karmę
No dokladnie Tylko co zrobic zeby miec bardzo wysoka karme???
Stary 2006-02-26, 20:44   #406
AgaZ
Przyjaciółka Wizaz.pl

Cytat:
Napisane przez Fresa
A dlaczego wszyscy nie mają takiej samej mocy?Z obecnego rozdziału mocy nie wynika ,czy osoba z największą karmą jest najsympatyczniejszą ,najuczynniejszą wizażanką,bo mogła dostać od jednej osoby np.50 punktów,a nie od 10 osób po 5 punktów.Więc tak naprawdę nie wiadomo czy została doceniona za całokształt,czy koleżanka z większą mocą dała je te punkty.To jest niesprawiedliwe.
Poza tym uważam,że wpisy powinne być widoczne dla wszystkich,kto i za co dostał karmę.Może wtedy doładowywano by naprawdę za okazane serce i pomoc,a nie tylko dlatego,że kogoś znamy.Czyż nie mam racji?
Pozwolę sobie jeszcze raz zacytować, to co napisałam we wcześniejszym poście.

Ten system karmy na pewno nie jest równy. Czy doskonały? też wątpię. Ale jest inny i ma główne oparcie w zasadach buddyzmu. Już dyskutowałam na ten temat ze Zło, bo ja byłam gotowa wszystkim dać tę samą moc dotknięcia. Ale przekonał mnie jeden argument. Tak jak w życiu, każdy ma jakąś karmę, na którą sobie zapracowujemy całe życie. Jedni mają większą, drudzy mniejszą. I nawet jeśli nie nazwiemy tego karmą, to zawsze w naszym otoczeniu znajdziemy osoby, które są bardziej pomocne, uczynne czy lepsze od innych znanych nam osób. I te osoby lubimy, mamy do nich większe zaufanie itp...

Tak jest w życiu.

Na wizażu to jest jedynie zabawa, ale zabawa, która musi mieć jakieś reguły. W regułach są osoby, które mają większą i mniejszą karmę. Ale inaczej niż w życiu, na wizażu "siła dotyku" ma bardzo trywialne korzonki - to przede wszystkim staż i ilość postów na forum.
Tak było najprościej proporcjonalnie rozłożyć te punkty.

Teraz, na początku tego eksperymentu, widać mocne dysproporcje i zgadzam się z Tobą, że najwięcej zyskały osoby najstarsze stażem bo dotyk stał się sposobem wyrażenia jakiejś sympatii, czy dziękuję za całokształt. Ale to są takie początki i myślę, że to się szybko zmieni.

W tym systemie podoba mi się jedno. Daje możliwość zrobienia ukłonu w czyjąś stronę. To naprawdę miłe obdarowywać i być obdarowanym. A że nie jest oparty na zasadach równości? Może to jego atut. Nie potrafię teraz tego ocenić. Dajmy mu szansę i zobaczymy co przyniesie.
Zawsze będzie można zmienić reguły czy w ogóle to wycofać. To tylko zabawa.
AgaZ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2006-02-26, 20:58   #407
AgaZ
Przyjaciółka Wizaz.pl

Cytat:
Napisane przez Ami
Agnieszko, to tylko nagłośnij porządnie tą sondę. Tak żeby takie ślepoty jak ja też na nią trafiły.
Ami, za Twoją sugestią podałam informacje o sondzie, teraz na samym początku tego wątku. Podkreślone na czerwono
Stary 2006-02-26, 21:00   #408
baobab
Zadomowienie

AguśZ rozumiem wszystko i nie jestem całkowicie anty, jednak pozwolę sobie dodać, iż w życiu możemy być naprawdę uczynne, miłe a tutaj po prostu z racji małego doświadczenia i małej wiedzy (niekoniecznie braku chęci pomocy) dostajemy po uszach...a wizaż to w końcu miejsce miłego spędzania czasu...
Rozumiem zasadę podziękowań i dowartościowań wizażanek siebie wzajemnie, lub nawet bez wzajemności- ale pokazywanie tego publicznie- to juz podchodzi mi o jakiś system naliczań i punktacji
Ot takie moje skromne zdannie..nie gniewaj się
Stary 2006-02-26, 21:26   #409
AgaZ
Przyjaciółka Wizaz.pl

Cytat:
Napisane przez baobab
AguśZ rozumiem wszystko i nie jestem całkowicie anty, jednak pozwolę sobie dodać, iż w życiu możemy być naprawdę uczynne, miłe a tutaj po prostu z racji małego doświadczenia i małej wiedzy (niekoniecznie braku chęci pomocy) dostajemy po uszach...a wizaż to w końcu miejsce miłego spędzania czasu...
Rozumiem zasadę podziękowań i dowartościowań wizażanek siebie wzajemnie, lub nawet bez wzajemności- ale pokazywanie tego publicznie- to juz podchodzi mi o jakiś system naliczań i punktacji
Ot takie moje skromne zdannie..nie gniewaj się
Ale ja się naprawdę absolutnie nie gniewam I naprawdę szanuję Twoją opinię i opinie innych Wizażanek. I wbrew temu co pisze jedna z Wizażanek, nie traktuję tego serwisu jak mojej piaskownicy.
Ja też mam częściowo takie odczucia. Zwłaszcza po pierwszym dniu, gdzie tak wysoka punktacja mojej karmy to jak popis próżności
Chcieliśmy ze Złosiem wprowadzić coś nowego, jakąś kolejną zabawkę, która da Wam trochę radochy na forum. Ale faktycznie ta zabawka może być przykra dla osób, które są mniej popularne. I może im być przykro, nawet jeśli to są tylko jakieś tam głupie punkty.
Dlatego na pewno będzie sonda, ale też sama przyjrzę się mocno temu systemowi i ostatecznie to ja zadecyduję czy warto dalej to ciągnąć. Teraz jest za wcześnie, żeby wyciągac takie wnioski, bo teraz to ranking popularności, ale już za trzy miesiące może się okazać rankingiem uczynności.
Jeśli nie, wywalimy go.

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2006-02-26, 21:37   #410
Fresa
Zakorzenienie

AgaZdziękuję za obszerną odpowiedz.Proszę jeszcze o ustosunkowanie się do zapytania w sprawie jawności.Chodzi o to,aby wszyscy mogli zobaczyć za co dana osoba została dokarmiona lub zabrano jej punkty.W pewnym stopniu mogłoby to wykluczyć nieuczciwość,czyli wzajemne nabijanie sobie karmy.Zwłaszcza,że wizażanki z dłuższym stażem mają więcej znajomych i mają o wiele więcej punktów do przydzielenia.
Oczywiście wiem,że jest to tylko zabawa i nie można traktować jej jak wyroczni ,jednak w każdej grze obowiązują zasady fair play i każdy powinien mieć równe szanse-przynajmniej na początku.

Fresa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2006-02-26, 21:45   #411
AgaZ
Przyjaciółka Wizaz.pl

Cytat:
Napisane przez Fresa
AgaZdziękuję za obszerną odpowiedz.Proszę jeszcze o ustosunkowanie się do zapytania w sprawie jawności.Chodzi o to,aby wszyscy mogli zobaczyć za co dana osoba została dokarmiona lub zabrano jej punkty.W pewnym stopniu mogłoby to wykluczyć nieuczciwość,czyli wzajemne nabijanie sobie karmy.Zwłaszcza,że wizażanki z dłuższym stażem mają więcej znajomych i mają o wiele więcej punktów do przydzielenia.
Oczywiście wiem,że jest to tylko zabawa i nie można traktować jej jak wyroczni ,jednak w każdej grze obowiązują zasady fair play i każdy powinien mieć równe szanse-przynajmniej na początku.
Dla mnie zaglądanie w cudze wpisy, to nie jest zasada fair play. Dlaczego wszystko ma być jawne? Przecież nikt nie może sobie sam przyznawać karmy. Dostaje ją od innych. A czy pobudki dotknięcia są takie istotne? Po prostu ktoś to robi i już. Nie ma przecież przymusu. Nie ma określonych reguł.
Stary 2006-02-26, 21:53   #412
jowisia
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Fresa
Aga juz wytlumaczyla, w odpowiedzi na mojego posta, ze uwaza, iz przyznawanie karmy powinno byc sprawa osobista, intymna i nieupubliczniana. µTo takie prywatne "dziekuje", miedzy soba. Ja rowniez sadze, ze to wykluczyloby nieuczciwosc, wzajemne nabijanie karmy kolezankom i pozwoliloby lepiej poznac te osobe, zrozumiec czy zasluzyla sobie na takie uznanie. Ale mysle w koncu, ze kazdy glos w tej sprawie sie liczy, a ten eksperyment jakim jest narazie Karma -czas pokaze jak sie sprawdzil. I zawsze wtedy ewentualnie bedzie mozna go ulepszyc Najwazniejsze teraz to nasze reakcje na to wszystko

Stary 2006-02-26, 21:55   #413
zlosliwiec
Przyjaciel Wizaz.pl

Cytat:
Napisane przez sphinks
Mi się wydaje że to rozpracowałem, ale mogę się mylić .

Można dac 10 karm w ciagu doby... Czyli w sytuacji w której np daliśmy karmę wczoraj o 14:00 i potem 9 kolejnym osobom co pół godziny to dzisiaj o godzinie 13:59 było na naszym 24. godzinnym koncie 10 rozdanych karm. Natomiast o godzinie 14:01 na koncie było już tylko 9 rozdanych karm, bo ta co daliśmy wczoraj o 14 była już dana więcej niż 24 godziny temu... W momencie kiedy dzisiaj o godzinie 14:15 damy jedną karmę to na naszym koncie znowu jest 10 rozdanych karm i znowu mamy blokadę aż do 14:31 kiedy to z konta znika karma dana wczoraj o 14:30... Mam nadzieję, że w miare dobrze to rozumiem i ktokolwiek będzie w stanie zrozumieć to co wywnioskowałem
Nic dodać, nic ująć, drogi Sherlocku
zlosliwiec jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2006-02-26, 21:56   #414
Fresa
Zakorzenienie

Ale przyznawanie karmy tylko dlatego,że zna się daną osobę też nie jest uczciwe wobec innych użytkowników,którzy nie mają swojego grona znajomych.
Dziękuję za wyjaśnienie.

Fresa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2006-02-26, 21:59   #415
jowisia
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez AgaZ
Dla mnie zaglądanie w cudze wpisy, to nie jest zasada fair play. Dlaczego wszystko ma być jawne? Przecież nikt nie może sobie sam przyznawać karmy. Dostaje ją od innych. A czy pobudki dotknięcia są takie istotne? Po prostu ktoś to robi i już. Nie ma przecież przymusu. Nie ma określonych reguł.
Ach nie zauwazylam, ze odpisalas rownie szybko Ja rozumiem ago twoj tok myslenia, i po czesci sie z nim zgadzam. Mysle, ze to jest taka swoista panika przed wiekszymi mozliwosciami wizazanek z dluzszym stazem i przed wzajemnym kolezenskim nabijaniem sobie miedzy nimi punktow, a ujawnienie karmy to po prostu nadzieja na posiadania nad tym kontroli W jednym z postow napisalas ladnie mniej wiecej, ze - ja tak to rezumuje - narazie jest to konkurs na publicznosc, za trzy miesiace stanie sie moze motywacja do wiekszej uczynnosci miedzy nami wszystkimi. Mysle, ze to takie pierwsze emocje na goraco
Ja jestem za tym, zeby przyznawanie karmy bylo uwidocznione, ale to pierwsza reakcja, i mozliwe ze sie myle. Czas pokaze, moze rzeczywiscie tak bedzie lepiej..

Stary 2006-02-26, 22:04   #416
AgaZ
Przyjaciółka Wizaz.pl

Cytat:
Napisane przez Fresa
Ale przyznawanie karmy tylko dlatego,że zna się daną osobę też nie jest uczciwe wobec innych użytkowników,którzy nie mają swojego grona znajomych.
Dziękuję za wyjaśnienie.
Tak Freso, masz rację. Ale zauważ, że ten system nie jest taki do końca bez sensu.
Osobę, którą znamy, lubimy możemy dotknąć tylko 1 raz na dziesięć dotknięć innych użytkowników. Jeśli w między czasie jej nie dotknie 10 innych użytkowników, to Ty nawet jeśli ją bardzo lubisz nie zmienisz jej karmy;
Teraz były dotyki z sympatii, ale ich nie można powtarzać bez końca, jeśli ta osoba nie zasłuży na wdzięczność również innych użytkowników;
Stary 2006-02-26, 22:05   #417
Brook
Zakorzenienie

ja rowniez jestem za mozliwoscia wgladu w to kto za co dostal karme- skoro wszyscy widza ile ktos ma pnkt - jest to widoczne- to w takim razie powinnismy miec rowniez mozliwosc sprawdzenia ZA CO- a nie chce nic mowic ale teraz dotyka sie za ni c
Brook jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2006-02-26, 22:06   #418
zlosliwiec
Przyjaciel Wizaz.pl

Cytat:
Napisane przez jowisia
Ach nie zauwazylam, ze odpisalas rownie szybko Ja rozumiem ago twoj tok myslenia, i po czesci sie z nim zgadzam. Mysle, ze to jest taka swoista panika przed wiekszymi mozliwosciami wizazanek z dluzszym stazem i przed wzajemnym kolezenskim nabijaniem sobie miedzy nimi punktow, a ujawnienie karmy to po prostu nadzieja na posiadania nad tym kontroli W jednym z postow napisalas ladnie mniej wiecej, ze - ja tak to rezumuje - narazie jest to konkurs na publicznosc, za trzy miesiace stanie sie moze motywacja do wiekszej uczynnosci miedzy nami wszystkimi. Mysle, ze to takie pierwsze emocje na goraco
Ja jestem za tym, zeby przyznawanie karmy bylo uwidocznione, ale to pierwsza reakcja, i mozliwe ze sie myle. Czas pokaze, moze rzeczywiscie tak bedzie lepiej..
Możesz podać mi wszystkie argumenty, które podałabyś motywując ingerencję i kontrolę nad rozmową dwojga nieznanych Tobie osób?
zlosliwiec jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2006-02-26, 22:16   #419
Lukrecja_Borgia
Killing me softly

Cytat:
Napisane przez AgaZ
Od dzisiaj za trzy miesiące zrobimy sondę na głównej stronie wizażu - właśnie na temat karmy. Zdecydujecie wtedy demokratycznie, czy ma pozostać, czy też ją usuniemy.
Dawno, dawno temu została nam obiecana inna sonda. Demokratycznie miałyśmy ustalić sprawę statusów( czy zostajemy przy obecnych, czy wracamy do nazewnictwa Pudernicowego itd). Sondy nie było. W sumie już mi wszystko jedno, tylko przypominam.

Karmie jestem przeciwna. Nadal nie widzę większego sensu. Nie dlatego, że mam 10 punktów i czuję się jak powietrze
Nie przepadam za sztucznym dokarmianiem i wolałabym, gdyby każdy miał możliwość wyłączenia karmy w swoim profilu.
Lukrecja_Borgia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2006-02-26, 22:17   #420
AgaZ
Przyjaciółka Wizaz.pl

Cytat:
Napisane przez Brook
ja rowniez jestem za mozliwoscia wgladu w to kto za co dostal karme- skoro wszyscy widza ile ktos ma pnkt - jest to widoczne- to w takim razie powinnismy miec rowniez mozliwosc sprawdzenia ZA CO- a nie chce nic mowic ale teraz dotyka sie za ni c
Hmmm nie wiem jak inni, ale ja nikomu nie dałam swojej karmy za NIC. Dałam za pomocną dłoń, za pomoc w prowadzeniu serwisu, za głos rozsądku w wypowiedziach, za wspaniałe matamorfozy itp... dla mnie to nie jest NIC. I wcale nie dawałam jej tylko swoim znajomym, czy osobom popularnym na wizażu. I myślę, że nie jestem odosobniona w takim dawaniu karmy.
Kto, komu i za co - to będzie tajemnica
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Techniczne forum

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości