![]() |
#451 | |
Wtajemniczenie
|
Dot.: Karma - (po) co to jest i jak się liczy :)
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#452 |
Wtajemniczenie
|
Przepraszam za dubla, chciałam edytować wiadomość i coś mi się popitoliło...
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#453 | |
Przyjaciel Wizaz.pl
|
Cytat:
Cóż, masz prawo do takiej opinii ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#454 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() A osoby ktore maja punktow 10 sa tak samo "odznaczone" jak osoby majace punktów 99. Ale jesli im to nie przeszkadza to ok ![]() Mi jest obojetne czy liczby beda czy nie. Moze rzeczywiscie to lepsze rozwiazanie.
![]() |
#455 |
Zakorzenienie
|
No i znowu u mnie mała kontrowersja.
No bo - niby głównie jako odwdzięczenie się macam. Czy jak założę wątek z pytaniem, i ktoś mi odpowie na pytanie - no to ja się czuję trochę (bardziej) zobligowana od razu leciec i macać, no bo wdzięczna jestem, ze odpowiedział. Ja wiem, że to bez sensu z mojej strony - i każdy napisze, że nie oczekuje od razu dotykania - ale czy na pewno - tak naprawdę..? Mimowolnie, chyba (?) każdemu oko odruchowo leciało na ten licznik, co był. Więc czy teraz nie będzie panowało nieco zwiększone poczucie winy? Ja sie teraz zastanawiam - pomacać, nie pomacać, przesadzę, nie przesadzę.. Och, sama już nie wiem doprawdy, co mam mysleć (poza tym, ze wciąż mi to pachnie rankingiem popularności, jak wcześniej - tylko, że to (już pisałam) jak w życiu - też się kogoś lubi, a kogoś nie lubi. Ale podejrzewam, że zrobi się z tego taki syndrom czirliderek ze szkoły średniej. Punktów teraz nie widać, ale zielone światełka i tak zdradzaja przedziały punktowe, i potem podejrzewam, zrobi się z tego autorytarność).
![]() |
#456 |
Zakorzenienie
|
Może już było takie pytanie - jeśli tak, to przepraszam (ale w pracy jestem i przez cały wątek się nie przebiję, a rzecz mnie intryguje
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#457 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Juz się gubie ![]() Edytowane przez taszkin Czas edycji: 2006-02-27 o 11:45 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#458 |
Wtajemniczenie
|
Kurcze, Aga i Zlo widze, ze naprawde lamiecie sobie glowy aby dobrze dzialo sie w naszym wizazowym spoleczenstwie
![]() ![]() Dobry pomysl miala baobab, zeby zmienic moc dotkniecia z numerycznej na graficzna czy opisowa, tak jak jest ze "stazem" na wizazu (notabene ktos naprawde cudowne nazwy wymyslil ![]() ![]()
#459 |
Zakorzenienie
|
a ja mam pytanie. jeśli dotknęłam wizażanki to rozumiem że żeby jeszcze raz to 10 osób jej musi dotknąć. ale czy jest jakiś sposób na zobaczenie czy juz mogę. teraz nie widać punktów więc nie wiem czy i kiedy jej karma rośnie.
czy jedynym sposobem są próby dotknięcia? zakręciłam strasznie |
![]() ![]() |
![]() |
#460 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() |
#461 |
Przyjaciel wizaz.pl
|
Ja bym chciała zrobić takie małe podsumowanie moich odczuć
![]() Podoba mi się, że komentarze nie są jawne - tak jak Złośliwiec, uważam, że to jest sprawa między dwiema osobami. Prywatna. I nie chciałabym, żeby niektóre moje komentarze czytały tysiące osób, bo są one prywatne właśnie. Więcej, niektóre będą zupełnie niezrozumiałe dla innych - ważne, ze rozumeim je ja i ta druga osoba, prawda? Po drugie - teraz karma jest nowością i jest na nią mały szał. To normalne ![]() ![]() ![]() Po trzecie, punkty mi nie pszeszkadzały w najmniejszym stopniu. Ale skoro ich nie ma, to trudno - nie robi mi to tak wielkiej różnicy. Ogólnie karmę uważam za coś fajnego. Zrobiło mi się bardzo miło, kiedy przeczytałam, że komuś na forum pomogłam. I wcale nie chodziło mi tu o punkty karmy, tylko o sdam fakt, że ktoś to docenił. ![]() Ale podchodzę do karmy głównie w kategoriach zabawy. Nie zamierzam wartościować innych przez ilość karmy, którą mają na koncie! Podejdźmy do tego bardziej na luzie ![]() |
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#462 |
Zakorzenienie
|
Czy jest jakaś możliwość podglądu moich dotknięć - czyli osób które ja dotknęłam i kiedy?
|
![]() ![]() |
![]() |
#463 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#464 | |
Przyjaciel wizaz.pl
|
Cytat:
![]() ![]() Ten przedział oznacza tyle, co te kwadraciki. Do 100 pkt jeden kwadracik i komentarz "+10", do 200 pkt dwa kwadraciki i komentarz "+100", do 300 pkt trzy kwadraciki i komentarz "+200" itd ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#465 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Edytowane przez AaniaA Czas edycji: 2006-03-24 o 11:15 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#466 |
Zakorzenienie
|
Dziękuję Lexie, załapałam
![]() Edytowane przez taszkin Czas edycji: 2006-02-28 o 14:15 |
![]() ![]() |
![]() |
#467 |
Zakorzenienie
|
A mi sie ten pomysl z karma nie podoba. Dostalam negatyw. Ale nie dlatego jestem zla bo mam ten negatyw. Chodzi o to, ze osoba wystawiajaca mi te ocene wogole mnie nie zna, bo nawet jednego slowa z nia nie zamienilam. Ocenila mnie raptem po jednym poscie, w ktorym to zgodzilam sie z wypowiedzia uzytkownika, ktory pisal wyzej. Powiedzcie, jak na podstawie jednej krotkiej wypowiedzi mozna kogos oceniac? Czemu nie wziela po uwage ponad 1130 innych moich postow? Wg tej osoby nic nie wnosze na forum. Przepraszam bardzo, to w takim razie po co to forum jest? Chyba wlasnie po to by dzielic sie swoimi spostrzezeniami, wypowiadac swoje zdanie na dany temat, zgadzac sie z poprzednikami badz nie. Rozumiem, gdybym dostala negatyw za to, zeobrazilam kogos, badz gdybym nie chciala komus pomoc i zdawkowo odpowiadala na pytania. Ale zeby wystawiac ocene po wypowiedzianych dwoch slowach uwazam, ze jest juz lekka przesada.
Dodam jeszcze, ze uzytkownik, ktory wystawil mi negatyw nie udzielil sie wogole w watku, z ktorego zaczerpnal moj post ![]()
#468 |
Zadomowienie
|
Jaga, zgłoś się z tym negatywem do Złosia
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#469 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#470 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#471 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
calkowicie sie zgadzam! jaga przykro mi ze Cie takie cos spotkalo - i oczywiscie dobrze zrobilas ze to zglosilas do kogos wyzej ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#472 |
Zakorzenienie
|
Złosiek, najeżdżałeś na swoje kwadraciki?
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#473 |
Zakorzenienie
|
Ukrycie liczb przy karmie to już jakiś postęp w kierunku sprawiedlowości.Widzę,że jest więcej osób ,które uważają,że wpisy powinne być widoczne.Jeśli ktoś chce zrobić bardzo dla niego intymny wpis to proszę bardzo na PW,wtedy tylko osoby zainteresowane będą o nim wiedziały.Karma powinna być widoczna tak jak indeks przekupki i wpisy do pamiętnika.
![]()
#474 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#475 |
Raczkowanie
|
...... macanie , macanie i jak nic powstanie GRUPA TRZYMAJĄCA KARMĘ...
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#476 |
Zakorzenienie
|
Strasznie przykre i zalosne sa sprawy z tymi negatywami...
![]() Niektorzy traktuja powstanie karmy jako swietna okazje do wyżycia sie. Nie rozumiem jaki maja w tym cel albo jaka im to daje przyjemnosc. Ale coz, to swiadczy tylko o nich... Nie warto sie przejmowac. Byloby idealnie gdyby nie dało sie dotykac bez komentarza. Albo gdyby negatywne dokarmianie bez uzasadnienia bylo cofane.
#477 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#478 |
Zadomowienie
|
A ja mam wrażenie, że karma powinna być ukryta. Bo, za przeproszeniem, co kogo obchodzi tak naprawdę za co to? Jak pisał Złoś, przyznawanie karmy ma być wyrazem sympatii i wdzięczności za coś, a nie czymś w rodzaju orderu za konkretne, mierzalne zasługi. Jeśli wpisy będą jawne, to niewykluczone, że zaczną się komentarze typu: "a dlaczego ktoś dotknął X tylko dlatego, że ją/jego lubi?" i dywagacje czy "lubienie" wystarcza do dotknięcia czy nie. A przecież o to chodzi, że ma to być coś dowolnego, bardzo subiektywnego, wyraz osobistej sympatii właśnie, której nie można niczym zmierzyć.
|
![]() ![]() |
![]() |
#479 |
Wtajemniczenie
|
podoba mi sie ta karma
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#480 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:15.