karmelkowe włosy:)) - Strona 46 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Uroda > Pielęgnacja włosów i fryzury

Notka

Pielęgnacja włosów i fryzury Podyskutuj o pielęgnacji włosów kręconych, prostych, farbowanych, blond. Sprawdź modne fryzury: cięcia, koloryzacje, fryzury na ślub, wesele, Komunię, Sylwestra.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2010-07-09, 06:04   #1351
dodaja
Zakorzenienie

GG do dodaja
Dot.: karmelkowe wlosy:))

Cytat:
Napisane przez Glam Rock Pokaż wiadomość
hej dziewczyny, czy nie uważacie że Kim Kardashian miała kiedys karmelek na włosach? obecnie ma już czarne, ale przez krótki okres czasu miała własnie taki złocisty karmelek, sliczny <3
Cudo ! Takie mi się marzą!
dodaja jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-07-09, 12:34   #1352
sonk
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez majreg Pokaż wiadomość
A ja bym się z tym karmelem tak szybko nie poddała. Może warto by było zobaczyć jakiś montaż ale bardziej z miedzianym odcieniem karmelka , a nie złotym.
Z kolei czarny wydaje mi się zdecydowanie zbyt ciemny.
Przepiękne są te odcienie które zamieściłaś... hmmmm marzenie
Masz faktycznie rację co do tego iż w czarnym mi jest za ciemno...
ze mną jest faktycznie jak z Kim Kardashian jej jest ślicznie w brązie ale moim skromnym zdaniem dużo lepiej wygląda w jaśniejszym kolorze (tak ciepło, romantycznie)... ale ja chyba nie jestem obiektywna bo wszystko co jaśniejsze od czarnego jest według mnie śliczne

---------- Dopisano o 13:34 ---------- Poprzedni post napisano o 13:30 ----------

Cytat:
Napisane przez CocoPoznan Pokaż wiadomość
Jest jednak jeden problem - po zdjęciu koloru z włosów farbowanych na czarno - wyjdą albo pomarańczowo-sraczkowate albo w najlepszym wypadku rude. Żeby dojść do karmelowego koloru trzeba ściągnąć kolor do pomarańczowo-żółtego i na to dać odpowiednią farbę któa to zneutralizuje (tutaj wchodzimy w całe zagadnienie o tonowaniu kolorów).
A to już niezła ingerencja i zadanie dla bardzo dobrego fryzjera albo kogoś kto się na tym dobrze zna. Bo nie każdy włos to wytrzyma.

Ja sobie ściągałam kolor dwa razy, ale nigdy nie były farbowane czernią. Najciemniejszy był ciemny brąz z małym dodatkiem granatowej czerni ale to była farba ton-w-ton a nie farba trwała, więc też inaczej ten kolor się rozjaśnił.
Wiem, że czerń jest bardzo trudno rozjaśnić do jakiegoś koloru powyżej brązu który by faktycznie ładnie wyszedł. Rzadko który fryzjer się tego podejmie.
Ja powiem tak w ponad rok temu z cienych długich włosow fryzjerka mi zeszła w ciągu jednego dnia na blond, bardzo jasny blond... i wlosy faktycznie nie były zniszczone nic (mimo dekoloryzacji- wyszedł mi jasny brąz ze złotorudymi prześwitami, i następnego rozjaśniania to blondu), tylko kasia genialna była i wpadła na pomysł że sama sobie póżniej bedzie robiła włosy i przez moje nałożenie rozjaśniacza na odrosty (musiałam najechać na już rozjaśnione), a następnie po kilku minutach nałożyłam pallette platynowy blond na całość i efektem było spalenie wlosow... nauczyłam się na własnej głupocie że TAK NIE WOLNO!!!!
sonk jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-07-11, 11:25   #1353
majreg
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez CocoPoznan Pokaż wiadomość
Jest jednak jeden problem - po zdjęciu koloru z włosów farbowanych na czarno - wyjdą albo pomarańczowo-sraczkowate albo w najlepszym wypadku rude. Żeby dojść do karmelowego koloru trzeba ściągnąć kolor do pomarańczowo-żółtego i na to dać odpowiednią farbę któa to zneutralizuje (tutaj wchodzimy w całe zagadnienie o tonowaniu kolorów).
A to już niezła ingerencja i zadanie dla bardzo dobrego fryzjera albo kogoś kto się na tym dobrze zna. Bo nie każdy włos to wytrzyma.

Ja sobie ściągałam kolor dwa razy, ale nigdy nie były farbowane czernią. Najciemniejszy był ciemny brąz z małym dodatkiem granatowej czerni ale to była farba ton-w-ton a nie farba trwała, więc też inaczej ten kolor się rozjaśnił.
Wiem, że czerń jest bardzo trudno rozjaśnić do jakiegoś koloru powyżej brązu który by faktycznie ładnie wyszedł. Rzadko który fryzjer się tego podejmie.

Masz rację. Ja bym nie dekoloryzowała również. Szkoda włosów. Lepiej uzbroić się w cierpliwość i stopniowo schodzić do jaśniejszych. Trochę to potrwa ale przynajmniej nie wypadnie połowa włosów. Może z czasem i ta czerń straci na intensywności.

---------- Dopisano o 12:25 ---------- Poprzedni post napisano o 12:20 ----------

Cytat:
hej dziewczyny, czy nie uważacie że Kim Kardashian miała kiedys karmelek na włosach? obecnie ma już czarne, ale przez krótki okres czasu miała własnie taki złocisty karmelek, sliczny <3
Ten kolorek jest piękny, ale nie wiem z których barwników jest robiony. Pewnie jakiś beż + złoto?Jak myślicie? A może złoto + natural? Z palety goldwella najbardziej podchodzi 9GN

Edytowane przez majreg
Czas edycji: 2010-07-11 o 11:31
majreg jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-07-14, 11:47   #1354
MOTYLowa
Raczkowanie

hej mam teraz jasny blond, od slonca duuzo zjasniał a jestem opalona po plazowaniu i obecny kolorek nieco gryzie sie z karnacja, takze chce pofarbowac na taki karmelkowy wiecie jaka farbka chwyci takie rozjasnione wlosy??

2kg mniej -> 163cm/45kg
MOTYLowa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-07-14, 17:35   #1355
Glam Rock
Raczkowanie

też się do tego przymierzam ale może
Świetlisty cynamonowy blond Palette Deluxe https://polki.pl/work/privateimages/formats/E/29195.jpg
Karmelowy Blond - Joanna http://www.drogeria-sklep.pl/data/gf.../9/4/849_1.jpg

a może jakis wellaton ?
Glam Rock jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-07-14, 17:48   #1356
majreg
Wtajemniczenie

Cytat:
Świetlisty cynamonowy blond Palette Deluxe https://polki.pl/work/privateimages/formats/E/29195.jpg

a może jakis wellaton ?
Fajne kolorki wybrałaś. Też mam na nie ochotę. Jestem baaaardzo ciekawa efektu. Tylko ten palette tak odradzają. Ponoć niszczy. Z wellatonu jest karmelowa czekolada, ale wychodzi bardziej czerwonawo i nie do każdej karnacji pasuje. Osobiście wolę karmelki wpadające w toffi lub w miedź.
Stary 2010-07-14, 18:58   #1357
Zapach deszczu
Zadomowienie

Karmelowy kolor od dawna bardzo mnie kusi. Byłam już nawet u fryzjerki z zamiarem zmiany koloru włosów na karmel. Jednak fryzjerka mi odmówiła. Mój naturalny kolor to typowy średni blond, włosy zawsze przyciemniałam. Fryzjerka powiedziała, że nie mogę mieć karmelowych włosów bo musiałabym moje naturalne poddać zabiegowi ściągania koloru i ze stracę duzo włosów i strace ich blask. Jak jest na prawde? Czy nie moge miec karmelowych/jaśniejszych niż mam wlosow? Czy pozostają mi jedynie ciemne farby?
Zapach deszczu jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2010-07-14, 20:51   #1358
madaaam
Przyczajenie

GG do madaaam

Cytat:

a może jakis wellaton ?

mam dokładnie taki sam problem jak Ty mam bardzo jasne włosy a szczególnie grzywke.. kupiłam sobie farbe z londy: miodowy blond. jak mi przyciemnieją to wtedy użyje jakiejś ciemniejszej szamponetki bo nie chce tak bardzo niszyć tych włosów a boje się, że inny kolor może złapać mi włosy na rudo, a tego bardzo nie chce.
madaaam jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-07-15, 08:50   #1359
MOTYLowa
Raczkowanie

wczoraj wieczorem kombinowalam na moje bardzo jasne wlosy(zloty odcien) +pasemka robione rozjaniaczem nalozylam na 25 min szamponetke Joanny- nr 03 naturalny blond wyszlo slicznie taki karmelek light, bez odcienia rudosci jednak szamponetka sie pewnie zmyje niedlugo, wiec zamierzam pozniej nalozyc albo ten Karmelowy blond z joanny albo Naturalny blond

2kg mniej -> 163cm/45kg
MOTYLowa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-07-16, 15:42   #1360
Glam Rock
Raczkowanie

ja dzisiaj na swój jasny blond pofarbowałam Joanną Naturią Naturalny Blond patrz TUTAJ
i myslalam że wyjdzie mi ciemniejszy niż na opakowaniu czyli taki jasny karmelek, ale to jednak nie to co TEN z Multi Color. po tym Multi na pewno wyjdzie ładny karmelek, nie wiem jak z karmelowym blondem, jesli któras pofarbuje nim proszę dać znać i najlepiej zdjęcia jak wyszły włoski
Stary 2010-07-16, 20:35   #1361
majreg
Wtajemniczenie

A ja wczoraj pomalowałam 9.73 z wodą 6%. Wyszły bardzo jasne złoto-rude. Nie było mi w nich dobrze więc położyłam na to szamponetkę Joanny- naturalny blond. Trzymałam 20min. i mam ładny jasny karmelek.

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2010-07-18, 19:17   #1362
she_wolf
Raczkowanie

Mam problem, chciała sobie baba zrobić odmianę, a wyszedł klops
Miałam włosy ciemny brąz (bodajże daktyl artego).
Chciałam osiągnąć taki efekt (zdjęcia Evy mendes plus plik o nazwie chciałam )

Wydałam jak dla mnie sporą kasę na fryzjera i wyszłam na głowie z czymś takim tylko uwaga - bardzo kiepsko wykonanym Jak będę miała swoje zdjecia to wrzucę, ale na razie poglądowo. Zdjęcia o nazwie pasemka i pasemka2 (dwa ostatnie)
Na początku pasemka były na maksa żółto-zielone (oczywiście tlyko ja to widziałam ) - od tygodnia trkatuję włosy szamponem przeciwłupiezowym i waxem i jest trochę lepiej, ale ogólnie mam jajecznicę na włosach Pójście znów do fryzjera nie wchodzi w grę, bo znów straciłam zaufanie do kolejnej fryzjerki, a poza tym nie mam kasy. Mam zrobione prawie całe włosy takim brązem mniej więcej jak na tych zdjęciach Evy z pasemkami i w sumie mi taki orzechowy odcień odpowiada, pytanie teraz jaki kolor (najlepiej z artego http://www.artego.pl/pliki_do_pobrania.asp?id=19 folder znajdujący się pod punktem 2 paleta) na to nałożyć, by zakryć pasemka ale zostać jak najbliżej tego karmelowo-orzechowego odcienia? Może być lekko miedziany, byleby nie wyszedł za ciemny, bo chociaż z tego zdjęcia koloru skorzystam skoro tyle kasy wydałam..

Edytowane przez she_wolf
Czas edycji: 2010-07-18 o 19:20
she_wolf jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-07-18, 21:55   #1363
CocoPoznan
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez she_wolf Pokaż wiadomość
Mam problem, chciała sobie baba zrobić odmianę, a wyszedł klops
Miałam włosy ciemny brąz (bodajże daktyl artego).
Chciałam osiągnąć taki efekt (zdjęcia Evy mendes plus plik o nazwie chciałam )

Wydałam jak dla mnie sporą kasę na fryzjera i wyszłam na głowie z czymś takim tylko uwaga - bardzo kiepsko wykonanym Jak będę miała swoje zdjecia to wrzucę, ale na razie poglądowo. Zdjęcia o nazwie pasemka i pasemka2 (dwa ostatnie)
Na początku pasemka były na maksa żółto-zielone (oczywiście tlyko ja to widziałam ) - od tygodnia trkatuję włosy szamponem przeciwłupiezowym i waxem i jest trochę lepiej, ale ogólnie mam jajecznicę na włosach Pójście znów do fryzjera nie wchodzi w grę, bo znów straciłam zaufanie do kolejnej fryzjerki, a poza tym nie mam kasy. Mam zrobione prawie całe włosy takim brązem mniej więcej jak na tych zdjęciach Evy z pasemkami i w sumie mi taki orzechowy odcień odpowiada, pytanie teraz jaki kolor (najlepiej z artego http://www.artego.pl/pliki_do_pobrania.asp?id=19 folder znajdujący się pod punktem 2 paleta) na to nałożyć, by zakryć pasemka ale zostać jak najbliżej tego karmelowo-orzechowego odcienia? Może być lekko miedziany, byleby nie wyszedł za ciemny, bo chociaż z tego zdjęcia koloru skorzystam skoro tyle kasy wydałam..
Taki kolor mi wyszedł po Castingu Miodowy Bursztyn 834.
Po doprowadzeniu włosów do stanu jako takiego możesz nałożyć coś bez amoniaku z poziomu 8.
Stary 2010-07-18, 22:17   #1364
she_wolf
Raczkowanie

Ok dzięki, tak zrobię. Włosy nie są w jakimś opłakanym stanie, jak na taki zabieg w zasadzie w bardzo dobrym, tylko mam bzika na punkcie pielęgnacji włosów i dlatego tak się czepiam Mam gęste i grube z natury, dlatego ciężko je zajechać, ale jestem wymagająca w kwestii ich wyglądu dlatego taka panika
Mówisz poziom 8, ja nawet nie wiedziałam, że te numerki to oznaczają jakieś poziomy, ale od czego jest wizaż
To może 8.41 ?8.3 może wyjść za żółty, chyba że ten 8S z piasków? Ale teoretycznie 8.41 powinien być bardziej karmelowy.

A coś pisałaś o neutralizowaniu odcieni o ile dobrze pamiętam. Tu widzę jakieś mixtony-korektory, może lepsze coś takiego?

Edytowane przez she_wolf
Czas edycji: 2010-07-18 o 22:18
Stary 2010-07-19, 05:25   #1365
CocoPoznan
Rozeznanie

Cytat:
Ok dzięki, tak zrobię. Włosy nie są w jakimś opłakanym stanie, jak na taki zabieg w zasadzie w bardzo dobrym, tylko mam bzika na punkcie pielęgnacji włosów i dlatego tak się czepiam Mam gęste i grube z natury, dlatego ciężko je zajechać, ale jestem wymagająca w kwestii ich wyglądu dlatego taka panika
Mówisz poziom 8, ja nawet nie wiedziałam, że te numerki to oznaczają jakieś poziomy, ale od czego jest wizaż
To może 8.41 ?8.3 może wyjść za żółty, chyba że ten 8S z piasków? Ale teoretycznie 8.41 powinien być bardziej karmelowy.

A coś pisałaś o neutralizowaniu odcieni o ile dobrze pamiętam. Tu widzę jakieś mixtony-korektory, może lepsze coś takiego?
8.41 wyjdzie pomarańczowy . Na rozjaśnianych pasemkach będziesz mieć pomarańczowe na bank.
W ogóle to bym zrobiła to farbą bez amoniaku, żeby jeszcze całości nie wysuszyć. Ja się na Artego nie znam, ale wiem, że z L'Oreala właśnie 8.34 jest karmelkowy albo 8.32, 8.31. Bez amoniaku jest Richesse, albo sklepowy Casting.
Stary 2010-07-19, 11:45   #1366
she_wolf
Raczkowanie

CocoPoznan masz na myśli te farby?

Dołączam zdjęcia mojej jajecznicy (2tyg. na szamponie przeciwłupieżowym i odżywkach). Kolor ciemnych pasm nie jest najjaśniejszy, ale ogólnie nie wygląda to tak ciemno jak na zdjęciach.

Edytowane przez she_wolf
Czas edycji: 2010-07-19 o 15:21 Powód: dodanie swoich zdjęć
Stary 2010-07-19, 15:30   #1367
CocoPoznan
Rozeznanie

Cytat:
CocoPoznan masz na myśli te farby?

Dołączam zdjęcia mojej jajecznicy (2tyg. na szamponie przeciwłupieżowym i odżywkach). Kolor ciemnych pasm nie jest najjaśniejszy, ale ogólnie nie wygląda to tak ciemno jak na zdjęciach.
Oj faktycznie mocno kontrastują te pasemka i faktycznie są żółte.

Tu można by dać chyba poziom 7, czyli coś co ma w nazwie blond (bez "jasny" ani "średni" z przodu) albo 8 -jasny blond. Farba powinna mieć w nazwie nr2 czyli "opalizujacy" a nie nr 1 czyli "popielaty" (popiel to niebieski, a wiadomo co wychodzi jak się pomiesza żółty z niebieskim - zielony!). Może to być też kombinacja cyfry 2 (fiolet neutralizuje żółty) z 3 (złoto) albo 4 (miedź) po przecinku.

Ja miałam na myśli to: https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt-2...e-Diacolor.htm
Możesz to kupić na Allegro. Może 7.02 (ma ton fioletu, który zrównoważy to żółte i przyciemi pasemka żeby wyrównać kolor). Albo 8.02 o ton jaśniejszy - tylko wychłodzi żótko. Farba ta jest bez amoniaku i się zmywa.
Albo iść tym razem do dobrego fryzjera, może to uratuje.

Edytowane przez CocoPoznan
Czas edycji: 2010-07-19 o 15:44
CocoPoznan jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-07-19, 16:06   #1368
she_wolf
Raczkowanie

CocoPoznan to pomyśl jakie żółte były wcześniej I tak teraz jets sytuacja trochę opanowana... Co do fryzjer no rzecz w tym, że właśnie ta fryzjerka jest bardzo dobra i wcześniej byłam zadowolona, ale ja mam jakiegoś pecha do fryzjerów :/ Nie mam teraz ani kasy, ani czasu, ani tym bardziej zaufania by iść znów do kogoś.
Ta farba z allegro odpada - w weekend wyjeżdżam i do tej pory chcę coś zrobić z włosami, nie chce się potem wkurzać przy oglądaniu zdjęć wakacyjnych Pozostaje mi więc wybrac coś z artego (wklejałam wcześniej paletę) albo coś dostępnego w drogerii - co byś doradzała?

Bo generalnie nie wiem czy próbować jakoś uratować te pasemka i położyć jakiś blond, czy dobrać jakiś jasny brąz zbliżony do reszty tego co mam na głowie i po prostu w miarę zrównać?

Edytowane przez she_wolf
Czas edycji: 2010-07-19 o 16:09
Stary 2010-07-20, 06:01   #1369
CocoPoznan
Rozeznanie

Cytat:
CocoPoznan to pomyśl jakie żółte były wcześniej I tak teraz jets sytuacja trochę opanowana... Co do fryzjer no rzecz w tym, że właśnie ta fryzjerka jest bardzo dobra i wcześniej byłam zadowolona, ale ja mam jakiegoś pecha do fryzjerów :/ Nie mam teraz ani kasy, ani czasu, ani tym bardziej zaufania by iść znów do kogoś.
Ta farba z allegro odpada - w weekend wyjeżdżam i do tej pory chcę coś zrobić z włosami, nie chce się potem wkurzać przy oglądaniu zdjęć wakacyjnych Pozostaje mi więc wybrac coś z artego (wklejałam wcześniej paletę) albo coś dostępnego w drogerii - co byś doradzała?

Bo generalnie nie wiem czy próbować jakoś uratować te pasemka i położyć jakiś blond, czy dobrać jakiś jasny brąz zbliżony do reszty tego co mam na głowie i po prostu w miarę zrównać?
Zrównać możesz - ale nie brązem tylko blondem z nr 7 w nazwie. Wtedy przyciemni tylko trochę pasemka a nie całość.

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2010-07-20, 11:32   #1370
sweet sunday
Zakorzenienie

po wielu przejściach mam na włosach idealny karmelkowy kolor,na rozjaśnione włosy(schodziłam z ciemnego brązu) nałożyłam farbę Palette Deluxe w kolorze średniego blondu i wyszedł mi bardzo ładny średni karmel,nie za jasny,nie za ciemny,chociaż na razie ciężko mi się cieszyć z koloru,bo moje włosy sa w opłakanym stanie
sweet sunday jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-07-20, 12:19   #1371
sweet sunday
Zakorzenienie

załączam zdjęcia
Stary 2010-07-20, 12:21   #1372
dodaja
Zakorzenienie

GG do dodaja

Cytat:
Napisane przez sweet sunday Pokaż wiadomość
załączam zdjęcia
Ładny kolorek
dodaja jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-07-20, 15:03   #1373
Glam Rock
Raczkowanie

sliczny ten kolor ! żeby mnie taki wyszedł to bym się cieszyła ahh <3 ciekawe po jakim czasie się zmyje bo brzydszego koloru? a może w ogóle się nie zmyje, tym lepiej

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2010-07-20, 23:30   #1374
sweet sunday
Zakorzenienie

Właśnie obawiam się,że za niedługo znowu czeka mnie farbowanie,niestety na rozjaśnionych włosach kolor zmywa się w tempie ekspresowym
Stary 2010-07-21, 07:37   #1375
she_wolf
Raczkowanie

CocoPoznan dziękuje Ci bardzo za rady. Ale chyba w końcu położę jakiś brąz, by te pasemka były jak najmniej widoczne i będzie spokój, bo nie podoba mi się jak wyglądam w tym kolorze :/ Sama już nie wiem.
sweet sunday fajny kolor, a stan włosów moim zdaniem wcale nie opłakany
Stary 2010-07-21, 08:41   #1376
Agatau88
Zakorzenienie

Hej W sklepach pojawila sie farba Syoss miodowy blond, na zagranicznych stronach nazywa sie karmelowy blond. Wyglada pieknie. Czy ktoras z Was uzywala?
Agatau88 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-07-21, 09:27   #1377
she_wolf
Raczkowanie

Agatau88 masz jakieś zdjęcia tej farby? Zobaczę dziś na zakupach sobie ją
Stary 2010-07-21, 09:53   #1378
Agatau88
Zakorzenienie

http://www.syoss.pl/index.php?id=133

To ta farbka
Agatau88 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2010-07-21, 11:29   #1379
she_wolf
Raczkowanie

Wygląda fajnie, w ogóle mają ciekawe kolorki
Stary 2010-07-21, 15:09   #1380
CocoPoznan
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Agatau88 Pokaż wiadomość
Hej W sklepach pojawila sie farba Syoss miodowy blond, na zagranicznych stronach nazywa sie karmelowy blond. Wyglada pieknie. Czy ktoras z Was uzywala?
Nie wiem, czy zauważyłyście, ale to produkuje Schwarzkopf, tak jak min. Palette...

Nowe wątki na forum Pielęgnacja włosów i fryzury

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości