![]() |
#1351 |
Zakorzenienie
|
Dot.: karmelkowe wlosy:))
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1352 | ||
Raczkowanie
|
Cytat:
Masz faktycznie rację co do tego iż w czarnym mi jest za ciemno... ze mną jest faktycznie jak z Kim Kardashian jej jest ślicznie w brązie ale moim skromnym zdaniem dużo lepiej wygląda w jaśniejszym kolorze (tak ciepło, romantycznie)... ale ja chyba nie jestem obiektywna bo wszystko co jaśniejsze od czarnego jest według mnie śliczne ![]() ---------- Dopisano o 13:34 ---------- Poprzedni post napisano o 13:30 ---------- Cytat:
|
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1353 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Masz rację. Ja bym nie dekoloryzowała również. Szkoda włosów. Lepiej uzbroić się w cierpliwość i stopniowo schodzić do jaśniejszych. Trochę to potrwa ale przynajmniej nie wypadnie połowa włosów. Może z czasem i ta czerń straci na intensywności. ---------- Dopisano o 12:25 ---------- Poprzedni post napisano o 12:20 ---------- Ten kolorek jest piękny, ale nie wiem z których barwników jest robiony. Pewnie jakiś beż + złoto?Jak myślicie? A może złoto + natural? Z palety goldwella najbardziej podchodzi 9GN Edytowane przez majreg Czas edycji: 2010-07-11 o 11:31 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1354 |
Raczkowanie
|
hej
![]() ![]()
![]() |
#1355 |
Raczkowanie
|
też się do tego przymierzam ale może
Świetlisty cynamonowy blond Palette Deluxe https://polki.pl/work/privateimages/formats/E/29195.jpg Karmelowy Blond - Joanna http://www.drogeria-sklep.pl/data/gf.../9/4/849_1.jpg a może jakis wellaton ? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1356 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1357 |
Zadomowienie
|
Karmelowy kolor od dawna bardzo mnie kusi. Byłam już nawet u fryzjerki z zamiarem zmiany koloru włosów na karmel. Jednak fryzjerka mi odmówiła. Mój naturalny kolor to typowy średni blond, włosy zawsze przyciemniałam. Fryzjerka powiedziała, że nie mogę mieć karmelowych włosów bo musiałabym moje naturalne poddać zabiegowi ściągania koloru i ze stracę duzo włosów i strace ich blask. Jak jest na prawde? Czy nie moge miec karmelowych/jaśniejszych niż mam wlosow? Czy pozostają mi jedynie ciemne farby?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1358 | |
Przyczajenie
|
Cytat:
mam dokładnie taki sam problem jak Ty ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1359 |
Raczkowanie
|
wczoraj wieczorem kombinowalam
![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
![]() |
#1360 |
Raczkowanie
|
ja dzisiaj na swój jasny blond pofarbowałam Joanną Naturią Naturalny Blond patrz TUTAJ
i myslalam że wyjdzie mi ciemniejszy niż na opakowaniu czyli taki jasny karmelek, ale to jednak nie to co TEN z Multi Color. po tym Multi na pewno wyjdzie ładny karmelek, nie wiem jak z karmelowym blondem, jesli któras pofarbuje nim proszę dać znać i najlepiej zdjęcia jak wyszły włoski ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1361 |
Wtajemniczenie
|
A ja wczoraj pomalowałam 9.73 z wodą 6%. Wyszły bardzo jasne złoto-rude. Nie było mi w nich dobrze więc położyłam na to szamponetkę Joanny- naturalny blond. Trzymałam 20min. i mam ładny jasny karmelek.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1362 |
Raczkowanie
|
Mam problem, chciała sobie baba zrobić odmianę, a wyszedł klops
![]() Miałam włosy ciemny brąz (bodajże daktyl artego). Chciałam osiągnąć taki efekt (zdjęcia Evy mendes plus plik o nazwie chciałam ![]() Wydałam jak dla mnie sporą kasę na fryzjera i wyszłam na głowie z czymś takim tylko uwaga - bardzo kiepsko wykonanym ![]() Na początku pasemka były na maksa żółto-zielone (oczywiście tlyko ja to widziałam ![]() ![]() Edytowane przez she_wolf Czas edycji: 2010-07-18 o 19:20 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1363 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
Po doprowadzeniu włosów do stanu jako takiego możesz nałożyć coś bez amoniaku z poziomu 8.
![]() |
![]() |
#1364 |
Raczkowanie
|
Ok dzięki, tak zrobię. Włosy nie są w jakimś opłakanym stanie, jak na taki zabieg w zasadzie w bardzo dobrym, tylko mam bzika na punkcie pielęgnacji włosów i dlatego tak się czepiam
![]() ![]() Mówisz poziom 8, ja nawet nie wiedziałam, że te numerki to oznaczają jakieś poziomy, ale od czego jest wizaż ![]() To może 8.41 ?8.3 może wyjść za żółty, chyba że ten 8S z piasków? Ale teoretycznie 8.41 powinien być bardziej karmelowy. A coś pisałaś o neutralizowaniu odcieni o ile dobrze pamiętam. Tu widzę jakieś mixtony-korektory, może lepsze coś takiego? Edytowane przez she_wolf Czas edycji: 2010-07-18 o 22:18 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1365 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() W ogóle to bym zrobiła to farbą bez amoniaku, żeby jeszcze całości nie wysuszyć. Ja się na Artego nie znam, ale wiem, że z L'Oreala właśnie 8.34 jest karmelkowy albo 8.32, 8.31. Bez amoniaku jest Richesse, albo sklepowy Casting.
![]() |
![]() |
#1366 |
Raczkowanie
|
CocoPoznan masz na myśli te farby?
Dołączam zdjęcia mojej jajecznicy (2tyg. na szamponie przeciwłupieżowym i odżywkach). Kolor ciemnych pasm nie jest najjaśniejszy, ale ogólnie nie wygląda to tak ciemno jak na zdjęciach. Edytowane przez she_wolf Czas edycji: 2010-07-19 o 15:21 Powód: dodanie swoich zdjęć |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1367 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Tu można by dać chyba poziom 7, czyli coś co ma w nazwie blond (bez "jasny" ani "średni" z przodu) albo 8 -jasny blond. Farba powinna mieć w nazwie nr2 czyli "opalizujacy" a nie nr 1 czyli "popielaty" (popiel to niebieski, a wiadomo co wychodzi jak się pomiesza żółty z niebieskim - zielony!). Może to być też kombinacja cyfry 2 (fiolet neutralizuje żółty) z 3 (złoto) albo 4 (miedź) po przecinku. Ja miałam na myśli to: https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt-2...e-Diacolor.htm Możesz to kupić na Allegro. Może 7.02 (ma ton fioletu, który zrównoważy to żółte i przyciemi pasemka żeby wyrównać kolor). Albo 8.02 o ton jaśniejszy - tylko wychłodzi żótko. Farba ta jest bez amoniaku i się zmywa. Albo iść tym razem do dobrego fryzjera, może to uratuje.
I love Vintage! Edytowane przez CocoPoznan Czas edycji: 2010-07-19 o 15:44 |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1368 |
Raczkowanie
|
CocoPoznan to pomyśl jakie żółte były wcześniej
![]() Ta farba z allegro odpada - w weekend wyjeżdżam i do tej pory chcę coś zrobić z włosami, nie chce się potem wkurzać przy oglądaniu zdjęć wakacyjnych ![]() Bo generalnie nie wiem czy próbować jakoś uratować te pasemka i położyć jakiś blond, czy dobrać jakiś jasny brąz zbliżony do reszty tego co mam na głowie i po prostu w miarę zrównać? Edytowane przez she_wolf Czas edycji: 2010-07-19 o 16:09 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1369 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() |
![]() |
#1370 |
Zakorzenienie
|
po wielu przejściach mam na włosach idealny karmelkowy kolor,na rozjaśnione włosy(schodziłam z ciemnego brązu) nałożyłam farbę Palette Deluxe w kolorze średniego blondu i wyszedł mi bardzo ładny średni karmel,nie za jasny,nie za ciemny,chociaż na razie ciężko mi się cieszyć z koloru,bo moje włosy sa w opłakanym stanie
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1371 |
Zakorzenienie
|
załączam zdjęcia
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1372 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1373 |
Raczkowanie
|
sliczny ten kolor ! żeby mnie taki wyszedł to bym się cieszyła ahh <3 ciekawe po jakim czasie się zmyje bo brzydszego koloru? a może w ogóle się nie zmyje, tym lepiej
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#1374 |
Zakorzenienie
|
Właśnie obawiam się,że za niedługo znowu czeka mnie farbowanie,niestety na rozjaśnionych włosach kolor zmywa się w tempie ekspresowym
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1375 |
Raczkowanie
|
CocoPoznan dziękuje Ci bardzo za rady. Ale chyba w końcu położę jakiś brąz, by te pasemka były jak najmniej widoczne i będzie spokój, bo nie podoba mi się jak wyglądam w tym kolorze :/ Sama już nie wiem.
sweet sunday fajny kolor, a stan włosów moim zdaniem wcale nie opłakany ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1376 |
Zakorzenienie
|
Hej
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1377 |
Raczkowanie
|
Agatau88 masz jakieś zdjęcia tej farby? Zobaczę dziś na zakupach sobie ją
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1378 |
Zakorzenienie
|
http://www.syoss.pl/index.php?id=133
To ta farbka ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1379 |
Raczkowanie
|
Wygląda fajnie, w ogóle mają ciekawe kolorki
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1380 |
Rozeznanie
|
Nie wiem, czy zauważyłyście, ale to produkuje Schwarzkopf, tak jak min. Palette...
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 06:04.