JAK kombinujecie kasę????:D - Strona 2 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum plotkowe

Notka

Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2005-08-11, 16:18   #31
sylwónia
Zadomowienie

Dot.: JAK kombinujecie kasę????:D

Cytat:
Napisane przez natii4
Ostatnio nie czytam zbyt wielu pisemek,ale za to wchodzę na Wizaż i mam coraz większą listę tego co chcę,a na co nie mam kasy Znalazłam sobie pracę dorywczą,do wykonywania w domu.Jednyny minus to niskie zarobki,ale zawsze coś.Teraz w ciągu 2 tyg ostrej charówki zarobiłam sobie na telefon komórkowy i jestem z siebie dumna Może dla niektórych to śmieszne,ale ja się cieszę,że sama zarobiłam,a nie znowu marudziłam mamie,że coś tam chce Teraz,jeżeli nadal będą zlecenia,to popracuję na prostownicę do włosów ,a potem na liście są nowe cienie IB
a zdradzisz co to za praca w domu?

Widzisz błąd w mojej wypowiedzi? Proszę popraw mnie na PW, będę wdzięczna
sylwónia jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2005-08-11, 16:38   #32
natii4
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez sylwónia
a zdradzisz co to za praca w domu?
Mogę zdradzić Praca niezbyt ambitna,bo w skrócie polega to na zapakowaniu pojedyńczych elementów w całość.Wszystko zależy od tego jakie jest w danym momencie zlecenie,bo robi się przeróżne rzeczy.Są to różnego rodzaju elementy reklamowe,kartki okolicznościowe i tego typu rzeczy Wszystko jest eksprotowane do Holandii,więc przy okazji uczę się niederlandzkiego

Ogólnie jak mówię stawka niska,ale zawsze to moje własne pieniądze.Niestety pracować na etacie nie mogę,a praca na czarno-jakoś trudno mi było coś znaleźć

Bieganie i czytanie
to
klucz do życia

natii4 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2005-08-11, 17:32   #33
monyczkaaa
Zakorzenienie

ja ostatnio kombinuję jak mogę zazwyczaj oplacam mamie rachunki bo jej się nie chce w kolece stać to mam reszte dla siebie (nawet do 30 zł). pójdę po zakupy kolejna reszta wpadnie (nawet 5 zeta to już coś). babcia też czasami da jeszcze jakieś urodzinki się trafią spodnie czasami też kosztują o kilkanascie złoty "więcej" niż w rzeczywistości ogólnie mam dobrze, bo mam rentę plus mama nie kontroluje swojej kasy na koncie niedługo też dostanę kasę za usługi biura nieruchomości
Stary 2005-08-11, 18:40   #34
sylwónia
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez natii4
Mogę zdradzić Praca niezbyt ambitna,bo w skrócie polega to na zapakowaniu pojedyńczych elementów w całość.Wszystko zależy od tego jakie jest w danym momencie zlecenie,bo robi się przeróżne rzeczy.Są to różnego rodzaju elementy reklamowe,kartki okolicznościowe i tego typu rzeczy Wszystko jest eksprotowane do Holandii,więc przy okazji uczę się niederlandzkiego

Ogólnie jak mówię stawka niska,ale zawsze to moje własne pieniądze.Niestety pracować na etacie nie mogę,a praca na czarno-jakoś trudno mi było coś znaleźć
Czyli cos jak to słynne chałupnictwo ? Znalazłaś jakieś ogłoszenie czy przez kogoś?

Widzisz błąd w mojej wypowiedzi? Proszę popraw mnie na PW, będę wdzięczna
sylwónia jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2005-08-11, 18:59   #35
Little_Shee
Zadomowienie

ja juz prawie od roku pracuje jako hostessa na promocjach. najlepiej stanie na promocjach zaczac od znalezienia jakiejs agencji i stania od niej niz kogos indywidualnego chociaz stanie od przedstawiciela przynosi wieksza kase. studiuje dziennie i udalo mi sie to wszystko pogodzic. nie wyobrazam sobie teraz jakbym musiala przestac pracowac i momentalnie zmiejszyla by mi sie kasa. Ja tam lubie ta prace mimo ze faktycznie trzeba nieraz sie nadenerwowac to lubie obcowac z ludzmi, a poza tym wszyscy mowia ze jestem stworzona do handlu moze w przyszlosci jakis maly biznesik zaloze a poza tym mozan poznac mnostwo swietnych ludzi i to jest chyba najwiekszy +
Little_Shee jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2005-08-11, 19:09   #36
natii4
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez sylwónia
Czyli cos jak to słynne chałupnictwo ? Znalazłaś jakieś ogłoszenie czy przez kogoś?
Hmmm i tak i nie z tym chałupnictwem ,bo można pracować w siedzibie firmy albo można pracować w domku,więc jest wybór Jeżeli chodzi o drugie pytanie to jest to firma mająca swoją siedzibę obok firmy mojej mamy.Tutaj nie ma takich przekrętów jak w tych ogłoszeniach prasowych Poprostu masz zrobić swoją część pracy na określony termin,a o resztę się nie martwisz

Dla niektórych taka praca to pewnie żadna praca,ale mogę powiedzieć,że jak się w taki sposób zarabia pieniądze to bardziej się je szanuje

Bieganie i czytanie
to
klucz do życia

Stary 2005-08-11, 19:18   #37
Martiq:)
Zadomowienie

ja też w tym roku pisałam mature i w czerwcu zaczełam szukać pracy, żeby sobie dorobić, bo chciałam troche "wspomóć" rodziców w opłacaniu studiów-byłam pewna, że się na dzienne nie dostane (ale sie dostałam, więc kasa cała pójdzie na przyjemności...sesese :P ). no więc wzięłam gazetke, otworzyłam na rubryce "praca", zadzwoniłam w jedno miejsce, umówiłam się na rozmowę i dostałam pracę no i pracuję sobie od czerwca....z urlopem nie ma problemu bo za parę dni wyjezdzam nad morze. mam zamiar popracować do końca wrzesnia zarabiam całkiem nieźle i jestem zadowolona z pracy
Stary 2005-08-11, 19:45   #38
sitc
Rozeznanie

Lwią część pieniędzy jakie mam na swoje wydatki dostaje od rodziców, a konkretnie od ojca, z tego powodu że moi rodzice od bardzo dawna nie są razem, to odkąd stałam się dużą dziewczynką i zaczęłam mieć większe potrzeby, podział jest taki że mama zapewnia byt- czyli wikt, opierunek i inne prozaiczne rzeczy a ojciec kosmetyki, ciuchy i całą resztę.
Poza tym dorabiam, zajmując się moim największym hobby czyli motoryzacją. Może nie są to ogromne pieniądze, ale niewiele więcej miałabym będąc u kogoś na stażu, a tu mam pracy nieporównywalnie mniej i w dodatku robie to co lubie
sitc jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2005-08-11, 19:53   #39
(karolinka)
Raczkowanie

u mnie to nie ma jakis mozliwosci na zarobienie.
zalozylam keidys watek na plotkowym poniewaz poszukiwalam tuniki i sukienki z allegro w sklapach i okazalo sie ze tunika na allegro byla strasznie przeplacona. w katalogo bon prix kosztowala ok 80zyli a na aukcji ok140! da sie zyz z takich rzeczy, prawda?
Stary 2005-08-16, 19:12   #40
emilio
Raczkowanie

a znacie moze jakies ofery pracy przez internet? jesli tak, to prosze podzielcie sie wiedza tutaj albo na maila, czy pw.
thx

G. Turnau
emilio jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2005-08-17, 18:27   #41
Rina
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez natii4
Hmmm i tak i nie z tym chałupnictwem ,bo można pracować w siedzibie firmy albo można pracować w domku,więc jest wybór Jeżeli chodzi o drugie pytanie to jest to firma mająca swoją siedzibę obok firmy mojej mamy.Tutaj nie ma takich przekrętów jak w tych ogłoszeniach prasowych Poprostu masz zrobić swoją część pracy na określony termin,a o resztę się nie martwisz

Dla niektórych taka praca to pewnie żadna praca,ale mogę powiedzieć,że jak się w taki sposób zarabia pieniądze to bardziej się je szanuje
hmm natii a czy oni działają również korespondencyjnei, że się tak wyraże?tzn czy wysyłają materiały do domu a Ty im potem odsyłasz?bo ja była bardzo zainteresowana taką formą dorabiania-zarabiania, ponieważ mnie urządza tylko praca dorywcza albo na pół etatu..a u nas z pracą w takiej formie problem
będe baaaardzo wdzięczna za informacje

http://www.suwaczki.com/tickers/zrz6p07wmjy6nesy.png
Rina jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2005-08-17, 18:30   #42
natii4
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Rina
hmm natii a czy oni działają również korespondencyjnei, że się tak wyraże?tzn czy wysyłają materiały do domu a Ty im potem odsyłasz?bo ja była bardzo zainteresowana taką formą dorabiania-zarabiania, ponieważ mnie urządza tylko praca dorywcza albo na pół etatu..a u nas z pracą w takiej formie problem
będe baaaardzo wdzięczna za informacje
Niestety nie wysyłają.Jest to firma działająca tylko w mojej okolicy.Tak jak wcześniej pisałam mogą zatrudniać na etat,ale że taka praca zajmuje dużo miejsca to wolą to dawać ludziom do domu na umowę zlecenie i odbierać tylko gotowe

Bieganie i czytanie
to
klucz do życia

Stary 2005-08-17, 18:41   #43
Lee
Wtajemniczenie

mnie utrzymuje cały czas mama, ale wszelkie moje wydatki (oprócz jedzenia, mieszkania i jakiś tam ciuchów) płacę sobie sama z alimentów które mam od ojca. Zawsze wskoczy mi dodatkowa kasa od babci, od brata albo od siostry czy nawet chrzestnej Ostatnio też złamałam sobie rękę - fakt tego rodzaju zarobku nie polecam ale wpadła mi za to gruba kasa za którą poleciałam sobie na wakacje i jeszcze mi zostało troszkę na odtwarzacz mp3 hihi no i teatr też mi troche daje. W konkursach teatralnych czesto za 1 miejsce do zgarniecia 500 zeta. Jak sama startuje to jest sporo kaski, jak z zespolem to mamy do podziału wiec idziemy do jakies restauracji albo robimy jakąś impreze. Ogolnie nie narzekam, ale wiem, ze aby isc na studia i oplacic sobie mieszkanie, wyzywienie, dojazdy i przyjemnosci muszę pracować i dlatego zaraz po maturze wyjade sobie za granice do pracy zarobie i bede miała na cały rok studiowania no może nawet sie w przyszłym roku wybiore...

całuski i pozdrówka
Stary 2005-08-17, 19:22   #44
lejka
Zakorzenienie

Daję korki z matmy (mat-fiz ).
Gdybym miała więcej czasu, mogłaby z tego niezła kaska być.

A tak, że sama muszę się dużo uczyć, a utrzymuje mnie tata, robię to bardziej dla satysfakcji - fajne jest poczucie, że jakby co, to potrafię o siebie zadbać. Poza tym jaka to przyjemność, gdy uczeń/uczennica zaczyna coś wynosić z tych lekcji.

Takie samodzielnie zarobione pieniądze smakują zupełnie inaczej.
lejka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2005-08-17, 19:31   #45
edytka250
Rozeznanie

A mi się wydaje, ze warto byłoby zostać konsultantką produktów, w których nie ma tysiące konsultantów!! Ja ostatnio zdecydowałam się na bycie konsultantka Federico Mahora-perfumiki, naprawdę jestem do nich w 100%%% przekonana, sama sprawdzałam,ie dosyc, ze zarobe naprawdę niezły to jeszcze do tego masz dostęp do taniutkich perfumek!!! jesli chcesz znać wiecej szczegółów napisz PW, odpowiem ))
edytka250 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2005-08-17, 19:42   #46
n@ta
Rozeznanie

GG do n@ta
Post Dot.: JAK kombinujecie kasę????:D

widziałam jak ktoś sprzedawał zdechłą muchę na allegro i zdaje mi się ,że poszła za 2 czy 5 złoty

jezu zbierajcie mnie z podłogi:rot fl:
n@ta jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2005-08-17, 19:45   #47
Sieczka
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez n@ta
widziałam jak ktoś sprzedawał zdechłą muchę na allegro i zdaje mi się ,że poszła za 2 czy 5 złoty

jezu zbierajcie mnie z podłogi:rot fl:

Sieczka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2005-08-17, 19:50   #48
N4TI
Zakorzenienie

Send a message via Skype™ to N4TI

hehe a ja stalam teraz chwilke w wakacje na stacji benzynowej zawsze cos wpadlo jak sie ladnie szybe umylo
N4TI jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2005-08-27, 19:50   #49
windykatorka
Zakorzenienie

GG do windykatorka
Exclamation Dot.: JAK kombinujecie kasę????:D

Wizażanki kochane jakbyście mogły to powiedzcie coś więcej o tych ulotkach, ile trzeba rozdać ,czy tylko w swojej miejscowości, mniej więcej jaka kasa za jaką ilość ulotek,i czy zajmuje to dużo czasu no i wogóle,byłabym bardzo wdzięczna
windykatorka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2005-08-27, 20:21   #50
aleksandra999
Wtajemniczenie

Windykatorko,Ty nie powinnaś mieć problemów finansowych Żartuje oczywiscie
aleksandra999 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2005-08-27, 20:54   #51
aniielica
Zakorzenienie

Gram i śpiewam na ślubach w kosciele. Też całkiem ładna kasa jest z tego Do tego zawsze robiłam jakieś rzeczy własnoręcznie- kartki świąteczne, notesy i inne pierdułki, teraz zajęłam się kolczykami. Dużo nie zarabiam, ale na jakiś kosmetyk zawsze wystarcza
aniielica jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2005-08-27, 22:12   #52
LnK
Wtajemniczenie

ja jak narazie ciagne kase od rodzicow ..zazwyczaj jak wychodze to jakies 3-4zł od taty biore.. tez jak po zakupy wysylaja to reszta dla mnie..
chociaz samej tez zdarza mi sie zarobic ..na paznokciach ..zawsze to 10 zł w kieszeni .. jak dobrze pojdzie to we wrzesniu 40 zł wpadnie
a no i brat mi wisi jeszcze 100 zł.. czekam az prace se znajdzie ;>
LnK jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2005-08-27, 22:27   #53
pluszynka
Rozeznanie

z tą muchą - fenomen, praw autorskich mam nadzieję nie ma - bo zrobię sobie z tego opisik na gg
a tak serio - teraz to u mnie z kasą ciężko - jadę na oszczędnościach, studia skończyłam a pracy sensownej
ale na studiach - były oczywiście promocje (ale dla dużych firm, żeby się o kasę nie bać), w wakacje kolonie z dzieciakami - to pod koniec studiów, no i stypendium naukowe za jak to nazywa mój brat 'kujoństwo' ale kasa była
pluszynka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2005-08-28, 08:46   #54
martaa65
Rozeznanie

A ja dzisiaj zarobilam juz 4 zl Jak szlam do kosciola, tata dal mi 5 zl na tace :P Rozmienilam na drobne i wrzucilam zlotowke Moze to troche nieetyczne ale co tam :P
O o O o O o O o O o O o O o O o
martaa65 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2005-08-28, 09:01   #55
okretka
Użytkownik ma kliknąć w link aktywujący (mail)

GG do okretka

Podpisuję się pod wątkiem, tyle że ja mam 15 lat i prawie nic nie mogę robić...
Chciałabym być hostessą, ale gdzie przyjmą niepełnoletnią bez tej książeczki sanepidowskiej?

A co do Allegro... można sprzedawać używane ciuchy???
okretka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2005-08-28, 09:53   #56
windykatorka
Zakorzenienie

GG do windykatorka

Cytat:
Napisane przez aleksandra999
Windykatorko,Ty nie powinnaś mieć problemów finansowych Żartuje oczywiscie
różnie to bywa Aleksandro999
Stary 2005-08-28, 10:32   #57
Carrie
Zadomowienie

No to i ja znalazłam w koncu cos sensownego...

hmmm...
moze dostane stypendium "Daj Boze", wiec na miesiac bedzie na podstawowe rzeczy,
poza tym razem z kolezanką robimy warkoczyki
jak narazie z ogłoszen na słupach zadzwoniły 2 osóbki, bardzo sie ciesze i juz nie moge sie doczekac

heh, moze ktoras z Was by chciała ??
Jesli tak to napiszcie na privie
Stary 2005-08-28, 19:31   #58
windykatorka
Zakorzenienie

GG do windykatorka
Post Dot.: JAK kombinujecie kasę????:D

proszę Was Kochane Wizażanki ,sypnijcie postem na temat ulotek i ogólnie jakimiś pomysłam na zarabianie
Stary 2005-08-28, 20:06   #59
okretka
Użytkownik ma kliknąć w link aktywujący (mail)

GG do okretka

Yy, co z tym allegro? Można używane ciuszki wystawiać?
okretka jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2005-08-28, 20:34   #60
aniielica
Zakorzenienie

Można.Sama tak sprzedawałam te które mi się znudziły. Na allegro możesz sprzedać prawie wszystko
aniielica jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Odpowiedz

Nowe wątki na forum Forum plotkowe

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości