![]() |
#451 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Do Kawoszy!
Podbijam watek!
Sama uwielbiam kawe i przysmaki gdzie jest w roli głownej wlasnie kawa ![]() Ja pazac kawe w ekspressie dodaje lyzeczke cynamonu. Daje on wspanialy aromat i smak ![]()
![]() |
#452 |
Raczkowanie
|
Ja jestem zwolenniczką kawy rozpuszczalnej, od kilku miesięcy piję Primę guarana i najwyzej dolewam trochę mleka. Jakiś czas temu kupiłam kafetierkę, ale wsypuję do niej zwykłą parzoną, a nie espresso. Jestem leniem
![]() W kawiarni kupiłam sobie kiedyś latte z syropem amaretto i faktycznie cudownie smakuje!! dobre jest też z ice cream ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#453 |
Rozeznanie
|
Rano zazwyczaj ze względu na brak czasu pijam rozpuszczalną ze spienionym mlekiem, natomiast jak już wrócę z pracy to uwielbiam tą z kafetiery, też daję mleko spienione, czasem brązowy cukier, cynamon, kardamon, kulkę lodów waniliowych, lubię też przeróżne syropy do kawy.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#454 |
Rozeznanie
|
A ja ostatnio piłam kawę słodzoną cukrem waniliowym
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#455 |
Zadomowienie
|
smaka mi dziewczyny narobilyscie ot co! tyle tylko ze od 27 grudnia 2006 nie piję kawy ... 2,5 lata łoiłam i uzależniłam się niestety. cera się poprawila to fakt. jest bardziej mięciutka hehe. ale brakuje mi smaku czarnej dobrze zapazonej kawki ....
![]() |
![]() |
#456 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Ulubiona kawa (też zbożowa)
Cytat:
![]() lubię jeszcze Lavazzę oraz Guaranessę, mam pytanko jaka jest kawa rozpuszczalna Sati waniliowa i rozpuszczalna "Taka czarna" ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#457 |
Wtajemniczenie
|
a ja nie znoszę kawy. Uważam, ze nadaje się.. na peeling
![]() ale zapach kawy lubię
![]() |
#458 | |
Zakorzenienie
|
też bardzo lubię, a ponieważ jestem uzależniona od kawy, oszukuję organizm pijąć Cafea, Ricore lub bezkofeionową
![]() Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#459 |
Zakorzenienie
|
ja również nie mogę żyć bez kawy
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#460 |
Rozeznanie
|
Nestle Rocore, teraz pije Prima Guaranesa (ta Guarana to pic) a najgorsza dla mnie to zolta Tchibo i wszystkie Maxwell.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#461 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Kawa inaczej
Ricore to taka łagodna kawa, nie jest gorzkawa. Jest to mieszanka zwykłej kawy z inką (czyli kawą z cykorii). Dobra jest.
Podaję całkiem ciekawy przepis wzięty ze strony Nescafe: Wstrząśnięta NESCAFÉ Składniki: * 1 łyżeczka NESCAFÉ * 4 łyżki mleka skondensowanego * słoik z zakrętką * 10 ml śmietanki * wrzątek Sposób przygotowania: Kawę NESCAFÉ połączyć z mlekiem skondensowanym, dokładnie wymieszać, a następnie całość wlać do słoika. Słoik zamknąć, energicznie nim potrząsać przez parę minut aż do uzyskania z masy bujnej piany. Zawartość słoika rozlać do filiżanek oraz zalać wrzatkiem. Smacznego! Chyba spróbuję ją zrobić, jak tylko znajdę się w domku ![]() ![]() Poza tym często robię sobie taką kawę, jak Viris. Z dużą ilością mlecznej pianki. Przepyszny patent tej wizażanki!!! Rezultat widać w poście #270 |
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#462 |
Rozeznanie
|
naila normalnie sypka kawę wrzucasz do mleka ?Czy dobrze rozumiem-to taka esencja którą zalewa sie wrzątkiem a na to śmietanka?
![]() Wiem może ciężko kojarzę ,ale jestem w trakcie małej czarnej i po ciężkiej niedzieli ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#463 |
Zakorzenienie
|
LEW, nie robiłam tego jeszcze, ale brzmi fajnie. Ja to widzę tak: do słoiczka sypiesz kawę i zalewasz to mlekiem skondensowanym. Potrząsasz. Potem to się chyba nakłada do filiżanki zalewa wrzątkiem i na to śmietanka ubita.
Ten przepis jakis niepełny, bo nie pisze co ze śmietanką ![]() Mój brat robił coś takiego: na dno kubka wsypywał kawę rozpuszczalną, dodawał trochę mleka i miksował taką końcówką do cappucino. Robiła się z tego pianka i wtedy dolewał gorącej wody. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#464 |
Rozeznanie
|
Wow!Sposób Twojego Brata też jest godny spróbowania
![]() Ale nie dzisiaj bo ile można wypić kaw 1 dnia? ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#465 |
Zakorzenienie
|
rozpuszczalna? Fuj
![]() Ja ostatnio z mężem zainwestowałam w ekspres ciśnieniowy, do tego dobra arabica, szczypta dodatków (cynamon lub kardamon, albo olejek pomarańczowy-ale tylko kropelka) i czasem spienione mleczko. Kawa....mmmm...jak w dobrej włoskiej knajpce ![]() A wybraźcie sobie, że dziś zaczęłam pracę w urzędzie i tam na mnie dziś czekała prima niebieska, urzędnicza dola... ale wykręciłam się...zieloną herbatką ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#466 |
Zadomowienie
|
Ja uwielbiam UWAGA ...motyw kawy, bo samej kawy pić nie mogę (mój żołądek szaleje po niej) i jakoś nie lubię
![]() ![]() a jesli pije to Inke Mleczna 3 w 1 jest dobra w smaku i nie za słodka (sypię mniej niż polecają) i popijam ją w pracy ![]()
![]() |
#467 |
Raczkowanie
|
A ja wręcz odwrotnie. Nie mogę pić Inki (zwykłej, 3w1 itp), bo źle się po niej czuę, mam mdłości i dreszcze. Za to uwielbiam Nestle Ricore. Dwa kubki dziennie z 1 śmietanką jednorazową do kawy i cukrem trzcinowym to już nałóg.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#468 |
Zakorzenienie
|
Obecnie nescafe 3 w 1 lub Ricore +bułeczki cytrynowe i czuje sie jak w niebie, ale nie powiem uwielbiam eksperymentowanie z kawami
![]() ![]()
![]() |
![]() |
#469 |
Rozeznanie
|
U mnie jeśli chodzi o kawę to tylko parzona w ekspresie ciśnieniowym, z mleczkiem i pianką. Rozpuszczalna, cappucino i te inne proszki to po prostu profanacja. Z reguły piję Lavazza (ziarnista-mielę sama), albo od biedy Jacobs Gold (ma dobry, delikatny smak).
Zanim kupiłam ekspres ciśnieniowy to parzyłam kawę w zaparzaczu takim jak ten na zdjęciu i piłam normalnie z mleczkiem, robiłam z niej różne cuda; cappucino, late, mocha. Super jest taki zaparzacz. |
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#470 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#471 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
Jak zaparzysz w nim dobra kawę i mocną przede wszystkim i podasz np w postaci latte to jest pyszna. Tylko trzeba pamietać że jesli ta kawa ma być z mlekiem to musi byc dwa razy mocniejsza niż gdybys ja chciala pić samą. ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#472 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#473 |
Rozeznanie
|
Ekspres przez to,że działa pod ogromnym cisnieniem 15 bar (zazwyczaj) potrafi z małej ilości kawy wyczarować prawdziwie esencjonalny napar, natomiast zaparzacz to tylko zaparzacz, nie dziala pod wpływem pary więc i cudów od niego wymagać nie można. Jak pracowalam w knajpie, to mielismy przepisy na każdą serwowaną kawę i właśnie taka z zaparzacza miala dwa razy więcej kawy w przepisie niż ekspresowa. Ale i tak ekspresowa najlepsza. Niebo w gębie.
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#474 |
Wtajemniczenie
|
Ricore,3w1 nescafe i latte z "coffe heaven"
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#475 |
po prostu Em :)
|
O, tak, Lavazza jest pyszna. Lubię też Vergnano i nie mogę się zdecydować, która mi bardziej smakuje.
![]() Obowiązkowo z dużą ilością spienionego mleka. Uwielbiam. ![]()
![]() |
![]() |
#476 |
Raczkowanie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#477 |
Zadomowienie
|
nescafe strong 3w1 i jeszcze swoja smietanka
a moja ulubiona kawusia to kawusia na zimno z lodami i bita smietana mniam mniam az sobie dzisiaj zrobie ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#478 |
Rozeznanie
|
Przede mną stoi włąśnie filizanka kawki riccore (bo juz jedną dzis wypiłam a co za dżo to niezdrowo
![]() Często też pije jacobs zieloną, rozpuszczalną, koniecznie z mlekiem ![]() ![]()
A każdy krok zaprowadzi nas, szybciej, wolniej lecz ku sobie... ![]() ![]() ![]() Edytowane przez kala507 Czas edycji: 2007-03-14 o 14:18 Powód: pogubiłam literki :D |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#479 |
Wtajemniczenie
|
tchibo Eksclusive- ma wspaniały aromat
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#480 |
Zakorzenienie
|
dziś kupiłam Davidoffa Rich Aroma
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 13:47.