![]() |
#91 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Kenzo Le Tigre - podróba czy oryginał?
Dzięki dziewczyny za odpowiedzi
![]() VioletJewel, no tak, z tego co piszesz, faktycznie kupowanie na ebayu odpada ![]() evee, po Twoim komentarzu chyba przejdę po wszystkich maciupkich perfumeriach w Krakowie ![]() No i widzę, że warto przeszukiwać pod tym kątem allegro - tutaj zawsze się balam o podróbki, chociaż fakt, to zapach trudny do podrobienia.... |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#92 |
Wtajemniczenie
|
Gothic Daisy- poszukaj, czasami naprawde warto, bo ten zapach moze byc przeceniony i nie zaplacisz takiej zbojeckiej ceny jak na allegro
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#93 |
Zadomowienie
|
Violet, przykro mi, że Tygrys zaginął
![]() Mimo to, nie dyskredytowałabym zakupów na eBayu... Dopiero tam debiutuję, ale jestem bardzo zadowolona z transakcji: AS, 2X Le Feu, jakieś książki, teraz czekam na perfumy Le Roy Soleil... Kopalnia skarbów ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#94 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
W Krakowie jakiś czas temu widziałam Tygrysa w małej perfumerii na Grodzkiej, na przeciwko kościoła Piotra i Pawła (cena raczej zbójecka). Bywa też na stoisku w barakowatym pawilonie zaraz za Dworcem PKP (przy wyjściu starym wejściem na Bosacką). Kupiłam tam niedawno tygrysi dezodorant dość tanio. Chociaż i tak najbardziej się opłaca sprowadzić ze Stanów z perfumebaya |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#95 | |
Przyczajenie
|
Cytat:
były oryginalne. Fakt, iż nie otrzymałaś przesyłki, jeszcze nie musi świadczyć o tym, że ona zaginęła (choć, oczywiście, takiej mozliwości wykluczyć nie można). Podejrzewam, że wzięłaś zwykłą (tj. opcję domyślną) przesyłkę, czyli Standard International Flat Shipping - oznacza to, że Twój Tygrys płynie statkiem. Taka przesyłka może dotrzeć nawet po 8-10 tygodniach. Aby mieć rzecz z USA szybciej, trzeba za to zapłacić, czyli poprosić sprzedającego o inny rodzaj przesyłki, tj. airmail lub USPS Global Priority Mail (czas oczekiwania ok. 4-10 dni roboczych). Jeśli można poczynić jeszcze jedną uwagę - eBay działa na podobnych zasadach jak Allegro - tam też wszelkie pytania zadaje się przed zalicytowaniem, podobnie jak wcześniej czyta komentarze sprzedających, czy zasięga języka o oferowanych towarach. I tam też ludzie płacą prowizję oraz opłaty za wystawienie przedmiotów. Może więc czasem warto zapanować nad impulsem, nie kupować na ślepo i powstrzymać się od licytacji, by najpierw upewnić się co do swego wyboru? Jeszcze (dla chętnych) link do bardzo dobrego i sprawdzonego sprzedającego. http://☠☠☠☠☠☠☠.com/zxfwg |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#96 |
Raczkowanie
|
Na allegro znów się pojawiły i też są pomarańczowe! Krew mnie zaleje, no! Czemu MOJE musiały zaginąć?
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#97 |
Zakorzenienie
|
ciekawe do ilu dojdą na allegro
![]() ale jednak wolałabym kupić normalnie w sklepie ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#98 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Kenzo, Jungle Tiger (Tygrys)
Podnoszę Tygrysi wątek bo Tygrys pozostaje dla mnie pewną zagadką - otóż z tego co piszecie wynika, że grono jego wielbicielek jest ogromnie zróżnicowane jeśli chodzi o zapachowe preferencje.
Lubią go miłośniczki zapachów ciężkich, orientalnych jak i fanki słodyczy. I podobnie jest z tymi z nas, których Tygrys nie rusza, a wydawałoby się, że ruszać powinien? Jak to jest, że Tygrys wymyka się wszelkim podziałom i szufladkom? Czy to dlatego, że sam jest taki nie do końca określony, oryginalny, unikalny? ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#99 | |
BAN stały
|
Cytat:
Dzięki Ebay mam swoje Le Feu i zapasy ![]() Kupiłam tam Lutensy (wprawdzie nie flakony, tylko dekanty ![]() Jeśli naprawdę o czymś marzę a na Allegro ani widu ani słychu to zarzucam sieci na Ebay. Fakt początkowo bałam się że długa droga (groźba zaginięcia moich skarbów) ale tak naprawdę to podsumowując kilka paczek zaginęło w Polsce (kupiony na Allegro balsam Angel, wcześniej Tresor). A z ebayowych na szczęście żadna ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#100 |
Zakorzenienie
|
Dziewczyny dziś noszę na sobie koniakowego Tygrysa - i już wiem, one na starość robią się o wiele słodsze, niż te jasne - naprawdę - tak miło słodkie, ale zapach jednak ciut zmieniony - niby się potygrysiłam, ale wciąż się rozglądałam co tak słodko pachnie
![]() To odwrotnie niż ludzie, którzy na starość zwykle gorzknieją ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#101 |
Raczkowanie
|
Ojej, ale fajna obserwacja, Kate. Pobiegłam do mojego, jest jasny, ale wydaje mi się i tak raczej słodki.
![]()
![]() |
#102 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Jakby do Tygrysa kapka Euphorii się dostała ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#103 |
Zakorzenienie
|
Tygrys jest po prostu cudowny
![]() ![]()
![]() |
![]() |
#104 |
Zadomowienie
|
A mnie sie Tygrys podoba, ale zawsze, normalnie ZAWSZE powoduje u mnie wsciekly, tygrysi glod... ciekawe, czy tylko ja tak mam?? ;-)))
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#105 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#106 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Kobitka, która przeprowadzała transakcję z VioletJewel albo nie wiedziała, co mówi, albo co gorsza łgała jak z nut ![]() Trudno mi potwierdzic obserwacje Kate, czy koniakowy Tygrys jest słodszy, mimo że ostatnio przez moje ręce przewinął się jasny i ciemny. Na mnie ten zapach jest chimeryczny, za każdym razem pachnie jakby inaczej, raz piękny, raz drażniący. Nie wykluczam, że Kate ma rację ![]() Jedno jest pewne - nie było specjalnej, pomaraczowej edycji Tygryska. Nie dajcie sobie tego wmówic sprzedawcom niekompetentnym lub nieuczciwym.
![]() |
![]() |
#107 |
Zakorzenienie
|
Ostatnio chodzi mi po głowie tygrys (nie dosłownie:P).Słonik mi się podoba ale zastanawiam się jak pachnie Tygrys.Może któraś z Was może porównać go do innego zapachu?To dałoby mi jako takie wyobrażenie
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#108 | |
Przyczajenie
|
Cytat:
mam w domu zoo a w nim 2 tygryski i 2 slonie, wiec jesli chcesz to mozemy sie umowic gdzies we Wrocku i dam Ci próbke tygryska ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#109 |
Przyczajenie
|
dzisiaj na allegro pojawil sie tygrysek jasno zolty a nie pomaranczowy w dobrej cenie, bo z przesylka kosztuje ok 260 zl ja dalam ok 280 zl - to jest cena za 50 ml niestety
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#110 |
Zakorzenienie
|
Dawno temu moja mama byla w posiadaniu Jungle. Niestety nie pamietalam, czy to byl Slon czy Tygrys, ale jak sie jednak okazalo po latach - Tygrys. Sladu juz po nim nie ma niestety
![]() Mam do was pytanie: czy Tygrys zostal przez Kenzo definitywnie wycofanyi juz przenigdy nie bedzie produkowany? ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#111 |
Zadomowienie
|
wyciągam temat, bo niedawno przybyła do mnie próbka [lilly
![]() może kojarzycie jakieś kompozycje zapachowe chociaż trochę przypominające Tigre...? ![]() ![]()
![]() |
#112 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Tygrys jest moją największą zapachową miłością od lat, jedyny zapach, który odrobinę mi go przypomina to Theo Esprit ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#113 |
Raczkowanie
|
Podnoszę. Na Allegro regularnie pojawiają się niewielkie próbki Tigre, dzisiaj widzę 2 ml już za 11-14 zł. Myślicie, że jest jakaś szansa, że to oryginały? Tych perfum nie ma już w drogeriach od tylu lat... Tęsknię za nimi ogromnie i strasznie mnie te aukcje kuszą, ale nie chcę wydawać pieniędzy (nawet tak niewielkich) na zwykłe podróbki.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#114 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#115 |
Raczkowanie
|
3 flaszki? Szczęściara! :P No nic, kusi tak bardzo, że chyba kupię. Mam nadzieję, że mimo upływu czasu będę umiała ocenić, czy to prawdziwy Tygrys...
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#116 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ja miałam sporą przerwę między tygrysami, ale bezbłędnie pamiętałam jak pachnie ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#117 |
spin doctor
|
Przyszła kolej i na mnie po długiej przerwie zakochałam się ponownie w Tygrysie i to tak bardzo, że jest to mój absolutnie numer 1 i na długo nim pozostanie
![]() ![]() ![]() W ogóle zapachy Kenzo są niezwykłe, albo się je kocha, albo nienawidzi ale zawsze poruszają jakieś emocje, wywołują (przynajmniej u mnie) niezwykłe stany ducha. Kocham markę Kenzo za stworzenie serii Jungle i jednocześnie nienawidzę, że wycofali Tygrysa. To cios poniżej pasa ![]() Czy ktoś może wie w którym roku Tigre został wycofany z produkcji? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#118 |
BAN stały
|
Kobieta, u której kupowałam Tygrysa powiedziała mi, że one sa nadal produkowane tylko ciężko dostępne
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#119 |
Zakorzenienie
|
Kocham Tygryska i oszczędzam
![]() Udalo mi się zakupić 50ml w perfumerii w cenie 160zl..stal zakurzony na półeczce biedaczysko to go wzięłam. Drugą flaszkę mam nie ruszoną ,ten jest z napadau na allegro ![]() Mam rownież Słoniatko bo to 5ml ....nie możemy się pokochać. Mam po nim bóle głowy....po Tygrysku doładowanie. pozdrawiam
![]() |
#120 |
Przyczajenie
|
UWAGA UWAGA, tygrys na allegro http://www.allegro.pl/item550097741_..._oryginal.html
ja nie kupuję, bo nie mam kasy... |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 03:28.