Keratynowy CUD :D czyli prostowanie keratynowe - Strona 136 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Uroda > Pielęgnacja włosów i fryzury > Fryzury i styling

Notka

Fryzury i styling Forum dla osób, które interesują się stylizacją fryzur oraz stylingiem. Chcesz pogłębić swoją wiedzę, podzielić się doświadczeniem? To miejsce jest dla ciebie.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2010-09-23, 22:14   #4051
Jennifer85
Zakorzenienie

Dot.: Keratynowy CUD :D czyli prostowanie keratynowe

kycia1 czyli juz raz to stosowalas?

Jennifer85 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-23, 22:23   #4052
kycia1
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Jennifer85 Pokaż wiadomość
kycia1 czyli juz raz to stosowalas?
Tak. Miałam 1/3 zestawu (zamówienie u Bethie) i mam włosy długie (3/4 długości pleców)), ale cienkie i zostało mi na jeszcze jeden (tak mysle, ze wystarczy)

Edytowane przez kycia1
Czas edycji: 2010-09-23 o 22:24
kycia1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-23, 22:50   #4053
xxxcarolxxx
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez kycia1 Pokaż wiadomość
Nie zastanawia Was to, ze na stronie encato sa wymienieni, ale nie ma tam danych firmy tylko nick allegro?? W/g mnie encanto powinno sie postarac i zweryfikowac sprzedawce , podajac jego wszystkie dane, lacznie z Nipem, regonem i adresem na stronie głownej
Dokładnie. Cała sprawa tego "dystrybutorstwa" jest (delikatnie mówiąc) podejrzana od początku. Mnie zdziwił już sam fakt istnienia polskiej strony encanto. Jeszcze kiedy ja zamawiałam, to z pewnością jej nie było (przekopałam chyba pół internetu, żeby poznać opinie o prostowaniu keratynowym) i zaskoczyło mnie to, że tak nagle strona się pojawiła. No i ponadto to, że tak łatwo poszło z dystrybutorstwem w Polsce, bo podobno encanto w naszym kraju nie można kupić dlatego, że stężenie formaldehydu jest jakoś większe niż Unia Europejska zezwala czy coś... To teraz już wiadomo.
xxxcarolxxx jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-23, 23:16   #4054
Jennifer85
Zakorzenienie

Kycia1 A wstawialas moe fotki? Wrzucisz jakies? I ko Ci to robil? Bo ja sie zastanawiam kto by mi to zrobil...

Stary 2010-09-24, 07:40   #4055
basiab30
Przyczajenie

Ja też kupiłam od J4YsoN jeden zestaw. Bezpośrednio, poza allegro, bardzo zależało mi na encanto, więc byłam zdesperowana zapłacić te 245 zł - wysyłka free.
Zabieg mi wyszedł super-(więc encanto było oryginalne ) moje włosy to była tragedia, napuszony lew, mocno wycieniowane . Testowałam tony kosmetyków do puszących sie włosów i nic nie dawało im rady.
Włosy robiłam 12 sierpnia, prostownicą philips nagrzewającą się do 200 st, pasma prostowałam po około 10 razy, (miałam zakupioną prostownicę Adler do 230 st -ale podczas zabiegu włączyłam ją i.... była zepsuta, wogóle sie nie nagrzewała ) Całość zajęła mi 3 h. Zużyłam 1/3 zestawu.
Teraz włosy są w miarę proste, lekko się wywijają lecz są w bardzo dobrej kondycji, miękkie i gładkie ,a keratyna utrzymuje się cały czas, bo dbam o to.
Myję szamponem baby dream, potem odżywka wygładzająca Isana, i na koniec spryskuję serum keratynowym (pantenol, hydrolat aloesowy i keratyna - zakupione z mazideł).
Ja zabieg napewno powtórzę, bo to jedyny sposób na ujarzmienie moich mocno niesfornych włosów. Na szczęście produktu wystarczy mi jeszcze na dwa prostowania więc narazie nie muszę się martwić skąd go wytrzasnąć !!!
Jestem oczywiście za , że trzeba mieć wybór od kogo i skąd chce się wybrany produkt kupić!!!!!!!!
basiab30 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-24, 09:37   #4056
kycia1
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez xxxcarolxxx Pokaż wiadomość
Dokładnie. Cała sprawa tego "dystrybutorstwa" jest (delikatnie mówiąc) podejrzana od początku. Mnie zdziwił już sam fakt istnienia polskiej strony encanto. Jeszcze kiedy ja zamawiałam, to z pewnością jej nie było (przekopałam chyba pół internetu, żeby poznać opinie o prostowaniu keratynowym) i zaskoczyło mnie to, że tak nagle strona się pojawiła. No i ponadto to, że tak łatwo poszło z dystrybutorstwem w Polsce, bo podobno encanto w naszym kraju nie można kupić dlatego, że stężenie formaldehydu jest jakoś większe niż Unia Europejska zezwala czy coś... To teraz już wiadomo.
Jakaś lipa to jest dla mnie
Cytat:
Kycia1 A wstawialas moe fotki? Wrzucisz jakies? I ko Ci to robil? Bo ja sie zastanawiam kto by mi to zrobil...
Nie wstawiałam - nie robiłam zadnych . Przyjaciółka mi robiła, pożniej musialam sama sobie radzic z nakladaniem odzywki (tez szczypało w oczy) , ale dałam rade . Ona nigdy nic takiego nie robiła- intsrukcja wydrukowana z tego watku (ktoras Wizazanka tak ładnie wszystko zebrała)
Stary 2010-09-24, 11:24   #4057
Eary Grel
Zakorzenienie

GG do Eary Grel

Dziewczyny z mojego zamówienia... na dzień dzisiejszy szukam innego źródła zakupu encanto ... ale coś kiepsko idzie...

Eary Grel jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-24, 14:29   #4058
Jennifer85
Zakorzenienie

Ja mam tylko pytanko jak to jes z olejowaniem wlosow po takim zabiegu? Mozna stosowac olejek kokosowy, Amle itd?

Stary 2010-09-24, 15:58   #4059
Brachi
Przyczajenie

Witam wszystkie Wizazanki

Jestem zainteresowana tym kreatynowym cudem. Studiuje w Bydgoszczy i chciała bym , zapytać czy któraś z Was orientuje się może jaki salon w tym mieście zrobi ten zabieg ???????

Baaaaardzo proszę o pomoc

---------- Dopisano o 15:58 ---------- Poprzedni post napisano o 15:39 ----------

Cytat:
Napisane przez katarzyna21 Pokaż wiadomość
Z 2 końca naszej cudnej Polski Bydgoszcz

A na sigmie już robiłam zamówienia/zakupki
Strasznie chciała bym zrobić sobie ten zabieg, i potrzebuje jakiegoś salonu z Bydgoszczy lub osoby która dała by rade wyczarować keratyną proste włoski proszę o kontakt na gg. 6209860

Pozdrawiam
Brachi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-24, 18:11   #4060
kycia1
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Brachi Pokaż wiadomość
Witam wszystkie Wizazanki

Jestem zainteresowana tym kreatynowym cudem. Studiuje w Bydgoszczy i chciała bym , zapytać czy któraś z Was orientuje się może jaki salon w tym mieście zrobi ten zabieg ???????

Baaaaardzo proszę o pomoc

---------- Dopisano o 15:58 ---------- Poprzedni post napisano o 15:39 ----------

Strasznie chciała bym zrobić sobie ten zabieg, i potrzebuje jakiegoś salonu z Bydgoszczy lub osoby która dała by rade wyczarować keratyną proste włoski proszę o kontakt na gg. 6209860

Pozdrawiam
Katarzyna21 została zbanowana .
Stary 2010-09-24, 19:26   #4061
morfea
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez kanni Pokaż wiadomość
a CZY JEST KTOS TUTAJ KTO ZAMAWIAL OD TEJ KATARZYNY Z TEJ STRONY INTERNETOWEJ ALBO Z ALLEGRO? czy dotsalyscie rachunek albo fakture? jesli nie to moim zdaniem mozna smialo do faceta z ebaya pisac ze to jakas lipa i sie boja osoby tam kupowac ze kreca klamia a na ich stronie nawet niema opcji zeby cos kupic tylko trzeba sie umawiac slownie poza strona.I ze ona sprzedaje tylko nam te zestawy i tak wiec albo znajdziemy sobie kogos innego z innego zrodla albo dalej bedzie nam sprzedawal a oninie beda robic u niego zmaowieniem bo nie beda mieli na nie zbytu .Proste tylko ze j atego ladnie po angielsku nie napisze:PMysle ze facet wysle nam wtedy tak jak wczesniej
Teraz dopiero przeczytałam historię o Katarzynie Wychodzi na to że to od niej kupilam na allegro. Zestaw ok, brak paragonu, faktury. Już wtedy mnie zdziwiło że dołączona instrukcja była identyczna jak ta na wizażu, ale trudno było kogokolwiek o coś podejrzewać. Czy mi się wydaje, czy zdjęcia na stronie "dystrybutora" są skradzione z wizażu?
Stary 2010-09-24, 19:56   #4062
Brachi
Przyczajenie

strasznie sie napaliłam na to prostowanie, mam długie włosy takie za łopatki, prostuje je już sama nie pamiętam ile lat ;/ dbam o nie jak tylko moge i przy okazji wydaje majątek na kosmetyki do pielęgnacji ,odpowiednie prostownice itd itd. bede szukałą dalej w Bydgoszczy , Toruniu lub Włocławku jakiegoś salonu który zrobi mi <kreatynowy cud> na głowie Proszę o pomoc jeśli któraś z Was miła by takie informacje
Stary 2010-09-24, 20:52   #4063
anytsuj
Zadomowienie

przykra sprawa z tą Katarzyną, ale widzę, że wizażanki czujne są i bardzo dobrze!!!
anytsuj jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-24, 21:19   #4064
nimeve
Przyczajenie

Jeśli można to dopiszcie mnie do zamówienia jak już dojdziecie do konsensusu gdzie zamawiać. 205 to dla mnie cena do zapłacenia, przynajmniej taniej niz na allegro.
nimeve jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-24, 21:40   #4065
Jennifer85
Zakorzenienie

Nikt mi nie odpowie? Czy jak zrobie zabieg to moge olejoiwac wlosy itd?

Stary 2010-09-24, 21:47   #4066
Richemaya
Raczkowanie

Cytat:
Nikt mi nie odpowie? Czy jak zrobie zabieg to moge olejoiwac wlosy itd?
możesz śmiało ja jestem po zabiegu i używam oleju kokosowego, amli itd. wiadomo, że babydreamem czy innym szamponem bez SLS trochę ciężej jest zmyć olej ale daje rade
Stary 2010-09-24, 21:51   #4067
Jennifer85
Zakorzenienie

A masz jakies fotki? Robilas to sama czy u fryzjera?
I jaka jest teraz kondycja Twoich wlosow?

Stary 2010-09-24, 22:01   #4068
xxxcarolxxx
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez morfea Pokaż wiadomość
Teraz dopiero przeczytałam historię o Katarzynie Wychodzi na to że to od niej kupilam na allegro. Zestaw ok, brak paragonu, faktury. Już wtedy mnie zdziwiło że dołączona instrukcja była identyczna jak ta na wizażu, ale trudno było kogokolwiek o coś podejrzewać. Czy mi się wydaje, czy zdjęcia na stronie "dystrybutora" są skradzione z wizażu?
Czyżby była to instrukcja ze strony 51?
xxxcarolxxx jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-24, 22:05   #4069
Richemaya
Raczkowanie

Cytat:
A masz jakies fotki? Robilas to sama czy u fryzjera?
I jaka jest teraz kondycja Twoich wlosow?
Prostowanie robiłam w domu, z małą pomocą mamy
Fotki wklejałam od razu po zabiegu, teraz już jestem prawie 2 miesiące po i włosy zaczynają delikatnie falować więc myślę, że za kolejne 2 powtórzę zabieg. Moje włosy naturalnie są bardzo kręcone, zaraz po zabiegu gdy pozwoliłam im schnąć bez suszarki nie były idealnie proste a falowane, dopiero suszara sprawiała, że były jak po prostownicy. Dzisiaj już nawet po suszeniu są falowane ale nie przeszkadza mi to ani trochę, dużo mniej roboty z nimi i wyglądają też dużo zdrowiej
Stary 2010-09-24, 22:19   #4070
myselfe
Raczkowanie

Dziewczyny pomocy! Zrobiłam dzisiaj zabieg i czy moje włosy powinny byc po odzywce proste ? Moje były proste ale w niektórych miejscach pojawiły sie falki i koncówki lekko odstawały..Czy po myciu głowy moje włosy beda proste tak jak chciałam czy juz zostana mi te falki??
myselfe jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-25, 01:08   #4071
marta0078
Raczkowanie

Dziewczyny wiecie może czy ktoś na wizażu nie zbiera zamówienia na Encanto bo chciałabym się przyłączyć a nie potrzebuje całej butelki.
Stary 2010-09-25, 07:50   #4072
efelineczka
Raczkowanie

narazie zamówienie jest zamknięte (wszytskie dziewczyny zapłaciły) i kombinujemy skąd zamówić keratyne. Chyba na razie nikt nie organizuje nowego?
efelineczka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-25, 12:03   #4073
yoona
Zakorzenienie

a ja sie juz tak napalilam na zabieg

Blogowy świat

yoona jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-25, 13:12   #4074
aladeriva
Przyczajenie

Hej dziewczyny!
Po miesiącu przeglądania wszelkich mozliwych stron i opinii, postanowiłam się tu zalogować i zasięgnąć Waszej rady, bo widzę, że znacie się na temacie

Zapisałam się na GLOBAL KERATIN w salonie fryzjerskim,
myślicie, że to warte ceny?
Przeglądając większość poprzednich stron widzę, że wolicie same zająć się swoimi włosami i pewnie w tańszy sposób..

Ja już kompletnie nie wiem co robić
Zadzwoniłam dziś, żeby zmienić wizyte z poniedzialku na wtorek i spytałam, czy po zabiegu bede miec pierwsze mycie w salonie, na co pani odpowiedziała mi, że tak, to jest wskazane, za dopłatą 65-70zł. Jestem biedna jak to studentka pierwszych lat studiów, i te rosnące koszty mnie zaczynają przerażać.
Zaczynam podejrzewać, że lepiej by mi wyszło, gdybym sobie sama ten zabieg zrobiła, i na kieszeń i na nerwy. Tylko nic o tym nie wiem, i dopoki dziś nie weszłam na to forum, byłam przekonana, że czegoś takiego jak global samemu zrobić się nie da, bo w polsce produkty do tego są niedostepne...

powiedzcie co robić, błagam!

wydać:
450zł - zabieg'
180zł - szampon i odżywka
70zł - mycie i końcówki?
700 zł?!
eh... głowa mnie boli. :|
a chciałam mieć tylko piękne włosy.
aladeriva jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-25, 14:36   #4075
_paula_20
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez myselfe Pokaż wiadomość
Dziewczyny pomocy! Zrobiłam dzisiaj zabieg i czy moje włosy powinny byc po odzywce proste ? Moje były proste ale w niektórych miejscach pojawiły sie falki i koncówki lekko odstawały..Czy po myciu głowy moje włosy beda proste tak jak chciałam czy juz zostana mi te falki??
bardzo możliwe że zostaną, mi zostały ale każde włosy reagują inaczej. keratyna nie ma na celu całkowitego wyprostowania włosów, ale wygładzenia i skrócenia czasu potrzebnego na ich modelowanie, na pewno podczas suszenia na szczotce be problemu sobie je "doprostujesz" jeżeli będzie trzeba

Happiness is a choice. And it's free. Play on.
_paula_20 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-25, 15:52   #4076
sorina
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez xxxcarolxxx Pokaż wiadomość
Hmm, ja zamawiałam na all ale u innego sprzedawcy i w obecnej sytuacji stwierdzam, że bardzo się cieszę, że nie nabijałam kieszonki podłej manipulatorce i jej mężowi

Do tego myślę, że to forum odetchnie bez katarzyny21 i jej zbędnych komentarzy.

Nie było mnie tez od jakiegoś czasu i prosze co tu się dzieje
Zgadzam sie co do tego że forum odetchnie bez kaśki i jej komentarzy. Nie chciało mi się tu pisać jak czytałam jej wypowiedzi. Byłam od początku na tym wątku i ja zamawiałam też encanto na allegro . Sprawdziłam teraz i to było od tego sprzedawcy
http://allegro.pl/show_user.php?uid=2390927
To napewno nikt od niej bo pamiętam jak zamówiłąm to pisała tu ze ona by nie zamawiała bo nie wiadomo co tam dolewają itp a ona wtedy organizowała pierwsze swoje zamówienie i odlewki dla dziewczyn.
Ja bym się nie posała na żadne odlewki i wolałam kupić cały zestaw na allegro.

---------- Dopisano o 15:52 ---------- Poprzedni post napisano o 15:50 ----------

Moje włosy są już 4 miesiące po zabiegu i chcę powtórzyć. Właśnie chciałam zamówić encanto.
sorina jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2010-09-25, 17:09   #4077
Brachi
Przyczajenie

Nie znalazłam żadnego salonu w Bydgoszczy, który wykona mi ten zabieg. Więc z pomocą koleżanki zrobie go sama prostownice dobrą mam , nagrzewa się do 230 także ok a ENCANTO zamówię na allegro właśnie u tego sprzedawcy który pojawił sie we wcześniejszym poście , teraz funkcjonuje pod inną nazwą

http://allegro.pl/encanto-prostowani...245520937.html

Mam nadziej, że produkt będzoe oryginalny i wszystko się uda
Stary 2010-09-25, 17:17   #4078
sorina
Zakorzenienie

Cytat:
Nie znalazłam żadnego salonu w Bydgoszczy, który wykona mi ten zabieg. Więc z pomocą koleżanki zrobie go sama prostownice dobrą mam , nagrzewa się do 230 także ok a ENCANTO zamówię na allegro właśnie u tego sprzedawcy który pojawił sie we wcześniejszym poście , teraz funkcjonuje pod inną nazwą

http://allegro.pl/encanto-prostowani...245520937.html

Mam nadziej, że produkt będzoe oryginalny i wszystko się uda

No ja tez znalazłam tą aukcję ale boję sie zamawiac no nie wiem czy to ten sam. Z tego nowego konta nic jeszcze nie sprzedali a mają w ofercie tylko encanto. No i po co rezygnować ze sprzedaży na tamtym koncie z encanto , skoro na koncie adamprl sprzedają nadal kosmetyki tylko encanto brak?
Stary 2010-09-25, 17:33   #4079
Brachi
Przyczajenie

Smile Dot.: Keratynowy CUD :D czyli prostowanie keratynowe

Cytat:
Napisane przez sorina Pokaż wiadomość
No ja tez znalazłam tą aukcję ale boję sie zamawiac no nie wiem czy to ten sam. Z tego nowego konta nic jeszcze nie sprzedali a mają w ofercie tylko encanto. No i po co rezygnować ze sprzedaży na tamtym koncie z encanto , skoro na koncie adamprl sprzedają nadal kosmetyki tylko encanto brak?

właśnie ja też tak sie czaje hehe bo to sa nie małe pieniądze 230 zł;/ a jak będzie coś nie tak i tylko pogorszę sobie stan moich już tragicznych włosów ....
Stary 2010-09-25, 17:41   #4080
sorina
Zakorzenienie

Cytat:
właśnie ja też tak sie czaje hehe bo to sa nie małe pieniądze 230 zł;/ a jak będzie coś nie tak i tylko pogorszę sobie stan moich już tragicznych włosów ....
Ja się boję że to Kaśka

Czekam aż ten adam odpisze mi na wiadomość że to on sprzedaje i wtedy zamówię
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Fryzury i styling

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości