|
|||||||
| Notka |
|
| Fryzury i styling Forum dla osób, które interesują się stylizacją fryzur oraz stylingiem. Chcesz pogłębić swoją wiedzę, podzielić się doświadczeniem? To miejsce jest dla ciebie. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4651 |
|
BAN stały
|
Dot.: Keratynowy CUD :D czyli prostowanie keratynowe
Hej...ja robilam tym produktem prostowanie w salonie rok temu i bylam bardzo zadowolona z efektu...nie wiem co prawda jak wplynie to na twoje wlosy ale wydaje mi sie ze fryzjer powinien przede wszsytkim dobrac odpowiednia temperature...od prostowania wlosow nie przybedzie...powinnas polykac jakies witaminy od srodka bo zewnetrzna pielegnacja nie jest wstanie pogrubic wlosy(w mojej opini)...poza tym po tym prostowaniu warto miec szampon i odzywke bez z tej samej marki...efekt dzieki temu utrzymuje sie dluzej...ja u fryzjera kupowalam ten szampon i odzywke i byla zadowolona z nich ale jak sie okazalo troche przeplacalam bo pozniej znalazlam je taniej na allgero jak dobrze pamietam...mimo wszsytko ja po tym zabiegu bylam bardzo zadowolona
|
|
|
|
#4652 |
|
Zakorzenienie
|
Właśnie jestem w trakcie prostowania keratynowego, robę to po raz drugi.
Ostatnio efekt utrzymał się mi się dość krótko, bo jedynie miesiąc, ale to dlatego, że nie myłam wskazanym szamponem no i keratyna szybko si e wypłukała. Jednak z efektu byłam zadowolona. Robiłam to w czerwcu o ile dobrze pamiętam Włosy były zdrowe, błyszczące, nie wypadały, wbrew obawom. Teraz robię to po raz 2, bo mam dość prostowania ich co chwila. |
|
|
|
#4653 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4654 |
|
Raczkowanie
|
ostatnio troche chorowałam i w ciagu 2 miesiecy straciłam ok 1/3 włosów, w tej chwili po stosownych badaniach i dobraniu leków i witaminek etc proces się ten zatrzymał, a przy skórze widzę już krótkie nowe włoski, do tego robie sobie palomowe wcierki. Resztę włosow mam do łopatek. jak długo czekac przed zrobieniem encanto? bo nie mam pojęcia ile czasu zajmie wyrównanie sie długości i czy to w ogole się stanie? przed chorobą i tak miałam mało włosow a teraz to szczegolnie, spiete gumką mają objętość chyba mniejszą niż złotówka i boje się, że encanto sprawi optycznie ze bedzie wyglądało na jeszcze mniej. co myslicie?
|
#4655 |
|
Zakorzenienie
|
nie polecam Ci w takim razie zabiegu encanto, bo u mnie zmniejszył on objętość o jakieś 20%..
|
#4656 | |
|
Zakorzenienie
|
myłam różnymi ziołowymi, np. Shaumą.
Cytat:
Wczoraj zabrałam się za prostowanie, ale tylko do momentu, gdy trzeba keratynę zaprasować. Zrobiłam to i poszłam spać, bo już byłam padnięta, rano zmyłam keratynę szamponem, nałożyłam odżywkę, zaprasowałam i jest super efekt. Nie wiem jak Wy,ale ja uwielbiam ten zapach Edytowane przez kilianna Czas edycji: 2010-12-02 o 09:00 |
|
|
|
|
#4657 |
|
Rozeznanie
|
ja go nie znaszę ;p;p mdli mnie jak go sobie przypominam ;p;p
|
|
#4658 |
|
Wtajemniczenie
|
Ja też już jestem po prostowaniu. Myłam włosy już 2 razy i jak narazie jestem zadowolona z zabiegu. Włosy są prościutkie, nawet bez użycia suszarki, ładnie się błyszczą, nie puszą się. Końcówki do obcięcia, ale już wcześniej były w złym stanie. Jedyne co mi przeszkadza to mega szybkie przetłuszczanie włosów (może to wina szamponu - Babydrem, ale boje się używać innego)
|
#4659 |
|
Rozeznanie
|
Ja używałam zaraz po zabiegu Babydream, ale nie podpasował mi- też mi się szybko włosy przetłuszczały
Przypomniałam sobie o szamponie Barwa Ziołowa Rumiankowym i teraz tylko tego używam Nie wiem jak z pozostałymi szamponami tej firmy....No i kosztuje 3 zł
|
|
|
|
#4660 |
|
Wtajemniczenie
|
Achh szkoda, że szampon jest przeznaczony dla blondynek
WAŻNE! Moja mama, która robiła mi zabieg dostała reakcji uczuleniowej. Początkowo non stop bolała ją głowa, wczoraj jednak wystąpiła pokrzywka na całym ciele, problemy z jelitami i opuchlizna twarzy. Była u lekarza i ta dodatkowo powiedziała, że tarczyca jest powiększona. Zabieg robiłyśmy w maskach i oczywiście rękawiczkach przy otwartym oknie. Na 100 % jest to spowodowane keratyną, tak więc przestrzegam dziewczyny, aby robiły próbę uczuleniową, bo skutki mogą być nieciekawe.
|
#4661 |
|
Wtajemniczenie
|
czy tez zauważyłyście, że po zabiegu szybciej przetłuszczają wam się włosy ?
Okazje i pomysĹy na prezent
|
|
#4662 |
|
Wtajemniczenie
|
Tak, tak pisałam o tym parę postów wcześniej
Z tego co czytałam może to być spowodowane szamponem, którego większość używa po zabiegu - Babydrem
|
#4663 |
|
Szara Eminencja
|
Dziewczyny mały APEL
https://wizaz.pl/forum/showpost.php?...&postcount=133 Jakiś czas temu ktoś pytał sie o kręcone włosy. Zabieg robiłąm w sierpniu. Teraz już wróciły całkowicie do stanu początkowego. Z zabiegu byłam bardzo zadowlona gdyby nie szybkość przetłuszczania się ![]() Niedługo powtórka czekam tylko na zamówiony zestaw ![]() 1. Przed zabiegiem 2.Po 3.Po 4. Obecnie |
|
|
|
#4664 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Można sprawdzić jak się sprawują pozostałe szampony tej firmy A co do uczulenia to współczuję mamie
|
|
|
|
|
#4665 |
|
Raczkowanie
|
dziewczyny jak Wy załatwiacie i gdzie keratynę. Bardzo mi potrzebna na mój puch
|
|
|
|
#4666 |
|
Przyczajenie
|
Witajcie dziewczyny (chłopaków też witam)
![]() Wątek ten jest kosmicznie długi, przejrzałam wiele stron, dlatego proszę Was o opinię: Mam paskudny gatunek włosów. Są cienkie, suche, takie jakby afro, sztywne. Nie ma mowy o chodzeniu w rozpuszczonych włosach, bo wyglądam po prostu jak czarownica :/ Jak sądzicie, czy zabieg global keratin ma sens w przypadku tak trudnych i niewdzięcznych włosów jak moje? W tej chwili chodzą w kucyku i prostuję jedynie grzywkę. Mam tak sztywne kłaki, że gdy złapię za koniec grzywki i podniosą ją do góry, to ona tak sobie po prostu w górę stoi.. No i pytanie czy po zabiegu moje włosy też będą takie, czyli proste, ale sztywne?? |
|
|
|
#4667 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#4668 |
|
Raczkowanie
|
witam wszystkich
od dłuższego czasu zastanawiam się nad trwałym wyprostowaniem włosów przy użyciu keratyny. Czy któraś z Was wykonywała może ten zabieg w Szczecinie w Beverly Hills ? Zastanawia mnie niska cena - 400zł, dla włosów za ramiona, dosyć cienkich, nie kręconych a puszących się Pani zapewniała, że wykonali już wiele takich zabiegów, pracują na Global Keratine. Powiedziała też, że efekt utrzyma się około 5-6 miesięcy co wydaje mi się nieco nierealne. Dlatego zastanawiam się nad jakością ich usług, niestety żaden inny salon w Szczecinie nie wykonuje prostowania keratyną.ps. mam włosy przetłuszczające się, myję je codziennie, czy po zabiegu keratyną nie będzie gorzej ? ps.2. mam cienkie włosy, czy po zabiegu nie będą wyglądały jak trzy przylizane piórka na krzyż ?
Edytowane przez tonik Czas edycji: 2010-12-03 o 19:38 |
|
|
|
#4669 |
|
Rozeznanie
|
nie che być nie miła ale ..... uwierz będą ;/ ale to początkowy ja wiem.. miesiac?!
później będzie ok ;p
|
#4670 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4671 |
|
Raczkowanie
|
pszczola dziękuję za szczerą odpowiedź, cały czas śledze wątek i co ważniejsze rzeczy staram się zapisywać, ale jeszcze nie przebrnełam przez całość
ogólnie stwierdzam, że chyba wyprostuję włosy sama, po prostownicy też są takie jakby rzadsze, a jak większość z Was chcę prostownicę z życia codziennego wyrzucić zamawiam i dam znać jak mi poszło gdy przesyłka dojdzie. w między czasie będę pewnie miała jakieś pytania więc się jeszcze spotkamy. ogólnie efekty widzę spektakularne u Was
|
|
|
|
#4672 |
|
Zakorzenienie
|
mi się mniej przetłuszczają, ale przez to, że nie używam prostownicy
![]() cudownie jest iść w takiej pogodzie i nie martwić się o szopę na głowie ![]() Interesuje mnie odżywka Garnier Avokado i Shea- czy któraś z Was też jej używa?
Edytowane przez Papryczkaa Czas edycji: 2010-12-03 o 22:12 |
|
|
|
#4673 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
nawet nie bawiłam się w nakładanie jej od połowy włosow tak jak wiekszosc odzywek, tylko nakładałam na całości a włosy nie przetłuszczały się szybciej, polecam szczególnie że cena jest przyzwoita, ustrzeliłam jakąś promocję i kupiłam ją za 4,99.
|
|
#4674 | |
|
Przyczajenie
|
Cytat:
![]() Żeby moje włosy tak wyglądały.... Naprawdę super
|
|
|
|
|
#4675 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
ale zauważyłam że najlepiej na włosy po keratynie działa ta odżywka Artiste - chociaż jest okropna w konsystencji i niezbyt fajnie pachnie ale ma keratynę hydrolizowaną w składzie: https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,3...ca.html&next=1
|
|
|
#4676 |
|
Zakorzenienie
|
strasznie podoba mi sie efekt po prostowaniu keratynowym,chcialabym isc do fryzjera na ten zabieg,ale troche sie boje bo mam cienkie wlosy i obawiam sie efektu "zmoklej kury',czy zabieg mozna zrobic od polowy dlugosci wlosow?czy to bedzie glupio wygladac?
mam tez 2 pytanie- czy osoby z łuszczyca skory glowy moga poddawac sie temu zabiegowi? |
|
|
|
#4677 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
można od połowy długości włosów i jeżeli masz proste włosy to na pewno będzie ok. a z łuszczycą myślę ze by było nawet wskazane, ale radzę zapytać jeszcze fryzjera
|
|
#4678 |
|
Wtajemniczenie
|
ja robilam zabieg w sierpniu, moje pytanie to jak dlugo moge trzymac juz wczesniej otwarte butelki ??? narazie nie robie encanto bo strasznie mi wlosy wypadaja a nie chce ich jeszcze bardziej osłabic....
|
|
#4679 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Zapytam fryzjerke o ten zabieg jesli sie ma luszczyce.a czemu Ty myslisz,ze przy łuszczycy zabieg bylby wskazany? ![]() moze ktos na tym watku robil ten zabieg chorujac na łuszczyce skory glowy?? Edytowane przez astra85 Czas edycji: 2010-12-04 o 23:12 |
|
|
|
|
#4680 |
|
Rozeznanie
|
Jesli kogos interesuje tj kilka aukcji Encanto na allegro
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Fryzury i styling
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:48.

Przypomniałam sobie o szamponie Barwa Ziołowa Rumiankowym i teraz tylko tego używam
Nie wiem jak z pozostałymi szamponami tej firmy....No i kosztuje 3 zł
Można sprawdzić jak się sprawują pozostałe szampony tej firmy