|
|||||||
| Notka |
|
| Fryzury i styling Forum dla osób, które interesują się stylizacją fryzur oraz stylingiem. Chcesz pogłębić swoją wiedzę, podzielić się doświadczeniem? To miejsce jest dla ciebie. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4681 |
|
Przyczajenie
|
Dot.: Keratynowy CUD :D czyli prostowanie keratynowe
witam dziewczynki ;* Jestem zainteresowana kupnem encanto z kimś na współkę najlepiej jakby nas było 3/4 osoby... Jeśli jeszcze ktoś ma konto na ebayu itd to by bylo super
;*****
|
|
|
|
#4682 |
|
Rozeznanie
|
no allegro ruszyło niezle, a moim zdaniem dziewczyny bez sensu sprzedaja swoje zestawy, tylko po to by zarobić, za 3-4miesiace znowu bedą prostowały, i znowu szukaj zamawiaj i znowu płać. Zestaw po otwarciu mozna użyć do 12miesiecy a wg mnie nawet i dłuzej. Ja mam włosy za ramiona i 1zestawu zużyłam na 2 zabiegi. teraz kopiłam drugi zestaw i zrobiłam teraz tak by starczyło mi na 3 zabiegi. Butelki sobie stoją i czekają, nie wiadomo czy za te 3-4 miesiące będą na allegro, bo by kupić ten co teraz mam to w listopadzie musiałam sie naprawdę sporo naczekac (ok 2tyg) więc teraz nie mam zamiaru sprzedawac ich
|
#4684 | |
|
Rozeznanie
|
poszło ![]() ---------- Dopisano o 22:02 ---------- Poprzedni post napisano o 20:36 ---------- Cytat:
skład rumiankowego: Skład: Aqua, Sodium C 12-15 Pareth-3 Sulfate, Lauramidopropyl Betaine, Cocamide DEA, PEG-75 Lanolin, Sodium Chloride, Cocamidopropylamine Oxide, Hydrolyzed Keratin, Propylene Glycol, Chamomilla Recutita, Citric Acid, Parfum, 2-Bromo-2-Nitropropane-1, 3-Diol, 2-(4-tert-Butylbenzyl)propionaldehy de, Limonene, Cl 19140. (15.04.08) skład pokrzywowego: Sklad: Aqua, Sodium Laureth-2 Sulfate, Lauramidopropyl Betaine, Cocamide DEA, PEG-75 Lanolin, Sodium Chloride, Cocamidopropylamine Oxide, Hydrolyzed Keratin, Propylene Glycol, Urtica Dioica Extract, Citric Acid, Parfum, 2-Bromo-2-Nitropropane-1,3-Diol, 2-(4-tert-Butylbenzyl)propionaldehy de, d-Limonene, Cl 10020 (02.05.2008) pozostałe: https://wizaz.pl/kosmetyki/szukaj.php ---------- Dopisano o 22:13 ---------- Poprzedni post napisano o 22:02 ---------- chmielowy widze ze polecają więc chyba nie zawiera, więc chyba cała seria zawierac nie bedzie ![]() https://wizaz.pl/Fryzury/Porady-mist...-bez-silikonow
|
|
#4685 |
|
Marcelover ♥♥♥
|
tutaj info o silikonach https://wizaz.pl/forum/showpost.php?...postcount=3832
|
|
|
|
#4686 |
|
Zakorzenienie
|
nie wiem czy było wklejane, ale w tym wątku sa wypisane wszystkie szampony bez silikonów, jestem w szoku że avon się tam znalazł
http://www.wizaz.pl/forum/showthread.php?t=235025 |
|
|
|
#4687 |
|
Rozeznanie
|
thx
|
|
#4688 |
|
Przyczajenie
|
hej
chcialabym aby ktoras z dziewczyn co sie znaja na tym powiedziala co sadzi o tym zestawie czy warto go zamawiac czy nie. prosze o szybko odpowiedz tutaj jest link : http://cgi.ebay.com/FORMALDEHYDE-FRE...item1c17917789 |
|
|
|
#4689 |
|
Rozeznanie
|
większość z nas tutaj prostowała sie Encanto więc nie wiem czy znajdziesz tu jakąś szczerą poradę.
|
#4690 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4691 |
|
Rozeznanie
|
póki co nie moge ich niegdzie znalesc, ani SP, ani rossman grrrr
|
|
#4692 |
|
Zakorzenienie
|
kupie kazda ilosc keratyny chetnie 1/3 prosze bo potrzebuje na swieta
|
#4693 |
|
Rozeznanie
|
zerknij na allegro.... może znajdziesz coś dla siebie
|
#4694 |
|
Zakorzenienie
|
na allegro sa same licytacje ktorych ceny pewnie siegna zenitu a poza tym ja nie chce calego zestawu.
|
#4695 |
|
Rozeznanie
|
większość jest zestawów uzywanych.... napisz do któregos sprzedawcy może zakończy aukcje przed czasem, a może i ktoś tu sie odezwie.
Powodzenia!!
|
#4696 |
|
Rozeznanie
|
|
|
|
|
#4697 |
|
Rozeznanie
|
tez myslałam o supermarkecie ale w galeri mokotów w carrefour nie ma
|
#4698 |
|
Raczkowanie
|
allegro śledzę od 2 tygodni. encanto używane przewyższa cenę 260 zł tak jak pisze pszczoła. przegrałam już dwie licytacje. a wczoraj weszły całe zestawy po 240 kup teraz . no i kupiłam. czekam na paczuszkę i będę robiła w następną środę bo w poprzednią farbowałam. nie mogę się doczekać kiedy będą proste
|
|
|
|
#4699 |
|
Przyczajenie
|
czesc dziewczyny
![]() sluchajcie mam takie pytanie zamowilam keratyne od dziewczyny ktora zamawiala od earlgrey, podobno 2/3 odsprzedawala. W koncu przyszla i ten treatment jest caly...co mnie dziwi..ale moje pytanie jest takie jaka powinna byc ta konsystencja treatmentu do prostowania? bo ja mam strasznie plynna wodnista? takapowinna byc? z gory dzieki za odpowiedz
|
#4700 |
|
Szara Eminencja
|
Najrzadszy jest szampon. Treatment i post też są rzadkie ale nie takie jak szampon. Na pewno nie są gęste
|
|
|
|
#4701 |
|
Rozeznanie
|
Witam.
Od lat prostowałam swoje mocno kręcone włosy kremami prostujacymi (różnymi relaxerami), przez co są bardzo łamliwe i suche, niestety do tej pory była to jedyna mozliwość, żebym mogła je rozczesać bez szarpania, poza tym duzo lepiej mi się układaja i są łatwiejsze w pielęgnacji. Niedawno jednak obejrzałam na youtubie filmy o prostowaniu keratynowym. Zamówiłam juz zestaw szamponu i keratyny (po 100ml) i za jakieś 2 tygodnie będę miała robiony zabieg. Mam pytanie czy ktoś prostował już włosy tymi kosmetykami i ma ewentualnie jakies uwagi albo może cos więcej opowiedziec o tym jak się spisały? http://cgi.ebay.co.uk/QOD-Max-Brazil...item230c094254 Drugie pytanie dotyczy pielęgnacji po zabiegu. Jak mówiłam mam suche włosy i nawet jesli zabieg poprawi ich kondycje to pewnie wciaż bedą miały tendencje do wysuszania. Przegladałam troche wątek ale nadal nie nie wiem jaki szampon i odzywka będą dla mnie najlepsze. Zwykle szapony ziołowe kojarzyły mi się z włosami przetłuszczającymi się. Wiekszość kosmetyków tutaj podawanych były do włosów normalnych lub przetłuszczajacych się. Poza tym czy mozna uzywać wszystkich innych kosmetyków normalnie: lakierów, pianek, sprayów, balsamów? Bardzo proszę o odpowiedz. ![]() : prosi:
|
#4702 |
|
Raczkowanie
|
mogę się mylić, bo nie jestem specjalistą, ale wydaje mi się, że kręcone włosy mają ogólnie tendencję do przesuszania bo naturalna wydzielina skóry głowy nie jest w stanie łatwo się po nich przemieszczać i chronić. polecane są szampony ziołowe etc, głownie dlatego, że wizażanki po prostowaniu cierpią na przetłuszczanie, prawdopodobnie za pośrednictwem szamponu babydream, który jest łagodny i nie dawał rady
jak cos zle mówię to bijcie
|
#4703 |
|
Raczkowanie
|
Dziewczyny, mam taki problem : mówicie, że farbowanie lepiej zrobic 2 tyg przed lub po Encanto i sądzę, że chyba lepiej by było przed, bo później keratyna może się wypłukać...No, ale jeżeli zrobie 2 tyg. przed, to do Encanto już bede miala odrosty i znów bedę musiała zrobić...A wtedy efekt zabiegu nie bedzie się już tak dlugo i dobrze trzymał.. Jak myślicie co mam z tym zrobić? :P
|
|
|
|
#4704 |
|
Raczkowanie
|
ja farbowałam w zeszłą środę. encanto będę robiła za tydzień .jakiś odrost będzie na pewno. ale wolę zrobić po farbowaniu tak jak pisały wcześniej dziewczyny. odrost zrobię w styczniu wiec na jedno wyjdzie.
---------- Dopisano o 12:56 ---------- Poprzedni post napisano o 12:52 ---------- moje encanto już przyszło. czytam wcześniejsze posty i mój treatment też jest rzadki. Rzadszy od szamponu. |
|
|
|
#4705 |
|
Rozeznanie
|
A czy cena 420zł za:
-Brazilian keratin Szampon (473ml.) -Brazilian keratin treatment (473ml.) -Brazilian keratin odżywka (473ml.) to dużo bo sie zastanawiam na ?
|
#4706 | |
|
Marcelover ♥♥♥
|
Cytat:
Wydaje mi sie ze na moje wlosy wystarczyloby na 8zabiegow, moze troche wiecej, bo ja z butelki 236ml zuzylam moze 1/6 lub 1/5 treatmentu. No ale kazdy ma inne wlosy, ja nie mialam ich zbyt duzo i zbyt grubych ale oplacac sie oplaca bo mniejsze butelki chodza po ok 240zl a to jest podwojna pojemnosc za 420
|
|
|
|
|
#4707 |
|
Raczkowanie
|
Cześć dziewczyny,
no, mój zestaw ENCANTO już dotarł. Zamawiałam na eBayu od Sprzedawcy "encantodobrasil". Kupiłam 27.11., 08.12. paczka była u mnie (szybko jak na USA, prawda?) Dzisiaj zakupiłam grubsze, gumowe rękawiczki, maskę z filtrem i pędzelek do nakładania. Jutro zabieram się za zabieg (ewentualnie w niedzielę). Jutro mijają dokładnie 2 tygodnie po farbowaniu, więc pora na zabieg idealna Boję się trochę tego encanto, bo zabieg będę robić sama, więc nie wiem, czy wykonam wszystko prawidłowo (np. to nakładanie 1cm od skóry, szczególnie z tyłu głowy...) No i że w połowie zabiegu ręce mi tak omdleją, że nie będę miała siły robić dalej... ![]() Powiedzcie mi jeszcze jedno... w instrukcji jest napisane, że po nałożeniu keratyny czekamy 15 min. Rozumiem, że to 15 min. od momentu nałożenia keratyny na ostatnie pasmo włosów?
|
|
#4708 |
|
Przyczajenie
|
VIZZ28,
tak, 15min, po nałożeniu całej keratyny, na ostatnie pasmo . I nie martw się ja też robiłam sama , też miałam wątpliwości czy wykonam to dobrze. Przyznam, że zabieg jest pracochłonny i w kilku miejscach dotknęłam skóry, bo nie żałowałam keratyny , ale nic się nie stało (nie jestem uczulona na ten produkt). Zabieg wykonywałam w połowie sierpnia. Teraz moje włosy wracają już do stanu "przedkeratynowego" ale wyglądają wciąż dobrze, lekko się puszą i falują . Zaczęłam je też olejować, i wróciłam do naturalnego koloru.
Edytowane przez basiab30 Czas edycji: 2010-12-10 o 21:40 Powód: literówka :) |
|
|
|
#4709 |
|
Rozeznanie
|
hej, ja też jutro będę robić zabieg. jeszcze chciałam się tylko upewnić, prostujecie pasemko siedem razy i później następne pasemko itd czy prostujecie całą głowe naraz iii później powtarzacie to siedem razy?
Nowe wątki na forum Fryzury i styling
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:51.

;*****

Przypomniałam sobie o szamponie Barwa Ziołowa Rumiankowym i teraz tylko tego używam
Nie wiem jak z pozostałymi szamponami tej firmy....No i kosztuje 3 zł