![]() |
#991 |
Wtajemniczenie
|
Dot.: Indyjskie makijaże cz. II
Ja na razie nie pokarzę zdjęcia-bo nie mam kohla godnego mojego zdrowia i uwagi
![]() ![]()
![]() |
#992 |
Raczkowanie
|
chodzilam juz po sklepach arabskich i indyjskich ale te kohle co znalazlam wiedzialam ze maja olow
jak na razie uzywam kohl od guerlain'a |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#993 |
Zadomowienie
|
Mój khol jest w takiej metalowej tubeczce z patyczkiem, ale raczej nie nakładam go na wewnętrzne strony powiek (tylko rzadko do wieczorowego makijażu) ale stosuję jak eyeliner robiąc nim kreskę na górnej powiece. Spisuje się o niebo lepiej niż inne maziaki do oczu, nie odsypuje się, prawie nigdy nie robi ksero, nie blaknie i prawie nie schodzi, nie muszę robić poprawek w środku dnia.
Poza tym, Indiami, Bollywoodem i wszystkim, co indyjskie jestem zafascynowana od dawna, zanim zaczęła się na to moda to ja już marzyłam o sari i egzotycznych podróżach, tym bardziej cieszy mnie, że teraz łatwiej dostępne są różne orientalne kosmetyki, ładnie pachną i dają super efekty ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#994 |
Rozeznanie
|
eh, chyba muszę was poprosić o pomoc bo w wyszukiwarce niewiele jej niestety znalazłam
![]() chcę sobie sprawić nowego khola [choć mój jeszcze jest i jeszcze działa, ale po prawie 3 latach chyba czas zmienić.. :/], i boję się kupić skrajnego bubla z ogromną zawartością ołowiu, a przyznacie, że teraz allegro pęka w szwach od podobnych kholi ![]() wyszukało mi, że ponoć bezpieczny jest ten w żółtej buteleczce.. czylli jaki? http://allegro.pl/item487411109_arab...m_gratisy.html http://allegro.pl/item484378606_khol...ipt_orien.html http://allegro.pl/item489422496_kohl..._oryginal.html czy w ogóle jeszcze inien? ![]() od jakiegoś czas zastanawiam się nad kholami marki blue heaven [wyszukiwarka nic mi nie znalazła, aż się boję pytać bo widziałam ochrzany za takie banalne pytania ;P] są w sztyftach, więc nie wiem jak z trwałością i używaniem tego. http://allegro.pl/item485064627_prom...en_nowosc.html tu nawet zdjęcie składu jest http://allegro.pl/item482260420_blue...hl_z_ndii.html no i jest jeszcze ten w czarnej buteleczce firmy eve, gdzieś mi przed oczami przeleciało że niby firma godna zaufania, bo firma kosmetyczna, a nie jakieś byle co.. tylko w tym nadmiarze informacji już się pogubiłam ![]() http://allegro.pl/item491540580_kohl..._wys_5_zl.html a najbardziej kusi mnie ten http://allegro.pl/item482177283_najl...bollywood.html pewnie dlatego, że ma taki ładny turbo czarny opis ![]() swój mam taki egipski [występujący w wielu kolorach], obecnie nie ma go na żadnej aukcji, jestem zadowolona bo jest trwały, ale wiadomo, każdy chce zmian i nie chce kupować takiego samego ![]() wiem że sporo powrzucałam tu aukcji.. może jak żaden z tych, to mi polecicie jakiś? trwały i czarny? ![]() pozdrawiam wszystkich co dobrnęli do końca ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#995 |
Zakorzenienie
|
przypomniałam sobie o kohlowym wątku
![]() Black_sun - chyba już za późno na odpowiedź ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#996 |
Rozeznanie
|
zgadza się, za późno
![]() ![]() i o ile sztyft sprawuje się super - kreska wewnątrz powieki to sekunda, nieźle teź robi kreski na górnej powiece - jako normalna kredka stosowany. zmywa się z powiek dość ciężko samym płynem do mycia, płyn do demakijażu nie ma już kłopotu. trwałość wewnątrz oka dobra, ale dzięki temu, że to sztyft - można go nosić i robić poprawki bez ryzyka wypaprania siebie proszkiem ![]() natomiast ten kohl eve.. to jakaś porażka moim zdaniem :/ przez trzy lata używałam khola w proszku więc wydawało mi się, że umiem się nim umalować, a tu klops :P patyczek jest beznadziejny [malutki i z nierówną końcówką], więc szybko zaczęłam używać patyczka od strego khola. proszek nie bardzo trzyma się patyczka, za to chętnie ląduje pod oczami [ze starym kholem tego nie było.. z patyczka prosto na oczy i żadnych zabrudzeń]. błyskawicznie znika, rozmazuje się, jeszcze nie udało mi się nim zrobić dobrych kresek wewnątrz powieki, zawsze musiałam poprawiać starym kholem lub tym kajalem w sztyfcie. nie wiem co to za "szit" i dlaczego taki fatalny. z początku proszek wyglądał ok, drobniutki bardzo czarny pyłek, ale oka się nie trzyma. będę próbować dalej, ale no obawiam się, że wywalone 14 PLN :/ |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#997 |
Zakorzenienie
|
chyba się skuszę na sztyft
![]() Kohl Eve - był dla mnie wspaniały - na poczatku... potem okazało się, że proszek jest przyklejony do ścianek opakowania i trzeba było nieźle się napocić, żeby go wydrapać - poza tym przestał się trzymać oka...może był stary ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#998 |
Zakorzenienie
|
![]()
![]() |
#999 |
Przyczajenie
|
Wita dziewczyny!! Jestem nowa na forum
![]() ![]() i czy warto kupic ten produkt?? a moze któraś z was już go wypróbował i wię który jestnajlepszy ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1000 |
Wtajemniczenie
|
ja z kolei mam informacje ze kohl shahnaz jest bardzo dobry i bez ołowiu, bywa na allegro w cenie ok 30 zl, ale juz na ebayu z Indii sprzedają go po np. za cene 1$
![]() tak sie powoli zbieram do kupienie tego khola z ebayu ale mam male watpliwosci co do tej ceny, moze to jakis nieoryginany khol, skoro taki tani? moz ektos kupowal w ten sposob? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1001 | |
Nie depcze krokusów
|
Cytat:
![]()
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysły na prezent
![]() |
#1002 |
Wtajemniczenie
|
ups wysłał mi sie post 2 raz, przepraszam
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1003 |
Zakorzenienie
|
oddale sie odrobine od tematu makijazu... znalazlam film o usuwaniu wloskow nitka.... to stara, egipska metoda...
spojrzcie, jak piekny ksztalt brwi osiaga sie tym sposobem - http://pl.youtube.com/watch?v=K_1CtJ...eature=related wiecej o nitkowaniu - http://www.otopr.pl/pr/nitkowanie-de...,art,2940.html http://www.info-pol.com/nitkowanie.htm Edytowane przez carolinascotties Czas edycji: 2009-01-14 o 18:11 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1004 |
Nie depcze krokusów
|
Wow! I bezkrwawo
![]()
![]() |
![]() |
#1005 |
Zakorzenienie
|
ja teraz testowala sztyfcik blue heaven mam nadzieje ze bedzie dobry bo juz mi sie nie chce meczyc z tymi proszkami!
![]()
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#1006 |
BAN stały
|
Jak byłam mała, to pamiętam, że cały rok czekałam zawsze na Miss World, czekałam do późnych godzin nocnych
![]() JEZU JAK BYM CHCIAŁA MIEĆ TE PIĘKNE OCZY, CZARNE WŁOSY... I żeby do mnie pasowały takie makijaże |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1007 |
Raczkowanie
|
wiecie. wydaje mi sie, ze kohl nie jest juz tak popularny w Indiach, albo po prostu trzeba wiedziec, gdzie go szukac. jak bylam tam i pytalam w prawie kazdym napotkanym kosmetycznym (
![]() ![]()
.oO Edytowane przez leweloff Czas edycji: 2009-01-19 o 14:05 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1008 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1009 |
Raczkowanie
|
ee troche ponad 100 rupii, czyli.. 6 zl? juz nie pamietam jak przeliczalam
![]()
Okazje i pomysły na prezent
![]() |
#1010 | |
Zakorzenienie
|
![]() Cytat:
![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1011 |
Raczkowanie
|
ja, jakbym tylko moga i miala troche kasy, to zaraz bym sie spakowala i mnie by tu nie bylo! eh. hlip.
tylko tym sztyftem nici z cienkiej krechy.
![]() |
#1012 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1013 |
Przyczajenie
|
Hej dziewczyny poczytałam troszkę o kohlu i chciałabym taki zakupic czarny. Gdzies na forum widziałam ze chyba któraś z Was zajmuję się sprowadzaniem kohli ... ale jakoś teraz nie moge znaleśc na forum tego... dlatego pytam czy jest możliwosc aby zakupic taki kohl u którejś z Was???? Wiem że można zamówic na allegro ale wy już na forum jestescie dłużej i macie sprawdzone i wypróbowane kohle.. czekam na Wsza odpowiedz będe wdzięczna....
![]() Pozdrawiam i czekam.... |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1014 |
Zakorzenienie
|
Dimiti i jak sprawuje się Blue Heaven ?
Czy kolor jest smoliście czarny, czy kohl jest trwały i nie rozmazuje się, czy ten stożek jest solidny (mam wrażenie, gdy na niego patrzę, że może łatwo się złamać) ? ![]() Mój kohl w proszku się kończy i teraz chciałabym jakiś w sztyfcie ![]()
![]() |
#1015 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1016 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1017 |
Zakorzenienie
|
Moja kolezanka z grupy z wizażu potrafi nitkowac
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1018 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() póki co znalazłam jeden salon w Chorzowie ![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1019 |
Przyczajenie
|
Kurcze, ale fajnie się te hinduski maluą
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#1020 | |
Zakorzenienie
|
Re: Dot.: Indyjskie makijaże cz. II
Cytat:
![]() a wlasnie zastanawialam sie od jakiegos czasu, czy nitkowanie jest w czyms lepsze niz wyrywanie peseta/depilowanie tradycyjne?
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 16:58.