|
|
#1561 |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Indyjskie makijaże
A ja jeszcze dodam jako ciekawostke ze istnieja khole w kremie. Ja mam taki z Indii. Zaleta jest ze sie nie sypie.
A naklada sie go szklana cieniutka bagietka. |
|
|
|
#1562 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#1563 |
|
Wtajemniczenie
|
Bee masz tez taki??
|
|
|
|
#1564 |
|
Zakorzenienie
|
no nie mam właśnie...
(ale kcem! )
|
#1565 |
|
Zakorzenienie
|
Wyczytałam cały wątek- ale miochoty na tego khola zrobiłyscie
![]() No i te prześliczne makijaże Kochane - sezor wiosenny powoli sie zaczyna- żadna się nie wybiera do Tunezji na wczasy?
|
|
|
|
#1566 |
|
Raczkowanie
|
No właśnie
To już troche stary wątek ale jak ktoś chce się pozbyć khola albo wyjezdza w arabskie rejony to ja tez sie pisze
|
|
|
|
#1567 |
|
Raczkowanie
|
A mnie nie wychodzi [beksa]
mam ten brązowy z Allegro - w szklanej buteleczce i juz kombinowałam na wszystkie sposoby Ten pyłek dostaje mi się do oczu i kłuje, coś jakbym sobie zwykłego cienia do powiek nasypała (juz ktoś z Was pisał wcześniej, ze tez tak ma). A ta kreska, co to miała być wewnątrz oka to jakaś taka niejednolita. Zadnego efektu chłodzenia ani wybielania nie ma. Kurcze, a moze ja coś robię nie tak? Buuuuu |
|
|
|
#1568 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Mi też nie wychodzi!! Ani kreska, ani żadnego wybielenia!!
|
|
|
|
|
#1569 |
|
Raczkowanie
|
i jeszcze to co mi powpadało do oka to potem "wychodziło" w kącikach oczu i co jakiś czas musiałam to wyciągać, bo wyglądało fatalnie I zła jestem strasznie. Dobrze, ze chociaż nie jestem sama ![]() Moze z czasem coś zacznie wychodzić. Buźka! |
|
|
|
#1570 |
|
Wtajemniczenie
|
Przeczytałam prawie cały wątek,opisy przyrody pominęłam..
i nie znalazłam nic na temat khola w kolorze fioletu lub śliwki.Czy ktoś posiada taki,jeśli tak to gdzie kupił ? |
|
|
|
#1571 |
|
Raczkowanie
|
A co to jest sisco -tur w Wawie?? i gdzie to jest? No i czy mają tak czarnego albo grafitowego khola??
Moze to dziwne pytanie ale mieszkam w Warszawie od niedawna i nie znam miastaDzieki |
|
|
|
#1572 |
|
Wtajemniczenie
|
Ale gafa ! Pomyliłam nazwy,ale byłam blisko
Sirocco tur :http://sirocco.turystyka.net/Czarny mają na pewno. |
|
|
|
#1573 |
|
Raczkowanie
|
Dzięki
pewnie sie tam niebawem wybiore |
|
|
|
#1574 |
|
Wtajemniczenie
|
Podnoszę temacik,czekając na info o śliwkowym Kholu.
|
|
|
|
#1575 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1576 |
|
Wtajemniczenie
|
Po 19 zł,mają rózne kolorki.
|
|
|
|
#1577 |
|
Raczkowanie
|
hey, mam małe pytanko . Czy któraś z was kupiła ten kohl z allegro? podaje adres: http://www.allegro.pl/item95328101__...ory_b_c_m.html
warto??? z góry dziekuje za szybko odpowiedź |
|
|
|
#1578 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1579 |
|
Wtajemniczenie
|
Możecie zbanowac, ale musze sie teraz wypowiedziec - ten kohl wcale nie różni sie od tego na zdjęciu. Z racji tego, że jest to produkt arabski zdarza się, że na buteleczce jest inna naklejka i to wszystko!!! A takie komentarze są wynikiem tego, że kohla kupują osoby które nie mają zielonego pojęcia co to jest kohl, do czego służy i gdzie jest produkowany. Są to najbardziej oryginalne kohle, przywiezione z Kairu oraz Luxoru.
|
|
#1580 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1581 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
#1582 |
|
Wtajemniczenie
|
Ludzie kupują kohla nie wiedząc co to jest i do czego służy. Oczekują, że kohl będzie zapakowany w piękne pudełeczko z ulotką itp. a dostają szklaną buteleczkę z naklejką czasami krzywo naklejoną (niestety Arabowie nie dbają o szczegóły) i wypisują komentarze w stylu:
-"Paczka dotarła szybciutko, towar dobrze zabezpieczony i za to plus. Niestety otrzymany towar nieco różnił się od opisu i zdjęć, mam wrażenie ze opakowanie nie było pełne (chociaż mogę się mylić). Ogólnie w porządku" i podobne. Pozatym prawda jest tak ze efekt białej gałki ocznej oraz uwydatnianie koloru tęczówki oka daje tylko kohl czarny.
narodziny mojej cudownej córeczki Sashy Edytowane przez daphne81 Czas edycji: 2006-04-02 o 14:07 |
|
|
|
#1583 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
(mówię o suku), a towar czasami adaptuje się do sprzedaży na oczach klienta... Np. kiedy kupowałam kiedyś bransoletkę nie spodobało mi się, że była lekko zaśniedziała. Powiedziałam to sprzedawcy, ale rzekł, że to nic takiego i że to normalne. No, ale mi taka odpowiedź oczywiście się nie spodobała i już nie chciałam jej kupować. Wieć wtedy sprzedawca się zreflektował, wziął bransoletkę, swój sweter zaczął opluwać bransoletkę, chuchać na nią i polerować swetrem. Ale miałam minę.... No i kupiłam bransoletkę
|
|
#1584 |
|
Rozeznanie
|
witam
to i ja coś od siebie jeszcze dorzucę, jako że kupowałam kohl na allegro właśnie od daphne81, i jak dla mnie komentarze niezadowolonych kupujących bo "naklejka była krzywo i zakrętka w innym kolorze niż na zdjęciu" są ciut śmieszne mój kohl ma lekko krzywą naklejkę i nie rozpaczam nie wiem, nie chcę żeby to brzmiało jak reklama.. ale ja tam z niego jestem bardzo zadowolona trochę czasu potrzebowałam na naukę obsługi żeby nie wylądowało wszystkoi na policzkach etc. ale warto było, bo wygląda bosko i jest cholernie trwałe pozdrawiam
|
|
|
|
#1585 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1586 |
|
Raczkowanie
|
a mnie nadal nie wychodzi
![]() Kohla mam właśnie od Daphne i widzę, ze jest oryginalny i w ogóle wszystko z nim w porządku, tylko chyba ze mną nie bardzo ![]() Tym plastikowym patyczkiem co jest na zatyczce nie potrafię, próbowałam innymi rzeczami a i tak mi nie idzie. Kurcze, dziewczyny, moze macie jakiś sprawdzony patent na nałozenie tego kohla Buziaki
|
|
|
|
#1587 |
|
Rozeznanie
|
witam
ten plastikowy patyczek nie jest taki zły.. w moim przypadku świetnie się sprawdza do narysowania kreski na wewnętrznej dolnej powiece robię to tak, że bardzo delikatnie i lekko "maczam" ten patyczek w kohlu.. ale naprawde delikatnie tak że patyczek ma minimalmą ilość kohla na sobie, bo inaczej to się wsystko osypuje i kohl jest i w oku i na całej twarzy i na biurku do rysowania kreski na powiece [jak eyelinerem] używam cienkiego pędzelka lekko zwilżonego w wodzie. to chyba kwestia wprawy żeby dobrze wychodziło.. pozdrawiam
|
|
|
|
#1588 |
|
Raczkowanie
|
dzięki black_sun
![]() będe próbować, moze w końcu się nauczę
|
|
|
|
#1589 |
|
Wtajemniczenie
|
Ja i moja mama stosujemy czarnego kohla tylko na wewnętrzną dolną powiekę oka i używamy jedynie tego plastkowego patyczka dołączonego do opakowania. Jeśli chodzi o kolorowe kohle to ja stosuje je jako cienie do powiek a nakłada je pędzelkiem.
|
|
#1590 |
|
Zakorzenienie
|
Berry, może leciutko zwilżyć ten plastykowy patyczek i wtedy nakładać?
Daphne, a te assuańskie czarne wybielają oko? Czy jest efekt chłodu?? |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Makijaż - pytania do wizażystki
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 04:19.

(ale kcem!
)

i jeszcze to co mi powpadało do oka to potem "wychodziło" w kącikach oczu i co jakiś czas musiałam to wyciągać, bo wyglądało fatalnie 

jestem również