![]() |
#421 |
Raczkowanie
|
Dot.: Indyjskie makijaże cz. II
Dziewczyny, super zdjecia! I want more!
![]() Kurde, a u mnie skrzynka nadal swieci pustkami! Mam nadzieje, ze dzis lub jutro bede miec awizo. W koncu ile dni moze isc jeden malutki khol! ![]() Ciekawe jak mi wyjdzie moj pierwszy makijaz z kholem. Bo mam dziwne wrazenie, ze bede wygladac jak kominiarz, ktory wyszedl z komina. Cala umorusana w czarnym pyle ![]()
![]() |
#422 |
Raczkowanie
|
moj kohl jest dosyc trwaly, ale bez problemu mozna go zmyc zwyklym tonikiem, co prawda nie tak szybko jak zwykly makija, ale nie ma zadnych sladow jak sie dokladnie umyje oczka. mialam okazje stestowac wczoraj kohl na imprezce clonocnej, spisal sie super - przedewszystkim nie rozmazal sie, zmniejszyla sie tylko jego intensywnosc, ale to i tak dopiero pod koniec imprezy. ogolnie musze przyznac, ze jestem zadwolona z mojego nabytku
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#423 |
Raczkowanie
|
Zamówiłam ten sam khol co carolinascotties ale w ogóle nie jestem zadowolona
![]() ![]()
![]() |
#424 |
Zakorzenienie
|
to az strach pomyslec jaki bedzie ten moj za 16 zl.haha dzisiaj mam go dostac. tez bede jak kominiarz
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#425 |
Zakorzenienie
|
no widzę, że nie jestem sama niezadowolona z zakupu kohla. A zła jestem ,jak nie wiem co. No nic to, dobrze, że przynajmniej kilka z nas jest zadowolonych, tylko pozazdrościć.
![]() ![]() bess ,nic sie nie martw, moze sie okazać, że ten Twój właśnie za kilkanaście złotych będzie tym oryginalnym, w końcu, kohle w krajach arabskich kosztują około 3 USD... |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#426 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#427 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]()
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#428 |
Raczkowanie
|
Wreszcie mam swoj khol!
![]() Jak kolezanka wyzej, owy khol nie wybiela mi bialka oka. Ale to nic-od tego mam krople visine ![]() Wczoraj na wieczor zrobilam probe generalna. Pomalowalam jedno oko dla porownania. Efekt bardzo ladny. Oko z kholem mialo bardziej mroczny wyglad niz to "zwykle" z uzyciem kredki. To tak jak uzycie tuszu pogrubiajacego do rzes. Efekt 3x mocniejszy ![]() Obawialam sie, ze nie poradze sobie z nakladaniem khola, ale zrobilam to rachu-ciachu. Tak jak kredka. Tylko ten pylek strasznie fruwa przy wyciaganiu z buteleczki ![]() Dzis umalowalam sie nim do pracy, tylko delikatniej niz wczoraj. Khol nadal jest nad rzesami, nie sciera sie. Gdy stosowalam kredke to poznym popoludniem ona znikala znad lini rzes. Mi w kacikach oczu tez sie zbiera khol. Po prostu zawsze jakis pylek przedostanie sie na galke oczna, a wtedy lpowieki i lzy jak wycieraczki sciagaja "kurzyk" w kacik oka. Wystarczy patyczkiem kosmetycznym czy nawet ostronie reka sobie oko przeczyscic ![]() Co jeszcze...mam na oczach khol juz 12 h i zauwazylam ze pod linia rzes zrobil sie "cien", cos jak a'la przydymiony makijaz. Nad linia rzes khol nadal jest ![]() Ogolnie jestem zadowolona, chociaz to nie jest spektakularny efekt, jak przy prawdziwych indyjskich makijazach. Uff, ale sie opisalam ![]()
![]() |
#429 |
Wtajemniczenie
|
Weszłam w posiadane Khola.. a konkretnie kredki z kholem by RubyRose
![]() choć pozosaje wiele do życzenia ![]() ![]()
![]() |
#430 |
Zakorzenienie
|
ja juz uzywam kohla 2 dzien,nie trzyma sie tak dlugo jak moj idealny eyeliner i po paru godzinach robi mi sie cos jak smokey eye,ale wlasnie takie zawsze chcialam miec a nigdy nie umialam zrobic wiec tez jestem zadowolona
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#431 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Mały off topic - aprzybyla- zmieniłaś avatar, prawda? podoba mi się ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#432 |
Wtajemniczenie
|
![]() a co do khola - oto link do aukcji i zdjecie ![]() kredka ruby rose z kholem
![]() |
#433 |
Konto usunięte
|
Tyle, że my tu cały czas dyskutujemy o wyższości kohla nad kredką (z kohlem w nazwie czy bez)
![]() Ale pewnie lepszy rydz niż nic ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#434 |
Przyczajenie
|
Melduje się posiadaczka khola w złotym opakowaniu Hashmi Kohl Aswad
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#435 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
![]() |
#436 |
Raczkowanie
|
Czy któraś z Wizazanek mająca dostęp do tego cudeńka byłaby tak uprzejma, aby kupić i wysłać mi czarny khol? Jeśli tak to proszę o kontakt na PW
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#437 |
Wtajemniczenie
|
chyba sie nad kholem [original] zastanowie... narazie musze sie obejsc rydzem
![]()
![]() |
#438 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#439 |
Raczkowanie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#440 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#441 |
Przyczajenie
|
![]()
Kohl uwielbiam
![]() ...ale... (opowiem Wam ciekawostke...) posiadam 2 identyczne kohle z tego samego zrodla i jeden jest idealem, a drugi jest tylko dobry. Wady sa takie: *wyjmuje sie go zdecydowanie za duzo, a proby otrzepania koncza sie umalowaniem calej lazienki ![]() czy to nie dziwne ![]() roznica miedzy nimi jest taka, ze ten idealny (chwilowo nie w moich rekach) spadl i rozsypal sie, wiec zostalo go troche mniej, a ten drugi jest jakby bardziej wilgotny... Nie zmienia to jednak faktu, ze uwielbiam oba, nawet ten, z ktorym musze troche powalczyc ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#442 |
Zakorzenienie
|
Jak któraś chce, to mam do wymiany khol tunezyjski - wątek w podpisie
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#443 |
Raczkowanie
|
a ja nie wiem co sie stalo z moim kohlem, bo raz jak nim pomalowala oczka to potem na drugi dzien mialam strasznie czerwone
![]()
![]() |
#444 |
Zadomowienie
|
Śliczne te indyjskie makijaże... ja znalazłam w sieci tylko cośtakiego.
Btw ostatnio dwie obce osoby (fryzjerka i chłopak w klubie) powiedzieli że wyglądam jak hinduska, co bardzo mnie rozbawiło. Że tylko tej kropki między oczami mi brakuje ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#445 |
Zakorzenienie
|
łojej ze tez ta pani musi mnie przesladowac:/
daj lepiej swoje zdjecie ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#446 |
Zakorzenienie
|
o właśnie, popieram!
![]()
![]() |
#447 |
Zakorzenienie
|
znalazłam super stronkę o historii tego cudeńka, właśnie przed chwilą ciocia przywiozła z Tunezji khola w żółtym pudełeczku z okiem
![]() http://www.hennapage.com/harquuspdfs...rma%20black%22
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#448 |
Wtajemniczenie
|
może to będzie trochę offtopowo, ale przed cwila natkęłam się na allegro na aukcję z białym kohlem . Ponieważ zawsze mam problem z zamieszczeniem linka
![]() Kobiety! Czy któraś juz używałata taki kohl? A jeżeli tak to ![]() całuski |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#449 |
Zakorzenienie
|
pewnie manhatan ?
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#450 |
Wtajemniczenie
|
bess - tak -to ten. Też mi sie to wydaje dziwne. Zawsze uważałam,że kohl musi być czarny żeby spełniał swoje zadanie / wybielanie białek i ochrona oczek/. Potem jak zaczęłam "wpadać" na kohle np. brązowe lub zielone - to pomyślałam -"dobra , dodali kolorowego pigmentu" ale jak czarny kohl można wybielić???? Wydaje mi się ,że to jest "coś- nie wiadomo co" a tylko żeby uatrakcyjnić nowy produkt /na podstawie rosnącej popularności kohla/ firma nazwała to "kohlem".
Osobiście używam często białej kredki wew. oka i może ten biały "kohl" jest bardziej trawały? Już sama nie wiem... ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 14:41.