![]() |
#811 | |
Rozeznanie
|
Dot.: Indyjskie makijaże cz. II
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#812 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() tylko, że ona dopiero na pierwszym roku...
![]() |
![]() |
#813 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#814 |
Raczkowanie
|
szkoda ze nie mozna go kupić w polsce :-(
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#815 |
Przyczajenie
|
Czytam,że poszukujecie Kholi do oczu
![]() ![]() Edytowane przez Anahstasia Czas edycji: 2007-12-01 o 10:04 Powód: reklama |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#816 |
Raczkowanie
|
kurcze, ja też zamarzyłam o kholu... i jedyne dostępne dla mnie są na allegro. a propos tego ołowiu, to nie jest tak, że jeżeli allegrowicz zapewni, że produkt nie ma ołowiu, a okaże się że ma to można go pociągnąć do odpowiedzialności?
którą aukcję byście polecały jako najbezpieczniejszą? ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#817 |
Przyczajenie
|
![]()
ja miałam Kohl
![]() hmm moje oczko po pomalowaniu wyglądało tak http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/...4730adbf1.html hmm tyle, ze mój kohl zaginął gdzieś w akcji i zastanawiam się nad zamówieniem kolejnego... Ten dawał fajny efekt ale jak wg mnie nie trzymał się na oku a to chyba priorytet xD Laski poradźcie coś ![]() Zastanawiam się nad tym w żółtym opakowaniu co rzekomo chłodzi oko i ma szklany patyczek ale mam mieszane uczucia xD zapomniałam górna kreska jest robiona liner'em xD tylko dolna wewnatrz oka jest kohlem ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#818 |
Raczkowanie
|
Na początku byłam zachwycona kohlem w żółtym opakowaniu, ale w sumie nie jest on trwały, dośc szybko "spływa" z oka i rozmazuje się. Może mi się wydaje, ale z czasem jest on coraz mniej trwały..
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#819 |
Raczkowanie
|
witam!
bardzo podoba mi się indyjski makijaż, chciałabym się nauczyć malować tak oko. Może macie jakieś wskazówki? wklejam kilka zdjęć ![]() ps: nie wiem czy dobrze trafiłam ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#820 |
Rozeznanie
|
Bardzo proszę o porade!!!
Zakupiłam ostatnio z mamą ten oto khol: http://www.allegro.pl/item292443883_...hmi_kohl_.html KAJAL HASHMI Czy wiecie czy on może być niebezpieczny dla zdrowia? Ktoś go tez ma??? Wywalić jak jest na "czarnej liście"???? Zakupiłam bo sporo osob go kupilo wiec kierowalam sie tym ze jak duzo osob kupuje to jest ok. poradźcie ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#821 |
zielony stworek
|
Polecam lekturę wątku w całości-już pisane było o zawartości ołowiu i o tym kohlu również.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#822 |
Raczkowanie
|
http://wcbstv.com/recalls/lead.poiso....2.243845.html
Na tej stronie są niebezpieczne kohle, tego którego tu kupiłaś nie ma. Już kilka razy pisałam do allegro w sprawie tego kohla http://www.allegro.pl/item288724917_...l_hashimi.html. Raz usuneli aukcje ale później nie było żadnego odzewu... Naprawdę szkoda mi osób które go kupują i mogą mieć przez to poważne konsekwencje.... ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#823 |
Raczkowanie
|
Wiecie co tak naprawdę wiecie co wyróznia indyjki?
Grube czarne brwi. Nawet dziewczyna o typie południowym w makijażu indyjskim z "chudymi" brwiami nigdy nie bedzie wyglądała na indyjke ![]() Grube czarnbe brwi ze specyficznym kształtem - półokrągłe łuki to domena i wizytówka rodowych indyjek ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#824 |
Raczkowanie
|
Dołanczam zdjęcia
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#825 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#826 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Zdjecie ktora zalaczylas wcale nie jest indijka, to jest slynna Kim Kardashian, urodzona w USA, rodzice z Rumuni. Kim ma lekka arabska urode niz indijska. Hmm, to znaczy ze wszytkie ktore maja grube czarne brwi to oni sa indijkami. Hmm, interesujace ![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#827 |
Raczkowanie
|
Nie zrozumiałyście mnie.
![]() ![]() Chodzi mi o to, ze grube brwi powodują, ze przy makijazu indyjskim wyglada się jak indyjka i słusznie zauważyłas , że Kim nie jest indyjka a wyglada jak indyjka właśnie dzieki tym brwią ![]() Rodowite indyjki nie musza miec grubych brwi żeby wyglądac jak indyjka bo one juz tak wygladają a kobiety o południowym typie urody moga z wyglądu przypominac indyjki dzieki tym brwią i odpowiednim makijażu ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#828 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#829 |
Raczkowanie
|
źle sie wysłowiłam w poprzednim poscie
![]() ![]() To taka moja obserwacja - tak mi sie wydaje ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#830 |
Wtajemniczenie
|
Masz rację
![]()
![]() |
#831 |
Raczkowanie
|
Znalazłąm instrukcje obsługi kohla
"Instructions for Applying Traditional Kohl Eye-Makeup 1.Dampen the stick. 2.Twist it in the kohl until the makeup adheres. (Give it a little shake or a tiny flick of the wrist so that the excess drops off.) 3.Place the kohl stick in the inner corner of your eye. 4.Close your eyes (lightly- don't squish them shut- you'll distort the line) 5.Gently draw the stick outwards, between your closed lids: the kohl will leave a smudgy line on both the upper and lower eyelids. * A genuine kohl stick should have a slightly rounded bulbous end, kind of like a polished wooden q-tip." Instrukcję mniej więcjej rozumiem, ale o co chodzi w tym opisie patyczka do kohla? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#832 |
Wtajemniczenie
|
Z tego, co ja rozumiem, powinien mieć lekko zaokrągloną końcówkę
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#833 |
Wtajemniczenie
|
Ponadto powinien być wykonany z wypolerowanego drewna (bez zadziorków) i wyglądać jak cuś w rodzaju patyczka kosmetycznego
![]()
![]() |
#834 |
Przyczajenie
|
Może sie przyda tym z was które pojadą do kraji arabskich i beda szukać kohl'a.Podobno oni nazywają to surma , a jak ktoś sie ich pyta o kohl to w ogóle nie wiedząco to jest.
pozdrawiam |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#835 |
Zakorzenienie
|
Ja się tak niesmiało wtrącę...
Trafiam na dwie aukcje z kohlem: http://allegro.pl/item292443883_oryg...hmi_kohl_.html http://allegro.pl/item292482875_kohl_egipski.html Sądzicie że warto? Jesli już to który?
![]() |
#836 |
Raczkowanie
|
Witam,
ja używam kohol od jakichś 5 lat,używam go codziennie,przywoże z Egiptu ,rzeczywiście najlepsze są z targowiska,w szklanych buteleczkach,nie wygląda to zbyt ciekawie,ale kosmetyk jest 1 klasa,podobno bardzo zdrowe dla oka .Kosztuje grosze. Plusy: * pozostaje w oku przez bardzo długi czas,nie to co kredka * opakowanie jest bardzo wydajne,jeden słoiczek starcza na 1,5 roku,kładzie sie go naprawde minimalnie i to wystarcza * oko wygląda bardzo ciekawie Minusy: * jeśi włożymy za dużo i za daleko ,to po jakims czasie rozypuje się pod okiem małymi kropeczkami i jeśli rozmarzemy lub dotkniemy przypadkiem to możemy wyglądać jak "panda" ![]() W razie jakichkolwiek pytań ,proszę śmiało pytań ,chętnie odpowiem. Pozdrawiam |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#837 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
ten drugi to NIE JEST KOHL Z EGIPTU a z Tunezji !!!
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#838 |
Zakorzenienie
|
A jaka to różnica?
![]()
![]() |
#839 |
Wtajemniczenie
|
A taka że, sprzedający wciska kit kupującemu. Do tego kohl tunezyjski nie każdy może stosować, gdyż zawiera chłodzącą kamforę na którą niektóre osoby mogą mieć uczulenie.
![]() |
![]() |
#840 |
Zadomowienie
|
http://www.biolander.com/index.php?m...roducts_id=757
to jest sklep z naturalnymi kosmetykami i maja khol za 32 zł tyle ze opinie(czytalam na wizazu i kafeteri)sa takie hmm srednie Czy ktoras z Was go uzywala? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 06:34.