![]() |
#901 | |
The Pink Power Mołderajtor
|
Dot.: Indyjskie makijaże cz. II
Cytat:
![]() APELUJĘ - ZANIM ZADASZ PYTANIE, PRZECZYTAJ WĄTEK. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#902 |
Rozeznanie
|
A czy ktokolwiek gdziekolwiek czytał jakiekolwiek
![]() załączam link do aukcji plus zdjęcie z aukcji, jakby aukcja kiedyś zniknęła ![]() [ http://www.allegro.pl/item392482590_arabski_koh l_egipt_9_kolorow_super_g ratisy.html ] wiem, że o tych kholach trochę było i wiele z was je kupowała - ja takowy mam i dość długo używam. jednak nie dogrzebałam się jeszcze do info o tym, czy jest bezpieczny a jeśli nie, to jak bardzo - pewnie to przez dość mało pewną nazwę, bo chyba nefrtiti egypt to marka? ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#903 | |
|
Cytat:
![]() Wszyscy sprzedawcy zarzekają się na brak ołowiu, a jaka jest prawda, to już inna bajka ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#904 |
Raczkowanie
|
![]()
A co to za kultura, żeby człowieka od razu wyzywać od leniwych. Mam prawo pytać o to i to już mój drugi post, na który nikt mi nie odpowiedział, bo drogie kolezanki nie używały tego produktu, wiec droga Estelle--będę pytać dotąd aż dostanę odpowiedz
![]() A to forum chyba ma nie służyć obrażaniu ludzi, tylko informowaniu i debatowaniu. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#905 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#906 |
Rozeznanie
|
właśnie od Daphne81 go kupiłam, ale jaka jest prawda tego nie wiem :/ na opakowaniu nie ma żadnej informacji o składzie, po prostu nic - więc nie wiadomo. Ale może zjawi się tu ktoś kto coś słyszał szczegółowego akurat o tych kholach
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#907 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#908 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() czy zwęża naczynka? nie wiem ![]() ![]() załączam zdjęcie delikatnego makijażu z użyciem tego khola nefrtiti egypt. jestem z niego zadowolona, nauczyłam się już go nakładać tylko na powiekę a nie całą twarz ![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#909 |
Raczkowanie
|
Oj kusi mnie ten kohl sssstrasznie.. ;/ Ale fakt, że nie ma o nim żadnych informacji hamuje te zapędy. Zresztą fakt, że ma tak bogatą kolorystykę którA napewno nie jest mieszanką ziołową daje dużo do myśłenia :-|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#910 |
Rozeznanie
|
ja ten nefrtiti egypt kupowałam ze dwa albo i trzy lata temu - kiedy istniał jeszcze pierwszy wątek o indyskich makijażach, o kholach dopiero zaczynało się robić głośno a na allegro dostępne były dwa, może trzy rodzaje, w tym ten
![]() ![]() teraz na allegro pojawiło się wieeelee rodzajów - w paście, proszku, sztyfcie.. te w sztyfcie, indyjskie, ziołowe, ponoć w pełni naturalne - kuszą mnie obecnie ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#911 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#912 |
Rozeznanie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#913 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#914 | |
|
Cytat:
Gdybyś przeczytała wątek wiedziałabyś, które khole omijać, które są polecane przez wizażanki, jakie są wyniki badań itp. Tymczasem widać ewidentnie konsumpcyjne nastawienie. Nie mam nic do tego, ze pytasz o khola z linku, ale do tego, że od razu nastawiasz się na to, że Ci ktoś coś poleci, chociaż wielokrotnie wskazywano/polecano już pewne produkty i pisano jak to jest z bezpieczeństwem. A kulturalnie byłoby najpierw przeczytać wątek i zapoznać się z opiniami użytkowniczek. Tylko, jak widać, to czasem dla niektórych za trudne ![]() PS. Nikogo nie wyzywam od leniwych - stwierdzam fakty po prostu. Ale zwrócić uwagę, hm... uderz w stół, nożyce odezwą się same... |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#915 |
Raczkowanie
|
![]()
Kulturalnie, droga Estelle byłoby nie obrażasz ludzi..a propo nożyc--właśnie odezwały sie w postaci Twojej osoby.
![]() ![]() Mój post nie miał służyć debatowaniu, które khole sa dobre, a które nie, lecz zwyczajnie interesował mnie jeden- konkretny. I taki był zamiar tego listu. A propo czy każdy ma pisać oraz zachowywać sie w Twoim stylu?? Sposób narzucania formy wypowiedzi świadczy o bardzo złych cechach- tak sie nie zjednuje ludzi. ![]() Ponadto, droga Pani Estelle skąd wiesz czy czytam lub nie czytam 30 stron postów? I proszę skończ te gadkę z konsumpcyjnym nastawieniem, to nie forum dla osób zainteresowanych marketingiem. Każde nastawienie na informacje może być - wg. Twojego rozumowania konsumpcyjnym nastawieniem (w rzeczywistości poznawczo także jesteśmy konsumpcyjnie nastawieni, bo chcemy mieć wiedzę). "Tylko, jak widać, to czasem dla niektórych za trudne ![]() Może skup sie na debatowaniu o bezpiecznych kholach. A ja osobiście, nie zamierzałam pytać Ciebie- Estelle o khole, i nigdy nie oczekiwałam od Ciebie żadnej rady dot. tego tematu, bo jak widzę rozsiewasz jad. Dobrego popołudnia życzę. |
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#916 |
|
[QUOTE=słonecznik82;811231 3][...]polecicie jakis kohl bezpieczny dla oka??[...]QUOTE]
Taaak ![]() ![]() Ten fragment Twojej wypowiedzi wybitnie świadczy o tym, jak szanujesz wysiłek wizażanek, które tworzą ten wątek, poświęcają swój czas i dzielą się Swoimi spostrzeżeniami. Tak, on również wybitnie potwierdza, że wątek został przeczytany ![]() Mylisz również pojęcia, czym innym jest chęć posiadania wiedzy [z pewnością nie jest to nastawienie konsumpcyjne] i zdobywanie jej samemu, szukanie na własną rękę a czym innym czekanie na gotowe i, jak to się mówi, dodatkowo dopasowane do potrzeb. I nieważne, że coś zostało powiedziane 10 czy 15 razy... W kwestii uściślenia - nie oceniam człowieka, a jedynie jego czyny, które o nim świadczą. Wg mnie [a mam prawo do własnych opinii], Twoje świadczyły o tym, że wątku nie czytałaś, gdyż zadałaś pytanie, na które niejednokrotnie padła odpowiedź. Dlatego też uważam, że zwrócenie Ci uwagi było uzasadnione. A Twoje dalsze wypowiedzi jedynie potwierdzają, że miałam rację ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#917 |
Raczkowanie
|
Mam wrażenie że nietaktownie przerwę tą ciętą wymianę zdań ale może to i lepiej. Szkoda życia na kłótnie
![]() Piszę, jak większość wizażanek w tym wątku, aby zaciągnąć waszej opinii w sprawie pewnego konkretnego kajala - Al Ameerah (http://www.allegro.pl/item395298291_...y_makijaz.html) Przejrzałam ten wątek (jedna z was również pytała o ten produkt ale nie otrzymała odpowiedzi), nie znalazłam go też na liście zbadanych (pod względem obecności Pb) produktów tego typu... Przyznaję że zachęca mnie wizja powiększonych, podkreślonych oczu niczym z bollywood (a któż by nie chciał ![]() Dziękuję za uwagę ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#918 |
|
Z tego co pamiętam, niektóre wizażanki go używały, ale nie miał dobrych recenzji... zdaje się były spore problemy przy wydostawaniu go z tubki i szybko w niej zasychał.
Dane o Pb niestety nieznane. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#919 | |
Rozeznanie
|
osobiście nie używałam, ale mogę wkleić taką opinię o tym kajalu w tubce:
Cytat:
![]() ta opinia jest pozytywna, inne były takie, że maluje na szaro ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#920 |
Raczkowanie
|
Sub
![]()
![]() |
#921 |
Zakorzenienie
|
Mam pytanie odnośnie khola Jai Kajal, jaką ma konsystencję ? http://www.allegro.pl/item401414318_...ski_kajal.html
Jestem też bardzo ciekawa konsystencji kholi stożkowych : http://www.allegro.pl/item404926121_...bollywood.html http://www.allegro.pl/item403005290_...o_z_indii.html http://www.allegro.pl/item401669738_...ocie_oczy.html Kończy mi się mój stary khol i muszę się w nowy zaopatrzyć ![]()
![]() |
#922 |
Rozeznanie
|
konsystencje kajala Shahnaz Hussain nazwalabym raczej mazista, dobrze sie rozprowadza na oku, jest smolisto czarna, intensywna. jedynie trwalosc pozostawia do zyczenia, ale jak jest napisane na opakowaniu: to nie jest kosmetyk, tylko produkt leczniczy, wiec w sumie odpuszczam mu ten grzech
![]() |
#923 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#924 | |
Przyczajenie
|
Cytat:
A tak przy okazji nie wiecie gdzie go mozna teraz dostac? Chcialam kupic siostrze na urodziny, ale na all juz go nie ma. ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#925 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
![]() |
#926 |
Przyczajenie
|
![]()
Ponawiam moje pytanie. Znalazlam tylko tuhttp://www.ayurvedaplus.pl/product_i...654d8f634b5484, ale 60 zl plus wysylka...troche za drogo
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#927 | |
Rozeznanie
|
Dot.: Re: Indyjskie makijaże cz. II
Cytat:
Anamiko, jakis czas temu wyslalam tobie prywatna wiadomosc. czy ja otrzymalas? ta, to moje oczyska ![]()
![]() |
![]() |
#928 | |
Rozeznanie
|
Dot.: Re: Indyjskie makijaże cz. II
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#929 | |
Przyczajenie
|
Re: Dot.: Re: Indyjskie makijaże cz. II
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#930 | |
Przyczajenie
|
Re: Dot.: Re: Indyjskie makijaże cz. II
Cytat:
Black sun, no wlasnie uzywam tego kajala i jestem bardzo zadowolona. Jest super czarny, latwiutko sie naklada i jest trwaly, przynajmniej w moim przypadku. I tak jakos koi oczy. Podobno tez wspomaga wzrost rzes. A co jest napisane w tym artykule? ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:04.