![]() |
#1 |
Zakorzenienie
|
Indyjskie makijaże cz. II
Bilans części I (http://www.wizaz.pl/forum/showthread.php?t=59926):
- 18 stron (przy wyświetlaniu 100 wiadomości na stronę), - 1751 postów, - 80 905 wyświetleń. Zapraszam do kontynuowania rozmów w nowym wątku ![]() Pozdrawiam! |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Raczkowanie
|
Dot.: Indyjskie makijaże cz. II
Taaa, to może ja streszczę tamtą część dla takich świeżynek jak ja
![]() ![]() 1. Oryginalne khole pochodzą z krajów arabskich i indyjskich, podobno najlepszy jest marokański. Sprzedawne są tam na targowiskach i sklepach z ziołami. 2. Nazwa czasem może brzmieć kohl lub kajal lub kajool. Te zwane khol, kohl są w postaci proszku, który nakłada się jak kredkę lub cień do powiek. Te zwane kajol moga czasem być w postaci sztyftu lub jakieś hmm bardziej mazistej (z tego co zrozumiałam) 3. Podobno oryginalny khol o czarnej barwie ma takie właściwości że obkurcza naczynka krwionoścne w oku i powoduje że białko oka jest bielusieńkie i pięknie wygląda ![]() ![]() 4. Doszły tez informacje o ołowiu który jest w składzie khola i który zdecydowanie nie jest zdrowy ![]() 5. Khole są też produkowane przez firmy kosmetyczne i te ponoć są nieszkodliwe bo musza miec atesty. Na polskim rynku jest khol firmy Guerlain, straszliwie drogi (jak dla mnie). 6. Zdobyć khola można na parę sposobów: - wyjeżdzając do Maroka ![]() ![]() - wyjeżdzając do krajów takich jak Niemcy lub Francja ponieważ tam jak donoszono sa sklepy indyjskie gdzie sprzedają khole - wyjeżdżajac do W-wy gdzie jest równiez sklep indyjski do którego właścicielka sprowadza khole, sprzedaje też wysyłkowo http://sirocco.turystyka.net/web/index.pl?page=sklepik - kupując na Allegro - kupując przez inne sklepy lub aukcje internetowe zagraniczne 7. Ponieważ Arabowie nie dbają o szczególy to opakowania kholi moga wyglądać bardzo różnie ale z tego co się zorientowałam to ten na zdjęciu jest polecany ![]() No i to chyba wszystko, jak o czymś zapomniałam lub cos źle napisałam to oczywiście proszę o uwagi ![]() I na koniec jeszcze informacja o tym że teraz właśnie trwa akcja zbierania chętnych do kupienia khola czarnego przez Rocki w ebayu (dzieki kupieniu hurtowo podzielimy się kosztami przesyłki).Więc jakby co to pisać do niej ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Zakorzenienie
|
świetne podsumowanie Ravia!!! brawo!!!
![]()
![]() |
#4 |
Rozeznanie
|
Rocki jaki w końcu chcesz zamówić khol bo sie pogubiłam?? :P Mam ten od Gaji, ale nie jestem zadowolona, może ten z ebay bedzie odpowiedni
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#5 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
Zakorzenienie
|
Pod koniec tamtego watku Wizazanka sie pytala o ten khol w sztyfcie ziolowy-wklejam oczy nim pomalowane i jego zdjecie.Moim zdaniem jest duzo lepszy od khola sypkiego bo naturalny i latwiej sie go naklada.Kupic go mozna online tutaj w roznych kolorach-jednak do Polski wychodzi drogo za przesylke.
http://www.herbalsalon.com/hecoka.html |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
Wtajemniczenie
|
Zamawiany khol: htt p://cgi.ebay.pl/ws/eBayISAPI.dll?ViewItem&it em=9312123387&rd=1&sspage name=STRK%3AMEWA%3AIT&rd= 1 babka specjalnie na moją prośbę wystawiła nową aukcję z dużą ilością kholi
![]() ![]() i mam taką małą prośbę... jakby coś było z kholem nie tak, to proszę, nie wyżywajcie się na mnie... ja widzę na zdjęciu dokładnie to co wy i sobie zamawiam taki sam. prawdę mówiąc ja już się trochę pogubiłam, kto chce żeby mu też zamawiać... niech każda chętna po prostu do mnie napisze, a ja dopiszę ją na listę i prześlę numer konta. tylko proszę, zróbcie to najpóźniej do jutra, bo naprawdę najpóźniej do soboty chcę już zamawiać ![]() Edytowane przez rocki Czas edycji: 2012-10-23 o 14:42 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
🦄
|
Dobram to ja z pytaniem, bo tu na aukcji widzę tylko czarne (noir to czarny nie?), frencza znam w stopniu znikomym, więc mnie nie biczujcie, ale są inne kolory? I czy w końcu te kolorowe też można nakładać wewnątrz powieki?
![]() |
#9 |
Przyjaciel wizaz.pl
|
Dziewczyny, staram się połapać w tamtym wątku, ale zaraz muszę zmykać się uczyć i chyba nie zdążę
![]() Jak wyglądają szczegóły zamówienia na e-bayu? Czy ten khol jest oryginalny, mamy jakąś pewność czy chociaż większe prawdopodobieństwo? Bo jeśli to będzie to, co trzyma się cały dzień, to ja chcę ![]() Kotki, napiszcie mi jeśli możecie. Jeśli uważacie, że powinnam sobie sama poszukać, to ok, zrozumiem ![]() ![]() ![]() Edycja - zanim ja skleciłam posta, już wszystko mam podane na tacy ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#10 |
Wtajemniczenie
|
Nie ma innych kolorów - tylko czarny.
Po drugie, gwarancji niestety żadnej nie ma... ale wejdźcie na linka tego khola i kliknijcie inne przedmioty sprzedającego - sklep. Babka ma swój cały marokański sklep, z którego są wklejone zdjęcia. Więc liczę szczerze na to, że te khole też będą oryginalne ![]() Po trzecie, ja jestem z Komorowa. więc jeśli ktoś jest z W-wy albo okolic i chce zaoszczędzić na przesyłce, to nie ma problemu żebyśmy się spotkały osobiście ![]() Edytowane przez rocki Czas edycji: 2012-10-23 o 12:33 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#11 |
Przyjaciel wizaz.pl
|
W takim razie ja się piszę na khola
![]() Rocki, bywasz w Warszawie, żebyśmy się mogły gdzieś umówić? Bo jesli to miałby być jakiś kłopot tak dla Ciebie jak dla mnie, to wolę przesyłkę pocztą ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Okazje i pomysły na prezent
![]() |
#12 |
Rozeznanie
|
ROCKI Oki to ja się tez na niego pisze, szczerze to sie zastanawiam czy te w tubce od niej nie są bardziej oryginalne no ale nie są aż tak drogie więc można zaryzykować
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
Przyczajenie
|
Mnie tez prosz dopisac oczywiscie jezeli chodzi o ten : http://cgi.ebay.pl/ws/eBayISAPI.dll?ViewItem&it em=9312123387&rd=1&sspage name=STRK%3AMEWA%3AIT&rd= cos sie zle wkleil codzi mi o ten z żółtym pudełkiem i patyczkiem
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#14 |
Zakorzenienie
|
Ja też chcę khola
![]()
![]() |
#15 |
Wtajemniczenie
|
W W-wie studiuję, jestem w niej praktycznie codziennie, więc dla mnie to nawet lepiej się spotkać osobiście - mniej zabawy z pocztą
![]() oto końcowa lista: 1. ja 2. livdragon 3. ravia 4. zetzet 5.6. marsi11 x 2 7. myszka84 8. naila 9. Różowy Strachulec 10. lexie 11. czarna orchidea21 jest jeszcze jedno miejsce wolne... ktoś jest chętny? jak nie, to już dziś licytuję... i wreszcie będę miała swojego khola ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#16 |
Raczkowanie
|
Rocky widze ze jestes on line jeszcze ja pleaseee
Napisalam ci na prv jestem z wawy Ciekawe czy nie za pozno ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#17 |
Wtajemniczenie
|
![]()
właśnie zalicytowałam 12 naszych kholi
![]() teraz tylko musze wpłacić pieniądze, poczekać na wysyłkę z Francji, porozsyłać wam... i będziemy mogły wklejać nasze zdjęcia z wykholowanymi oczkami ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#18 |
Raczkowanie
|
Ale miałam fuksa
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#19 |
Zadomowienie
|
Rocki zapomniałas o mnie??;(;(;(;(
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#20 |
Raczkowanie
|
Własnie dostałam kohl z allegro
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#21 |
Wtajemniczenie
|
Fifciu, przepraszam... prosiłam o ostateczne potwierdzenie, a Ty się nie odezwałaś... naprawdę mi przykro
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#22 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]()
![]() |
![]() |
#23 |
Wtajemniczenie
|
Rocki a powiedz mi proszę ile płaciłaś za przelew na francuuskie konto? no chyba, że będzie to przesyłka za pobraniem.
![]() |
![]() |
#24 |
Przyjaciel wizaz.pl
|
Rocki, założyłaś za nas pieniądze?
![]() Myślałam, że najpierw wpłacimy Ci na konto, zebyś nie musiała tego robić... ![]() ![]() Czyli wolisz ode mnie przelew czy pieniądze przy odbiorze? ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#25 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
![]() |
#26 |
Zakorzenienie
|
Ja mam jedno zdjątko ;] może już było, nie wiem
![]()
![]() |
#27 |
Wtajemniczenie
|
daphne81 nie jestem pewna, czy Cię dobrze zrozumiałam... chodzi Ci o koszty zrobienia przelewu za granicę? ja za przelew nic nie płacę, bo używam paypala
![]() a co do zakładania pieniędzy... nie miałam wyboru, bo zanim byście wszystkie mi przelały pieniądze, to bym dostała negatywa za zwlekanie z wysłaniem pieniędzy ![]() ![]() lexie i anukla, z wami umawiałam się od początku na odbiór osobisty, więc myślę że nic się nie stanie, jak dopiero wtedy dacie mi kaskę... |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#28 |
Przyjaciel wizaz.pl
|
Strachulcu, kochanie ty moje
![]() ![]() ![]() Rocki, ok, w takim razie oddam Ci pieniądze przy odbiorze ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#29 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#30 |
Zadomowienie
|
dziewczyny czy jest jeszcze jakaś szansa ze któraś z was bedzie zamawiała khole w niedalekiej przyszłości??
juz prosze i prosze od dawna o możliwość zakupienia khola ale widze ze nikt nie chce mi pomóc ![]()
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 13:47.