|
|||||||
| Notka |
|
| Pielęgnacja włosów W tym miejscu rozmawiamy o pielęgnacji włosów. Jeśli twoje włosy są suche, pozbawione blasku lub zniszczone i szukasz sposobu na poprawę sytuacji. Dołącz do nas. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3151 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Walka o zdrowe i piękne włosy :)
Dziuniaaa, niemożliwe. Tobie się kończą kosmetyki? Z Twoich wpisów wynika, że miałaś ich cały arsenał, pół pensji Ci teraz pójdzie na odnowienie zapasów
|
#3152 |
|
Zakorzenienie
|
Ale się wykańczają wszystkie, szampon nowy już kupiłam, Wax się skończył, żadnej maski do włosów nie mam i odżywka do spłukiwania się kończy, a inna mi nie podpasowała jednak, więc szukam czegoś lepszego
.
|
#3153 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wtedy jak jej uzywalam to mialam jeszcze zdrowe wlosy wiec zabardzo nie miala co regenerowac ale pamietam ze wlosy byly takie mieciutkie i milutkie Kupila bym ja jeszcze raz ale boje sie ze mi obciazy wlosy, bo nie pamietam czy wtedy czasem nie obciazala No i z tego co wiem w KWC ma dobre oceny![]() Cytat:
i jeszcze moze byc dotego do przetluszczających sie włosow. Znacie coś takiego? Myslalam nad shamtu ale oceny nie zabardzo
|
||
|
|
|
#3154 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Wcześniej nie miała żadnych loków, tylko wielką szope na głowie, ni to fale, ni to loki.
|
|
#3155 |
|
Zakorzenienie
|
Mozecie mi powiedziec na ile trzeba nakładac olej kokosowy razem z rycynowym?
Wystarcza tak ze 2h czy dluzej trzeba? |
|
|
|
#3156 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Choć wszystkie szampony Fructis i Herbal Esencess świetnie wpływają na kondycje moich włosów nawet bez asysty odżywek (czasem zapomni sie uzupełnić zapas
|
|
#3157 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A szkoda ze nie ma szamponow np. 3 w 1
|
|
|
|
|
#3158 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Bo szampon 2w1 to najwieksze swinstwo dla włosów. Ta odżywka w nim zawarta słabo działa. Zawsze możesz umyć głowe szamponem do włosów przetłuszczających się, nałożyć odżywke do słukiwania dodającą objętości, a po umyciu nałożyć na końcówki serum silnie odżywiające
|
|
#3159 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja uzywam szamponu albo dodajcego objetosc albo do przetluszczajacych i maseczki takiej 2w1 (niby regeneruje i dodaje objetosci ). Raczej nie kupie samej odzywki dodajacej objetosci bo musze wlosy mocno odzywiac (prawiec codziennie prostuje) wiec wydaje mi sie ze to troche zamało. Takie wyjscie było by dobre gdybym miala zdrowe wlosy a niestety takimi nie moge sie pochwalic Ale czytalam tez ze mozna dac taka odzywke u nasady, a regenerujaca od polowy wlosow tylko ja nie wiem czy to nie bedzie za duze obciazenie i czy wogóle ta odżywka coś zrobi (mam cienkie włosy)![]() Ponawiam pytanie o olej kokosowy: ile trzeba go trzymac zeby dobrze zadziałał?:P |
|
|
|
|
#3160 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
odżywia i chroni. Taki spray jest w schwartzkopf'ie z serii got2b
|
|
#3161 |
|
Zakorzenienie
|
Fajne włosy są po Gliss Kur, szampony mi akurat pasują ich
. Teraz mam Radicala i też są puszyste. Kiedyś był taki szampon, dalej w sumie jest Szamptu czy jakoś tak, może ktoś zajarzy:P. Chwaliło go dużo osób.
|
|
#3162 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#3163 |
|
Raczkowanie
|
widzę dziewczynki że macie obcykaną całą drogerię więc mam jedno pytanie
czy któraś z Was trafiła na szampon//odżywke która samoistnie prostuje włosy...? po niektórych jest taki efekt sypkiego i prostego włosa.. a np wax zupełnie odwrotnie, mocno podkręca mi falowanie ![]() kojarzy mi się jak zza mgły że daawno temu pomarańczowy loreal ceramidy chyba mi tak robił czy zna go któraś z Was?a co myślicie o sposobie np mleczko hot liss (itp) na wilgotne włosy i tylko szczotką probowac podprostowac wlosy ktos juz na to wpadł? idealnie wyprostowane na pewno nie beda ale chcicalabym chociaz je podprostowac, a suszarce i prostownicy mowie glosne NIE bo to dzieki nim mam teraz wiechec na ktory wydaje fortune ![]() heeeelp
|
#3164 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#3165 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() . A juz mam do prostowania matrixa zapewne chroni i nawet całkiem całkiem utrwala a nie wiem tylko czy odzywia. Na allegro pisalo ze wszystkie kosmetyki z tej serii zawieraja jakies tam sladniki odzywcze ale na ile temu wierzyc?Cytat:
Jest niby taka "prostujaca" seria z nivei http://www.wizaz.pl/kosmetyki/produkt.php?produkt=19998 http://www.wizaz.pl/kosmetyki/produkt.php?produkt=19999 ale ja nie wierze ze to cos prostuje zwlaszcza jak sie nie wysuszy włosow. Zawsze takie szampony kojarza mi sie z efektem przyklapnietych strąków na głowie przynajmniej u mnie bo mam cienkie wlosy. A tego hotlissa mozesz sprobowac zwlaszcza jak masz w domu![]() A ja wlasnie nie moge cała noc zostawic A jak czesto go uzywasz?
|
||
|
|
|
#3166 |
|
Zakorzenienie
|
Wygodnie Ci się śpi z tym olejkiem na głowie? No i czy to jest zdrowe dla włosów, jednak we śnie się wiercisz chcąc nie chcąc, a włosy są sklejone..
Tak pytam, bo na noc jeszcze nie miałam, a zamierzam spróbować
|
|
|
|
#3167 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Jak nalozylam wczoraj to olej natychmiast zasechł i wlosy zrobily sie strasznie twarde i sztywne, wiec nie wiem czy przez to nie sa podatniejsze na kruszenie i łamanie?
|
|
|
|
|
#3168 | ||
|
Zakorzenienie
|
przed kazdym myciem, a przynajmniej sie staram. czasami rzadziej.
Cytat:
Cytat:
myje szamponem 2 razy i jest ok i nic nie zasycha i sie nie kruszy... pierwszy raz slysze o takim dzialaniu...
|
||
|
|
|
#3169 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ale mi zasechl pierwszy raz moze dlatego ze uzylam go razem z rycynowym, bo wczesniej na wlosy dawalam sam kokosowy a rycynowy tylko na skore A olej taki zwyczainy w słoiku i nie pisze zeby był z jakimis dodatkami, zreszta pisze tylko "olej kokosowy zimnotloczny"
|
|
|
Okazje i pomysĹy na prezent
|
|
#3170 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja tez czasami uzywam go z rycynowym, mieszam na lyzce takie cieple i nakladam nigdy mi sie nie zdarzylo zeby zasechl. moze za malo tego nalozylas? ja to tak 2-3 lyzki cieklego. to mamy ten sam olej z takim wiatrakiem na etykietce?
|
|
|
|
|
#3171 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja o tym już gdzieś pisałam, ja mam taki efekt dzięki serum Radicala .
|
|
#3172 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Podcinam końcówki, ale po kilku dniach odrastając znowu zaczynają się puszyć i kruszyć. Jeszcze są takie na których są pozostałości po rozjaśnianiu, może więc jak całkiem zetnę będzie lepiej ![]()
|
|
|
#3173 |
|
Zadomowienie
|
Ja byłam dziś u fryzjerki na podcięciu końcówek
![]() Jestem naprawdę bardzo zadowolona bardzo miła i słuchała co się do niej mówi na pewno tam wrócę, byłam z mamą i ona też ma fryzurkę dokładnie taką jak chciała ![]() Pierwszy raz fryzjerka ścięła tyle ile chciałam i potwierdziła, że płukanie chłodną wodą jest dobre, że zaleca suplementy i odżywki i że obie z mamą dobrze dbamy o włosy A właśnie, ma ktoś jeszcze odżywkę wzmacjaniącą Dove hair fall control na łamliwe włosy? Bardzo fajna jest, pomogła komuś przy łamliwości? |
|
|
|
#3174 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Myslalam ze wystarczy... Nie wiem czy jest wiatrak ale chyba nie tylko taka zwykla niebiesko-zielona etykietka
|
|
|
|
|
#3175 |
|
Raczkowanie
|
dziękuję za odpowiedzi
bo też byłam dziś u fryzjera na scieciu wiechcia i wypadałoby zadbać teraz o końcówki ![]() wiecie do dziewczyny, fryzjerka powiedziała mi że głupot sobie nakładłam - że mam zniszczone włosy, bo mam zdrowe i że niepotrzebnie obciazam sobie włosy kosmetykami regenerującymi to teraz mi zabiła ćwieka aaa i podobnie podsumowała moje mega urojone wypadanie włosów, powiedziała, że wypadają tylko trochę jesoo to może żadna z nas nie ma sie czym martwić i martwi się niepotrzebnie ![]() to jest chyba jakieś takie spaczenie, wieczne udoskonalanie tych biednych kłaczków ![]() a jeszcze jedno, chyba muszę przeprosić Waxa, bo chociaz nie wstrzymał mi wypadania i efekt estetyczny taki sobie, to fryzjerka pokazała mi dziś ile mam dzięki niemu nowych włosów, na razie takich krotkich, kilkucentymetrowych, ale jak urosną to będzie gęstośśśśśść
|
#3176 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
No prosze, wiec jednak ten wax dziala Szczerze mowiac bez wskazania problemu przez fryzjerke doszlam do wniosku, ze u mnie tez to sie przerodzilo w manie. Nigdy nie liczylam sobie wypadajaychc wlosow. Czasem wypadaly bardziej, czasem w ogole. Teraz potrafie je liczyc... Nie wspominajac juz o tym jak w ciagu tygodnia urosla moja kolekcja kosmetykow do wlosow, bo pisalam o tym w innym watku
|
|
|
|
|
#3177 |
|
Raczkowanie
|
emememsss tez mnie juz kilka razy korcilo zeby policzyc wlosy w sitku hmmm a wiesz jakie ilości oznaczają nadmierne wypadanie a jakie w normie? na pewno jest ich kilkanaście tych moich kłaczków w sitku! ale jak fryzjerka umyła mi delikatnie głowe nie trzymając jej tak jak ja w dół, tylko w tym swoim zlewie, to powiedziała ze nie wypadło praktycznie nic..
a co kupiłaś w tydzień? ja wygrałam sprzet rtv ktory wlasnie zamierzam sprzedac i juz zaczynam kombinowac jak by tu utopic te pieniadze we wlosach strasznie korci mnie na jakas serie kerastese ale kurcze, to jest Z$%&* drogie ![]() może seria welli sp
|
#3178 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
mysle ze 40 to maksimum, ktore mi wypada, tylko po prostu po tych farbowaniach zaczelam miec na tym punkcie obsesje. gratuluje wygranego sprzetu i zycze zakupu najkorzystniejszego dla wlosow
|
|
|
|
|
#3179 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#3180 |
|
Zakorzenienie
|
Kiaa1 a którego waxa używałaś?
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Pielęgnacja włosów
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:51.

.

No i z tego co wiem w KWC ma dobre oceny

Ale czytalam tez ze mozna dac taka odzywke u nasady, a regenerujaca od polowy wlosow tylko ja nie wiem czy to nie bedzie za duze obciazenie i czy wogóle ta odżywka coś zrobi (mam cienkie włosy)

czy zna go któraś z Was?
idealnie wyprostowane na pewno nie beda ale chcicalabym chociaz je podprostowac, a suszarce i prostownicy mowie glosne NIE 
Myslalam ze wystarczy...
to teraz mi zabiła ćwieka