|
|||||||
| Notka |
|
| Pielęgnacja włosów W tym miejscu rozmawiamy o pielęgnacji włosów. Jeśli twoje włosy są suche, pozbawione blasku lub zniszczone i szukasz sposobu na poprawę sytuacji. Dołącz do nas. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3541 |
|
Wtajemniczenie
|
Zużyłam 2 opakowania, co drugi dzień 1 ampułka. Efekt? Do dziś mi włosy nie wypadają, a ampułki stosowałam rok temu
|
|
|
|
#3542 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Walka o zdrowe i piękne włosy :)
Cytat:
![]() A czy wyrastały Ci po nich nowe włosy?
|
|
#3543 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
|
||
|
|
|
#3544 |
|
Zakorzenienie
|
Ale nie będzie przesadą stosowanie, aż tylu specyfków, nawet jeśli rozłożę je w czasie?
|
#3545 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3546 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Najpierw będą soki, bo te mam, a jak zakupię radical to włączę. Reszta raz w tygodniu, to jakoś będzie (mam nadzieję, że nie wyłysieję do końca )
|
|
#3547 |
|
Zadomowienie
|
nie znosze swoich włosów
juz nawet nie chodzi o ich kondycje, bo nei sa jakos szczególnie zniszczone, coz, zapuszczam włosy, nie widziały nożyczek 4 miesiace wiec cudowne nie sa ale rozważam podciecie po prostu kompletnie nie wiem w jakiej mi fryzurze dobrze. mam włosy chyba cieńkie sama nie wiem jak to okreslic.. ale mam ich bardzo duuużo, chyba az za duzo bo mam problem ze zrobieniem przedziałka z boku głowy.;p zawsze kilka kosmykow z przodu ucieka na druga strone i troche dennie to wyglada.. sa ni to proste ni to falowane, po prostu tak od ucha w doł sie faluja, kazdy w inna strone, od ucha w gore sa proste ale i takie jakies oklapniete nie przetłuszczaja sie, ale nastepnego dnia po myciu leza plackiem na głowie i wygladaja na brudne :p wiec myje włosy codziennie, susze, nieraz prostuje i tak sie niszcza coraz bardziej :P ehhh
|
|
#3548 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Znacie jakis sposob np. na wcieranie w skore? Cytat:
|
||
|
|
|
#3549 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
cienkie włosy powiadasz ?? i co z nimi tu zrobic ehh ;P
|
|
#3550 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
juz teraz wygladaja na brudne Nie wiem co mam z nimi zrobic zeby sie mniej przetluszczały Oczywiscie nie oczekuje mycia co 2 dzien ale zeby przynajmniej byly swieze 24h a tu co....
|
|
|
|
|
#3551 |
|
Zadomowienie
|
w sumie tak sie zastanawiam.. raz jak byłam w JLD w gdansku przy krewetce to miły Pan powiedział ze przy moich włosach lepiej mniej cieniowac.. to znaczy ze sa cienkie ?
no bo mi sie zdaje ze własnie lepiej jak cienkie włosy sa mocniej wycieniowane, wtedy nabieraja zycia i objętosci ? czy się mylę ?
|
|
#3552 |
|
Wtajemniczenie
|
Pojawiło soę trochę nowych "antenek", ale aby urósł las trzeba czasu i dłuuugiego, regularnego wcierania. Zwykle bujniejszy porost następuje po ok. 3-4 miesiącach, zatem trzeba uzbroić się w cierpliwość
|
|
|
|
#3553 |
|
Zakorzenienie
|
Hello.W tym wątku jestem pierwszy raz(normalnie ''siedzę" na aparatach ortodontycznych,bo takowe noszę)ale przeczytałam kilka postów i widzę,że macie dziewczyny sprawdzone sposoby na poprawienie kondycji włosów,więc może któraś mi coś poradzi.Ja ogólnie lubię swoje włosy-proste,jasny blond z naturalnymi ciemniejszymi pasemkami,fryzura mi odpowiada(za ramiona,równo przycięta grzywka od czubka głowy)...Wszystko świetnie tylko,że strasznie szybko mi się przetłuszczają
Latem myłam co drugi dzień rano,ale teraz jak jest zimno to staram się myć wieczorem.Niestety przez to muszę myć je codziennie,bo jak się prześpię dwa razy,to już są nieświeże |
|
|
|
#3554 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
chyba nie ma innej metody :P higieny nic nie zastąpi tak naprawe... dobry szampon dla tłustych włosow, lekka odzywka i powinno byc ok
|
|
#3555 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Co do tego cieniowania to zalezy od tego ile wycieniujesz. Jesli fryzjer zna sie na swojej pracy to wycieniuje tylko troche z wierzchu zeby górna warstwa sie uniosła a jesli jest pseudofryzjer to zacznie cieniowac(przerzedzac) cale wlosy, rowniez od spodu i wtedy mozna sie domyslic ze fryzura zmiejsza objetosc o polowe. Czytalam ze cieniowanie cienkich wlosow powinno sie wykonywac zwyklymi nozyczkami a nie degażówkami ktore przerzedzaja Ale to jak mocno wlosy beda pocieniowane zalezy rowniez od gestosci bo ktos moze miec grube wlosy ale rzadkie i naodwrót
|
|
|
|
|
#3556 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3557 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
zeby pomoglo![]() Cytat:
ograniczaja przetluszczanie te soki. przynajmniej u mnie. umylam wlosy rano, wtarlam sok - byly puszyste. nastepnego dnia rano wtarlam znowu sok i ku mojemu zdziwieniu wlosy nadawaly sie do rozpuszczenia... a zazwyczaj rozpuszczam wlosy TYLKO w tym dniu w ktorym myje... naprawde dzis jest 3 dzien i nie musialam ich myc! ZWIAZALAM i poszlam! polecam bardzo serdecznie ja wcieram w ten sposob ze wylewam troche soku na zakretke od sloika (bo w tym kieliszku co jest dodany to zamaczam cale palce z dlugimi pazurkami, a wydaje mi sie ze tu chodzi o opuszki raczej) i namaczam wszystkie paluszki i masuje cala skore miejsce przy miejscu, czasochlonne fakt, ale mojej skorze sie to nalezy i od razu powiem ze brudzi, jesli kropelka spadnie na umywalke to od razu czyscic, bo pozniej tylko cif zostaje...Cytat:
|
|||
|
|
|
#3558 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
- tluste wlosy [zaraz po umyciu] i jakies takie nijakie. a ta odzywka jest dla mnie fantastyczna wiadomo,nie kazdemu moze przypasic bo ile wlosow tyle opini. wlasnie przed chwila ja zmylam
|
|
|
|
|
#3559 |
|
Zadomowienie
|
o jakim soku mowa ?
|
#3560 | |
|
Zakorzenienie
|
przeczytaj posty od numeru 3524 i bedziesz wiedziala
![]() Cytat:
chociaz na kwc ma rozne opinie... podobno obciaza...?
|
|
|
|
|
#3561 |
|
Zakorzenienie
|
szukalam na kwc i albo zle szukam,albo nie ma tego produktu. w rossmanie stal na puleczce z "nowosciami". jakie mam wlosy? po 2 dekoloryzacjach zrobionych rok temu moje wlosy sa suche i troche zniszczone. mam wlosy baaaaardzo geste i grube. daze do tego,aby byly nawilzone,miekkie i przede wszystkim ZDROWE. po tej odzywce sa bardzo miekkie i widac,ze nawilzone. obciaza? nie
dla mnie jest to naprawde fajny kosmetyk i wreszcie znalazlam odzywke,ktora moge stosowac po kazdym myciu |
|
|
|
#3562 |
|
Raczkowanie
|
Słyszałam o olejku rycynowym....może któraś wie jak stosować żeby efekty były zadowalające. Niektórzy mówią żeby wcierać na sucho, inni dodają do szamponu. Więc jak to w końcu jest?
|
|
|
|
#3563 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Tylko cały czas się boję czy coś jest w stanie poradzić sobie z prześwitującą skórą głowy między włosami, mocno widoczną, naprawdę Cytat:
|
|
#3564 |
|
The Pink Power Mołderajtor
|
Zauważyłam, że u mnie sprawdził się szampon Joanna Rzepa do włosów przetłuszczających się + kuracja wzmacniająca z tej samej serii do wcierania po myciu. Włoski dodatkowo ładnie uniosły się u nasady, co mnie zaskoczyło, bo mam bardzo ciężkie włosy. No i dlużej wyglądały ładnie i świeżo.
|
|
|
|
#3565 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#3566 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() A kuracje wzmacniajacą z apteczku babuni mam i nie wiem jak z szamponem ale sama nie działa spektakularnie - włosy sa po uzyciu ładne i miekkie i czas mycia mozna spokojnie ten jeden raz wydluzyc o jeden dzien - hmm ale w ampulkach raczej nie chodzi o taki dorazny efekt, przeciez nie będziemy chodzić z ampułka na głowie codziennie (tzn z zawartością ampułki )
|
|
#3567 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Jeśli chodzi o chodzenie z ampułką na głowie to spokojnie można wcierać ją codziennie przez cały okres kuracji
|
|
#3568 |
|
Wtajemniczenie
|
Virka! Napisz do mnie na gg, mnie włosy wypadły, teraz zarastają, ale nadal mam prześwity. Moze uda mi się ci podpowiedzieć, co powinnaś robic aby ci włosy odrsosły, bo ja w tym temacie, to stara wyjadaczka jestem. Walczę od jakiegoś czasu z sukcesami, może i tobie pomogę
![]() Wyślę ci mój nr jako wiadomość prywatną
|
|
|
|
#3569 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#3570 |
|
Raczkowanie
|
już tłumaczę - na mnioe te ampułki działaja tylko doraźnie i dlatego nie jestem z nich do końca zadowolona - jak natrę głowę ampułką rzeczywiście są dzień dłużej swieże, ale jak juz nie natrę to zero poprzedniego efektu. dopóki przez dwa tygodnie wcieram - czyli czas kuracji, jest ok - jak skończę opakowanie znów mam te same włosy - a są środki do włosów które po prostu poprawiają włos np joanna rzepa ampułki słyszałam, że działa nie tylko do pierwszego mycia tylko rzeczywiśćie ogranicza przetłuszczanie
jest wiele ampułek które działaja długofalowo - w koncu takie powinny byc ampułki - z założenia silniejsze i bardziej skoncentrowane środki do włosów pozdrawiam
Nowe wątki na forum Pielęgnacja włosów
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 01:52.

Latem myłam co drugi dzień rano,ale teraz jak jest zimno to staram się myć wieczorem.Niestety przez to muszę myć je codziennie,bo jak się prześpię dwa razy,to już są nieświeże