|
|||||||
| Notka |
|
| Pielęgnacja włosów W tym miejscu rozmawiamy o pielęgnacji włosów. Jeśli twoje włosy są suche, pozbawione blasku lub zniszczone i szukasz sposobu na poprawę sytuacji. Dołącz do nas. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3991 |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Walka o zdrowe i piękne włosy :)
chyba bardziej chodzi o samo to, że woda jest mineralna <bez kamienia > no i zimna woda domyka łuski włosa- jak polewasz na koniec mycia włosy chłodną woda łuski się domykają,ale pewnie nie wolno wtedy suszyć włosów suszarką itp jeśli chce się zachować efekt
|
|
|
|
#3992 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#3993 |
|
Zadomowienie
|
Co do wody to własnie ja mam problem... bo moja woda w łazience strasznie się popsuła i zaczęła śmierdzieć chemią,jakimiś specyfikami... aż mnie dreszcze przechodzą jak myję nią włosy bo wyobraźnia mi działa i widzę jak moje włosy cierpią,łamią się,wypadają
Czy któraś z was też ma ten problem? Zastanawiam się czy można założyć jakiś filtr który nie przepuści tych chemicznych świństw? Zaczyna mnie to coraz bardziej denerwować,zwłaszcze że myję włosy codziennie,czasem co dwa dni.
|
|
|
|
#3994 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
jesli nie pomoze to chyba nie zaszkodzi?
|
||
|
|
|
#3995 | |
|
Zakorzenienie
|
Blonde_Stranger możesz do ostatniego płukania używać wody przegotowanej, zawsze to zmniejszy działanie tej chemii. Cytat:
|
|
#3996 |
|
Raczkowanie
|
Dziewczęta, a powiedziecie mi (chociaz może to juz było) czy uzywacie czegoś na końcówki??
|
#3997 | |
|
Zakorzenienie
|
wiec dzisiaj splukalam wlosy ok 0,5l woda gazowana. i szczerze powiedziawszy nie widze ŻADNEJ różnicy. ani nie bardziej blyszczace, ani sypkie. takie jak zawsze raczej.
Cytat:
|
|
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#3998 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Zadowolona jesteś z tego serum? Które to jest i czy ma w składzie silikony?
|
|
#3999 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Bo u siebie go jeszcze nigdzie nie widzialam.
|
|
|
|
|
#4000 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
wole polac pokrzywa![]() co do serum to jest to: http://www.wizaz.pl/kosmetyki/produkt.php?produkt=19082 bylo analizowane na biochemii i dziewczyny pisaly ze ma dobry nawilzajacy sklad, bez silikonow. dlatego uzywam jest wydajne, koncowki ujarzmia, nie sa suche i sterczace a gladkie, blyszczace i rozczesywalne
|
|
|
|
|
#4001 | |
|
The Pink Power Mołderajtor
|
Cytat:
- ma silikony, całkiem sporo, mają one za zadanie pokryć końcówki powłoką ochronną - jest bardzo milutkie w użyciu, mi bardzo przypasowało, a do tego ślicznie pachnie , jak na mój gust - skuteczneWyszła cała seria kosmetyków z perłą Joanny, w takich różowych opakowaniach. |
|
|
|
|
#4002 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a jak oceniasz ten jedwab? nie obciaza? nie przetluszcza? nie zmniejsza puszystosci? |
|
|
|
|
#4003 | |
|
|
Cytat:
Jedwabiu niestety nie mam, aczkolwiek mam na niego ogromną chrapkę i na resztę perłowych kosmetyków też ,ale pewnie jeszcze nieprędko je kupię [dłuuuuga lista zakupów, kolejka jak za komuny |
|
|
|
|
#4004 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
wydawalo mi sie ze to Ty gdzies pisalas ze je masz, ale nie. macie podobny awatar przepraszam za duzo nauki dzisiaj
|
|
|
|
|
#4005 |
|
Zakorzenienie
|
A ja kupilam sobie dzisiaj Radical do farbowanych
Wprawdzie juz nie farbuje tylko zapuszczam naturalne, w chwilach kryzysu wchodzi w gre szamponetka albo szampon do 28 myc...Postanowilam jednak odciazyc wlosy czyms naturalnym I stosowac co jakis czas w przerwie miedzy moim ukochanym szamponem matrixa. Mam nadzieje, ze nie bede rozczarowana.
|
|
|
|
#4006 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
|
|
#4007 | |
|
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4008 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#4009 |
|
Rozeznanie
|
Dziewczyny mam do Was prośbę, przymierzam sie do zakupienia odzywki do moich cienkich, delikatnych, niefarbowanych włosów , biorę pod uwagę dwie z matrixa i tutaj właśnie liczę na Waszą pomoc. Wiecie, która z nich lepsza? Może polecacie jakiś inny produkt?Zgóry dziękuję za info.
Matrix biolage http://www.studio-urody.pl/product_i...86c63824d9ef20 Matrix amplify http://www.pedet.com.pl/Matrix+Ampli...8115,1,i2.html |
|
|
|
#4010 |
|
Raczkowanie
|
Dziewczny jak nalezy spać by jak najmniej niszczyć włosy?chodzi mi o to czy maja byc suche, mokre, czy zwiazane czy rozpuszczone.
|
|
|
|
#4011 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ale ja śpię w mokrych i rozpuszczonych, bo tylko wtedy nie są takie przyklapnięte na drugi dzień
|
|
#4012 |
|
Raczkowanie
|
|
|
|
|
#4013 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
właśnie tak sypiam, ale miałam małe wątpliwości czy to najlepszy sposób.a co polecacie do czesania włosów? używam grzebieni po myciu z grubymi zębami,natomiast suche włosy czeszę szczotką z włosiem. |
|
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#4014 | |
|
Zakorzenienie
|
Jak się zdecyduję to Ci napiszę, bo jestem w trakcie wyboru
Cytat:
|
|
#4015 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Osobiście z matrixa moge polecić odżywkę MATRIX SLEEK LOOK |
|
|
|
|
#4016 |
|
|
Sleek look ma niezłe opinie na KWC, ale biorąc pod uwagę, że Wiolka ma cienkie i delikatne włosy, a maska jest wygładzająca obawiałabym się trochę przyklapnięcia włosów po jej użyciu.
|
|
|
|
#4017 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Moje sa grube i farbowane. |
|
|
|
|
#4018 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
http://www.studio-urody.pl/product_i...ef7b29fdc2648d Cytat:
dlatego poszukuję odżywki, która nada puszystość moim cienkim piórkom.
|
||
|
|
|
#4019 | |
|
Przyczajenie
|
Cytat:
nivea nie ma sylikonow w skladzie, ale rzeczywiscie jest trudno znalezc w polsce produkty do wlosow bez sylikonow po przystepnej cenie. w niemczech w drogerii dm sa serie balea (normalna, tania), alverde (kosmetykow naturalnych) i reell'e (kosmetykow profesjonalnych) wszystkie w bardzo przystepnych cenaach, o ladnych zapachach i dobrej jakosci oraz bez sylikonow (chyba tylko do kreconych reell'e ma i 2 rodzaje balei) produkty te eventualnie znajdziesz jeszcze w drogerii mueller albo budnikowski, ale przede wszystkim w dm, poniewaz to ich produkt (tak jak isana w rossmannie) dobra maseczka to sante brilliant care. poszukaj na ebay'u gdybys nie miala okazji przejechac sie sama ja rzadko stosuje odzywki i jestem od dluzszego czasu "czysta" sylikonowo ;-) i bardzo zadowolona. wlasnie zrobilam zapas starej schaumy (szampony) bo nowa juz jest od listopada w niemczech i naszpikowana sylikonami (juz nie tylko odzywki ale tez szampony, szkoda, lubilam...) a w polsce jak wycofuja produkt to czesto nie obnizaja wczesniej, wiec nagle niespodzianka, bo nie ma! ![]() jak chcesz podobny efekt do serum uzyskac, do naloz troszeczke odzywki na suche konce, albo po umyciu zrob to samo i nie splucz. dobra metoda! |
|
|
|
|
#4020 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Cytat:
|
||
|
![]() |
Nowe wątki na forum Pielęgnacja włosów
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 14:06.

Czy któraś z was też ma ten problem? Zastanawiam się czy można założyć jakiś filtr który nie przepuści tych chemicznych świństw? Zaczyna mnie to coraz bardziej denerwować,zwłaszcze że myję włosy codziennie,czasem co dwa dni.
wole polac pokrzywa
, jak na mój gust - skuteczne
właśnie tak sypiam, ale miałam małe wątpliwości czy to najlepszy sposób.