|
|||||||
| Notka |
|
| Pielęgnacja włosów W tym miejscu rozmawiamy o pielęgnacji włosów. Jeśli twoje włosy są suche, pozbawione blasku lub zniszczone i szukasz sposobu na poprawę sytuacji. Dołącz do nas. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4501 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Walka o zdrowe i piękne włosy :)
|
|
|
|
#4502 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Może i tak, ale przynajmnie swoje- bez zbędnej chemii
|
|
#4503 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Chyba sama sobie zrobię... (ale pewnie szybciej znajdę i kupię, no chyba, że będzie miał jakieś dodatki brzydkie, to wtedy już na pewno zrobię )
|
|
#4504 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#4505 | |
|
The Pink Power Mołderajtor
|
U mnie ładnie sprawdziła się Joanna Rzepa, szampon i odżywka [nota bene też bez silikonów]. Zafunduj włoskom taką 2 - 3 tygodniową kurację, powinna ładnie wymyć silikony z włosów i przywrócić im blask. Po kuracji oczyszczającej wypróbuj okłady z nafty wymieszanej z odżywką raz w tygodniu przed myciem,[ tylko trzeba uważać na dokładne zmycie nafty].
Cytat:
Ja generalnie stosuję się do zasady, że o ile w odżywkach toleruję silikony, to w szamponach sie ich wystrzegam, aby nie kumulować tego na włosach. I tak jak wspomniała Kosmita77, jeśli skóra głowy się nie buntuje, to dobrze, żeby szampon miał w składzie SLS [Sodium Lauryl Sulphate, Sodium Laureth Sulphate], bo składnik ten jest w stanie poradzić sobie z usunięciem silikonów. |
|
|
|
|
#4506 |
|
Wtajemniczenie
|
Karla ja kiedys czytałam, że w suszarce to nawet nie chodzi o to "grzanie" włosów gorącym nawiewiem, ale ogólnie - długotrwały suchy nawiew.... Kurcze nie wiem jak to wytłumaczyć - ale w kazdym razie chodzi o to - że lepiej podobno wysuszyć je szybciej ciepłym niż godzinę zimnym...
Ale nie wiem ile w tym prawdy... Ja się chciałam jeszcze pochwalić , że kupiłam dzis 100% CoConut Oil ![]() Za 250 ml dałam 8 złotych Niestety jest w butelce i zeby go wydobyć bede go musiała najpierw podgrzać...Dziewczyny i tu mam pytanie: czy jak bede go tak kilkakrotnie rozpuszczac, to on potem wraca do pierwotnej stałej konsystencji? Czy to mu nie zaszkodzi? |
|
|
|
#4507 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#4508 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Czyli suszarke definitywnie sobie daruje![]() Co do oleju to tez chcialabym to wiedziec. Mnie sie jednak wydaje ze nie straci wlasciwosci jesli bedzie tylko delikatnie podrzewany
|
|
|
|
|
#4509 |
|
Zadomowienie
|
omg nie wchodzilam chyba 2 lub 3 dni a wy tu tyle naprodukowalyscie?
no ale co zrobic ![]() a powiedzcie mi jakie wy macie szampony? ja w chwili obecnej myje na zmiane nivea hair care szampon zwiekszona objetosc i avon nasturals herbalcare banan i mleczko kokosa. ten z avonu jest fajny, mam po nim ladne wlosy, i skora glowy nie swedzi(powiem nawet ze lagodzi swedzenie na ktore po poprzednich szamponach cierpialam ) ale sie go strasznie ciezko naklada,w tym sesie że w ogole sie nie pieni:| moja konsultantka mowi ze to dlatego ze jest on naturalny i ma mniej "chemi"no aten z nivei jest fajny bo sie świetnie pieni, wlosy sa nawet miekkie ale lepszy rezultat chyba po avonie ![]() a czeste mycie wlosow tez wyniszcza nie? tzn co 2 dni czasem 3?
|
|
#4510 | ||
|
Zakorzenienie
|
ja tez
![]() Cytat:
![]() Cytat:
- methicone, - methiconol - silicone - siloxane cala moja wiedza pochodzi z wizazu
|
||
|
|
|
#4511 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4512 |
|
Zakorzenienie
|
jutro wybierałam sie na K po biosilk, ale dzis po drodze weszłam do kolejnej drogerii i był
![]() kupiłam sobie ![]() buteleczka jest strasznie mała, ale to chyba wydajne jest ![]() płaciłam 7 zł ![]() ale dziewczynki mam pytanie jak sie stosuje ten biosilk bo nie mam pojęcia a chce sobei umyc zaraz włoski
|
|
|
|
#4513 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Proponowałabym użyć go po umyciu, na wilgotne włosy, dosłownie kroplę, żeby włosy Ci się nie przetłuściły.
|
|
#4514 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#4515 |
|
Zakorzenienie
|
lepiej nie nakładać go od nasady, można zarówno na mokre jak i na suche włosy
|
|
#4516 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
http://www.wizaz.pl/forum/showthread.php?t=235025
|
|
#4517 |
|
Zakorzenienie
|
Jeżeli nie obawiasz się przetłuszczania i obciążania, to możesz dać na całe włosy, ale ja jednak użyłabym go na końcówki
Bez spłukiwania.
|
#4518 |
|
Zakorzenienie
|
Ja już wiem, że mój szampon i odżywka zawiera silikony. Zresztą wszystkie szampony, które do tej pory używałam, czyli Pantene, Sunsilk i jeśli się nie mylę Gliss Kur zawierały silikony, ale póki co nie zauważyłam negatywnego wpływu na moje włosy
|
#4519 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#4520 |
|
Raczkowanie
|
Mirelkaaa no to super, jeszcze taniej kupilaś. Ten sklep na K z tego co zauważyłam to ma dosyć wysokie ceny
A ja dzisiaj ruszyłam w poszukiwaniu olejku kokosowego, niestety do domu wróciłam z pustymi rękami. W jednym sklepie z ziołami to Pani mi chyba łaskę zrobiła, że odpowiedziała na moje pytanie. Natomiast w drugim sklepie Pani powiedziała, żebym jutro przyszła zobaczyć czy będzie (jeżeli będzie w hurtownii to ma mi go przywieźć
|
|
|
|
#4521 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
bo nie chce zeby mi sie przetłuściły![]() mam kilka pytań: co powiecie na maski np z gliss kura itp? i co ile stosować biosilk? gdzie kupuje się proteiny? jakie są dobre? i ile kosztują? mroowka004 mi te kobiety w sklapach zielarskich tez robiły łaske, ze wogóle odpowiedziały:/ jak będziesz miec ten olejek to napisz gdzie go kupic?
|
|
|
|
|
#4522 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
http://www.wizaz.pl/forum/showpost.p...postcount=4472 Kupić mozesz w mazidłach albo u thanatosa (sklepy internetowe z półproduktami) ceny to kilka złotych
|
|
#4523 |
|
Wtajemniczenie
|
hey
![]() nieźle zapisanych stron przybyło ja właśnie umyłam włosy szamponem głęboko oczyszczajacym f-my Schwarzkopf Bona Cure Deep Cleaning expert, który zaw. na drugim miejscu zaw. sls (podobnież powinno stosowac się szampon oczyszczjący ok.1tyg) a teraz siedzę z Waxem polskim L'obiotica na głowie (zakupiłam jedną saszetkę do wypadajacych i testuję jak narazie to dłonie są super miękkie po nim, może to miód albo aloes? )ja mam keratynę i jakoś się nei sprawdziła, włosy dużo łądniej wyglądały po owsie hydrolizowanym... chociaż obstawiam jeszcze możłiwośc zbyt małej ilosci nałożonej keratyny w maseczce... jak sprawdzę za kilka dni to dam znac... podobnież NIE WOLNO stosowac protein częsciej niż co 1m-c ach i ta keratynę dodałam w maseczce z oleju kokosowego,rycynowego,joj oba,soki pokrzywowe i brzozowe, przed myciem szamponem, no nei wiem moze keratyna się wymyła a owies hydrolizowany nei wymywa się tak szybko? ta skórka pomarańczowa niezły opis i kuszenie ostre ![]() i zakupię sobie owies hydrolizowany i jedwab hydrolizowany, bo jak nie do włosów to na twarz z HA i jakimś olejem bazowym ech, tlyko poczekam jak mi się hydrolat różany skończy
Edytowane przez nikaa2 Czas edycji: 2008-02-06 o 19:43 |
|
|
|
#4524 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
i peelingiem enzymatycznym![]() A co do tego szamponu to zeby oczyszczal nie moze zawierac silikonow (Jolie podala link do watku z takimi szamponami i wymienionymi nazwamu silikonow). Samo to ze bedzie mial SLS za duzo nie pomoze. I mysle ze 1 tydzien to troche malo. Trzeba na to 2-3tyg
|
||
|
|
|
#4525 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4526 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
prawda, ze dłonie są super mięciutkie? ![]() jak pisałam, ze szampon oczyszczający stosuję 1xtyg.... to za rzadko? czy za często? bo nie skumałam ![]() p.s. przypomniałam sobie, że któras z Was poruszyła temat wałków... z tego co wiem to one niszczą włosy zakręcaNE NA MOKRE WŁOSY, NAJLEPIEJ NA PRAWIE SUCHE (oops caps mi się włączył...) |
|
|
|
|
#4527 | |
|
The Pink Power Mołderajtor
|
Cytat:
![]() To zależy, co stosujesz w międzyczasie. Jeśli szampon z silikonami i takową odżywkę, to może być troszkę za mało [jednakże jak zwykle jest to kwestia indywidualna]. Jeśli szampon bez silikonów, a dodatkowo z SLS, to nawet jeśli odżywka zawiera silikon, to nie powinno dziać się nic złego. |
|
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#4528 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja nic takiego nie zauważylam![]() Ale że raz w tygodniu czy jeden tydzien? Ale podejrzewam ze to pierwsze Wydaje mi sie ze to nie za rzadko (ja też tak slyszalam) ale pod warunkiem ze na codzien nie stosujesz duzo tych silikonow. Zapytaj sie jeszcze innch Wizazanek bo ja sie tak srednio znam O widze ze 'Estelle' odpowiedziala podobnie to chyba jednak mam o tym jakies pojecie![]() A co do tych walkow to napewno sie niszcza bo przeciez mokre wlosy sa podatne na uszkodzenia, lamanie itp. |
|
|
|
|
#4529 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() dzięki dziewczyny za info
|
|
|
|
|
#4530 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Pielęgnacja włosów
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 03:31.

, jedynie czaso i pracochłonne, dlatego dodałam, że są do kupienia gotowe, z góry przewidując, że nikomu sie nie będzie chciało robić

(ale pewnie szybciej znajdę i kupię, no chyba, że będzie miał jakieś dodatki brzydkie, to wtedy już na pewno zrobię 

Czyli suszarke definitywnie sobie daruje

) ale sie go strasznie ciezko naklada,w tym sesie że w ogole sie nie pieni:| moja konsultantka mowi ze to dlatego ze jest on naturalny i ma mniej "chemi"