|
|||||||
| Notka |
|
| Pielęgnacja włosów W tym miejscu rozmawiamy o pielęgnacji włosów. Jeśli twoje włosy są suche, pozbawione blasku lub zniszczone i szukasz sposobu na poprawę sytuacji. Dołącz do nas. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1021 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Walka o zdrowe i piękne włosy :)
Cytat:
|
|
|
|
|
#1022 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
widze odzywka na KWC ma najlepsza opinie z profesjonalnych, i powiem wam szczerze ze jedno co dobre co zauwazylam to wydajnosc ma 250 ml a mam juz ja dlugo dlugo ale efektow w postaci regeneracji itp nie zauwazylam, odzywki tak samo dzialaja po nim jak i po takim drogeryjnym wiec dla mnie tez kupowanie szamponow profesjonalnych nie ma sensu bo szampon w sumie powinien tylko dobrze oczyscic wlosy i tyle
|
|
|
|
|
#1023 | |
|
lipiec na maksa!!! :)
|
Cytat:
|
|
|
#1024 |
|
Raczkowanie
|
Nie zgadzam się z Wami, że szampon nie ma większego znaczenia dla kondycji włosów. Moja koleżanka spaliła włosy różnymi eksperymentami i to właśnie profesjonalny szampon l'oreala uratował jej włosy i przede wszystkim skórę głowy. A naprawdę było nieciekawie - miała bardzo podrażnioną, czerwoną skórę i łupież sypał jej się tonami
Ponad rok używała różnych szamponów przeciewłupieżowych i nic. W koncu kupila szampon absolut repaira i dopiero jej to pomogło (nie używa masek ani odżywek bo nie ma cierpliwości ) tak więc szampon też sporo daje, na pewno nie da takich efektów jak maska, ale warto w dobry zainwestowac
|
|
|
|
#1025 |
|
|
ja też mam wrażenie, że odkąd stosuję absolut l'oreala włosy są trochę fajniejsze
masek nie zmieniałam od tamtej pory, a włosy milsze w dotyku, ładniejsze, bardziej treściwe
|
|
#1026 |
|
Raczkowanie
|
Daisydee ja jestem z Dabrowy Gorniczej
Do Chorzowa jezdze czasem do wesolego miasteczka-jeszcze drzemie we mnie mala dziewczynka A wracajac do wlosow to na pewno bedziesz miala za***iste - przeciez to juz wiesz bo chodzisz do tego salonu i Ci tam nakladaja te preparaty Dziewczyny mam do was pytanko a mianowicie odstawilam suszarke i prostownice(nie uzywam ok. 2 miesiace) ale zauwazylam ze po tej serii BC wlosy wygladaja jeszcze lepiej jak sie je troszke podsuszy suszarka i wymodeluje. W zwiazku z tym chcialabym sobie kupic jakas profesjonalna suszarke (z ta cala jonizacja i mega chlodnym powietrzem)ale tyle jest tego ze nie mam pojecia ktora wybrac. Moze mi cos doradzicie Jakie macie suszarki Myslicie ze te profesjonalne nie niszcza wlosow a nawet im pomagaja jak pisza producenci Mandarynka 7 a jak tam Twoja nowa suszarka
|
|
|
|
#1027 |
|
Raczkowanie
|
iwonatom - jeszcze jej nie dostałam. Jak tylko dostanę, to wypróbuje i napiszę, bo sama jestem bardzo ciekawa
P.S. mam boskiego Freddie'go na avatarku, za każdym razem przykuwa mój wzrok
|
|
|
|
#1028 |
|
Raczkowanie
|
Dziex Mandarynka 7
Chcialam jeszcze spytac czy ta Twoja suszareczka ma tez jonizacje i te wszystkie *******y, najlepiej wklej mi linka z allegro ktora zamowilas dokladnie przejrze sobie
|
|
|
|
#1029 |
|
Raczkowanie
|
Nie wiedzialam ze slowo p*i*e*r*d*o*l*y jest niecenzuralne
|
|
|
|
#1030 |
|
Raczkowanie
|
To ta suszarka - wklejam linka z hoopla.pl to jest dokładny opis
na allegro mozna kupic o wiele taniej (tyle, ze jest poekspozycyjna) http://www.hoopla.pl/product_info.php/products_id/13653 Zaryzykowalam i kupilam, zobaczymy jak bedzie dzialac
|
|
|
|
#1031 |
|
Raczkowanie
|
Iwona
Ja mam taką "lepszą" suszarkę która ma różne nawiewy i ten zimny, ale niestety nie jestem w stanie tego używać bo jak włączę to zimne powietrze to jest tak zimno,że nie da się tego wytrzymać i włosy suszy się zamiast 5 minut około 20, także ja se to podaruję. Też mam takie wrażenie, że jak się wysuszy włosy po użyciu masek są ładniejsze, a jak nie wysuszę to mam takie napierzone końce a u góry oklapłe. Iwona mam do Ciebie prośbę, napisz mi czy ty masz do tej maski bc (750ml) pompkę, a jeśli tak to skąd ją masz. Na allegro facet sprzedaje takie pompki za 5 zł, ale pisze że pasują do tych dużych butli loreala i matrixa,. Napisalam do niego maila czy do bc też by pasiło to napisał że nie wie i że ta pompka pasuje do buteli z coli, więc proszę sprawdź czy bc i butelka mają podobny gwint bo bez pompki będzie ciężko z taką dużą butlą
|
#1032 |
|
Raczkowanie
|
Ja gdzieś wyczytałam (w opsie jakiejs suszarki chyba), że zimnego nawiewu używa się do utrwalenia fryzury a nie do suszenia
Ja kupiłam suszarkę z możliwościa suszenia chyba 4 temp. bo myślę, że taka średnia jest akurat. W to, ze istnieje jakas suszarka, ktora nie niszczy wlosow nie wierze, no ale zawsze mozna to zminimalizowac
|
|
|
|
#1033 |
|
Raczkowanie
|
Daisydee nie mam do tej ogromnej butli pompki dlatego iz ciagle jestem na walizkach, w rozjazdach i nie moglabym tego taszczyc ze soba
Zrob tak jak ja- wez ten pojemniczek ze starej maski jakiejs i po prostu przelewaj A jak juz sie uparlas bardzo na ta pompke to ten facet sprzedaje do BC http://www.allegro.pl/item123563976_...l_okazja_.htmltylko musisz go spytac A poza tym to moze kup u niego bo litrowa za 64 zl sprzedaje a ja kupilam 750 ml za 63zl wiec chyba sie bardziej oplaca A co do suszarek to moze wklej linka tej Twojej bo szukam suszarki z megazimnym nawiewem a wychodzi na to ze twoja ma taki a ma tez ta jonizacje To jest profesjonalna
|
|
|
|
#1034 |
|
Raczkowanie
|
Mandarynka 7 jesli wszystkie suszarki niszcza wlosy to po co kupywac te drozsze, profesjonalne
|
|
|
|
#1035 |
|
Raczkowanie
|
Bo niszczą w róznym stopniu
tak jak z prostownicami - ceramiczne lepsze niz teflonowe ale to nie znaczy ze nieszkodliwe.
|
|
|
|
#1036 |
|
Raczkowanie
|
mam suszarkę elta ht220, ma ona:
- 3 temperatury suszenia (letnia, średnia, gorąca) -2 prędkości suszenia -zimne powietrze kosztuje około 40 zł Iwona na tym linku co wkleiłaś to ten facet sprzedaje litrową odżywkę, a nie maskę
|
#1037 |
|
Raczkowanie
|
A ha to dlatego tak tanio
Co niezmnienia faktu ze ma on te pompki Zaraz sprawdze na necie ta Twoja suszare
|
|
|
|
#1038 |
|
Raczkowanie
|
Tak, ma pompki, ale kosztują u niego 11 zł, to niech se je....bo nawet z loreala pompki są za 5
|
#1039 |
|
Zadomowienie
|
dziewczyny mogłybyście napisać, które z tych odżywek/masek posiadają filtry anty-UV:
-Bonacure -farouk -Alfaparf |
|
|
|
#1040 |
|
Wtajemniczenie
|
Mandarynko7-a używałaś może sprayu do prostownic CHI?
|
|
|
|
#1041 |
|
Raczkowanie
|
Spray'u nie uzywalam, uzywam olejku (to jest odzywka termoaktywna), taka srednia jest, zapach mnie bardzo drazni, jest taki jakis męski
myslalam tez nad spray'em ale poki co nie tykam prostownicy, zniszczyla mi bardzo wloski
|
|
|
|
#1042 |
|
Raczkowanie
|
Błagam doradzcie mi jaka suszarke mam kupic bo zwarjuje
Moge wydac max.200 zlhttp://www.allegro.pl/item122858403_...k_cenowy_.html http://www.allegro.pl/item122621114_..._digital_.html http://www.allegro.pl/item122182625_...r_jonowa_.html Te trzy mnie najbardziej zainteresowaly
|
|
|
|
#1043 |
|
|
iwonatom, ja bym brała tego tańszego philipsa
![]() wyglada porzadnie no i ma wszystko co chcesz.. a philips to philips ![]() a tak poza tym to chcialam pogratulowac Ehinokokus, ze napisala 1000 posta w tym wątku
|
|
#1044 |
|
Raczkowanie
|
Ja też bym brała tego tańszego philipsa
|
#1045 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
. Ciekawe kiedy sama napiszę własne 1000 ![]() Co do suszarki, również wziełabym tego philipka .
|
|
|
|
|
#1046 |
|
Raczkowanie
|
Dziex dziewczynki
Jak tylko dojszie to wyprobuje i dam wam znac co i jak
|
|
|
|
#1047 |
|
Wtajemniczenie
|
a czy uzywalyscie moze jakichs produktow tresemme? w kwc nic o nich nie ma, ale moze cos wiecie
|
|
|
|
#1048 |
|
Raczkowanie
|
Witajcie dziewczyny
)))Ja tez bym wybrala tego tanszego Philipsa bo ma dyfuzor )) moj dyfuzor sie rozwala i nie wiem nawet czy mozna dokupic ...I pytanie mam u kogo kupowalyście te odzywki BC ? Musze przyznac ze chyba rtroche mniej mi wypadaja wlsoy po tej miesznce wybuchowej ale nie chce zapeszac .... ZA to sa beznadziejne i cos musze na nie nalozyc sianowate i sie nie ukladaja , weic czytajac WAs mam ochote na ta serie BC.. |
|
|
|
#1049 |
|
Zadomowienie
|
Dyfuzor jest dobry chyba tylko do suszenia loczków... u mnie się nie sprawdził. Zresztą i tak nie sięgam po suszarkę...
|
|
|
|
#1050 |
|
Raczkowanie
|
Jasne ze tylko do loczków
)) u mnie sprawdzal jak mialam zdrowe wlosy ((
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Pielęgnacja włosów
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:02.

widze odzywka na KWC ma najlepsza opinie z profesjonalnych, i powiem wam szczerze ze jedno co dobre co zauwazylam to wydajnosc ma 250 ml a mam juz ja dlugo dlugo ale efektow w postaci regeneracji itp nie zauwazylam, odzywki tak samo dzialaja po nim jak i po takim drogeryjnym
wiec dla mnie tez kupowanie szamponow profesjonalnych nie ma sensu bo szampon w sumie powinien tylko dobrze oczyscic wlosy i tyle
Ponad rok używała różnych szamponów przeciewłupieżowych i nic. W koncu kupila szampon absolut repaira i dopiero jej to pomogło (nie używa masek ani odżywek bo nie ma cierpliwości
) tak więc szampon też sporo daje, na pewno nie da takich efektów jak maska, ale warto w dobry zainwestowac
Jakie macie suszarki

Moge wydac max.200 zl![:]](http://static.wizaz.pl/forum/images/smilies/krzywy.gif)