|
|||||||
| Notka |
|
| Pielęgnacja włosów W tym miejscu rozmawiamy o pielęgnacji włosów. Jeśli twoje włosy są suche, pozbawione blasku lub zniszczone i szukasz sposobu na poprawę sytuacji. Dołącz do nas. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2881 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Walka o zdrowe i piękne włosy :)
|
|
|
|
#2883 |
|
Zakorzenienie
|
Tak ja
|
|
|
|
#2884 |
|
Zakorzenienie
|
Śliczny masz kolorek na włosach
? Czym je tak rozjaśniasz? To jakiś balejaż?
|
#2885 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Pozdrawiam
|
|
#2886 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
włosy ostatnio farbowałam tzn rozjasniałam w lutym ale z przodu nie ma odrostu bo rozjasniły mi sie od słonka (naturalny moj kolor to ciemny blond) i robilam baleyage jasny blond z takim słonecznym i było tez troche brązu ale sie juz spłukał. Fotki moge Ci wyslac na PW
|
|
|
|
|
#2887 |
|
Zakorzenienie
|
Ja tam jestem ciemna blondynka
z koloru włosów oczywiście , najpierw były 3 balejaże blond, farbą Joanny (12% utleniacz:/ teraz wiem, że to mi się przyczyniło do tego że zniszczyło mi włosy i końcówki mi się ścierały) i każdy "coraz więcej, coraz więcej blondu"), a teraz mam super trójkolorowy: mój naturalny, blond i ciemny brąz, który wyszedł jak czarny i fajny efekt mam na głowie: jakby popielaty . I znalazłam super fryzjerkę, co tak rozjaśniła, ze ZERO zniszczenia widzę na włosach. Odezwę się na PW .
|
#2888 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
w takim razie czekam |
|
|
|
|
#2889 |
|
Zakorzenienie
|
Fajne masz włoski, ładnie błyszczą a z blondu trudno blask wydobyć. Ja na szczęście też już coś tam wydobyłam ze swojego, ale chcę więcej
.Prostujesz włosy? Świetnie ułożone masz i to jakieś cieniowanie końcówek? Ja jestem już po płukance octowej (lubię jego zapach ![]() ![]() ) i chyba dało mi się go za dużo; w sumie na szklanke ponad pół łyżki, ale po przepłukaniu nią włosów a potem zimną wodą miałam je takie strasznie dziwnie śliskie i nie chciały się rozczesać.Dałam serum Radicala i rozczesałam, gładziutkie są . Zobaczymy efekt jak wyschnie.Przymierzam się już od ponad tygodnia do zrobienia fotek moim włosom, żeby umieścić je na forum, ale jak już chcę to wcieło mi aparat:/. Znajde to mam zamiar się pochwalić .
|
#2891 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Tak prostuje bo niestety swoje od niedawna mam pofalowane i wogole blee... a ułozone hmm normalnie wyprostowane i lekko podniesione rekami bo nie lubie ulizanych z cieniowaniem u mnie to kiepsko własnie zamierzam pocieniowac troche włoski bo juz sie prawie zrownały a tego nie lubie dziekuje za mile slowa
|
|
|
|
|
#2892 |
|
Zakorzenienie
|
Ja próbuje zejść z cieniowania, bo wtedy mniej mi się falują.
Poza tym 2 miesiące temu byłam podciąć zniszczone końcówki i zamaist 1 cm ścięta mi 5cm:/ i do tego najdłuższe włosy: po prawej stronie troszkę są dłuższe po lewej krótsze, a te zaraz nad nimi z 3 cm, cieniowane tak, że po bokach są dłuższe a z tyłu taki kawałek/większe pasmo krótszy/krótsze. Tragedia:/. Muszę zapuścić choć tyle, żeby mogłaby mi moja nowa fryzjerka, która spadła mi z niebo podciąć (podciąć! nie ściachać) tak, zeby było w miarę równo .
|
#2893 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2894 |
|
Zakorzenienie
|
Hej dziewczyny, jak myślicie który z tych szamponów będzie lepiej nawilżał suche i cienkie jak piórka włosy?
Ten z Ziaji - Plantica - przenica, intensywne nawilżanie? http://www.wizaz.pl/kosmetyki/produkt.php?produkt=19423 czy Timotei z mleczkiem migdałowym i wanilią? http://www.wizaz.pl/kosmetyki/produkt.php?produkt=10075 a może: Ziaja - Plantica - olejek rycynowy? http://www.wizaz.pl/kosmetyki/produkt.php?produkt=7749 |
|
|
|
#2895 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2896 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
#2897 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Ja z tych szamponow wybralabym zizje z olejkiem rycynowym. Timotei nie lubie a z ziaji bylam zawsze zadowolona. Poniewaz od pewnego czasu dodaje olej rycynowy do szamponu to wybralabym ten ktory juz go ma (nie bede musiala mieszac )
|
|
|
|
|
#2898 |
|
Zakorzenienie
|
Ja chyba się skuszę i zaryzykuję ten z Ziaji z pszenicą - intensywne nawilżanie...
Szkoda, że nikt go nie używał i nie może napisać, jak sie sprawuje. Najwyżej wypróbuje na sobie
|
|
Okazje i pomysĹy na prezent
|
|
#2900 |
|
Zakorzenienie
|
jejku widze tyle stron (wiec nie mowicie ze mam to wszytsko czytac by znaleźc odpowiedź). bardzo bym byla wdzięczna gdyby ktos mi pomógł. Szukam jakiegos dobrego szamponu na wysuszone włosy (ale aby nie przetłuszcał ich) mam farbowane na blond włoski.
|
|
|
|
#2902 |
|
Zakorzenienie
|
Magrest, odżywki Ziai są chyba bez spłukiwania, więc jak masz cienkie włosy, to raczej spłucz odżywkę po paru minutach. Timotei biały jest bardzo dobry, ale nie powiedziałabym, że rewelacyjnie nawilża - raczej pielęgnuje cienkie włosy, delikatnie je myje i nadaje im ładny zapach.
|
#2903 |
|
Zakorzenienie
|
ale jak mam farbowane włosy to pewnie powinnam do farbowanych brac szampony co??
|
|
|
|
#2904 |
|
Raczkowanie
|
wyszperałam kolejna fajna stronkę z recepturami na domowe odżywki - może komuś sie przyda więc wrzucam
![]() http://www.tutej.pl/cms.php?i=5651 mam ochote kupic sobie czarną rzepę i nalać sobie soku na głowę chyba przeboleję ten smród.. a to chyba nie bez powodu jeden z najbardziej znanych kompresów na włosy może ktoś ze mną żeby było raźniej?
|
#2905 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
zwlaszcza ze ide do szpitala i nie chce zeby bylol to ode mnie czuc, ale jak wroce to bardzo chetnie
|
|
|
|
|
#2906 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
To chyba kupie tylko zanim sie na miasto wybiore to troche minie![]() Cytat:
Moze pokombinuje z kreceniem wlosow a raczje z falowaniem bo o dziwo jest mi ładniej w takich niz w prostych. Pozatym krecone wlosy wygladaja na gęstsze Tylko ze mi sie nigdy nie chce ich krecic![]() Cytat:
![]() A dobrze zadziała jak sie ją spłuka? |
|||
|
|
|
#2907 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja mam rozjaśniane i nie koniecznie kupuje te szampony do farbowanych. Patrzę na to, aby te produkty pielęgnowały, regenerowały i nawilżały. Te specjalne szampony do włosów farbowanych, pielęgnujących kolor to kit. Mi jeden taki wysuszył nieźle .
|
|
#2908 |
|
Zakorzenienie
|
a czy takie "nie do farbowanych" nie powoduja, ze kolor szybciej matowieje??
|
|
|
|
#2909 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#2910 |
|
Zakorzenienie
|
Mi nic nie matowieje włosy błyszczą jeszcze bardziej.
Możesz np. kupić jakaś maskę przeznaczoną dodatkowo do swojego koloru włosów. Ja np. mam Wax'a do blond i płukankę. A z resztą to stawiam na mocną pielęgnację.
Nowe wątki na forum Pielęgnacja włosów
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 12:27.

Nadodatek od wrzesnia znowu bede musiala je meczyc prostownica (codziennie) bo jak zostawiam je w spokoju po umyciu to wygladam pozniej jakbym szczotki w domu nie miala
Zamierzam zainwestowac tez w olejek
z koloru włosów oczywiście

może ktoś ze mną żeby było raźniej? 
.