![]() |
#301 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
przepraszam że jedno pod drugim.... miałaś tunel tak ;> zarósł cały? jak długo to trwało? Edytowane przez sharlottek Czas edycji: 2008-10-14 o 09:18 Powód: Post pod postem! |
||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#302 |
Zadomowienie
|
Dot.: kolczyk JAKBY w uchu
no jest troszke wieksza dziurka, tunele mialam jakies pol roku, max. bylo 9mm, a generalnie nosilam 7mm. po wyjeciu jakies 2-3 miesiace nie nosilam kolczykow w tych dziurkach, niby sie sciagnely, ale i tak sa wieksze niz u reszty ludzi
![]() troche widac to na tych zdjeciach ![]()
![]() |
#303 |
Zadomowienie
|
i tak ładnie Ci się ściągnęły (;
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#304 |
Zadomowienie
|
sciagnely by sie lepiej gdyby nie byly rozerwane podczas rozciagania
![]() ![]() ![]() a tunele wyjelam poltora roku temu, pare miesiecy jednak trwalo zanim sie sciagnely ![]() teraz nie wsadze tam wiecej niz 2mm ![]()
![]() |
#305 |
Przyczajenie
|
hehe, the_kasias - ja nie jestem zbytnio w tym zorientowana, dla tego wale takie glupie pytania xD ;*
zuziku, a conch ile Ci sie goił? bolało bardzo, bardzo czy 'na poziomie'? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#306 |
Zadomowienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#307 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() a komfort podczas pozniejszego gojenia juz zalezy jaki kolczyk zalozysz ![]() ![]() pzdr
![]() |
![]() |
#308 |
Przyczajenie
|
Chciałabym sobie zrobić kolczyk ( Tytanowy Labret z długim stożkiem - XL1 tak jak na tej stronie >> http://www.wildcat.pl/sklep/catalog.php?cat=94 ) No i mam takie zapytanie czy dałoby rade zrobić taki stożek na chrząstce tak jak to zaznaczyłam na zdjęciu z poniższego linka
![]() http://img513.imageshack.us/my.php?image=helixrk7.jpg A no i czy byłby to dobry pomysł tak taki długi kolczyk tak wysoko ;>? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#309 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#310 |
Przyczajenie
|
a widziałaś żeby ktoś już tak miał ?!
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#311 |
Przyczajenie
|
Dot.: Tragus- dosyć nietypowy kolczyk
dzisaj mielam wlasnie sobie robic tragusa ale mam treningi na basenie... i sie wlasnie zastanawiam czy moge tydzien po (bo tyle gora ;/ moge sobie zrobic przewy) jechac na basen??
pozdrawiam ![]() a co do nerwu to tragus jest raczej bezpiecznym kolczykiem ale poczytaj sobie jeszcze co kolezanki mam do powiedzenia na ten temat na forum! na pewno cos znajdziesz:P |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#312 |
Rozeznanie
|
no ja powiem, że pomysł z basenem chyba nie jest najlepszy, bo wiadomo tam jest duzo syfu w tej wodzie, a to jest jednak swieża nie zagojona rana. Chociaż ja gdy go zrobiłam i jeszcze nie był zagojony to i tak chodziłam czasem na basen, ale wiadomo raz moze nic sie nie stać a drugi raz moze się wdać jakieś zakarzenie.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#313 | |
Przyczajenie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#314 | |
Przyczajenie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#315 | |
Przyczajenie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#316 |
Przyczajenie
|
hm... zafundowałam sobie wczoraj
![]() ![]() ![]() no, dodatkowo po przekłuciu ogłuchłam na chwile i mi zdrętwiała twarz od strony kolca :P a i jeszcze muszę dodać, że w nocy trzeba uważać (tak, jestem cholernie niewsypana ![]() pozdrawiam i mam nadziej, że nikogo nie zrazi ten komentarz ![]() powodzenia ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#317 |
Zadomowienie
|
zrobiłam go chyba w marcu czy kwietniu,zapłaciłam 50zł i leczył się jakieś 2tygodnie. Uwielbiam go (;
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#318 |
Przyczajenie
|
ja sobie włożyłam kolorowy diamencik. kupiłam kilka sztuk w różnych kolorach co by spboe zmieniać co jakiś czas. efektownie wygląda i jest źródłem wielu pytań
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#319 |
Zakorzenienie
|
ja mam w chrząstce i samo przekłucie nie bolało wcale, a goiło się około miesiąca i było naprawdę męczące- nie mogłam spać na tym uchu
![]() teraz minęło kilka lat i kolczyk jest, nic mu sie nie dzieje, nie czerwienieje, nie ropieje, nie boli ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#320 |
Przyczajenie
|
![]()
Jak przebić pępek samemu? ile tej skóry trzeba wziąć i w którym dokładnie miejscu. Wiem, że lepiej iść do kosmetyczki więc nie piszcie mi tego w odpowiedziach. Na pewno ktoś z was już to robił ?
![]() |
![]() |
#321 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Jak przebić pępek samemu ?
trzeba założyć buty, kurtke oraz szalik i czapkę(w końcu juz zimno na polu)-otworzyć drzwi mieszkania i skierować kroki do profesjonalnego studia tatuażu i piercingu-po dotarciu na miejsce otworzyć drzwi powiedzieć :"Dzień dobry.Chciałam przebić pępek, czy można teraz?"Jeśli odpowieź będzie brzmiała :"TAK" wystarczy posłuchać PROFESJONALISTY i poddac się zabiegowi. To zapobiegnie wszytskim nieprzyjemnością związanym z nieprofesjonalnym i i niesterylnym zabiegiem.
![]() |
#322 |
Przyczajenie
|
ja trgusa zrobilam sobie sama 2 tyg temu...
![]() ![]() ![]() ![]() pozdrowienia dla Tragusowiczek ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#323 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
#324 |
Zakorzenienie
|
Dziewczyny mają rację... Nie próbuj na własną rękę, bo zrobisz sobie krzywdę...
![]() |
#325 |
Raczkowanie
|
widziałam na własne oczy u koleżanki pępek który sama sobie przebijała i był to bardzo odrażający widok-kolczyk wisiał krzywo,był oblepiony ropą a skóra wokół pępka była czerwona i napuchnięta-także radze wydac te pare przysłowiowych groszy i iść do profesjonalisty który zrobi to ładnie i umiejętnie
ja sama mam przebijany pępek w studiu-zapłaciłam 80zł,a w cenie był dodatkowo kolczyk ze stali chirurgicznej,szybciutko sie zagoił i jestem zadowolona
![]() |
#326 |
Zakorzenienie
|
Zastanów się... nawet, gdyby ktoś był na tyle niemądry, żeby przebić sobie samemu pępek, to w jaki sposób na forum napisze ci ile skóry wziąć? I jak Ci napisze, w którym miejscu przekłuć?
![]() |
#327 |
Zakorzenienie
|
bierzesz skóry no wiesz o tyle i przebijasz o tutaj.powodzonka
![]()
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#328 |
Raczkowanie
|
ja zapłącilam 90 zl za przekłucie i w cenie kolczyk..ale nigdy w zyciu nie pomyslalabym,zeby robic to samodzielnie :| , mozna sobie wielka krzywde zrobic, pozniej kolczyk bedziesz musiala np wyjac a blizna zostanie. a jezeli chodzi o pieniadze to moze poczekaj az będziesz miala i wtedy pojdz, nic sie nie stanie, chyba kolczyka nie musisz miec nagle, w tym momencie. i nie ma co żałowac, niby kasa wydana ale za to profesjonalnie przekłute i zadowolenie na wiele lat. mi się nigdy nic nie dzialo, cały czas jest wszystko ladnie, dobrze sie goiło ..az strach pomyslec gdyym sama sie za takie rzeczy zabierala ;D
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#329 |
Zadomowienie
|
Oj nie radzę...mój kolega pracował w szpitalu i napatrzył się na dziewczyny, które miały bolesne i nieprzyjemne zabiegi po tym jak same się zabierały za przekłuwanie pępka...Z tego co wiem to jest ogólnie miejsce, które lubi się "paprać", a zakażenia to bardzo poważna rzecz.
Kiedy podchodzę do dziecka, wzbudza ono we mnie dwa rodzaje uczuć: czułość wobec tego, kim jest i szacunek dla tego, kim może się stać. Maryniu ![]() Niania Ogg zwykle kładła się spać wcześnie. W końcu miała już swoje lata. Czasami szła do łóżka nawet o szóstej rano. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#330 |
Rozeznanie
|
A znacie jakieś sklepy internetowe z kolczykami gdzie mają odpowiednie do tragusa? Bo ja mam niby taki piercing jak do brody, ale nadal wydaje mi sie ze (chyba tak to moge nazwać) sztanga jest za długa i szukam już bardzo długo mniejszych i nie mogę znaleźć. Podobnie mam z szukaniem kółka, wszystkie nawet te najmniejsze jakie spotkałam są jeszcze za duże, a chciałabym czasem sobie wymieniać na jakieś inne.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 11:48.